PDA

View Full Version : Първото палене ми изчезна !?

code
05-12-2011, 18:15
Колеги, моята гранде машина не пали на първо въртене. Стартера си върти точно все едно няма гориво или искра на свещите, върти 7-8 секунди няма никой. Връщам ключа - втория или третия път пали от четвърт.
Ясно е, че колата е обладана от зъл дух, вече 5-та година я търкалям и с нищо не може да ме изненада, но все пак някакви идеи какви са тия мизерийки !? Всяко мнение ми е от полза.
Да допълня - топла, студена няма никакво значение и дали е загасена преди 2мин или 15 също.

myato
05-12-2011, 18:44
Ако пробваш директно на газ,какво става?

code
05-12-2011, 19:02
Ако пробваш директно на газ,какво става?
Нямам такава опция на газовото!

Linkestis
05-12-2011, 19:05
Помпа?

lordliness
05-12-2011, 19:14
Помпа? и аз това си мисля- липса на гориво

myato
05-12-2011, 20:12
Аз пък мисля,че е дал фира клапана,дето държи налягането в рейката.Ако е помпата,няма да запали и от N-тия път.

code
05-12-2011, 21:27
Аз пък мисля,че е дал фира клапана,дето държи налягането в рейката.Ако е помпата,няма да запали и от N-тия път.
За тази джаджа ли става въпрос? Логично ми се струва, някакви други предположения преди да запретна ръкавите :)
http://www.euro07.bg/uploaded/article_images/104525.jpg

myato
05-12-2011, 21:38
За тази джаджа ли става въпрос? Логично ми се струва, някакви други предположения преди да запретна ръкавите :)

Да,за същия "кияк" си мисля,че прави въртели.

Novachev
05-12-2011, 23:07
code повечето газови имат вариант за директно палене на бензин като задържиш копчето за превключване газ -бензин за няколко секунди преди да запалиш и после без да го пускаш въртиш и трябва да запали директно на газ. по принцип.

Boby
05-12-2011, 23:26
На мен ми се струва, че не е нито помпа нито този регулатор на налягането.Ако е помпа няма да запали въобще или и да припали ще угасне.Ако не държи налягане този регулатор помпата много бързо ще направи налягане и ще запали от 3-5 оборот на мотора.При моята ми се струва, че помпата върти на контакт докато направи налягането и спира.Предполагам, че и при теб е така.Според мен проблема е електрически.Т.е. няма искра на свещите.:unsure:

_power_
05-12-2011, 23:37
Аз съм на мнение да употребиш най напред добавка за почистване на дюзи:-P
След това запретвай ръкави!

oem
05-12-2011, 23:38

Вие точно такъв регулатор на рейката нямате. Имате отзад в помпата. Не търсете проблема в рейката.

code
06-12-2011, 08:54
Реших, че няма да бързам с ремонтите, тя и без това до няколко дни ще си покаже магариите. Няма нищо по-лошо от това да ремонтираш "недоразвалена" кола, някои ще разберат за какво говоря ;-)
Novachev ме светна за нещо, което не знаех, ако ми направи въртел поне ще се прибера :chair:
Някои други неща, които ми бодат очите:
Сутринта помпата нагнетяваше 7-8 секунди ?! май, май . .
Ключето на газовата ми направи впечатление с нещо странно:
Единия път светеше на върнат ключ няколко секунди, другия път не светеше на контакт?!
Обладана от зъл дух, като ви разправям аз . .

ecotronic
06-12-2011, 10:15
Реших, че няма да бързам с ремонтите, тя и без това до няколко дни ще си покаже магариите. Няма нищо по-лошо от това да ремонтираш "недоразвалена" кола, някои ще разберат за какво говоря ;-)
Novachev ме светна за нещо, което не знаех, ако ми направи въртел поне ще се прибера :chair:
Някои други неща, които ми бодат очите:
Сутринта помпата нагнетяваше 7-8 секунди ?! май, май . .
Ключето на газовата ми направи впечатление с нещо странно:
Единия път светеше на върнат ключ няколко секунди, другия път не светеше на контакт?!
Обладана от зъл дух, като ви разправям аз . .

Нищо чудно ключето на газовата да ти прави въртели. Елиминирай го електрически и пробвай.

kolev
06-12-2011, 10:30
газаджия бързо посети
синьото гориво да ти провери
:D

code
06-12-2011, 10:37
Решението:
Както се очакваше, изчезна ми освен първото палене и всички останали, колата ме заряза насред Славейков и общо взето я втасахме. Късмет, че в колата беше Novachev, който явно е мааааалко по-набюдателен от мен!:chair:
Отговора на загадката се крие в никнейма ми, а именно code! Въпросния надпис на таблото не угасваше. Нещо се е размърдало кабелчето на имобилайзера и дотам с паленето :hehehm: Решението на проблема - леко подръпване на кабелчето и готово. Засега няма да се занимавам с тази простотия, евентуално, ако ми направи пак мизерийка ще му търся буксата за да я почистя.

leketo84
07-12-2011, 18:52
Е супер , много се кефя като се окаже некоя такава дивотийка проблема :biker:

Jivko7777
07-12-2011, 22:20
Решението:
Както се очакваше, изчезна ми освен първото палене и всички останали, колата ме заряза насред Славейков и общо взето я втасахме. Късмет, че в колата беше Novachev, който явно е мааааалко по-набюдателен от мен!:chair:
Отговора на загадката се крие в никнейма ми, а именно code! Въпросния надпис на таблото не угасваше. Нещо се е размърдало кабелчето на имобилайзера и дотам с паленето :hehehm: Решението на проблема - леко подръпване на кабелчето и готово. Засега няма да се занимавам с тази простотия, евентуално, ако ми направи пак мизерийка ще му търся буксата за да я почистя.

А бре младеж :) То ще ти извади очите на таблото :tongue::Tease:

code
08-12-2011, 08:56
А бре младеж :) То ще ти извади очите на таблото :tongue::Tease:
:D хаха да ти кажа абсолютно никога не съм го гледал това ключе, то в 166 като дадеш на контакт светват 48 лампи, имам навик само като запали да гледам дали всичко угасва, а в случая не палеше . . . :wierdo: :cheers:

Jivko7777
08-12-2011, 14:53
:D хаха да ти кажа абсолютно никога не съм го гледал това ключе, то в 166 като дадеш на контакт светват 48 лампи, имам навик само като запали да гледам дали всичко угасва, а в случая не палеше . . . :wierdo: :cheers:

Така е наистина са много лампите при нас са доста малко, а и Кодето е посредата и няма как да не го видим :)

code
08-12-2011, 15:20
На мен като ми светне code на таблото и си мисля, че съм във форума почвам да си търся клавиатурата хаха стига съм спамил.