PDA

View Full Version : За гибелта на едно мексиканско прасенце!

Susscrofa
21-12-2011, 09:44
НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ ЗАРАДИ УБИТОТО ПРАСЕ В ДИСКОТЕКА

На национален протест излизат хора, възмутени от гаврата с малко прасенце в габровска чалготека. Демонстрацията с надслов "Не
убивай" ще е на 22 декември от 11 часа на площад "Света Неделя", а във всички останали градове ще е в същия час, но пред кметствата. "Нека Българското Рождество Христово да е празник на живота и животните!", призовават организаторите.

Гневът им е предизвикан от скандален студентски купон в габровския поп фолк клуб "Алегро", който завършва със заколване на прасе. Партито, което е било на 12 декември, събира 350 души. Те се забавляват с гонене на живо декоративно мексиканско прасе, което за разкош е намазано с олио. По време на "забавата" ребрата на животно са изпочупени от стискане, а накрая е изкарано навън, където е заклано, а главата му е разнасяна като трофей от участниците в партито.
Според неправителствената организация "Помощ за животинки в беда", която публикува на страницата си във "Фейсбук" снимки от купона, случилото се е престъпление според закона като наказанието е затвор до 3 години и глоба от 1000 до 5000 лева.

Организаторите на националния протест срещу гаврите с животни призовават всички любители на животните и природозащитници да се включат. "Да превърнем 22-ри декември, в ден на протест! Докога ще е нормално да прегазиш котка или куче и да го отминеш, без да му помогнеш и да го заведеш на лекар, докога хората ще прескачат изхвърлени от блоковете животинки, докога всеки, на когото му хрумне, ще изхвърля домашното си животно на улицата?! Докога ще се малтретират животни, като атракция в просташки заведения?! МОЛИМ ВСИЧКИ да съдействат за организирането на протестите в малките населени места и да работят заедно, независимо от това, в коя организация членуват!Нека всяка организация, която желае да се включи и да организира по места хората в отделните градове!Да се съберем преди празника и да защитим живота!", пише в обръщението на организаторите, което можете да видите тук: http://www.facebook.com/pages/НАЦИОНАЛЕН-ПРОТЕСТ/271343469581493.
Източник:http://www.mexbow.com/2011/12/blog-post_292.html
...........................................

Гледах вчера тази новина и се зачудих, какво толкова са направили тези младежи?
Виждал съм два пъти как се коли прасе. И двата пъти след гонитба следваше удар с чук в главата, при това няколко пъти и последващо прерязване на гръкляна.
Или убийство на плъх с капан "гръбнакотрошач".
Хубаво. Описаните от мен случаи не са убийства за забавление. В първия прасето се използва за храна, а втория ни позволява да контролираме числеността на гризачите.
Студентите в дискотеката са се гаврили за удоволствие, за забавление. Ок, но защо никой не протестира срещу отстрела на дивеч. Всеки ден търсещи забавление и удоволствие ловни дружинки преследват и жестоко отстрелват сърнички, зайчета, прасета, кошути и какво ли още не. Много често се пускат кучета, които разкъсват животинките още докато са живи. Това не е ли убийство за забавление? Не преиграват ли малко сега зоозащитниците?
Вие бихте ли участвали в гонка на прасе намазано с олио?
Или бихте се присъединили към подобен протест, може би?

Gelew
21-12-2011, 10:04
Аз бих се присъединил към подобен протест 100%.За мен тая простотия е ненормална и адски комплексарска.Да убиваш животните за кеф??? Не звучи ли малко като да убиваш и насилваш хора за удоволствие?Вярно животните не са хора, но не сте ли се замисляли, че и те душичка носят.Трябва да има последствия за такива хора и те да са строги с глоба и затвор.По магазините вече има всичко не е нужно да се правим на варвари за 1 кюфте...

Бобби
21-12-2011, 10:11
По начина по който е направено и аз съм против!

Lei-chery
21-12-2011, 10:17
Начина е отвратителен....горкото животинче.
А, иначе зоозащитниците винаги преекспонират нещата.

RUNNING WILD
21-12-2011, 11:18
супер селяндури дай им певица да им пее да се снимат с нея за Фейсбука и да развява 100 лева на цяло разгърден с златен ланец да го хареса братовчедка му че няма коя друга като си дойде от гурбет,ама тва е трещат щото и жените около тях са прости седят да гледат сейр и целтта е да се впечатлят жените аз колко съм луд колко съм див колко пием колко се бием колко ебем и помните ли как хванах прасето и го заклах...абе сметай на кво ниво са да гониш прасе намазано с олио да го колиш в дискотека...това тука в Сън Сити дали ще стане...селяндурите нема кой да ги бие на селения...

Кайо
21-12-2011, 11:29
Една прекрасна постъпка извършена от високоинтилигентното бъдеще на България....
После не царувала чалга култура разправят някои.....

Mind_Control
21-12-2011, 12:34
Една прекрасна постъпка извършена от високоинтилигентното бъдеще на България....
После не царувала чалга култура разправят някои.....

Това няма нищо общо с чалгата. Тя просто е катализатор, но не и причина.

Аз като слушам чалга, защо не ходя да се бия и да коля прасета?

koolio
21-12-2011, 12:39
Суси, ти май наистина си контра на всичко е така, за идеята.
Ловът е древен спорт, забавление и възпитание. Никой ловец не оставя отстреляно животно да се мъчи. Гоненето на прасе в дискотека е извращение, чупенето на гръбнака му е изродщина.

Кайо
21-12-2011, 13:19
Това няма нищо общо с чалгата. Тя просто е катализатор, но не и причина.

Аз като слушам чалга, защо не ходя да се бия и да коля прасета?

....чалга,като музикално понятие е едно,чалга културата е друго,въпреки,че са взаимносвързани.........
Във Виетнам американците често са пускали Вагнер докато трепят оризчетата,това не означава,че са били високоинтелигентни и делата им са културни.........

Susscrofa
21-12-2011, 13:25
Суси, ти май наистина си контра на всичко е така, за идеята.
Ловът е древен спорт, забавление и възпитание. Никой ловец не оставя отстреляно животно да се мъчи. Гоненето на прасе в дискотека е извращение, чупенето на гръбнака му е изродщина.

А разксъсване на лисица от ловни кучета виждал ли си.
А убиване на лисица с удар в носа с дъска, за да запазим кожата?
Между съвременния лов и случката в дискотеката за мен няма разлика.:eat:

nicola 59
21-12-2011, 14:58
А разксъсване на лисица от ловни кучета виждал ли си.
А убиване на лисица с удар в носа с дъска, за да запазим кожата?
Между съвременния лов и случката в дискотеката за мен няма разлика.:eat:

Kолега човека е единственото животно което си е запазило привилегията да убива за удоволствие а не от глад или за да се защити да не бъде изяден. В природата това не съществува Тигрите като най големите хищници на земята не докачат и заек ако не са гладни.При тези забавления става въпрос за доминация ,избиване на комплекси или просто съдизъм. В други държави може да се забавляваш по същия начин и с хора стига да имаш пари.Не е законно ма става ,както при нас може да си ловец без да имаш билет .
Аз лично не съм против отнемането на живот било човешки било животински ,ма трее се прави само в наложените от природата правила.А именно за да не умреш ти било от глад или да не те изядът тебе.

Не виждам смисъл да сипя 50 лева бензин за да застрелям един заек ,че съм гладен При положение ,че може да се хапне в некое кръчме за много по малко пари. Тук става въпрос за задоволяване на по странни ,за да не кажа извратени нужди.

Susscrofa
21-12-2011, 15:20
Kолега човека е единственото животно което си е запазило привилегията да убива за удоволствие а не от глад или за да се защити да не бъде изяден. В природата това не съществува Тигрите като най големите хищници на земята не докачат и заек ако не са гладни.При тези забавления става въпрос за доминация ,избиване на комплекси или просто съдизъм. В други държави може да се забавляваш по същия начин и с хора стига да имаш пари.Не е законно ма става ,както при нас може да си ловец без да имаш билет .
Аз лично не съм против отнемането на живот било човешки било животински ,ма трее се прави само в наложените от природата правила.А именно за да не умреш ти било от глад или да не те изядът тебе.

Не виждам смисъл да сипя 50 лева бензин за да застрелям един заек ,че съм гладен При положение ,че може да се хапне в некое кръчме за много по малко пари. Тук става въпрос за задоволяване на по странни ,за да не кажа извратени нужди.

Не си прав.
Много от хищниците убиват за удоволствие.
Когато порът влезе в кокошарника може да издуши всичките кокошки.
Лисицата често удушава много повече зайчета от необходимите и за храна.
Вълкът издавя доста често по десет агнета, независимо, че изяжда едно.
Котката доста се забавлява с мишоците, направо се гаври с тях и дори накрая може да не ги изяде.
Хищниците не винаги нападат, защото в дивия свят всеки джаул енергия е важен и безценен. Пестят си силите, не ги разхищават залудо.
Ние хората сме еволюирали до едно ниво, в което има поведенчески особености изразяващи се в хуманност, съжаление, милосърдие и т.н. Ловът е остатъчна жажда за кръв и преследване, която все още носим в гените си.

koolio
21-12-2011, 15:47
Именно, ловът ни е в гените. А гоненето и убиването с мъчение на малко прасенце в чалга дискотека не ни е в гените.
Или поне не би трябвало ...

Mind_Control
21-12-2011, 16:01
Аз като малък ловях мухи и ги подлагах на различни експерименти, включително дали издържат под вода.

С прасе не бих го направил, защото ще ми е жал.

Явно размерът има значение.

nicola 59
21-12-2011, 16:31
Не си прав.
Лисицата често удушава много повече зайчета от необходимите и за храна.
Вълкът издавя доста често по десет агнета, независимо, че изяжда едно.
Котката доста се забавлява с мишоците, направо се гаври с тях и дори накрая може да не ги изяде.
Хищниците не винаги нападат, защото в дивия свят всеки джаул енергия е важен и безценен. Пестят си силите, не ги разхищават залудо.
Ние хората сме еволюирали до едно ниво, в което има поведенчески особености изразяващи се в хуманност, съжаление, милосърдие и т.н. Ловът е остатъчна жажда за кръв и преследване, която все още носим в гените си.

Не съм се замислял по този начин точно , ма пак става въпрос за задоволяване на психически потребности ,а не на физическа нужда от храна ,и ако наистина някои животни го правят като си написал ,което е така за изброените по горе ,съм сколонен да вярвам ,че при тях е подсъзнателно поведение породено от инстинкти докато хората го правят напълно целенасочено и съзнателно.

И другото което може би е вероятен отговор за това поведение е че пак говорим за пагубната немеса на човека .Защото в природата лисицата е цяло чудо ако си хване пиле и не гладува със седмици ,а не да намери 20 пилета затворени или вълка кадето трее гони като луд дивите кози по скалите. Тук говорим за един вид поведение извън нормалната среда на видовете и съм уверен че ако прекаляват с убииствата го правят по скоро от лакомия за храна която е породена от системно гладуване в нормалната им среда на живот.Не бих допуснал ,че едно животно има нужда да си повишава адреналина за да се чувства добре,като при хората. Лисицата или пора просто като влязат в кокошарника са като в Кореком и прекаляват малко с покупките защото до вчера са се редили на опашка за хляб.

morfius
21-12-2011, 17:12
И двете групи не са наред с главите... ама хич.

RUNNING WILD
21-12-2011, 17:40
ОЧАКВАМ сега Суска да заклейми и рибарите след ловците,са ше гледаме по чес а пеш френският лов на лисица с дъска...толкова си незапознат бате Суска с квото и да е...искам да ти споделя че лисицата е вредител и е разрешена целогодишно за лов и може да се отстреля на 200 метра извън населено място на общо основание,що па да не я утрепеш с дъска като ти дави кокошките?си я трепам с кво си искам да дойде да ги храни и да ги гледа пилетата па после да лапа,щуката също убива от агресия не е от глад доста често напада само от агресия хищтник бате.

Susscrofa
21-12-2011, 17:47
ОЧАКВАМ сега Суска да заклейми и рибарите след ловците,са ше гледаме по чес а пеш френският лов на лисица с дъска...толкова си незапознат бате Суска с квото и да е...искам да ти споделя че лисицата е вредител и е разрешена целогодишно за лов и може да се отстреля на 200 метра извън населено място на общо основание,що па да не я утрепеш с дъска като ти дави кокошките?си я трепам с кво си искам да дойде да ги храни и да ги гледа пилетата па после да лапа,щуката също убива от агресия не е от глад доста често напада само от агресия хищтник бате.

Искам да те помоля да мислиш върху, и да анализираш написаното преди да изливаш гювеча от думи в своите отговори.
Аз се опитвам да сравня, да съпоставя две неща.
И задавам въпроса, защо едното трябва да бъде заклеймено, а другото не.
Мисли, мисли, мисли и пак мисли.
Темата е за клас Mammalia.
Успех.

RUNNING WILD
21-12-2011, 18:20
е ти само ни объркваш е нема па да ти напиша кво искаш да прочетеш

old alfist
21-12-2011, 18:29
Много хубави емоции може да има в една дискотека - толкова много хубава денс музика има създадена през годините, но все по-малко хора вече я ценят и не могат да се отпуснат да слушат и танцуват.
Дискотеките са се превърнали в място за избиване на комплекси, а не за общуване посредством музиката и танца.
За съжаление това е едно пълно извращение, както с животинчето, така и с хората в заведението - собственика на заведението е един деградирал и пропаднал човек щом е допуснал всичко това, или се е доверил в мениджмънта на неподходящи хора.

lordliness
21-12-2011, 18:35
Накой предположи ли ,че преди това сигурно са се надрусали яко.Иначе садизма към животни и хора винаги си е садизъм.

old alfist
21-12-2011, 20:00
Накой предположи ли ,че преди това сигурно са се надрусали яко.Иначе садизма към животни и хора винаги си е садизъм.
Братчет, тук не става въпрос за надрусване, а за предварително организиране.

nickyto
21-12-2011, 20:01
То предколедно на доста прасенца ще им резнат главите... Понапили се младежите... пък може и да са се напушили /все тая/ и са се поуляли с избиването на комплексите. Други пък са се поуляли с писането... Аз малко се съмнявам, че статията е останала неукрасена, за да предизвика определени емоции в четящите...
Спомням си преди няколко години как журналистите се скъсваха да пишат, че проблемите по пътищата през зимата не са щото не са почистени, а щото камионите не са със зимни гуми...
В арабския свят убиват жени с камъни, ама... като дойдат онези чаршафосаните вървят подире им със шпаклите и никой гък не казва... Де ги тогава защитниците на човешките права ?!?
Айде акайте със здраве !

old alfist
21-12-2011, 20:09
То предколедно на доста прасенца ще им резнат главите... Понапили се младежите... пък може и да са се напушили /все тая/ и са се поуляли с избиването на комплексите. Други пък са се поуляли с писането... Аз малко се съмнявам, че статията е останала неукрасена, за да предизвика определени емоции в четящите...
Спомням си преди няколко години как журналистите се скъсваха да пишат, че проблемите по пътищата през зимата не са щото не са почистени, а щото камионите не са със зимни гуми...
В арабския свят убиват жени с камъни, ама... като дойдат онези чаршафосаните вървят подире им със шпаклите и никой гък не казва... Де ги тогава защитниците на човешките права ?!?
Айде акайте със здраве !
Показност и вулгарност - това е.
Дай да се правим на големи пичове - просто самата идея е тъпа, а тя е организирана предварително.

nickyto
21-12-2011, 20:17
Показност и вулгарност - това е.
Дай да се правим на големи пичове - просто самата идея е тъпа, а тя е организирана предварително.

Определено съм с огромни резерви относно случката и съответно отразяването и ! Нарочно писах за убийствата на хора и как новините за тях преминават като нещо нормално... а иде реч за хора ! В същото време - невероятна шумотевица за едно прасе ! Нарочно писах и за гумите - нагледен пример как се прехвърля проблема от здравата на болната глава !

п.п. някой да е чувал по нашите ширини да има зимни гуми за камиони ?

old alfist
21-12-2011, 20:29
Определено съм с огромни резерви относно случката и съответно отразяването и ! Нарочно писах за убийствата на хора и как новините за тях преминават като нещо нормално... а иде реч за хора ! В същото време - невероятна шумотевица за едно прасе ! Нарочно писах и за гумите - нагледен пример как се прехвърля проблема от здравата на болната глава !

п.п. някой да е чувал по нашите ширини да има зимни гуми за камиони ?
Въпроса е за ритуалното убийство на прасето и гаврата преди това - иначе всеки може да си го прави в ограничена среда.
Отделен въпрос е, че е по време на пости.
А, за зимните гуми на камионите - затова има толкова убити хора. Трудно се пързалят, но като тръгнат - помитат всичко наред.

nickyto
21-12-2011, 20:46
Въпроса е за ритуалното убийство на прасето и гаврата преди това - иначе всеки може да си го прави в ограничена среда.
Отделен въпрос е, че е по време на пости.
А, за зимните гуми на камионите - затова има толкова убити хора. Трудно се пързалят, но като тръгнат - помитат всичко наред.

Старуха, зимни гуми за камиони НЯМА ! Това са манипулации на платени журналисти, за да се прехвърли вината за непочистените пътища върху тея, които имат най-малка вина за това ! Въпроса за ритуалното убийство е до колко обективно е отразено и дали не е отново платена публикация за предизвикване на определени настроения сред хората. Та за втори път да попитам: къде са тези същите журналисти, когато се извършват убийства на хора по особено жесток начин и защо не се вдига такава дандания ?

alex052
21-12-2011, 20:58
Част от пияната надежда за академични успехи гони прасе малко преди коледа след злоупотреба с алкохолни стимуланти......след това част от т.нар защитници на правата на прасетата протестира.Какво по нормално от това та нали трябва дребните душици на едните и другите да си създадат теми за разговори за поне една година.Жалка картинка..........А като се замисля че от първите се очаква да ми плащат пенсията,а от вторите се очаква да си плащат данъците и да работят.

old alfist
21-12-2011, 21:00
Старуха, зимни гуми за камиони НЯМА ! Това са манипулации на платени журналисти, за да се прехвърли вината за непочистените пътища върху тея, които имат най-малка вина за това ! Въпроса за ритуалното убийство е до колко обективно е отразено и дали не е отново платена публикация за предизвикване на определени настроения сред хората. Та за втори път да попитам: къде са тези същите журналисти, когато се извършват убийства на хора по особено жесток начин и защо не се вдига такава дандания ?
Гумите за камиони са тип всесезонни, което си е пълна глупост, при положение, че те карат когато са празни или нови като на рали - тези шофьори се правят на пилоти, но това не е предмет на темата.
За прасето - журналистите могат да си измислят каквото си искат, но тук във виртуалното пространство се разисква това което е представено.

lordliness
21-12-2011, 21:02
В крайна сметка всички ядем месо,животните са угоявани при подтискащи условия и съответно убивани уж хуманно.А и нашия вид се самоизбива от самата си зора и продължава да го прави дори в 21 век,миналата седмица гледах прасе заклано пред блок в Пазарджик,за едно даваха по телевизията и в Пловдив,е сигурно им се е разминало гоненето.

old alfist
21-12-2011, 21:08
В крайна сметка всички ядем месо,животните са угоявани при подтискащи условия и съответно убивани уж хуманно.А и нашия вид се самоизбива от самата си зора и продължава да го прави дори в 21 век,миналата седмица гледах прасе заклано пред блок в Пазарджик,за едно даваха по телевизията и в Пловдив,е сигурно им се е разминало гоненето.
Ти правиш ли разлика между едно заведение за обществено ползване срещу заплащане и нещо случващо се в пространството - все пак това заведение е с предварително обявени цели и хората когато отиват там очакват нещо друго, а не организирани кървища.

Кайо
21-12-2011, 21:08
Не оправдавам постъпката на тези младежи.........
Поне истинско прасе да бяха убили и после изяли.
Против съм лова и ловните безсмислени трофеи.
Но съм против и всичките префърцулени организации.
Просто както винаги медиите прекаляват,а целта на новините от този тип е само една..........
Старухата е прав,дискотеките,поне така им викахме по наше време,отдавна не са това което са,няма я точно както каза Старухата музикалната комуникация,дискотеките,клубовете и другите подобни са показност,пишкомерство и парад на простотията в сегашни времена в милат ни България

lordliness
21-12-2011, 21:17
Ти правиш ли разлика между едно заведение за обществено ползване срещу заплащане и нещо случващо се в пространството - все пак това заведение е с предварително обявени цели и хората когато отиват там очакват нещо друго, а не организирани кървища.
Според мен това е било обявено предварително ,като атракция за набиране на клиенти,ако не е имало желащи да гонят прасето нямаше да има и отзиви.Аз не бих се включил в гонитбата,но от друга страна обичам свинско.

old alfist
21-12-2011, 21:22
Според мен това е било обявено предварително ,като атракция за набиране на клиенти,ако не е имало желащи да гонят прасето нямаше да има и отзиви.Аз не бих се включил в гонитбата,но от друга страна обичам свинско.
Ако е било обявено предварително е съвсем друго нещо и тогава журналистите да го духат.
Такава гонитба и аз правя, но в частни условия.

lordliness
21-12-2011, 21:30
Не мислиш ли ,че това е перфектен ход да привлечеш клиенти , като го обявиш предварително и да убиеш конкуренцията,само по себе си е гениално балканско хрумване

old alfist
21-12-2011, 21:32
Не мислиш ли ,че това е перфектен ход да привлечеш клиенти , като го обявиш предварително и да убиеш конкуренцията
Е, ми баси клиентите - да си плащат за нещо такова.

lordliness
21-12-2011, 21:35
Е, ми баси клиентите - да си плащат за нещо такова.
Ами нещо като сървайвър ....за прасето

alex052
21-12-2011, 21:36
естественно че е било обявено.Това да не ви е за първи път под небето.В моята младост поне на 10 такива мероприятия съм присъствал.

Кайо
21-12-2011, 21:39
естественно че е било обявено.Това да не ви е за първи път под небето.В моята младост поне на 10 такива мероприятия съм присъствал.

Са ше те нахранят :):):):)

old alfist
21-12-2011, 21:41
На закрито в обществени заведения си е нещо доста извратено.
Ако е нещо частно между роднини и приятели някак си е интимност.

nickyto
21-12-2011, 21:46
На закрито в обществени заведения си е нещо доста извратено.
Ако е нещо частно между роднини и приятели някак си е интимност.

От където и да го погледнеш за едно и също иде реч...

---------- Post added at 21:46 ---------- Previous post was at 21:43 ----------

Ми не се е намерил някой нахъсан тарикатко да ви пише из вестниците и да се тупа после ква топ новина е барнал... еле пък ако е от платените драскачи на накоя организация...

old alfist
21-12-2011, 21:47
Явно не можете да разберете нюансите и тънката връзка на хората при погребението на прасето.

Кайо
21-12-2011, 21:49

Е аз кат казвам,че лицемерие цари навсякъде............
Аз като малък оперирах редовно кучета и котки,ама в мазата не публично,с научни цели,да не си помислите,че съм извратен......

---------- Post added at 21:49 ---------- Previous post was at 21:48 ----------

Явно не можете да разберете нюансите и тънката връзка на хората при погребението на прасето.

Прасето се яде,не се закопва

old alfist
21-12-2011, 21:57
Не ме предизвиквайте да ви описвам, защото ще ми е трудно в писмен вид, атмосферата при кончината на едно прасе сред приятели, иначе знам как е и в промишлени условия.

nickyto
21-12-2011, 21:58
Прасето се яде,не се закопва

Е, че то кат мине през червото, къде мислиш че отива ? :crazy:

Кайо
21-12-2011, 22:03
Не ме предизвиквайте да ви описвам, защото ще ми е трудно в писмен вид, атмосферата при кончината на едно прасе сред приятели, иначе знам как е и в промишлени условия.

Не знам ти какво,можеш и не можеш да ни представиш в писмен вид но поне в битови условия кончината на едно прасе по моя край се нарича ,,Свинска сватба",и помен няма от траур,рев,сълзи и сополи за прасето.
Има вино,музика и пръжки :)

alex052
21-12-2011, 22:04
Бъркате нещата.Това е било за забавление никой не е мислилч че ще се стигне до зуопокой богу на домашният любимец,то това и за ядене не става.А вие в момента коментирате организирано хуманно отнемане на живота на прасе с цел дисекция със строго кулинарно научна цел.

nickyto
21-12-2011, 22:06
А кво му е било мексиканското на прасето ? Соса с който са го мазали ли ?

Кайо
21-12-2011, 22:12
А кво му е било мексиканското на прасето ? Соса с който са го мазали ли ?

Суската требва да питаме,с прасетата той е в час ;)

old alfist
21-12-2011, 22:13
Момчета, тази тема е психологическа и не се изказвайте неподготвени - вникнете в сложните психологически процеси които възникват при прерязване гърлото на прасето.

nickyto
21-12-2011, 22:15
Суската требва да питаме,с прасетата той е в час ;)

Няма го...
Да му чуваш звънчето ?
Къде се е запилял ?

---------- Post added at 22:15 ---------- Previous post was at 22:14 ----------

Момчета, тази тема е психологическа и не се изказвайте неподготвени - вникнете в сложните психологически процеси които възникват при прерязване гърлото на прасето.

Вникваме... и ги разтикваме с винцок... :crazy:

alex052
21-12-2011, 22:38
а то това с прерязването не е задължително........може и по хуманно.А и за психологическите процеси ,ами сложни са си и мисля са в пряка зависимост от количеството употребена ракия или вино.

mordohy
21-12-2011, 22:51
От нужда съм клал прасета, агнета, телета и друг добитъкоще от 14 годишна възраст.
От нужда и зор.
Никога животното не е разбирало какво става.
Никога не съм гонил или насилвал по някакъв начин животното. Умирали са преди да разберат какво става.
От всичките тия кланета съм разбрал едно:
Смъртта не бива да забавлява!

old alfist
21-12-2011, 23:17
А, аз съм виждал как тича прасе в двора с нож в гърлото, както и заклана кокошка без глава търчайки в същия двор, но наистина това не трябва да бъде показно и това не е атракция за все още нормалните хора.

mordohy
21-12-2011, 23:32
А, аз съм виждал как тича прасе в двора с нож в гърлото, както и заклана кокошка без глава търчайки в същия двор, но наистина това не трябва да бъде показно и това не е атракция за все още нормалните хора.
Aз, ти, Фред, Прасчо, Кайо, Олд Алфист и прочие, сантиментални кретени сме на едно и също мнение! Смърта не бива да забавлява!
подчертах го в друга тема!

Кайо
21-12-2011, 23:36
Ае накрая да го канонизираме за великомъченик тва прасе та да се знае.........
5 безсмислени страници за едно прасе.....
Има и расизъм в този акт,как ви е убягнало,прасетое е мексиканско :):):)
То си е написано,къде,как и от кого е убито това животинче,не можете ли да помислите върху това.........

old alfist
21-12-2011, 23:39
То си е написано,къде,как и от кого е убито това животинче,не можете ли да помислите върху това.........
Смятам, че не е безмислено, защото има неща които трябва да се изкажат за да има възможност да се разберат.

mordohy
21-12-2011, 23:49
Има и расизъм в този акт,как ви е убягнало,прасетое е мексиканско :):):)
Не изпростявай нещата! Писах по-горе!
Едно е нуждата да се нахраниш и съвсем друго да се забавляваш. със смъртта на едно прасе!

Едит: то на прасето му е все тая, дали са го заклали "нуждаещи се" или професониалисти.
лошото е ,че всички садисти са от тоя учебен клас

Кайо
22-12-2011, 00:07
Не изпростявай нещата! Писах по-горе!
Едно е нуждата да се нахраниш и съвсем друго да се забавляваш. със смъртта на едно прасе!

Едит: то на прасето му е все тая, дали са го заклали "нуждаещи се" или професониалисти.
лошото е ,че всички садисти са от тоя учебен клас

За мен пък проблемите в темата са други.....,ниската култура,простотията и бруталноста на бъдещето на България..........

mordohy
22-12-2011, 00:19
За мен пък проблемите в темата са други.....,ниската култура,простотията и бруталноста на бъдещето на България..........
Кайо, ловя бас, че ако се задълбаеме, ще откриеме, че сме сколонни на много по-страшни бруталности, в името на оцеляването нас поколението ни

Кайо
22-12-2011, 00:27
Кайо, ловя бас, че ако се задълбаеме, ще откриеме, че сме сколонни на много по-страшни бруталности, в името на оцеляването нас поколението ни

Няма смисъл да задълбаваме,аз си го признавам ;)

mordohy
22-12-2011, 00:37
Няма нужда да се обясняваме!
ние си знаем!
Опитвам се да създадеме четиво за тия, дето са след нас!
Капиш!
Ямас, Филе!

Кайо
22-12-2011, 00:51
Няма нужда да се обясняваме!
ние си знаем!
Опитвам се да създадеме четиво за тия, дето са след нас!
Капиш!
Ямас, Филе!

Για μας!
Μακάρι η επομενη γενιά να έχει τολάχιστον τα μισά μας μυαλά....
Μακάρι...είπε ο Μακαρίτης και ψόφησε....:):):)

nickyto
22-12-2011, 05:52
Ето ви и още един материал за евентуални коментари...
http://www.frognews.bg/news_41342/Slavi_na_taen_lov_s_Parvanov_krai_Studena/

Кайо
22-12-2011, 10:20
Ето ви и още един материал за евентуални коментари...
http://www.frognews.bg/news_41342/Slavi_na_taen_lov_s_Parvanov_krai_Studena/

На лов...кой с кого?
Иначе на единия тапунгер половин България шапка му сваля.....,уж се базикал открито с всички политици без да му пукало.......

Susscrofa
22-12-2011, 10:34
Този жълт сайт едва ли е източник на достоверна информация.
Колеги, моля придържайте се към темата!!!:yes:

mordohy
22-12-2011, 13:40
Για μας!
Μακάρι η επομενη γενιά να έχει τολάχιστον τα μισά μας μυαλά....
Μακάρι...είπε ο Μακαρίτης και ψόφησε....:):):)
Вече съм се убедил, че не е така. Просто мислят по различен от нас начин.
Точно там ни се губят петдесетте процента!
И за нас са казвали, че нищо няма да излезе, пък на виж!

Кайо
22-12-2011, 16:22
Вече съм се убедил, че не е така. Просто мислят по различен от нас начин.
Точно там ни се губят петдесетте процента!
И за нас са казвали, че нищо няма да излезе, пък на виж!

Има нещо вярно в твоите слова ;)

ФЕРАРИСТ
22-12-2011, 18:47
Лисицата често удушава много повече зайчета от необходимите и за храна
Нищо подобно драги......природата е много по интилигентна с тварите дето действат спрямо инстинктите си, отколкото ние бидейки на върха на пирамидата.......
Ако аз съм пор или лисица бих се сетил за поне 4-5 причини да тръшна повече плячка отколкото мога да поема на момента........

fred
22-12-2011, 19:31
Да не говорим за жестокостите, помня по друг повод се описваше какво са правили японците, когато са завладявали Китай през Втората световна война.Общо взето човека е едно от съществата, които убиват за удоволствие, друго за което се сещам, но е по различно е котката, но има разлика на поведението на човека и котката разбира се.

old alfist
22-12-2011, 21:52
Нищо подобно драги......природата е много по интилигентна с тварите дето действат спрямо инстинктите си, отколкото ние бидейки на върха на пирамидата.......
Ако аз съм пор или лисица бих се сетил за поне 4-5 причини да тръшна повече плячка отколкото мога да поема на момента........
Дайте да не бъркаме злобата с инстинктите.

Susscrofa
23-12-2011, 11:55

А виждал ли си косатка как си играе и се гаври, преди да хапне тюленчето?
Удоволствието от убийството ни е останало в гените именно от там, само дето сме доста по изобретателни в методите на убиване и изтезаване за разлика от останалите животни.:picnic:
Този садизъм най-добре се забелязва при децата.

Бобби
23-12-2011, 12:03
Удоволствието от убийството ни е останало в гените именно от там, само дето сме доста по изобретателни в методите на убиване и изтезаване за разлика от останалите животни.:picnic:
Я кажи сега от рибите ли сме произлезли или от маймуните, че нещо ме постави пред диалема, която не мога да реша....:pimp:

alex052
23-12-2011, 12:40
абе за вас не знам от какво сте произлезли.Ама за себе си предполагам,че някъде из гените ми има изключително оперничево и инатливо магаре.

Susscrofa
23-12-2011, 13:06
Я кажи сега от рибите ли сме произлезли или от маймуните, че нещо ме постави пред диалема, която не мога да реша....:pimp:

Боббка, не искам да те наказвам пред всички, ама косатката не е риба. Тя е бозайник.
От какво сме произлезли?
Поясни колко време назад искаш да се върнем.:picnic:

Бобби
23-12-2011, 13:23
Боббка, не искам да те наказвам пред всички, ама косатката не е риба. Тя е бозайник.
От какво сме произлезли?
Поясни колко време назад искаш да се върнем.:picnic:
Суска...много те кльопам, вземи си върни старият аватар да не дадеш фира по Коледа...намекнах ти го в блатото:))
А сега по темата...казваш, че косаткат плува на сухо...?
Те много животни са бозайници...според теб значи версии много......е аз зададох конкретен въпрос..... не ми се увива сега с калчища и след това да се чудя, къде е началото и къде края...айде с здраве и ме послушай:))

Susscrofa
23-12-2011, 13:26
Суска...много те кльопам, вземи си върни старият аватар да не дадеш фира по Коледа...намекнах ти го в блатото:))
А сега по темата...казваш, че косаткат плува на сухо...?
Те много животни са бозайници...според теб значи версии много......е аз зададох конкретен въпрос..... не ми се увива сега с калчища и след това да се чудя, къде е началото и къде края...айде с здраве и ме послушай:))

Е кво ме кльопаш. Виж, че дори не знаеш, че има бозайници, които живеят във водна среда.
Риба е нещо съвсем различно.
Въпросът ти не беше конкретен, точно там е проблемът.

Бобби
23-12-2011, 13:32
Е кво ме кльопаш. Виж, че дори не знаеш, че има бозайници, които живеят във водна среда.
Риба е нещо съвсем различно.
Въпросът ти не беше конкретен, точно там е проблемът.
О.....нямам нерви за теб:))...сложи бебока, да не те изядът по Коледа...и бозай, бозай...дано да улучиш на цица:))
п.п.каква е темата къде отидохме.....саблюдавай си я, а не сам да правиш отклонения:pimp:

nicola 59
23-12-2011, 16:08

Децата наистина проявяват садизъм и то са доста жестоки и изобретателни .И ако искаме да анлизираме садизма точно децата ме навеждат сега на мисълтта , че садизма е по скоро вроден отколкото придобит.Децата които са садисти още в ранна възраст нямат начин да имат вече изградени комплекси чак до толкова а и същевременно не робуват още на морал и форми на поведение които по късно ще им наложи възпитанието,или ако няма възпитание то законите на модерното общество ще се наложат при кои повече при кои по малко. Та точно малките садисти деистват според мен водени от първични инстикти и показват че садизма има и вродени форми или може би при всички нас е вроден само проявата му е под различни форми. Или хора живяли в жестока среда не са придобили садизма вследствие на начина им на живот,а просто средата е дала възможност да се развие вече заложения в гените им садизъм.Поне аз така си обяснявам нещата а може и да греша.

Mind_Control
23-12-2011, 16:41
А, бе какво значи гени!? Човек за това има мозък, за да мисли, а не да се оправдава с гени и инстинкти. Затова човека се нарича разумно същество. Иначе е животно.

nicola 59
23-12-2011, 18:09
А, бе какво значи гени!? Човек за това има мозък, за да мисли, а не да се оправдава с гени и инстинкти. Затова човека се нарича разумно същество. Иначе е животно.

Не е така колега мозъка е като един компютър ,като го купиш е празен ,и ти започваш да инсталираш програми и всичко друго в него.Зависи кога и по кое време е роден един мозък той бива програмиран или по точно възпитаван с идеиите на неговото време ,а също така и моралните предрасъдаци ,като как трябва да се живее правилно,кое е добро и кое лошо,егоизъм,алтруизъм ,всичко това е измислено от хората според техните изгоди,и според техните изгоди бива проповядвано или заклеймявано.
Колкото са по малко програмите вкарани в мозъка то толкова повече той се ръководи от инстинктите си.
Едно малко дете като се изгори си дърпа ръката само без да е научено, това е инстинкт.
Понеже генетичния код на човека е заложен от пройзводителя или ако е по добре да кажа създателя той много често е много по силен от това което е сложено после.Ти не си ли чул фрази от рода ,,много ме е яд че го ударих или направо немога да си простя че постъпих така,, Това е така защото някои за момента е послушал вътрешното му аз това което му е заложено от природата ,за да оцелее а не клишетата на поведение наложени по късно.
И ако садизма е заложен по същия начин за което ставаше дума при децата при дадена обстановка той ще излезе на лице.Особено ако става дума и за групови изпълнения като с прасето в случая ,че всеки гледа другия и се оправдава пред себе си за да се освободи от модела на поведение на което робува,и да се отдаде на дивото което е вътре в гените му. Ако не си виждал интересуваи се как група от хора бие друг човек.Човека е паднал на земята вече в безсъзнание а другите продължават да го ритат и да му скачат на главата,без никъква повече нужда защото не е вече заплаха за никой и ако не се намеси някои или нещо случайно не ги спре се продължава до като не се изморят за да спрат.После се чуват фразите ,,мале какво направихме маи сме го утрепали.Ако това не е вроден садизъм здраве му кажи.

ФЕРАРИСТ
23-12-2011, 18:55
Говорим за убиване за удоволствие, да убиеш ненужно, без да имаш нужда от храна, да не изядеш това което убиеш, а да ти достави удоволствие самия лов.....бъркаш много нещата......а косатката в крайна сметка убива за да го изяде и оцелее, това че ти интерпретираш някой сцени като забавление и гавра, не значи че и за косатката е така.......

За това не са виновни те, виновни са тия дето ги възпитават......

mordohy
23-12-2011, 19:03
Прасчо, и аз съм солидарен с Кайо!
Стария ти аватар с разсъреното бебе беше по-готин.
Иначе, символа на любовта, гълъбите са най-садистичните убийци. Не само убиват за забавление, но го правят и бавно!
Косатката мята и бие всяка жертва, защото не рискува да я наранят. Нещо не сте гледали добре.

Susscrofa
23-12-2011, 21:45
Говорим за убиване за удоволствие, да убиеш ненужно, без да имаш нужда от храна, да не изядеш това което убиеш, а да ти достави удоволствие самия лов.....бъркаш много нещата......а косатката в крайна сметка убива за да го изяде и оцелее, това че ти интерпретираш някой сцени като забавление и гавра, не значи че и за косатката е така.......

За това не са виновни те, виновни са тия дето ги възпитават......

Нищо не бъркам. Ти си този, който бърка:)
Всички малки са си садисти, и ролята на възпитаващите е да ги накарат да спрат да бъдат садисти. Някои не успяват и това се вижда навсякъде около нас.:picnic:
Явно нищо не разбираш от поведение на животни. Те убиват с удоволствие, видимо си доставят удоволствие с това. Веднага ще ти го обясня защо е така. Оцелявали са индивидите, които убиват с удоволствие, те правят това добре и в това няма нищо лошо. А и ние няма как да знаем те какво изпитват, когато гасне живот в лапите им и надушат кръвта.
Наивно е да се мисли, че хищниците убиват "хуманно" и само когато са гладни. :picnic:

---------- Post added at 20:45 ---------- Previous post was at 20:43 ----------

Прасчо, и аз съм солидарен с Кайо!
Стария ти аватар с разсъреното бебе беше по-готин.
Иначе, символа на любовта, гълъбите са най-садистичните убийци. Не само убиват за забавление, но го правят и бавно!
Косатката мята и бие всяка жертва, защото не рискува да я наранят. Нещо не сте гледали добре.

Бебето вече порасна, сега не е сърдито, а само заядливо.
За гълъбите си абсолютно прав.:picnic:

fred
23-12-2011, 22:09

Бе като му изнася е животно и обратното, тоест човека е най голямото зло, от една страна..

Drag0
23-12-2011, 22:11
Излекувахте ли всички болни деца или пържолата е по-важна ?
Ще правят протест за прасе .. позьори !

old alfist
24-12-2011, 00:53
Големи психолози на хищниците се извъдихте.
Има животни и хора които убиват ей-така за тръпката, но има и други случаи.
Не съм специалист, но ми се струва от това което гледам по филмчетата, че и между хищниците има екземпляри които не убиват по инерция, а само по необходимост.
А, за китовете - верно играят си с тюлените и ги подхвърлят, но понягога не могат да ги уловят.

nickyto
24-12-2011, 08:59

Причината косатката да си играе с тюленчето съвсем не е гавра. Тя е същата поради която и котката си играе с мишката преди да я хапне.... в много от случаите това е да учи малките си да ловуват или да тренира собствените си умения, без които е обречено съществуването им. Косатката е призната за най-интелигентния хищник, но не знам да е нападала хора...

Susscrofa
24-12-2011, 14:20
Причината косатката да си играе с тюленчето съвсем не е гавра. Тя е същата поради която и котката си играе с мишката преди да я хапне.... в много от случаите това е да учи малките си да ловуват или да тренира собствените си умения, без които е обречено съществуването им. Косатката е призната за най-интелигентния хищник, но не знам да е нападала хора...

Забавлява се!
Просто си запълва времето.
Аз съм гледал три котки и нито една не е имала малки, когато бавно и мъчително умъртвяваше уловената мишка.

Кайо
24-12-2011, 14:54
---------- Post added at 20:45 ---------- Previous post was at 20:43 ----------
Бебето вече порасна, сега не е сърдито, а само заядливо.

Лъжеш!Ти си агресивен гиган........

old alfist
24-12-2011, 15:39
Май много се отклонихме, но гледам, че дори родителя на темата се е отплеснал доста и е забравил за какво иде реч.
Случката която предизвика създаването на темата е пълна пародия, имитираща и опитваща се да възбуди у участниците вродени природни инкстинкти, както в животното така и в хората, но в крайна сметка се получава една гавра и с двете страни - тия работи не стават изкуствено.

ФЕРАРИСТ
24-12-2011, 19:03
Явно нищо не разбираш от поведение на животни. Те убиват с удоволствие, видимо си доставят удоволствие с това.
Мда, не разбирам, не мога да говоря и техния език, явно ти можеш и това.......
Тва е и цитат на Стив Ъруин, в много от предаванията си го е казвал това, сигурно и той хабер си няма от тва.....
Бия си камшика от тая тема, не мисля че съм нужен тук.....

koolio
24-12-2011, 19:32
Мда, не разбирам, не мога да говоря и техния език, явно ти можеш и това.......
Тва е и цитат на Стив Ъруин, в много от предаванията си го е казвал това, сигурно и той хабер си няма от тва.....
Бия си камшика от тая тема, не мисля че съм нужен тук.....

Абе ти кво знаеш, тука си имаме и зоолингвист! :grandpa:

Susscrofa
24-12-2011, 19:38
Абе ти кво знаеш, тука си имаме и зоолингвист! :grandpa:

Членоразделната реч е налична само при нашият биологичен вид. Лингвистиката е неправилно употребена.

koolio
24-12-2011, 20:06
Членоразделната реч е налична само при нашият биологичен вид. Лингвистиката е неправилно употребена.

Да де ама ти ги чуваш членоразделно и за теб е приложимо! :roll2:!
Който знае вица за зоолингвиста се е сетил. ;)

Susscrofa
25-12-2011, 07:13
Да де ама ти ги чуваш членоразделно и за теб е приложимо! :roll2:!
Който знае вица за зоолингвиста се е сетил. ;)

Няма как да ги чувам членоразделно, защото те не издават такъв тип звуци. Вицът е тъп.:tooth:

nickyto
25-12-2011, 10:44
Забавлява се!
Просто си запълва времето.
Аз съм гледал три котки и нито една не е имала малки, когато бавно и мъчително умъртвяваше уловената мишка.

И що не са имали котета, щот ги кастрира ли ? Хм... садист !

---------- Post added at 10:44 ---------- Previous post was at 10:41 ----------

А звуците, които издават морските бозайници какво е ?

Susscrofa
25-12-2011, 11:04
И що не са имали котета, щот ги кастрира ли ? Хм... садист !

---------- Post added at 10:44 ---------- Previous post was at 10:41 ----------

А звуците, които издават морските бозайници какво е ?

Две се разгониха и избягаха на вилата. Третата скочи през балкона и избяга.

Само при Хомо сапиенс има членоразделна реч. Другото са звуци, някои от които по-сложни.:pimp:

nickyto
25-12-2011, 11:16
Две се разгониха и избягаха на вилата. Третата скочи през балкона и избяга.

Само при Хомо сапиенс има членоразделна реч. Другото са звуци, някои от които по-сложни.:pimp:

Е кво си ги правил, че да скочи от балкона да бяга от теб ?!? :hmm::hmm::hmm:

По-сложните звуци, само при косатките са 8 000 различни звука...

Susscrofa
25-12-2011, 11:18
Е кво си ги правил, че да скочи от балкона да бяга от теб ?!? :hmm::hmm::hmm:

Ти знаеш ли какво представлява, разгонена женска, на която не и се дават хапове за подтискане на хормоните?

nickyto
25-12-2011, 11:20
Ти знаеш ли какво представлява, разгонена женска, на която не и се дават хапове за подтискане на хормоните?

Знам. Не съм расъл в саксия... :tooth:

Susscrofa
25-12-2011, 11:24
Та в този ред на мисли, като стана дума за разгонването, бих искал да дам пример и с него.
Искам да попитам тези, които си мислят, че животните убиват само, за да оцеляват, да не би търсенето на сексуален партньор да е свързано само с възпроизвеждането?
Грешите, животинките търсят удоволствието от сексуалния контакт, а природата се е погрижила, потомство да оставят предимно тези, които са изпитвали най-голямо удоволствие от секса да оставят потомство.
Колко логично, едно от най върховните удоволствия води до възпроизводство, гениално, така размножаването ще бъде най-силно "търсено". При това то няма да става, защото сърничката си мисли, "о, аз трява да се размножавам", а защото иска да бъде оправена от достоен самец.:)

nickyto
25-12-2011, 11:28
Та в този ред на мисли, като стана дума за разгонването, бих искал да дам пример и с него.
Искам да попитам тези, които си мислят, че животните убиват само, за да оцеляват, да не би търсенето на сексуален партньор да е свързано само с възпроизвеждането?
Грешите, животинките търсят удоволствието от сексуалния контакт, а природата се е погрижила, потомство да оставят предимно тези, които са изпитвали най-голямо удоволствие от секса да оставят потомство.
Колко логично, едно от най върховните удоволствия води до възпроизводство, гениално, така размножаването ще бъде най-силно "търсено". При това то няма да става, защото сърничката си мисли, "о, аз трява да се размножавам", а защото иска да бъде оправена от достоен самец.:)

Е като е така, що им идва само в определени периоди от годината ?

Susscrofa
25-12-2011, 11:33
Е като е така, що им идва само в определени периоди от годината ?

Защото тези периоди са с подходящи условия за отглеждане на здраво потомство.

nickyto
25-12-2011, 11:50
Защото тези периоди са с подходящи условия за отглеждане на здраво потомство.

То това е ясно... иначе ако иде реч само за удоволствие то котката постоянно ще си търка задника кат надуши мъжкар...

Susscrofa
25-12-2011, 13:58
То това е ясно... иначе ако иде реч само за удоволствие то котката постоянно ще си търка задника кат надуши мъжкар...

Мислиш, като човек.
През останалото време тя гледа малки, или е бременна. Празно няма там.

nickyto
25-12-2011, 14:35
Мислиш, като човек.
През останалото време тя гледа малки, или е бременна. Празно няма там.

Е другояч немога да мисля... :tooth:

nasty
25-12-2011, 15:56
Такива извращения стават с животните по света - тука за едно прасе ше ги обесите!