PDA

View Full Version : Колко сме със 166 (сбит вариант)

code
14-12-2011, 23:33
2 от 166-ците от графа 3,2 са и FL - на geniusloci и на BIzZkIt4o
+ 1 JTD (втора на Linkestis)
В анкетата се вижда кой как е гласувал само се кликва на цифричката, така че може да си видите всеки автомобил при интерес.

lordliness
15-12-2011, 00:08
JTD-4 броя=80% :) към този час в ляво горе

kiko73
15-12-2011, 00:16
Айде сега да видим дали ще успея да натъкмя анкетата . .

Не си успял, тези с фейслифта не могат да посочат с какъв мАтор е - трябва да разрешиш възможност за няколко отговора, освен това тука има и някои напълно изперкали притежатели на повече от една 166

qpwo
15-12-2011, 00:20
Хайде TS-ове, не се срамувайте!!!:scherzkeks::flirt:

Доко
15-12-2011, 00:31
Ице добави и TS пропан-бутан, TS метан. ;-)

endeavour
15-12-2011, 08:06
Баси... много печка, много нещо:new_Eyecrazy:

balev64
15-12-2011, 08:08
Хайде и още едно JTD(ловешко),скоро ще го давам в завода на китайчетата, да гледат и се учат как се правят коли ;)

danchev63
15-12-2011, 09:37
е щом се дават напътствия, тогава нека и всички автомобили да са разделени по години, по кубатура и по конски сили. А може и по години на притежание.
Нали все пак идеята е да се преброят а не да се прави база данни с технически характеристики.
Браво на админа, достатъчно добре е станало.

Коки
15-12-2011, 10:55
Айде сега да видим дали ще успея да натъкмя анкетата . . .

Трябваше да я направиш с явно гласуване.

code
15-12-2011, 13:04
Трябваше да я направиш с явно гласуване.
С явно гласуване е, само кликваш на някоя от цифрите ;)

Коки
15-12-2011, 16:30
С явно гласуване е, само кликваш на някоя от цифрите ;)

Еее супер!

geniusloci
15-12-2011, 21:08
Гласувах 3.0/3.2, ама съм и FL :stumm:

Linkestis
15-12-2011, 21:23
Пааа некои да чукне още един глас за мен :) че един не стига :)

code
15-12-2011, 21:28
аааа не така щото наведнъж може да ви "услужат" 4-5 човека, по-добре на лично на някой приятел и после само с 2-3 думи да обясните какво е чукнато

---------- Post added at 21:28 ---------- Previous post was at 21:25 ----------

Гласувах 3.0/3.2, ама съм и FL :stumm:
Колега за твоята трябва графа "турбогъзарска" :clap: Все пак трябваше да е във FL , всеки можеше да види каква е точно, но нищо, ще ги уточняваме в първия пост.

Linkestis
15-12-2011, 21:29
Хммм ама в анкетата ще излезне примерно гласа на Иван пък тои няма 166.Гиги или някои друг може ли да се пробва да дублира на някои вота.Тоест дали е възможно?

code
15-12-2011, 21:32
Хммм ама в анкетата ще излезне примерно гласа на Иван пък тои няма 166.Гиги или някои друг може ли да се пробва да дублира на някои вота.Тоест дали е възможно?
Прав си. Ще добавя и твоята в първия пост. Така ще е май по-добре.

savoibul
16-12-2011, 08:57
Гласувах 3.0/3.2, ама съм и FL :stumm:Колега хубаво си направил, че почнах да се отчайвам, аз ли съм единствения луд.:cheers:

code
16-12-2011, 21:12
Резултатите вече са близо до крайните.:director:
90% печки и спаркове, графата TURBO - кръгъл сирак.
Според мен в БГ има около 200 166-ци, ма може и да бъркам нещо . . :calc:

Linkestis
16-12-2011, 21:29

Тук в София като гледам гонят по бройка 156..ама какво се чудя..вече са по 3 бона..

Dob4i
16-12-2011, 21:42
Доста се понапълни, но пак си е доста рядка. Когато купупвах мойта преди година и половина в мобилето и в карс имаше общо 5 166ци, а сега има някакъв бум на внос на морги...

code
16-12-2011, 22:00
Ако условно съдим за една кола колко е масова по бройките които се продават в мобиле то те са:
166 - 69
156 - 315
147 -146
159 - 13
Опел Вектра - 1315
Голф - 2658 :biggrin:
или на 38 Голфа - една 166

savoibul
17-12-2011, 10:42
Голф - 2658 :biggrin:
или на 38 Голфа - една 166Това готино си го измислил :crazy:

didod
17-12-2011, 12:39

Boby е с турбо, ама сигурно не е видял анкетата. А брат му е с 2.5, но не пише тук.

Boby
17-12-2011, 13:50
Е разписах се и аз.:crazy:

code
20-12-2011, 08:58
еееееее много 166-ци, ъп за още :pancake:

ecotronic
20-12-2011, 10:22
Тук в София като гледам гонят по бройка 156..ама какво се чудя..вече са по 3 бона..

По моя съвсем груба преценка смятам, че в София 166 - ците се отнасят към 156 - ците както 1/4.

Linkestis
20-12-2011, 18:25
Станаха "масовки",ще сменяме модела май...

nightroller
20-12-2011, 20:07
Станаха "масовки",ще сменяме модела май...

ще го сменяте колега :) с фейслифт ;)

lordliness
20-12-2011, 20:25
До тук 85 броя общо

Linkestis
20-12-2011, 20:33
Ще сменям ама по-скоро с 7-ца :)

Доко
20-12-2011, 22:39

А, е те тва ми се върти от доста време в главата... ;-):crazy::tooth:

nightroller
20-12-2011, 22:44

това е добра алтернатива, според Венци частите по окачването са по-евтини от на Алфа а и фейслифта (на БМВ 7) е красива кола, само не разбрах защо Гиги продаде неговото ;)

п.п. нали не става дума за оная седмица на Крис Бенгъл дето прилича на пиян кашалот?

lordliness
20-12-2011, 23:01
Дори има поставки за чаши седмицата БМВ дори за две чаши :)

koolio
21-12-2011, 12:34
това е добра алтернатива, според Венци частите по окачването са по-евтини от на Алфа а и фейслифта (на БМВ 7) е красива кола, само не разбрах защо Гиги продаде неговото ;)

п.п. нали не става дума за оная седмица на Крис Бенгъл дето прилича на пиян кашалот?

То има само една седмица.
Е има и още една, ама е много стара вече.

silversnake
21-12-2011, 17:32
Ерес:clap2: ...:lol:
...Като бивш член на тая секта - най-вероятно става дума за Е 38 с 3.0 "d" моторетка, не TDS...според мен най-изчистения, пропорционален и изящен дизайн на баварците в големия клас...и солиден комън-рейл. В Е 38-цата и класиката във визията не е изгубена още. Е 32 почти не се среща вече, само в маниаци... бензинови ламери. А...за Е65-66 - голяма пара...Но дай Боже всекиму!

Kuku
21-12-2011, 17:42
ОФФ...
То убаво гледате 3 литров дизел, ама аз не съм сигурен, че това е най-добрия избор.
Дюзи-мюзи, скорости-морости....
"Май е по-добре 740i с газов инжекцион!" - каза мой приятел, заклет фен на БМВ :?

andro88
21-12-2011, 17:52
Как ви звучи Quattroporte GTS 4.7L V-8 двигхател.
Аз лично ако някога сменя алфата , то ще е с Мазерати. Няма да се кача скучен немец .:jumping::jumping::jumping:

lordliness
21-12-2011, 18:19
Аз пък не мога да гледам надлъжно разположени двигатели когато вдигна капака.Всички БМВ-та отпадат.

Доко
21-12-2011, 18:30
ОФФ...
То убаво гледате 3 литров дизел, ама аз не съм сигурен, че това е най-добрия избор.
"Май е по-добре 740i с газов инжекцион!" - каза мой приятел, заклет фен на БМВ :?

Дюзи-мюзи, дизели-мизели, ала-бала. :smoke:
Четирилитров осмак е истината ;-)

old alfist
21-12-2011, 18:59
С явно превъзходство се очертава предимството в количеството на нафтовите екземпляри - явно наистина този раздел е мазутния раздел на форума.

Murderer
21-12-2011, 19:09
Е па те'а печкарите,нали са си на 'сяка манджа-шарената сол,просто ако се не чуе отнекъде шевна машинка да тропа няма се размине соарето бе да го е.. :pain: абе бухай-лаф мухабета да въ'ри :lol:

geniusloci
21-12-2011, 20:20
Тук в София като гледам гонят по бройка 156..ама какво се чудя..вече са по 3 бона..Виждам по еднадве на ден. 156-ци - поне тройно повече.

Иначе и аз се чудих на 7-цата от 2000-2001, класика е, красива голяма кола. По-нова - скъпо и дори по-грозно. Накрая все пак взех алфата, де :D

code
21-12-2011, 20:59
7-цата е шофьорска лимузина и като такава за мен е безсмислена като лична кола. Значи ако 166 е леко безсмислена 7-цата пък е супер изцепка особено за града.
Иначе и мен ме кефят примерно 730D, ама нещо не ме кефи на карам автобус 1830кг-празен с 12-14л разход нафта в града :tank: За бензиновите да не отварям дума дето под 20 газ не могат да паднат в града - автобус с бойлер.

Linkestis
21-12-2011, 21:05
Така е ама има ЕЛЕМЕНТАРНИ "екстри" които липсват в "ТОП лимузината" на Алфа Ромео?!?!

-----------
Иначе спор няма относно Алфа...имам такава марка от почти 13 години...нооо почва да писва.Все пак БМВ за 9 бона,2000г. 730D с извинение като седна едва ли не ще ми направи орална любов.Пък нека да е автобус.

Murderer
21-12-2011, 21:24
7-цата е шофьорска лимузина и като такава за мен е безсмислена като лична кола. Значи ако 166 е леко безсмислена 7-цата пък е супер изцепка особено за града.
Иначе и мен ме кефят примерно 730D, ама нещо не ме кефи на карам автобус 1830кг-празен с 12-14л разход нафта в града :tank: За бензиновите да не отварям дума дето под 20 газ не могат да паднат в града - автобус с бойлер.

Хахаах.Еми,този коментар получва +1 от мен:lol:

---------- Post added at 21:24 ---------- Previous post was at 21:10 ----------

Така е ама има ЕЛЕМЕНТАРНИ "екстри" които липсват в "ТОП лимузината" на Алфа Ромео?!?!

-----------
Иначе спор няма относно Алфа...имам такава марка от почти 13 години...нооо почва да писва.Все пак БМВ за 9 бона,2000г. 730D с извинение като седна едва ли не ще ми направи орална любов.Пък нека да е автобус.

Прав си колега за това швабско лимузе,че бъкана от глезотии-имахме навремето такава фирмена гондола,
но колегата code правилно го изкоментира,че в сравнение с 166-цата,за личен автомобил е абсолютно абсурдно возило,особено за ежедневно градско каране :crazy:

Linkestis
21-12-2011, 22:15
Спор няма..монетата има две страни.Ама дали ще се правя на интересен с три Алфи в подписа или ще имам 7-ца...мисля че второто е по-добре/вече почвам така да мисля/
Едната/145-та/почти не се кара,двете 166-ци са винаги в движение.Ако изключим болния ми мозък слушащ всеки ден дали нещо не тропа и стърже може да се достигне до извода че "ми изгориа дреите" тия дръгели :)
166-та е хубав автомобил!Капризен но хубав,доставя удоволствие..ама къде е мамка му,поставката за чаша?Къде е подгрева под чистачките?Къде е заврян дисплея?Какви са цените на частите?Има още "къде" ама вие ги знаете.Аз не харесвам особено немските автомобили освен 7-та но до 2000г.Винаги съм искал 740IL.Още повече че за да стигна до работата и у-щето имам повече извън градско.Та мисля че една 3-ка дизел надали ще ме натовари повече от 166...
Лошото е че за едната съм дал 9 300лв.за другата 10 900лв.,значи грубо 20 000лв.Като добавим още около 8 000лв. за двете за почти три години станаха 28 000лв.Ако тръгна да ги продавам трябва да са на промоция:две за 10 000лв.От тук излиза че съм егати тъпъна за две години и няколко месеца да прахосам 18 000лв.!

lordliness
21-12-2011, 22:24
Спор няма..монетата има две страни.Ама дали ще се правя на интересен с три Алфи в подписа или ще имам 7-ца...мисля че второто е по-добре/вече почвам така да мисля/
Едната/145-та/почти не се кара,двете 166-ци са винаги в движение.Ако изключим болния ми мозък слушащ всеки ден дали нещо не тропа и стърже може да се достигне до извода че "ми изгориа дреите" тия дръгели :)
166-та е хубав автомобил!Капризен но хубав,доставя удоволствие..ама къде е мамка му,поставката за чаша?Къде е подгрева под чистачките?Къде е заврян дисплея?Какви са цените на частите?Има още "къде" ама вие ги знаете.Аз не харесвам особено немските автомобили освен 7-та но до 2000г.Винаги съм искал 740IL.Още повече че за да стигна до работата и у-щето имам повече извън градско.Та мисля че една 3-ка дизел надали ще ме натовари повече от 166...
Лошото е че за едната съм дал 9 300лв.за другата 10 900лв.,значи грубо 20 000лв.Като добавим още около 8 000лв. за двете за почти три години станаха 28 000лв.Ако тръгна да ги продавам трябва да са на промоция:две за 10 000лв.От тук излиза че съм егати тъпъна за две години и няколко месеца да прахосам 18 000лв.!Е да ама алфата все още минава за екзотика,а БМВ-та много и се качили разни(на по старите модели) и се вживяват като мутри

code
21-12-2011, 22:30
От тук излиза че съм егати тъпъна за две години и няколко месеца да прахосам 18 000лв.!
Ако знаеш колко такива тъпани сме се събрали тука . .

Dob4i
21-12-2011, 22:31
До някъде си прав, но автомобилите от същия или по-горния сегмент се обезценяват също безумно бързо, а цените на частите си остават без актуализация поне едно 7-8г. Ето примерно една с-класа http://www.cars.bg/u517506 , като нови струваха от 170 до към 240000 лева чисто нови, 3 години по-късно цената 3 пъти надолу. Ето и пример с баварец http://www.cars.bg/u490474 горе долу същата работа. Колите които не се обезценяват така бързо са колите от ниските класове(на които и частите им са евтини).
Едит: Какво да кажат собствениците на посочените по-горе коли които за 3 години са се обезценили със над 100 бона...

koolio
21-12-2011, 22:48
ОФФ...

740 на газ е като костюм с джапанки.

---------- Post added at 20:48 ---------- Previous post was at 20:47 ----------

-----------

Като например?

Murderer
21-12-2011, 23:00
Ако знаеш колко такива тъпани сме се събрали тука . .
Бийте тъпаните другари,шоуто да трещи :stretcher:
А по темата да допълня,че наистина високия клас на немските "отличници" са доста надеждни коли,ама както спомена колегата са толкова клиширани и със скучна визия МПС-та,които бяха "мутренските машини" на ударниците,от времето,когато се хората си мислеха,че са в ролята Саша Белой във филма"Бригада",аре стига с тез старите ленти от архива...
P.S.-(166-та завинаги ще си остане актуална,като визия,просто защото е чистокръвна италианка-хулиганка ;-)

Linkestis
21-12-2011, 23:32
Примери много...това че твоята има две копчета до скоростния лост не е екстра,за мен.Само ще ти дам един прост пример,за това че я имаш от скоро..шофирай по магистралата с 140-150км/ч и да е леко натоварено...настрои си радиостанция,да видиш къде ще ти е погледа след две секунди :)
Утре и вдругиден го дават по -10 градуса със сняг,купил ли си хубава стъргалка за лед?А чистачките ще ги вдигнеш ли да не ги остъргваш и тях.Като пътуваш за Плевен чашката или шишето кои ще ти ги държи?Пасажера ли?А пасажера ако пуши,през прозореца ли ще тръска?Или ще вдигаш подлакътника?Или ще спираш на бензиностанцията през половин час?Духалките за задните прозорци къде са ти?Или ще ти харесва да си бършеш задните стъкла с микрофибър?Като тръгнеш на екскурзия по навигацията ли ще се водиш или ще разпъваш пътна карта на България?Подгрева на шоферската седалка ако сега работи след време кои ще ти я оправи?Малко смесих екстрите с надежноста ама дайте да си говорим истината.
Имаш ли приятел тапицер да ти стегне седалката след около една година,или да ти претапицира волана?Или топката на скоростния лост?Или че 1700кг. автомобил има СЛАБИ предни спирачки?Или има добри фарове?Или не се чупят подглавниците?Или няма проблеми с чейнджъра?Или телефона е функционален по време на движение?Или чистачките които не могат да избутат повечко сняг?Или не замръзват прозорците?Като вали дъжд и спреш на светофара и свалиш стъклото леген ли ще си носиш?Като караш градско и сте двама,трима човека само на климатик ли ще караш,или ще им обясняваш колко е влажен климата? :)
Та мисълта ми бе,че това не е скапан автомобил...както казват "За бога,това е Алфа".
Чисто и просто още си в еуфория и не си видял елементарните недостатъци на лимузината.
На бялото черно не се казва.Минуси има и то не малко.Има много елементарни неща които от фиатчето не са ги домислили ама все пак е хубава..за това и имам две :)

Murderer
21-12-2011, 23:52
Примери много...това че твоята има две копчета до скоростния лост не е екстра,за мен.Само ще ти дам един прост пример,за това че я имаш от скоро..шофирай по магистралата с 140-150км/ч и да е леко натоварено...настрои си радиостанция,да видиш къде ще ти е погледа след две секунди :)
Утре и вдругиден го дават по -10 градуса със сняг,купил ли си хубава стъргалка за лед?А чистачките ще ги вдигнеш ли да не ги остъргваш и тях.Като пътуваш за Плевен чашката или шишето кои ще ти ги държи?Пасажера ли?А пасажера ако пуши,през прозореца ли ще тръска?Или ще вдигаш подлакътника?Или ще спираш на бензиностанцията през половин час?Духалките за задните прозорци къде са ти?Или ще ти харесва да си бършеш задните стъкла с микрофибър?Като тръгнеш на екскурзия по навигацията ли ще се водиш или ще разпъваш пътна карта на България?Подгрева на шоферската седалка ако сега работи след време кои ще ти я оправи?Малко смесих екстрите с надежноста ама дайте да си говорим истината.
Имаш ли приятел тапицер да ти стегне седалката след около една година,или да ти претапицира волана?Или топката на скоростния лост?Или че 1700кг. автомобил има СЛАБИ предни спирачки?Или има добри фарове?Или не се чупят подглавниците?Или няма проблеми с чейнджъра?Или телефона е функционален по време на движение?Или чистачките които не могат да избутат повечко сняг?Или не замръзват прозорците?Като вали дъжд и спреш на светофара и свалиш стъклото леген ли ще си носиш?Като караш градско и сте двама,трима човека само на климатик ли ще караш,или ще им обясняваш колко е влажен климата? :)
Та мисълта ми бе,че това не е скапан автомобил...както казват "За бога,това е Алфа".
Чисто и просто още си в еуфория и не си видял елементарните недостатъци на лимузината.
На бялото черно не се казва.Минуси има и то не малко.Има много елементарни неща които от фиатчето не са ги домислили ама все пак е хубава..за това и имам две :)

Абселутно си прав за тез"дреболийки",колега...аре сия екстри ще гледаме-алфи ше караме аи си и ти ;)
...ми то на'што гардже си е най-убаво знаиш:lol:

Доко
21-12-2011, 23:53
Подгрева на шоферската седалка ако сега работи след време кои ще ти я оправи?:)

А бе то и аз се заглеждам по 7-ци... ама верно, кажи къде да гледам за подгрева, лятото ми пържеше задника, а от месец-два не иска да тръгва и то на шофьорската да го е..? :crazy:

gigi
22-12-2011, 00:10
Ей много съм либерален ама нали си имах и от двете та са ми любимки. Поспамете си още малко че ще позатрия после.
Как ми липсва БМВ-то са зимата..........
П.С. Капна малко и Алфата замръзна.........

Pepko-Bepko
22-12-2011, 00:12
166 не може да бъде сравнявана с 7-ма серия и е грешно да се сравнява със нея....Нито по размери нито по кг нито по двигатели.Просто не отговарят.Единствено може да се сравни примерно с 5-тата серия или Е-класа.И наистина 166 ги изпреварва.Факт е ,че немците владеят мн. яко пазара в този клас и знаят как се правят големи лимузини.Факт е че 166 винаги ще си остане мн. хубав модел на Алфа.Единствено Мазерати може да се бори с големите немски коли ,но там Италянците не залагат, на бройки и модели а на други неща.

kiko73
22-12-2011, 08:57
166 не може да бъде сравнявана с 7-ма серия и е грешно да се сравнява със нея....Нито по размери нито по кг нито по двигатели.Просто не отговарят.Единствено може да се сравни примерно с 5-тата серия или Е-класа.И наистина 166 ги изпреварва.Факт е ,че немците владеят мн. яко пазара в този клас и знаят как се правят големи лимузини.Факт е че 166 винаги ще си остане мн. хубав модел на Алфа.Единствено Мазерати може да се бори с големите немски коли ,но там Италянците не залагат, на бройки и модели а на други неща.

Айде да сме малко по-обективни. И аз много си харесвам корабО ама да кажем, че е по-добро от 5-та серия е мааалко пресилено - верно е, че TDS мАторите идват малко трошливи и че няма 166 (като година) съпоставима с 5-ца с новите мотори ама... Лично аз съм карал 5-ца около 1 година и мнението ми се покрива напълно с това на Линекстис за 7-цата

ecotronic
22-12-2011, 10:53
Няма да изпадам в дребни подробности, но за да обобщя моята гледна точка, ето най-важното:

1 - Склонен съм да простя на италианския темперамент дребните пропуски и недомислици, но НЕ мога да простя на немската педантичност това, че е създала автомобил, който за 10 години е прогнил от ръжда!

2 - До момента в своята шофьорска практика, преди Алфата, съм експлоатирал 2 Лади, 1 Ауди, 2 Форда и 1 Опел.

Единствено при Алфата се усеща онази необяснима магия. Единствено в Алфата, независимо от дребните недостатъци усещам, че този автомобил притежава душа.

endeavour
22-12-2011, 11:39
... Единствено в Алфата, независимо от дребните недостатъци усещам, че този автомобил притежава душа.

Е то предимно затуй сме се накиприли тука толкоз народ,де - заради тая душа точно. Иначе ако почнеш много да се замисляш... смисъла май го няма:mrgreen:
А иначе по Филибето и околностите баварците вече стават масова кола за "шенгенските" квартали и шоферите са все едни такива мургави-и-и:whip:

code
22-12-2011, 18:43
На мен ми се случи няколко пъти да се кача от моята кола на 520i и просто не може да става сравнение, това БМВ в сравнение с 166-цата е пълен майтап, двг е 150 коня 6-так, но на това купе е трагедия, пътното поведение е ташак, седалките са гадни, и отвън и отвътре е по-грозно.

Jivko7777
22-12-2011, 18:49
На мен ми се случи няколко пъти да се кача от моята кола на 520i и просто не може да става сравнение, това БМВ в сравнение с 166-цата е пълен майтап, двг е 150 коня 6-так, но на това купе е трагедия, пътното поведение е ташак, седалките са гадни, и отвън и отвътре е по-грозно.

С което сам си отговаряш че Алфата в своя клас е по добра и си е така и в действителност!

Еее, но пък затова хората са измислили 7-ца... И тук се спотайва една с 4,0 V8 bi-turbo Дизел за няма и 12 000лв в изключително състояние ;) - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11307891731435046&f1=details

Murderer
22-12-2011, 18:53

Именно за това си говорим колеги,че няма друга такава кола,която с гордост можем да наречем "УНИКАТ",т.е. предназначена само за ценители на специалитети...басиу и якото надъхване,'дето вкарах,'ма то си е баш така:yes::yes::yes:

Kuku
22-12-2011, 19:20
Маааалеееееее, вие верно сте се поболели.... вдигнете малко капаците, седнете си малко на гъза и стига сте изпреварвали 5-ци и Е-класи :D

Murderer
22-12-2011, 19:37
Маааалеееееее, вие верно сте се поболели.... вдигнете малко капаците, седнете си малко на гъза и стига сте изпреварвали 5-ци и Е-класи :D

Хахаха,ами така си е баце,таз' наш'та болест-име няма,някои и викат "идиотщина":stretcher::rotfl:

to_lose_HEART
22-12-2011, 19:46
Точно пък Е класа от същите години ми е отвратително грозна, особенно вътре е по зле от москвич 12так. Ама все пак всеки си има вкус

code
22-12-2011, 20:38
Точно пък Е класа от същите години ми е отвратително грозна, особенно вътре е по зле от москвич 12так. Ама все пак всеки си има вкус
Абсолютно съм съгласен Е класите от тия години са трагедия, това вече си е кола за чичаци:yes:
пп Живко, тая седмица е яка ама за градско е грехота

koolio
22-12-2011, 20:48

Ако не е спортен пакет БМВ-то е тотален кенеф, на който му плащаш само емблемата.

Jivko7777
22-12-2011, 21:01
Абсолютно съм съгласен Е класите от тия години са трагедия, това вече си е кола за чичаци:yes:
пп Живко, тая седмица е яка ама за градско е грехота

Що бе, автомат си е, и си идеална даже и за градско :)

Доко
22-12-2011, 21:25
Аз пък съм се убедил, че колкото е по-голяма колата в града - толкова по-добре. :naughty::tank:

Jivko7777
22-12-2011, 21:31
Аз пък съм се убедил, че колкото е по-голяма колата в града - толкова по-добре. :naughty::tank:

именно, респект имат :mrgreen:

code
22-12-2011, 21:37
Добре е за Лукойл :mrgreen: тоя автомат 740D сигурно гони 15 градско

ecotronic
22-12-2011, 21:39
именно, респект имат :mrgreen:

Да. И по възможност да е с чугунени брони със шипове по ръбовете.:thumbup:

Доко
22-12-2011, 21:48

Е той Живко си говори за печки, аз визирам ей това, и тях ги е лепнала инфлацията. :naughty: http://www.cars.bg/u536757

code
22-12-2011, 22:35
Ей това е вече кола с която поддръжката на Алфа ще ти се стори песен :yes: Това за по-малко от 1000лв в сервиза не влиза :big_flowers:

nightroller
22-12-2011, 22:45
Е той Живко си говори за печки, аз визирам ей това, и тях ги е лепнала инфлацията. :naughty: http://www.cars.bg/u536757

ами има статия в Топ Гиър точно за този модел - поддръжката му е безумна, колата е отчайващо идиотска, интериора е меко казано високотехнологичен но е идиотски, въобще ако искаш да направиш обир на банка точно тази кола ти трябва.

п.п. под определението "идиотски" нямам за цел да засегна който и каквото и да е.

qpwo
22-12-2011, 23:34
Май доста късно писах този пост....:wein:
ПП Извинявам се... ...

Jivko7777
23-12-2011, 00:16

По малко е :crazy:

silversnake
23-12-2011, 18:30
...Изначално меракът на колегата явно е към това, то стана страшна тема:metal:...
http://media.snimka.bg/9827/025909451.jpg?r=0
За бензин при Е38 едва ли става дума/икономическата ситуация усилено топи хаховците-ентусиасти, не само в БГ:mf_Flush:/...Както се убеждаваме вече и заможните търсят компромиси. На това купе в началото се монтира и TDS 2.5, но за 143 кончета кораба идва в повече...
...Та в тоя дух - след 318 и 520, не успях да се доредя до мечтата си за красив танк /тогава/, Е38....Щото междувременно се влюбих в една мадама с уникален, романтичен, загадъчен поглед...зашеметяваща. На дупето и пишеше 166. И си беше любов от пръв поглед. И опростих всичките и дребни недъзи, вкл. текезесарското звучене. И не съжалявам...може да е изключение, но колата с която все още правим качествен, взаимоотдаден секс...без засечки...с минималното уважение според възможностите. Относителни неща...правила "трошливо" и "здраво" тук няма. Има поддържани и... уморени коли, според карача преди това.
...И сега като гледам смешните цени....За 3 бона я вземам отново заради влажния поглед...И не само...ееех, романтика:razz:

koolio
23-12-2011, 22:50
Само с тва за текезесарското звучене се изложи. Няма дизел с по-плътен и близък до бензинов двигател звук.

nightroller
23-12-2011, 23:05
Само с тва за текезесарското звучене се изложи. Няма дизел с по-плътен и близък до бензинов двигател звук.

и то до какъв бензинов!
тва нещо се развърта (на шум) като ве осем!
моля колегата писал за звука да сравни съвсем ортодоксално TDI, да го покара във високите обороти и да види какво е "текезесарски" звук.

Доко
23-12-2011, 23:10
Няма дизел с по-плътен и близък до бензинов двигател звук.

Както и няма друг бензинов двигател с по-близък и плътен звук до дизела от ТС с прецакан вариатор. :Tease:

Jivko7777
24-12-2011, 12:47

Мдааа ето я мойта - http://www.youtube.com/watch?v=3WFXD83zD7M на тунелите в Търново :tongue:
За жалост снимано с телефон, на живо звука е направо :horror:

koolio
24-12-2011, 13:50
Както и няма друг бензинов двигател с по-близък и плътен звук до дизела от ТС с прецакан вариатор. :Tease:

Хахахаха, и това е вярно! По тзи причина повечето се насочихме към дизела ;).

silversnake
24-12-2011, 14:40
:flowers:...Еее, вложих малко метафора...И имах предвид работата на празен ход...Простено ми е, след толкова бензинки - първи дизел...и то баш JTD 136 на близо 200 хилки. Нестандартно ми се стори тогава...но чак такава глезня със смяна на помпа не предвиждам - няма да се клатим вечно с мацката. Вече го приемам и като чар на колицата....А за TDI - о, там може да се чуе пълната гама озвучаване, според годинките - от-до...И определено е по-неприятно...

endeavour
24-12-2011, 18:13
:flowers:...Еее, вложих малко метафора...И имах предвид работата на празен ход...Простено ми е, след толкова бензинки - първи дизел...и то баш JTD 136 на близо 200 хилки. Нестандартно ми се стори тогава...но чак такава глезня със смяна на помпа не предвиждам - няма да се клатим вечно с мацката. Вече го приемам и като чар на колицата....А за TDI - о, там може да се чуе пълната гама озвучаване, според годинките - от-до...И определено е по-неприятно...
Че то 136-ца набор 99 на 200 к си е почти шестокласничка,бе колега:twisted: Остава и да си убеден в километража...

silversnake
24-12-2011, 22:49
:coolio: Малко сме дърти за шестокласнички, колега...Радват ни и поуморени лачени чанти.:-D
А без майтап - да, имам основания да съм убеден...най-красноречивото от тях бе общото състояние на колата и най-вече - интериора.
Весела Коледа на всички!

code
03-01-2012, 14:42
100 166-ци във форума! Честито! +1 на Linkestis - 101 далматинци :BIGsmile:

alfa156jtd
04-01-2012, 12:10
Ето една белисима с мотор 2.4jtd 176к.с. 20в. 2003г.

code
23-01-2012, 12:50
118 166-ци :upsidedwnsmiley: шшшшшшш да не слагате и тия дето ги продавате на части :no_no_no::laughing1:

endeavour
23-01-2012, 20:14
118 166-ци :upsidedwnsmiley: шшшшшшш да не слагате и тия дето ги продавате на части :no_no_no::laughing1:
Станахме повече от 156-ците ! Баси девалвацията:drinking:

Jivko7777
24-01-2012, 20:53
Станахме повече от 156-ците ! Баси девалвацията:drinking:

туй не мой да е истина :bounce8:

Linkestis
24-01-2012, 21:06
ми нормално "голема кола'" еФтина....

nightroller
24-01-2012, 22:02
натам накъдето сме тръгнали - няма връщане ...

code
23-03-2012, 20:23
128+1 :shocked: Я новите попълнения да се отчетат тука :BBQ:

security999
27-03-2012, 20:48
Ет' ма и мен, .....:waving:, м'ма трябва да сме повече.:roll2:

DJ Vladic
27-03-2012, 21:04
Голям фен съм на модела, и ми е любопитно какви са резултатие от гласуването и класирането. Съотношеието T.S/JTD , и има ли екземпляри от най-мощната графа ;) Мога да гласувам за да видя резултат, но така ще наруша реалната бройка. Благодаря.

leketo84
27-03-2012, 21:20
T. SPARK 41 30.60%
V6 2.5 1 0.75%
V6 3.0/3.2 7 5.22%
V6 TURBO 2 1.49%
JTD 77 57.46%
FACELIFT 6 4.48%
:indian:

krum_iliev
27-03-2012, 22:25
и аз съм с 166-ца :Yeeeehaaa::Yeeeehaaa::big_bow_down:

Alfaro76
02-05-2012, 08:20
ЗаписАх се и аз - 82 номер :tooth:

T. SPARK 43 30.28%
V6 2.5 1 0.70%
V6 3.0/3.2 8 5.63%
V6 TURBO 2 1.41%
JTD 82 57.75%
FACELIFT 6 4.23%

Fr0sT
02-05-2012, 11:52
83-ти :grin:

DiStefano
07-05-2012, 07:26
Хайде и аз с бензинов асматик .. станахме 3-ма .. егати екзотиката.

code
23-01-2013, 18:39
Това ли сме всичко на всичко капитаните на кораби???

Iltcho
24-01-2013, 09:34
Хайде и аз с бензинов асматик .. станахме 3-ма .. егати екзотиката.

А такъв асматик на всеки в гаража! В6 турбо ще е следващата ми! Заклевам се!

156
25-01-2013, 00:07
159-ти ;)

code
25-01-2013, 08:36
160 :hehehm: Бройте ги плюс една - справка 1-я пост! Скоро може и да си станат 166 :)
Оказва се, че най-голямата екзотика в Бг е 2.5 V6 :)