Log in

View Full Version : В командировка в Швейцария с лична карта

trustworthy
09-12-2011, 22:01
Става дума за изтекъл задграничен паспорт. Знам, че е голямо чакане за нов, защото МВР се мотат с месеци за излизането на постановлението за това, че не е бил подновен навреме, а междувременно не може да се изкара друг паспорт.
Някой може ли да каже дали е разрешено да се влезе с лична карта само, ако става дума за командировка?

Брагодаря предварително.

mordohy
09-12-2011, 22:12
Ако си черен грък или кипърец, с ония парцал, дето му викат ЛК, няма да имаш проблем!
С нашите, дето са си като паспорти- все ще ти намерят кусур:Silent:

Кайо
09-12-2011, 23:25
Ако си черен грък или кипърец, с ония парцал, дето му викат ЛК, няма да имаш проблем!
С нашите, дето са си като паспорти- все ще ти намерят кусур:Silent:
Са кат каза гърци......
Едни цървули,полицаи ме беха спрели на път за Атина,малко след Темπи,τа ме питаха защо имам две лични карти :rotfl:
викам му аз:
-Е тва едното е книжка.....,пише си отгоре на латиница.....
а той:
-Па аз ако знаех,чужди езици полицай ли щеше да стана?!?!?http://clubalfaromeo.com/forum/images/smilies/36_11_6%5B1%5D.gifhttp://clubalfaromeo.com/forum/images/smilies/36_11_6%5B1%5D.gif

За Кравария не знам,ама преди 4 години на Гетуик у Лондон с лична карта не искаха да ме пущат,ама яз си носех и паспорто..

BillyBoy`
10-12-2011, 11:57
Става дума за изтекъл задграничен паспорт. Знам, че е голямо чакане за нов, защото МВР се мотат с месеци за излизането на постановлението за това, че не е бил подновен навреме, а междувременно не може да се изкара друг паспорт.
Някой може ли да каже дали е разрешено да се влезе с лична карта само, ако става дума за командировка?

Брагодаря предварително.За лична карта незнам.Моя задграничния паспорт беше изтекъл март месец.Има бърза поръчка която е за три дена и на четвъртия ден отиваш и си взимаш паспорта.

fred
10-12-2011, 15:27
За лична карта незнам.Моя задграничния паспорт беше изтекъл март месец.Има бърза поръчка която е за три дена и на четвъртия ден отиваш и си взимаш паспорта.

То май имаше и за един ден поръчка.
Иначе в рамките на ЕС, личната карта е документът.
Колкото до Швейцария, виж какво пише тук, от 2009 г е публикацията, тоест нямаш проблеми ако е комнадировка или посещение до 3 месеца:
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=280134

rusiq86
10-12-2011, 15:53
Ще платиш една глоба за това, че не си подновил паспорта на време или върнал стария и за един или три дена има поръчка!

kompir
10-12-2011, 19:00
Ще платиш една глоба за това, че не си подновил паспорта на време или върнал стария и за един или три дена има поръчка!

Дрън-дрън ,моя го върнах 4 години след изтичането и ми го подновиха без глоби и въпроси барабар с Л.К. :bravo:

firedragon
10-12-2011, 21:35
Дрън-дрън ,моя го върнах 4 години след изтичането и ми го подновиха без глоби и въпроси барабар с Л.К. :bravo:

Защото глобата отпада след 12 месеца.

rusiq86
10-12-2011, 23:16
Това не го знаех!

fred
10-12-2011, 23:47
тия глоби никой почти, не ги търси, а това за 12 месеца не съм го чувал, но няма значение

stelt
11-12-2011, 01:32
Аз съм пресен. Срещу 200 лв вадят паспорт на деня.

CBET
11-12-2011, 08:44
тия глоби никой почти, не ги търси, а това за 12 месеца не съм го чувал, но няма значение

Съвсем прясно!

Глобата от 20.00 лв. е за невърнат навреме задграничен паспорт след изтичане на датата на неговата валидност. Най-интересното, е че за наложеното ми наказание разбрах на 08.12.2011, т.е. когато ми донесоха препоръчаното писмо, в което беше въпросното известие (държа да отбележа, че го получавам за първи път, нищо че в него пише "Каним Ви отново най-учтиво..."). Цитираното наказателно постановление 3981 от 10.12.2010 на ОД на МВР-Русе, нито съм го подписвал, нито съм го виждал, нито знаех за него до оня ден! Най-тъпото в цялата ситуация е, че никой не можа да ми отговори на въпроса, аджеба аз без да знам, че съм санкциониран как си я представят да платя? И тъпата крава от НАП ми обяснява, че ако откажа щели да ми запорират банковите сметки (цитира ми дори къде, какви са сумите). От МВР-Русе ми заявиха най-нагло, че три пъти ми били изпращали препоръчано известие за постановлението, а и според тях аз съм ги получавал!? Отказаха да ми покажат както обратните разписки, на които се предполага, че трябва да има мой подпис, така и въпросното наказателно постановление!

Уникално тъпа ситуация, но кое пък в държавата ни е в ред? А и колко ли народ са прекарали по тази схема?

За мен това си е чист държавен рекет! Виновен, невинен / Знаеш, не знаеш - ще плащаш! Като не плащаш - запорираме сметки! Ако по сметките няма пари - продаваме ти на търг (който разбира се ще спечели наш човек) имущество, удържаме си вземанията пък ти реви и си губи времето и живота по дела и съдилища да доказваш, че не си знаел и не си получвал известията...

Сещам се за корупционната класация (http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=981656&postcount=426), която излезе наскоро ...

Stefan Caromov
11-12-2011, 12:30
На въпроса на питащия, НЕ с лична карта само няма да те пуснат в Switzerland

Sunny
11-12-2011, 13:40
Според ТАЗИ (http://news.ibox.bg/news/id_101515328) статия би трябвало да може да се влезе/мине в Швейцария само с лична карта.

Кайо
11-12-2011, 13:45
Порових се малко в нета и навсякъде пише от 2009,че става и с лична карта.....

soldier
12-12-2011, 10:33
Един колега ходи и каза, че само с л.к. е минал. Това миналата седмица.

Успех

Stefan Caromov
12-12-2011, 11:35
Еми това значи е нещо ново. До преди година не можеше ,може моята информация да е стара ,за което се извинявам ,ако съм подвел някого

BatVas
12-12-2011, 12:43
Aми аз миналата година октомври месец 2010 си влязох и си излязох от Швейцария само с лична карта.

stelt
12-12-2011, 12:44
Всеки път е различно. Точно преди година влязох в Швейцария с кола с немска регистрация и никой не ми поиска никакви документи.

BatVas
12-12-2011, 12:47
Всеки път е различно. Точно преди година влязох в Швейцария с кола с немска регистрация и никой не ми поиска никакви документи.

Ами ние бяхме с Петко и колата си беше с БГ регистрация.

soldier
12-12-2011, 14:14
Спред колега зависи от къде идваш. Пример, ако идваш от Германия (шенген) не проверявали. Абе честно казано нямам идея как стоят нещата, но на него не са му искали паспорт. Това със самолет от Мюнхен.

Събев
12-12-2011, 23:02
Aз 2009г. бях взел жената с мен на разходка и само с лична карта, защото тя няма червен паспорт си влезнахме в Щвеицария с БГ камион, дори ни правиха пълна проверка на границата! Но за документите никой никакви проблеми не ни направи! Много пъти съм ходил в Швеицария и никога не са ми искали червен паспорт, винаги само с ЛК минавам!

simvola
13-12-2011, 09:49
Пътувай си спокойно с лична карта колега , имам много познати които са посещавали Швейцария само с л.к. но ако имаш притеснения все още влез в саита на посолството .