View Full Version : избива хидравлично масло от рейката
pisa_misho
26-11-2011, 18:41
Здравейте отново,ето че има няма 200 километра и пак проблем!Започна да вие хидравликата и при проверка от моя страна констатирах че от дясната рейка от маншона(този до гумата)хвърля масло и то сериозно(за 18 км.,едно казанче).Та въпроса ми е подлежи ли на ремонт или трябва нова,и ако е възможно някакви цени ориентировъчно.Благодаря предварително.:brickwall:
to_lose_HEART
26-11-2011, 19:08
Подлежи на ремонт, но трябва да потърсиш специализиран сервиз който се занимава с това. Някой колега от твоят град да помогне ако знае нещо. За нова не си и помисляй сумата е доста дебела
Здравейте отново,ето че има няма 200 километра и пак проблем!Започна да вие хидравликата и при проверка от моя страна констатирах че от дясната рейка от маншона(този до гумата)хвърля масло и то сериозно(за 18 км.,едно казанче).Та въпроса ми е подлежи ли на ремонт или трябва нова,и ако е възможно някакви цени ориентировъчно.Благодаря предварително.:brickwall:
Потърси Добромирски.Мисля,че той е човекът,който може да ти свърши работа.
pisa_misho
26-11-2011, 21:04
Дай ми повече инфо моля те ,за този Добромирски,че нищо не ми говори това.
Дай ми повече инфо моля те ,за този Добромирски,че нищо не ми говори това.
Авторът на тази тема:http://www.clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=34244&highlight=%F1%E5%EB%E5%F1%EF%E8%E4
don_pepone
26-11-2011, 21:59
Пробвай първо с добавка ( има едни руски които върша работа-аз пробвах) за да не даваш пари за рецикиране или за друга рейка и чак след това предприемай други мерки. ;)
pisa_misho
27-11-2011, 20:56
Абе то много избива-направо тече на струя,незнам дали ще ми помогнат тези добавки
to_lose_HEART
27-11-2011, 21:56
Да не би да имаш скъсан маркуч огледай по обстойно
Щом пълни маншона сваляй и носи за рециклиране - всички други експерименти са безмислени, най-много докато чакаш да "закисне" да пре.беш и помпата.
Тука ни взимат по 160 лв. за такава операция - сменят се втулки, семеринги за високо налягане, шлайфа се рейката ако е ръждясала
Колега,какво стана с каляската?
pisa_misho
04-12-2011, 21:39
Ами оказа се че рейката е сдала багажа и взех друга от колега от форума,вместо хидр.масло в нея имаше нещо като тиня,абе ужас,рейката отвътре буталата по 2мм.ръжда,щангата се държи на една намотка на резбата-направо ми побеля косата,като се има на предвид,че от "Италбулком" ме бяха пуснали с разхлабени болтове на предните колела,на лявото бяха останали 3 болта които врътнах по 2 оборота на ръка докато дойде време да ги стегна с ключа ,а дясното беше паднал само 1 но другите също ги навих на ръка,и сега с тая щанга дет се е държала на 1 оборот ми дойде в повече.Иначе фреш ифо за цена на нова рейка-2530лв.със срок на доставка 30 дни ,и 2850лв. със срок на доставка 15 дни
ecotronic
05-12-2011, 11:32
Ами оказа се че рейката е сдала багажа и взех друга от колега от форума,вместо хидр.масло в нея имаше нещо като тиня,абе ужас,рейката отвътре буталата по 2мм.ръжда,щангата се държи на една намотка на резбата-направо ми побеля косата,като се има на предвид,че от "Италбулком" ме бяха пуснали с разхлабени болтове на предните колела,на лявото бяха останали 3 болта които врътнах по 2 оборота на ръка докато дойде време да ги стегна с ключа ,а дясното беше паднал само 1 но другите също ги навих на ръка,и сега с тая щанга дет се е държала на 1 оборот ми дойде в повече.Иначе фреш ифо за цена на нова рейка-2530лв.със срок на доставка 30 дни ,и 2850лв. със срок на доставка 15 дни
Ако не беше протекла рейката, сигурно нямаше да забележиш всички тези опасни неща.
Така, че - Всяко зло за добро!
pisa_misho
05-12-2011, 17:35
Кораба е вече в движение!Волана и въобще цялото управление е в пъти по-готино от преди!Накарах майстора да провери всяко болтче и всяко винтче по предницата и задницата преди да пусне колата на земята,излезе и разхлабен картер с липсващи 2 болта,а аз през цялото време докато я карах(а то не е много),мислех че гори маслото.Евала на майстора,не бях попадал до сега на толкова съвестен човек.Според него към момента предницата и задницата са перфектни.Изчезнаха всички поклопвания които чувах почти от всякъде.Остана ми едно пране на салона.Ако някой ми беше казал ,че някой може да "поддържа" по този начин в който взех колата-нямаше да повярвам.
Колега,ако не е тайна колко плати за "новата"рейка?
pisa_misho
06-12-2011, 19:54
не е тайна-140лв.+15лв.за Еконта