View Full Version : Цени на части ?
Здравейте,
Търся си кола за около 3500 лв. Харесах доста Алфи за тези пари (по-специално 155). Единственото което ме спира е, че не знам какви са цените на авточастите. Ще съм Ви много благодарен, ако ми дадете повече информация както за частите, така и за марката като цяло (никога не съм се занимавал с такава кола).
Благодаря предварително !
The Professor
19-10-2006, 03:07
Здрасти,
Ето ти темата за частите на 155 - тук (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=2514) (хората са казвали какво са сменяли/защо/и за колко пари).
А ето ти и една оферта за 155 1.8 TS (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=8186) която колегата 'Dodo 155' продава.
Поздрави.
P.S. Ако погледнеш, в повечето раздели (на съответните модели) си имат тема за разходите по частите.
Dodo 155
19-10-2006, 10:04
Здравейте,
Търся си кола за около 3500 лв. Харесах доста Алфи за тези пари (по-специално 155). Единственото което ме спира е, че не знам какви са цените на авточастите. Ще съм Ви много благодарен, ако ми дадете повече информация както за частите, така и за марката като цяло (никога не съм се занимавал с такава кола).
Благодаря предварително !
Като цяло 155 не е тежка за подръжка и по-специално моделите преди 1994г. или по-точно 8V ТС. Колата е със здрава ходова част. Моторът също трудно би го счупил някой, ако се поддържа както трябва - редовно смяна на масла, филтри и т.н.
16V мотори са по-скъпи само от към ДВГ. Те са с ремък (8V са с верига) и при неговата смяна хвърчат повечко пари иначе всичко друго си е едно и също.
Най-слабата им част, ако мога така да се изразя е електрониката. И това е така защото частите са БОШ :!: :evil: Въпреки това аз бобини, ЕКУ и т.н. не съм сменял за 3 г. каране на 155. Баща ми кара 4г. 155 и той също не е сменял подобни БОШ-овски елементи :twisted:
Като цяло колите са много хубави и здрави, няма да съжаляваш ако си вземеш Алфа :D
Благодаря за информацията. Остана да приготвя парите ;)
Dodo 155
23-10-2006, 00:14
Благодаря за информацията. Остана да приготвя парите ;)
Ако искаш ела да видиш и тази дето я продавам :idea: