Log in

View Full Version : Булстрад, Български имоти - внимание

NightRider
17-12-2011, 20:02
Колеги, надявам се да не ви се случва, но горепосочените компании не изплащат щети "умишлен палеж" и "взрив" ако не сте сключили допълнителен анекс, чиято цена за Булстрад е 80% от застрахователната премия.
Мизерници!!!

Liminat
17-12-2011, 20:10
Мисля, че не са само тия, доколкото разбрах повечето застрахователи нямало да изплащат щети за умишлени палежи, дано да съм в грешка.

NightRider
17-12-2011, 20:11
Мисля, че не са само тия, доколкото разбрах повечето застрахователи нямало да изплащат щети за умишлени палежи, дано да съм в грешка.
Ами мацката ми работи в SDI и от компаниите там, тези двете са мизерници

Liminat
17-12-2011, 20:23
Аз Булстрад отдавна съм ги отсвирил, още като ми отказаха да ми премат вноска в границите на последния от 15-те дни в които можеш да я подновиш, заради това, че съм предизвикал "много големи щети" за едно леко почукване на кола отпред, които "огромни щети" отстраних за 150-200 лв всичко... Просто купих на човека един преден капак същия цват и 2 фара.

ФЕРАРИСТ
17-12-2011, 20:55
Те общо взето всичките са такива, кои повече, кои по малко.......

NightRider
17-12-2011, 21:49
Те общо взето всичките са такива, кои повече, кои по малко.......
За тия двете - 100%

raiders
17-12-2011, 22:27
Всички заедно са в кюпа, по едни или други причини, както и доста неща в България се работи на този принцип "прееби клиента".

Само от нас мнозинството зависи да се променят нещата!

NightRider
17-12-2011, 23:54
Всички заедно са в кюпа, по едни или други причини, както и доста неща в България се работи на този принцип "прееби клиента".

Само от нас мнозинството зависи да се променят нещата!
Ad - казан с катран - в него са българите - дяволът, дето ги пази СПИ - защо ли?
Ами ако един тръгне да бяга, другите го дърпат обратно
Та в тоя ред на мисли - дали ще се оправим с това тъпо, малоумно, заядливо мислене "не е важно аз да съм добре, по-добре Вуте да е зле"

Бобби
18-12-2011, 10:04
:big_whoops:...доколкото съм чел дребният шрифт в полиците за застраховане.....изключения да не се плаща е само при воени действия!
Прочетете добре....и не правете такива заключения, а си търсете правата!
Когато подписваш договор, а застраховката е е един вид такъв договор е хубаво да се запознаеш с всички клаузи, а не след това, заради някакви остъпки при сключването да пискаш в последствие.

stefoo
18-12-2011, 11:21
И в Армеец ми казаха,че не покрива,като си подновявах каското.

NightRider
18-12-2011, 11:51
И в Армеец ми казаха,че не покрива,като си подновявах каското.
Сега ще питам.
Питах - в указанията към SDI, каквто и в общите им условия пише, че плащат всичко!

Liminat
18-12-2011, 12:15
Сега ще питам.
Питах - в указанията към SDI, каквто и в общите им условия пише, че плащат всичко!
Ясно, начи докато все още не е изгоряла-покриват, изгори ли - ядец :)

rusiq86
18-12-2011, 12:34
Армеец покриват:
- пожар/екзплозия възникнал по време на престой/движение на МПС
- щети от природни бедствия

stefoo
18-12-2011, 12:51
Армеец покриват:
- пожар/екзплозия възникнал по време на престой/движение на МПС
- щети от природни бедствия

Колега кога си питал,защото аз си правих каското на 16.12.2011г и ми казаха,че при умишлен пожар няма да ми изплатят нищо.

rusiq86
18-12-2011, 12:53
В договора с тях си има клаузи колега...пиши си всичко...няма не искам щом е написано черно на бяло и е подписано и подпечатано!!
Като се дървят, дело и ще платят и разноските даже! Човек трябва да отстоява своето!

Георги Живков
18-12-2011, 13:12
Не покриват при "Умишлен палеж"

stu
18-12-2011, 14:45
Това е клауза от каско на Армеец:

10.Злоумишлени действия на трети лица , изразяващи се в механично, химично или друго въздеиствие върху застрахованото МПС.

Според мен това е достатъчно за обещетение при умишлен палеж.

Kelesh
18-12-2011, 14:49
Застраховката „Каско на МПС” е доброволна и осигурява покритие за автомобила срещу различни рискове като пожар, природни бедствия, кражба на автомобила или монтирано в него оборудване, авария вследствие сблъскване с друг автомобил или предмет на пътя и др.
Покрити рискове

ЗАД „Армеец” обезщетява пълна загуба или частична щета на застрахования автомобил, причинени от рискове, групирани в следните клаузи:
Клауза “М” – пожар, експлозия, природни бедствия (минимално каско)

Пожар и/или експлозия, възникнал/и по време на престой на МПС и неработещ двигател, в резултат на
- техническа неизправност и/или случайно събитие;
- вследствие на гръм (мълния);
Природни бедствия – буря, ураган, градушка, наводнение, проливен дъжд, гръм, мълния, действие на морски вълни, свличане или срутване на земни пластове, натрупване или свличане на сняг или лед.
Клауза “Ч” – пожар, експлозия, природни бедствия, авария (частично каско)

Всички рискове, посочени в клауза “М”;
Пожар и/или експлозия, възникнал/и по време на движение на МПС и при включване и работа на двигател по време на престой;
Авария, произлязла от сблъскване на МПС помежду им или с други подвижни и неподвижни предмети, от удар с хора и животни, от препятствия по пътното платно като земни и скални маси, падащи дървета и клони, падащи предмети от сгради и летателни тела;
Злоумишлени действия на трети лица, изразяващи се в механично, химично или друго въздействие върху застрахованото МПС;
Пълна загуба или частична щета на застрахованото МПС от друго пътно превозно средство, човек, животно или предмет, докато застрахованото МПС е било паркирано.

rusiq86
18-12-2011, 15:36
Амин!

NightRider
18-12-2011, 16:04
Колега кога си питал,защото аз си правих каското на 16.12.2011г и ми казаха,че при умишлен пожар няма да ми изплатят нищо.
В един часа - гаджето работи в SDI и това е най-актуалният въпрос в момента

Mury
18-12-2011, 18:16
Аз сега се преместих в ДЗИ,и в полицата пише че покриват умишлен палеж:Lkingsmiley::Lkingsmiley::Lkingsmiley:

Liminat
18-12-2011, 18:46
Аз сега се преместих в ДЗИ,и в полицата пише че покриват умишлен палеж:Lkingsmiley::Lkingsmiley::Lkingsmiley:
Какви пари излиза застраховката на кола около 10000 лв? Плащаш ли допълнително за да покрие и умишлен палеж ?

NightRider
18-12-2011, 19:25
В договора с тях си има клаузи колега...пиши си всичко...няма не искам щом е написано черно на бяло и е подписано и подпечатано!!
Като се дървят, дело и ще платят и разноските даже! Човек трябва да отстоява своето!
Да, но губиш време и нерви. А и адвокатът ти трябва да е на ниво. Дано не се стига до там. Но ако на някой му потрябва адвокат-стършел, да ми пише

---------- Post added at 19:25 ---------- Previous post was at 19:24 ----------

Какви пари излиза застраховката на кола около 10000 лв? Плащаш ли допълнително за да покрие и умишлен палеж ?
Аууу, тук в ДЗИ Запад (София)са пълни мизерници и мошеници. За тях няма общи условия - винаги ще докажат, че ти липсва я документ, я нещо не си прочел както трябва. Бягай от тях. В момента ЕвроИнс застрахова на 4.5% пълно каско

santo_traficante
18-12-2011, 20:00
. В момента ЕвроИнс застрахова на 4.5% пълно каско
Щото тея са убиец:-D Тези 4,5 % за кви години ги дават:mrgreen: Твойто гажде яде бял хлаб от Румен Янчев:)Що така му плюеш по фирмичките:)

Mury
19-12-2011, 07:38
Ми мойта в момента е на 5.5 % но е на 5 години,мисля че няма знчение затрахователната сума,а годините.Допълнително нищо не съм плащал,просто застраховката е пълно каско,и там си я има клаузата за умишлен палеж.Иначе аз се преместих в ДЗИ по субектвини причини,просто бояджиите ми бачкат с тях и аз въобще няма да се занимавам.Мен реално поне за щетите няма да ме интересува колко плащат и т.н. :waving::waving::waving::waving:

П.С.Цецко,само ще ти кажа,че ДЗИ са спечелили наградата за най-коректен застраховател за 2011

Susscrofa
19-12-2011, 08:01
Да, но губиш време и нерви. А и адвокатът ти трябва да е на ниво. Дано не се стига до там. Но ако на някой му потрябва адвокат-стършел, да ми пише

---------- Post added at 19:25 ---------- Previous post was at 19:24 ----------

Аууу, тук в ДЗИ Запад (София)са пълни мизерници и мошеници. За тях няма общи условия - винаги ще докажат, че ти липсва я документ, я нещо не си прочел както трябва. Бягай от тях. В момента ЕвроИнс застрахова на 4.5% пълно каско

Усещам, че развиваш темата в посока, в която единствено и само ще заблудиш някои от колегите!!!!!!!!
:on_da_beach:
Хайде да не се засилваме и изхвърляме толкова с оценките, че ще вземем накрая да се подлизнем.
Всеки когато се застрахова, просто трябва да прочете, какво точно покрива полицата. Да не говорим, че от изгоряло до прегоряло има разлика. Ако накрая смяташ, че си измамен, търсиш юридическа помощ.

Alexanderbb
19-12-2011, 09:35
Сега си погледнах моята полица от Булстрад и там отметките за Пожар и Злоумишлени действия си ги има.

Бобби
19-12-2011, 09:40
Нали ви казах, ако е пълно КАСКО...щетите само при война не се изплащат независимо в коя компания си :goodnight:
Само си чешате езиците и плямпате глупости...:boxing:

raiders
19-12-2011, 10:50
А при "стачки, размирици, граждански вълнения, демонстрации, митинги, бунтове, тероризъм, локаут и друго от подобно естество." "земетресение, вулканични изригвания и последиците от тях"

Не обичам да си чешам каквото и да е било без смисъл или да пиша не вярни неща, но за мое огромно съжаление това е действителноста в България и някой друг си прави "гаргара" с нас. Аз си знам отлично правата и затова сега съдя една компания, като всичко свърши ще си го опиша в темата, пък който иска да разбере как и какво се прави. Жалко, че работя в същият бизнес.

Susscrofa
19-12-2011, 10:55
А при "стачки, размирици, граждански вълнения, демонстрации, митинги, бунтове, тероризъм, локаут и друго от подобно естество." "земетресение, вулканични изригвания и последиците от тях"

Не обичам да си чешам каквото и да е било без смисъл или да пиша не вярни неща, но за мое огромно съжаление това е действителноста в България и някой друг си прави "гаргара" с нас. Аз си знам отлично правата и затова сега съдя една компания, като всичко свърши ще си го опиша в темата, пък който иска да разбере как и какво се прави. Жалко, че работя в същият бизнес.

Не мога да схвана къде е проблемът. Когато подписваш застраховка, четеш какво покрива тя. Не виждам защо някой е измамник, ако в неговото предложение нещо липсва.:on_da_beach:

Бобби
19-12-2011, 11:03
Застрахователят, когато не иска да плати в 99% от случайте го определя като застрахователна измама....ако успееш да обедиш своята правота печелиш, ако не духаш супата.

Mind_Control
19-12-2011, 15:21
Аз си реших проблема със застрахователите кардинално- не правя каско :)

Какво им се плашите толкова незнам.

В най- добрия случай- направете си каско само за кражба. Ако случайно ви изгори, на една платформа, под земята в гората и звъните, че е открадната.

Бобби
19-12-2011, 16:12
Аз си реших проблема със застрахователите кардинално- не правя каско :)

Какво им се плашите толкова незнам.

В най- добрия случай- направете си каско само за кражба. Ако случайно ви изгори, на една платформа, под земята в гората и звъните, че е открадната.

Точно тия не ги плащат....докато тече следствието, ще се намери някой иманяр да я изрови:)))

Mind_Control
20-12-2011, 17:29
Точно тия не ги плащат....докато тече следствието, ще се намери някой иманяр да я изрови:)))

еее, ще четете малко история преди да я заровите, за да не попадне в иманярски район :)

BatVas
20-12-2011, 17:38
Не мога да схвана къде е проблемът. Когато подписваш застраховка, четеш какво покрива тя. Не виждам защо някой е измамник, ако в неговото предложение нещо липсва.:on_da_beach:

Ами точно щото там си пише, че го покрива...обаче като дойде време за плащане от застрахователната компания отказват (макар и неправомерно) Разчитат на факта , че на 10 отказали двама ще ги съдят и делото се точи 1-2 години, а парите в момента са ценни. Освен това така няма да си влошават финансовия резултат за тази година - пък за нататък , като ги осъдят ще му мислят. Стратегията да забавяш задълженията колкото можеш, а да ускоряваш събиранията. Да вярно , че развалят имиджа на компанията, но предвид факта , че масово се прави си казват "абе кво толкова всички го правят - къде ще идат"

Mury
20-12-2011, 17:47
Ами точно щото там си пише, че го покрива...обаче като дойде време за плащане от застрахователната компания отказват (макар и неправомерно) Разчитат на факта , че на 10 отказали двама ще ги съдят и делото се точи 1-2 години, а парите в момента са ценни. Освен това така няма да си влошават финансовия резултат за тази година - пък за нататък , като ги осъдят ще му мислят. Стратегията да забавяш задълженията колкото можеш, а да ускоряваш събиранията. Да вярно , че развалят имиджа на компанията, но предвид факта , че масово се прави си казват "абе кво толкова всички го правят - къде ще идат"

Едно умно изказване в темата..................:th_up::th_up::th_up:

Бобби
20-12-2011, 17:48
Има голяма доза истина в това което казваш... но все пак зависи как ще подходиш!
Претискаш ги с застрахователен надзор....има и други начини и си ти, стига всичко друго да ти е наред

BatVas
20-12-2011, 17:58
Има голяма доза истина в това което казваш... но все пак зависи как ще подходиш!
Претискаш ги с застрахователен надзор....има и други начини и си ти, стига всичко друго да ти е наред

Съгласен съм за "Застрахователен надзор" но имайки впредвид множеството жалби в момента и малкия по численост персонал на "Застрахователен надзор"
малко трудно се стряскат. А все пак всички босове на застрахователни компании са винаги близки с властта, а служителите от "Застрахователен надзор" -особенно биг босовете (въпреки мандатността ) са назначени от властимащите.
Дори и надзора да ги пита за подробности във връзка с жалба - отговора на застрахователя е:
"Съгласно становище на квалифицирания ни юрист адв. ХХХХХХХХ е неправомерно искането за изплащане на щета. В правото на застрахования е съгласно член....бял..бля. бля ...от закон .....да входира жалба....заведе дело....и..... Ние като компания спазваща законите и разпоредбите ...бля.....бля...в случай на доказване на ...бля...бля...водени от разпоредбите на закона и бля....бля ще спазим своите задължения. "

ТОВА Е ЖЕСТОКАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ В МОМЕНТА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ

raiders
21-12-2011, 14:30
Дам има нещо такова, а и повечето щети до 1000лв. не си заслужават времето, нервите и парите за да си търсиш правата в съда. След като никой друг или нищо друго не ни защитава.