Log in

View Full Version : Наглеци из автокъщи.

Liminat
04-12-2011, 10:49
Или с други думи-нагли автоджамбази. Предлагам в тази тема да споделяме в кои автокъщи сме забелязали, че са нагли, лъжливи, с недружелюбно отношение и с една дума селски тип отворковци, та изобщо да не се стъпва там и или да вървят да продават магарета на циганския пазар или да продават на същия тип купувачи, както себе си.
Та, преди 2-3 седмици викам си я да хвърля едно око на алфите 147 из варненските автокъщи, стига с тоя нет, тук колите и да ги харесаш, е силно виртуално, все трябва да изпиташ и хардуера, та айде из автокъщите. Масата ъъъъ... интелигенти там, след като внимателно подпитват какво си търсиш и като разберат, че е за алфа, а я нямат в момента се изказват в тоя дух: "За какво ти е тая алфа, имах една и едва се отървах от нея, повече няма да взема такова нещо, стоя ми 3 месеца и т.н." или " алфа ли?! Как ще вземеш такава кола... Ако намериш тука един колега /демек автоджамбазин/ да кара алфа аз ще ти дам една за без пари!" викам му- "Че вие автоджамбазите да не сте някаква висша форма на интелект, че да ви гледа човек какво карате, да не се лъжем, повечето нямате и осми клас завършен", която истина обаче и аз не знам защо го направи още по-недружелюбен и усетих, че както е тръгнала, ще изкараме 2-3 рунда из пепеляка, застлал "автокъщата"...
Че ей такива, де.
С идеята да ги направим малко по-възпитани и внимателни, то е ясно, че какъвто е човека, такава му е и стоката.
С извинение към наистина възпитаните момчета там, които забелязах, но на тях тази тема само ще им налее вода във водениците :)

Susscrofa
04-12-2011, 12:07
Или с други думи-нагли автоджамбази. Предлагам в тази тема да споделяме в кои автокъщи сме забелязали, че са нагли, лъжливи, с недружелюбно отношение и с една дума селски тип отворковци, та изобщо да не се стъпва там и или да вървят да продават магарета на циганския пазар или да продават на същия тип купувачи, както себе си.
Та, преди 2-3 седмици викам си я да хвърля едно око на алфите 147 из варненските автокъщи, стига с тоя нет, тук колите и да ги харесаш, е силно виртуално, все трябва да изпиташ и хардуера, та айде из автокъщите. Масата ъъъъ... интелигенти там, след като внимателно подпитват какво си търсиш и като разберат, че е за алфа, а я нямат в момента се изказват в тоя дух: "За какво ти е тая алфа, имах една и едва се отървах от нея, повече няма да взема такова нещо, стоя ми 3 месеца и т.н." или " алфа ли?! Как ще вземеш такава кола... Ако намериш тука един колега /демек автоджамбазин/ да кара алфа аз ще ти дам една за без пари!" викам му- "Че вие автоджамбазите да не сте някаква висша форма на интелект, че да ви гледа човек какво карате, да не се лъжем, повечето нямате и осми клас завършен", която истина обаче и аз не знам защо го направи още по-недружелюбен и усетих, че както е тръгнала, ще изкараме 2-3 рунда из пепеляка, застлал "автокъщата"...
Че ей такива, де.
С идеята да ги направим малко по-възпитани и внимателни, то е ясно, че какъвто е човека, такава му е и стоката.
С извинение към наистина възпитаните момчета там, които забелязах, но на тях тази тема само ще им налее вода във водениците :)

Не мисля, че човекът ти е казал нещо обидно!
Изразил е личното си мнение към конкретна марка автомобили, в което няма нищо невъзпитано или нередно.
Интелект е понятие, което е неразривносвързано с нещото наречено "опит". Джабазите имат доста от това нещо.
Алфата се купува на инат, дай да си кажем истината.
Смятам, че тази тема може само да заблуди хората, защото усещането за добро и лошо е адски субективно. С този джабаз аз може и да седна да си пия биричката.
:tequilla:

ivan dimitrov
04-12-2011, 12:34
---

Бобби
04-12-2011, 12:42
Аз пък им се кефя на такива....правим се на заблуден, изслушвам една лекция от негова страна за всевишният голф....и накрая когато сметне, че ме убедил....продължавам да си държа на своето:))
Като не умеят да продават не им е виновен клиента, за да спечелиш клиента трябва да му предложиш това което търси....всичко друго е един вид пробутване:hmm:

ivan dimitrov
04-12-2011, 14:11
---

starata alfa
04-12-2011, 15:03
колега на авто джамбазина това му е целта преди години отидох на горубляне да си купувам голф 3 ма нещо не си харесах,един от джамбазите ми вика ела да видиш какво имам сочи ми една 164 /аз тогава бях се наслушал какви "боклуци"са алфите.естествено седнах на пасажерската седалка ,но джамбаза реши да ме повози.и те така оттогава само алфи карам.ролята на джамбаза е да ти продаде кола не дате разубеждава.в интерес на истината незнам дали джамбаза или самата 164 ме убедиха да я купя но сделката е факт

old alfist
04-12-2011, 15:38
Мнението на автоджамбазите изобщо не ме интересува и от тях не очаквам никаква достоверна информация.
Ако някой има в наличност това което търсиш ще ти го изкара най-великата кола, а това което го няма е най-скапаната.
Разбират, но тяхното разбиране от коли е свързано единствено с парите, които ще им влезат в джоба - все пак това им е работата.

Gelew
04-12-2011, 17:22
Мнението на автоджамбазите изобщо не ме интересува и от тях не очаквам никаква достоверна информация.
Ако някой има в наличност това което търсиш ще ти го изкара най-великата кола, а това което го няма е най-скапаната.
Разбират, но тяхното разбиране от коли е свързано единствено с парите, които ще им влезат в джоба - все пак това им е работата.

Tочно :)

fred
04-12-2011, 19:31
В търговията у нас, както и в цялото ни общество много неща куцат.
Не само за коли, ами за много неща е така.Влизаш в магазин за нещо-често пъти начумерени, неграмотни, неосведомени, па ако премриш нещо и не го купиш, едва ли не вече те гледат с досада.
Не че няма и коректни хора разбира се, така че темата е добра-такива, които са ментарджии и прочее.

Liminat
05-12-2011, 10:28
...Интелект е понятие, което е неразривносвързано с нещото наречено "опит". Джабазите имат доста от това нещо.
Алфата се купува на инат, дай да си кажем истината.

Интелект притежават тия, които са произвели алфата, тя не е толкова глупаво нещо, че да ми разправя някой, че това не е стока - кола като кола, е, малко по-красива от останалите.
Голямата част от почитателите на алфа също са хора с интелект, не може да се каже, че е интелигентен само тоя, който нарежда марката.
А до опита, прасето също има богат опит с пличкане из кал, но това в никой случай не е интелект...

Предполагам за Варненска автокьща става вьпрос. Казвай кой е човека, да отиваме да вземаме безплатната Алфа.

Варненска е, но не съм им набрал толкова, че да запомня точно къде бяха :) Не заслужат да пиша книга за тях, пуснах темата ако някой колега забележи нещо от тоя род, да сподели, за да е ясно, че там се ходи само за ядове, както и ми е ясно, че държат под око автофорумите и подобни теми ще ги облагородят поне малко, щат не щат...
Тия пък, които имат "перфектни" алфи, но на място се оказва, че са си с доста проблеми няма да ги коментирам, сега какво да кажеш, като ти каже, че на него са му я продали за безпроблемна :)
Който отнесе плувката :)

В търговията у нас, както и в цялото ни общество много неща куцат.
Абсолютно е така, мисля, че си е до възпитанието, доста автокъщи из София посетих, не усетих никъде често коментираната неприязън на столичани към нас, провинциалистите, навсякъде човешко отношение, поне такова видях.

Susscrofa
05-12-2011, 10:55
Интелект притежават тия, които са произвели алфата, тя не е толкова глупаво нещо, че да ми разправя някой, че това не е стока - кола като кола, е, малко по-красива от останалите.
Голямата част от почитателите на алфа също са хора с интелект, не може да се каже, че е интелигентен само тоя, който нарежда марката.
А до опита, прасето също има богат опит с пличкане из кал, но това в никой случай не е интелект...

към нас, провинциалистите, навсякъде човешко отношение, поне такова видях.

Аз пък смятам, че алфата е един от най- лошите избори за кола втора употреба. И не виждам нищо лошо в това продавачът да те предупреди.:)
Цената на 156 се срина под 2000 лева защо? Защото купища неподготвени за марката се нахвърлиха върху нея и когато усетиха "дебелия" панически тръгнаха да се спасяват. Резултатът е пренасищане на пазара и оттам рухване на цената.:)
Интелектът е способност за оцеляване при конкретни условия. Аз поне така виждам нещата. Другото е образованост, начетеност, и т.н.

Mind_Control
05-12-2011, 11:24
Навремето отивам на Горубляне да си търся малка Корса 1.5 дизел. Идва един търговец и ме пита, какво си търся, обяснявам му аз. След около секунда размисъл ми вика- а бе ела да видиш тука аз какво имам и ми показва калибра с 2.0 бензинов двигател за двойно повече пари на това, което му бях казал.

Е тоя човек, как очаква да купя нещо!?

-Bobby-
05-12-2011, 11:56
По-добре прекръстете темата на "свестните автокъщи". Списъкът ще е доста по-кратък и доста по-бързо ще го съберем.

bager
05-12-2011, 12:01
Ако си тръгнал да купуваш, без каквато и да е идея за марка и модел, си обречен да робуваш на чуждото мнение. Луташ се и слушаш какво ти говорят "разбирачите", джамбазите де :).
Аз не ги оставям да говорят много, много- просто не ми се слушат глупости. Точно две изречения са ми достатъчни, да разбера джамбазина има ли си идея какво е Алфа, или го кара на слухове. Повечето не отбират "грам" от марката и това че са търговци не ги прави компетентни, по отношение на технически проблеми на конкретна марка или модел. Попитайте ги за някои по-специфични неща и ще ви стане ясно разбират ли, или- не. Може да вметнете думичките "Туин Спарк", или "Комън Рейл", "М-джет", "Уни Джет" и т.н. и си гледайте сеира на свободните интерпретации, нямащи нищо общо с истината.
Просто човек трябва да знае какво търси "като цяло" и след това лутането трябва да е насочено към търсенето на конкретен екземпляр. Да си си написал домашното, както се казва. Пък после каквото уцелиш, естествено.
п.п. Аз си купих пак 156-ца, при условие, че повече от пет години съм имал такава :). Общо взето знам какво да очаквам и колко ще ми струва, и в същото време какво ще ми "предложи" тя от своя страна. Изненадите обаче, винаги са възможни ;).
Няма джамбазин, който да ми продаде нещо, което не харесвам, само защото било супер "здраво" според него. :)

Бобби
05-12-2011, 12:31
Предпочитам да купувам от частни обяви...тия дето ги карат на куп с автовоза е голям жмел за мен :calc:

dimitar_vd62
05-12-2011, 12:51
Аз пък попаднах на сносен продавач, харесах една брава в сайта му, казах искам да я разгледам, да я пробвам броих му парите и чао.Карахме я с жената 1 година, после от него взех и алфата.Каза ми човека че е имала лек удар отпред, само лееко крива гредичка и сменена броня и малка драскотина на десния фар.Вече две години си върви.Обичайните консумативи след покупка, свещи и накладки.Чак сега се разтропаха носачите отпред.А и дебитомер и ламбда.Дебитомера ми го набутаха да им направя оборот, сега имам резервен.На Фиата носачи и биалетки, маркучета отпред и ротор на стартера с бендикс - тая година.Аз съм доволен, догодина ако не ме съкратят ще взема нещо и за дъщерята от него.

Mind_Control
05-12-2011, 12:52
Предпочитам да купувам от частни обяви...тия дето ги карат на куп с автовоза е голям жмел за мен :calc:

Аз не съм съгласен. 4 коли съм купувал от Горубляне и да чукам да дърво- никакви сериозни ядове.

Просто като избираш, трябва да си отваряш очите и да бягаш бързо от копторите, колкото и да са ги лъснали.

Бобби
05-12-2011, 13:07
Аз не съм съгласен. 4 коли съм купувал от Горубляне и да чукам да дърво- никакви сериозни ядове.

Просто като избираш, трябва да си отваряш очите и да бягаш бързо от копторите, колкото и да са ги лъснали.
Колкото и да си ги отваряш очите:hmm:...ренген не си:))
Най важното е да има късмет...документацията на колата, също е от значение...въпроса е, да не е менте:))
Не съм тръгнал да убеждавам, кой от къде да пазарува, просто изказах мнение.....като се запознаеш със собственика може да прецениш и други неща...например отношението му към колата и т.н.
...затова не предпочитам тези дето са на килограм и яко лустро

alex052
05-12-2011, 17:02
нагли........е какво значи нагли.Аз обикновенно процедирам по следният начин:
давам ясно да се разбере че досаждат и не желая да обсъждам с тях каквото и да е
-искам да знам дали цената е крайна и ако не е каква е най добрата отстъпка която ще дадът/недвусмисленоп показвам че парите са ми в джоба/
-след като чуя цената......казвам е коли много.
-почти винаги до сега се стига до е добре де какво даваш-казвам си цената и ако ги устройва добре ако не........коли много.
-а ако не мога да карам колата,или излизат с номер само в автокъщата .........директно си тръгвам.
-просто бъди нагъл и непукист.

lordliness
05-12-2011, 18:42
нагли........е какво значи нагли.Аз обикновенно процедирам по следният начин:
давам ясно да се разбере че досаждат и не желая да обсъждам с тях каквото и да е
-искам да знам дали цената е крайна и ако не е каква е най добрата отстъпка която ще дадът/недвусмисленоп показвам че парите са ми в джоба/
-след като чуя цената......казвам е коли много.
-почти винаги до сега се стига до е добре де какво даваш-казвам си цената и ако ги устройва добре ако не........коли много.
-а ако не мога да карам колата,или излизат с номер само в автокъщата .........директно си тръгвам.
-просто бъди нагъл и непукист.И аз купувам по подобен начин първо се пазаря ,тогава оглеждам подробно,ако не ми хареса колата или продавача си тръгвам.Там е истината в последните две думи на колегата :)

mim
05-12-2011, 18:46
а като видат жена и се почват едни...
аз бутам мъжа ми напред да се оправя, бива го в пазарлъците и "поставянето на място"

аз отзад само: провери това, погледни тук, пробвай тук, дай газ

в интерес на истината, покупките на коли, в които съм участвала, са били от хора, с които може да се говори човешки, такива дето ти дават да седнеш и да направиш 2 кръгчета, а не ти излизат с вечените лафове: Ама тя няма номера, ама какво ще я караш, виж като нова е, кво й плащаш - сипваш и караш
все едно тия хиляди за возило ги береш от дървото

old alfist
05-12-2011, 22:42
И да припомним крилатата фраза, че - кола и жена се вземат по сърце, но и на късмет.
Може и да ти говорят за някоя, че не става, но като те тегли сърцето - ще си страдаш за избора.

warbah
06-12-2011, 07:16
Чувал съм за един лаф който е мото на Горубляне-балъците никога не свършват-

Сега сериозно,много зависи от човека бива ли го в този занаят,продажбите на коли.Лично аз съм доволен от една автокъща в Горубляне,защото каквото ми каза джамбазина така и се оказа,човека ме остави да я карам да я огледам,да я проверя в оторизирания сервиз,без да ми досажда.И колата излезе читава и с едно обслужване и смяна на скърцащите втулки по окачването вече повече от 15 месеца колата е ток.;-)
Вярно е че и цената излезе близо 10К но за мен си заслужава.Така че има и свестни джамбази там,дори пак бих си купил кола от там.

badmadafaka
06-12-2011, 08:28
Аз пък мисля, че "нов внос" има повече шанс да се намери читава кола (в която разбира се трябва да се направят някакви инвестиции след покупката), отколкото от "частно лице"... Или пък трябва да дадеш поне двойно на пазарната цена за даден модел защото който наистина я е поддържал качествено няма да я даде без пари. Причината да мисля така е, че българите повечето сме от селски тарикат нагоре и колите които са карани тук повечето са "оправяни" само ако наистина спре да се движи и то в масовия случай с най-евтините части, които съществуват изобщо... Да не говорим, че е карана с някакви бегли имитации на гориво, както и ако изобщо е обслужена, то това най-вероятно е правено в гаража на Чичо Манчо, щото "баце ония са луди и ми искат илядо уева да ми сменат ремаците, хаха тия мене за балък ли ме имат"... И още куп други подобни неща... Като цяло колкото и някои други нации да се славят като мърлячи при подръжката на колите си, аз по-мърляшки коли от такива, "поддържани" в БеГе не съм виждал... За "форумни", "клубни" и т.н. не ми се говори просто...
Иначе най-хубавите Алфи ги продават Ауто Италия, най-хубавите Мерцедеси ги продават Балкан Стар и т.н. ;)

Liminat
06-12-2011, 08:53
В едно си напълно прав, че никъде не пише, че трябва да е честно :)

Аз пък мисля, че "нов внос" има повече шанс да се намери читава кола (в която разбира се трябва да се направят някакви инвестиции след покупката), отколкото от "частно лице"... Или пък трябва да дадеш поне двойно на пазарната цена за даден модел защото който наистина я е поддържал качествено няма да я даде без пари.
И тая, която е нов внос може да е възсядала някоя друга из автоморгите ( трябва да сте ги виждали - едно около 500 м дълго и четири реда коли в шпалир една върху друга, нда, половината в по-добър вид от масовия БГ автомобил :) ) а който си е взел кола, за да я кара, си я е стегнал съвестно (тия, които си купуват кола клас 4-5000 лв са доста по различни по акъл от ония, които купуват кола 800 лв) и са много малко причините да се разделя с нея само месец, след като я е закупил и потегнал :)
...
Кола, която е нов внос пък с поне 4-5 проблема по ходовата част освен да е била донор в някоя автоморга, не се сещам за друга причина да е с повредено предно окачване, отделно да хлопа яко и задното и към всичко това вие и лагер. Мисля, си, че една от всичките тия повреди е станала причина за да се захвърли колата, после са сваляли от колата работещи чаркала и като се е появил инженер Ганев с автовоза, от кола за скрап се превръща в ... автомобил нов внос :)

Susscrofa
06-12-2011, 09:03
В едно си напълно прав, че никъде не пише, че трябва да е честно :)

И тая, която е нов внос може да е възсядала някоя друга из автоморгите ( трябва да сте ги виждали - едно около 500 м дълго и четири реда коли в шпалир една върху друга, нда, половината в по-добър вид от масовия БГ автомобил :) ) а който си е взел кола, за да я кара, си я е стегнал съвестно (тия, които си купуват кола клас 4-5000 лв са доста по различни по акъл от ония, които купуват кола 800 лв) и са много малко причините да се разделя с нея само месец, след като я е закупил и потегнал :)
...
Кола, която е нов внос пък с поне 4-5 проблема по ходовата част освен да е била донор в някоя автоморга, не се сещам за друга причина да е с повредено предно окачване, отделно да хлопа яко и задното и към всичко това вие и лагер. Мисля, си, че една от всичките тия повреди е станала причина за да се захвърли колата, после са сваляли от колата работещи чаркала и като се е появил инженер Ганев с автовоза, от кола за скрап се превръща в ... автомобил нов внос :)

Би ли ми обяснил как се оформят документите на една кола влязла вече в автоморга, за да може тя след това да бъде продадена и регистрирана в друга държава. Не се заяждам, просто ми е интересно как изглежда договорът за покупко-продажба?

Liminat
06-12-2011, 09:11
... Не се заяждам, просто ми е интересно как изглежда договорът за покупко-продажба?
Не знам, не ми е работа, предполагам, че като повечето договори за покупко-продажба, написани тук на коляно пред КАТ.
Не твърдя, че съм прав, просто ми е интересно как се продава кола, в която е по-нормално различните изброени повреди да се появят през 3-5- 10000 км, не е естествено да ти скърца зверски отпред, а ти да я караш, докато започне да тропа и отзад,хем едното вляво, другото в дясно, не е минаване през немска дупка примерно :)

badmadafaka
06-12-2011, 09:25
За по-новите коли според мен не е ненормално да се строшат 100 неща в рамките на две седмици примерно... Все пак ония дето ги проектират освен изчисленията за стабилност, товароносимост, мощност, правят и едни други изчисления, свързани с печалбата на компанията им и бонусите на началниците им... ;-)
А аз казах, че има по-голям шанс да се попадне на читава от "новия внос", а не, че всички са читави... Във форума се продават карани тук коли, които на мен ми изглеждат супер (сещам се за една 147-ца за двадесет и няколко хиляди лева, при "пазарна" цена около 7-8 макс)... ;)

Liminat
06-12-2011, 09:47
... Във форума се продават карани тук коли, които на мен ми изглеждат супер (сещам се за една 147-ца за двадесет и няколко хиляди лева, при "пазарна" цена около 7-8 макс)... ;)
Е това пък ако не е интересен феномен... Интересна работа, но досега не съм видял ни една за 5000 лв при 25000 лв пазарна. Че дори и при 10000 лв пазарна не съм виждал?!

Susscrofa
06-12-2011, 09:51
Не знам, не ми е работа, предполагам, че като повечето договори за покупко-продажба, написани тук на коляно пред КАТ.
Не твърдя, че съм прав, просто ми е интересно как се продава кола, в която е по-нормално различните изброени повреди да се появят през 3-5- 10000 км, не е естествено да ти скърца зверски отпред, а ти да я караш, докато започне да тропа и отзад,хем едното вляво, другото в дясно, не е минаване през немска дупка примерно :)

Става дума за договорът, с който внасяш колата. Договорът, с който купуваш колата от дадена чужда държава.
Това с автоморгите е мит, поне според мен.
Докарват тук ударени коли, които възстановяват. Ето това вече не е мит.:bouncing_smiley:
Никога не бих дал 20 хил. за кола с пазарна цена 6, колкото и да е гледана.
Тунинговането и ремонтите са си за сметка на продавача, стига да не е нещо, което прави колата уникална по някакъв начин.

Kuku
06-12-2011, 10:02
Такава кола е НЕпродаваема на тази цена, ако ще, каквато ще да е!
И аз искам да продам Грандето за 13000лв., ама "такива има по 7000" ми отговарят хората..... пък те, че нямат нищо общо, това никой не го гледа :)
Никой не брои инвестициите в личния автомобил, щото сме много хитри.
Понякога същите тези дребни инвестиции спасяват месеци главоболия, ремонти и дори живот :idea:

badmadafaka
06-12-2011, 10:06
Купувача не го интересува какво е направено по колата, може би донякъде и затова е селско-тарикатския манталитет, защото повечето като си купят колата вече правят сметка как ще я продадат и кое ще им се "избие" и кое не... От друга страна повечето, които продават, дори и да са поддържали колата перфектно, някакси не искат да повярват, че са се "прецакали" и като е дошло време да я продават няма кой да им "оцени" ремонтите и ъпгрейдите (тоест да им ги плати на 100%, че и отгоре), демек пак опираме до "избиване" на пари... :hump:

Kuku
06-12-2011, 10:50
Чакай сега, конкретно в моя случай тая кола ми струва към 35 хиляди лева за четирите години, в които съм я изплащал и поддържал.
ДА, ползвал съм я, но това ползване има своята цена и за мен тя е 20-22 хиляди лева, т.е. 5-6 хиляди на година ми струва спокойствието, че само карам без да мисля за нищо :)
Едва ли ми пука за още 1000лв. "прецакване", но реално никой не оценява останалата сума, над "прецакването" - те това дразни!

JoRiX
06-12-2011, 11:07
Аз пък мисля, че "нов внос" има повече шанс да се намери читава кола (в която разбира се трябва да се направят някакви инвестиции след покупката), отколкото от "частно лице"... Или пък трябва да дадеш поне двойно на пазарната цена за даден модел защото който наистина я е поддържал качествено няма да я даде без пари. Причината да мисля така е, че българите повечето сме от селски тарикат нагоре и колите които са карани тук повечето са "оправяни" само ако наистина спре да се движи и то в масовия случай с най-евтините части, които съществуват изобщо... Да не говорим, че е карана с някакви бегли имитации на гориво, както и ако изобщо е обслужена, то това най-вероятно е правено в гаража на Чичо Манчо, щото "баце ония са луди и ми искат илядо уева да ми сменат ремаците, хаха тия мене за балък ли ме имат"... И още куп други подобни неща... Като цяло колкото и някои други нации да се славят като мърлячи при подръжката на колите си, аз по-мърляшки коли от такива, "поддържани" в БеГе не съм виждал... За "форумни", "клубни" и т.н. не ми се говори просто...
Иначе най-хубавите Алфи ги продават Ауто Италия, най-хубавите Мерцедеси ги продават Балкан Стар и т.н. ;)

Дам подкрепям аз моята,като я купувах държах да е нов внос,точно поради тази причина.Не казвам,че в италия не е карана душманската и тем подобни,все пак за втора употреба кола е повече късмет.Но като гледам цените в мобиле примерно и оставам разочарован,защото виждам че се продават за смешни пари,то ако ще и търсиш тези пари от рода на 3000 лв по добре да си я карам докато не изгние :) :tv:

badmadafaka
06-12-2011, 11:22
@Kuku: Аз мисля, че за съжаление повечето продавачи не разсъждават като теб ами искат и тия 5-6К дето са ги дали на година да ги "избият"... Това за повечето от тези, които са добре поддържани... За скраповете не говорим изобщо... :hump:

rusiq86
06-12-2011, 12:35
Кола нов внос или от частно лице...еми според собственика на автомобила. Знам мн хора, които са "болни" като мен, нещо да скръцне и се сменя, дръскотина исе боядисва, и само най-добрите части. Еми от такъв ще купя веднага кола.
Всеки, който ме познава знае как си поддържам колата, понякога отнасям мн критика заради това, мислят ме за луд!
ПОради тази причина сега, като си намеря 159-ка, моята отива при половинката. Тя вече иска своя кола, и смятам, че ще свикне с габаритите, а не да правя подаръци за 3-5к лв на някой. Боли ме фикуса колко са на пазара.

Само едно обслужване с номера, застраховки, каско, прегледи са над 1000лв. Едни 17' джанти с нови гуми са 1200+ , едни лети 15' за зимата с гумите са 700+
И някой да върви да ми обяснява колко е хубав новия внос за 3-4 к лв :)

_power_
06-12-2011, 12:40
Колите по къщите масово...са олеле! Особено италянките..необяснимо за мен:new_Eyecrazy:
Кола 2-ра ръка единствено на егземпляр се избира!
ГТВ-то ми примерно е отдавна в БГ и какво от това? Преценил съм си какво има да се прави и мога ли да се справя :) Но като приклюа с нея..надали ще я дам за 3к...независимо от пазарната цена на дреп нов внос.
Преди време бях писал за одисята си в търсене на 145ца читава! Една единствена беше хубава на колега от Пазарджик но беше извън бюджета ми :(

Susscrofa
06-12-2011, 12:58
Колите по къщите масово...са олеле! Особено италянките..необяснимо за мен:new_Eyecrazy:
Кола 2-ра ръка единствено на егземпляр се избира!
ГТВ-то ми примерно е отдавна в БГ и какво от това? Преценил съм си какво има да се прави и мога ли да се справя :) Но като приклюа с нея..надали ще я дам за 3к...независимо от пазарната цена на дреп нов внос.
Преди време бях писал за одисята си в търсене на 145ца читава! Една единствена беше хубава на колега от Пазарджик но беше извън бюджета ми :(

Еми, то за три трудно ще и намериш купувач:)
Ако са ти малко, ще си я караш, докато един ден не я закараш до автоморгата.

Бобби
06-12-2011, 13:06
badmadafaka, всеки може да иска колкото си ще...въпроса е кой ще му ги даде.
А сега да ти обесня защо предпочитам от човек да взема кола....а не от прекупвач!
Преди 6 м. търсих кола....това продължи точно 10 дена като обиколих доста автокъщи и същевремено частни обяви....ходих и до провинцията над 3 пъти....
Накрая седнах и прецених какво съм гледал и какво да избера......
Спрях се на една кола на момче от форума регистририрало се тук преди три години...и ми беше интересно, че имаше оше толкова мнения по теми -3.........
Колебаех се м/у два автомобила...на външен вид и качество...абслютно еднакви едната нов внос другата на момчето от форума...
Сложих ги на везната и едната натежа....защото имаше пълно автокаско, ГО, напълно обслужена в не случаен сервиз, нови гуми, регистрация...липсваше и лустрото за продажба, но не отстъпваше на външен вид + това контактувах директно с човека който е карал последните 2 години.....и изобщо не ме подведе, нито пък имаше такива намерения....и ми направи подобаваща отстъпка;-)
Купувал съм и чисто нова кола(тоез купиха ми я)....която още си я къткам....през останалото време съм купувал доста коли втора ръка...е имало е и грешки, но от тях се учиш и така.
Всеки си знае сам за себе си....спора е излишен;-)

Liminat
06-12-2011, 13:08
... а не да правя подаръци за 3-5к лв на някой. Боли ме фикуса колко са на пазара.

Аз напълно разбирам човек, който е купувал колата на 12-15 хиляди лв. преди само около 3 години, погледнах темите оттогава и видях за какво става дума. Такива бяха цените и /предполагам/ доста по читави колите. Доста по-различно е от това да ти я дадат подарък с другите на автовоза примерно и да се вдъхновиш да и търсиш 5000 лв.
Тя тая мода за внос на доста изнемощели екземпляри явно кризата я въведе... Пък за покупко-продажбата вече, кой-когото...
А за иначе перфектно лъснатите двигатели на нововноса, предполагам, че е нещо като професия да ги докарваш на цвят, нещо като да си специалист по риполитура.

Специално за 147 и при някои /според цвета може би/ тапицерии, имам чувството, че от колкото по-топла страна, толкова по-замърсена тапицерия, на някои вратите им са като че ли са поливани с олио, не знам да има изпиране. Ами че то и в Италия ако си някой пи-мазен италианец на тамошните жеги, докато ти заработи климатика и си свалил 2 кила, върху тапицерията, която някой ден ще хареса некой БГ мен, разбира се :)
На 156 вратите не страдат от подобни слабости, от читава пластмаса са и на практика никакво захабяване.

...Всеки си знае сам за себе си....спора е излишен;-)
Ще се радвам много темата да не се превръща в спор, нека да е сите юначни българчета от алфа форума срещу останалия свят.

Бобби
06-12-2011, 13:16
Пласмасите на алфата, не са от най качествените...като смениш два сезона лято и зима и ще видиш кога най скърцат....относно тапицерия....на ноите модели незаисимо от марката на колата...дамаските са отврат, много ниско качество...и да ги переш файда няма;-)

_power_
06-12-2011, 13:18
Еми, то за три трудно ще и намериш купувач:)
Ако са ти малко, ще си я караш, докато един ден не я закараш до автоморгата.
О, аз хич не мисля да я махам скоро..по скоро бих я подарил на родителите ми! А, да си кажа...мисля е и за 4к няма да я дам:bouncing_smiley:

badmadafaka
06-12-2011, 13:25
badmadafaka, всеки може да иска колкото си ще...въпроса е кой ще му ги даде.
А сега да ти обесня защо предпочитам от човек да взема кола....а не от прекупвач!
Оставам с впечатление, че не си съгласен с моето мнение и с една единствена случка в която явно си попаднал на читава кола, карана в беге искаш да ми наложш твоето, което е обратното на моето... Правилно ли разбирам? Ако е така, може би си ме разбрал погрешно, защото аз изобщшо не държа някой да споделя мнението ми или да се води по него като си избира колата... ;-) Естествено, че е възможно, даже е много вероятно да има изключения от това, което съм написал... Просто за мен е по-вероятно да е така, както аз съм го описал, поради причините, които съм описал ;)

Бобби
06-12-2011, 13:41
Оставам с впечатление, че не си съгласен с моето мнение и с една единствена случка в която явно си попаднал на читава кола, карана в беге искаш да ми наложш твоето, което е обратното на моето... Правилно ли разбирам? Ако е така, може би си ме разбрал погрешно, защото аз изобщшо не държа някой да споделя мнението ми или да се води по него като си избира колата... ;-)
И аз не налагам мнението си...просто ги съпоставяме...моето и твоето;-)
Не е едиствен случай...аз лично от автокъща кола не съм купувал.
Имам една алфа, която е карана само в България....2-3 е напускала страната за кратко.....и да ти кажа по нищо не отстъпва на тези от същият модел нов внос, даже съм убеден, че ги превъзхожда.
Нали ти казах, че спора е излишен....но ти се захващаш за определени неща.....споделяме мнения и толкова....няма да се доказваме пред монитора...нали;-)

badmadafaka
06-12-2011, 13:43
Абсолютно :handshake:
Всеки си е казал доводите, който иска може да си извади поука от това, което му се струва по-правилно на него самия :D

lordliness
06-12-2011, 17:38
Моята я купих от БГ ,от заможен човек ,който я беше поддържал перфектно и не си беше правил експерименти,може би в това е тайната на добре поддържана кола.

mordohy
06-12-2011, 20:20
Когато пляснах предишната, реших да вдигна категорията и да мина на 146 или 156. Търсех 2.0 мотор.
Обикалях къде ли не, но накрая се отказах. Не намерих нищо, което да не събуди в мене подозрения! Все едни мазни в автокъщите и все с коли, дето ги е карала някоя бабка.
Накрая отидох и взех една изгнила бракма, с ясното съзнание, че всичко ще се препипа из основи.
Показателното е, че една сребриста 156, абсолютна лъскачка, която не я взех само защото продавача смърдеше на прокиснала туршия, родина 28 километра от автокъщата. Оказа се и ,че е със заварен вариятор!
Абе всичко е въпрос на късмет!

Liminat
06-12-2011, 22:03
... Оказа се и ,че е със заварен вариятор!
Абе всичко е въпрос на късмет!
Ами свикнахме да ни правят на луди и да ние да се правим на луди, при положение, че ни ръсят абсолютни лъжи. В Германия ходихме на автопазар край Мюнхен с едни авери германци и някакъв от тамошните прекупвачи, които чакалят и изземват колите, които са подарък или за символични пари, се отплесна да разправя какво и бил сменял, но нещо се изпусна, че е в него само от седмица и си няма на идея какво е правено по колата, че като му се развика моя човек за това, че лъже, само дето не го ступа за това, че лъже, оня бе някакъв сърбин или нещо такова.
Тука стават най-криви, като им покажеш, че ти е писнал чепа от бабешките им приказки за ония коли, които германеца/италианеца си купува, но не за да ги кара, а за да ги пази за Ганьо да са нови и на 90000 км след време...
Истината е, че хората купуват, за да карат и не е чудно да им набият 200000 за 2-3 години време.
................
Колата прашлясва при тях от 2 месеца, тоя те посреща с "Ти ли се обади снощи за колата?", демек още трима чакат на опашка за щайгата, която продава и не дай си боже, разбере, че имаш интерес :)

ivan dimitrov
06-12-2011, 23:11
---

_power_
07-12-2011, 19:18
А, да сетих се още една смешка казвана много често от хората по автокъщите!
При развиване на капачката за маслото масово при алфите ...защото само алфи гледах последно...се наблюдава една боза полепнала по самата капачка....това видиш ли било Конденз...супер смях! Не се подвеждайте...капачката трябва да бъде идеално чиста да не кажа суха!!!

lordliness
07-12-2011, 20:12
това наистина е конденз ,получава се при каране на къси разстояния ,когато колата не може да загрее оптимално.

Romko
07-12-2011, 23:45
А, да сетих се още една смешка казвана много често от хората по автокъщите!
При развиване на капачката за маслото масово при алфите ...защото само алфи гледах последно...се наблюдава една боза полепнала по самата капачка....това видиш ли било Конденз...супер смях! Не се подвеждайте...капачката трябва да бъде идеално чиста да не кажа суха!!!
Трета зима си карам колата така... без никакъв проблем и да, конденз е, потвърдено от момчетата в официалния сервиз във Варна. След по-дълго пътуване се изчиства.

dilian alfa gtv
07-12-2011, 23:53
Предполагам за Варненска автокьща става вьпрос. Казвай кой е човека, да отиваме да вземаме безплатната Алфа. Познавам човек който има автокьща и кара Алфа 156. Е, верно я кара щото не можа да и вземе очакваните пари, ама я кара, втора или трета година вече. Коментарьт му беше " А-а-а, за тез пари и аз ще си я карам". И трябва да отбележа че разбира от коли, доказано и потвьрдено.
Иначе и аз се дразня когато тьрся нещо което нямат и започват да предлагат нещо, което никога няма да купя.
Ама тьрговците няма как да знаят какво не бих купил,
работата им е да продават, това и правят.

Точно по този ред автокъщи във Варна,собственик на автокъща или "джамбазин" кара Брера,а на автокъща "Черно Море" кара 159 2.4 SW,така че знам доста автоджамбази като внесат алфа и ги регистрират и си карат,от любопитство може да видим сега,за какво и реч,що е то трошлива Алфа...:horror::horror::horror:

_power_
08-12-2011, 00:58
Трета зима си карам колата така... без никакъв проблем и да, конденз е, потвърдено от момчетата в официалния сервиз във Варна. След по-дълго пътуване се изчиства.
А, би ли обяснил технически тоя конденз...защото именно алфата ми седя 3 месеца без да я карам и подобно нещо не се появи!
И да добавя...че при палене на подобна кола...тоя конденз се увеличава и става по-млечен :static:
И за финал...бил съм свидетел на доста ''родили'' коли след поява на конденз:grandpa:

Mind_Control
08-12-2011, 12:03
А, би ли обяснил технически тоя конденз...защото именно алфата ми седя 3 месеца без да я карам и подобно нещо не се появи!
И да добавя...че при палене на подобна кола...тоя конденз се увеличава и става по-млечен :static:
И за финал...бил съм свидетел на доста ''родили'' коли след поява на конденз:grandpa:

Технически обяснено- конденз се получава когато топъл и влажен въздух граничи със студена повърхност. Та- топлите маслени изпарения, като се докоснат до студената капачка и се получава конденз. Не е толкова сложно.

Бобби
08-12-2011, 12:19
Според мен не е точно така....ако мотора е топъл, няма как капачката да е студена....това се получава при лоша вентилация на картерните газове или запушен маслен сепаратор....и показва, че има наличие на вода в маслената магистрала...макар и минимална....

Mind_Control
08-12-2011, 13:15
Според мен не е точно така....ако мотора е топъл, няма как капачката да е студена....това се получава при лоша вентилация на картерните газове или запушен маслен сепаратор....и показва, че има наличие на вода в маслената магистрала...макар и минимална....

Ако говориме за конденз, това е единствения начин, по който се получава конденза... А капачката определено е по студена от двигателя.

Бобби
08-12-2011, 13:48
А бе за мен тая боза не е на добре...кой, каво ще да ми говори..:unsure:

lordliness
08-12-2011, 16:39
На едната ми кола маршрута и е 2-3 км,мотора е перфектен,има ''майонеза'' под капачката всяка зима,разбира се карането на такава малка дистанция повишава износването.

_power_
09-12-2011, 00:39
А бе за мен тая боза не е на добре...кой, каво ще да ми говори..:unsure:
+1 Нека не се убеждаваме колеги! Всеки явно има свое мнение! Конденз...посред лято????....(тогава търсех кола)... наистина нека спрем до тук!