View Full Version : e-mail от alfista#abv.bg
Днес си отварям пощата която съм написъл в профила си
във форума, и виждам писмо от alfista#abv.bg с някъкъв прикачен файл
(mesage.zip) и познайте каво?
http://www.belev.net/umax/forum/Mydoom.jpg
Внимавайте!
trustworthy
15-10-2006, 19:51
По принцип message.zip си е доста съмнителен атачмънт. Въобще с подобни атачмънти със .зип разширение трябва да се внимава
Няма да се притесняваш, аз съм получавал такива съобщения колкото си искаш :wink: , не си мисли че някой би ти пратил вирус, просто е некъв бъг, ама нека по-грамотните да обяснят.
и аз съм получавал такива ....даже оня нациста (м-жет) си беше помислил че Насо му е пращал нарочно и па беше почнал да се хвали къв е баровец :lol:
Явно някои иска да ти хак-не пц-то на мене ми го беха хак-на ли и постоянно тоя си играеше и ми спираше интернет-а и ми излизат некфи простотии че има грешка с SVChost или нещо от сорта ама аз си включих firewall-лите и накарах един приятел да ми махне тез простотии и ся съм на 6 . Големи дебили са тея хакерите :evil:
Споко не е ясно от кой е пощата :wink: Такива неща се случват ежечасово :wink: Аз моем да ви пратим вирус и бомбена заплаха от меила на първанов ако щете :lol:
И аз днес имам мейл (на пощата посочена във форима с два прикачени файла (gif и zip) ot изпращач bobi_33@abv.bg :shock:
Тия, дето получават такива мейли, да фанат да нашляпат на админа си задника с лозови пръчки...
Както каза Бобо, никъв проблем не е да пратиш на някого вирус от къвто си искаш мейл, само дето е безкрайно елементарно да се установи, че изпращачът всъщност е друг. Не знам дали въобще вече има в природата мейлсървър, който да не прави тази проверка...
Иначе е пълно с вируси, които преглеждат адресбука на заразения компютър и разпращат мейли на принципа "всеки към всеки" - достатъчно е двама души да са в адресбука на някаква си трета заразена машина, за да получи единият мейл с вирус от другия.
А па най-селския частен случай е, когато от мейлсървъра на мастита институция получавам служебен мейл, че съм им пратил вирус - без значение, че вирусът най-малкото е пратен от IP, нямащо нищо общо с това на моя мейлсървър (то май такъв беше и случаят с M-JET де...)
И аз днес имам мейл (на пощата посочена във форима с два прикачени файла (gif и zip) ot изпращач bobi_33@abv.bg :shock:
Аз напоследък често получавам имайли от пощата на Боби33 :evil: :evil: некой си прави гавра м..ка му па и даже единия май го отварях :shock: :evil:
за мен най-странното беше, когато полу4их меил с атта4. от собствения си адрес!!!! явно беше вирус, защото в деня в които беше изпратен не си бях пращтала мейли ;) естествено веднага го дел-нах, без да го отварям.... с други думи в Матрицата всичко е възможно.....
Четете какво ви е написал BASS :!:
А на който му е интересно как стават тези магариики да пусне в гуугъл следния стринг:
email adress spoofing
Днес си отварям пощата която съм написъл в профила си
във форума, и виждам писмо от alfista#abv.bg с някъкъв прикачен файл
(mesage.zip) и познайте каво?
http://www.belev.net/umax/forum/Mydoom.jpg
Внимавайте!
:shock: :shock: :shock: Определено не съм аз! :) Аз също напоследък получавам разни такива прикрепени файлове с мейл свързан с Алфа Ромео ,но немога да разбера как така може да се получава писмо от чужда поща,без никой друг да е влизал в нея :roll: :?