Log in

View Full Version : Детегледачка

bager
18-11-2011, 20:09
Знам, че много от вас са против раздел "Общи", защото не е свързан с любимата ни марка, но пък сам съм се убедил, че има полза от него, по един или друг начин :) .
Имам един такъв немалък проблем - няма кой да гледа малкия, докато аз и майка му бачкаме. А че трябва да бачкаме, мисля не е необходимо да обяснявам защо :).
Пробвахме варианта с детска ясла( при това частна, защото в общинските няма места, естествено), но нещо не става, през седмица е болен и трябва да си седи вкъщи. А през седмица жена ми да не ходи на работа не е добре и понеже нямаме баби под ръка си мисля че е наред варианта с детегледачка.
Освен съвет по въпроса, търся и конкретни координати, ако някой от вас е ползвал услугите на такава, или има познати, които са ползвали.
Преди да ме нахраните и да кажете, че има бг-мама за тая работа искам да кажа, че мнението на непознати за мен хора от "чужд форум" са доста по-трудно приемлиеви, отколкото тук.
Та...освен хранилката и подигравките, моля някой ако има нещо предвид да ми пише. Благодаря :)

Mind_Control
18-11-2011, 20:13
В кой район на София си?

syscop
18-11-2011, 21:02
Собствен опит: и двамата калпазани (5 и 15) са ходили на ясла. И двамата отначало боледуваха често - имало е случаи седмица там, две в нас. С времето боледуването почти изчезна. Според мен е по-добре да си намериш някой да помага само докато е болен. Тоя период така или иначе трябва да мине - или сега, или когато тръгне на градина, училище.

old alfist
18-11-2011, 21:32
Добре сте се ориентирали, щом нямате възможност баби да гледат децата.
За съжаление яслите и градините са развъдници на болести и най-добре в зимния период децата, които са все още с неизграден инунитет, да останат вкъщи.
Ако беше в Плевен щях да ти препоръчам бабата на моите деца - тя е бивша учителка и сега я викат само почасово защото вече не може продължително.
Търси някоя интелигентна баба с пораснали вече внучета или бивша безработна учителка, защото те са свикнали да общуват с деца.

Linkestis
18-11-2011, 21:47
Багер,точно в тези развъдници децата изграждат своя имунитет.
Старуха моите уважения но,"интелигентна баба с пораснали вече внучета или бивша безработна учителка, защото те са свикнали да общуват с деца" тук не си прав.Мисля че не е нужно да пишем в кои век сме за бабата или каква е психиката на една вече бивша учителка.Жена на около 30-35 г. е най-подходяща за дете в тази възраст.
Няма ли възможност за добра комшийка дори и срещу заплащане да гледа детето когато е болно?

---------------
Моята майка която е сравнително млада баба има съвсем други възгледи относно отглеждането и възпитанието на дете.В повечето случай съм съжалявал че си оставям детето при нея когато ходеше на ясла и на градина.
Също така може да опитате с натурални добавки за засилване на имунитета..но тези с цена от 50лв. нагоре

bager
18-11-2011, 22:03
В Младост сме и всъщност наистина малкия е точно в този период на изграждане на имунитет и лесно "прихваща" вирусчетата. Само на година и пет месеца е.
Естествено че за гледане срещу заплащане говорим, но няма как да намериш човек, койт да е свободен винаги когато ти потрябва(когато малкия е болен) и затова си мислим за човек на пълен работен ден, всеки ден - като на работа.
Проблемът е доверието. Как да се довериш на непознат човек за детето си и дома си! Затова търся помощ и препоръка за някого, ако някой има вече проверен човек търсещ работа. Доверие и уважение, уж нищо, пък -всичко!

old alfist
18-11-2011, 22:18
Направете малко преговор на роднините.
За имунитета твърдо стоя зад твърдението си, че направо се съсипват децата, ако ходят в зимния период на ясла.
Дано пък някой колега тук да даде някаква информация.

Kuku
19-11-2011, 14:14
Ники, аз за детегледачка не бих могъл да ти помогна, по обясними причини, НО искам да те наведа на една мисъл - в яслата и детската градина децата се научават да общуват със себеподобни и придобиват навици от социално естество. Нещо, което в по-късен етап от израстването им може да се окаже проблем при асоциирането им в обществото.
Знам, че звучи малко пресилено, но не пренебрегвайте този факт!

santo_traficante
19-11-2011, 16:19
Ники, аз за детегледачка не бих могъл да ти помогна, по обясними причини, НО искам да те наведа на една мисъл - в яслата и детската градина децата се научават да общуват със себеподобни и придобиват навици от социално естество. Нещо, което в по-късен етап от израстването им може да се окаже проблем при асоциирането им в обществото.
Знам, че звучи малко пресилено, но не пренебрегвайте този факт!Точно така е.Наща мома боледува в малко в яслата хвана шарка и аз покрай нея:naughty:Но научи песнички и стихотворения:) Вече в градината е екстра:)Само цифките и течат от време на време:razz:Забелязал съм че деца гледани от баби и гледачки са по притеснителни и не се включват лесно в игри и т.н.Гледайте да се набутате в някоя ясла:naughty:

old alfist
19-11-2011, 19:10
Точно така е.Наща мома боледува в малко в яслата хвана шарка и аз покрай нея:naughty:Но научи песнички и стихотворения:) Вече в градината е екстра:)Само цифките и течат от време на време:razz:Забелязал съм че деца гледани от баби и гледачки са по притеснителни и не се включват лесно в игри и т.н.Гледайте да се набутате в някоя ясла:naughty:
Зависи, при тъпи и ограничени родители със съответстващата им среда, може и да си пратят децата да боледуват заради социалните контакти, но ми се струва, че Багера не е от тези хора и по-добре да запази здравето на детето си.

bager
20-11-2011, 09:32
Момчета, малчо и сега ходи на ясла, но проблемът е че колкото ходи, толкова и не ходи. Моето мнение за яслата и градината е, че са абсолютно необходими за изграждане на характер и социално приобщаване. Става въпрос само за 5-6 месеца, т.е. за зимния период, да направи поне две годинки и след това пак на ясла, естествено :).
Все още търся детегледачка.

fred
20-11-2011, 22:58
Зависи, при тъпи и ограничени родители със съответстващата им среда, може и да си пратят децата да боледуват заради социалните контакти, но ми се струва, че Багера не е от тези хора и по-добре да запази здравето на детето си.

Боледуват, ама като пораснат не боледуват.Тогава тия с бабите почват :)
Аз съм общественото, айде яслите са относителни, но детските градини съм много доволен и децата.И контакти и навици и всичко.
Той и Багера, като гледам е на същото мнение, просто търси за период жена

old alfist
20-11-2011, 23:11
Боледуват, ама като пораснат не боледуват.Тогава тия с бабите почват :)
Аз съм общественото, айде яслите са относителни, но детските градини съм много доволен и децата.И контакти и навици и всичко.
Той и Багера, като гледам е на същото мнение, просто търси за период жена
Мисля, че Багера добре го е решил - в есенно-зимния период с баби, а в пролетно-летния - ще го удари на социални контакти.

rusiq86
21-11-2011, 18:12
Колега няма ли инфо по разни др сайтове...като си купувах сушилня преди месец точно от бг мама взех информация каква да избера.
Просто трябва да пробваш!