Log in

View Full Version : Разчистване на C:

Mind_Control
07-11-2011, 19:24
C: -то ми е 20 ГБ и съм с уиндоус Виста. Почти нищо нямам на него. Всички големи инсталации са ми на Д:. Пускам редовно clean up, но въпреки това не се освобождава никакво място и имам едни 200-300 МБ свободни. Сигурен съм, че някъде има някоя папка, в която уиндоуса бута какви ли не временни файлове, но незнам коя е.

Някой може ли да ме посъветва как да си освободя място?

И още един въпрос- как да го настроя, когато копирам нещо, то да не минава първо през С: и след това да отива в Д:

Ramsezsh
07-11-2011, 19:33
Bременните файлове се съдържат в c:\windows\temp
Не вярвам обаче там да има кой знае какво.
Виж, освен windows къде са ти директориите на my documents и Desktop.
Ако са на "с" ги прехвърли на друг дял.

Mind_Control
07-11-2011, 19:35
Bременните файлове се съдържат в c:\windows\temp

Явно не са само там, защото ми дава че в тази папка има 3 МБ..

Peter_63
07-11-2011, 19:40
Временни файлове има и на още едно място:
C:\Users\"име на юзъра"\AppData\Local\Temp

Вистата си е тежка и в зависимост от допълнително инсталираните програми като нищо може да запълни 20ГБ.

Освен това може да има и на други места ненужни файлове.

И още един въпрос- как да го настроя, когато копирам нещо, то да не минава първо през С: и след това да отива в Д:
Това не го разбрах

Ladjov
07-11-2011, 19:43
виж да не ти прави бекъпите в С: .Защото практика се получава ,че имаш 2 папки по няколко кб и другото ти е заето от бекъп файлове които като отвориш с уиндоус експлорер не се виждат .

Mind_Control
07-11-2011, 19:50
виж да не ти прави бекъпите в С: .Защото практика се получава ,че имаш 2 папки по няколко кб и другото ти е заето от бекъп файлове които като отвориш с уиндоус експлорер не се виждат .

Аз от диск клиийн ъп ги трия бекъпите...

---------- Post added at 17:45 ---------- Previous post was at 17:44 ----------

Временни файлове има и на още едно място:
C:\Users\"име на юзъра"\AppData\Local\Temp

Вистата си е тежка и в зависимост от допълнително инсталираните програми като нищо може да запълни 20ГБ.

Освен това може да има и на други места ненужни файлове.

Това не го разбрах

Ами копирам от флашка на Д:, но преди да го запише на Д: го сваля на С: и след това прехвърля на Д:

---------- Post added at 17:50 ---------- Previous post was at 17:45 ----------

Къде запазва примерно клипчета, като гледам?

Peter_63
07-11-2011, 20:23
1. По принцип видео файловете заемат повече място. По дефолт се съхраняват в папка "Videos", която по дефолт се намира в C:\Users\"име на юзъра"\
Ако там съхраняваш много клипове, трябва да преместиш папката в Д:
Когато копираш нещо от флашка, по принцип ти си избираш в коя папка да копираш файловете, така че ако избереш папка на Д:, няма причина първо да копира на Ц:, а после на Д:

2. Второ, което се сещам е, че ако ти е активен System Restore, той заема голямо пространство. Ако е активен, трябва да го деактивираш, това ще ти освободи пространство

nblagoev
07-11-2011, 21:56
1. Изключваш System Restore.
2. От Folder options -> View цъкаш първо на Show hidden files, folders and drives, а малко по-надолу махаш отметката на Hide protected operating system files, след което отиваш във C:\Windows\Installer. Там има папки и файлове с разширения *.msi и *.msp. Папките ги оставяш, а всички фаилове с посочените разширения ги триеш. Те заемат доста място.

dimitar_vd62
07-11-2011, 21:59
Бих препоръчал и CCLEANER, ил нещо такова.Само не мога да разбера що инсталираш програмите на D.Ако правилно съм разбрал.

syscop
07-11-2011, 22:26
Можеш да си преместиш и swap файла да d: - обикновено е около (1-2) x размера на RAM-a.

Mind_Control
08-11-2011, 16:30
Можеш да си преместиш и swap файла да d: - обикновено е около (1-2) x размера на RAM-a.

Как се мести swap файла?

morfius
08-11-2011, 17:02
My computer, properties, advanced, performance, advanced, virtual memory...
Изброени са всички дискове.
Селектираш D: даваш твърда големина 2 пъти РАМ а който имаш и даваш аплай.
След това избираш C: и даваш в опциите отдолу - no swap file... apply
И рестартираш.

Mind_Control
09-11-2011, 11:33
Мерси за съветите. Мисля, че има напредък в положителна посока :) Ще отложа преинсталацията с още някоя и друга годинка надявам се..

morfius
09-11-2011, 14:23
Мерси за съветите. Мисля, че има напредък в положителна посока :) Ще отложа преинсталацията с още някоя и друга годинка надявам се..

Е то ако всеки път преинсталираш, по-добре си направи готов имидж :)

Mind_Control
09-11-2011, 15:03
Е то ако всеки път преинсталираш, по-добре си направи готов имидж :)

Е не, аз от 4 години не съм преинсталирал :) Искам да изкарам още 2 и да сменя компа...