PDA

View Full Version : избива хидравлично масло от рейката

pisa_misho
26-11-2011, 18:41
Здравейте отново,ето че има няма 200 километра и пак проблем!Започна да вие хидравликата и при проверка от моя страна констатирах че от дясната рейка от маншона(този до гумата)хвърля масло и то сериозно(за 18 км.,едно казанче).Та въпроса ми е подлежи ли на ремонт или трябва нова,и ако е възможно някакви цени ориентировъчно.Благодаря предварително.:brickwall:

to_lose_HEART
26-11-2011, 19:08
Подлежи на ремонт, но трябва да потърсиш специализиран сервиз който се занимава с това. Някой колега от твоят град да помогне ако знае нещо. За нова не си и помисляй сумата е доста дебела

myato
26-11-2011, 20:00
Здравейте отново,ето че има няма 200 километра и пак проблем!Започна да вие хидравликата и при проверка от моя страна констатирах че от дясната рейка от маншона(този до гумата)хвърля масло и то сериозно(за 18 км.,едно казанче).Та въпроса ми е подлежи ли на ремонт или трябва нова,и ако е възможно някакви цени ориентировъчно.Благодаря предварително.:brickwall:
Потърси Добромирски.Мисля,че той е човекът,който може да ти свърши работа.

pisa_misho
26-11-2011, 21:04
Дай ми повече инфо моля те ,за този Добромирски,че нищо не ми говори това.

myato
26-11-2011, 21:27
Дай ми повече инфо моля те ,за този Добромирски,че нищо не ми говори това.
Авторът на тази тема:http://www.clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=34244&highlight=%F1%E5%EB%E5%F1%EF%E8%E4

don_pepone
26-11-2011, 21:59
Пробвай първо с добавка ( има едни руски които върша работа-аз пробвах) за да не даваш пари за рецикиране или за друга рейка и чак след това предприемай други мерки. ;)

pisa_misho
27-11-2011, 20:56
Абе то много избива-направо тече на струя,незнам дали ще ми помогнат тези добавки

to_lose_HEART
27-11-2011, 21:56
Да не би да имаш скъсан маркуч огледай по обстойно

kiko73
28-11-2011, 09:58
Щом пълни маншона сваляй и носи за рециклиране - всички други експерименти са безмислени, най-много докато чакаш да "закисне" да пре.беш и помпата.
Тука ни взимат по 160 лв. за такава операция - сменят се втулки, семеринги за високо налягане, шлайфа се рейката ако е ръждясала

myato
01-12-2011, 20:21
Колега,какво стана с каляската?

pisa_misho
04-12-2011, 21:39
Ами оказа се че рейката е сдала багажа и взех друга от колега от форума,вместо хидр.масло в нея имаше нещо като тиня,абе ужас,рейката отвътре буталата по 2мм.ръжда,щангата се държи на една намотка на резбата-направо ми побеля косата,като се има на предвид,че от "Италбулком" ме бяха пуснали с разхлабени болтове на предните колела,на лявото бяха останали 3 болта които врътнах по 2 оборота на ръка докато дойде време да ги стегна с ключа ,а дясното беше паднал само 1 но другите също ги навих на ръка,и сега с тая щанга дет се е държала на 1 оборот ми дойде в повече.Иначе фреш ифо за цена на нова рейка-2530лв.със срок на доставка 30 дни ,и 2850лв. със срок на доставка 15 дни

ecotronic
05-12-2011, 11:32
Ами оказа се че рейката е сдала багажа и взех друга от колега от форума,вместо хидр.масло в нея имаше нещо като тиня,абе ужас,рейката отвътре буталата по 2мм.ръжда,щангата се държи на една намотка на резбата-направо ми побеля косата,като се има на предвид,че от "Италбулком" ме бяха пуснали с разхлабени болтове на предните колела,на лявото бяха останали 3 болта които врътнах по 2 оборота на ръка докато дойде време да ги стегна с ключа ,а дясното беше паднал само 1 но другите също ги навих на ръка,и сега с тая щанга дет се е държала на 1 оборот ми дойде в повече.Иначе фреш ифо за цена на нова рейка-2530лв.със срок на доставка 30 дни ,и 2850лв. със срок на доставка 15 дни

Ако не беше протекла рейката, сигурно нямаше да забележиш всички тези опасни неща.

Така, че - Всяко зло за добро!

pisa_misho
05-12-2011, 17:35
Кораба е вече в движение!Волана и въобще цялото управление е в пъти по-готино от преди!Накарах майстора да провери всяко болтче и всяко винтче по предницата и задницата преди да пусне колата на земята,излезе и разхлабен картер с липсващи 2 болта,а аз през цялото време докато я карах(а то не е много),мислех че гори маслото.Евала на майстора,не бях попадал до сега на толкова съвестен човек.Според него към момента предницата и задницата са перфектни.Изчезнаха всички поклопвания които чувах почти от всякъде.Остана ми едно пране на салона.Ако някой ми беше казал ,че някой може да "поддържа" по този начин в който взех колата-нямаше да повярвам.

moniiii
06-12-2011, 13:31
Колега,ако не е тайна колко плати за "новата"рейка?

pisa_misho
06-12-2011, 19:54
не е тайна-140лв.+15лв.за Еконта