PDA

View Full Version : ел.схема на чистачките

Kamen
23-10-2006, 15:48
Някой може ли да ми намери ел.схема на чистачките че нещо не работят както трябва. Имам един ход на лостчето който не прави нищо. Нямам задна чистачка ако това е от значение. БЛАГОДАРЯ !!!!

tonov
23-10-2006, 16:53
Какво точно не работи? Дай повечко подробности ако може да помогнем и без схема.
пп Пратих ти на мейла и схемичката, ма е на ингилизки :roll:

Kamen
23-10-2006, 19:47
Какво точно не работи? Дай повечко подробности ако може да помогнем и без схема.
пп Пратих ти на мейла и схемичката, ма е на ингилизки :roll:

Не работи втората позиция на доло като натиснеш лостчето.

Kamen
23-10-2006, 19:51
Видях схемата която си ми пратил но не е тя. Аз днес по нея гледах и не отговаря. Електроинженер съм и се оправям със схеми, но... просто схемата не е таз.

tonov
23-10-2006, 20:23
Tе са 4 схеми, гледай според годината и модела табло за бушоните. Иначе принципно едва ли е голяма разликата.
Ако правилно съм разбрал не ти работи импулсния режим, а?

Venci
24-10-2006, 04:59
Ако не работи импулсния режим виж първо бушона и релето, преди да се ровиш по жиците :wow:

Kamen
24-10-2006, 07:39
Не е импулсния режим Незнам какъв режим трябва да е като натиснеш лостчено най-доло. но според мен тръбва да бъде най-бърз непрекъснат режим.

Lucky
24-10-2006, 09:24
Значи това,че нямаш задна чистачка мисля няма значение,защото тя е на отделна врътка.
А инак не ти работи точно непрекъснатата степен.

Kamen
24-10-2006, 09:59
Не ми работи непрекъснатата бърза степен. Нямам бързо чистене а само бавно непрекъснато. Абе трябва ми схема.Тези са за '97 модел и преди него явно. Пак ще ги разгледам всичките, но мисля че нито една не отговаряше.

Mury
24-10-2006, 13:43
Само че тази на врътката най-бързата е пак прекъсната бе Монка,а не е непрекъсната :idea: :idea: това имам предвид.Пояснявам
1.1 бутане нагоре единично пускане на чистачките
2.1 ход надолу-интервал с 3 скорости/това най-бързото пак е интервал а не непрекъснат ход/
3.2 ход надолу-непрекъснат режим на чистачките са една скорост

Тва е само искам да кажа че за мен чистачките на тази кола са ужасно тъпо измислени защото при много силен дъжд непрекъснатия режим въобще не смогва :idea: :wink: аре със здраве че осрахме темата на колегата

Deathbringer
24-10-2006, 13:47
Съжалявам, че използвам темата на колегата, но е с цел да не правя друга почти същата като тази.
@tonov Прати ми и на мен схемите ако можеш, защото не ми работи задната чистачка. До чистачката не стига ток, а предпазителя си е здрав.

Kamen
24-10-2006, 13:56
Незнам как се е омазала темата ама явно схема неможа да се намери.

tonov
24-10-2006, 15:40
Глей ся, ако са ти така положенията на лоста както ги описа mury (и мойте са така), значи проблема най-вероятно ти е в ключа. Той подава маса и включва релето на мотора за чистачките. Сигурно на най-долната позиция не подава. Щом ти работи импулсния режим значи е здрав мотора, крайния изключвател, схемата за импулсното. Бушона е един и същ за всички степени.

пп Deathbringer, пращам ти същите схеми :)

Deathbringer
24-10-2006, 16:56
Много благодаря за схемите. Мисля, че ще свършат работа :lol:

duvi
24-10-2006, 17:00
А дали случайно ще мога да получа и аз схемичката, че и аз некви грижи имам :oops: :oops:

tonov
24-10-2006, 17:13
А дали случайно ще мога да получа и аз схемичката, че и аз некви грижи имам :oops: :oops:

Хуу де, ма къде да я пратя :D Дай мейл

Kamen
25-10-2006, 07:43
Глей ся, ако са ти така положенията на лоста както ги описа mury (и мойте са така), значи проблема най-вероятно ти е в ключа. Той подава маса и включва релето на мотора за чистачките. Сигурно на най-долната позиция не подава. Щом ти работи импулсния режим значи е здрав мотора, крайния изключвател, схемата за импулсното. Бушона е един и същ за всички степени.

пп Deathbringer, пращам ти същите схеми :)

Там е проблема че ключа прехвърля, но чистачки няма.

duvi
25-10-2006, 08:53

:oops: viperche@gmail.com :oops:

Kamen
25-10-2006, 10:18

:oops: viperche@gmail.com :oops:

Пратих ти схемата на майла

tonov
25-10-2006, 15:29
Tам е проблема че ключа прехвърля, но чистачки няма.

Има една схема която е за модели след '97. Та според нея вътре в моторчето има 2 релета - едното е за импулсния режим, а другото за непрекъснатия. Може там да е проблема, просто въпросното реленце да е дало фира.