Log in

View Full Version : Карти за отстъпка при бензиностанции Еко - вече само КЕШ!

avok00
10-11-2011, 23:18
Току що заредих и се опитах да платя с карта (дебитна) и да използвам картата на Еко за отстъпка, на която пише www.clubalfaromeo.com

Човека ми каза, не може! Само в брой! От скоро било това. Някой знае ли нещо? Преди нямаше такъв проблем. Защо я правят тази цигания?

Аз лично доста ще помисля дали да зареждам при тях вече, защото с кредитната ми карта ползвам cashback и безлихвен период. Ако трябва да тегля с кредитна от банкомат, лихвите и таксите са огромни. А от дебитната ако тегля (и да се разкарвам да банкомата, защото радко нося в брой толкова пари) ще плащам лихва по овердрафта. Или ще губя лихва по сметката в най-добрия случай.

Отстъпката от 5 стотинки е добра, но отношението на Еко в случая адски ме дразни!

РЕДАКЦИЯ
В крайна сметка Еко се съгласиха да възстановят смесените плащания с карти считано от 01.12.2011г.

Jivko7777
11-11-2011, 00:22
питай колегата fiore ;)

old alfist
11-11-2011, 00:47
Току що заредих и се опитах да платя с карта (дебитна) и да използвам картата на Еко за отстъпка, на която пише www.clubalfaromeo.com (http://www.clubalfaromeo.com)

Човека ми каза, не може! Само в брой! От скоро било това. Някой знае ли нещо? Преди нямаше такъв проблем. Защо я правят тази цигания?

Аз лично доста ще помисля дали да зареждам при тях вече, защото с кредитната ми карта ползвам cashback и безлихвен период. Ако трябва да тегля с кредитна от банкомат, лихвите и таксите са огромни. А от дебитната ако тегля (и да се разкарвам да банкомата, защото радко нося в брой толкова пари) ще плащам лихва по овердрафта. Или ще губя лихва по сметката в най-добрия случай.

Отстъпката от 5 стотинки е добра, но отношението на Еко в случая адски ме дразни!
Смени си бензиностанцията - например с тази чиито горива ползва Ферари във F1.

avok00
11-11-2011, 01:07
Смени си бензиностанцията - например с тази чиито горива ползва Ферари във F1.

Да ида може би до Швейцария да сипя? :unsure:

-Bobby-
11-11-2011, 10:22
Еко го обявиха официално това, още поне преди 2-3 месеца...

detelazurno
11-11-2011, 10:32
Току що заредих и се опитах да платя с карта (дебитна) и да използвам картата на Еко за отстъпка, на която пише www.clubalfaromeo.com

Отдавна е това и не е само на ЕКО. На ЛукОйл също не може.

avok00
11-11-2011, 10:38
Еко го обявиха официално това, още поне преди 2-3 месеца...

А това само за clubalfaromeo.com картите ли се отнася или за всички други карти ПРИЯТЕЛИ на Еко? Защото доскоро имах такава друга пак синя, но без надпис clubalfaromeo.com и с нея съм зареждал с карта?

-Bobby-
11-11-2011, 11:03
Думата "до скоро" е най-важната в цялото ти питане... по принцип обявиха, че важи за всички.

avok00
11-11-2011, 11:23
Думата "до скоро" е най-важната в цялото ти питане... по принцип обявиха, че важи за всички.

Мда, благодаря за инфото. Моята кредитна карта има 2% cashback което си е точно колкото отстъпката на Еко. Ще гледам все пак да ползвам картата на Еко и да плащам в кеш когато мога, все пак отиват пари за клуба доколко разбрах. Но няма да е винаги. Еко явно са решили, че печалбата им е малко ама да не вземат и клиентите им да намалеят :Bolt:

Mind_Control
11-11-2011, 12:57
Ами тоя кеш бек от къде идва според теб?

Като си отговориш на този прост въпрос ще разбереш защо Еко няма далавера да плащаш с карта.

П.С. за тия два процента сте готови човек да убиете :D Друго си е с кешовицата в джоба... Хич не ми ги хвалете тия кредитни карти.

BatVas
11-11-2011, 14:01
Ами и аз много се издразних от това. Плащал съм винаги с карта. Все пак колите ми горят повечко и не е нормално винаги да нося по 200 лева. А ако ми трябва кеш за друго и лимита ми е изчерпан за кеш ?
Освен това като плащам с кредитната катрта например ми банката ми дава(връща) още 1,5% от платените с картата суми.
Например зареждам 100 лева до сега вземах 2,10 лева отстъпка от ЕКО + 1,50 лева от картата (сега губя тези 1,50 лева, а на всичкото отгоре плащам такса теглене от дебитна - от кредитната не помислям да изтеглям защото теглене от банкмат е минимум 5 лева)
Единственото обяснение за изискването за КЕШ е че ЕКО въртят някакви допълнителни (не до там законни) количества....или знам ли. Ако кажат , че искат да избегнат такси за транзакциите ...не звучи правдоподобно , защото таксите за КЕШ в банката са за броене, внясяне в брой за ЮЛ (това заради инкасо дейностите) - та общо взето се равняват нещата.

Та май вече ще мисля къде ще зареждам

Mind_Control
11-11-2011, 14:29
Единственото обяснение за изискването за КЕШ е че ЕКО въртят някакви допълнителни (не до там законни) количества....или знам ли. Ако кажат , че искат да избегнат такси за транзакциите ...не звучи правдоподобно , защото таксите за КЕШ в банката са за броене, внясяне в брой за ЮЛ (това заради инкасо дейностите) - та общо взето се равняват нещата.

Та май вече ще мисля къде ще зареждам

Помисли пак от къде идва кеш бек бонуса ;)

Подсказка- търговеца си плаща за удоволстието на клиента да плаща с карта.

morfius
11-11-2011, 14:30
Помисли пак от къде идва кеш бек бонуса ;)

Подсказка- търговеца си плаща за удоволстието на клиента да плаща с карта.

Е това повечето хора не го знаят... ако нямах приятели да се занимават с търговия и да се борят с банки за ПОС терминали за дебитни и кредитни разплащания и аз нямаше да го знам.

Jivko7777
11-11-2011, 14:35
Да ида може би до Швейцария да сипя? :unsure:

Не има напредвид да зареждаш на Шел ;)

pa4ito
11-11-2011, 15:32
Е това повечето хора не го знаят... ако нямах приятели да се занимават с търговия и да се борят с банки за ПОС терминали за дебитни и кредитни разплащания и аз нямаше да го знам.
Истината е, че никой, който не се занимава с търговия или не е "наблизо" с ПОС-вете не го знае това, защото банките имат условие да не се ограничават картовите разплащания за сметка на кешовите и да не се афишира разликата между тях от търговеца. А дефакто всеки търговец плаща кеш-бека на клиентите си. Няма на света банка която да се прекара ;)

avok00
11-11-2011, 17:34
Аз много добре го знам, но както BatVas е обяснил, плащането кеш също носи своите допълнителни разходи. А дори и да им е малко по-скъпо нямат право да дискриминират видовете плащания на клиентите си. Аз не давам такса за кредитната си карта всяка година за да не мога да я ползвам! Защо не премахнат изцяло картовите си плащания щом им е толкова скъпо? Това си е чиста проба цигания от страна на Еко! Както и да го въртим и сучем циганията си е цигания! И може би моята банка също ще се заинтересува от тоя случай.

morfius
11-11-2011, 17:37
Аз много добре го знам, но както BatVas е обяснил, плащането кеш също носи своите допълнителни разходи. А дори и да им е малко по-скъпо нямат право да дискриминират видовете плащания на клиентите си. Аз не давам такса за кредитната си карта всяка година за да не мога да я ползвам! Защо не премахнат изцяло картовите си плащания щом им е толкова скъпо? Това си е чиста проба цигания от страна на Еко! Както и да го въртим и сучем циганията си е цигания! И може би моята банка също ще се заинтересува от тоя случай.

И защо да е цигания?
Нищо не дискриминират, не те спира никой да платиш с карта приятели и кеш (2%) или да си вземеш 2% кешбек.
Ти искаш да си "тарикат" и да използваш отстъпка в/у промоция... нещо дето мнооого рядко се среща като търговска практика.

avok00
11-11-2011, 17:49
И защо да е цигания?
Нищо не дискриминират, не те спира никой да платиш с карта приятели и кеш (2%) или да си вземеш 2% кешбек.
Ти искаш да си "тарикат" и да използваш отстъпка в/у промоция... нещо дето мнооого рядко се среща като търговска практика.

Аз за удоволствието да съм тарикат си плащам на банката! Има много кредитни карти без cashback, а реално дори тези дето имат много рядко надхвърлят 1%

Ето извадка от Общите Условия на ОББ за търговци които приемат плащания с карти

За извършване дейността по т. 1 от
настоящите Общи условия, Търговецът е
длъжен:

...

4.10. при плащанията с карти, да не извършва
действия, с които да постави картодържателите в
по-неизгодна позиция от клиенти, плащащи в
брой;

4.11. да не изисква от картодържателя да заплаща
допълнителни такси по повод плащането с
посочените в конкретния договор карти. При
получен протест от страна на картодържател,
Банката има право да удържи събраните такси и да
ги възстанови на картодържателя;

...

Ще бъде добре клуба да се поинтересува защо Еко нарушава договора си с банката и при това в ущърб на клиентите си. Все пак получава процент.

Ако не, аз ще ги уведомя, и повече няма да ползвам картата на www.clubalfaromeo.com Имам си друга.

morfius
11-11-2011, 18:03
И в какво си по-зле третиран от всеки клиент който плаща кеш но не разполага с клубна карта?
Клубната карта не е задължение, а промоция.
Няма как да я отнесеш към горното.
Както казах вече, промоция в/у промоция е изключително рядка търговска практика.
А цената която заплащаш ти с картата и клиента който плаща кеш без да ползва промоции е една и съща.

Добавка: от къде си сигурен, че в договора на Еко и банките няма клауза според която тоя кешбек не се дели м/у тях или не е за сметка на търговеца например?
А и да е за сметка на банката, в договора им спокойно може да пише, че за тези плащания не важат други промоции на търговеца.
Та без повече информация не можем просто така да раздаваме етикетчета.

avok00
11-11-2011, 18:08
Не ми е ясно точно защо си на страната на Еко в тоя случай и от десет кладенеца вадиш вода само и само да изкараш че не съм прав? Имаш ли някаква далавера от тях?

Мисля, че на всички е ясно. Написано е пределно просто "да постави картодържателите в по-неизгодна позиция от клиенти, плащащи в
брой;"

Това да плащаш повече ако не е по неизгодна позиция здраве му кажи.

-Bobby-
11-11-2011, 18:10
4.10. при плащанията с карти, да не извършва
действия, с които да постави картодържателите в
по-неизгодна позиция от клиенти, плащащи в
брой;

Къде видя с действията си Еко да те поставя в по-неизгодно положение от плащащите в брой? В най-лошия случай, като плащаш с карта, си наравно с този, дето има карта Приятели. И оттук насетне, протеста ти, дори юридически, става неиздържан.
Що си мислиш, че това не е консултирано с юристи и не са си направили добре сметката?

Отгоре на това, Морф е съвсем прав и като търговец ти го казвам и аз - мно'у ви мразим тва тарикатите, дето все искате промоция върху отстъпката върху рабата върху намалението...ако може и 0 лв да платите, само тогава няма да сте кисели...

morfius
11-11-2011, 18:16
Не ми е ясно точно защо си на страната на Еко в тоя случай и от десет кладенеца вадиш вода само и само да изкараш че не съм прав? Имаш ли някаква далавера от тях?

Мисля, че на всички е ясно. Написано е пределно просто "да постави картодържателите в по-неизгодна позиция от клиенти, плащащи в
брой;"

Това да плащаш повече ако не е по неизгодна позиция здраве му кажи.

Изобщо не съм на тяхна страна, опитвам се да обясня нещо елементарно.
Ама това да не настинем и да не се минем...
И в същия момент за важните неща 0 реакция.
Е такива едни кладенци :)

avok00
11-11-2011, 18:18
Ще ви ги обясня като на малки деца, защото явно не ви се иска да ме разберете.

1. Клиент с карта приятели плаща в брой и получава отстъпка - плаща 9лв.
2. Клиент с карта приятели плаща с карта и не получава отстъпка - плаща 10лв.

Пита се? Кой от двамата е в по неизгодна позиция? Не мислите ли "юридически", че точно това е имала в предвид банката като е добавила това условие? Дали на банката и харесва търговеца да стимулира клиентите да не ползват картите и?Помислете малко! Толкова е ясно, че повече няма накъде!

А 2011 година в Европейска държава да поставяш клиентите си в положение да тичат до банкомата докато в Норвегия обсъждат дали да не премахнат плащането в брой е не цигания а турбо балканска цигания! Гръцка простотия!

fred
11-11-2011, 21:46
Аз плащах с карта скоро и нямах проблем, в ЕКО, ако имам отивам в Шел, а ако и там има проблем пускам жалба до Комисия за защита на потребителите, Мин. финансите, Народното събрани, Комисия за конкуренцията, не и помня точно името и прочее.

old alfist
11-11-2011, 21:49
Аз плащах с карта скоро и нямах проблем, в ЕКО, ако имам отивам в Шел, а ако и там има проблем пускам жалба до Комисия за защита на потребителите, Мин. финансите, Народното събрани, Комисия за конкуренцията, не и помня точно името и прочее.
И Конфедерацията на потребителите.

Mind_Control
12-11-2011, 00:59

Говориш, като селски тарикат с 10 лв. в джоба. 5 за кафе и 5 за газ да стигне до кафето :)

Като не ти харесва не ползвай. Не е задължително!!! Събирай смарт точки и си свиркай.

П.С. както казах по- горе, за 2 ст. човек ще убиете.

digitalundgrd
12-11-2011, 09:08
1. Клиент с карта приятели плаща в брой и получава отстъпка - плаща 9лв.
2. Клиент с карта приятели плаща с карта и не получава отстъпка - плаща 10лв.

Мда, благодаря за инфото. Моята кредитна карта има 2% cashback което си е точно колкото отстъпката на Еко.

Тоест ти плащаш 10лв, но нали като платиш с карта имаш 2% кешбек, докато този който плаща в кеш го няма това. Според мен нещата се изравняват :prescription:

trustworthy
12-11-2011, 09:46
Отгоре на това, Морф е съвсем прав и като търговец ти го казвам и аз - мно'у ви мразим тва тарикатите, дето все искате промоция върху отстъпката върху рабата върху намалението...ако може и 0 лв да платите, само тогава няма да сте кисели...

Чуствата са взаимни, когато стане въпрос за надценка върху надценката, върху надценката при фалшивата промоция...
И докато потребителите нямат избор, търговецът винаги може да си смени амплоато, особено след като няма необходимото търговско мислене и го притеснява, че клиентите искат 'да го прекарат'.

valjo
12-11-2011, 11:23
Чуствата са взаимни, когато стане въпрос за надценка върху надценката, върху надценката при фалшивата промоция...
И докато потребителите нямат избор, търговецът винаги може да си смени амплоато, особено след като няма необходимото търговско мислене и го притеснява, че клиентите искат 'да го прекарат'.

+1 мъдър си отче, добре си го казал :)

аз също работя търговец, но не си мразя клиентите и не мисля че, не са прави да си искат тяхното - който не му стиска и не се оправя - има и други професии

освен това като ползвател почти изцяло на кредитни карти, както е и по цял свят, не виждам никва логика някой си да се опитва да ни връща миналия век, "кешовица" и прочие мутряшки лафове

а за тия карти на клубалфаромео, аз примерно ги ползвам не толкова за собствената си "далавера" а щото знам, че се отчисляват пари в сметката на клуба (реално по късно разбрах, че има отстъпка и за клиента) - и имам ПРОТИВ да ми обясняват как ще плащам кеш и прочие простотии

avok00
12-11-2011, 12:34
Тоест ти плащаш 10лв, но нали като платиш с карта имаш 2% кешбек, докато този който плаща в кеш го няма това. Според мен нещата се изравняват :prescription:

Не мога да разбера защо се хвана за моята карта? Само аз ли съм потърпевш от цялата история? Какво става с огромното мнозинство от хора които нямат 2% cashback? Или нямат въобще никакъв? Или имат дебитни карти и не само че нямат бонуси ами даже плащат такса за транзакция с тях? И които просто искат да не носят големи суми в брой или да ползват кредит за покупки?

Между другото онзи ден когато стана проблема в Еко аз се опитах да ползвам картата си Visa electron която е дебитна и няма никакви кешбеци.

И кредитната ми която е с 2та% не е чак толкова тарикатска, защото от всяко плащане ми взимат по 10ст допълнително, които отиват за UNICEF.

На тези търговци дето много мразят клиенти като мен ще Ви кажа само - свиквайте, защото все повече хора в България ще започнат да си търсят правата. И вашите цигански номера ще минават все по-малко. Докато ви стане ясно, че не ставате за търговци, а само за фалит.

fred
12-11-2011, 18:10
И Конфедерацията на потребителите.

Да, а отделно потребителите със своята култура (дето я нямаме у нас) могат да бъдат огромна сила

avok00
14-11-2011, 18:26
Можело значи :evil:

След като изпратих запитване до Еко и им обясних някои неща, ето го и техния отговор. Закачил съм го към съобщението.

Дали наистина е било технически проблем, никога няма да разберем, но при всяко положение не съм очаквал от тях подобна простотия. Може би наистина не са виновни в случая. Човек трябва да мисли положително. Виж ако беше Лукойл, нямаше въобще да ми направи впечатление. Пожелавам на Еко да бъдат винаги все така коректни с клиентите си и за в бъдеще!

fred
14-11-2011, 19:24
Евала колега, така трябва да се прави.

old alfist
14-11-2011, 19:29
Нищо не пречи да се сигнализира, пък каквото стане - на мен преди повече от 15г. една известна фирма за аудио техника ми отговори и разбрах, че няма официално представителство у нас, въпреки гаранционната карта, която ми бяха издали с нейното лого и фирмата в България се афишираше за официален представител.

morfius
14-11-2011, 21:36

След като изпратих запитване до Еко и им обясних някои неща, ето го и техния отговор. Закачил съм го към съобщението.

Дали наистина е било технически проблем, никога няма да разберем, но при всяко положение не съм очаквал от тях подобна простотия. Може би наистина не са виновни в случая. Човек трябва да мисли положително. Виж ако беше Лукойл, нямаше въобще да ми направи впечатление. Пожелавам на Еко да бъдат винаги все така коректни с клиентите си и за в бъдеще!

Е трябваше ли да ги ругаеш и наричаш цигани преди да получиш отговора?
Инак евала, така се прави... търсиш си правата.

Mind_Control
14-11-2011, 22:48
освен това като ползвател почти изцяло на кредитни карти, както е и по цял свят, не виждам никва логика някой си да се опитва да ни връща миналия век, "кешовица" и прочие мутряшки лафове

а за тия карти на клубалфаромео, аз примерно ги ползвам не толкова за собствената си "далавера" а щото знам, че се отчисляват пари в сметката на клуба (реално по късно разбрах, че има отстъпка и за клиента) - и имам ПРОТИВ да ми обясняват как ще плащам кеш и прочие простотии

Аз пък имам против да плащам такси на банката, за да оперирам със собствените си пари, проблем!? Айде който иска да си живее и в 22-ри век, а който иска да си остане в мутренските времена.

Още повече, че в лукойл винаги е било така- искаш отстъпка, плащаш кеш. За там не съм чул някой да протестира.

old alfist
14-11-2011, 23:28
Аз пък имам против да плащам такси на банката, за да оперирам със собствените си пари, проблем!? Айде който иска да си живее и в 22-ри век, а който иска да си остане в мутренските времена.

Още повече, че в лукойл винаги е било така- искаш отстъпка, плащаш кеш. За там не съм чул някой да протестира.
И аз съм привърженик на този тип плащания навсякъде - като извадиш парите в брой, всеки те гледа с уважение, но на Запад невинаги е така.

Derry
15-11-2011, 01:24
И аз съм привърженик на този тип плащания навсякъде - като извадиш парите в брой, всеки те гледа с уважение, но на Запад невинаги е така.

:th_up:

avok00
15-11-2011, 01:25

Аз пък не съм чул скоро някой там въобще да зарежда :Tease:

fred
15-11-2011, 21:14
Ако няма отстъпки си отивам обратно в Шел :whistle:

old alfist
15-11-2011, 21:30
Ако няма отстъпки си отивам обратно в Шел :whistle:
Фреди, недей да ръсиш еретизъм, а аз с моята карта CLUBSMART Premium съм направо за кладата.

pa4ito
16-11-2011, 22:41
Аз пък не съм чул скоро някой там въобще да зарежда :Tease:
Еми колкото и странно да звучи моя боксер се "чувства" най-добре с бензина на Лукойл до Билата на България и затова гледам само там да зареждам. Тествал съм всички останали бензинджийници в близка околност от няколко квртала наоколо. На 2-3 месеца правя сравнение с Екото на околовръста или на България.
В Лукойл на колонките има табели, че намалението е само при плащане кеш. Не ми е за отстъпките, защото за един резервоар ще купя кутия цигари на жена ми. Просто това са ми наблюденията.
Но се радвам, че Еко вече комбинират банковите и техните карти.

PEPI-2ALFA
16-11-2011, 23:09
Но се радвам, че Еко вече комбинират банковите и техните карти.
Винаги е било така. Явно са имали временни проблеми, или пък са пробвали да направят номера на лукойл. Аз също пари в брой не съм давал от мнооого отдавна за гориво.

alex052
17-11-2011, 14:03
аз ползвам карта на еко-приятели.сега виждам че има за клуб алфа ромео .как мога да взема такава?

Az4o
17-11-2011, 18:54
аз ползвам карта на еко-приятели.сега виждам че има за клуб алфа ромео .как мога да взема такава?

Колега, свържи се с мен и ще се уговорим как да ти дам карта.

Л.С. или 0898 729 615, 0878 729 424 - Владимир

BatVas
18-11-2011, 11:36

Ами евала. Не съм очаквал , че толкова бързо ще отговорят. Много коректно са постъпили и се радвам, че са отговорили. Значи не ме загубиха като клиент за момента. Та ако някой не е видял прикачения файл и разбрал - намаленията си остават и пак ще може да се плаща с карти и да се ползват намаления от 01.12.2011 година

old alfist
19-11-2011, 21:51
Като толкова се натискате за това ЕКО стават ли им горивата или я карате с тях по навик и инерция.

digitalundgrd
20-11-2011, 08:21
100-чката им е ОК или поне няма осезаема разлика от В-повер рацинг на Шел, а втория е с 20 стотинки по-скъп на литър...

morfius
20-11-2011, 11:57
Като толкова се натискате за това ЕКО стават ли им горивата или я карате с тях по навик и инерция.

Поне с дизела им оплаквания нямам.

bager
20-11-2011, 17:20
... Значи не ме загубиха като клиент за момента. Та ако някой не е видял прикачения файл и разбрал - намаленията си остават и пак ще може да се плаща с карти и да се ползват намаления от 01.12.2011 година

Е да, но мен ме загубиха! Тази сутрин абсолютно ми отказаха да направят отсъпка по картата, защото не плащам кеш. Просто отказаха, това е! Ако не бързах щях да ги карам да източат горивото! Толкова ме ядосаха!
Става въпрос за Еко-то на Малинов в Младост.
Минавам на Шел.

morfius
20-11-2011, 21:35
То пише от 1 декември, още сме ноември...

old alfist
20-11-2011, 22:30
Щом са тръгнали с тези помиярщини, нещата не са добре, но се надявайте, че ще се оправят.

bager
20-11-2011, 22:31
То пише от 1 декември, още сме ноември...

Мда, не е лошо човек да чете преди да пише :blush:
Бях останал с впечатлението, че от първи декември продължават, като и сега е валидна отстъпката при плащане с карта. Явно грешката е моя. При следващо зареждане там, ако хвана същата касиерка ще я черпя едно кафе за извинение. Честно!

sasho_n2
21-11-2011, 11:08
Аз също изпитах тази така наречена "техническа грешка" от страна на ЕКО в четвъртък - сипах си газ и половин резервоар бензин и изведнъж се оказа, че отстъпката ми не важи при плащане с карта - много лошо, както се сещате, нямах кеш над 120 лв. Мисля, че това е страшно непрофесионално от страна на ЕКО-можеха да предупредят клиентите си, притежатели на карта "Приятели" по мейл, преди да допуснат тази "Техническа грешка" и да разочароват голяма част от клиентите. Надявам се наистина, че нещата ще се оправят отново след 01.12.2011 г., както са обещали в отговор на колегата...иначе...:machinegunner:

-Bobby-
21-11-2011, 11:15

По-добър разход, и то от обикновения бензин без добавки (Економи 95), не съм видял. Да не говорим, че върви прекрасно колата с него.
Като прибавим и как лукойлските бензини А95 ги скапаха тотално, откакто пуснаха тия техните Екто с добавките, и видях какво е да ти е спъната колата от гаден бензин, определено - колкото и да не обичам гърците, бензините по техните бензиностанции, или поне на няколко от тях, на които съм зареждал и зареждам, са много добри. Отстъпката ми е допълнителен бонус към това. :)

Що се отнася до високия октан - по-добро от Еко 100 за бегачката също няма в момента на пазара, особено пък и на такава цена. До прекъсвача на почти 9000 об., дърпа като отвързан VVTi-а...

dilian alfa gtv
21-11-2011, 12:46
На ОМВ горивата не са ли добри какво ще кажете,а аз въпреки че имам карта зареждам предимно на Петрол или Лукйол просто бензиностанцийте са на добри стратегически места и не се налага да обикалям да търся ЕКО примерно.Относно качеството според мен е все тая.

-Bobby-
21-11-2011, 13:07
ОМВ, на колкото техни обекта съм се престрашил да заредя, все са ме цакали с "кантара"... не може с ОМВ бензина и газта, разхода ми ВИНАГИ да скача с литър до литър и половина нагоре... а Лукойла ми е безкрайно удобен и го ползвах 7 год, без да имам проблеми с тях... до момента в който се оклякаха тотално - Алфата по-спъната не помня да е била. И се оказа, че не си внушавам, щото още двама колеги изреваха от същото, вкл и наша колежка алфистка тук от форума... не е странно съвпадение - или са сменили управителя там, или заради тези Екто горива, обикновените са почнали да ги правят от кой знае какви бъркочи... лукойлския обект, за който говоря, е този на Червено знаме срещу Дунев.

И все пак, не искам да генерализирам никоя верига, щото тези, които им петнят името, са франчайзи, правещи цигании, и най-правилно е да се посочват конкретни обекти.

old alfist
21-11-2011, 18:11
И все пак, не искам да генерализирам никоя верига, щото тези, които им петнят името, са франчайзи, правещи цигании, и най-правилно е да се посочват конкретни обекти.
Така е - крайно време е разни ментраджии да се поослушат, защото хората не са глупави, но и франчайзодателите да си преразгледат политиката.

dilian alfa gtv
22-11-2011, 14:10
Вчера заредих на ЕКО до горе 60л, нялахме добавка,използвах си и картата,платих кеш,аз по принцип така плащам.
Доволен съм от обслужването,както от момчето на колонката,така и от момичето на касата.

digitalundgrd
24-11-2011, 10:18
В понеделник ходих до Солун, та заредих до горе 100 октана на Еко-то и си ползвах отстъпката от картата на клуба. Останах очарован от разхода и вървежа на колата при изпреварвания...

Забелязах, че на всяка колонка бяха разлепили с големи букви нещо от сорта на: "Отстъпка с карта - само при плащане в КЕШ", което мисля че е коректно от тяхна страна, че те предупреждават пък ти да си правиш сметката ще зареждаш ли в такъв случай или не ;)

avok00
25-11-2011, 23:21
Получих днес мейл от Еко.

Бихме желали да Ви информираме, че от днес, 25.11.2011, отново може да използвате дебитни/кредитни банкови карти за разплащане, едновременно с карти ЕКО Приятели. Извиняваме се за причиненото неудобство и благодарим за проявеното разбиране!

-Bobby-
28-11-2011, 10:23
Мда, на Екото на магистралата при Вакарел, в събота казаха, че може и кеш, и с карта да се плати, и да се ползва картата за отстъпка. Системата им отново си работи.

Tedo
02-12-2011, 22:51
Вчера останах неприятно изненадан като ми дадоха по-малко отстъпка на Еко
Вече не е 5 ст. за всички горива.Ето цитат от сайта

Тип гориво
Отстъпка лв (с ДДС) за 1 литър (* за 1 кг)
1
Автогаз
0.03
2
Бензин 95 EKONOMY
0.04
3
Бензин А95 Плюс
0.07
4
Бензин Кинитрон 100
0.07
5
Евро Дизел
0.04
6
Евро Дизел Плюс
0.07
7
Метан *
0.03 (за 1 кг)

morfius
02-12-2011, 23:00
Вчера останах неприятно изненадан като ми дадоха по-малко отстъпка на Еко
Вече не е 5 ст. за всички горива.Ето цитат от сайта

Това по клубните карти ли?
Че те са с екстра...

Tedo
02-12-2011, 23:05
С клубната на 95 "economy" ми дадоха около 4 ст/л, трябва да видя пак бележката
На газта не съм пробвал още

Az4o
03-12-2011, 11:20
И аз онзи ден за Евро Дизел ползвах 4 стотинки отстъпка :)

Всичко си е в рамките на нормалното, следващия път ще пробвам "скъпия" дизел :)

mik mik
03-12-2011, 19:28
ехе за 100 7ст отстъпка е много добре(или аз се бъркам нещо), иначе и аз миналия месец не успях да си ползвам отстъпката. Лукойл така ме отказаха да зареждам от тях!(то и без това бензина им е повърня) :)