View Full Version : Peugeot 206, Fiat Punto или VW Polo
kpmaster
18-11-2011, 14:06
Дайте съвет коя от колите си заслужава и защо така мислите, като ме интересува по-специално дизел или бензин (газ или метан?!?), впечатления относно возията, поддръжката
Peugeot 206 <2001
Fiat Punto - 96-2001
VW Polo < 2001
Бъдещата кола ще се кара от жена, градско предимно...
желаната макс цена е до 3500лв
Огледахме и toyota yaris nо засега отпада от класацията...
Susscrofa
18-11-2011, 14:31
Фиат Пунто, бих избрал аз.
Динамика, комфорт, икономичност и евтина поддръжка.
От немските бих ти препоръчал VW Лупо с бензинов агрегат.
От Фиат ти препоръчавам да огледаш новите пандички, цените им започват от 4 500, но са много читави автомобилчета.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11318251220591779&f1=details
Фиат Пунто, бих избрал аз.
Динамика, комфорт, икономичност и евтина поддръжка.
От немските бих ти препоръчал VW Лупо с бензинов агрегат.
От Фиат ти препоръчавам да огледаш новите пандички, цените им започват от 4 500, но са много читави автомобилчета.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11318251220591779&f1=details
Тя тая панда е нещо като Пунто 2 ,което бих ти препоръчал аз - ако набараш JTD мотора , ако не и бензинките стават,сравнително дуракоустойчива и като визия хваща окото.
На второ място бих поставил пежото - нямам никакви отзиви за тази кола,но по често се мяркат на улицата отколкото в сервизите.
Полото не ми харесва въобще - а като поддръжка би трябвало да е на нивото на пунтото.....
За Пежо забрави....полото и то боледува и аз залагам на Фиат.
Пунто много ясно:tongue: Полото не е изобщо лошо, но за парите на Пунтото ще вземеш Поло-гола пушка.
Аз залагам на 206-цата красива количка с не скъпа потръжка като визия друготе бледнеят.А ако си намериш и с HDI двигател песен, песен ...
Susscrofa
18-11-2011, 15:40
Аз залагам на 206-цата красива количка с не скъпа потръжка като визия друготе бледнеят.А ако си намериш и с HDI двигател песен, песен ...
Не бих препоръчал тази кола.
Направи поне справка колко струва ремонта на задното окачване на пежото. На моят шеф му излезе 850 лева, а ако нещата са по зле, може да стигнеш до 1200.
Сбъгва се някъде към 100-120 000 километра.
206-цата има проблем и с рейката, подобно на 156 цата АР. Цените ги знаете.
Но откъм визия съм съгласен, че е добре.:bounce8:
поддръжката на 206 и 406 като сервиз е почти еднаква :-D
Mind_Control
18-11-2011, 16:17
За Пежо забрави....полото и то боледува и аз залагам на Фиат.
Брей, и защо да забрави за пежото? За женска кола е идеално и не създава грижи. Мека возия... А жена ти ще те заобича още повече ако го вземеш ЦЦ варианта.
santo_traficante
18-11-2011, 17:10
Пежак акато го хванеш на време да му смениш лагерите на окачването и си капитан:)206 с 1,4 хди е екстра но не влизаш в парите.Иначе Пунто 1.2 60кс 2000год пак е екстра:)
Човека сигурно иска да кара, а не да лежи под нея..:roll:
Човека сигурно иска да кара, а не да лежи под нея..:roll:
Ти някакъв проблем ли имаш с мен бе чичка я не се занимавай и си пий ракията.Пежото разбира се такова пунто 1 месец карах безниново харчи 8 в града и е супер каруца хем е много пазено и потържано.
И за трите си вземи И космодиск .
Мека возия каза .... в п**а въшка и возия .
Аз бих заложил на VW Поло, но марката не значи много ако не е била поддържана както трябва.
П.П. Забрави за Пунтото абсолютен боклук, карал съм такава доста време за мен е като да си купиш каручка.
Имам колега с Пежо 206, проблеми с оборотомера и километража. За возия, не знам защо ми се струва, че моята 21 годишна 33-ка вози по добре. Също така и поскърцващи пластмаси, което е доста дразнещо, поне за мен.
Аз съм за пежото. Супер устойчива на издевателства(майка ми кара такава с 1.4 мотор). Подръжката е лесна и евтина, единствено задния мост дето е проблемен, но целия ремонт с втулки лагери и там всичко от до излиза към 400-500лв, което според мен е приемливо, предвид, че не се прави често(за разлика от окачването на алфите).
badmadafaka
18-11-2011, 18:44
Пунтото е най-кола от трите, но на жената най-много ще и харесва пежото.
kpmaster
18-11-2011, 22:46
уви наистина й хареса пежото... аз съм за пунтото (краста :)) ама като подреждахме първо за нея е пежото, полото, пунтото и фокус... преди малко гледах на една приятелка ярис-а, подозирам че и той ще влезе в списъка....
изчетох първите 5 страници на темите в google какво се гледа по колите и почти всички от 30-те които гледах днес по горубляне не могат да покрият полевите тестове, камо ли на сервиз да я водя да разбера още какво не й наред...
какво ви е мнението за внос по поръчка или аз да ида на собствен ход да си я докарам - знам основното, искам съвет кое практикувате по-често...
дилемата (или многолемата :)) продължава.....:asthanos::cussing:
Аз си мисля, че не е изгодно да се ходи за кола, която струва под 10к лв. По-добре се оглеждай за някой запазен екземпляр, има ги. Или търси кола от човек поне ще й е направил ремонтите, които така или иначе са неизбежни при новия внос впредвид моргите, които се вкарват у нас. Успех с търсенето.
Аз съм за пежото. Супер устойчива на издевателства(майка ми кара такава с 1.4 мотор). Подръжката е лесна и евтина, единствено задния мост дето е проблемен, но целия ремонт с втулки лагери и там всичко от до излиза към 400-500лв, което според мен е приемливо, предвид, че не се прави често(за разлика от окачването на алфите).
Какво ще кажеш, ако ти замине карето...цяла полуоска. от там ако не смениш навреме лагерите на задният мост...и той целият комплект....ако говорим за окачване на алфа и пежо....не бих се съгласи с теб....фиатчето е много по напред, относно здравина на окачването... но няма смисъл да спорим...темата не е за това.
digitalundgrd
19-11-2011, 13:07
Имаме в семейството пежо 206 1.4 бензин закупено чисто ново от СФА. Тоест ние сме му единствените собственици до ден днешен и мога да ти кажа за 100 000км какво е дефектирало...
Та за 100 000км са сменени :
предни амортисьори
един ляв преден носач
4бр свещи 2 пъти - цената беше някаква смешна под 50лв
2-те биалетки 2 пъти
предни дискове и накладки + задни накладки
масла и филтри...
Косьо, критерият за избор на слонска обувка може да е само един - най-евтината като разходи и поддръжка, и без това други достойнства не може да има.
kpmaster
20-11-2011, 19:19
Коле, забравяш за критериите на задволанното устройство :) всичко останало е второстепенно - и да споря е същото като да пусна радиото и да говоря....
вземете най-здравото, което намерите, другото е без значение
и ние половин година търсехме някаква химера, защото Пруфа ни убеди, че може да съществува идеалната 10-годишна кола :flirt: неговата, но на горубляне не са и чували за такова нещо
накрая взехме нещо съвсем различно, но запазено и с поносими наложими ремонти
сега сипваме в резервоара и си свиркаме
Stefan Caromov
24-11-2011, 06:40
И аз заставам сто процента зад пежото.. Един приятел търкаля такова хди ,просто колата не го е оставила 5-6 години на пътя.Отделно хачи 5 на сто ,проблема при неговото е ,че е с две врати
kpmaster
24-11-2011, 08:55
Сагата приключи - жената от вчера си има пежо 206 1.4 - 4 врати, климатик, abs и най-важното - искаше тази кола, получи си я...
благодаря на всички за мненията и препоръките.
digitalundgrd
24-11-2011, 10:10
Честито и безаварийно ;) Според мен не сте сбъркали с избора като се имаше предвид другите модели от първия ти пост ;)