View Full Version : все едно работи на 3 цилиндъра?
alfa maniak
12-12-2011, 09:36
Здравейте колеги от около 1 месец си карам хубавицата само на бенз и се получава един момент както си варви с леко натиснат педал без да подавам и снемам газта и започва да папърка една такава в ниските обороти все едно е на 3 цилиндъра и вече след 4000 оборота почва да се чуди а да се отпуши а не но към 5000 оборота вече влиза в ритъм и незнам ако някои го е срещал този проблем моля помагайте че тъка много се дразня а забравих и оставам с обеждението че ако друсне в дупка се оправя та нз и като спра на светофара и оборотите падат към 700-800 и усещам че мотора не работи както трябва мерси и маи взе и бая да гори градско колата е от подписа ми мерси предварително и одеве най-интересното гърми на бензин ебаси колата незнам кво да я правя
Здравейте колеги от около 1 месец си карам хубавицата само на бенз и се получава един момент както си варви с леко натиснат педал без да подавам и снемам газта и започва да папърка една такава в ниските обороти все едно е на 3 цилиндъра и вече след 4000 оборота почва да се чуди а да се отпуши а не но към 5000 оборота вече влиза в ритъм и незнам ако някои го е срещал този проблем моля помагайте че тъка много се дразня а забравих и оставам с обеждението че ако друсне в дупка се оправя та нз и като спра на светофара и оборотите падат към 700-800 и усещам че мотора не работи както трябва мерси и маи взе и бая да гори градско колата е от подписа ми мерси предварително и одеве най-интересното гърми на бензин ебаси колата незнам кво да я правя
Много интересно:balloon:...провери си акумолатора добре ли е сързан(стегнати клеми) Провери кабела на дебитомера да не е закъсан...
Провери и как работи колата със откаен дебитомер.
Също така...и кабели и свещи и бубини...
За целта иди на диагностика:sheep:
endeavour
12-12-2011, 14:51
И аз съм ЗА проверка на кабели, свещи и бобини. Поне при мен беше от кабел8-)
cassillas
12-12-2011, 20:02
Аз напомням и за л.сондата. Може първо да пробваш как работи с откачен дебитомер и после с откачена л.сонда.
didko_boy
12-12-2011, 21:46
и като извадиш бобините с кабелите виж дали не е пълно с масло при свещите
badmadafaka
13-12-2011, 11:34
и като извадиш бобините с кабелите виж дали не е пълно с масло при свещите
Или вода... ;)
Или вода... ;)
: Thumbup: Това ми се е случвало след измиване и подсушаване ( подсушаването явно не е било достатъчно) на ДВГ проби лула на една свещ и започна да прави абсолютно същите магарии
Та понеже боря същия проблем ... Кабелите са наред. Започнах от свещите ... Когато отворих да ги сменя и резултата - 2 са пълни с вода, а една с масло. Което ще рече? Освен гарнитура ...
Намерих доста теми по въпроса, но не ми стана ясно следното:
като се премахне водата това решава ли проблема?
от къде идва тази вода?
Та понеже боря същия проблем ... Кабелите са наред. Започнах от свещите ... Когато отворих да ги сменя и резултата - 2 са пълни с вода, а една с масло. Което ще рече? Освен гарнитура ...
да не си ходил на автомивка :)
Аз не съм, но е купих наскоро от авто морга /къща/. Това при миене на двегателя ли става или и при външно миене???
ами в твоя случай сигурно е по 1-ва точка, но може и по 2-ра да се случи ако момчето с пароструйката е много старателно :D
Радвам се на това мнение. И аз така подозирах. Просто не можех да го измисля как ще стане при външно, при тези капаци, кабели и прочие.