PDA

View Full Version : Паркинг ли е тротоарът?

Susscrofa
08-11-2011, 11:01
Продължавам да не разбирам, защо трябва да катерим колите по тротоарите и да ги спираме върху зелени площи.
Не разбирам що за манталитет е това?
Защо само в БГ искаме, ако можем да влезем в магазина с колата си, или да паркираме във входа.
Толкова ли ни мързи да ходим и да си мръднем затлъстелите задници за около 100 метра.
Онзи ден направих забележка на един суек, че е паркирал на тротоара, а той най- спокойно ми отговори:"еми като няма къде".
Оправдание ли е липсата на място за паркиране?
Означава ли това, че една група, която е лишена от дадено удобство, в случая паркирането, трябва да навлиза и да отнема територията на друга група, в случая пешеходците.
Кого наказваме, като катерим колите по тротоарите, властимащите или собствените ни баби, дядовци, майки с колички и деца?
Оправдано ли е да нарушаваме едно правило, само защото ще се наложи да паркираме на около 100 метра от магазинчето, мола, дома, работата и така нататък.
Докога ще се наказваме взаимно?
Поствам една снимка, може и да разпознаете колегата, беше брутално спрял на тротоар по който ежедневно минават огромен брой пешеходци, слизането на платното е изключително опасно.
Колега, тротоарът не е паркинг и колата ти не е най-важното нещо на света.
п.п. Единственото нещо, което отърва страничното ти огледало от трошене, бе марката на колата ти.
Слабост, какво да се прави. :)

Бобби
08-11-2011, 11:19
Я...прасчо тршил огледала, да вярвам ли на ушите си, или за пореден път се прави на проф. Вучков...

rusiq86
08-11-2011, 11:35
Определено има и съвестни...сега колегата си е решил да спре там...аз никога не бих. първо ще предизвика "наказателни" реакции у хората!
Аз винаги си търся паркинг...дори да е по далечко...
Но определено проблема е в шибаната ни държава.
Не е сложно, когато се правят градоустройството и улици да се правят и паркинги...и не да са платени...Вс голяма институция, банка, супермаркет трябва да има паркоместа.
Неможе клиент да търси къде да спре 15 мин.
Това го има само в БГ.
Никога няма да се оправим...затова всеки млад бяга и не се връща.
Едно съм научил в САЩ: ако има българи наблизо се пази от тях, че ще гледат да ти направят само лошо!!!!
Ако имаш по хубава кола, лъскава, запазена е що да не я надере. Абе селски манталитет.

morfius
08-11-2011, 11:51
Продължавам да не разбирам, защо трябва да катерим колите по тротоарите и да ги спираме върху зелени площи.
Не разбирам що за манталитет е това?
Защо само в БГ искаме, ако можем да влезем в магазина с колата си, или да паркираме във входа.
Толкова ли ни мързи да ходим и да си мръднем затлъстелите задници за около 100 метра.
Онзи ден направих забележка на един суек, че е паркирал на тротоара, а той най- спокойно ми отговори:"еми като няма къде".
Оправдание ли е липсата на място за паркиране?
Означава ли това, че една група, която е лишена от дадено удобство, в случая паркирането, трябва да навлиза и да отнема територията на друга група, в случая пешеходците.
Кого наказваме, като катерим колите по тротоарите, властимащите или собствените ни баби, дядовци, майки с колички и деца?
Оправдано ли е да нарушаваме едно правило, само защото ще се наложи да паркираме на около 100 метра от магазинчето, мола, дома, работата и така нататък.
Докога ще се наказваме взаимно?
Поствам една снимка, може и да разпознаете колегата, беше брутално спрял на тротоар по който ежедневно минават огромен брой пешеходци, слизането на платното е изключително опасно.
п.п. Единственото нещо, което отърва страничното ти огледало от трошене, бе марката на колата ти.

Свинята, свинята ***** (аналогията с футбола е точно на място).

Докато няма алтернатива, ще се паркира по тротари, зелени площи и градинки.
Не е приятно, особено когато се прави без грам съобразяване... но ако искаме нещо да се промени, забраните и заплахите с повреди на автомобили не са начина.
Ще те побара някой как чупиш огледало и ще те нахрани с парчетата от него... какво ще постигнеш?

Като спреш да насъскваш едни хора срещу други, може да ти обясня какво трябва да се направи... до тогава виж началото :hehe:

Jivko7777
08-11-2011, 11:52
Това е колата на V_A_N_K_A_T_A :) добре че не си ги строшил ;)

Susscrofa
08-11-2011, 11:56
Свинята, свинята ***** (аналогията с футбола е точно на място).

Докато няма алтернатива, ще се паркира по тротари, зелени площи и градинки.
Не е приятно, особено когато се прави без грам съобразяване... но ако искаме нещо да се промени, забраните и заплахите с повреди на автомобили не са начина.
Ще те побара някой как чупиш огледало и ще те нахрани с парчетата от него... какво ще постигнеш?

Като спреш да насъскваш едни хора срещу други, може да ти обясня какво трябва да се направи... до тогава виж началото :hehe:

О, не, аз не се занимавам с трошене, озаптих двама познати :)
Моооже и да ни нахранят:):toilet: Случва се.

---------- Post added at 09:56 ---------- Previous post was at 09:53 ----------

Това е колата на V_A_N_K_A_T_A :) добре че не си ги строшил ;)

Не се хващайте за дреболията, давайте да пишем по темата и проблема.
Еми Ванката да си спира така в Хасковско, като е такъв пич.

Бобби
08-11-2011, 12:07
:)))))0....пак включи на задна, не, не ....не той сега включи в последствие негови приятели....защо ли толкова си ми предвидим...:lupe:
Бъди поне веднъж мъжкар....и сега като отидем в Хасково какво правим, ако смея да попитам?:)))

Susscrofa
08-11-2011, 12:31
:)))))0....пак включи на задна, не, не ....не той сега включи в последствие негови приятели....защо ли толкова си ми предвидим...:lupe:
Бъди поне веднъж мъжкар....и сега като отидем в Хасково какво правим, ако смея да попитам?:)))

Бобка, трудно ми е понякога да те разбера.
В Хасково съм ходил и градът ми хареса.
Но област Хасково е нещо различно. /май имаше такава/
Мои приятели, силно казано, по-скоро познати.
Имаше един дядо, който беше минал с баданарка с бяла блажна боя през три коли. Там вече никой не спира.
Когато една група се опитва да взема пространство на друга е неизбежно да се стигне до конфликти.
п.п. Аз такива неща не правя, защото си пазя мястото където си изкарвам хляба.:), а и са далеч от моя мироглед, но не и невъзможни.

Бобби
08-11-2011, 12:49
Бобка, трудно ми е понякога да те разбера.
В Хасково съм ходил и градът ми хареса.
Но област Хасково е нещо различно. /май имаше такава/
Мои приятели, силно казано, по-скоро познати.
Имаше един дядо, който беше минал с баданарка с бяла блажна боя през три коли. Там вече никой не спира.
Когато една група се опитва да взема пространство на друга е неизбежно да се стигне до конфликти.
п.п. Аз такива неща не правя, защото си пазя мястото където си изкарвам хляба.:), а и са далеч от моя мироглед, но не и невъзможни.
Ох на батко прасето...много добре ме разбираш...правиш се в първият пост на еркек, на вторият не си, твой приятели са...а ти излизаш п...а...и къде отиде в хасково, това беше закачка от моя страна...значи всеки може да лавира и да не отговаря на точният въпрос...продължавай да си въртиш опашката....много обяснения са излишни...гледай си темата...само да не те видя когато си паркирал на тротоара....:lupe:...макар, че съм сигурен, че го правиш.

Susscrofa
08-11-2011, 12:54
Ох на батко прасето...много добре ме разбираш...правиш се в първият пост на еркек, на вторият не си, твой приятели са...а ти излизаш п...а...и къде отиде в хасково, това беше закачка от моя страна...значи всеки може да лавира и да не отговаря на точният въпрос...продължавай да си въртиш опашката....много обяснения са излишни...гледай си темата...само да не те видя когато си паркирал на тротоара....:lupe:...макар, че съм сигурен, че го правиш.

Няма как да ме видиш.
Аз съм само виртуален образ.
И с кое се правя на еркек, с огъване на огледала ли? хахаха
Много детски изпълнения бе Бобка.
Мъжете се "еркекат" с малко по-различни неща.
Не знам дали аз лавирам, ама ти изобщо не участваш по-темата.
Грух.

Васил Петров
08-11-2011, 12:59
Да колата е на Ванката наш съфорумец.

Ама немога да разбера как сега си се сетил да пуснеш снимката която е на повече от 3г. ............
Евалата кефиш ме или просто си търсиш с някой да се закачаш.

Кайо
08-11-2011, 13:02
Аз и в Гърция и в България паркирам където намеря,без угриизения на съвеста,и двете са еднакво неградоустроени държави.
Преди две години лятото отнесох глоба на летището в Солун за неправилно паркиране,не че исках да паркирам където намеря,просто дори и на платения паркин нямаше места.............,международно летище в туристическа стран без достатъчни места за паркиране в пиковия сезон.............

Susscrofa
08-11-2011, 13:02
Да колата е на Ванката наш съфорумец. Ама немога да разбера как сега си се сетил да пуснеш снимката която е на повече от 3г. ............ Евалата кефиш ме или просто си търсиш с някой да се закачаш.

Прав си! Снимката е стара, но понеже сме във форума на алфа и понеже две години не можех да пиша, го правя сега.
Никога не е късно!
Няма нищо лично към колегата, коментирам като цяло паркирането по тротоари.

Бобби
08-11-2011, 13:09
Имам чуството, че оставаш сам в темата си....дойде момента сам да си задаваш въпроси на отговорите си...
гъци, гъци...грух, грух
Приятно събеседване.

Васил Петров
08-11-2011, 13:09
Прав си! Снимката е стара, но понеже сме във форума на алфа и понеже две години не можех да пиша, го правя сега.
Никога не е късно!
Няма нищо лично към колегата, коментирам като цяло паркирането по тротоари.

Не просто няма какво да правиш и се чудиш каква нова простотия на постнеш в форума.Лично мое мнение.Ай със здраве.

Susscrofa
08-11-2011, 13:15
Не просто няма какво да правиш и се чудиш каква нова простотия на постнеш в форума.Лично мое мнение.Ай със здраве.

Ти нали искаш да не виждаш тези раздели.
Значи скоро ще бъдеш спокоен, що се нервиш сега излишно, ще си докараш някой гастрит.
Не мисля, че тема разискваща паркирането, няма място в автомобилен форум.
Как разходвам собственото си време си е моя работа.

V_A_N_K_A_T_A
08-11-2011, 13:45
Не знам,защо някой би извадил снимка от,преди поне 2 години и,какво трябва да не е наред с него, за да се занимава с това...На мен лично ми отне 5 минути взиране в снимката,за да разбера къде точно е това.
Да,спрях на тротоара и не,не го правя по принцип,защото е, и против моите разбирания.Но,на околните паркинги беше страхотна блъсканица,а на въпросния тротоар пред мен,дори имаше един джип.Не мога да кажа,че се почувствах добре,но нямаше как да постъпя,при положение,че в колата връщах много болен човек,от тежка операция,който имаше сериозни затруднения при всяко движение.Колата беше там точно 15 минути.
Интересно,как би постъпил автора на темата и останалите участници в такъв случай?
И,щеше ли да се чувства добре,същия,ако ми беше счупил огледалата,при положение,че съм бил в такъв вид безизходица...

Светланчи
08-11-2011, 13:47
Разбира се, че не е!
Снощи примерно заради двама такива индивиди щяха да ме блъснат и съм си обещала, че следващия път просто ще си извадя ключовете от чантата. Ама то живеем в България, това само тук го има..

Susscrofa
08-11-2011, 14:01
Не знам,защо някой би извадил снимка от,преди поне 2 години и,какво трябва да не е наред с него, за да се занимава с това...На мен лично ми отне 5 минути взиране в снимката,за да разбера къде точно е това.
Да,спрях на тротоара и не,не го правя по принцип,защото е, и против моите разбирания.Но,на околните паркинги беше страхотна блъсканица,а на въпросния тротоар пред мен,дори имаше един джип.Не мога да кажа,че се почувствах добре,но нямаше как да постъпя,при положение,че в колата връщах много болен човек,от тежка операция,който имаше сериозни затруднения при всяко движение.Колата беше там точно 15 минути.
Интересно,как би постъпил автора на темата и останалите участници в такъв случай?
И,щеше ли да се чувства добре,същия,ако ми беше счупил огледалата,при положение,че съм бил в такъв вид безизходица...

Влизаш пред блока, пускаш аварийни, сваляш човека, помагаш му, после отиваш и паркираш колата при съседния вход или блок.
Да уточня, че става дума за вътрешноквартална улица.
Пред мен майка с количка слезе на платното, за да те заобиколи.
Не ми се навлиза в подробности :)
А и тези 15 минути.............:pig:...
Както и да е, не съм пуснал темата заради теб, просто си с алфа и беше подходяща за пример.

п.п. Толкова добре беше запълнил тротоара, че те поздравявам за шоферските ти умения.:)

Бобби
08-11-2011, 14:11
Б,аси лъжеца......снимката както разбрахме е преди три години....сега майка с детенце......егати спомените....и ако каже, че той я правил, направо ще падна от стола.
Казах ви, че тая тема е умряла по напред....но вие само му развинтвате фантазията......той на снимка неможе да се познае, какво остава да ми каже преди три години какво е било:)))

Susscrofa
08-11-2011, 14:23
Б,аси лъжеца......снимката както разбрахме е преди три години....сега майка с детенце......егати спомените....и ако каже, че той я правил, направо ще падна от стола.
Казах ви, че тая тема е умряла по напред....но вие само му развинтвате фантазията......той на снимка неможе да се познае, какво остава да ми каже преди три години какво е било:)))

Боббка ти, ако помниш само времето до последното ти изхождане, има хора, които помнят много.
Не разбирам сега какво целиш, но ми става смешно.
По-добре спри, преди да си изпълнил със смисъл определението "Лузър", за себе си.
Кога какво се е случило аз помня, имам такива способности, те са нормални всъщност за хората, но както сега разбирам не за всички.

kolev
08-11-2011, 16:07
Влизаш пред блока, пускаш аварийни, сваляш човека, помагаш му, после отиваш и паркираш колата при съседния вход или блок.
Да уточня, че става дума за вътрешноквартална улица.
Пред мен майка с количка слезе на платното, за да те заобиколи.
Не ми се навлиза в подробности :)
А и тези 15 минути.............:pig:...
Както и да е, не съм пуснал темата заради теб, просто си с алфа и беше подходяща за пример.

п.п. Толкова добре беше запълнил тротоара, че те поздравявам за шоферските ти умения.:)

цар си на даването на акъл, ама то нали на чужд гръб и 100 тояги са малко.

с тая тема вече в голям филм ни вкара. точно решихме че не си развалена клавиатура която сама си натиска бутоните, пък то снимката била на 3 години, а сигурно и не си я правил ти ами си я изровил нейде. ако виждаш по една неправилно паркирана кола на 3 години, значи не съществува тоя проблем.
майки с колички имало. друго нещо , НЛО , това онова...

Mind_Control
08-11-2011, 16:37
Не е паркинг тротоара и аз никога не паркирам на него.

1. За да избегна опасността да си намеря колата почупена (на алфата са ми чупили страничното стъкло заради такова нещо)
2. Не искам да си троша окачването
3. Все пак мисля и за хората минаващи от там

trustworthy
08-11-2011, 21:26
Предлагам да спрете да се дразните с момчето и да се замислите поне малко за това, което е било повод за темата.
Ако на някоой не му харесва снимката, да не чете темата. Примерът с нея е повече от класически и е срамно, че форумна кола е на нея.
Следващи постове само по темата! Заяжданията на л.с.!
Благодаря предварително.

Walker
08-11-2011, 22:34
За съжаление това е реалност.
За съжаление и на мен ми се е налагало да спирам по тротоар по простата причина, че ми е писнало да обикалям в разстояние от 500 метра от мястото до което искам да стигна за да си намеря парко място. НЕ се гордея с постъпката си.

Определено не съм от хората, които обичат и спират точно пред "целта" и от тези, които ги мързи да ходят.

В днешно време само моловете, големите кина и големите магазини се правят с предвидени достатъчен брой парко места.

Нито улиците са ни предвидени за такъв поток коли, нито блоковете нито ... т.н. до безкрайност почти :)

old alfist
08-11-2011, 22:48
Така е - одобряват се проекти, предимно на жилищни сгради, неотговарящи на нормите по отношение на полагаемите се на застроените площи гаражи и паркоместа, особено в централните зони където земята е скъпа - на мястото на гаражи се правят магазини, или ако се строят подземни оскъпяват цялостно строителната стойност на сградата, което намалява печалбата.

Аз също предпочитам да паркирам на спокойно място и да походя пеш или с друг транспорт.

Lei-chery
09-11-2011, 09:11
Винаги се стремя да не паркирам по тротоарите. Това е мястото на пешходците, който вървят по платното, защото тротоарът е зает и опасността да отнесеш някой такъв е голяма!

pinkmousy
09-11-2011, 10:26
Темата е безкрайна, защото трябва да се започне още от там, че София не е предвидена за N милиона жители, новото строителство също не се съобразява (подкупните служители в общината, които приемат проектите за новите строежи), и накрая стигаме до манталитета на преселилите се тук от къде ли не, които са свикнали да си мятат колата пред входната врата, било на тротоар, било в канавката. То по селата по улиците и без това тротоари няма много... Така че какво да коментираме - никой друг не ни е крив, освен ние самите.
Аз лично в центъра с колата не ходя, точно защото няма къде да се паркира. Ходя пеш или с такси. Спирам на тротоара само ако в радиус от 3 преки наистина няма друго място, и ако съм сигурна, че тротоара не е оживен ( и не е на повече от 8 см височина, че то не е лесно и на тротоар да се качи тази кола). А, и си плащам всеки месец за паркинг, за да не се паркирам като сельо под балкона и по средата на кръстовището :)

kolev
09-11-2011, 10:59
айде да не обръщаме пак на селяни и граждани.
лично аз на снимката не виждам тротоар. няма тротоарна настилка, няма тротоарен бордюр, няма тротоарни колчета, нито пък велоалея. не забравяйте че тези неща фандъкова ви ги е обещала ... 2 пъти вече, и преди това и биби.
на мен ако ми пречеше, бих му поставил бележка на чистачката, още повече че колата е с хасковски номер- т.е. предполага се че не е от града и не се ориентира.

Susscrofa
09-11-2011, 11:33
лично аз на снимката не виждам тротоар. няма тротоарна настилка, няма тротоарен бордюр, няма тротоарни колчета, нито пък велоалея. не забравяйте че тези неща фандъкова ви ги е обещала ... 2 пъти вече, и преди това и биби.
на мен ако ми пречеше, бих му поставил бележка на чистачката, още повече че колата е с хасковски номер- т.е. предполага се че не е от града и не се ориентира.

Ако искаш, довечера мога да те заведа до там?
Не виждал тротоар и колчета.............хахаха:pig:

pinkmousy
09-11-2011, 11:36

Какво трябва да означава 'не е от града и не се ориентира' ? Не знае как изглежда паркинг ли? Кой му е дал книжка тогава? И като не се ориентира, къде е тръгнал?

daksy
09-11-2011, 11:45
Темата е безкрайна, защото трябва да се започне още от там, че София не е предвидена за N милиона жители, новото строителство също не се съобразява (подкупните служители в общината, които приемат проектите за новите строежи), и накрая стигаме до манталитета на преселилите се тук от къде ли не, които са свикнали да си мятат колата пред входната врата, било на тротоар, било в канавката. То по селата по улиците и без това тротоари няма много... Така че какво да коментираме - никой друг не ни е крив, освен ние самите.
Аз лично в центъра с колата не ходя, точно защото няма къде да се паркира. Ходя пеш или с такси. Спирам на тротоара само ако в радиус от 3 преки наистина няма друго място, и ако съм сигурна, че тротоара не е оживен ( и не е на повече от 8 см височина, че то не е лесно и на тротоар да се качи тази кола). А, и си плащам всеки месец за паркинг, за да не се паркирам като сельо под балкона и по средата на кръстовището :)

Твърде много не си запознат/а с обстановката в малките градове/села относно това което каза.То най-голямата селения е точно в София.Там единствено съм виждал тротоар с дължина 50м и кола до кола.И това не са хора от провинцията,а коренни "софиянци".Като им кажеш нещо и ти видят регистрационния номер СО и ти каже:бе бегай си на село аз живея в тоя блок,ше си спирам дето искам...От малък град съм и често пътуваме с приятели по големите градове на разходки и никога не сме си правели своеволия къде ще спираме,защото едно знам,че в чуждо село и керемидите бият.

pinkmousy
09-11-2011, 11:57

Твърде много не си запознат/а с обстановката в малките градове/села относно това което каза.То най-голямата селения е точно в София.Там единствено съм виждал тротоар с дължина 50м и кола до кола.И това не са хора от провинцията,а коренни "софиянци".Като им кажеш нещо и ти видят регистрационния номер СО и ти каже:бе бегай си на село аз живея в тоя блок,ше си спирам дето искам...От малък град съм и често пътуваме с приятели по големите градове на разходки и никога не сме си правели своеволия къде ще спираме,защото едно знам,че в чуждо село и керемидите бият.

А аз миналата събота ходих в един малък град, в който една документално асфалтирана улица беше като след бомбардировки, без намек за асфалт (и никога не е имала) и без тротоари. И това в регулация.
А за селянията в София - да, така е. Само хората, които помнят София от преди 10-15 години, могат да направят разликата. От къде мислиш, че се изсипаха към милион 'столичани в повече'? Миналата година поне 20% от колите из квартала бяха с несофийски номера. Като затегна кризата и поизчезнаха...

kolev
09-11-2011, 11:58
Какво трябва да означава 'не е от града и не се ориентира' ? Не знае как изглежда паркинг ли? Кой му е дал книжка тогава? И като не се ориентира, къде е тръгнал?

означава че след като не знаеш каква е ситуацията, не трябва да го съдиш предварително. има си хора които отговарят и получават заплати за това.
ако дойдеш в търново и паркираш неправилно, никой няма да каже- гледай го тоя шоп как спрял а на нас ще вика селяни, няма и огледалата да ти счупят. най-много да дойде паяка, но и той ще ти остави бележка.
въобще хората извън софия са доста по толерантни.

V_A_N_K_A_T_A
09-11-2011, 12:41
Вижте...обсъждайте си на воля,дали трябва или не трябва да се паркира по тротоарите,нямам нищо против.
Престанете,обаче,да обсъждате мен,кой ми е дал книжка и от къде съм.Темата не е за това,а и много ясно обясних каква е била ситуацията,тогава,преди 2 години.Друг е въпроса,дали някой,изобщо го е прочел...
Но,винаги е така,отстрани всеки може да ти направи сметката,пък било то и по една снимка.

Susscrofa
09-11-2011, 12:42
Вижте...обсъждайте си на воля,дали трябва или не трябва да се паркира по тротоарите,нямам нищо против.
Престанете,обаче,да обсъждате мен,кой ми е дал книжка и от къде съм.Темата не е за това,а и много ясно обясних каква е била ситуацията,тогава,преди 2 години.Друг е въпроса,дали някой,изобщо го е прочел...
Но,винаги е така,отстрани всеки може да ти направи сметката,пък било то и по една снимка.

Напълно съм съгласен с колегата, темата не е за конкретния случай.

code
09-11-2011, 13:53
Постоянно паркирам по тротоари в Бс но САМО С ДВЕТЕ ГУМИ. Олигофренско е да се изтупаш на тротоара от бордюр до бордюр, както и на тясна улица да си оставиш колата на улицата, абе ако не ти идват на ум елементарни неща и 10 правилника да научиш все ще си останеш куха лейка :love_umbrella:

пп колкото до автора на темата, поздравления за безкрайния му дар слово(писмо в случая) ама тая тема си я е смукал от пръстите . . дъвкана и безинтересна
иначе пиша в нея :-)

fred
09-11-2011, 19:08
Обяснението е много просто-в България, след 1944, малко по късно де, някъде около 1947 е променен градоустройствения план на София и никой не е мислил, че ще има толкова коли.Градът, а и други големи градове, не са замислени със съответната инфраструктура, която да поеме автомобилите.Затова и висят по тротоарите.И това ще продължи мнооого дълго, защото няма къде и как да бъдат построени гаражи, освен ако ББ не почне да копае като метрокъртица изотдолу :)
А че има и простаци, това си е така, ама не са те проблема в случая.

ФЕРАРИСТ
09-11-2011, 20:03
Да,спрях на тротоара и не,не го правя по принцип,защото е, и против моите разбирания.
Баси, не съм очаквал да направиш такова нещо, точно ти да се осмелиш да спреш на тротоара.......тва си е направо за съд......кощунство, безбожие и незнамси още какво......и то с тая набиваща се на оче колица......ебаси......:sleepy::sleepy:

dimitar_vd62
09-11-2011, 20:53
Требе да го разпнем, и да го сочим с пръст.Ся при наличието на толкова паркирани по тротоарите коли точно тази ли трябваше да се посочи.Темата можеше да мине и без снимка.Интересно що едни други теми минават без снимки, щеше да е интересно, като например - смучете ли го.

thecleaner
09-11-2011, 21:11
Тая тема що я виждам :( някои да не ми е пуснал пак правата за малоумния подраздел. Едва ли ? Искате ли колеги Румен с тъмната 56ца или т.наречения Суси кат си пусне тема да не се пише по-нея. Само процедурно предложение. И колега Суси, знаеш ли че нямаш право да заснемаш които и да е и да го публикуваш където и да е без негово съгласие ;) Да не те банне некое дело за некоя и друга хилка ей така докато си спамиш кротко на воля.

morfius
09-11-2011, 21:13
Ако не си си спирал правата за целия раздел ще я виждаш, не е в под-раздел :)
Пък по тая логика в папараци що подсъдни има... 8)

Susscrofa
09-11-2011, 21:22
Тая тема що я виждам :( някои да не ми е пуснал пак правата за малоумния подраздел. Едва ли ? Искате ли колеги Румен с тъмната 56ца или т.наречения Суси кат си пусне тема да не се пише по-нея. Само процедурно предложение. И колега Суси, знаеш ли че нямаш право да заснемаш които и да е и да го публикуваш където и да е без негово съгласие ;) Да не те банне некое дело за некоя и друга хилка ей така докато си спамиш кротко на воля.

Снимката другарче, я намерих в нета :))))
О, но май забравих къде точно. /снимка на движима собственост/ :)
Ехо, я се осъзнай с кой точно се занимаваш:):sleepy:
Заплашваш ли ме?
Бъди по конкретен. Радвам се, че поне си разбрал, че карам Алфа, че тук ме обвиниха и че това нямам.
Сигурно адаша от клубния ме е издал:)))), страхотен майстор е.

thecleaner
10-11-2011, 01:51
О, но май забравих къде точно. /снимка на движима собственост/ :)
Ехо, я се осъзнай с кой точно се занимаваш:):sleepy:
Заплашваш ли ме?
Бъди по конкретен. Радвам се, че поне си разбрал, че карам Алфа, че тук ме обвиниха и че това нямам.
Сигурно адаша от клубния ме е издал:)))), страхотен майстор е.

Ъъъъъъъ аз ли? Не те заплашвам, предпазвам те. Адвокати скъпи, доказателства неуспорими, сам твърдиш че ти си направил снимката в първият си пост. Знаеш ли собственика на колата пък кой е и дали не иска да поспами пред съда:) Мисля че е редно да си поизтриеш мненията или да му се извиниш за нарушеното му право, да постваш снимката без негово съгласие!

Чл. 32. (2) от Конституцията гласи "Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи."

rusiq86
10-11-2011, 04:33
"Никой"...движима собственост?!
Май съм проспал някоя друга лекция по право!

code
10-11-2011, 08:14
Хаха thecleaner готин тип си, не се дразнете за глупости, не сме тука да се заплашваме ;-) Нали сме едно голяяяяяямо семейство :-)

Susscrofa
10-11-2011, 08:50
Ъъъъъъъ аз ли? Не те заплашвам, предпазвам те. Адвокати скъпи, доказателства неуспорими, сам твърдиш че ти си направил снимката в първият си пост. Знаеш ли собственика на колата пък кой е и дали не иска да поспами пред съда:) Мисля че е редно да си поизтриеш мненията или да му се извиниш за нарушеното му право, да постваш снимката без негово съгласие!

Чл. 32. (2) от Конституцията гласи "Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи."

"Ние приматите", това пише преди клетките на маймунките в зоопарка.
Децата ги обожават.
Да не се отклоняваме.
Тиииии, сериозно ли ги пишеш тези неща?:fish:
мяуууу, мяу, мяу
Чакай и тук да го напиша, че ми харесва:)
Мамо, всички деца искат да акат в нашата тоалетна.:)А ти катериш ли тротоарите? Така и не ни разказа.:)

thecleaner
10-11-2011, 09:47
"Ние приматите", това пише преди клетките на маймунките в зоопарка.
Децата ги обожават.
Да не се отклоняваме.
Тиииии, сериозно ли ги пишеш тези неща?:fish:
мяуууу, мяу, мяу
Чакай и тук да го напиша, че ми харесва:)
Мамо, всички деца искат да акат в нашата тоалетна.:)А ти катериш ли тротоарите? Така и не ни разказа.:)

Аз в теми на Суси вече спрях да пиша ;)

Mirela
10-11-2011, 10:05
Не, че защитавам прасчо, НО няколко раздела по-нагоре има тема за папараци.
Дали хората там се питат един друг, може ли да постват снимката?

kolev
10-11-2011, 11:08

хм, пак познах :pokey: интересно как смяташе да му счупиш огледалото и къде бяха майките с колички.

за мен неправилно паркиралите са тия на втори ред от другата страна на улицата. нещо ми убягва смисъла да се поставят бордюри с профил предназначен да се минава с мпс през него и настилката на "тротоара" да се изпълнява от асфалт.

Бобби
10-11-2011, 11:25
Той не лъже...след като е измъкнал снимката от интернет...е намерил някакви приятели в сайт за запознаства, който искали да счупят огледалото от снимката.......малко по късно се е задържал в друг сайт "бг мама"...където е видял майки с колички:)))
Е това е самата истина...до болка ми е познат :photo:

Susscrofa
10-11-2011, 12:04
хм, пак познах :pokey: интересно как смяташе да му счупиш огледалото и къде бяха майките с колички.

за мен неправилно паркиралите са тия на втори ред от другата страна на улицата. нещо ми убягва смисъла да се поставят бордюри с профил предназначен да се минава с мпс през него и настилката на "тротоара" да се изпълнява от асфалт.

Колев, ходи се нареди да акаш в къщата на Бобчо и ти.
Просто обясних нагледно как бих се защитил, ако някой ми иска обяснение защо съм снимал.
Ти май си обсебен от мен, а?
Станахте двама:)
п.п. Разбирам те, кофти е когато някой ти покаже, че разбираш единствено и само от печени чушки.

kolev
10-11-2011, 12:10
Просто обясних нагледно как бих се защитил, ако някой ми иска обяснение защо съм снимал.
п.п. Разбирам те, кофти е когато някой ти покаже, че разбираш единствено и само от печени чушки.

разбирам те, когато нямаш какво да кажеш е най-лесно да се дървиш заядливо зад клавиатурата.
по същия начин мога да ти отговоря - върви да акаш в друг форум. тук нямаме нужда да ни занимаваш с комплексите на собствената си особа !

Бобби
10-11-2011, 12:11
Ти нали ака първи....след теб няма влизане:))....просто няма такъв ароматизатор, който да потуши твоята миризма...

Susscrofa
10-11-2011, 12:15
разбирам те, когато нямаш какво да кажеш е най-лесно да се дървиш заядливо зад клавиатурата.
по същия начин мога да ти отговоря - върви да акаш в друг форум. тук нямаме нужда да ни занимаваш с комплексите на собствената си особа !

Още ли се ядосваш за ДДСто и Сони телевизорите и матрицата на Самсунг, недей бе другарче, ще вземеш да вдигнеш кръвното.
Отивай някъде, където те мислят за умен и красив, те ще те успокоят.:prescription:
Не виждам защо спамиш по темата за паркирането.
Ходи в темата за изневярата и сподели с кой, къде, кога и как.

---------- Post added at 10:15 ---------- Previous post was at 10:15 ----------

Ти нали ака първи....след теб няма влизане:))....просто няма такъв ароматизатор, който да потуши твоята миризма...

Бобка, казвай, ти дали газиш тревата с алфетката, не се занимавай с глупости тук.

kolev
10-11-2011, 12:21
Още ли се ядосваш за ДДСто и Сони телевизорите и матрицата на Самсунг, недей бе другарче, ще вземеш да вдигнеш кръвното.
Отивай някъде, където те мислят за умен и красив, те ще те успокоят.:prescription:
Не виждам защо спамиш по темата за паркирането.
Ходи в темата за изневярата и сподели с кой, къде, кога и как.

---------- Post added at 10:15 ---------- Previous post was at 10:15 ----------

Бобка, казвай, ти дали газиш тревата с алфетката, не се занимавай с глупости тук.

никак не се ядосвам, а и съм млад да вдигам кръвно. напротив, искрено се забавлявам когато пускаш теми и сам не пишеш по топик-а :D

а тука у наше село са измислили тревния паркинг- хем зелена зона, хем паркинг. светнете фандъкова че съществува такова нещо.

Бобби
10-11-2011, 12:26
Глупостите ти ги твориш и занимаваш други с тях.
Газя тревата, която сам съм посял като си вкарвам колата в двора на вилата....газя и интернетпаяци:))

gigi
10-11-2011, 12:37

Снимката другарче, я намерих в нета )))
О, но май забравих къде точно. /снимка на движима собственост/
Ехо, я се осъзнай с кой точно се занимаваш
Хахаха колегата вече осъзна че се занимава с явен лъжец....както и всички останали де хахаа гоуем си..
Въртиш се как ти изнася.:comphits:

Susscrofa
10-11-2011, 12:48
Хахаха колегата вече осъзна че се занимава с явен лъжец....както и всички останали де хахаа гоуем си..
Въртиш се как ти изнася.:comphits:

Четеш темата, точно така, както и данните в темата за 20 годишната разруха на България.
Не се изненадвам.

Вторият мой цитат е след като бях заплашен със съд, заради снимане на "движима собственост". ХАХАХАХА

Обясних на другарчето колко лесно бих се измъкнал от подобна ситуация.
Но всъщност нека не мажем темата, тя е изключително важна, защото става навик да се оправдаваме за собствените си постъпки с какво ли не.
Лъжец не съм, и приемам това като пряка и директна обида. :photo:
Това също не ме изненадва. Соченето с пръст само показва колко добре си върша "работата".
Както вече веднъж цитирах Рузвелт: "Съдете за мен, по враговете, които съм си създал".

kolev
10-11-2011, 13:36
Но всъщност нека не мажем темата, тя е изключително важна, защото става навик да се оправдаваме за собствените си постъпки с какво ли не.

кое и е изключително важното на темата. ако държиш да постъпиш правилно и като мъж имаш няколко варианта
-хващаш лопатата и поставяш тротоарни колчета
-или подаваш заявление в общината да го направят
-поставяш бележка на колегата- моля не спирайте тук, пречите на пешеходците
-обаждаш се на паяка

ти кво правиш, пускаш тема- гледайте го тоя колко брутално е спрял, дайте да го нахраним.

Susscrofa
10-11-2011, 13:59
кое и е изключително важното на темата. ако държиш да постъпиш правилно и като мъж имаш няколко варианта
-хващаш лопатата и поставяш тротоарни колчета
-или подаваш заявление в общината да го направят
-поставяш бележка на колегата- моля не спирайте тук, пречите на пешеходците
-обаждаш се на паяка

ти кво правиш, пускаш тема- гледайте го тоя колко брутално е спрял, дайте да го нахраним.

Ти си гоУем.
Прочети какво съм написал бе Колев, стига клокочи като канална тръба.
"Оправдава ли липсата на паркоместа, катеренето по тротоарите".

Мамо, всички деца искат да акат в нашата тоалетна.

kolev
10-11-2011, 14:19
оправдава ли преизбирането на фандъкова , липсата на реакция за подобрение на инфраструктурата.

RaIDeR
10-11-2011, 15:40
Бих искал да се обърна към госпдин Гуси забелязах ,че сте доста вещ в много теми, та тази тема според мен е прашинка за човек като вас ,човек с отговор на всеки въпрос, с остроумен и проницателен поглед над нещата . Аз ви приканвам да разсъждавате над по-високи мащаби, с вашият интелект несъмнено можете да сътворите план и то реален план за процъфтяването на България ,а защо не и план за развитието на една велика държава България . Интересно би било за всички вярвам, господин Гуси да създаде един такъв постижим план с практично решение на всеки един проблем в нашата страна .
П.С. Смятам ,че не би ви предсавлявало затруднение !

Susscrofa
10-11-2011, 15:53
Бих искал да се обърна към госпдин Гуси забелязах ,че сте доста вещ в много теми, та тази тема според мен е прашинка за човек като вас ,човек с отговор на всеки въпрос, с остроумен и проницателен поглед над нещата . Аз ви приканвам да разсъждавате над по-високи мащаби, с вашият интелект несъмнено можете да сътворите план и то реален план за процъфтяването на България ,а защо не и план за развитието на една велика държава България . Интересно би било за всички вярвам, господин Гуси да създаде един такъв постижим план с практично решение на всеки един проблем в нашата страна .
П.С. Смятам ,че не би ви предсавлявало затруднение !

Ама господине, /госпожо/, ласкаете ме. Това е толкова хубав пост. Развълнувах се, най-накрая оценен, най-накрая забелязан. Просълзих се, извинете, но дори аз понякога се просълзявам.
Разрешавам Ви да водите тази тема. давам Ви я. Ваша е!!!!!!!!!
Искрено Ваш: Суска, опааааа Гуси, извинете, пЪрдон.:photo:

RaIDeR
10-11-2011, 17:31
Значи сте Суска а не Гуси извинете и все пак ще развиете един такъв работен план , кога да го очакваме ? Нямам търпение да се опитам да прозра вашите абстрактни планове а не теории !

kolev
10-11-2011, 17:40
е , какви въпроси задаваш. плана е да ни забавлява във форума, че колите ни са здрави и няма какво да им ремонтираме :D

Susscrofa
10-11-2011, 19:32
Значи сте Суска а не Гуси извинете и все пак ще развиете един такъв работен план , кога да го очакваме ? Нямам търпение да се опитам да прозра вашите абстрактни планове а не теории !

Ама Вие с Колев регионална защита ли заформяте, прав сте , той определено се нуждае.:prescription:

RaIDeR
10-11-2011, 21:40
Господин Колев не веднъж е помагал на съфорумници ,на мен лично също за което сме му благодарни всички ,но въпросат в момента е друг моля господин Суска не пренебрегвайте молбата ми към вас за да създадете такъв проект . Кажете съгласен ли сте и евентуално кога да го очакваме,а ако не сте съгласен то тогава ще разочаровате многобройната ви аудитория,бихте излезли спамер и многознайко с хвърчащи тези .
Гуси убедете всички ни в обратното "творете" !

По темата : сини зони празни ,трутоари пълни (чудно защи ли) .

Susscrofa
10-11-2011, 22:01
Господин Колев не веднъж е помагал на съфорумници ,на мен лично също за което сме му благодарни всички ,но въпросат в момента е друг моля господин Суска не пренебрегвайте молбата ми към вас за да създадете такъв проект . Кажете съгласен ли сте и евентуално кога да го очакваме,а ако не сте съгласен то тогава ще разочаровате многобройната ви аудитория,бихте излезли спамер и многознайко с хвърчащи тези .
Гуси убедете всички ни в обратното "творете" !

По темата : сини зони празни ,трутоари пълни (чудно защи ли) .

Самият факт, че си правите труда да четете тук е успех.
Убеден съм , че утре преди да паркирате на тротоара, ще се сетите за темата и ще почувствате леко угризение на съвестта.
Колкото по- морален човек сте, толкова по-силно ще е угризението, което ще изпитате.

Peter_63
10-11-2011, 22:04
Паркинг ли е тротоарът?
Не :Yoda:

Колкото по- морален човек сте, толкова по-силно ще е угризението, което ще изпитате.
С това категорично не съм съгласен

Susscrofa
10-11-2011, 22:05
Не :Yoda:

Добре де, ама на аватара има алфа спряла точно на такава площ.:prescription:

Peter_63
10-11-2011, 22:12
Всъщност, алфите са две :) Дали са на тротоар, е дискутабилно. Но приемам, че си прав.
За моралността, както подчертах, не съм съгласен с теб.

kolev
11-11-2011, 10:40
Паркинг ли е тротоарът?

НЕ

Тротоар ли е "тротоарът" от снимката?

НЕ

Има ли София проблем с инфраструктурата, който постоянно се отбягва ?

ДА

Хейтърска ли е темата ?

ДА

айде бийте катанеца на кочината че ще отървем прасето :D

Susscrofa
11-11-2011, 10:55
Паркинг ли е тротоарът?

НЕ

НЕ

ДА

Хейтърска ли е темата ?

ДА

Истината е, че темата не ти изнася.
Причината е, че не разбираш проблема.
В тази тема има един хейтър и това си ти.
Отхвърляш и отричаш темата като цяло.:thumbup:
Не казваш нищо по същество.
Оправдаваш липсата си на възпитание с това, че учителката ти в 1 клас е имала проблем с алкохола.
Държавата не ти е виновна, че си прост и не разбираш кое е тротоар. /не визирам пряко теб/
Наскоро един Убавец с извънсофийска регистрация ми бипкаше, че съм спрял на трамвайна спирка и чакам трамвая да си затвори вратите.
Еми не мога да му се сърдя, кога той е карал по улица с трамвай. Нямах възможност и да му обясня, че железният кон спира на средата на пътя.
Ти, ако огладнееш, ще оправдаеш ли постъпката си да набиеш някое дете и да му вземеш баничката?
Според мен, да.

kolev
11-11-2011, 11:02
и само толкова ли можеш, айде дай още :D като ще ме псуваш, направи го като мъж не като ....

само вятър си правиш на устата. темата е изчерпана още със заглавието и :busted_cop:

Susscrofa
11-11-2011, 11:14
и само толкова ли можеш, айде дай още :D като ще ме псуваш, направи го като мъж не като ....

само вятър си правиш на устата. темата е изчерпана още със заглавието и :busted_cop:

Защо да те псувам? Едва ли ще мога да те накажа повече, от това, което сам си причиняваш.:dance::dance::dance:

Аз нямам нищо лично спрямо теб, но ако продължаваш с тези коментари ще си помисля, че ти имаш нещо към мен.:thumbup:

Долу лапите от тротоарите!!!!!!!!!!!

kolev
11-11-2011, 11:17
гъци гъци гъци

отново нарушаваш правилата.

morfius
11-11-2011, 11:22
Разделяй и владей... отново и отново.
Нищо ново под слънцето.

RaIDeR
11-11-2011, 12:50
Еййй Гуси несериозен си ! Никакъв конкретен отговор не даде ! Ти си кат свиня в кочина , като изяде всичко и усере навсякъде тогава почва да грухти да му дадат друго за кльопане . Размишлявай над-нещо по мащабно и по-същественно,както ти предложих по-горе !
П.С По темата : що за тема !

Васил Петров
11-11-2011, 17:23
Паркинг ли е тротоарът?

НЕ

НЕ

ДА

Хейтърска ли е темата ?

ДА

Да темата си е за ключ.Иначе несе знае на къде може да тръгне..........

Susscrofa
11-11-2011, 17:29
Да темата си е за ключ.Иначе несе знае на къде може да тръгне..........

Гледам на снимката, че и ти май спираш на тротоара.:strong:

kolev
11-11-2011, 17:34
Лао Дзъ казва

да затвориш темата е всичко и нищо

опа, това май не е за тук :ph34r:

MrX
11-11-2011, 18:47
Паркинг ли е тротоарът?

Да, паркинг е тротоарът или поне така твърди закона за движение по пътищата!

Глава втора

Правила за движение по пътищата

Раздел деветнадесети

Престой. Паркиране.

Чл. 94

Допуска се спиране за престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 1,5 метра за преминаване на пешеходци.

Susscrofa
11-11-2011, 19:17
Да, паркинг е тротоарът или поне така твърди закона за движение по пътищата!

Глава втора

Правила за движение по пътищата

Раздел деветнадесети

Престой. Паркиране.

Чл. 94

Допуска се спиране за престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 1,5 метра за преминаване на пешеходци.

Добър ден, днес сме 11.11.2011 г, в България законите се променят всяка година.
Добро утро, Виетнам:
Чл. 94. (1) За престой извън населените места пътните превозни средства се спират извън платното за движение. Когато това е невъзможно, спирането за престой се извършва успоредно на оста на пътя, най-вдясно на пътното платно.

(2) За паркиране извън населените места пътните превозни средства се спират извън платното за движение. Паркирането на платното за движение е забранено.

(3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя. Допуска се престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, само на определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за преминаване на пешеходци.

old alfist
11-11-2011, 19:24
Може би не е лошо да се подчертае и уточнението :
само на определените от собствениците на пътя или администрацията места.

code
11-11-2011, 19:29
(Изм. - ДВ, бр. 16 от 2016 г., в сила от 16.16.2016 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 16 от 2016 г.) Ако водачът на МПС спре на тясна улица без да качи двете гуми на тротоара ще получи шут във вратата лично от мен.
Казах ви, не се хващайте за буквата, съобразителност требе тука, а не запетайки :blah:

old alfist
11-11-2011, 19:34
(Изм. - ДВ, бр. 16 от 2016 г., в сила от 16.16.2016 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 16 от 2016 г.) Ако водачът на МПС спре на тясна улица без да качи двете гуми на тротоара ще получи шут във вратата лично от мен.
Казах ви, не се хващайте за буквата, съобразителност требе тука, а не запетайки :blah:
На мен пък ако мина като пешеходец и не мога да се размине с някой по тротоара може да получи шут във вратата, че е най-меко там.

code
11-11-2011, 19:44
А такаааааааа, след два шута от двете страни логично стигаме до извода, че истината е посредата, а именно:

Постоянно паркирам по тротоари в Бс но САМО С ДВЕТЕ ГУМИ. Олигофренско е да се изтупаш на тротоара от бордюр до бордюр, както и на тясна улица да си оставиш колата на улицата, абе ако не ти идват на ум елементарни неща и 10 правилника да научиш все ще си останеш куха лейка :love_umbrella:
пп егати класИка взех сам да се цитирам ..

fnt
11-11-2011, 19:48
Често спирам по тротоарите :headbang:

old alfist
11-11-2011, 19:53
Не сте попаднали на някой майстор и ще се научите.

fnt
11-11-2011, 19:56
Не сте попаднали на някой майстор и ще се научите.

Защо? Да не е негов тротоара? Има два начина на спиране :spell:

souze
11-11-2011, 20:50
Редовно спирам на тротоара, ако има мераклии, давам адреса на лично, да идват да ритат. :love_umbrella:

old alfist
11-11-2011, 20:57
Въпрос на вкус и предпочитание - вие сте напълно свободни хора.

Васил Петров
11-11-2011, 22:02
Гледам на снимката, че и ти май спираш на тротоара.:strong:

:bounce8: :bounce8: Голем си. :dance: :dance:

Drag0
11-11-2011, 22:39
Има синя зона, в която се спира на тротоар. Т.е. според общината тротоарът е приемлив за паркиране. Кои сме ние да спорим с общината ! :headbang:
И без това тъпоходците при празен тротоар ходят по улицата. :dance:

morfius
11-11-2011, 22:44
Има синя зона, в която се спира на тротоар. Т.е. според общината тротоарът е приемлив за паркиране. Кои сме ние да спорим с общината ! :headbang:

Е това ме дразни качествено, разбирам да е зает тротоара да си имаш едно на ум... но не би, на моята улица е отделен с трева и дървета... празен е от единия и край до другия... и вечер като се прибирам по тъмно (уличното осветление е тука има, тука нема... и клоните го закриват да е още по-благо) ходят между паркираните на шосето коли та да ги видиш в последната възможна секунда.

Мисленето - на мен няма да ми се случи, е вредно за вашето здраве.

Susscrofa
11-11-2011, 22:48

(3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя. Допуска се престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, само на определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за преминаване на пешеходци.

Тъпоходците могат да бъдат твои деца, баба, майка и т.н.

Drag0
11-11-2011, 22:54
Е това ме дразни качествено, разбирам да е зает тротоара да си имаш едно на ум... но не би, на моята улица е отделен с трева и дървета... празен е от единия и край до другия... и вечер като се прибирам по тъмно (уличното осветление е тука има, тука нема... и клоните го закриват да е още по-благо) ходят между паркираните на шосето коли та да ги видиш в последната възможна секунда.

Мисленето - на мен няма да ми се случи, е вредно за вашето здраве.
Българина и да има тротоар няма да ходи по него ... трябва да пречи на шофьорите ... как те така ще се возят а той ще ходи пеш !
И ти си за темата с би-ксенон прожекторите, защото тъпоходци ще продължи да има.

Susscrofa
11-11-2011, 22:57
Българина и да има тротоар няма да ходи по него ... трябва да пречи на шофьорите ... как те така ще се возят а той ще ходи пеш !
И ти си за темата с би-ксенон прожекторите, защото тъпоходци ще продължи да има.

Имам две коли, но за мен няма по-голямо удоволствие от това да ходя пеш.
С тази педалска гимнастика на крачетата, ще си скапеш здравето и ще си разсипеш нервите, а така като гледам, ще съсипеш и нервите на пешеходците.:strong:

Linkestis
11-11-2011, 22:58
Редовно спирам на тротоара, ако има мераклии, давам адреса на лично, да идват да ритат. :love_umbrella:

По-нагъл от теб не съм виждал!Не стига че спираш на тротоара ами си я качил цялата.И то перпендикулярно на тротоара...да затрудняваш милите душици още повече.Колега засрами се...ще дам на Суската една твоя снимка на автомобила, да те види форума що за нарушител си.

old alfist
11-11-2011, 23:10
Пожелавам на всички за походват малко пеш, да попокарат колело, за да разберат какво им е на другите - може пък да им се промени мисленето.

Stefan Caromov
14-11-2011, 13:24
Олеле майко мила ,боже господи пресвета краво ,уат а тема ..... 7 страници ,не зарбрах кое е фрапиращото в случая?!?
Да ,по тротоарите се спира .
Не ,не е законно ,ако няма минимум 1.20 от вътрешната страна
Да ,има синя зона по тротоарите (пример ул Шипка)
Не виждам кое толкова се дъвче ,факта че човек няма къде да спре и ,затова спира по тротоарите.Както каза един колега по-назад ,София не е проектирана за Н-милиона жители...ние кво сме виновни ,че цяла България се пресели в София?!?
Ми ще спирам по тротоарите естествено ,като не мога 1 час да си намеря място ,какво да правя ,да спра на 3 километра от мястото, за което съм тръгнал ли ? Няма как да се случи просто.
Колкото до чупенето ,аз не чупя... щот това застраховката го покрива. Пукам гуми много деликатно с месарския нож ,но само и единствено ,ако някой ми се е намъкнал на моето си място пред нас . За което си плащам наем всяка година на съкооператорите

nickyto
14-11-2011, 13:38
Пожелавам на всички за походват малко пеш, да попокарат колело, за да разберат какво им е на другите - може пък да им се промени мисленето.

Прекалено оптимистично гледаш на вероятността някой да промени мисленето си...

Susscrofa
14-11-2011, 14:04
Олеле майко мила ,боже господи пресвета краво ,уат а тема ..... 7 страници ,не зарбрах кое е фрапиращото в случая?!?
Да ,по тротоарите се спира .
Не ,не е законно ,ако няма минимум 1.20 от вътрешната страна
Да ,има синя зона по тротоарите (пример ул Шипка)
Не виждам кое толкова се дъвче ,факта че човек няма къде да спре и ,затова спира по тротоарите.Както каза един колега по-назад ,София не е проектирана за Н-милиона жители...ние кво сме виновни ,че цяла България се пресели в София?!?
Ми ще спирам по тротоарите естествено ,като не мога 1 час да си намеря място ,какво да правя ,да спра на 3 километра от мястото, за което съм тръгнал ли ? Няма как да се случи просто.
Колкото до чупенето ,аз не чупя... щот това застраховката го покрива. Пукам гуми много деликатно с месарския нож ,но само и единствено ,ако някой ми се е намъкнал на моето си място пред нас . За което си плащам наем всяка година на съкооператорите

Ти обичаш ли пешеходци да стоят и да разговарят в средата на кръстовището?
Тротоарът е за тях, не е за теб. По тротоарите се движат пешеходци.
Не мисля, че в центъра няма да можеш да спреш на синя зона или на платен паркинг в радиус 300-400 метра.
А ако снабдяваш магазинче, трябва да е към 4 сутринта.8-)

kolev
14-11-2011, 14:22
ами тогава излиза че тротоара Е паркинг :

-на определените за това места
-ако останат 2 метра за преминаване на пешеходци

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c8/Gehwegparken.jpg

тоя германец е спрял на тротоара. и знак си има.
паркинг ли е тротоара в европа - ДА

old alfist
14-11-2011, 14:22
Прекалено оптимистично гледаш на вероятността някой да промени мисленето си...Нищо друго не ни остава освен да гледаме оптимистично, защото гледката е отчайваща - коли по тротоарите, пешеходци се шматкат по платното, мотористи се правят на гъзари, колоездачите и те не могат да си намерят мястото и се шмугат насам-натам и като капак на всичко каруци с дръгливи коне и пияни каруцари.

nickyto
14-11-2011, 14:37
Нищо друго не ни остава освен да гледаме оптимистично, защото гледката е отчайваща - коли по тротоарите, пешеходци се шматкат по платното, мотористи се правят на гъзари, колоездачите и те не могат да си намерят мястото и се шмугат насам-натам и като капак на всичко каруци с дръгливи коне и пияни каруцари.

Ми то и институциите, които могат и трябва да направят нещо, също гледат... и умуват... Баси зрителската държава сме... и... "докато умните се наумуват - лудите лудуват..."

Stefan Caromov
14-11-2011, 16:22

Ти обичаш ли пешеходци да стоят и да разговарят в средата на кръстовището?
Тротоарът е за тях, не е за теб. По тротоарите се движат пешеходци.
Не мисля, че в центъра няма да можеш да спреш на синя зона или на платен паркинг в радиус 300-400 метра.
А ако снабдяваш магазинче, трябва да е към 4 сутринта.8-)

Ела да паркираш около нас ,в колкото и часа да е ,да те видим като си толкова отворен ! Няма НИТО ЕДИН паркинг и ,ако си нямах място щях да спирам по главите на хората ,а не по тротоарите сещаш ли се 300-400 метра ,къде в този радиус от 5то районно има паркинг ,че не се сещам .
Апропо относно тази тема ,съм казвал винаги и пак ще казвам " Кой не му изнася да си продаде колата и да ходи ,ако иска на кокили ,дреме ми на....сещаш се " Ей такива философи като теб ме изважгдат извън нерви. Ти ,ако искаш си паркирай колата на платен паркинг на 3 километра от вас ,пък след това говори ,че ти е полезна..Неделни шофьори

Колега Колев ,1.20 е метража ,до колкото знам вече

Susscrofa
14-11-2011, 16:28
Ела да паркираш около нас ,в колкото и часа да е ,да те видим като си толкова отворен ! Няма НИТО ЕДИН паркинг и ,ако си нямах място щях да спирам по главите на хората ,а не по тротоарите сещаш ли се 300-400 метра ,къде в този радиус от 5то районно има паркинг ,че не се сещам .
Апропо относно тази тема ,съм казвал винаги и пак ще казвам " Кой не му изнася да си продаде колата и да ходи ,ако иска на кокили ,дреме ми на....сещаш се "

Според мен метражът е 2 метра. /цитирал съм най-актуалния вариант/, доколкото помня.
Да живееш в такъв "квартал" има предимства и има и недостатъци. Недостатъкът е именно паркирането.
Като толкова харесваш коли ще си намериш решение.:)

Stefan Caromov
14-11-2011, 16:36
Според мен метражът е 2 метра. /цитирал съм най-актуалния вариант/, доколкото помня.
Да живееш в такъв "квартал" има предимства и има и недостатъци. Недостатъкът е именно паркирането.
Като толкова харесваш коли ще си намериш решение.:)

Аз съм си намерил ,спирам където ми е удобно. Пред нас ,под балкона точно си имам място за две коли .Ама аре ела ти да паркираш тук да те видим ,или като си толкова праведен ,намери си на 300-400 метра платен паркинг ... или ,ако си наемател тук ,което НЕ Е квартал ,както ти се изрази ,ами идеален център ,община Оборище ,да те видя как ще плащаш по 24 лв на ден за синя зона ,или ще ходиш по 2 километра пеша ,да стигнеш до някой паркинг

kolev
14-11-2011, 16:38

въпроса не е какво трябва да е разстоянието, а че общината която трябва поне да се направи че взима някакви мерки, хич не я еб*
проблема с местата за паркиране го има там където има автомобили. да не мислите че паркирането по тротоари и зелени площи е българско изобретение. нито ние сме го измислили, нито ние ще го решим. я ги вижте тия инглеси как са нагазили в тревата, да не е по различно от тук
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/32/Overspill_parking_on_the_grass.JPG/800px-Overspill_parking_on_the_grass.JPG

аз за това казвам, от тая тема няма никакъв смисъл, хейтърска е и целта е единствено да си серем по главите и да правим сеир.

Stefan Caromov
14-11-2011, 16:41
Ама Колев,нали винаги треа има някой професор ,да се изкара нещатен служител на паркинги и гаражи ,кво да кажа . То момчето ,или не мисли трезво ,или е на нещо синтетично и обича да си ходи по 5 километра до платения паркинг,или не си кара колата... и само хули хората.
Ми да има недостиг на пароместа ,затова ,ако треа ще спират хората по тротоарите. Само да не е пред гараж ,или на частно място .

Susscrofa
14-11-2011, 16:46
Аз съм си намерил ,спирам където ми е удобно. Пред нас ,под балкона точно си имам място за две коли .Ама аре ела ти да паркираш тук да те видим ,или като си толкова праведен ,намери си на 300-400 метра платен паркинг ... или ,ако си наемател тук ,което НЕ Е квартал ,както ти се изрази ,ами идеален център ,община Оборище ,да те видя как ще плащаш по 24 лв на ден за синя зона ,или ще ходиш по 2 километра пеша ,да стигнеш до някой паркинг

Еми като ти е тудно да паркираш, недей да живееш в идеалния център.
Идеален център не е, но е център.
Да живееш на такова място е скъпо.
Така е и в развитите европейски страни.
Избираш къде да живееш.
Не може да живееш в центъра и да не можеш да си платиш за паркомясто.
Скъпо удоволствие е това. Всяка привлегия се заплаща скъпо.

---------- Post added at 14:46 ---------- Previous post was at 14:45 ----------

въпроса не е какво трябва да е разстоянието, а че общината която трябва поне да се направи че взима някакви мерки, хич не я еб*
проблема с местата за паркиране го има там където има автомобили. да не мислите че паркирането по тротоари и зелени площи е българско изобретение. нито ние сме го измислили, нито ние ще го решим. я ги вижте тия хейтърска е и целта е единствено да си серем по главите и да правим сеир.

От къде е тази снимка?

Stefan Caromov
14-11-2011, 16:51
Бе приятел, ти май наистина не си си пил харчетата. Аз проблеми с паркирането НЯМАМ! Ти си този с проблемите с паркирането,не аз ,или някой друг тук. Ти пускаш безмислени теми и истипосваш ,некви снимки от преди 5 години ,да показваш и наказваш хората за щяло и нещяло. На теб нещо не ти изнася ,не на мен. Аз казах и пак казвам,пред нас си имам място ,на другите места ссъм спирал ,спирам и ЩЕ продължа да спирам абсолятно където ми изнесе ,независимо тротоар ли е ,зелена площ ли е червена ли е ,или каквато ще да е там. Не спирам единствено и само пред гараж и в частно място. Последствията ,ако има такива ,са си за моя сметка,но аз не съм тръгнал да обвинявам и изтипосвам хората тук и ад пиша теми ,охх каква ниска култура имаме ,капиш ?!?

П.П. и за сведение сускрофа (или там както се пишеше) аз съм в ИДЕАЛНИЯ център ,ама по идеален няма да ти кажа

kolev
14-11-2011, 16:52
Ама Колев,нали винаги треа има някой професор ,да се изкара нещатен служител на паркинги и гаражи ,кво да кажа . То момчето ,или не мисли трезво ,или е на нещо синтетично и обича да си ходи по 5 километра до платения паркинг,или не си кара колата... и само хули хората.
Ми да има недостиг на пароместа ,затова ,ако треа ще спират хората по тротоарите. Само да не е пред гараж ,или на частно място .

ами аз съм сигурен, че момчето и то тайничко си паркира по тротоарите и градинките и после търси следи от ключове и проверява огледалата :D
чувал съм че в нормалните държави, ако искаш да промениш нещо, правиш една кампания - "не спирам на тротоара" примерно и раздаваш лепенки за задното стъкло. ама по-лесно е да пускаш такива теми по форумите.

ето и в москва как е
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c8/Moscow%2C_Kozitsky_Lane.jpg/800px-Moscow%2C_Kozitsky_Lane.jpg

снимките са от любимата ви уикипедия.

Susscrofa
14-11-2011, 17:00
ами аз съм сигурен, че момчето и то тайничко си паркира по тротоарите и градинките и после търси следи от ключове и проверява огледалата :D
чувал съм че в нормалните държави, ако искаш да промениш нещо, правиш една кампания - "не спирам на тротоара" примерно и раздаваш лепенки за задното стъкло. ама по-лесно е да пускаш такива теми по форумите.

снимките са от любимата ви уикипедия.

Мммммм, колко авторитетен пример, браво колев, заслужи си прозвището "Колев примера"
хахахахаха Москва, разбираш ли? хахахахаха
8-)

---------- Post added at 15:00 ---------- Previous post was at 14:56 ----------

Бе приятел, ти май наистина не си си пил харчетата. Аз проблеми с паркирането НЯМАМ! Ти си този с проблемите с паркирането,не аз ,или някой друг тук. Ти пускаш безмислени теми и истипосваш ,некви снимки от преди 5 години ,да показваш и наказваш хората за щяло и нещяло. На теб нещо не ти изнася ,не на мен. Аз казах и пак казвам,пред нас си имам място ,на другите места ссъм спирал ,спирам и ЩЕ продължа да спирам абсолятно където ми изнесе ,независимо тротоар ли е ,зелена площ ли е червена ли е ,или каквато ще да е там. Не спирам единствено и само пред гараж и в частно място. Последствията ,ако има такива ,са си за моя сметка,но аз не съм тръгнал да обвинявам и изтипосвам хората тук и ад пиша теми ,охх каква ниска култура имаме ,капиш ?!?

П.П. и за сведение сускрофа (или там както се пишеше) аз съм в ИДЕАЛНИЯ център ,ама по идеален няма да ти кажа

Ти си мислиш, че е предимство да живееш там, а аз смятам, че е недостатък.:)
Да паркираш където си поискаш е невъзпитано, просташко и егоистично.
Демонстрация на ниска култура, наглост и липса на всякаква толерантност.
Аз считам, че в София има доста места за паркиране, паркинги, синя зона и т.н.
Ако няма къде да паркираш, не караш кола, елементарно е.
Интересно ми е дали и сега ще потретиш, че живееш в иделния център:)
Да не би от дете да си мечтал да живееш там?

Stefan Caromov
14-11-2011, 17:01
Мммммм, колко авторитетен пример, браво колев, заслужи си прозвището "Колев примера"
хахахахаха Москва, разбираш ли? хахахахаха
8-)

Колега, като съпоставиш площта с броя коли на кв метър , и тези на София ,даже си мисля ,че в София ще има повече коли на по-малка площ ,отколкото в Москва

Не колега ,от преди да съм се родил ,родителите ми са живяли тук ,където сега живея аз .Преди тях баба ми и дядо ми ,а преди тях техните родители,сещаш ли се .
Ти с огромната обща култура ,възпитание и НЕегоистично отношение към близките ,като толкова искаш всички да са като теб ,вземи се бръкни с стотина милиона ,та ни направи на нас непросветените егоисти,ниско културно и псевдоинтелигенти по една улица ,та да не спъваме пешеходците

Susscrofa
14-11-2011, 17:03
Колега, като съпоставиш площта с броя коли на кв метър , и тези на София ,даже си мисля ,че в София ще има повече коли на по-малка площ ,отколкото в Москва

Аз отказвам да се сравнявам с Москва, това е нелепо:)
След малко снимки от Пекин ли да очаквам?:clapping:

Stefan Caromov
14-11-2011, 17:06
Аз отказвам да се сравнявам с Москва, това е нелепо:)
След малко снимки от Пекин ли да очаквам?:clapping:

Ми сравнявай се с Либия ,те от скоро имат разрешение на частни коли тогава ,или по добре ,направо отиди да живееш там при високоинтелигентите, то и в пустинята Невада ,го няма този проблем с паркирането.. пустиня е

С кого да се сравняваме ? Хората по-горе си го казаха правилно ,София не е проектирана да приютява толкова много автомобили. Така е на всякъде ,където има прилив на хора ,търсещи по-добри условия на живот. А на теб ,ако ти е недостатък наистина, що живееш в София ?Иди в Макоцево ,там няма проблеми с паркирането по тротоарите....там няма тротоари

Susscrofa
14-11-2011, 17:09
Ми сравнявай се с Либия ,те от скоро имат разрешение на частни коли тогава ,или по добре ,направо отиди да живееш там при високоинтелигентите, то и в пустинята Невада ,го няма този проблем с паркирането.. пустиня е

Сравнявам се с Прага, Талин, Варшава, Будапеща, Брюксел, Амстердам, Хага, Антверпен......там съм бил, в някои за кратко, в други за доста дълго. Такова чудо не съм виждал, а и паркинги също нямат много.

МАКОЦЕВО.......стига бе, баба ми и дядо ми имаха вила там. Страхотно място.

Идеалният център на Париж мислиш ли, че е проектиран за този трафик, или Брюксел може би?

kolev
14-11-2011, 17:10
ами москва е колкото цяла българия, но щом не се приема, ще пусна от германия. така мога да продължа от всяка държава където има автомобили. разбира се и това няма да е достатъчно за некои люди :D

http://www.altrofoto.de/index.php/Kraftfahrzeuge+Kfz+Personenkraftwagen+Pkw+Falschpa rker+Falschparken+Gr%FCnstreifen+Falschfahrer+Gehw eg+Fu%DFg%E4ngerweg/layout-0140003.jpg?jpeg=1

http://www.dummparker.de/bilder/37v7hl6t3M1eHbLXN7cS.jpg

http://lh5.ggpht.com/--qNyqNaKIcA/TPO_1AJZkHI/AAAAAAAAAJc/FNzw7p9x5GQ/s512/DSC00237.JPG

http://img688.imageshack.us/img688/6494/dscn0010k.jpg

Stefan Caromov
14-11-2011, 17:13
Сравнявам се с Прага, Талин, Варшава, Будапеща, Брюксел, Амстердам, Хага, Антверпен......там съм бил, в някои за кратко, в други за доста дълго. Такова чудо не съм виждал, а и паркинги също нямат много.

МАКОЦЕВО.......стига бе, баба ми и дядо ми имаха вила там. Страхотно място.

Идеалният център на Париж мислиш ли, че е проектиран за този трафик, или Брюксел може би?

Дадох за пример Макоцево ,щото и аз имам вила горе в гората и това ми дойде на ум . Сигурен съм ,че имат такива проблеми. Особено Испания, Германия,Франция,Австрия.
Единственото място ,което би могъл да дадеш за пример е Исландия ,щото там живеят половин милион души.У цЕлата държава.

Susscrofa
14-11-2011, 17:14
ами москва е колкото цяла българия, но щом не се приема, ще пусна от германия. така мога да продължа от всяка държава където има автомобили. разбира се и това няма да е достатъчно за некои люди :D

http://www.altrofoto.de/index.php/Kraftfahrzeuge+Kfz+Personenkraftwagen+Pkw+Falschpa rker+Falschparken+Gr%.jpg

Колев, ти наистина си..............
Не ми пускай някакви инциденти!!!!!!!
Нали с сещаш, че тези снимки точно за това са направени.
ТОВА ТАМ Е ИНЦИДЕНТ.
Отиди поне в чужбина да си отвориш очетата, че ставаш забавен.

Stefan Caromov
14-11-2011, 17:17
Особено първата снимка ,тя е такъв невероятен ежедневен инцидент 20 коли са спрели така
Или тая с рендето .... този равен тротоар ,от ходене на пешеходците е станал такъв

Susscrofa
14-11-2011, 17:18
Дадох за пример Макоцево ,щото и аз имам вила горе в гората и това ми дойде на ум . Сигурен съм ,че имат такива проблеми. Особено Испания, Германия,Франция,Австрия.
Единственото място ,което би могъл да дадеш за пример е Исландия ,щото там живеят половин милион души.У цЕлата държава.

Няма такова нещп, бл съм в над 18 европйски града, аз такава простотия не съм виждал. И това е от възпитание и оношение към пешеходците на първо място и на второ страх от глоби.
В Брюксел един полицай изчака един шофер качил две гумета на тротоара, чака го два часа и накрая го глоби.
Един такъв случай видях за две седмици мотане.

---------- Post added at 15:18 ---------- Previous post was at 15:17 ----------

Особено първата снимка ,тя е такъв невероятен ежедневен инцидент 20 коли са спрели така

В някое немско селце.
Стига бе забавни сте.
Нали си представяш в центъра на Берлин непроходими тротоари. Или в Бон.

Stefan Caromov
14-11-2011, 17:20
ами представям си и, снимки даже колегата е пуснал. Отделно от това ,като сравняваш ,сравни европейски град с софииска инфраструктура,площ ,население и брой автомобили ,след това пак ще говорим

П.П. Съгласен съм ,че до някъде имаш известно право ,но това е само и единствено поради факта ,че хората там имат затворени комплекси , когато се строят блоковете и офис центровете ,задължително се смятат подземните гаражи ,къщите са повече ,отколкото в София със собствени дворове ,гаражи и така нататък.
Ти що си си втълпил ,че тук хората паркират и спират така за кеф ??? Спираме така ,щото няма къде другаде .Спираме така ,щото по паркингите около ндк примерно ми искат по 5 лв на час ,спираме така ,щото България се раздели на София и останалите при 7 милиона население на България, София е 2 милиона ,сложи Пловдив ,Варна и Русе и кво праим ... 111000 кв км българия ,празно .Населението е съсредоточено в 4 града

Susscrofa
14-11-2011, 17:24
ами представям си и, снимки даже колегата е пуснал. Отделно от това ,като сравняваш ,сравни европейски град с софииска инфраструктура,площ ,население и брой автомобили ,след това пак ще говорим

Еми в хага например няма къде. Дори пред кооперацията, таксата е факт. Като плащаш паркоместо, ще се замислиш за втора и трета кола.
Там нямаше къде да паркирам, но не видях коли по тротоарите. Това е разликата.
Колегата НИКАКВИ примери не дава.
Там някой като спре на тротоар и веднага пет човека го снимат, а тук на никой не му прави впечатление.
В Антверпен спряхме на 2 км от центъра и ходихме пеша до там. Скъпо е да паркираш там, Ужасно скъпо, само заможни /за нашия стандарт/ си го позволяват.:)

morfius
14-11-2011, 17:25
Като се почнахте със Западна Европа, колко от градовете там имат малоумно комунистическо планиране?
Колко от тях нямат обособени жилищни, административни и промишлени зони?
Свинчо да спре да пробутва удобното на управниците разделяй и владей, а да се замисли, дали крушките нямат опашки.
На никой не му е особен кеф да се прави на джиБ ... или да заобикаля коли, ама само се плюем едни други.

kolev
14-11-2011, 17:27
ей знаех си че ще намериш косури на снимките.
я виж на тая какви колчета са сложили. сигурно често се е случвало "инцидентно" да спират там.

http://media.tumblr.com/tumblr_kw7juaTGTL1qzv410.jpg

еи ти още франсета
http://www.travelpod.com/users/amberbogie/1.1252328908.when-theres-no-parking-in-france.jpg

http://images.travelpod.com/users/tachinrn/1.1294666753.no-parking-spot-try-the-sidewalk.jpg

Susscrofa
14-11-2011, 17:29
Като се почнахте със Западна Европа, колко от градовете там имат малоумно комунистическо планиране?
Колко от тях нямат обособени жилищни, административни и промишлени зони?
Свинчо да спре да пробутва удобното на управниците разделяй и владей, а да се замисли, дали крушките нямат опашки.
На никой не му е особен кеф да се прави на джиБ ... или да заобикаля коли, ама само се плюем едни други.

Оооооооооо, нашият център е царски бе Матричар, не се излагай.
Я виж какви улици има в Люлин, Дружба и Младост!!!!!!!!!!!!!
По шест ленти и три на вътрешнокварталните. Не говори глупости, антикомунистическото то говорене вече вреди на обективността ти.

---------- Post added at 15:29 ---------- Previous post was at 15:27 ----------

ей знаех си че ще намериш косури на снимките.
я виж на тая какви колчета са сложили. сигурно често се е случвало "инцидентно" да спират там.

]

Мисля, че излишно мажеш вече в темата.
ТОВА СА ИНЦИДЕНТИ!!!!!!!!
Ти излизал ли си в чужбина бре Колев?
Само до Македония май, хахахахаха. Много си зле братче.

kolev
14-11-2011, 17:34
Мисля, че излишно мажеш вече в темата.
ТОВА СА ИНЦИДЕНТИ!!!!!!!!
Ти излизал ли си в чужбина бре Колев?
Само до Македония май, хахахахаха. Много си зле братче.

кажи сега направо
- искам снимка от едикъде си. да има на нея Х на брой неправилно паркирани автомобила. да пише че редовно се случва.
ама знам че като ти намеря, пак няма да ти хареса :D

Stefan Caromov
14-11-2011, 17:35
Добре де те един ,два инцидента ,ама то сто снимки ...

Ето още инциденти и то забележи ,от най - напредналата държава в света ,не в столицата ,ами в малък кантон наречен Шаффхаузен

kolev
14-11-2011, 17:43

Ето още инциденти и то забележи ,от най - напредналата държава в света ,не в столицата ,ами в малък кантон наречен Шаффхаузен

гледай каква я свършихме. сега ще избяга в някоя друга тема :D

ПП
клубно събиране в белгия.... не мисля, виждам само престъпници :D :D :D
http://i292.photobucket.com/albums/mm20/tony-bhpmad/P9200614.jpg

RaIDeR
14-11-2011, 17:50
хаха тос с мерджяка как пък се е наврял там :Д ний у нашия град имаме ефективен метод ,някой ако ме е запушил или пречи на движението на цяла уица събираме околните хора ,на 2 на 3 раз два и го местим на ръка :Д хем и тренировка малко .
Прасчо ти де го видя тос полицай дето 2 часа чака да глоби 1 човек :Д много европейско скатаване за 2 ч можело 20 човека да глоби и ти ко 2 ч седя да го гледаш ко ще направи и те впечатли че е инатест и дочакал 2 ч че да плясне глобата . Сори ама си ви представям Полицая 2 ч се мушичи и си чопли из дупките пък ти си легнал успоредно на тротоара по посока на оста на пътя и дебнеш ченгето :Д
Живии и здравии

old alfist
14-11-2011, 18:07
На тази снимка със синята Костенурка няма тротоар и изобщо не е показателна.

Susscrofa
14-11-2011, 19:27
гледай каква я свършихме. сега ще избяга в някоя друга тема :D

ПП
клубно събиране в белгия.... не мисля, виждам само престъпници :D :D :D

Колев, аз никога не бягам.
Два три пъти ти милият така се обърка, че още ти държи влага, като се сетя какви глупости писа за телевизорите и за ДДС, направо ми стана мъчно за теб. Явно си недостатъчно подготвен и драпаш да се покажеш, но не ти се получава.
Да ми слагаш снимки от някакви сбирки, по белгийски села, при условие, че аз в Белгия съм бил толкова пъти, колкото не съм бил в Бургас сигурно.:)
Не си виновен обаче, много от нас българите сме лишени от това да познаваме как всъщност функционират развитите демокрации. Вие за това и срещу Павлин се нахвърляте.
Снимките са оправдание за тоталната ти липса на култура. На един вид специфична култура, малко по-различна от нашата дебелашка простащина тук.
Хем ми е мъчно хем ми е смешно да ти гледам маймунджулъците, но май по-скоро ми е трагично.
Снимките, които показваш са инцидентни и това го знае всеки, който поне веднъж в жиевота си е стъпвал там, в онези градове, различните, в които бай колев не си чупи носачите катерейки тротоарите пред кафенето, за да може Мимето да види неговата натокана колица.
Дерзай пич............

---------- Post added at 18:21 ---------- Previous post was at 18:18 ----------

кажи сега направо
- искам снимка от едикъде си. да има на нея Х на брой неправилно паркирани автомобила. да пише че редовно се случва.
ама знам че като ти намеря, пак няма да ти хареса :D

Твоят опит са снимки в нета:)))))))) Егати жалката картинка.

Чак ме просълзяваш. Не знаех, че има такива хора.
Мислех да кача реална снимка от Антверпен, която аз съм правил, но няма смисъл:noooo:

---------- Post added at 18:27 ---------- Previous post was at 18:21 ----------

Хаха, тук на три от снимките, колите са паркирали правилно, къде видя тротоари? Хахахаха, много сте забавни. Хората постигат ред в хаоса. Могат го.
Този мерцедес в БГ ще е съвсем нормална гледка.:clapping:
Да не се окаже, че всичките ви примери са от източна Германия.

RaIDeR
14-11-2011, 19:31
Ама троле то и тук паркираме инцидентно по тротоарите бе. Гледам ,гледам къде къде да паркирам виждам няма де и хоп инцидентно на тротоара . Те по умни хора от теб са го казали ,няма да казвам кой цит. "има човек има проблем няма,човек няма проблем" същото е "има кола има прблем,няма кола няма проблем" . Ти обаче верно падаш от друга планета ,ама пак си ни забавен ;)

Susscrofa
14-11-2011, 19:39
Ама троле то и тук паркираме инцидентно по тротоарите бе. Гледам ,гледам къде къде да паркирам виждам няма де и хоп инцидентно на тротоара . Те по умни хора от теб са го казали ,няма да казвам кой цит. "има човек има проблем няма,човек няма проблем" същото е "има кола има прблем,няма кола няма проблем" . Ти обаче верно падаш от друга планета ,ама пак си ни забавен ;)

Не виждам с какво те забавлявам, може би с това, че сега разбра, че да паркираш на тротоара е простотия.
Може би си се изненадал, но аз не съм.
Не ме обиждаш като ме наричаш трол, правили са го много хора, истината боли , това е.
Тук не е инцидент, а практика, практикува се от хора без усещане. Тук в БГ всяка простотия вече е навик, тя е традиция дори. Тук, ако откажа да паркирам на тротоар ще бъда обявен за луд.
"КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ЛАЙНАТА, ТОЛКОВА ПО-МАЛКА ЩЕТАТА".

old alfist
14-11-2011, 19:55
Може и да звучи еретично,но паркиране на тротоар без допълнителната указателна табела фигурираща в закона, която не съм виждал от много години си е простотия - това си е неуважение към пешеходците.
И аз съм го правил, но когато се струпват необичайно много хора на една място - например при концерти, мачове или други масови събития.

Stefan Caromov
14-11-2011, 21:28
Хаха, тук на три от снимките, колите са паркирали правилно, къде видя тротоари? Хахахаха, много сте забавни. Хората постигат ред в хаоса. Могат го.
Да не се окаже, че всичките ви примери са от източна Германия.[/QUOTE]

Ако на три от снимките ,колите са паркирали правилно,то спора приключва. Тоест- всички в българия паркират правилно.
Спирам да пиша,в тая тема ,че като те чета вече не ми е смешно.Омръзна ми ,затова както е казал стар мъдрец 9" По- умният отстъпва" ай със здраве и внимавай да не те истипоса ,как си спрял на повече от 50 см от тротоара ,че току виж хоп и тема.
П.П. Като толкова те дразни "Нашенското паркиране",беЕгай У Чепръчене да живееш

Susscrofa
14-11-2011, 22:19
Да не се окаже, че всичките ви примери са от източна Германия.

Ако на три от снимките ,колите са паркирали правилно,то спора приключва. Тоест- всички в българия паркират правилно.
Спирам да пиша,в тая тема ,че като те чета вече не ми е смешно.Омръзна ми ,затова както е казал стар мъдрец 9" По- умният отстъпва" ай със здраве и внимавай да не те истипоса ,как си спрял на повече от 50 см от тротоара ,че току виж хоп и тема.
П.П. Като толкова те дразни "Нашенското паркиране",беЕгай У Чепръчене да живееш[/QUOTE]

Аз сериозно те питам. Ти някога в европейска столица, ходил ли си?:)
Пак повтарям тези снимки са правени от граждани, защото там подобно паркиране е нещо нетипично и се смята за голяма простотия.
Тук явно вече сме притъпили това усещане. Както вече написах един любим мой цитат "колкото по-големи лайната, толкова по-малка щетата".
За нас това е нормално. Чета ви и се чудя. Абе аз разбирам да напишете, да грешно е, но няма как и т.н, т.н.
А аз тук чета, абе кви тророари, там е нормално да се паркира, един Убавец дори каза, "какви са тези тъпоходци" и каква ли не простотия.
Еми паркирайте, където искате, сега какво да ви правя.8-)

п.п. Отстъпва винаги по- неубедителният, който оправдава своята неубедителност с измисления по -"глупав" събеседник.:)

thecleaner
14-11-2011, 22:27
П.П. Като толкова те дразни "Нашенското паркиране",беЕгай У Чепръчене да живееш

Аз сериозно те питам. Ти някога в европейска столица, ходил ли си?:)
Пак повтарям тези снимки са правени от граждани, защото там подобно паркиране е нещо нетипично и се смята за голяма простотия.
Тук явно вече сме притъпили това усещане. Както вече написах един любим мой цитат "колкото по-големи лайната, толкова по-малка щетата".
За нас това е нормално. Чета ви и се чудя. Абе аз разбирам да напишете, да грешно е, но няма как и т.н, т.н.
А аз тук чета, абе кви тророари, там е нормално да се паркира, един Убавец дори каза, "какви са тези тъпоходци" и каква ли не простотия.
Еми паркирайте, където искате, сега какво да ви правя.8-)

п.п. Отстъпва винаги по- неубедителният, който оправдава своята неубедителност с измисления по -"глупав" събеседник.:)

Давай зад теб съм :hump:

Susscrofa
14-11-2011, 22:31
Давай зад теб съм :hump:

Голям си. Дай нещо по-интересно.
А най-добре върви в моргата, нали там работеше?8-)

thecleaner
14-11-2011, 22:33
Голям си. Дай нещо по-интересно.
А най-добре върви в моргата, нали там работеше?8-)

Работя при адаша ти :) както го наричаш ти. Моргата е екстра, рано или късно секи иде при "чистача":. Ако си докараш тоИлетната за два часа ти остаам само еърбега за спомен, другото в Надин. Бързо , лесно и акуратно режем с флекса.:jason2::jason2::jason2:

morfius
14-11-2011, 22:34
Кви квии квииик... не виждам коментар на мнението ми за ползата от поредното разделяй и владей нещо :calc:

Susscrofa
14-11-2011, 22:39
Кви квии квииик... не виждам коментар на мнението ми за ползата от поредното разделяй и владей нещо :calc:

Матричар, имаш право на собствена версия.
Но не мога да я приема.
Не виждам, какво точно разделям.
Просто, питам дали тротоарът е паркинг.
Според мен не е и това, че няма къде да се спре, не го прави такъв. Разбираш ли?
Липсата на нещо не оправдава нарушението на правилата.
Особняк си ти матричар, особняк, но понякога зацикляш.8-)

И да добавя, това поведение на теб някак си не ти отива:)

morfius
14-11-2011, 22:42
Прасчо, питам какво правим с това... има проблем явно е.
Въпроса е какво правим с него, караме по твоя (или по точно по сталинския модел - има кола има проблем)... или търсим причините и начините да се реши?
Ей това питам, какво правим... насъскваме шофьори с/у пешеходци за пореден път или и двете категории да помислим как да се реши и кой е отговорния?

thecleaner
14-11-2011, 22:44
Въпроса е какво правим с него, караме по твоя (или по точно по сталинския модел - има кола има проблем)... или търсим причините и начините да се реши?
Ей това питам, какво правим... насъскваме шофьори с/у пешеходци за пореден път или и двете категории да помислим как да се реши и кой е отговорния?

Насъсква си дедовия. Тука народа мое да е секъв ма не е тъп. Съвсем скоро прасчо ще си пише сам в безмислените теми, които в опита си да си изсмуче от пръстите засмуква тиня ;) И пак грешка на старите модове що го баннват за 2 години. Остаи го та до са да сме му гледали сеира отдавна.

Susscrofa
14-11-2011, 22:51

Еми отново не си прав!
Нагледал съм се на свободни места в платените паркинги в центъра.
Винаги ще има недостиг на паркоместа.
Нагледал съм се и на коли, които са качени на тротоара, независимо, че спокойно може да се спре в крайна дясна, пазят си колите явно. На тротоара е по-безопасно.
Нагледал съм се по-хипермаркетите на безумно спрели автомобили, само, за да сме по-близо до входа, в това число и на местата за инвалиди. Отдалечените паркоместа тревясват.
Нагледал съм се на пестене от сина зона, спирайки на тротоар с дясна гума плътно до дървото, за да не могат да го вдигнат паяци.
Смешно, и при това скъпи коли гледам.
Паркирането в центъра е скъпо удоволствие в развитите страни.

kolev
15-11-2011, 10:31
Колев, аз никога не бягам.

е бива ли. бягай поне за здраве. полезно е.

кажи сега ти паркирал ли си някога неправилно или си света вода ненапита :D

Susscrofa
15-11-2011, 11:56
е бива ли. бягай поне за здраве. полезно е.

кажи сега ти паркирал ли си някога неправилно или си света вода ненапита :D

Да, паркирал съм неправилно, както и съм спирал за престой неправилно, НО НИКОГА НА ТРОТОАР ИЛИ В ГРАДСКИ ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ, ПАРКОАЛЕИ, УЧИЛИЩНИ ДВОРОВЕ, ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ И т.н

Правя го на улицата, на платното за двжение, там където е мястото на автомобилите:band:.

п.п. Играя баскетбол, там е доста тичане и скачане.:whistle:

---------- Post added at 09:56 ---------- Previous post was at 09:54 ----------

Работя при адаша ти :) както го наричаш ти. Моргата е екстра, рано или късно секи иде при "чистача":. Ако си докараш тоИлетната за два часа ти остаам само еърбега за спомен, другото в Надин. Бързо , лесно и акуратно режем с флекса.:jason2::jason2::jason2:

Адашът е пич.
Той ми е като личен лекар за алфетката.

kolev
15-11-2011, 12:18
Да, паркирал съм неправилно, както и съм спирал за престой неправилно

еми тогава за какво си говорим. нарушил си същите правила, за които упрекваш хората :butt:
паркинги за тебе няма ли. като не можеш да намериш къде да спреш, не си карай колата. спира се за престой и се паркира само на разрешените за това места. и кво правим, не трябва да пречим на пешеходците, ама на другите водачи на МПС може!

Susscrofa
15-11-2011, 12:44
еми тогава за какво си говорим. нарушил си същите правила, за които упрекваш хората :butt:
паркинги за тебе няма ли. като не можеш да намериш къде да спреш, не си карай колата. спира се за престой и се паркира само на разрешените за това места. и кво правим, не трябва да пречим на пешеходците, ама на другите водачи на МПС може!

Уважение към пешеходците, Колев, това усещам аз.
И престани, ако обичаш да изопачаваш нещата, защото изглежаш неловко, та дори инфантилно на моменти.
ПАРКИНГ ЛИ Е ТРОТОАРЪТ?
Така се казва темата, но ти така и не успя да вникнеш в нея, както и в останалите теми, та дори и несериозните.
:whistle:
Когато решаваме нашия проблем с паркирането, катерейки се на тротоара, застрашаваме и пречим на нормалното същсвуване на една друга, далеч по-беззащитна група от хора.

RaIDeR
15-11-2011, 12:58
Интересна логика имаш троле ,значи ти като си спреш колата на платното неправомерно и недай се боже мине някоя по-схваната лелка с кола ,а вътре вози децата си ,изведнъж на пътя и твойто возило паркирано ,а тя жената няма добри реакции и се прасне в теб ,какво може да стане ? Колата ти хвърлена на тротоара згазила 2ма 3ма ,а жената с децата в кво състояние ще са не се знае . Ейййй ама мноого си умен сашее сашеее или тъп беше нз . Айй със здраве !

Susscrofa
15-11-2011, 13:03
Интересна логика имаш троле ,значи ти като си спреш колата на платното неправомерно и недай се боже мине някоя по-схваната лелка с кола ,а вътре вози децата си ,изведнъж на пътя и твойто возило паркирано ,а тя жената няма добри реакции и се прасне в теб ,какво може да стане ? Колата ти хвърлена на тротоара згазила 2ма 3ма ,а жената с децата в кво състояние ще са не се знае . Ейййй ама мноого си умен сашее сашеее или тъп беше нз . Айй със здраве !

Отиди да на "Екзарх Йосиф" 59, там ще ти разрешат проблема.

Егати логиката, да не мисиш, че спирам на места, на които създавам опасност за движението бре, посто споделих, че ми се е случвало, едва ли има човек, на който да не му се е налагало, НО НИКОГА НА ТРОТОАР:).
п.п. Само да вметна, че не ме дразните като пишете тук, аз обожавам да пиша отговори, това ми доставя удоволствие.:flirt:

RaIDeR
15-11-2011, 13:20
Е ти хубаво обичаш ама не мислиш ли ,че ти е време вече да напишеш нещо умно ,а не да кривиш собственните думи както ти изнася в даден момент . Това нз как да го нарека можеби пошло куштунство :Д За другото ,що се си мислиш ,че ние имаме проблем като е явно ,а и ти казаха не еднократно доста орица ,че ние проблем нямаме ти имаш изявен такъв ,според мен явно някъде по върховете на тролското ти тяло . Не искам да те обидя ти сам беше казал,че това на снимката си ти ако не си сметнал за удобно за ония момент да е така ,та такова гнусно същество едва ли ще има проблем само с външността :Д
П.С живиии и здравиии ,че на зима да има винско и свинско ;)
П.С 2 докато умните умуват , лудите лудуват !

kolev
15-11-2011, 13:28
Уважение към пешеходците, Колев, това усещам аз.
И престани, ако обичаш да изопачаваш нещата, защото изглежаш неловко, та дори инфантилно на моменти.
ПАРКИНГ ЛИ Е ТРОТОАРЪТ?
Така се казва темата, но ти така и не успя да вникнеш в нея, както и в останалите теми, та дори и несериозните.
:whistle:
Когато решаваме нашия проблем с паркирането, катерейки се на тротоара, застрашаваме и пречим на нормалното същсвуване на една друга, далеч по-беззащитна група от хора.

манжъ с грозде. в момента в който слезеш от колата си пешеходец. е ти ако си спрял неправилно в платното за движение, вместо да спреш правилно на тротоара, аз като пешеходец моа ли ти ритна вратата и ти срежа гумите съвсем дружелюбно. после да подам сигнал на паяка пък ти върви им обяснявай че си спрял неправилно с цел-да не пречиш на пешеходците.
виждаме че и ти си нарушител като всички нас, притеснява ли те нещо :D

nickyto
15-11-2011, 13:35

Ха, ми то по тая логика, чакаш си на светофара на червено, пешеходците си преминават пред теб и... същата лелка зад теб... намества ти тенекиите отзад, ти наместваш пешеходците пресичащи пред колата ти и...
Че къде е разликата ?!?

kolev
15-11-2011, 13:44
разликата е че когато МПС то е паркирало, се предполага че водача не е вътре... виж за прасчо не знам.

nickyto
15-11-2011, 13:49
Ми с такива лелки по пътя, по-добре да е паркирано !

kolev
15-11-2011, 13:51
Ми с такива лелки по пътя, по-добре да е паркирано !

ми то при всички случаи е паркирано. въпроса е правилно или неправилно и ние ли сме тия които трябва да съдят и наказват.

Susscrofa
15-11-2011, 14:00
ие, вместо да спреш правилно на тротоара,виждаме че и ти си нарушител като всички нас, притеснява ли те нещо :D

Ти спираш "правилно" на тротоара, аз НЕ.
Ти си точно като малък скункс, който си върти задника и иска да опръска всички със зловонна смрад.

Достатъчно ясно съм се изразил, за какво става дума в тази тема. Аз съм човек, като всички останали, но трябва да има някакви граници.
Гладът оправдава донякъде кражбата, но не и убийството.:choice:

nickyto
15-11-2011, 14:01
ми то при всички случаи е паркирано. въпроса е правилно или неправилно и ние ли сме тия които трябва да съдят и наказват.

То си има такива, дето са овластени да наказват, ама... те пък как спазват законите, за които трябва да следят...
Хайде да не зачесваме и тая тема тук.

kolev
15-11-2011, 14:09
Ти си точно като малък скункс, който си върти задника и иска да опръска всички със зловонна смрад.

а, това като го написа и направо за теб се сетих. :whistle:

Susscrofa
15-11-2011, 14:13
а, това като го написа и направо за теб се сетих. :whistle:

Важото е кой пръв го написа :)
Това бях аз.
На теб за такива неща ти трябва доста време. )

kolev
15-11-2011, 14:51
Важото е кой пръв го написа :)
Това бях аз.
На теб за такива неща ти трябва доста време. )

а, точно по това си личи че си дребна душица.
ето ти един комунистически лозунг
http://seir.bg/pictures/2232_thumb.jpg

Susscrofa
15-11-2011, 15:03
а, точно по това си личи че си дребна душица.
ето ти един комунистически лозунг

Нека ми е малка душата, но нека нетърпимостта ми към прстотията и дебелащината винаги да е голяма.

п.п. При теб няма нищо голямо, освен това срещу, което аз имам нетърпимост.:flirt:

kolev
15-11-2011, 15:06
Нека ми е малка душата, но нека нетърпимостта ми към прстотията и дебелащината винаги да е голяма.
ха ха, тука сцепи мрака вече. давай го по-спокойно и не излизай в офтопици :baby:

ПП
как беше- крадеца вика - дръжте крадеца!

Susscrofa
15-11-2011, 15:21
ха ха, тука сцепи мрака вече. давай го по-спокойно и не излизай в офтопици :baby:

ПП
как беше- крадеца вика - дръжте крадеца!

Хаха, аз и офтопици, Колев, аз в този форум съм врял и кипял, не се притеснявай за мен. /а и не само тук/:whistle:

Еми то и Петко войвода е бил айдук, въпрос на изходна позиция и житейски мироглед.
А и не знам колко дебело да ти подчертая, че аз на тротоари не се катеря. Темата е за това.
Ти си пусни друга: спазвате ли ЗДП?
Ама по добре недей, че ще оплескаш нещо.

kolev
15-11-2011, 15:34
еми аз пак ти казвам, кел файда като не спираш на тротоар, след като нарушаваш същия закон. тема ще пусна , не се бой :D
врял,кипял, ама недоуврял.

Susscrofa
15-11-2011, 15:41
еми аз пак ти казвам, кел файда като не спираш на тротоар, след като нарушаваш същия закон. тема ще пусна , не се бой :D
врял,кипял, ама недоуврял.

Нарушавам, но не изземвам територия ползвана от неснарядени с машина участници в движението.
Седя си там където са другите, да не говорим, че това са толкова редки случаи, но понеже имам достойнство и споделих за тях.
Има едни мухи, колев, наричаме ги, мухи лайнарки, и едно малко лайненце да има някъде, те веднага се лепят жадно да се хранят.:whistle:

kolev
15-11-2011, 15:46
то па оставаше и да изземаш. те са общински територии, не са твоя грижа :butt:

RaIDeR
15-11-2011, 15:48
Свинчо ти тогава трябвало да пуснеш няколко теми една след друга щом искаш тук само за тротоари да раздуваме . Ето и темите които трябвало да пуснеш "паркинг ли е пътното платно?","паркинг ли е затревената площ?","паркинг ли са парковете?(борисовата градина)?","паркинг ли е където сметна за добре?","паркинг ли е където съм си заградил?","свинска мисъл-у мойта кочина искам само аз да акам !"
До колкото се разбира от изкривените ти писаници ти имаш проблем само с тротоарното паркиране,ами ако всички паркират като теб на платното то ще се запуши и тогава от де ще минават колите ? Щи кажа ще минават по тротоарите !
п.п. Дерзай !

Susscrofa
15-11-2011, 15:52
то па оставаше и да изземаш. те са общински територии, не са твоя грижа :butt:

Общински са да, но там се движат нашите деца, майки с колички, нашите баби и дядовци, нека бъдем толерантни към тях и да не им отнемаме правото на свободно и безопасно придвижване.

---------- Post added at 13:52 ---------- Previous post was at 13:49 ----------

Свинчо ти тогава трябвало да пуснеш няколко теми една след друга щом искаш тук само за тротоари да раздуваме . Ето и темите които трябвало да пуснеш "паркинг ли е пътното платно?","паркинг ли е затревената площ?","паркинг ли са парковете?(борисовата градина)?","паркинг ли е където сметна за добре?","паркинг ли е където съм си заградил?","свинска мисъл-у мойта кочина искам само аз да акам !"
До колкото се разбира от изкривените ти писаници ти имаш проблем само с тротоарното паркиране,ами ако всички паркират като теб на платното то ще се запуши и тогава от де ще минават колите ? Щи кажа ще минават по тротоарите !
п.п. Дерзай !

Не мисля, че ще задръстим каквото и да било, когато спираме на пътното платно. Нека се концентрираме върху темата, а не върху моята скромна личост:). Аз не съм важен, важно е да бъдем толерантни към пешеходците.:flirt:

kolev
15-11-2011, 15:52
Общински са да, но там се движат нашите деца, майки с колички, нашите баби и дядовци, нека бъдем толерантни към тях и да не им отнемаме правото на свободно и безопасно придвижване.

БРАВО /бурни аплодисменти/

а сега може ли да бием катанеца на темата :bounce8:

Susscrofa
15-11-2011, 15:54
БРАВО /бурни аплодисменти/

а сега може ли да бием катанеца на темата :bounce8:

Не си ти този, който слага катанци.
Освен, че нямаш тези права, нямаш и нужните морални и общочовешки качества за това.:flirt:

kolev
15-11-2011, 15:56
благодаря, понеже се познавам, затова те питам.
е ще бием ли катанеца или срането не е свършило?

Susscrofa
15-11-2011, 16:01
благодаря, понеже се познавам, затова те питам.
е ще бием ли катанеца или срането не е свършило?

Само един ака, аз се опитвам да проветрявам.:whistle:

RaIDeR
15-11-2011, 16:02
Аха викаш важно е пешеходците да си вървят по тротоара,не е толкова важно ,че може да запушиш пътното платно "инцидентно" с голям риск от катастрофа та дори и жертви .
А кажи ти всезнаещия кое е по-важно животат на невинни хора заради твоята глупост или трудното приминаване на пешеходци по тротоара ?

Susscrofa
15-11-2011, 16:18
Аха викаш важно е пешеходците да си вървят по тротоара,не е толкова важно ,че може да запушиш пътното платно "инцидентно" с голям риск от катастрофа та дори и жертви .
А кажи ти всезнаещия кое е по-важно животат на невинни хора заради твоята глупост или трудното приминаване на пешеходци по тротоара ?

Защо не четеш.
Няколко пъти уточних, че аз не спирам така, щото да създавам опасност от ПТП. Това е лесно.:)
И също няколко пъти уточних, че ми се е случвало доста рядко.
Аз съм 50/50 пешеходец:шофьор.
Бих искал да съм 100 пешеходец, но ми е трудно от тротоарните паркировачи.

Изместихте темата, да не би да се убедихте, че съм прав?:)

kolev
15-11-2011, 16:21
Защо не четеш.
Няколко пъти уточних, че аз не спирам така, щото да създавам опасност от ПТП. Това е лесно.:)
И също няколко пъти уточних, че ми се е случвало доста рядко.
Аз съм 50/50 пешеходец:шофьор.
Бих искал да съм 100 пешеходец, но ми е трудно от тротоарните паркировачи.

аха, разбрах те. като свършиш с къкането, обади се да ти дам тоалетната хартия.

Susscrofa
15-11-2011, 16:22
аха, разбрах те. като свършиш с къкането, обади се да ти дам тоалетната хартия.

Спмиш и тролиш вече, измори ли се?
Давай по темата.:)

Lei-chery
15-11-2011, 16:27
Аз още се чудя на тази полемика тук. Не е ли ясно, че тротоарите са за пешеходците, а платното и отредените места за паркиране за колите.
Това е!
На когото не му изнася, не шофира и не се налага да паркира, а върви пеша.
Повече от ясно е, че по-големите градове не са предвидени за огромният поток от коли, но това е положението.
Трябва да се съобразяваме и да бъдем толерантни.
Утре когато ти, протестиращият, си пешеходец и не можеш да минеш по някой тротоар, ще пееш друга песен, нали?!?!?!?!

kolev
15-11-2011, 16:27
:gives[1]:

Susscrofa
15-11-2011, 16:36
Аз още се чудя на тази полемика тук. Не е ли ясно, че тротоарите са за пешеходците, а платното и отредените места за паркиране за колите.
Това е!
На когото не му изнася, не шофира и не се налага да паркира, а върви пеша.
Повече от ясно е, че по-големите градове не са предвидени за огромният поток от коли, но това е положението.
Трябва да се съобразяваме и да бъдем толерантни.
Утре когато ти, протестиращият, си пешеходец и не можеш да минеш по някой тротоар, ще пееш друга песен, нали?!?!?!?!

Този аватар в комбинация с този безкомпромисен изказ и тази невероятна, едновременно проста, но същевременно ясна и смислена лексика, ме карат да усетя нещо хубаво.:flirt:

RaIDeR
15-11-2011, 16:38
ахаха да не навири опашка бе прасчо :Д май ще има вълна от спам по темата ти !

Susscrofa
15-11-2011, 16:42
ахаха да не навири опашка бе прасчо :Д май ще има вълна от спам по темата ти !

Не точно опашка?
Ти на твоя така ли му викаш?
Да не би да прилича на свинско опашле :))

Кажи нещо по коментара на черката, или се плашиш от по-умни от теб жени.:flirt:

Lei-chery
15-11-2011, 16:43
Този аватар в комбинация с този безкомпромисен изказ и тази невероятна, едновременно проста, но същевременно ясна и смислена лексика, ме карат да усетя нещо хубаво.:flirt:

Да, кратко, ясно и просто! Няма нужда от безмислени многословия по темата. Те са за чешане на езици.

RaIDeR
15-11-2011, 16:54
Че ние кво мислиш правим от как е открита темата "чешим" .
А в оная тема за форумният трол дадох вота си "че се мислиш за мн умен" пък то било първото от вота "че жена ти не ти дава" :Д

Susscrofa
15-11-2011, 16:57
А в оная тема за форумният трол дадох вота си "че се мислиш за мн умен" пък то било първото от вота "че жена ти не ти дава" :Д

Еми да, ти чак сега ли се усети.
Усеща се, че "чешите", толкова празни приказки и никакви доводи.
Слаба ракия, топла бира.:)

Lei-chery
15-11-2011, 17:26

За тази цел "чешането", има друг подраздел. Посети го, ще останеш доволен!!!

Stefan Caromov
15-11-2011, 17:58

Не , убедихме се колко ,че няма смисъл да спорим с стени. Едно си баба знае ,едно си баба бае,ей това си ти. Или си невероятен инат и тесногръд екземпляр ,или си бая плиткоумен ,за да не възприемаш гледната точка на останалите.

ludkanar
15-11-2011, 19:19
Абе,ма вие друга работа немате ли си?И темата пак за майка и бебе...Добре де колега,аз че не следя много много форума него следя ама ти нямали веднъж поне да пуснеш тема в която да не се ядем едни други.А просто да седнем и да пишем с кеф за нещо по интерестно.

old alfist
15-11-2011, 19:30
Явно народа има нужда от провокативни теми и мнения, за да се го изкара на някой, но по-добре тук отколкото вкъщи на най-близките си хора - Суско може да бъде титулован със званието будител.

kolev
16-11-2011, 10:35
хе хе, къде го хвърли -будител. та той даже не ги признава тия.
не знам кое му подхожда, дразнител може би, но и то не е достатъчно близко.

Alfoso
22-11-2011, 10:04
По принцип не паркирам на тротоара,или ако паркирам,гледам да е 50/50 с пътя,за да има доволни от двете страни.
Иначе просто обстоятелствата понякога принуждават да се качваш по тротоарите,защото:
1.Обективно:всички останали са паркирали така,щото и те наистина няма къде.
2.Субективно:там където работя,оставям колата на тротоара дори и да има свободни места,щото хората,които живеят там мисля,че имат маалко по-мотивирано основание от мен да си паркират колите пред домовете.

Susscrofa
21-05-2012, 16:41
Юлиан Константинов наби водещ на БНТ
Причина за агресията се оказал неправилно паркираният джип на певеца
Лицето на Нова телевизия Юлиан Константинов влезе в ролята на мутра от 90-те години на миналия век. Сцената обаче не се разигра на малкия екран, а на кръстовище в престижния столичен квартал “Лозенец”, на метри от 4 РПУ, а от юмруците му пострада водещият на “Ние и Градът” по БНТ – Кирил Христов.

Инцидентът станал в събота в ранния следобед. Христов отивал към парка, за да направи крос, но по пътя си срещнал пречка- неправилно паркиран на тротоара джип БМВ. В знак на протест срещу неспазването на правилата, Кирил вдигнал чистачките на шикозното возило и продължил. “Чух подсвирване зад гърба си, разбрах, че явно собственикът на автомобила е зад мен”, разказа пред “Всеки ден” Христов.

Когато се обърнал, за да направи и устна забележка на неправилно паркиралия шофьор, Кирил видял пред себе си Юлиан Константинов. “Къв си ти бе, кво искаш”, изкрещял му водещият на “Стани милионер” по Нова телевизия. Последвали още остри реплики и вулгарни обръщения и най-накрая Константинов забил юмрука си в лицето на Христов.

“Отидох и подадох жалба в 4-то РПУ, което е на 100 метра от кръстовището, на което неправилно бе паркирал Константинов”, обясни още пострадалият Кирил. Той е категоричен, че дори оперният певец да му се извини, няма да оттегли жалбата си. “Искам да си вземе поука и да не постъпва повече така”, каза още Христов. Той обясни, че няма да съди побойника за парично обезщетение.

От Нова телевизия вече са поднесли извиненията си на Христов. „Всеки ден“ потърси за коментар и Константинов, но той не отговаряше на мобилния си телефон.
източник:http://www.vsekiden.com/117458/yulian-konstantinov-nabi-vodesht-na-bnt/

Ето, да раздвижим малко тази тема с една типично селска изцепка на "оперен певец":):big_bow_down:

alex052
21-05-2012, 19:56
И аз попаднах на статията..........този трябва не само да съди нещастника а да го гони до дупка.И не е лошо и едно актче да му пишат.Писнало ми е от селски тарикати и бабаити.

Omni
22-05-2012, 10:26
В България, Да.