View Full Version : Дискове и Накладки!
BIzZkIt4o
28-11-2011, 09:50
Здравейте, сложих дискове брембо и накладки TRW ама свиркат предните! Бях търпелив и вече 2000 км търпя тая гадост ама вече не се издържа като загреят дисковете съм като локомотив. Кажете от опит добри накладки които пасвят на брембото....
Здравейте, сложих дискове брембо и накладки TRW ама свиркат предните! Бях търпелив и вече 2000 км търпя тая гадост ама вече не се издържа като загреят дисковете съм като локомотив. Кажете от опит добри накладки които пасвят на брембото....
Не знам дали пасват на Брембото, ама "Ремза" със сигурност не свирят и спират доста прилично - знам го и от опит и от наблюдения върху много коли и джипове - майсторЧето ми слага такива на повечето си клиенти, на себе си също и досега няма нито едно оплакване от свирене, неспиране и т.н.
п.с. аз също съм с такива на двете ми коли
lordliness
28-11-2011, 10:45
Смажи ги на определените места с медна паста и пиши пак как е!
Имах такава кола преди, свири все едно спира влак, всички се обръщаха много е гадно-смених накладките.
BIzZkIt4o
28-11-2011, 21:09
От къде да я взема тази паста и на кои места точно трябва да намажа? Мисля да смена накладките с Текстар или Pagid доста ги хвалят, но интересното е че прочетох в нета че Текстар и Pagid са едно и също.
Накладките Делфи също не са лош вариант.
lordliness
29-11-2011, 00:12
Винаги ги мажа и никога не свирят, каквито и да сложа,пастата я купих за 9 лева от магазин на 'сенакс' лики моли.Мисля ,че да ги смажеш е доста по- евтино http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=64940 тук съм сложил снимки ,за предните е подобно.
BIzZkIt4o
29-11-2011, 09:22
Добре мерси за информацията, но тези дни нямам време да се занимавам като ми остане време се захважам.
old alfist
29-11-2011, 18:18
Аз съм с TEXTAR и съм доволен от тях - при първите едно-две натискания докато загреят леко свирват и после са пърфект.
INTEGRALE
29-11-2011, 19:55
Накладки Ате. Никога не са издали нито звук, но за сметка на това спират перфектно:smile: Износват се с нормално темпо и се напаснаха на позахабен диск за нула време.
old alfist
29-11-2011, 21:19
Тук е борба на противоречия - по-твърдите накладки са по-трайни и издръжливи при екстремни натоварвания, но износват диска и им е необходимо подгряване, докато по-меките са по-комфортни, но по-нетрайни и цапат.
Идеалните накладаки са тези, които са монтирани от производителя по време на производството - всичко друго е въпрос на преценка.
За твърде шумни накладки:
-медна паста
-ATE Plastilube
Второто твърдят че издържало повече време.
Накладки ATE имам на моята и ще ги махам, цапат много (т.е. меки ) и не спират достатъчно добре , а пък студени са трагични.
Има твърди накладки , има и дискове предназначени да работят с твърди накладки. Предпочитам да износва и диска но да спира по-добре.