View Full Version : Какви дискове да записвам за чейнджъра?
Ето и първия въпрос по новата придобивка :). Свикнал съм да си правя разни миксове от песни за колата и имам доста дискове, които си слушах в 155-цата. Повечето са на Офис 1, записвани на 8-ма или 16-та скорост. Чейнджърът на кораба обаче не иска да ги чете. В същото време от стария собственик са останали някакви записвани дискове, които се четат без проблем.
Интересува ме какви дискове и как трябва да записвам, за да мога да си слушам дискове собствено производство в 166-цата?
to_lose_HEART
15-12-2011, 22:23
Аз на моята записвам сони и на 4 скорост. Формата само аудио СД
Pepko-Bepko
15-12-2011, 22:25
Аз така и не се научих да записвам дискове за капризния ченджер.Пробвал съм на всички скорости не е от това мисля че имаше някъде в някоя тема беше обяснено че самите дискове също имат скорост на записване и от там се получава този проблем.Решението е....прося си от приятели и това ми е спасението.:)
---------- Post added at 22:25 ---------- Previous post was at 22:24 ----------
А ти няма ли да покажеш снимки на колата а? :)
Снимки - тия дни, че сега ми е кът времето :).
капризна е не само откъм скорост, но и откъм медии
аз съм установил че Verbatim MetalAzo и се отразяват най добре, записани на 1х скорост
и най-вече оригинални ЦД-та разбира се:)
капризна е не само откъм скорост, но и откъм медии
аз съм установил че Verbatim MetalAzo и се отразяват най добре, записани на 1х скорост
и най-вече оригинални ЦД-та разбира се:)
Аз последно пробвах с Verbatim DataLife - не стана
Само Вербатом-Азо чете Днес ходих до Технополис в Люлин там се намират .
ecotronic
16-12-2011, 13:55
Отказал съм се да ползвам тази остаряла и капризна технология. Един прост и евтин FM трансмитер/mp3 player ми върши чудесна работа. Не забелязвам никаква разлика в качеството на звука.
savoibul
16-12-2011, 15:41
Добре де, нали чейнджара е Sony, не е ли логично точно Sony да чете най-добре.:boo:
Jivko7777
16-12-2011, 17:49
Добре де, нали чейнджара е Sony, не е ли логично точно Sony да чете най-добре.:boo:
Наще Сонита, минали 10 пъти покрай Сони :tooth:
Иначе само аудио диск записвате това, на-максимално ниска скорост :smoke:
Истината е само кобинация от:
1. Вербатим АЗО
2. Запис с Уиндоус Медиа Плеър
Така дисковете са с най-голям шанс за четене от чейнджъра.
old alfist
16-12-2011, 21:01
Коле, първо честито - гледам си сложил вече 166 под мненията си.
Оптиката на устройството ти за четене на Аudio СD е зацапана или отслабнала, а може и басанса на цялото устройднво да е компроменирано.
Ако няма къде - просто ела си в Плевен и се обади на Жоро Данчев или на мен да те заведем при хората които могат да направят нещо по въпроса и впоследствие могат да ти дадат адекватно мнение.
dilian alfa gtv
16-12-2011, 21:11
Ето и първия въпрос по новата придобивка :). Свикнал съм да си правя разни миксове от песни за колата и имам доста дискове, които си слушах в 155-цата. Повечето са на Офис 1, записвани на 8-ма или 16-та скорост. Чейнджърът на кораба обаче не иска да ги чете. В същото време от стария собственик са останали някакви записвани дискове, които се четат без проблем.
Интересува ме какви дискове и как трябва да записвам, за да мога да си слушам дискове собствено производство в 166-цата?
Мр3 не чете мисля,братовчед ми се чудеше защо на S8-ка не тръгва музиката,аудио CD само.
Аз междудругото слушам само оригинални дискове аудио формат,защото качеството е перфектно,като пусна BOSE -то със мп3 теглени от интернет се чува една гоуема Боза,оригиналното cd си е със пе перфектно качество и на хубава озвучителна система във колата и не само е от голямо значение,за тези които търсят качествен звук,а който кара със бас каси във багажника,туби,щайги и т.н,според мен е все тая..........:biggrin:
Честито за колата колега,голям кеф и много усмивки ти пожелавам със нея...!!!
leshoiad
17-12-2011, 09:41
Айде Кольо, честито и от мен! За..и тия истории с чейнджъра!!! Купувай на колицата един Loudlink и си свиркай. И помисли за четвъртък ;)
Аз си записвам само на дискове Сони на 4Х с неро и досега съм нямал проблем с тях винаги си тръгват
Аз си записвам само на дискове Сони на 4Х с неро и досега съм нямал проблем с тях винаги си тръгват
А преформатирш ли ги от Мр3 към "нормално"
ecotronic
20-12-2011, 10:15
Вероятно player - ът чете само CD audio формат.
Освен това имайте впредвид, че аудио CD - тата, които се продават обикновено се правят на матрица а не се записват по начина за който говорим.
Така матрично произведените дискове обикновено имат доста по-контрастен образ и съответно по-лесно се четат, респективно по-малко прескачат.
Вероятно player - ът чете само CD audio формат.
Освен това имайте впредвид, че аудио CD - тата, които се продават обикновено се правят на матрица а не се записват по начина за който говорим.
Така матрично произведените дискове обикновено имат доста по-контрастен образ и съответно по-лесно се четат, респективно по-малко прескачат.
На мен не ми прескачат "телевизора" директно изписва "no disk" - с оригиналните нямам никакъв проблем. Освен това миналата година едно приятелче ми беше записало 4 диска на една и съща програма (Неро), предполагам на един и същ формат, едни и същи дискове - 2 тръгнаха и работят без проблем, 2 не можаха да отлепят. Не знам дали проблемът ми не е в това, че файловете в РС то са Мр3 и при форматирането като СD audio нещо да се сбъгясва. Днес ще пратя хлапето да купи "СОНИ" и ще пробвам и с него.
ecotronic
20-12-2011, 13:55
На мен не ми прескачат "телевизора" директно изписва "no disk" - с оригиналните нямам никакъв проблем. Освен това миналата година едно приятелче ми беше записало 4 диска на една и съща програма (Неро), предполагам на един и същ формат, едни и същи дискове - 2 тръгнаха и работят без проблем, 2 не можаха да отлепят. Не знам дали проблемът ми не е в това, че файловете в РС то са Мр3 и при форматирането като СD audio нещо да се сбъгясва. Днес ще пратя хлапето да купи "СОНИ" и ще пробвам и с него.
Ако песните на PC-то са във формат MP3 (или друг), то в процеса на самия запис Nero или друг подобен софтуер преобразува MP3 в CD-audio формат.
PS: Другото, което се сещам - не ползвайте дискове за многократен презапис (RW). При тях контрастът е много лош, за сметка на възможността за многократен презапис. Освен това и покритието им бързо се променя с времето (образът избледнява)
А преформатирш ли ги от Мр3 към "нормално"
то нерото само си ги конвертира :)
Винаги само дискове сони и принко...вторите ме учудват с качество!
то нерото само си ги конвертира :)
така де, съмнявах се точно в тази конверсия
nightroller
21-12-2011, 00:04
Винаги само дискове сони и принко...вторите ме учудват с качество!
имам в касетката само Princo записвал съм ги на максимум скорост и се плейват перфектно. Самия чейнджър обаче има няколко интересни момента - има демпфери, които се настройват с отверка - настройките на тия демпфери се намират отстрани на корпуса на чейнджъра - просто е редно да ги настроите на максимум за да не прескача диска.
Имаме новина! Оникновено аудио СД Сони, записвано на 2-ра скорост тръгна от воле!
Сега трябва да си търся другарче с хубава записвачка ...
nightroller
18-01-2012, 20:39
Имаме новина! Оникновено аудио СД Сони, записвано на 2-ра скорост тръгна от воле!
дефинирай "хубава записвачка" " :)
ecotronic
18-01-2012, 20:41
А като караш по паваж все още ли свири?
А като караш по паваж все още ли свири?
Все още не съм пробвал в движение ;).
---------- Post added at 18:45 ---------- Previous post was at 18:45 ----------
дефинирай "хубава записвачка" " :)
Която може да записва на 2-ра ;).
nightroller
18-01-2012, 20:58
Все още не съм пробвал в движение ;).
---------- Post added at 18:45 ---------- Previous post was at 18:45 ----------
Която може да записва на 2-ра ;).
не са вреждам, при мене записва на 48 ама не знам аудио как го прави щото си спомням че май на втора ги печеше по дифолт ама помня ли аз не съм записвал дискове от нанайсиджас време ...
ecotronic
18-01-2012, 21:07
не са вреждам, при мене записва на 48 ама не знам аудио как го прави щото си спомням че май на втора ги печеше по дифолт ама помня ли аз не съм записвал дискове от нанайсиджас време ...
Понеже гледам, че сме комшии, дефиницията за хубава записвачка...........тази на която записан диск, като минеш по бул. Прага да не прескочи повече от 10 пъти.:notworthy:
nightroller
18-01-2012, 21:12
Понеже гледам, че сме комшии, дефиницията за хубава записвачка...........тази на която записан диск, като минеш по бул. Прага да не прескочи повече от 10 пъти.:notworthy:
ахахааа да - прескача щото живея до тоя булевард и минавам по него редовно прескача ама то и аз ще "прескоча" там :) два или три пъти около бившето пазарче и около Халбите после на релсите на Скобелев :):)
аз затова настройвах му на това нещо демпферите и не и не - прескача - то всъщност не прескача а прекъсва (явно има буфер) аз затова си слушам файлове с адаптор и съм супер доволен :) иначе касетката ми е пълна с дискове ама на :( бул. Прага :):)
ecotronic
18-01-2012, 21:16
Ами като тоя калдаръм няма другаде. Щели да тестват окачвания на нови прототипи по него.:boo:
Тия дискове фербатим азо не мога да ги открия. Кои модели на сони си взимате за чейнджърите
Аз съм с ТДК и работят идеално.
Да извадя една тема от праха. Как точно се пъхат дисковете в касетата и натиска ли се нещо или просто се вкарват с малко сила.
Поздрави
Предполагам че отваряш касетите и тогава се поставя диска Няма сила При отварянето и затварянето на касетите има малки чопчета да ги задържат но се отварят леко
С коя програма записвате дискове, на коя скорост и марка дискове.
Поздрави.
ecotronic
16-04-2014, 10:47
Аз записвам с Roxio или с Nero, на скорост под максималната (ако може да се избира).
Доволен съм от Verbatim дискове.
Пробвах с Неро и с Медиа плеър и с Ашампо обаче под 8 скорост не става. Пъхнах презаписваем диск слезе на 4 скорост обаче не тръгват на чейнджъра. Намерих си едни архивни дискове всякакви марки не мога да ги спра, чете ги от раз. Не разбирам.
ecotronic
16-04-2014, 22:16
Като CDA ли ги записваш? Тези старите за които говориш записвани ли са и те? Пробвай на друга записвачка. Тази може да е поизтощена.
Записвам ги в СД формат. Старите дискове са записвани на големият ми стар компютър преди много години. Пробвам и двете записвачки на двата лаптопа които общо имат записани около 10 диска, отделно двата лаптопа са нови на около 4 месеца. Ще си слушам радио. Отказвам се. И защо марката на чейнджъра ми е ФИАТ.
Поздрави
Linkestis
18-04-2014, 00:17
Алфа е Фиат все пак :)
ecotronic
18-04-2014, 11:29
Фабрични дискове свири ли този changer ? И ако свири, прескача ли от вибрации?
Не иска да свири сега записани дискове, относно марката нали били Сони или Бекер или .......
Това дали ще стане
http://www.avitel-bg.com/dension-gwl3af8
ecotronic
18-04-2014, 21:10
Не иска да свири сега записани дискове, относно марката нали били Сони или Бекер или .......
Това дали ще стане
В таблицата за съвместимост (http://www.dension.com/sites/default/files/car-compatibility/alfa_romeo_02_12_11.pdf) не виждам 166 - ца.
Това дали ще стане
Не става, пробвано преди време на мойта ;)
Аз да питам, а чейнджър за грамофонни плочи има ли, защото гледах един джу бокс, ама за малко не се побира в купето!:book::book:
Аз да питам, а чейнджър за грамофонни плочи има ли, защото гледах един джу бокс, ама за малко не се побира в купето!:book::book:
Има на ретро пазара в Бояна.:devil2:
значи ако дисковете са оргинални тествано със диск от някаква промоция на маргарин.Работи без прескачане.И то по път които се ремонтира,демек без асвалт.Всичко друго се записва на бавна скорост,на качествени дискове.Ама пак прескача от време на време.
ecotronic
21-04-2014, 12:09
При фабричните дискове образът е по-контрастен поради това, че не се записват а се правят на матричен способ.
Стигне ли се дотам, че еднин cd плеър чете що годе добре само фабрични, означава, че или оптичната му система е замърсена или изтощена.
Ако разглобяване и почистване не даде резултат (почистване по лесния способ с почистващ диск рядко дава резултат), следващата стъпка е смяна на оптиката (дозата) или смяна на цялото устройство.
Днес пробвах една програма - ImgBurn - с която може да се сваля скоростта до х1. Използвах някакви евтини дискове от Кауфланд (Sky Pro :pig:) и диска не прескача (с изключение на стандартните нацепвания по дупките). Проблема е, че е малко по-сложен процеса, не е като в неро - бърн цд и готово. Има много ръчни настройки, но пък стана.
Аз също я пробвах обаче не можах да оправя настройките. Сподели малко повече инфо може и със снимки.
Поздрави
Ето стъпка по стъпка:
http://forum.imgburn.com/index.php?/topic/5555-how-to-write-an-audio-cd-from-music-files-using-imgburn/
Препоръчвам ви да си сложите PreGap 2 Seconds, защото няма да има никакви паузи между песните.
Ъпдейт: не става нищо, по някаква причина първия път като пуснах диска вървеше добре, но само първия път :ph34r:
Пробвах и с няколко други диска и не става, не си губете времето.
Реших си проблема с дисковете. Оказа се че проблема не е в дисковете ами в записвачките на лаптопите. Купих си едно кабелче, закачих се за записвачката на големият комп. защото нямам монитор в момента и готово.
Поздрави