View Full Version : Gateway на рутера ми ?
AlfaFen145
07-12-2011, 20:47
Каква може да е причината ,поради която не ми позволява да вляза в Gateway-a на рутера ми ?
Интернета ми е супер бавен ...от доставчика до рутера идва всичко на 1000% и работи на 100% всичките 25мБт са налични ,но до рутера..
въвеждам гейтуейа на рутера ми ,който е
192.168.1.1 -за тп-линк рутерита,пиша си акаунта и паролата и ми излиза ,че няма такова нещо ????
какво да правя ?
Дай точната грешка.
Сигурен ли си, че пишеш правилните потребител и парола?
Рестартира ли рутера?
AlfaFen145
07-12-2011, 23:10
Дай точната грешка.
Сигурен ли си, че пишеш правилните потребител и парола?
Рестартира ли рутера?
Няма точна грешка,като напиша акаунта и пасс,става същото като натиснеш F5(или рефреш) на бегграунда.
Рефрешфа се лог-ин оператора и ми дава от начало ,качели не е станало нищо ....
??????? уот дъ фак !
Каква може да е причината ,поради която не ми позволява да вляза в Gateway-a на рутера ми ?
Интернета ми е супер бавен ...от доставчика до рутера идва всичко на 1000% и работи на 100% всичките 25мБт са налични ,но до рутера..
въвеждам гейтуейа на рутера ми ,който е
192.168.1.1 -за тп-линк рутерита,пиша си акаунта и паролата и ми излиза ,че няма такова нещо ????
какво да правя ?
Имам хубав чук! Ще ти услужа с него!
После си подготви 35-49 лева за нов и си готов!:grandpa:
dilian alfa gtv
08-12-2011, 00:00
Имам хубав чук! Ще ти услужа с него!
После си подготви 35-49 лева за нов и си готов!:grandpa:
Аз не схващам нещо,нали всички доставчици като техен абонат ти дават рутер без пари,както и при телевизията,плащаш символично някаква сума там,прмерно 3-5лв.
Абонат съм на Булсатком и имам 4 приемника,за всички стаи,платих само за 2-ри допълнителен HD,защото имам нужда от два такива,а основния ми дадоха безплатно и така.
Може някой да те е хакнал.
Има опция за връщане във фабрично състояние... според точния модел в Гугъл търси.
Връщаш фабрично, логваш се със стандартните за модела, настройваш наново и готово.
После си слагаш нов юзер и здрава парола.
И не я ползваш като Уайрлес кий същата.
А ако ограничиш торентите до под 300 - 500 конекции като цяло проблемите от рутера ще намалеят драстично.
...
Връщаш фабрично, логваш се със стандартните за модела, настройваш наново и готово.
После си слагаш нов юзер и здрава парола.
...
+1
Също така някои модели по подразбиране НЕ позволяват да им влизаш в администраторския интерфейс безжично, а само като си вързан през Ethernet (LAN) порт/овете.
А да... а в зависимост от настройките може да се налага да изпишеш в бара не просто:
192.168.1.1
а
https://192.168.1.1
AlfaFen145
08-12-2011, 11:29
+1
Също така някои модели по подразбиране НЕ позволяват да им влизаш в администраторския интерфейс безжично, а само като си вързан през Ethernet (LAN) порт/овете.
Тоя тп-линк ,с който съм дава и по двата начина.Но пак не става !!
А да... а в зависимост от настройките може да се налага да изпишеш в бара не просто:
192.168.1.1
а
https://192.168.1.1
хттпс не върши никва работа в случая :)
Ако го дам по дефаут рутера от копчето за систем рестарт,после ква беше процедурата ,че съм забравил све !
И какво имаш впредвид с тези ограничени връзки на торрента ?
Аз съм дал ънлимитед на доунлоуд и 10 кб на ъплоуд,докато свалям..
Обесни като на Дъмми ... :)
Тоя тп-линк ,с който съм дава и по двата начина.Но пак не става !!
хттпс не върши никва работа в случая :)
Ако го дам по дефаут рутера от копчето за систем рестарт,после ква беше процедурата ,че съм забравил све !
И какво имаш впредвид с тези ограничени връзки на торрента ?
Аз съм дал ънлимитед на доунлоуд и 10 кб на ъплоуд,докато свалям..
Обесни като на Дъмми ... :)
Торент клиента има и опция за ограничаване на броя активни връзки които прави на торент и изобщо.
Поне при уТорент опцията работи (при БитКомет не винаги).
Евтините рутерчета обикновено умират над 600-1000 паралелни връзки, за това 500 лимит е перфектно решение.
Аз поне държа до 5 активни торента (6ия седи и чака) и всеки от тях има до 150 активни конекции, а общия брой е 500 (както може да се досетите, не всички торенти ползват 150 те конекции винаги).
Процедурата при систем рефреш е като при нов рутер - задава му се как си получава нета (лан/ппое) дали е динамично или статично ИП (съответно настройки), клониране на МАК адрес ако е правен.
Вътрешната мрежа обикновено работи без пипане освен ако няма нестандартен дизайн.
Уайрлеса - ВПА криптиране като минимум, 63 знаков ключ.
Ей тук генерират такива за по-лесно.
http://www.yellowpipe.com/yis/tools/WPA_key/generator.php
AlfaFen145
08-12-2011, 16:33
Торент клиента има и опция за ограничаване на броя активни връзки които прави на торент и изобщо.
Поне при уТорент опцията работи (при БитКомет не винаги).
Евтините рутерчета обикновено умират над 600-1000 паралелни връзки, за това 500 лимит е перфектно решение.
Аз поне държа до 5 активни торента (6ия седи и чака) и всеки от тях има до 150 активни конекции, а общия брой е 500 (както може да се досетите, не всички торенти ползват 150 те конекции винаги).
Процедурата при систем рефреш е като при нов рутер - задава му се как си получава нета (лан/ппое) дали е динамично или статично ИП (съответно настройки), клониране на МАК адрес ако е правен.
Вътрешната мрежа обикновено работи без пипане освен ако няма нестандартен дизайн.
Уайрлеса - ВПА криптиране като минимум, 63 знаков ключ.
Ей тук генерират такива за по-лесно.
http://www.yellowpipe.com/yis/tools/WPA_key/generator.php
Мерси колега ,ще го оправя тези дни ,че днес не ми се занимава..
А тва за У-торЕнто ,свалам макс по 2 ... :) такаче не ми пречи ...
Все пак го резни, че то 1 може да направи 1000 конекции (новите имат и по 2000 сийдъри в определен момент).
AlfaFen145
09-12-2011, 15:30
Все пак го резни, че то 1 може да направи 1000 конекции (новите имат и по 2000 сийдъри в определен момент).
Добре,мерси :)