View Full Version : Странен проблем.....:l
Колеги,имам проблем.Днес реших да погледна нивото на маслото и забелязах,че малка част от десния носач е омазнен и капките определено са от масло.Това нещо го бях видял още лятото и като отидох на майстор(този при който си ходя по принцип,близко до дружеството на Булстрад,там където минава рейс 83) и той ми каза,че не е нищо страшно(не беше обърнал особено внимание на този проблем,защото главното нещо,за което отидох,беше да ми обезвъздуши съединителя и човека си свърши работата перфектно).От тогава(август месец) не съм гледал много често,но теча продължава да сди го има.Разни комшии ми казаха,че според тях за да ми се омаслява десния носач,значи гарнитурата на дясната клапанна кутия била изпускала масло.В крайна сметка незнам какво е и дали е опасно,но единстнвения минус е,че малко ми се вдигна разхоът на маслото.Кажете според вас какъв е проблема и дали е опасно за ДВГ-то? :roll:
Лошо няма тамън няма да ти ръждясва носача :) . Иначе ако е малко едвали ще има някакъв проблем че омаслява. Само си го следи да не се засили.
и аз имам същия теч, и всеки ми казва, че не е нищо сериозно. аз мисля. че е от тази гарнитурка, която затваря разпределителния вал отстрани. явно им е слаба страна на боксерите. моята го има този теч и от двете страни. не намирам петна масло под колата, но има по носача.не вярвам да е сериозно.
някои по-компетентен да даде мнение:)
Ако е от капака на клапаните - не е нормално за боксера да тече от там, просто някой си е оставил ръцете :wink:
Ако ви се е дигнал разхода на масло по добре го оправете това не е толкова сложно :wink:
ами не знам дали е капак на клапаните.една пластина май е триъгилна(или неправилна форма) с болтове
а как се оправя.сменя се с нова или се затяга?
аз ходих при един маистор и ми каза,че не е проблем и няма смисъл да се занимава.
бобо, а това сериозно ли е?може ли да доведе до по-големи повреди?
Огледайте си тройниците на водните съединения, защото сега при застудяването е възможно да просълзява от там.
Kamen666
23-10-2006, 04:40
Аз имах същия проблем и се оказа,че са капачетата на клапаните.Има едни гумени пръстени които се спичат,та отваряте капачетата,малко силиконец затваряте и няма грижа.Аз вече почти година карам така и не е текнало още.Процедурата е 10 мин ако имаш канал.
Аз имах същия проблем и се оказа,че са капачетата на клапаните.Има едни гумени пръстени които се спичат,та отваряте капачетата,малко силиконец затваряте и няма грижа.Аз вече почти година карам така и не е текнало още.Процедурата е 10 мин ако имаш канал.
Същото ама ги смених с нови :idea: :wink:
Значи в крайна сметка не е нищо опасно. :wink: Това е важното,пък като имам време ще гледам да реша и този проблем.
Значи в крайна сметка не е нищо опасно. :wink: Това е важното,пък като имам време ще гледам да реша и този проблем.
То не е опасно но след време започва да си тече стабилно оттам :idea: :wink: