PDA

View Full Version : Съвет за LED LCD

alfa 146
17-12-2011, 19:45
Здравейте колеги.

Обръщам се към вас за съвет относно закупуването на LED LCD телевизор. Не разполагам с много голямо място и максимално мога да събера 26 ".Марките към които съм се ориентирал са Sony,Panasonic и Philips. Ще съм ви много благодарен ако споделите мнения,съвети,правилно ли съм се ориентирал и конкретни модели,които си заслужават парите. Бюджетът е 700 -750 лв някъде.

Благодаря Ви предварително за отделено внимание и съвети.

bager
17-12-2011, 20:57
Колега, на този линк (http://forum.setcombg.com/) се намира един сайт, където би могъл да намериш отговора на твоя въпрос. Не робувай на марки - това е моят съвет. Всяка марка има модели във всеки ценови клас, където се използват различни материали и технологии. Трябва си малко четене, но си струва. След това ще си много по-ориентиран в избора си.
Каквото и да избереш, никога не си взимай тв от ниския, бюджетен клас. По-добре най-високия клас тв от "по-нереномирана" марка, отколкото бюджетен модел от "премиум" марка.

rusiq86
17-12-2011, 21:35
Скоро си купих LG, Led, Full HD, 42'...и съм адски доволен. Марката прави страхотни тв!

Jivko7777
17-12-2011, 21:42
Преди 2 седмици се разходих из Техномаркет и се заглеждах и сравнявах качеството на картината на различните марки LED, колкото и странно да звучи с още едно момче бях и двамата сме на мнение че Самсунг имаха най-кристална картина...

dilian alfa gtv
17-12-2011, 23:01
Преди 2 седмици се разходих из Техномаркет и се заглеждах и сравнявах качеството на картината на различните марки LED, колкото и странно да звучи с още едно момче бях и двамата сме на мнение че Самсунг имаха най-кристална картина...
Досега аз признавах единствено сони,но съм бил във голяма грешка,миналата седмица взех самсунг 40 LED 3D и съм очарован от този телевизор.Взех го във комплект със домашно кино пак на самсунг 3d blu ray player,взех най високия клас от подобни систмеми за домашно кино,и като мощност и като приложения.
Телевизора си има всичко WI-FI, 3 USB ,приложения като Utube,facebook,SKYPE и това не е всичко,защото освен че има куп приложения и ги ъпдейттва сам,на всичкото отгоре,има flash player със помоща на който гледаш безпроблемно клипове от вбокс и Utube,докато при сони и панасоник не става.
Имам и едно Sony 26 LCD от него също съм доволен,беше и на изгодна цена като го купувах около 700лв нещо такова беше,но не е LED.

Кайо
17-12-2011, 23:33
Само Samsung.........

daksy
18-12-2011, 08:32
Твърдо "ЗА" Samsung!

bager
18-12-2011, 09:04
Тук пак се започна с моето е най...
Никой не каза конкретен модел, за да видим с какъв процесор е и с каква матрица е!
Както по-горе казах, марката не е от първостепенно значение.
В различните класове тв се слагат различни матрици, което съчетано с това, че и процесорите са различни прави нещата не-толкова прости, че да се ограничаваме само до марка.
Важен е конкретния модел. Важно е и коя година е излезнал моделът.
Колега, прочети поне първата тема в раздела за телевизори, от линка по-горе. След като решиш основите параметри за своя тв, като бюджет, размер, резолюция, 100hz процесор, подсветка, интерфейс, екстри(плеъри, интернет и т.н.) започни да оглеждаш конкретни модели отговарящи на изискванията ти.
И започваш да ги елиминираш един по един с компромиси, които можеш да направиш или не искаш да направиш. Отнема малко време, но това е правилният начин. И най-важното - спирайки се на конкретни модели, отиваш в магазина и ГЛЕДАШ! Трябва да ти "пасне" на окото :). Да ти изглеждат естествени цветовете, да не "маже", да не зърнее и т.н. Всичко тук е доста субективно и на различните индивиди, са им различни възприятията. Затова - лично. Отиваш и гледаш.
Все едно да попиташ каква кола да си купиш :)? Кой трябва да ти каже? Отговора трябва да си дадеш самият ти.
Успех!

Бобби
18-12-2011, 10:09
Виж сега...защо не ги накара да пуснат кабелна телевизия и тогава да преценяваш картината....иначе в къщи, ще се изненадаш неприятно като го пуснеш:))

Susscrofa
18-12-2011, 10:27
Виж сега...защо не ги накара да пуснат кабелна телевизия и тогава да преценяваш картината....иначе в къщи, ще се изненадаш неприятно като го пуснеш:))

Това беше едно време Бобка, сега са добри и на цифрова.
На антената плазмата е най-добра.
Самсунг и шарп му е майката.

Бобби
18-12-2011, 10:39
Това беше едно време Бобка, сега са добри и на цифрова.
На антената плазмата е най-добра.
Самсунг и шарп му е майката.
Аз като по стар гледам още плазма...дълго време ме слуша и не се оплаквам...Панасоник.

Mind_Control
18-12-2011, 11:02
Панасоник нямат 26", най- малкия е 32".

Иначе ЛЕД е подраздел на ЛЦД. При ЛЕД само подсветката от зад е различна и харчат по- малко ток. Също ЛЕДа дава възможност за по- тънък дизайн.

Щом ще взимаш 26" значи не си кино маниак- следователно си вземи най- изгодното предложение на пазара (цена/качество, не най- евтиното) и ще останеш доволен.

kiko73
18-12-2011, 11:14
Щом имаш ограничение в пространството, вземаш ролетката и влизаш в магазина, колегите ти казаха марките, и на мен когато търсих (по размер) Панасоника ми харесваше малко повече, обаче Сонито влизаше точно и щото "Сони си е Сони" въобще не съжалявам - ся ме питат дали съм правил секцията по телевизора :Lkingsmiley:

morfius
18-12-2011, 11:45
Първо и най-важно за бюджетен ЛСД - 178 градуса ъгъл на видимост по вертикала и хоризонтала и DVB-C тунер, всичко останало (процесори, подсветки и други екстри) са на второ място.

rusiq86
18-12-2011, 12:26
Има lcd и lcd led...когато ги сравнявах на една снимка просто видях разликaта в двe еднакви тв-та като характеристики и марки...

На лед-а се вижда:
- по-подробно,
- по-кристална и чиста картина,
- това е по-новата технология,
- по добра осветеност,
- по-икономични са
- slim дизайн

Имам два лаптопа и двата dell, единия е на три години, а др на 2 месеца с led екран, и като ги сложа един до друг виждаш разликата е в пъти!

Не робувай на марки...а на дизайн, и някакви характеристики.
Аз гледах време за реакция на картината, херцове, колко инча да е, дизайна най-вече и след това каква марка е!

Jivko7777
18-12-2011, 14:02
Досега аз признавах единствено сони,но съм бил във голяма грешка,миналата седмица взех самсунг 40 LED 3D и съм очарован от този телевизор.Взех го във комплект със домашно кино пак на самсунг 3d blu ray player,взех най високия клас от подобни систмеми за домашно кино,и като мощност и като приложения.
Телевизора си има всичко WI-FI, 3 USB ,приложения като Utube,facebook,SKYPE и това не е всичко,защото освен че има куп приложения и ги ъпдейттва сам,на всичкото отгоре,има flash player със помоща на който гледаш безпроблемно клипове от вбокс и Utube,докато при сони и панасоник не става.
Имам и едно Sony 26 LCD от него също съм доволен,беше и на изгодна цена като го купувах около 700лв нещо такова беше,но не е LED.

Еми аз бях за друго там, но просто видимо с просто око се виждаше че на Самсунга беше класи над другите, при положение че всички бяха на една и съща картина... Лично аз се изненадах, Панасоник и Сони бяха доста назад, Филинпс също изкарваше добра картина, но Самсунга просто....

Иначе ето този който победи останалите :)
http://technomarket.bg/products/09107182/samsung-ue-32d6510

dilian alfa gtv
18-12-2011, 14:05
Еми аз бях за друго там, но просто видимо с просто око се виждаше че на Самсунга беше класи над другите, при положение че всички бяха на една и съща картина... Лично аз се изненадах, Панасоник и Сони бяха доста назад, Филинпс също изкарваше добра картина, но Самсунга просто....

Иначе ето този който победи останалите :)
http://technomarket.bg/products/09107182/samsung-ue-32d6510

Точно за същия говора и аз,само че е 40-ка моя телевизор,рамката му е от бяло стъкло и се връзва и на мебелите ми.

Кайо
18-12-2011, 15:48
Последните няколко годин Самсунг са ненадминати в ширпотреба класа,както като дизайн,така и като качество,в друга тема беше заченат въпроса....,Сони ползват матрици на Самсунг и има съвместен завод със Самсунг,в момента Самсунг е един от най-големите производители на матрици,които се използват от много други фирми производители на телевизори и монитори.
Oт друга страна ЛГ работи съвместно със Филипс,LG.Philips LCD Co. (LPL ),въобще пълна глобализация....
Но за мен лично Самсунг са най-добрите за момента.
Успех с покупката ;)

Jivko7777
18-12-2011, 18:09
Хаха как се оказа без да имам никакви познания в областа да се окажа и прав :) Поне сега се знае Самсунг да се търси :)

Кайо
18-12-2011, 21:53
Хаха как се оказа без да имам никакви познания в областа да се окажа и прав :) Поне сега се знае Самсунг да се търси :)

Само Самсунг,другото са митове и легенди,и пак уточнявам в клас ширпотреба.....
Моя го земах преди 6 години,46" лсд,ХД реди.....,не съм се замислял да го меня,доста е по-добър от една 22 ЛГ къде земах на дъщерята,ем е фил ХД,преди Самсунга имах за цели 3 седмици един Филипс 37",бех го земал на половин цена,неква супер коледна примоция :):):),читав модел се водеше тогава,ама само оригинално двд кат гледах на него не ме дразнеше.......

Nimi
18-12-2011, 23:18
Самсунг май нямат 26" от новите серии...
От серия 6500 нагоре са супер модели но и цените им не са за подценяване.. като има нови ъпдейти на фирмуера сам ти казва и предлага да ги инсталира. Обновява се и хъба доста често. С най-добрите плеари за момента май.

От серия 7000 нагоре може и клавиатура да си вземеш за него :-)

Кайо
19-12-2011, 00:11
Самсунг май нямат 26" от новите серии...
От серия 6500 нагоре са супер модели но и цените им не са за подценяване.. като има нови ъпдейти на фирмуера сам ти казва и предлага да ги инсталира. Обновява се и хъба доста често. С най-добрите плеари за момента май.

От серия 7000 нагоре може и клавиатура да си вземеш за него :-)

http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/filter/%28xcm=bulgarian&cpgsize=10&layout=7.0-9_1_73_94_75_6_9_85_95_83&uiarea=3&carea=DF4EC882BA894DF199AD18A9056218BC&cpgnum=1%29/.do (http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/filter/%28xcm=bulgarian&cpgsize=10&layout=7.0-9_1_73_94_75_6_9_85_95_83&uiarea=3&carea=DF4EC882BA894DF199AD18A9056218BC&cpgnum=1%29/.do,4) серия 4 и ако не се лъжа модела е 2010......,всъщност не разбрах защо точно 26" търси колегата,нещо свързано с място...,разликата м/у 26 и 32" не е голяма.......

Stefan Caromov
19-12-2011, 05:29
Бе не ,че нещо ама вкъщи съм в спалнята със Самсунг 26 инчов ,вече 4 -та година ,няма проблеми ,да чукна на дърво. Обаче ,аз лично сам адски оволен от "Кучите марки " и по-точно NEO .. Климлатици,хладилник, микровеле,печка ,всичко ми е NEO и до сега ну съм имал никакви проблеми .. вече може би повече от 4 години . Даже климатика единия никога не е мит ,чистен и др подобни. А и за тия пари ,са си просто .........Тия дни ще взимам още един телевизор и ще е НЕО на сто процента ,пък да видим как са там

Susscrofa
19-12-2011, 08:21
Самсунг!!!!!!!

Не защото са най-добри, а защото имат най-добро съотношение цена-качество:on_da_beach:

rusiq86
14-10-2012, 23:09
Новото попълнение за кухнята от днес...приличен дизайн. Като меню определено ЛГ ми харесва повече, в хола имам 42 лед тв на Лг...но съотношение цена/качество на самсунг е добро. А и хванах промоция от 150лв надолу.