View Full Version : Alfa 155 2.5 V6
Здравейте, вече и аз се присъединих към това общество. Подариха ми една 155-ца, шестак. Все още не съм я карал или снимал. Но колата е много запазена и на много малко километри, защото братовчед ми живее в Норвегия и я кара само лятото за 2 седмици в България.
Имам един въпрос за начало - чувал съм, че на този мотор може да му се сложи турбина и да стане 200+ кончета. Има ли някой, който вече е направил това? Ако да, с каква турбина става? И не на края, като парички колко ще ми излезе това удоволствие /приблизително/?
nonamecrew
14-12-2011, 09:49
Честито колега за придобивката :lol_sign: със здреаве да си я караш :priest:
То не знам дали е за честитене, щото колата се оказа 1992г /а ми казаха че била 1997 :)/.
Това е рамата - ZAR16700000005852, с двигател - AR67301000844. Може ли някой да ми каже точно кой е този двигател? Освен че е 2.5 V6.
То не знам дали е за честитене, щото колата се оказа 1992г /а ми казаха че била 1997 :)/.
Това е рамата - ZAR16700000005852, с двигател - AR67301000844. Може ли някой да ми каже точно кой е този двигател? Освен че е 2.5 V6.
http://eper.fiatforum.com/eper/navi?CHASSIS_NO=ZAR16700000005852&PART_SEQ=&COUNTRY=012&SGRP_COD=&ITEMSRMV=&ALL_FIG=0&KEYPRESSED=&CURRENT_PAGE=&DRW_NUM=&SHOW_FAMILY_LIST=&MODIFIED_FIELD=CHASSIS_NO&ITEMSADD=&SRCWRFAM=&ESB_SORT_TYPE=&ADDSPECIAL=&SRCNEWPAR=&SBMK=R&PRINT_MODE=0&FABRICS_COD=&ESB_SUB_VALUE=&CDS_COD=&DEBUG_MODE=&GRP_COD=&SRCRECPAR=&PART_DSC=&PART=&MAX_ROW_NUMBER=&COMM_MODEL=&ESB_REVIEW=&PREVIOUS_KEY=HOME&IS_RELOAD=&LAST_SELECTED_PART=&GUI_LANG=3&MAKE=R&SB_CODE=-1&MANODOPERA=&PARENT_PART_COD=&SEARCH_TYPE=&CLICKED_PAGE_CHANGE=&DV=&SRCNEWFAM=&SELECTED_COLOR_COMB=&ID_MINISITE=&FRM_ELMLGT=22&ITEMSUPD=&CPDNUM=&CPDPRTCOD=&EPER_CAT=SP&SRCRECFAM=&CPDPRTSEQ=&ALL_LIST_PART=0&FAMILY=&RMODE=&BRANDS=&ITEMSCLR=&DRIVE=D&WINDOW_ID=1&FAM_DSC=&CPDPRTREF=&SRCWRPAR=&SGS_COD=&SOST_GRPNUM=&FL_PREF_LANGUAGE=&MAX_PAGE_NUMBER=&NEW_HTTP=TRUE&SUBSYSTEM=&CLICHE=&ADDNOTES=&PART_COD=&KEY=FORM&LANGUAGE=3&ESB_OPERATION=&SB_FULL=&ESB_ORDER_TYPE=&SENDFORAUTH=
Благодаря. Но казано по-простичко - това 2.5 V6 24 клапана ли е? Или то няма други... Видях вече, че е с ремък, а не с верига.
Голям плюс е, че салона е запазен много, за 19г колата е само на 137 000км. Братовчед ми я купиха преди 10-тина години, когато беше на 90 000км. И я взеха от познат, който много я поддържаше. Но след този малък пробег и многото стоене първо трябва да отида до някой сервиз, който може да я погледне.
Може ли да ми препоръчате такъв сервиз или майстор в Бургас?
П.П. На част от въпросите намерих отговор - 12 клапана е.
Alfa Romeo 155 2.5 V6 е 5-местен седан, който има 4 врати и FWD (предни задвижващи колела / предно предаване). Първите бройки от модела са произведени през 1992 г. Автомобилът е висок 1401.00 мм, широк 1701.00 мм и дълъг 4446.00 мм. Дължината на задната следа е 1402.00 мм, на предната следа е 1477.00 мм, а колесната база е 2541.00 мм. Собственото тегло на превозното средство е 1371 кг. Двигателят на Alfa Romeo 155 2.5 V6 е тип SOHC (един разпределителен вал над клапаните), 6-цилиндров, с по 2 клапана на цилиндър, с атмосферно пълнене и 2492 cc работен обем. Разположен е напречно отпред на автомобила. Цилиндрите в двигателя са V-образно подредени. Цилиндрите са с диаметър 88.00 мм, а ходът на буталата е с дължина 68.30 мм. Степента на сгъстяване е 10.00:1. Максималната мощност, която двигателят може да развие е 123 кВт / 167 к.с. при 5800 об/мин, а максималният въртящ момент - 215 Нм при 4500 об/мин. Използваната в автомобила горивна система е инжекцион. Времето, за което автомобилът може да ускори от 0 до 100 км/ч е 8.40 с. Разстоянието от един километър се изминава от автомобила за 29.40 с. Скоростната кутия на Alfa Romeo 155 2.5 V6 е 5-степенна, ръчна. Максималното предавателно отношение е 0.92:1. Крайното/диференциалното предавателно отношение е 3.41:1. Резервоарът е с вместимост 63.60 л. Предната спирачна система е оборудвана с вентилирани дискове. Задната спирачна система включва дискове, серво усилвател, антиблокираща система (ABS).
nicola 59
14-12-2011, 13:12
Честито колега за колата ,аз лично за жалост никога не съм карал този модел и не мога да ти кажа нищо по конкретно ,но тук в форума има грамотни хора който карат точно тази кола и съм сигурен че при нужда можеш изцяло да разчиташ на тях за помощ или съвет.Желая ти успех.
Много съжалявам, може да заключите темата ако прецените... Баща ми я продал преди час...:bash::bash::bash:
Jivko7777
14-12-2011, 13:57
Много съжалявам, може да заключите темата ако прецените... Баща ми я продал преди час...:bash::bash::bash:
хах как така бе???
ReLeFNIQ
14-12-2011, 14:01
ХАха мен ако така ми продадат подаръка направп ще откача :-D
хах как така бе???
Криза...как така, гладен ли ще стой.....
А бе дойде някой 16 годишен у форума и се чудиш какво става:))
Бобби, на 37г съм. Просто баща ми не иска да карам бърза кола, затова. Реално на него я дадоха, но говорихме аз да я карам. И той, и аз си имаме други коли. Тази исках да си я стегна както трябва, дори мислех да и сложа турбина.
А кризата няма нищо общо - продадена е колкото струва един хубав телевизор :) Не е заради парите.
nicola 59
14-12-2011, 16:40
Криза...как така, гладен ли ще стой.....
А бе дойде някой 16 годишен у форума и се чудиш какво става:))
Бобби, на 37г съм. Просто баща ми не иска да карам бърза кола, затова. Реално на него я дадоха, но говорихме аз да я карам. И той, и аз си имаме други коли. Тази исках да си я стегна както трябва, дори мислех да и сложа турбина.
А кризата няма нищо общо - продадена е колкото струва един хубав телевизор :) Не е заради парите.
Колега съжалявам за колата и ти съчувствам .Аз също си обясних нещата като колегата Боби ,което е нормално за едно младо момче ,ма ти с този пост ни удари направо в земята и мене и Боби.
Jivko7777
14-12-2011, 16:49
Сори ама на 37г. си станал и баща ти да ти казва какво да правиш...
Дано новия собственик е ценител на марката и да се погрижи добре за колата.
:Bolt:Какви неща стават във форума
rossenvn
14-12-2011, 18:34
Бързо да се мести темата в "кочината":lol_sign:
200коня с турбина, ама с метанов инжекцион...няма да
Иначе колегата е от ситроен форума и там имаше темичка за тази 55ца...
http://www.citroen-bg.net/forum/viewtopic.php?f=35&t=51258
200коня с турбина, ама с метанов инжекцион...няма да
Иначе колегата е от ситроен форума и там имаше темичка за тази 55ца...
http://www.citroen-bg.net/forum/viewtopic.php?f=35&t=51258
Егати случая :Bolt:
Сори ама на 37г. си станал и баща ти да ти казва какво да правиш...
Пълномощното беше на негово име. Той затова е избързал да я продаде, защото знаеше че аз няма да се съглася. Нищо, здраве да е, ще се търси нещо друго....
Jivko7777
15-12-2011, 11:48
Пълномощното беше на негово име. Той затова е избързал да я продаде, защото знаеше че аз няма да се съглася. Нищо, здраве да е, ще се търси нещо друго....
:th_up:
Stoyan Georgiev
15-12-2011, 11:55
темата ми даде мого смях :D :D :D :D
няма такъв случеи :new_Eyecrazy: :baby_bringin: :tv: :priest:
как ще няма бе, колега - има :)
Само дето беше в 8Ц, ама пак тука във форума си беше...
явно е някаква мода :)
Jivko7777
15-12-2011, 14:12
как ще няма бе, колега - има :)
Само дето беше в 8Ц, ама пак тука във форума си беше...
явно е някаква мода :)
Виж ся това не е майтап работа че май колегата остана в гръцкия затвор...
Абе тука е пълно с мафиоти
soldier81
15-12-2011, 18:29
Това май е най-бързо продадената 155ца,някои стоят с месеци и няма кой да ги погледне.
Чудно как някой не се е похвалил тук във форума за новата придобивка.
Миналата година по това време пък имаше една (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=43556) пак 2,5 в6 дето уж на другия ден я откраднаха
Как стават тия работи и точно пък в тоя форум заеби :Suicide:
Жалко за колата....а и за колегата,ще трябва да се регистрира и в други форуми.
Който я е купил тая кола....трябва да вземе да почерпи сега.Това си е находка голяма!Макар че го чакат доста ремонти,въпреки малкото километри.Много стоене съсипва много неща...Аз викам да го намерим тоя човечец и да го отървем от тая тежка задача :D
bobi1997
24-11-2016, 20:22
Здравейте, колеги. Използвам темата, за да не пускам нова. Въпросът ми е има ли в България (и евентуално във форума) 155 2.5 V6, и евентуално дали се продава такава (в мобиле не видях обявени)?
Здравейте, колеги. Използвам темата, за да не пускам нова. Въпросът ми е има ли в България (и евентуално във форума) 155 2.5 V6, и евентуално дали се продава такава (в мобиле не видях обявени)?
Има колега, но поне тази не се продава...