View Full Version : Промени касаещи газовите уредби.
lordliness
07-12-2011, 20:40
http://fakti.bg/avto/24529-otpada-otdelniat-rejim-za-gazovite-uredbi
Слава , Богу, защото да сега и мислех , че ако колата ми е атомна централа, то кухнята ми трябва да е... ами не мога да си г представя!:nuke:
DJ Vladic
07-12-2011, 21:22
Аз ли грешно тълкувам горе написаното? Разбирам, че хората които упражняват технически надзор над тези съоръжения няма да имат вече такова право. Имам приятели които се занимават с това, и ми е трудно да го повярвам...
На газ карам от 11г имам 3 коли на газ и преглед на АГУ съм правил само веднъж на Мондеото през 2001г. Нещо се обърках тогава :bored: Една лепенка, дай кинтите и айде . . Пълна простотия отдавна трябваше да го махнат.
Периодичните прегледи и проверки на транспортируемото оборудване под налягане ще се извършват само от нотифицирани органи, т. е. от лица, получили разрешение от председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.
Нищо ново, просто сега прегледите ще се извършват от едни наши хора, а не от вашите хора.
Има пари в проверките и се преразпределят интересите;-)
lordliness
08-12-2011, 16:42
Аз го четох отгоре отгоре ,но разбрах,че когато отидеш на преглед ще проверяват и газовата.
Аз го четох отгоре отгоре ,но разбрах,че когато отидеш на преглед ще проверяват и газовата.
Ами то значи става по-зле, мама му стара :moon:
Нищо подобно!
Сваляш бутилката и изпарителя пък нека се заяждат
Нищо подобно!
Сваляш бутилката и изпарителя пък нека се заяждат
Хаха как пък да не тръгна да си разпарчетосвам колата, ти пък уби рибата :BIGsmile:
lordliness
08-12-2011, 22:05
Нищо подобно!
Сваляш бутилката и изпарителя пък нека се заяждатКогато зареждаш пак ще искат документ (паспорт) сигурно,а и колата има стикер за газ
Te и сега са в правото си да поискат паспорт.
lordliness
09-12-2011, 16:39
Аз не виждам нищо лошо,прегледа струва 10 лв.и си караш спокойно ,че не ти тече газ от никъде
Аз също, макар че тук е 20лв.
А сега като започнат проверките от новите "нотифицирани органи" кристалната ми топка показва поне 50% увеличение в цената на прегледа.
Хаха как пък да не тръгна да си разпарчетосвам колата, ти пък уби рибата :BIGsmile:
Аз няма, защото стикер все ще намеря, н о си е опция.
На газостанцията няма резон , при който някой да ми търси паспорт.
Ако има, то той е незаконен.
На прегледите на кретените, дето не са могли да ги намърдат другаде и са ги турили на пожарните и газовите прегледи- изобщо не разчитам.
Бутилките сам съм си ги пробвал и съм сигурен в тях.
При толкова много горелки, газ-детекторите ни са такива, за които само могат да си мечтаят горепосочените дебили!
Ама всичко това няма никакъв смисъл, защото трябва да има глоби.
Да се пълни хазната, за да се плащат заплати на идиотите.
Изобщо имаш цигари-нямаш цигари ---все бой!
Аз няма, защото стикер все ще намеря, н о си е опция.
На газостанцията няма резон , при който някой да ми търси паспорт.
Ако има, то той е незаконен.
На прегледите на кретените, дето не са могли да ги намърдат другаде и са ги турили на пожарните и газовите прегледи- изобщо не разчитам.
Бутилките сам съм си ги пробвал и съм сигурен в тях.
При толкова много горелки, газ-детекторите ни са такива, за които само могат да си мечтаят горепосочените дебили!
Ама всичко това няма никакъв смисъл, защото трябва да има глоби.
Да се пълни хазната, за да се плащат заплати на идиотите.
Изобщо имаш цигари-нямаш цигари ---все бой!
мен са ми искали да им покажа стикера за проверка на бутилката иначе не зареждат.
тука теста за теч е 15-20лв и се извършва или с високотехнологична бутилка от минерална вода с пробита капачка и сапунена вода или газдетектор който не може да се задейства даже и цяла седмица да караш на боб и леща :D
както каза старата лисица - сега едни наши хора ще правят "проверки" :D
lordliness
13-12-2011, 00:12
мен са ми искали да им покажа стикера за проверка на бутилката иначе не зареждат.
тука теста за теч е 15-20лв и се извършва или с високотехнологична бутилка от минерална вода с пробита капачка и сапунена вода или газдетектор който не може да се задейства даже и цяла седмица да караш на боб и леща :D
както каза старата лисица - сега едни наши хора ще правят "проверки" :D
Тоя детектор чука като гайгеров брояч :)
Тоя детектор чука като гайгеров брояч :)
същия тука в съюза на автомобилистите не можа да хване кола с теч. освен това газанализатора им е капут. показваше богата смес дори по едно време сондата му като не беше изобщо в ауспуха :D бах го в съюза ....
хаха помня го това аз :Д да ева и сондата му дърпам аз по-малко навън,навън ония се мармори много гори то по-зле от жигула накрая я извадих от ауспуха цифрите немърдат пак много горяло .Пък неговия голф карбуратор как го бил задушавал и излизало отзад мирис на цветенца :Д се едно карал розово масло :Д . Инъче за гаста имах солидни течове от защитният клапан (пружинката му бе умекнала) та не го знаех това тогава само го подозирах и отивам при тос дето е на прегледа за гас,викам му тече отнякъде смърди ми целия гараж и вади той стария си гас детектор който като гледам е от поне 20 год и почна да цъка навред нищо неоткри . Само ми каза може да е от клапа може от бутилката,може по пътя някъде на изпуска,ама вика почти съм сигурен ,че не е от буренцата,дължиш ми 10 лв вика :Д казах му : като оправя проблема на прегледа ще ти платя ,големи тарикати еййй !