Log in

View Full Version : Първият ловешки автомобил е готов

Tedo
15-11-2011, 20:05
Ето и линк към статията - http://fakti.bg/avto/22524-parviat-loveshki-avtomobil-e-gotov

Като гледам презентацията на модела (http://www.greatwall.bg/models/details/c10) не ми изглежда никак лош, с това оборудване и гаранция на тази цена, само незнам дали ще го скопосат откъм изпълнение
Как мислите, ще има ли успех проектът?

VFTI
15-11-2011, 20:41
Аз лично марката я следя от 4-5 години. Мен лично тази новина много ме радва и съм сигурен, че ще имат успех. Нямам предрасъдъци към автомобилите и съм сигурен, че не отстъпват по качество от останалите евтини пластмаси на пазара.

За модела Hover съм разглеждал доста клипчета из YouTube, където братята руснаци му правят разни тестчета из руските джунгли и за паркетна джипка се представя много добре. Отделно че и като интериор и качество е на ниво, като здравина е на ниво, и цената е топ....

Аааа и Стееда е един прекрасен модел...Аз доста си падам по такива пикапки :):)
Абе само хубави неща си мисля :):):)

Бобби
15-11-2011, 21:00
Я не ме занимавайте с глупости...гледайте кво прай гоуфо...
http://fakti.bg/avto/22500-golf-ii-lepi-stotaka-za-27-sekundi#/

old alfist
15-11-2011, 21:40
Комшията в съседния блок на първия етаж работи в една аграрна фирма и купиха оригинален китайси екземпляр преди 6 месеца.
Вдървен автомобил с хлопащи пластмасови елементи, но не би трябвало да се очаква нещо друго - въпреки всичко продължам да се интересувам от състоянието и поведението му.

Ladjov
15-11-2011, 23:26
Ние с бащата сме мераклии на пикапа ако не беше тая стегнация до сега сигурно вече да търкаляме един . За парите си е направо страхотен да не се изхвърлям с по тежки думи . Като погледнеш конкурентите му че за под 50 бона едва ли ще се намери някакъв с минимални екстри . Според мен пикапа има бъдеще другите колички не са толкова лоши също така , че дано имат успех .

old alfist
15-11-2011, 23:33
. Според мен пикапа има бъдеще другите колички не са толкова лоши също така , че дано имат успех .
E, какво бъдеше има в пикапа - това си е една гъзария, ако не се осъществява бизнес с него.

AR147
15-11-2011, 23:39
още не сме почнали да ги правим а по улиците щъкат доста - до такава степен че вече на един от екземплярите който спира пред фирмата в която работя забелязах че една от буквите на Hover е паднала а съседната е поизтъркана - което някак си ме сети за Sang Yong Rexton

Ladjov
15-11-2011, 23:46
Точно за гъзария е като го натовариш отзад с един котел да клекне с 4-5 см за да е по-спортно . Това е един работен кон с 5 места за една малка бригада да се натовари и пак на можеш да качиш нещо като материали и инструметни .
Плюс високата му проходимост с койято няма да има проблеми по бояна и тем подобните му баири зимата .
Докато баничарките са до 800кг. общо тегло и са само с предно , а бусовете само със задно зимата са пас .
Вярно че би се товарил малко по неудобно поради факта че е по-висок , но няма идеални неща .
Пък и в този клас я няма конкуренцията на дачия , а ладата е много по назад от към комфорт безопастност и т.н.

Drag0
15-11-2011, 23:46
ъъъ 16 хиляди , толкова струва същия клас тойота !
:lol_sign:
Имаше по едно време едни шкоди на склад за около 14 хиляди ако не бъркам ...

RPWWD
16-11-2011, 00:12
И според мен повече ще се купуват 4х4 моделите, за справка конфекцията на "Ратола". Малолитражки - бол, едва ли ще се избият за Волеексчето.

Ichkin
16-11-2011, 00:39
Като отидеш и ти смъкнат 15 % надоло. може и да се замислиш ...
Или като ти дадат фул оборудване без пари ...
Рано е да се говори за цена - тази е официалната ... ако ще изнасяме, няма как за нашия пазар да си пуснем цена по-ниска от съседните ...
5-те години гаранция бяха нещото, което ме изненада ... очаквах 2-3 макс.
Все още съм на вълна евала ... ;)

raiders
16-11-2011, 17:12
Колега гаранцията от 5г. от тази година ги дават и други, по спомен Форд, поне за тях съм сигурен. Дали ще са успешни само времето ще покаже, но цената не е много ниска, ако дават 15% отстъпка вече е друго нещо.

firedragon
16-11-2011, 17:21
Работни коли, които ще се доказват тепърва, обаче на тестовете на EURONCAP са трагедия отвсякъде.

Stefan Caromov
16-11-2011, 17:22
Бе готино е волексчето ,ама 16 хилки някак си множко ми се струват. До 7-10 за топ оборудване трябва да е ,за да има пазар според мен ... у нас . За 16 бона можеш да си купиш къде къде по- изпитана марка ...примерно "поло", да не говорим ,че бих предпочел да дам 16 бона ,за кола изпитана на 1-2-3 години

kolev
17-11-2011, 11:13
китайските автомобили са евтини защото са зле на евро тестовете. за да пробият в европа-каквато им е и целта, трябва да повишат безопасността на автомобилите което естествено се отразява на цената, но вероятно са си направили сметката така че да са конкурентоспособни.
иначе доколкото съм чувал, от към двигател и ходова част май са мицубиши. пикапа и според мен си е оферта.
друго, остава да им пожелаем успех!

morfius
17-11-2011, 11:20
Тоя сув Н5 го гледах на руски краш тестове... не е като ония дето се смилаха до средната колонка.
Според някаква австралийска агенция имал 4 звездички на сходен тест с тоя на ЕвроНкап...
Това с леко ровене в Гугъл и без 100% гаранция за достоверност, интересно дали ще му направят официални тестове щом ще го продават в ЕС.

BatVas
18-11-2011, 15:43
Представям си тогава:
Година 2015 - водач на автомобил с марка Великата стена влиза в магазин за авточасти и казва на продавача: "Дайте ми един оригинален китайски носач , да не ми дадете някакво немско менте! " :)

kolev
18-11-2011, 15:46
Представям си тогава:
Година 2015 - водач на автомобил с марка Великата стена влиза в магазин за авточасти и казва на продавача: "Дайте ми един оригинален китайски носач , да не ми дадете някакво немско менте! " :)

аз си го представям така
-имате ли дебитомер за голямата греда... ъъъ стена
-имаме, оригинален китайски -50лв, заместител на бош-300
:D

AR147
18-11-2011, 16:16
Хахаха може да се тълкува и така....
Дайте ми оригинален китайски , не ща от българските :P

Stefan Caromov
18-11-2011, 20:06
Представям си тогава:

Е отва много ми хареса ,направо се засмях с глас .... жена ми се чуди половин час що се смея така :)

VFTI
18-11-2011, 22:31
http://www.youtube.com/watch?v=dibHU_-9kAA

http://www.youtube.com/watch?v=-LyUC7TGlZ4

Ето го китаеца...В и-нет е фраш с клипове и негови тестове...Има и на другите модели :):):-D

Mind_Control
19-11-2011, 10:22
http://www.youtube.com/watch?v=XaQbia61ghM

Ето краш тест. Не е чак толкова зле, даже е ОК.

santo_traficante
19-11-2011, 10:39
аз си го представям така
-имате ли дебитомер за голямата греда... ъъъ стена
-имаме, оригинален китайски -50лв, заместител на бош-300
:D
Споко тоя китаец е по здрав от твойта кола.

Бобби
19-11-2011, 10:45
Според мен по добре Лада Нива...отколкото китаец 4х4..:))
http://www.youtube.com/watch?v=efPbh7Fnmts&feature=related

santo_traficante
19-11-2011, 10:52
Според мен по добре Лада Нива...отколкото китаец 4х4..:))
http://www.youtube.com/watch?v=efPbh7Fnmts&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=KzHCu4WPI6g&feature=related
Карай Нива цял ден в София градско.

Бобби
19-11-2011, 11:03
http://www.youtube.com/watch?v=KzHCu4WPI6g&feature=related
Карай Нива цял ден в София градско.
:))..а ти китайски джуган...тия коли за София ли са..?
Тоя китаец като му гледам клиповете и на жълтите павета ще буксува при лоши метеорологични условия:))

Mind_Control
19-11-2011, 13:49
Аз само незнам защо сравнявате Тойота Ленд Крузер за 150 000 с джип за 25 000 лв? Или лада нива дето си е направена за извън пътя с джип, предимно правен за семейни разходки.

http://www.youtube.com/watch?v=pArqhWJ6TuI&NR=1

когато Х5-ца направи това, тогава говорете, колко е скапан Хувъра.

VFTI
19-11-2011, 17:24
Гледам Хувъри из бг вече от 3-4г. Това което ми прави впечатление, че все се карат градско и все от разни костюмари. Сядал съм вътре, но не съм се возил. Въпреки това е 1000 пъти по-удобен и ергономичен и изглеждаш нормално, спрямо нивата. А знаейки как вози НИва градско, съм сигурен че няма как да е по-зле от нея :tooth: :tooth:

П.П и нека не забравяме че Алфа 156 има 2-3 звезди за безопасност...Както и 90% от колите до 2002г.-4г.Колите, които масово се карат в Бг. Така че едни 3 звезди за джипка на тая цена са нещо съвсем нормално..

achov
19-11-2011, 20:39
като започнаха корейците да правят коли пак така говорехме, а сега разни кия, шевролети ,хюндаи удариха в земята доказани SUV-ве.... , пикапа го видях на жива, изглеждаше ок, по визия не отстъпва на една Навара, нека изчакаме и ще видим, а ако тръгнат нещата в бг, аз съм навит да рискувам и да го купя, пък нали и българи ще вземат някакви заплати там в ловеч, какви обаче??..... това е въпроса и за качеството....

koolio
20-11-2011, 14:51
При умна политика от страна на държавата, джипката може да има успех. За автомобила обаче се съмнявам.

Mind_Control
22-11-2011, 15:40
При умна политика от страна на държавата, джипката може да има успех. За автомобила обаче се съмнявам.

Например да купят няколко хиляди бройки за армията и за полицията, за да им дадат тласък..

Между другото Ровър затова не прокопсаха в България- защото правителството било обещало да купи бая бройки, но се отметнало после.

Susscrofa
22-11-2011, 15:46
Например да купят няколко хиляди бройки за армията и за полицията, за да им дадат тласък..

Между другото Ровър затова не прокопсаха в България- защото правителството било обещало да купи бая бройки, но се отметнало после.

Те за армията купуваха G-klass, кви китайски джипки, кви пет лева.

Mind_Control
22-11-2011, 15:49
Те за армията купуваха G-klass, кви китайски джипки, кви пет лева.

На гол гъз чифте пищови му се вика на това с Г-класите.

Susscrofa
22-11-2011, 15:54
На гол гъз чифте пищови му се вика на това с Г-класите.

Еми, според теб натовското оборудване в тези китайчета колко ще излезе?

Mury
22-11-2011, 16:30
Колите са си екстра,аз даже се замислям да ходя на тестдрайв,ако има..............:bg::bg::bg::bg::bg:

santo_traficante
22-11-2011, 16:36
Днес засякох три Ховъра регистрирани.Явно се харчат:)

Mury
22-11-2011, 17:01
Днес засякох три Ховъра регистрирани.Явно се харчат:)

Ама те в момента продават коли,произведени е Китай :mobile::mobile::mobile:

koolio
22-11-2011, 17:23

Например да. Както и някакви данъчни облекчения за купуване на джипки и пикапи от търговци и от публични предприятия. Такива, че да им е много по-изгодно, отколкото да купят на старо.
Румънците едва ли карат Дачия щото е много готина ;).

Mury
22-11-2011, 17:27
Например да. Както и някакви данъчни облекчения за купуване на джипки и пикапи от търговци и от публични предприятия. Такива, че да им е много по-изгодно, отколкото да купят на старо.

Тва ще е хубаво,но дали ще стане,може всички държавни предприятия да се обзаведат с китайчета мейд ин Ловеч :-P:-P:-P:-P:-P пък дори и от малките коли

santo_traficante
22-11-2011, 19:27
Ама те в момента продават коли,произведени е Китай :mobile::mobile::mobile:Знам:)Ама иде реч че продават:mobile:

Mury
22-11-2011, 19:28
Знам:)Ама иде реч че продават:mobile:

Те бая отдавна продават,поне от 3 месеца седи пълен шоурума на Ботевградско :bg::bg::bg:

santo_traficante
22-11-2011, 19:37
Те бая отдавна продават,поне от 3 месеца седи пълен шоурума на Ботевградско :bg::bg::bg:Продават и пълнят на ново:razz:Гледам на наща улица се е обзавел някой с черен джиБ с кожухче:mrgreen: Скоро им четох форума как един пич си е купил Волекс и раздува кое как и т.н. Г.Г. да ги предложи на добра цена за служебно ползване и ще бачка:-P Да заменят малките Тойоти,Ситроени и Пежаци:roll:С 5год. гаранция са екстра:mrgreen:Караш и фърляш:razz:

Доко
22-11-2011, 19:52
Не знам какво ще е качеството на българо-китайския автомобил, но е много похвално и ме радва това което виждам на снимката в завода, основно млади служители.;-)

Susscrofa
22-11-2011, 21:19

Няма как от ЕК ще писнат, че държавата се намесва в помощ на определен играч.
Румънците ядоха дървото веднъж заради дачия.

Mind_Control
22-11-2011, 21:42
Няма как от ЕК ще писнат, че държавата се намесва в помощ на определен играч.
Румънците ядоха дървото веднъж заради дачия.

Тука трябва да се направи тънката сметка от кое ще има повече полза:
1. Държавата да сложи едно рамо и да плати после глоба
2. Да не се намесва държавата

dimitar_vd62
22-11-2011, 22:11
Не знам какво ще е качеството на българо-китайския автомобил, но е много похвално и ме радва това което виждам на снимката в завода, основно млади служители.;-)

Все отнякъде трябва да се почне.Като си помисля що нещо можеше дасе произвежда във Варна - и бяла техника във Елпром и черна в Черно море, за дизеловите двигатели завода имаше оферти от руски, американски и др фирми ама го фалираха/там работихме с жената и ви казвам умишлено беше, не е "една жена ми каза", Костов може да каже повече, ако иска разбира се/, сега празно място стои.Да не говорим че имаме излаз по суша, въздух и вода.Ма пък Златните са като Владиславово и кви молове имаме...Та не трябва да ги съдим за качеството, първопроходци са, времето ще покаже.Хваща око, ама по финансови и други причини на тоз етап не бих си купил.

koolio
22-11-2011, 22:20
Тука трябва да се направи тънката сметка от кое ще има повече полза:
1. Държавата да сложи едно рамо и да плати после глоба
2. Да не се намесва държавата

Именно. И ако работи в интерес на хората, със сигурност ще предпочете първия вариант, защото ако тази индустрия тръгне, ще си избие глобата многократно.

dimitar_vd62
22-11-2011, 22:24
По подразбирани държавата трябва да работи в интерес на хората, освен ако под държава не се разбира една част от ората..., малка част.

Susscrofa
22-11-2011, 23:03
Именно. И ако работи в интерес на хората, със сигурност ще предпочете първия вариант, защото ако тази индустрия тръгне, ще си избие глобата многократно.

Нека се опитат да пробият с добро съотношение цена-качество. Защо трябва да бъдат толерирани?

ldv6
22-11-2011, 23:37
Заслужава си да се даде едно държавно рамо като за начало - това не се ли класира за "стратегически инвеститор"? А после, каквото сабя покаже - те ако са стока, ще изплуват. Макар че да играем Троянски кон на китайското автомобилостроене в ЕС може да се окаже интересно...

Susscrofa
22-11-2011, 23:43
Заслужава си да се даде едно държавно рамо като за начало - това не се ли класира за "стратегически инвеститор"? А после, каквото сабя покаже - те ако са стока, ще изплуват. Макар че да играем Троянски кон на китайското автомобилостроене в ЕС може да се окаже интересно...

Ако това бе държавна инвестиция, съм съгласен да има рамо, но тук става дума за частна инвестиция, при това на бизнесмен, който иска да атакува и европейски пазари.

koolio
23-11-2011, 00:04
Ако това бе държавна инвестиция, съм съгласен да има рамо, но тук става дума за частна инвестиция, при това на бизнесмен, който иска да атакува и европейски пазари.

Защото за реално съотношение цена-качество винаги ще е по-добре нещо употребявано.
Ти нали беше с леви убеждения? Какво е това застъпничество за свободния пазар?

Susscrofa
23-11-2011, 09:54
Защото за реално съотношение цена-качество винаги ще е по-добре нещо употребявано.
Ти нали беше с леви убеждения? Какво е това застъпничество за свободния пазар?

Хаха, и левите те гонят и десните те гонят, защо трябва да съм някакъв......?
Какво означава "леви убеждения"?
Не съм комунист.
Аз съм твърдо за конкурентния пазар с ясни правила и намеса на държавата, само тогава, когато няколко частника се сдружават, за да мачкат друг участник на пазара или пък изнудват с високи цени крайния потребител.
Но да се толерира частен бизнес е изключително порочна практика. По скоро съм съгласен, да има данъчни облекчения, ако наема млади специалисти без стаж или пък назначава хора в неравностойно положение или хора израстнали в социални домове и т.н.:BBQ:
Убеден съм, че типично по-български, когато усети, че е толериран, нашенския бизнесмен ще смъкне качеството.

koolio
23-11-2011, 13:53
Убеден съм, че типично по-български, когато усети, че е толериран, нашенския бизнесмен ще смъкне качеството.

За това си прав.
Принципно и аз не съм за протекционизма, но след като сме тръгнали да развиваме автомобилостроене, друг начин в момента няма.

BLUE1
23-11-2011, 22:40
Момчета, говорите за Гриша Ганчев, какво рамо от държавата какви 5 лева това е поредната му перачница....един от най-големите дедесари в България, не е ли достатъчно, че му купуваме най-скъпата захар в Европа уж произведена в България.

Derry
23-11-2011, 23:45
http://www.greatwall.bg/voleex-za-15-990-lv.-s-dds.html - струва ми се добра оферта :) въпреки, че за тия пари бих си взел 159 :devil:.

kolev
24-11-2011, 08:38
само да не стане като търновските телевизори. тях по същата схема ги правеха. идват готови от китай и тук само ги препакетират. даже упътването беше принтено в китай. по нищо не се отличаваха от другите китайци примерно нео и елит, но въпреки това хората просто не ги купуваха и до там беше.

Susscrofa
24-11-2011, 08:45
само да не стане като търновските телевизори. тях по същата схема ги правеха. идват готови от китай и тук само ги препакетират. даже упътването беше принтено в китай. по нищо не се отличаваха от другите китайци примерно нео и елит, но въпреки това хората просто не ги купуваха и до там беше.

Колев, страааашен нихилист си.:)
Дори само заради работните места си заслужва.
Като сами си разсипахме машинопроизводството след 89, сега и на това си заслужава да се радваме.:gas:

kolev
24-11-2011, 08:49
Колев, страааашен нихилист си.:)
Дори само заради работните места си заслужва.
Като сами си разсипахме машинопроизводството след 89, сега и на това си заслужава да се радваме.:gas:

абе аз се радвам и успех им желая, но просто казвам какво се случи с телевизорите. хората просто не ги купуваха, а те и на външен вид бяха същите,само надписа различен.

bager
24-11-2011, 09:05
SVA е марката на заводите за телевизири Велико Търново. До колкото знам те си работят и произвеждат предимно за износ. Там май се сглобяват телевизири и от други марки. Както и в Стара Загора- Елит, Хюндай и др...
Относно Великата Стена, искрено се надявам да потръгнат продажбите. Наистина доста битува мнението, че е поредната перачница на ловешкия бизнесмен, но поне доста хора ще си изхранват семействата известно време. А в региона безработицата е голяма.
Ако SUV-четата да се окажат достатъчно здрави за служебни коли, ще се напълни с тях. Дано.

morfius
24-11-2011, 09:09

Аз имах такава машинка 14", 4 години работи и предаде.
За цената си беше доволно.
Но после реших, че по-добре да натикам ТФТ 14" на същото място, 2 инча повече площ на дисплея в същата големина на рамката.
Е такова намерих само на Беко.

kolev
24-11-2011, 09:13
и ние имаме 21 инчов и още си работи. един път съм го ремонтирал за сега. но просто по магазините вече ги няма.
производството в търново беше следното - вади се телевизора от палета, вади се кашона от палета и се сгъва. поставя се телевизора в кашона и воала :hehehm:

StanG
27-11-2011, 22:56
До сградата ни на летището има един Steed и един Hover...добре изглеждат...Едно е сигурно - няма шанс да попаднеш на части менте от Китай :) Всичко е оргиналдъ...

mordohy
28-11-2011, 09:35
Важното е, че се започна!:clapping:
Останалото е боза!
Ще си сипя още една ракийка, за здравето нас екипа!

Едит: Преди да ме обвините в алкохолизъм, аз сега се прибирам от работа. Ако за вас е сутрин, за мене е вечерно, ракиено време!

kolev
28-11-2011, 10:32
Важното е, че се започна!:clapping:
Останалото е боза!
Ще си сипя още една ракийка, за здравето нас екипа!

Едит: Преди да ме обвините в алкохолизъм, аз сега се прибирам от работа. Ако за вас е сутрин, за мене е вечерно, ракиено време!

както е приказката - едни пият от радост, други от мъка, а някои - от сутринта :D
айде наздраве :drunk:

Drag0
30-11-2011, 20:08
Ето и линк към статията - http://fakti.bg/avto/22524-parviat-loveshki-avtomobil-e-gotov

Като гледам презентацията на модела (http://www.greatwall.bg/models/details/c10) не ми изглежда никак лош, с това оборудване и гаранция на тази цена, само незнам дали ще го скопосат откъм изпълнение
Как мислите, ще има ли успех проектът?

Oнази вечер гологлавия подари един такъв voleex и ми се стори че е с лупа + ксенон + LED. И реших да проверя какво има в сайта на тия. Пише "двойно оптични" каквото и да значи това, не пише да има ксенон , не пише за LED.
Някой знае ли нещо по въпроса ?
Защото автомобилните производители обикновено се правят на интересни и слагат неоправдано високи цени на пакет ксенон/биксенон (1500+ ,, 2000+ ). А и на този малък клас автомобили не съм виждал да се предлага.
Китаеца ако се сети да оправи малко дизайна , да сложи би-ксенон и LED , ebd , esp , мотор с принудително пълнене ... ще си увеличи продажбите. ;)

Мен ме радват от новите им модели CS60 и C70. C70 трябва да му се смени решетката но това е поправимо с гаражен тЮнинг.
Ето ги http://www.youtube.com/watch?v=Ypq-q18tA4I

Mind_Control
30-11-2011, 20:46
Радват новите модели, ако почнат серийно производство определено бих си купил.

mordohy
30-11-2011, 20:51
[QUOTE=Drag0;980791]Oнази вечер гологлавия подари един такъв voleex и ми се стори че е с лупа + ксенон + LED. И реших да проверя какво има в сайта на тия. Пише "двойно оптични" каквото и да значи това, не пише да има ксенон , не пише за LED.
Някой знае ли нещо по въпроса ?
Защото автомобилните производители обикновено се правят на интересни и слагат неоправдано високи цени на пакет ксенон/биксенон (1500+ ,, 2000+ ). А и на този малък клас автомобили не съм виждал да се предлага.
Китаеца ако се сети да оправи малко дизайна , да сложи би-ксенон и LED , ebd , esp , мотор с принудително пълнене ... ще си увеличи продажбите. ;)
Ми двойно оптични значи, че са сложили нещо стандартно, дето до сега е било само екстра.
Ако момчетата, нашите де, не се осерат, много е вероятно да излезе една добра кола.
То и Дачия я ебаваха, но напоследък ми се струва, че е едно от най-добрите магарета.
При всички положения ще я предпочета пред Меган, Коуч, та дори и пред Лагуна!
Имаме във фирмата Дачия и при тоя зверски тормоз, нямам никакви забележки.
Да не споменавам, че въпреки , че е 1.4 , на дълъг път нямам забележки към нея .
Това при положение, че карам 33-ка 1.7.
Дано да вървят напред!

morfius
01-12-2011, 00:52
Дачия Дъстър я разглеждах на един паркинг оня ден... напредват полека комшиите.
Китайчетата или трябва да слагат доста екстри или да свалят цени, за да са добра конкуренция на Дачия, за по-нагоре им е рано още.

Mind_Control
01-12-2011, 15:03
Дачия Дъстър я разглеждах на един паркинг оня ден... напредват полека комшиите.
Китайчетата или трябва да слагат доста екстри или да свалят цени, за да са добра конкуренция на Дачия, за по-нагоре им е рано още.

Честно казано, Хувъра като екстериор и интериор ми се вижда бая по- напред от Дъстъра. А и като проходимост, май, май го бие..

santo_traficante
01-12-2011, 15:42
Честно казано, Хувъра като екстериор и интериор ми се вижда бая по- напред от Дъстъра. А и като проходимост, май, май го бие..По хубав е:)Само един дизел да му плеснат:)

Mury
01-12-2011, 17:14
Ето нещо,което за мен е на светлинни години пред Волекс/да не си помислите че не ми допада Волекс/,за мен тази кола много повече си заслужава,а и не е много по-скъпа http://www.kia.bg/models/rio/

Susscrofa
01-12-2011, 17:17
http://fakti.bg/img/news/23817/0beb0a31edeed5280e8fef36fe6d9750_big.jpg

Китайците са като талантливо малко дете, откопират и попиват бързо.

morfius
01-12-2011, 22:20
Ето нещо,което за мен е на светлинни години пред Волекс/да не си помислите че не ми допада Волекс/,за мен тази кола много повече си заслужава,а и не е много по-скъпа http://www.kia.bg/models/rio/

Кия изобщо не ги коментираме в случая, инак ако е до прагматичен избор на нова кола, печелят по всички показатели в почти всеки клас който предлагат.
Корейците се научиха да правят коли на ниво.

Liminat
02-12-2011, 15:17
Честно казано, Хувъра като екстериор и интериор ми се вижда бая по- напред от Дъстъра. А и като проходимост, май, май го бие..
Със сигурност, но дъстъра е по-близо до джоба на българина, а това не е маловажно.

Drag0
02-12-2011, 20:33
Корейците правят много здрави коли, обаче и цените им са здрави също ...
Специално цената на RIO е подозрителна като се има предвид че имат 2 по-малки модела пък на по-високи цени . ;)

Със сигурност, но дъстъра е по-близо до джоба на българина, а това не е маловажно.

Дъстъра , който го рекламират на ниска цена е само с 2 задвижващи колела и много беден откъм екстри. Ако искаш 4х4 цената става 25 хил. Толкова струва и скучен малък немски автомобил с TSI двигател и DSG скорости. :big_bow_down:

StanG
02-12-2011, 22:24
^Наистина скучен.Оня ден карах един такъв, чисто нов, от Юлин до Л'тишто.После тичах към Алфата да се излекувам от лошото преживяване.То не е отвратителен съединител, то не е схващаща поза, то не е скучен интериор, то не е ...

Susscrofa
02-12-2011, 22:27
^Наистина скучен.Оня ден карах един такъв, чисто нов, от Юлин до Л'тишто.После тичах към Алфата да се излекувам от лошото преживяване.То не е отвратителен съединител, то не е схващаща поза, то не е скучен интериор, то не е ...

Викаш, качи се малко да послушаш тракащ вариатор и скърцащи носачи, които след последната смяна за 1000 лева, отново са се разкърцали след 10 000 км.:boost:

morfius
02-12-2011, 22:33
Скучен и лош са различни неща.
Правих тестове на Хюндай Санта Фе дизел автомат.
Удобен, просторен, нов, с прилично поведение по неравностите ... но точно скучен автомобил.
Не се усеща ускорение, не се усеща правилно в завоя, не се усеща спиране.
Единственото което усещах по-добре от колкото в Алфа е видимостта, на високо е в пъти по-гот.

Bonev
03-12-2011, 02:02
Един вече се разпадна в Бели брези...:grin:

mochko1
03-12-2011, 03:37
Викаш, качи се малко да послушаш тракащ вариатор и скърцащи носачи, които след последната смяна за 1000 лева, отново са се разкърцали след 10 000 км.:boost:

Теб к'ъв точно ти е проблема??? Не ти пускат или ти не се даваш??? Трол скапан.....

Mury
03-12-2011, 08:18
Един вече се разпадна в Бели брези...

Кво се е разпаднало Павка викаш :calc::calc::noooo::noooo::noooo:

Корейците правят много здрави коли, обаче и цените им са здрави също ...
Специално цената на RIO е подозрителна като се има предвид че имат 2 по-малки модела пък на по-високи цени

Защо да е пдодзрителна бре,цената е такава каквато трябва да бъде,иначе Рио е е дин просторен,и доста по-голям от другите в неговия клас,можеби само Пунто Ево му прави конкуренция.................

Liminat
03-12-2011, 08:29
...Защо да е пдодзрителна бре,цената е такава каквато трябва да бъде,иначе Рио е е дин просторен,и доста по-голям от другите в неговия клас,можеби само Пунто Ево му прави конкуренция.................
По пристанищата има едни огромни и пълни с коли паркинги, ако процентно голямата част от тях са Рио, не е учудващо, че са на ниска цена.
Ъъъъъ... В зората на кризата един предприемач продаваше апартаментите си - гарсониера с ново поло подарък, над 60 кв.м. с голф подарък и... ги изпродаде, дали се е прекарал с много, в сравнение с такива, които хем свалят цените, хем няма да продадат скоро :)