PDA

View Full Version : Снимка на Цариградско

Grizoo
19-11-2011, 22:21
Здравейте колеги, днес ми пристигна честитка за снимка отпреди 5месеца. Снимаха ме на Цариградско при Орлов мост при ограничение 50км/ч. аз бях с 80км. Сега искат 140лв. да им внеса по банков път до 14дни. Въпросът ми е: някой знае ли за някаква вратичка как да се размина с по-малко и ако не се плати какво могат да ми направят?

Sunny
19-11-2011, 22:35
140 лв на касата и следващия път с 50 км.
Щом са те щракнали - каква вратичка търсиш

soldier81
19-11-2011, 22:40
140 лв на касата и следващия път с 50 км.
Щом са те щракнали - каква вратичка търсиш

Точно.
И да има вратичка едва ли някой ще ти обясни точно тук.

пп.Ако не го платиш ще ти напишат акт и с точки ще олекнеш.

old alfist
19-11-2011, 23:20
Имал си малшанса да те снимат, защото ако наистина караш с 50км/ч. ще те псуват и ще те отнесат другите участници в движението.
Няма отърване от задълженията - плащаш и толкова.
Поуката е да си отваряш очите и да гледаш за капаните.

Бобби
19-11-2011, 23:26
Има вратичка...моля на л.с.

ФЕРАРИСТ
20-11-2011, 17:22
Има вратичка...моля на л.с.
Мда.....няма действие без противодействие....

digitalundgrd
20-11-2011, 17:32
Нали уж нямат правото да те снимат в лице ли какво беше там...Въпроса е, че трябва да се стига до съда...

fred
20-11-2011, 18:30
Аз лично не бих се веснал, като минат три години акта или каквото и да стане отпада.Стига разбира се, да не трябва да си сменяш примерно книжката през тия години и да не ти вземат талона разбира се.
Ма и затова пък има лек-талона отделно и ако те спрат си го забравил.Глобата за без талон е 10 лв

Jivko7777
20-11-2011, 19:57
Нали уж нямат правото да те снимат в лице ли какво беше там...Въпроса е, че трябва да се стига до съда...

:crazy:

КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
В сила от 13.07.1991 г.
Обн. ДВ. бр.56 от 13 Юли 1991г., изм. ДВ. бр.85 от 26 Септември 2003г., изм. ДВ. бр.18 от 25 Февруари 2005г., изм. ДВ. бр.27 от 31 Март 2006г.
Чл. 32. (1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.
(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.

---------- Post added at 19:57 ---------- Previous post was at 19:55 ----------

Аз лично не бих се веснал, като минат три години акта или каквото и да стане отпада.Стига разбира се, да не трябва да си сменяш примерно книжката през тия години и да не ти вземат талона разбира се.
Ма и затова пък има лек-талона отделно и ако те спрат си го забравил.Глобата за без талон е 10 лв

Ако не е съставен акт в срок от 1 г. от извършване на нарушението или 3 м. от откриване на нарушителя то същото отпада ;)

ФЕРАРИСТ
20-11-2011, 20:31
На публично място секи мое да снима квото си иска......предполагам сички гледате новини нали....

old alfist
20-11-2011, 20:52
Не ставайте смешни - при такива снимки не се виждат лица.

soldier81
20-11-2011, 21:58
И сега какво?
Отвори се цяла тема да се умува как да се прее*е държавата ли?

Значи ако колегата е минал действително с превишена скорост,не виждам какъв е проблема да си понесе последствията.Ето за това сме на това дередже,щото всеки се мисли за по-тарикат от другите.

lordliness
20-11-2011, 22:03
Тези снимки не идват ли вече по бързо ,на мой познат дойде за около 6 дена от мобилна камера

old alfist
20-11-2011, 22:06
И сега какво?

Значи ако колегата е минал действително с превишена скорост,не виждам какъв е проблема да си понесе последствията.Ето за това сме на това дередже,щото всеки се мисли за по-тарикат от другите.
Няма отърване - може да посочи, че някой друг е карал колата, но задълженията са си изискуеми и няма да се учудя ако на някой нарушител след 5-6години му се появи съдия-изпълнител на входната врата и започне да му описва имущество за покриване на задълженията, начислени със законова лихва за забава.

soldier
20-11-2011, 22:07
И сега какво?

Ей това е жалката истина

warbah
21-11-2011, 06:25
Здравейте колеги, днес ми пристигна честитка за снимка отпреди 5месеца. Снимаха ме на Цариградско при Орлов мост при ограничение 50км/ч. аз бях с 80км. Сега искат 140лв. да им внеса по банков път до 14дни. Въпросът ми е: някой знае ли за някаква вратичка как да се размина с по-малко и ако не се плати какво могат да ми направят?

Трябва да си "курназ" и да си носиш последствията.Ако шофираше в центъра на Виена например,сигурен съм че щеше да си отваряш очите и да внимаваш за ограниченията.:flirt:

dilian alfa gtv
21-11-2011, 08:33
Лошо няма колегата да си заплати глобата и да не ощетяваме държавата,но ако има нещо което не е във срок и т.н си има законови граници,ако иска нека обжалва,аз лично съборих 3 постановления от снимки за 1.5год във съда,на всичкото освен със парична глоба бяха и със лишаване.За 140лв обаче няма какво да се умува отива и плаща тва е.

-Bobby-
21-11-2011, 11:25

Най-добрата вратичка е - плащаш ги веднага и получаваш 30% отстъпка от глобата. И не ти взимат точки, защото това се води фиш.
Мой приятел изгоря с малко по-малко, същата камера го щракна с малко над 70, глобата беше 100 лв и отиде да я плати веднага, с което плати само 70 лв. Един момък в Ауди форума пък дори е постнал снимката и самия фиш нагледно, превишение с 27 км/ч, пак глоба от 100 лв. И също питаше какъв е начина да го отмени, в крайна сметка отиде като поп да си цакне 70 лв.

Другата разправия ще ти излезе по-скъпо, най-малкото адвоката ще вземе поне 100 лв, за да ти оправи цялото дело. Щом не си за отнемане на книжка, е безсмислено, прежалвай ги тия пари, така или иначе са изгорели вече и другия път спазвай ограниченията. ;)

crocodil
21-11-2011, 11:54
Нека да упрекват човека само тези, които никога не са давали рушвет на катаджия.

Mind_Control
21-11-2011, 11:55
Освен това има предупреждение преди камерата, че се снима, така че тоя член дето не можели да те снимат отпада, като оргумент.

vladev
21-11-2011, 11:59

Колега, възползвай се от 30-те % остъпка, докато не е минал срока. За толкова пари не си заслужава нервите (дори да спечелиш обжалването) и парите (адвокатите и те симид ядат).

Вече от няколко места чувам за случаи на 2-ма полицай, чукащи на входната ти врата за такива глоби.

----

Само да попитам и аз - някой знае ли колко е срока за "повторно нарушение".

(4) (Изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) Когато нарушението по ал. 1, т. 1 - 5, ал. 2 и ал. 3, т. 1 - 5 е повторно, наказанието е предвидената за съответното нарушение глоба в двоен размер, а за повторно нарушение по ал. 1, т. 6 и ал. 3, т. 6 - предвидената за съответното нарушение глоба в двоен размер и лишаване от право да се управлява моторно превозно средство за срок три месеца.

soldier81
21-11-2011, 16:05
Нека да упрекват човека само тези, които никога не са давали рушвет на катаджия.

Аз не съм давал един лев на полицай,от 2001г нямам и фиш дори.

Бобби
21-11-2011, 16:26
Аз сим плащам редовно...но в последно време ме затрудняват....карат ме да се правя на артис:))

Sunny
21-11-2011, 17:59

Не съм съвсем сигурен ,но май беше ако повторното провинение е преди да е излязло наказателното постановление за предишното .
Примерно хванат те с 30Км превишена скорост - пишат ти акт и след 10 дни те хванат пак с превишена ...

rusiq86
21-11-2011, 18:10
Аз за малко над 6 години имам само едно фишче за паркиране 30 лв...преди месец...още не съм го платил...някой път трябва да го направя...др нарушения още нямам.
Ма искам не искам трябва да го оправя!

Jivko7777
21-11-2011, 18:12
Освен това има предупреждение преди камерата, че се снима, така че тоя член дето не можели да те снимат отпада, като оргумент.

А при мобилната камера какво правим тогава, знаци няма ;)

soldier81
21-11-2011, 18:28
А при мобилната камера какво правим тогава, знаци няма ;)

Спазваме ЗДвП.
Не е трудно,повярвай ми.

fred
21-11-2011, 20:39
:crazy:

Ако не е съставен акт в срок от 1 г. от извършване на нарушението или 3 м. от откриване на нарушителя то същото отпада ;)

Още по добре :)

---------- Post added at 00:35 ---------- Previous post was at 00:33 ----------

Вече от няколко места чувам за случаи на 2-ма полицай, чукащи на входната ти врата за такива глоби.

Ами трудно ще почука, като ме няма от 8-19, освен ако не са от НСБОП и има заповед за издирване :) Тия неща аз пък само във вестника съм ги чувал, ама няма да спорим.
А за повторното не знам, но няма да е повече от две години

old alfist
21-11-2011, 22:49
Карането на автомобил си стана скъпо удовоствие - като се качите на колата се подгатвяйте за някакви суми.
По-добре да ви возят или да ходите пеш - може и с градския транспорт.
Откалки всякакви - бъдете себе си и плащайте затова, но внимавайте да не застрашавате живота на другите.

ФЕРАРИСТ
21-11-2011, 23:06
Спазваме ЗДвП.
Не е трудно,повярвай ми.
Искаш да кажеш че ти не нарушаваш ЗДвП?

RUNNING WILD
22-11-2011, 01:54
ми ей сега преди малко на един сфетофар в Младост карам 5 метра зад един бус светва жълто и буса вместо да мине спря и аз от там му минавам в дясно да не го прасна от зад и пресякох на червено а то е сфетофар и пешаходна пътека,минавма 50 метра зад мене ме гонят на лампа видяли са ме,казах си верно е минах на червено буса пред мене спря вместо да мине как си е,казаха полицайте че има акция тече в момента заради блъснати пешеходци и глобите почват от 150 кинта и отнемат 8 точки,ма не бе така трябва да е и аз ходя пеша и всички като си виновен и си знаеш че си крив бацалка да се научиш другият път да не застрашаваш другите не си сам на пътя не е правен за тебе,излез на черният път у полето карай как искаш нема знаци нема полицай ти пишат актове.

soldier81
22-11-2011, 08:21
Искаш да кажеш че ти не нарушаваш ЗДвП?

Точно така!

Шофирането за мен е професия,с това си храня семейството,не мисля че мога да си позволя да остана без книжка и да оставя детето си гладно.

dilian alfa gtv
22-11-2011, 08:44
Ок съгласен че се опитваш максимално да не нарушаваш Здвп,но колегата иска да каже че неволно на всеки се сключва да го наруши,просто е невъзможно,а дали са те хванали е друг въпрос,невъзмажно е да не наруши поне малко човек дори и заради друг участник от движението.
Относно книжката на всеки му е професия малко или много и му трябва така че това не е критерий,на мен също ми е професия,макар че ходя пеша на работа защото ми е на две крачки и през работно време кола не карам и пак ми е много важна.

soldier81
22-11-2011, 08:59
Да но отговорността и размера на наказанието при мен и теб са коренно различни.Аз на ден минавам минимум 200км градско.

При писането на един акт на теб,ти отиваш и си го плащаш,най-мого да ти вземат някоя точка.

При писането на един акт на мен,трябва по най-бързия начин да уведомя началника си,от там трябва да дойдат два вида полиция,след това започва разследване на инцидента(да инцидент се води)и накрая ако си късметлия може да те оставят и на работа,но до сега не съм чул някой да е останал след изцепки.
И всичко това може да си го причиня с една превишена скорост.

ФЕРАРИСТ
22-11-2011, 09:00
Точно така!

Ок, няма да споря и да оспорвам убеждението ти че не го нарушаваш, по простата причина че надали ще имам възможноста да карам 20 мин зад тебе и да установя друго, но предполагам няма да е невероятен за теб факта че малко хора биха ти повярвали че в СФ винаги и навсякъде си караш с 50, с изключение на Царигр да речем, чинно спазваш маркировката и винаги се престрояваш правилно.......
Друга особенна тежест е че тия дето си вадят хляба зад волана, много често зависят от навременното пристигане от А до Б, а това често предполага някой нарушителни действия, тва по принцип го казвам все пак.....

soldier81
22-11-2011, 09:07
Тук ти говоря за каране на личния ми автомобил,когато съм на работа не спазвам нито едно ограничение и се съобразявам само с колата пред мен,с никой друг,даже и минавам на червено,не спазвам маркировката и карам по Цариградско със мин.150км.

ФЕРАРИСТ
22-11-2011, 09:36
Ми в такъв случай остава само да кажеш кво работиш, ако пък не трябва да кажеш или не можеш, ние ще се досетим някак си....

dilian alfa gtv
22-11-2011, 10:06
Да но отговорността и размера на наказанието при мен и теб са коренно различни.Аз на ден минавам минимум 200км градско.

При писането на един акт на теб,ти отиваш и си го плащаш,най-мого да ти вземат някоя точка.

При писането на един акт на мен,трябва по най-бързия начин да уведомя началника си,от там трябва да дойдат два вида полиция,след това започва разследване на инцидента(да инцидент се води)и накрая ако си късметлия може да те оставят и на работа,но до сега не съм чул някой да е останал след изцепки.
И всичко това може да си го причиня с една превишена скорост.

Колега притежавам пункт за ГТП който извършва технически прегледи по ЕКМТ/СЕМТ или проверка на всякакви превозни средства включително и за превоз на опасни товари,цистерни и т.н,за лиценза от министерството освен всичко се изисква и шьофорска книжка на всички специалисти във пункта,а освен собственик съм и прецедедал на комисията за проверка на ППС,и във наредбата пише че при промяна обстоятелствата се уведомява началника на ИААА,или за една глупава книжка ако ми отнемат пункта не работи а това са огромни парични загуби на ден и клиенти.
Така че не карам автомобил по време на работа,но книжката ми е безценна,както и при теб,но ето давам пример и със мен.

Susscrofa
22-11-2011, 10:12
Тук ти говоря за каране на личния ми автомобил,когато съм на работа не спазвам нито едно ограничение и се съобразявам само с колата пред мен,с никой друг,даже и минавам на червено,не спазвам маркировката и карам по Цариградско със мин.150км.

Или караш линейка, или си пожарникар, или си милиционер, а е възможно и да си от НСО.:tequilla:

soldier81
22-11-2011, 10:12
Ми в такъв случай остава само да кажеш кво работиш, ако пък не трябва да кажеш или не можеш, ние ще се досетим някак си....

Държавен служител.......

Susscrofa
22-11-2011, 10:14
Не е възможно да се спазват правилата на 100 %.
Важно е да имаш някаква реална представа за ситуацията и да имаш граница, която да не прекрачваш.
Останалото е малко изхвърляне.:prescription:

soldier81
22-11-2011, 10:28
:drunk:
Не е възможно да се спазват правилата на 100 %.
Важно е да имаш някаква реална представа за ситуацията и да имаш граница, която да не прекрачваш.
Останалото е малко изхвърляне.:prescription:
Съгласен съм напълно,може и така да се каже.

dilian alfa gtv
22-11-2011, 10:34
:drunk:
Съгласен съм напълно,може и така да се каже.

Така е това имам във предвид и аз:drunk:

badmadafaka
22-11-2011, 11:04
И защо да е невъзможно в София да се кара според ограниченията..? Нямам предвид знаци от типа на 20 км/ч но пък 50-60 макс си е напълно нормална скорост за града според мен...

pinkmousy
22-11-2011, 11:30
И защо да е невъзможно в София да се кара според ограниченията..? Нямам предвид знаци от типа на 20 км/ч но пък 50-60 макс си е напълно нормална скорост за града според мен...

Не и за хората, които са свикнали да си карат гоУфа със 100 по полето :)
Между другото, не са ме отнасяли по Цариградско, когато карам с 80 в лява лента :) само ме псуват, но на мен не ми пречи. Така че може повече хора да опитат.

old alfist
22-11-2011, 11:36
Има си компетентни органи, които наистина компетентно трябва да определят ограниченията, защото плюс сигурността, която е най-важна, трябва да се мисли и за пропускателната способност.

badmadafaka
22-11-2011, 11:36
Между другото странно е това дето казваш за точно 100 като скорост защото страшно много пъти се е случвало да ме натиска някой, да ми свирка, святка, бибитка и какво ли още не в града (или примерно по път преди да се кача на магистралата) и да ме изпреварва "курвенски" със засичане и всички останали екстри (като неподаване на мигач, биене на спирачки пред мен и т.н.) и изведнъж се качваме на магистралата и тоя същия там кара с точно същата скорост с която вилнее из града...
Поне по моята логика ако караш със 100 в града, на магистралата трябва да си с към 200... Обаче явно скоростта от 100 км/ч е някакси постоянна за много "шофьори" :yawn:

Susscrofa
22-11-2011, 11:46

Не ставаше дума само за ограничението на скоростта.:drunk:

Представи си, че шофираш по цариградско в средната лента с 60, пред теб се появява камион с 40, в лявата лента се движи колона, която се движи с 100. Как ще се вмъкнеш в нея? Влизаш със 70 там?
Влизам с газ до 80 и после гоня 100, за да мога да запазя ритма на останалите.
Внимавай за камерите :)

Ето това е причината, да съм пълен противник, по Цариградско и по България да се допуска по-висока скорост на движение от стандартната такава за града.
п.п. Всеки надвишава с по 20 в БГ.:tequilla:

old alfist
22-11-2011, 12:43
Да се обозначат ленти с различна скорост, като се определи минимална и максималната за движение по тях - да се глобява при преминаване както на едната, така и на другата граница.

vladev
22-11-2011, 12:53

Намерих го:

33. "Повторно" е нарушението, извършено в едногодишен срок, а в случаите по чл. 174, ал. 2 - в двегодишен срок от влизането в сила на наказателното постановление, с което на нарушителя е наложено наказание за същото по вид нарушение. Когато наказанието е лишаване от право да се управлява моторно превозно средство, срокът започва да тече от неговото изтърпяване.Чл. 174 е за каране пил.

badmadafaka
22-11-2011, 13:30
Представи си, че шофираш по цариградско в средната лента с 60, пред теб се появява камион с 40, в лявата лента се движи колона, която се движи с 100. Как ще се вмъкнеш в нея? Влизаш със 70 там?
Ами аз лично си контролирам нервите и карам с 40 зад камиона... Все пак Цариградско не е 300 км... :yawn:

Susscrofa
22-11-2011, 13:35
Ами аз лично си контролирам нервите и карам с 40 зад камиона... Все пак Цариградско не е 300 км... :yawn:

И аз си контролирам нервите, но защо трябва да си ги скапя, карайки 10 километра с 40 и да издишам кило летливи въглеводороди и сажди. .:tequilla:

ФЕРАРИСТ
22-11-2011, 16:44
Ами аз лично си контролирам нервите и карам с 40 зад камиона...
Абе и аз така един път от СТЗГ към НЗГ си карам, лежерно ми е, слушам си некво радио, цокам кафенце и пепси туйст, забил съм се зад някакъв тир дето не мое повече от 90 да вдигне, като се появи някой зад мен - оставил съм кола място да се мушне ако не свари и двама ни да изпревари.......идилия от всякъде.......
До момента в който не се чу едно приятно "цък", и на предния ми джам не се появи една хубава паяжинка от камъчето дето тира ми стовари.......джама си е 140 лева все пак....
4-та, газ, и до НЗ 100 - 130 колкото по принцип си карам като няма движение......обещах си че повече лежерно зад камиони, особенно в колона няма да карам.......
Представям си същия камион, само че натоварен с чакъл, по същия път, само че август месец, и зад него колона от 10 - 15 коли, както си е обикновенно......
Е как да си контролира нервите човек и да не предприема рискови изпреварвания......
Ся верно че рискува и друго с това, но пък тръпката че хем се влачиш като сопол, хем може да ти иде я боята, я предния джам не е за пренебрегване.....
Но всеки си има сам глава на раменете, и сам си преценя......

old alfist
22-11-2011, 16:55
А, я си представи камион пълен с тръби докато изкачваш Шипка да речем.

ФЕРАРИСТ
22-11-2011, 17:40
О, няма нужда.......като млад водач неква газка ми изсипа една макара от тия големите дето навиват подземни кабели на нея.......ЯЛ - Сливен, верно че тогава карах доста урбалишката, но успях някак си да кривна встрани, късметлия бях и че отсреща не идваше никой......от тогава твърдо започнах да си налагам навика при нещо от сорта първо да се опитам да го избегна, и ако преценя че не става да почна да спирам.....

fred
22-11-2011, 20:03

Абе има места където се вдига повече по една или друга причина, а пък най често може формално, да си минал на червено, тоест тътрейки се по задръстванията.
Не говорим за идиоти, които винаги карат идиотски, бързо и пренебрегват всякакви правила, а за тъпи нарушения.

old alfist
22-11-2011, 20:16
Мърлява история е в София, както в цяла България по отношение определяне на скорост в населено място.
В София има големи многолентови булеварди, където може да има диференциация на скростта - например бул."Вл.Вазов" има много ленти и не голяма натовареност, в същото време няма толкова конфликтни точки с пешеходци и др. и там си застават полицаи и си засичат за 50 км./ч.

Grizoo
22-11-2011, 20:48
По темата:
За колегите които ги интересува проучих въпроса със снимките в София. Понеже в КАТ имало хиляди подобни снимки давноста им е 1г. ако не могат да си приберат парите отпада фиша(акта). Вече всеки си преценява.

ФЕРАРИСТ
22-11-2011, 21:07
Понеже в КАТ имало хиляди подобни снимки давноста им е 1г. ако не могат да си приберат парите отпада фиша(акта). Вече всеки си преценява.
Така е, но наполовина - ако не те намерят и съответно накажат до година, минаваш метър......а не ако не могат да си приберат парите.....ако нещата опрат до пари, значи са те глобили, и съответно намерили и връчили акта.......оттук нататък давността е друга, и тече по друг начин......