View Full Version : Дойчланд юбер алес
RUNNING WILD
04-11-2011, 11:07
http://fakti.bg/avto/21569-adac-nemcite-ne-haresvat-germanskite-koli#/ ние сме на 14- то преди Мерцедес...
Mind_Control
04-11-2011, 11:25
Лексус руулз... :D Въпреки, че аз никога не съм бил недоволен от алфата също :)
Интересно.......:noooo: НеуДатчия, да е по напред, даже пред баща си Рено.....нещо не ми се връзва, като гледам броят на анкетираните в % спрямо моделите.
Susscrofa
04-11-2011, 11:47
Интересно.......:noooo: НеуДатчия, да е по напред, даже пред баща си Рено.....нещо не ми се връзва.
Е кво не ти се връзва, швабите с техния среден доход могат на две години по един чисто нов дъстър да си вземат.
Е кво не ти се връзва, швабите с техния среден доход могат на две години по един чисто нов дъстър да си вземат.
Пак се изказваш неподготвен.....бягай у гугал да четеш!
Дъщеря ми вече 5-години живее в Германия....и горе долу съм запознат, какви коли се карат, какво предпочитат и през колко време ги сменят.....а що се отнася за доходите, не си мисли, че са като българите....като се види с малко повече пари и хоп нова кола...
...ние сме на 14- то преди Мерцедес...
И пред Ауди.
В интерес на истината и на мен ми е правило впечатление големият брой Дачии по немско. Всъщност тях ги карат предимно емигранти, а те както знаем там никак не са малко. Цената на нова кола и сервизната и поддръжка са основното за да ги купуват.
От друга страна пък, това са мнения на собственици, които така или иначе вече са взели това, което искат ( в повечето случаи) и е нормално да си го хвалят.
Най-показателен за мнението на немците е броят на автомобилите по марки, а там нещата не са като в тази анкетка :) .
Susscrofa
04-11-2011, 11:58
Пак се изказваш неподготвен.....бягай у гугал да четеш!
Дъщеря ми вече 5-години живее в Германия....и горе долу съм запознат, какви коли се карат, какво предпочитат и през колко време ги сменят.....а що се отнася за доходите, не си мисли, че са като българите....като се види с малко повече пари и хоп нова кола...
Няма нужда да "бегам в гугъл", преди седмица гледах DW , та там имаше репортаж точно за дъстър и как швабите са луднали по него.
Купуват го точно, защото не обичат да дават много пари за коли, като нас.
То и ние не обиаме...караме алфи :dance:
old alfist
04-11-2011, 12:07
Това е клиентска удовлетвореност.Субективна преценка свързана с цената и очакванията, като на нея оказват влияние : сервизно обслужване, лизингови схеми и други съпътстващи дейности.
Няма нужда да "бегам в гугъл", преди седмица гледах DW , та там имаше репортаж точно за дъстър и как швабите са луднали по него.
Купуват го точно, защото не обичат да дават много пари за коли, като нас.
Ти собствено мнение имаш ли...?
Май си се затворил в някакъв си твой свят, черпиш информация от където и да е... и я взимаш за чиста монета....е добре, няма смисъл да споря с телевизора.
Гледай...гледай, но да знаеш че инфото по някой път е така сервирано, за да те подведе...добър апетит.
Имах удоволствието да използвам последните 6 месеца следните коли и ще изкажа лично мнение от тях:
- RAV 4 sled 2005г.
- Land Cruiser 2006г.
- Lexus SUV
Първата е голямо дърво, ходовата част не е особено здрава, тази кола ме отказваше от вс удоволствие от каране...абе кофти.
Втората имаше уникално усещане за возене, мн комфортна, здрава, но беше мудна заради голямото с итегло, въпреки V8 двг.
Lexus има мн добър дизайн, и никакв комфорт, адски неудобни седалки...не е просторно вътре.
Това е клиентска удовлетвореност.Субективна преценка свързана с цената и очакванията, като на нея оказват влияние : сервизно обслужване, лизингови схеми и други съпътстващи дейности.
...това с лизинговите схеми...май го има само в България....като вид ...да изтискаме по добре парцала:))
Mind_Control
04-11-2011, 12:53
Имах удоволствието да използвам последните 6 месеца следните коли и ще изкажа лично мнение от тях:
- RAV 4 sled 2005г.
- Land Cruiser 2006г.
- Lexus SUV
Първата е голямо дърво, ходовата част не е особено здрава, тази кола ме отказваше от вс удоволствие от каране...абе кофти.
Втората имаше уникално усещане за возене, мн комфортна, здрава, но беше мудна заради голямото с итегло, въпреки V8 двг.
Lexus има мн добър дизайн, и никакв комфорт, адски неудобни седалки...не е просторно вътре.
Е тоя лексус е копие на Ланд Крузера, само че по луксозно. Не ми се връзва да е по- малко конфортно от него.
Susscrofa
04-11-2011, 12:56
В интерес на истината и на мен ми е правило впечатление големият брой Дачии по немско. Всъщност тях ги карат предимно емигранти, а те както знаем там никак не са малко. Цената на нова кола и сервизната и поддръжка са основното за да ги купуват.
От друга страна пък, това са мнения на собственици, които така или иначе вече са взели това, което искат ( в повечето случаи) и е нормално да си го хвалят.
Най-показателен за мнението на немците е броят на автомобилите по марки, а там нещата не са като в тази анкетка :) .
Сега Боби ще ти дръпне лекция, че си ограничен и самовглъбен:).
Сега Боби ще ти дръпне лекция, че си ограничен и самовглъбен:).
Ти не се навеждай м/у нас....защото не е по темата!
п.п. ако някой има да каже на другия нещо го цитира...нали така...а ти нещо ми лакатушиш....за скиор не ставаш сине тоя сламом не е за теб...пропускаш вратички:))
Susscrofa
04-11-2011, 14:45
Ти не се навеждай м/у нас....защото не е по темата!
п.п. ако някой има да каже на другия нещо го цитира...нали така...а ти нещо ми лакатушиш....за скиор не ставаш сине тоя сламом не е за теб...пропускаш вратички:))
Е не, това си е само между нас двамата.
Просто този коментар ми беше удобен.8-)
Та още ли считаш, че към Дачия няма интерес в Германия.
Колко струва Дъстър?
17 880 лева...
"Не сееее шегувайте с нас"
old alfist
04-11-2011, 15:01
Колко струва Дъстър?
17 880 лева...
На тази цена доста германци могат да си я купят с едномесечната си заплата, а повечето с двумесечна.
Е тоя лексус е копие на Ланд Крузера, само че по луксозно. Не ми се връзва да е по- малко конфортно от него.
Факт, колега, нз какъв беше модела на Лексъс-а, не ми направи мн приятно впечетление. Откъм визия го докарваше!
Колко струва Дъстър?
17 880 лева...
Лекцията, ще ти я дръпна на тебе...защото не слушаш....като ти казах да ходиш да четеш...ти ми въртиш опашка
"Големите губещи на миналата година са малките и евтини коли, които през 2009-та реализираха необикновено висок бум на продажби заради държавната финансова премия. Явно новината, че кризата върви към своя край, е вдигнала настроението, тъй като най-продаваните коли в Германия през 2010-та са спортните коли. Ръст отбелязва и класа на високопроходимите, луксозни SUV-та. "
...за повече инфо тук:http://aboutcars.bg/read:1156
Хехе, дори и Волво е след Дачия.
Абе чудесни коли са си Дачиите, спор няма. Миналия уикенд карах един Дъстър с фабричен газов инжекцион - перфектен автомобил за българските пътища - 20 см клиренс, вози много комфортно, има всички основни екстри, дори и управление на MР3-радиото от волана - и гори 10 лева/100 километра и струва 24 000 лева с ДДТ и 3 години гаранция:big_bow_down:
Хехе, дори и Волво е след Дачия.
Абе чудесни коли са си Дачиите, спор няма. Миналия уикенд карах един Дъстър с фабричен газов инжекцион - перфектен автомобил за българските пътища - 20 см клиренс, вози много комфортно, има всички основни екстри, дори и управление на MР3-радиото от волана - и гори 10 лева/100 километра и струва 24 000 лева с ДДТ и 3 години гаранция:big_bow_down:
В тази връзка много ми е интересно как ще ги конкурира нашето ловешко производство, като там цените са сходни?
old alfist
05-11-2011, 19:56
Злите езици говорят, че тази идея с ловешкото производство е умряла в зародиша си - просто трябва да се построи един завод.
Susscrofa
05-11-2011, 20:03
Злите езици говорят, че тази идея с ловешкото производство е умряла в зародиша си - просто трябва да се построи един завод.
Има ги бре, гледах ги на пловдивския панаир. Като визия определено са по-добри от дъстъра, останалото не знам.
old alfist
05-11-2011, 20:05
Има ги бре, гледах ги на пловдивския панаир. Като визия определено са по-добри от дъстъра, останалото не знам.
Ще ги има известно време - всичко е за парлама.
Susscrofa
05-11-2011, 20:12
Ще ги има известно време - всичко е за парлама.
Възможно е.
До тях бяха подредили новите моделчета на НИСАН и беше адски интересно да ги сравняваш. Абстрахирах се от цените де, но ловешките бяха като сглобени от лего конструктор в сравнение с нисан.
Винаги съм се чудел, кое си заслужава повече, такава нова кола или настаро нещо доказано и по-качествено.
old alfist
05-11-2011, 20:21
Възможно е.
До тях бяха подредили новите моделчета на НИСАН и беше адски интересно да ги сравняваш. Абстрахирах се от цените де, но ловешките бяха като сглобени от лего конструктор в сравнение с нисан.
Винаги съм се чудел, кое си заслужава повече, такава нова кола или настаро нещо доказано и по-качествено.
Тази дилема стои пред много хора с възможности, но всичко е въпрос на вътрешно усещане.
От моя гледна точка, след 3 чисто нови автомобила от нисък клас, определено новите автомобили не си струват.... :roll:
На мнение съм, че с по-скъпите автомобили неструването е още по-голямо :)
Най-много си струва кола от висок клас, достатъчно обезценена на старо, т.е. на 5 до 7 години. Но да не се отклоняваме.
Susscrofa
05-11-2011, 21:50
От моя гледна точка, след 3 чисто нови автомобила от нисък клас, определено новите автомобили не си струват.... :roll:
Ти тези автомобили като гащи ги сменяш бре.
п.п. И аз така мисля, въпреки че никога не съм имал чисто нов автомобил.
Сложи поне едно цитатче де, да знам, че ми отговаряш:)
---------- Post added at 20:50 ---------- Previous post was at 20:49 ----------
Най-много си струва кола от висок клас, достатъчно обезценена на старо, т.е. на 5 до 7 години. Но да не се отклоняваме.
БМВ 7 серия., ама са грознички тези след 2001 ва.:)
old alfist
05-11-2011, 21:52
Ние тук май сме се събрали преобладаващо хора предпочитащи старите автомобили.
Има хора като коне с капаци и като чуят за ремонт на кола и изпадат в ужас и предпочитат да нямат грижи и да плащат, но впоследствие се убеждават, че са грешили - така поне е у нас, а в чужбина доходите са други и там хората разсъждават по друг начин.
Всичко опира до доходи и предпочитания.
Когато видиш Ангела Меркел да се вози в Датчия......значи ЕС е фалирал:))
Ти тези автомобили като гащи ги сменяш бре.Три за седем години?! :?
Малко принудително ги смених предишните два :)
http://bgphoto.net/photos/15540/o632960100925468750.jpg
Три за седем години?! :?
Малко принудително ги смених предишните два :)
http://bgphoto.net/photos/15540/o632960100925468750.jpg
Не се връщай назад...продължавай напред, обясненията са излишни;)
- RAV 4 sled 2005г.
- Land Cruiser 2006г.
- Lexus SUV
И аз имах това удоволствие с Лексус RX Hybrid и мога да ти кажа, че в думите ти за него няма истина много просторен, а за возията неизостава дори с милиметър от S-класа.
Не се връщай назад...продължавай напред, обясненията са излишни;)Ооооо, не, не се връщам назад, дори бях забравил за тая случка.
Преживял съм го отдавна и даже щях да купувам едно такова за проект ;)
Susscrofa
06-11-2011, 05:28
Всичко опира до доходи и предпочитания.
Когато видиш Ангела Меркел да се вози в Датчия......значи ЕС е фалирал:))
Голямо сравнение, голямо чудо.
Само да вметна, че никой в Германия никога не е вярвал, че е възможно Мерца да бъде заменен с нещо сред автопарка на вождовете там, но ето, че ауди успя.
Нищо, че Шрьодер, бачкаше нещо там.:BBQ:
Ако дачия пуснат някоя лимузина, защо румънските държавници да не я ползват.
Голямо сравнение, голямо чудо.
Само да вметна, че никой в Германия никога не е вярвал, че е възможно Мерца да бъде заменен с нещо сред автопарка на вождовете там, но ето, че ауди успя.
Нищо, че Шрьодер, бачкаше нещо там.:BBQ:
Ако дачия пуснат някоя лимузина, защо румънските държавници да не я ползват.
От Рено са достатъчно умни да не пуснат лимузина. Дачия е успешен проект именно защото е това, което е.
---------- Post added at 09:46 ---------- Previous post was at 09:45 ----------
БМВ 7 серия., ама са грознички тези след 2001 ва.:)
Ами купуваш си такова от 2000-2001-ва. ;)
И аз имах това удоволствие с Лексус RX Hybrid и мога да ти кажа, че в думите ти за него няма истина много просторен, а за возията неизостава дори с милиметър от S-класа.
Двг не беше хибрид...но това си е лично мнение...адски неудобно...сравнявах го с Ленд-а от ляво на снимката...абе не ми хареса, уж по-висок клас...една камара пари и - мнение! Говоря за комфорта от карането...вътре някак тясно ми беше!