View Full Version : педал на съединителя не отделя
здравеите имам проблем с педала на съединителя при една гонка веднъж като сменях скорост педала на съединителя ми остана долу и не се вдига самичак казаха ми една от помпите на съединителя но интересното е че след известно време проблема се оправи и сега пак почна да прави така ако някои може да помогне ще съм мн благодарен
error145
23-12-2011, 08:17
Виж да не ти е помпата, която е в купето.
по-скоро ще да е цилиндъра и ще има и липса на спирачна течност ;)
Как може да се разбере коя от помпите е прецакана .. ?? моите и 2те на вид са ок и немога изобщо да разбера коя е за смяна не губи и грам течност .. просто хода на педала на съеденителя не е същия в горно положение сякаш увисва а като го натисна в най долна точка става непосилен за натискане (доста твърд).. иначе по средата е мекичък и приятен .. както си трябва
това цилиндара имаш предвид долната помпа на съединителя която е на кутията..?
Как може да се разбере коя от помпите е прецакана .. ?? моите и 2те на вид са ок и немога изобщо да разбера коя е за смяна не губи и грам течност .. просто хода на педала на съеденителя не е същия в горно положение сякаш увисва а като го натисна в най долна точка става непосилен за натискане (доста твърд).. иначе по средата е мекичък и приятен .. както си трябва
май ще сменяш скоро съединител колега.
Колега съеденител е сменен преди седмица ще сменям скоро помпа но незнам коя ... съеденителя в перфектен .. не боксува по никакъв начин стана 2 пъти по мек като го смених и не тресе .. затова и питах за помпите
venko8585
24-12-2011, 09:27
това е от помпата на съединитела ама се сменят и двете че до месец заминават и двете
значи ли това че пак ще трябва да се свалят скорости ??
значи ли това че пак ще трябва да се свалят скорости ??
Не ;) Работният цилиндър е отгоре на кутията и се сменя сравнително лесно. По-голям гърч е за помпата в купето.
error145
24-12-2011, 16:47
Мда помпата в купето е гадничка доста :D
Колега съеденител е сменен преди седмица ще сменям скоро помпа но незнам коя ... съеденителя в перфектен .. не боксува по никакъв начин стана 2 пъти по мек като го смених и не тресе .. затова и питах за помпите
само феродов ли смени
само феродов ли смени
комплект .. Казааха че не е хубаво да се сменя на части .. .. Пък и щом омекна след смяната предполагам и притискателя е бил заминал ..
комплект .. Казааха че не е хубаво да се сменя на части .. .. Пък и щом омекна след смяната предполагам и притискателя е бил заминал ..
абсолютно.
Deathriderr
25-12-2011, 08:56
Моя не отделяше, по същия начин от време на време заради външната помпа, от нея течеше почти незабележимо масло, когато я смених беше точно както колегата tqnbtb за извесно време сега после всичко се нормализира(беше добре обезвъздушена след интервенциите)
Колега, сменявай помпата!
Гумичките са се разложили и освен, че пропускат, не щат и да се връщат.
Независимо как е цилиндъра, помпата трябва да връща, та ако ще и цялата течност да се излива от цилиндъра.
venko8585
28-12-2011, 10:09
колега ако става въпрос за боксер гумичките на помпата могат да се сменат на място штото много трудно се слага помпата
Колега, може ли да споделиш колко се оръси за феродов и притискателен диск, че и аз имам точно същия проблем! :ranting: