PDA

View Full Version : Тракане и пукане от ходова част.

svrusev
16-12-2011, 14:46
Здравейте! От известно време чувам силно тракане от предно ляво колело, все едно има нещо незакрепено като ламарина...също се чува силно пукане при въртене на вола при по-остър завой.Съмнявам се да не е щанга или карета.
Колеги някакви идеи по въпроса?!

Linkestis
16-12-2011, 18:12
Щом го чуваш при завой е каре.

lordliness
18-12-2011, 18:03
Отиди някъде на по широко ,навий пълен десен и тръгни така по рязко да направиш кръг,ако е каре(ляво) трака.Ако е нещо друго ще ти трака като караш по паваж или по някакъв чакъл.Може да я включиш на първа,да вдигнеш капака и да я буташ напред назад като се ослушваш от къде трака.

svrusev
19-12-2011, 14:12
Отиди някъде на по широко ,навий пълен десен и тръгни така по рязко да направиш кръг,ако е каре(ляво) трака.Ако е нещо друго ще ти трака като караш по паваж или по някакъв чакъл.Може да я включиш на първа,да вдигнеш капака и да я буташ напред назад като се ослушваш от къде трака.

Пробвах това което ми каза колега...само дето не ми се откачи колелото...адско препукване...пробвах и на дясната страна същото стана.Как вървят каретата като цена?

Linkestis
19-12-2011, 17:25
Пробвах това което ми каза колега...само дето не ми се откачи колелото...адско препукване...пробвах и на дясната страна същото стана.Как вървят каретата като цена?

Съвсем неангажиращо...външно:70 до 100лв.
вътрешно:60 до 100лв.Без маншоните и труд :)
Според зависи от марка,магазин,отстъпки и т.н.

lordliness
19-12-2011, 17:36
Аз мисля, че му тракат външните или само лявото ,но е толкова скапано ,че трака и на ляв и на десен завой,има временно решение-да смениш местата на каретата,ако си купуваш, купи само едно ,ако пак трака тогава вземи и второ.Между другото с каква зегерка са на отваряне или затваряне се свалят ,маншоните, скоби и грес не са ли в комплекта?

Linkestis
19-12-2011, 17:46
Маншона е комплект с грес и скоби.Карето е отделно.Зегерката е отваряща при печките,не вярвам на бензина да е различно.

iveli
19-12-2011, 20:00
При моята траканията бяха само при завой - няма значение ляв или десен Доста време се чудех от кои карета да я захващам В крайна сметка взех от Драгичево две външни карета по 40лв смених ги и засега работата е ок. Някой от майсторите уж ги хвалят че познавали кои или кое каре е разбито но аз не попаднах на такива и по мое осмотрение смених външните което за моя радост беше правилният вариант

lordliness
19-12-2011, 20:33
По принцип почти винаги се износват външните.Например при пълен десен завой се натоварва лявото колело и карето чатка и обратно при пълен ляв завой.По подобен начин,но в движение с около 60 -80 км се чува ясно бученето на износен лагер на предните главини.

iveli
19-12-2011, 22:05
+1 за лордлинес Да допълня само че колкото по износени са каретата се чуват на по лек завой и колкото по износен е съответният лагер се чува бученето при по ниска скорост