Log in

View Full Version : Изгоряла крушка за фабричен ксенон

koolio
25-12-2011, 10:34
Хората палят светлини за Коледа, на мен пък ми изгоря лявата крушка на фаровете. Колата е с фабричен ксенон. Каква крушка да търся? Какви са горе долу цените за такава, която няма да сдаде пак след 2 месеца? Доколко сложна хирургическа операция е смяната, т.е. по силите ли е на човек с две леви ръце?

Linkestis
25-12-2011, 11:23
Цената е по-висока от тази на обикновения ксенон.И да не си с две леви ръце пак е отвратителна работа за смяна,заради баласта които е на самия фар.Сега обаче дали ще има от къде да си купиш?

koolio
25-12-2011, 11:39
Това ми е гайлето сега - дали ще мога да си намеря в Плевен ...

Mury
25-12-2011, 12:32
Едва ли,по принцип мился че е D2S на 166.Смяната е повече от отвратителна,особено на десния фар.Оригинална хубава крушка е над 150 лв. при всякакви положения,понякога стигат и до 300 лв..Китайчетата са по 30-40 лв.,вършат работа,но един господ знае колко ще изкара,но то и хубава да сложиш пак не се знае,защото и тя е правена в Китай.................:pimp::pimp::pimp::pimp:

iveli
25-12-2011, 13:53
Дано уцелиш келвините че иначе може да светят със различен цвят левият и десният фар

BIzZkIt4o
25-12-2011, 14:39
Аз сложих китайски преди 1 година, бяха по 70 лв бройката стават вършат работа но премигват. На Philips бяха по 250 лв едната, като цяло 500 лв да дадеш за 2 смотани крушки си е убийствена простотия. ;)

BO
26-12-2011, 02:11
Ако си с Д2С и нямаш в момента възможност да си купиш нова, обади се, ще ти дам една с малко променен цвят, за да преминеш празниците без да се охарчваш към момента.

iveli
26-12-2011, 08:55
При такива като мен които са със евтин добавен ксенон като покараш около година и ни изгори крушка е хубаво да се сменят двете крушки защото с времето цвета на светене се променя така че дори и да взема крушка със същите келвини то тя ще свети различно от другата Е незнам дали това се случва и при оригиналния ксенон но имам съмнение че и там ще е така

Mury
26-12-2011, 09:25
При такива като мен които са със евтин добавен ксенон като покараш около година и ни изгори крушка е хубаво да се сменят двете крушки защото с времето цвета на светене се променя така че дори и да взема крушка със същите келвини то тя ще свети различно от другата Е незнам дали това се случва и при оригиналния ксенон но имам съмнение че и там ще е така

Eстетсвено че е така,всеки скенон с времето си променя цвета :naughty::naughty::naughty:даже по цвета може да познаеш че скоро крушката ще си замине,започне ли да свети в розово/лилаво или пожълтява е пътник..................:yes::yes::yes:

silversnake
26-12-2011, 09:29
Хела - 140 лв. Колко е такава - знам ли. Толкова ми искаха в Ауто-плюс миналата зима. Отначало синееше повече от другата, но с течение на времето се поуби. Кофти работа. А за смяната-при липса на некои инструментчета /и в пристъп на отчаяние/, свалих целия фар:firstprize:

koolio
26-12-2011, 11:09
Значи по-добре да сменя и двете, макар и с по-евтини?
Да го таковам в оригиналния ксенон!:bash:

PSAVOV
26-12-2011, 11:59
Колега фабричните ксенони с стандартно с 4300 келвина вземай си една по-хубава крушка слагай я и не бутай другата докато не ти направи и тя проблем, като ти направи проблем тогава ще я смениш и нея за да станат еднакви ! Препоръчвам ти филипс, хела или нещо по хубаво и да потърсиш по-сериозно за по ниска цена :) Ако ще вземаш някой боклук те съветвам намери колега или познат с калпав ксенон виш как се вижда и свети и ако те задоволява тогава вземи такъв :) Поздрави и Весела Коледа :)

gigi
26-12-2011, 12:10
БМВ-то беше с оригинален ксенон, та едната крушка светна в розово. Взех си Луксима и я смених, светна по силно и бяло от другия фар та смених и нея, тези които свалих бяха Хела. Новите 3г не са имали никакъв проблем като фаровете не съм ги гасил никога, на Алфата ги пазя повече не пала колата на фарове например и т.н. Луксимата беше около 40-50лв едната Хелата 250лв, пак бяха D2S.

iveli
26-12-2011, 18:08
Моят съвет е ако имаш пари взимаш две скъпи ксенонови крушки с келвини като твоите Сменяш ги и имаш два еднакви фара и една стара крушка След време като ти изгори крушка слагаш старата и имаш две стари крушки които се предполага че ще светят долу горе еднакво в зависимост от това по колко часа работа имат докато са им изгорели двойниците Другият вариант е с евтини крушки и същите процедури в процеса на експлоатация

Chimev
26-12-2011, 18:16
Аз съм също с фабричен ксенон и те съветвам да свалиш бронята - аз друг вариант не намерих, а и не е философия. Вече 2 пъти я свалям (и за габарит). Аз съм с китайска крушка за към 40 лв. май беше вече 1 година. Не се занимавай с глупости да даваш стотици левове. Ако случайно изгори смяната ти е половин час :cheers:
Забравих - сваляш не цялата броня, а само от страната на изгорелия фар. Т.е. развинтваш под подкалника и отпред, издърпваш и бронята увисва, не е страшно, особено след първия път

Dob4i
26-12-2011, 18:22
В момента същото ми се случи на мен, само че дясна... Така и така ще трябва да сваляш всичко по-добре смени 2те. Мой приятел си купи 2 китайски д2с и вече 1 година няма проблеми. Аз сега си поръчах от същите, цената им е символична направо, случайно попаднах на вносителя им. 90% от китайските крушки са едни и същи, само цената им различна на различните места. Ако искаш звънни ми утре по обяд и ще ти дам кординатите, че ги имам записани, но не са при мен. 0878984311 Добромир.

thecleaner
26-12-2011, 18:25

Опиииииии :) Не така тая е с ТЮФ, отиваш зимаш 2 броя минте, мисля че при Санто са по 40-50лв. броя, сменяш и газ. Лявата крушка ли думна, тя попремигваше още като я взе?

Chimev
26-12-2011, 19:45
Нема смисъл и двете да се менят, не си хвърляйте парите на вятъра (ако не са ви в излишък де) :Yoda:

koolio
28-12-2011, 20:01
Проблемът е решен с нова крушка Hella D2S.
140 кинта ... 140 цирея на гъзовете да им излязат ... Но пък свети досущ като оригиналната.

andro88
28-12-2011, 21:13
Не си дал малко. Аз май месец сменях крушките на моята,която не е с ксенон и бе обраснаха 45лева за двете... даже малките диодчета в третия стоп са 2 лева всяко. Най-мижавата крушка за габаритите отпред е 8 лева.
Понякога се чудя има ли нещо евтино в тая кола:guns::guns::guns:

ecotronic
28-12-2011, 21:42
Много дебели цени съобщаваш.
Предните габаритни крушки (4W) се въртят около 1,5 - 2 лв.
На на мен ми се е окислил единият цокъл и крушката грее и като грее и се стопява долната пъпка и спира да свети. Накрая ми писна и си взех светодиодни, за да не греят. 2 светодиодни крушки = 8 лв. Светят много добре засега.

thecleaner
28-12-2011, 21:50
Много дебели цени съобщаваш.
Предните габаритни крушки (4W) се въртят около 1,5 - 2 лв.
На на мен ми се е окислил единият цокъл и крушката грее и като грее и се стопява долната пъпка и спира да свети. Накрая ми писна и си взех светодиодни, за да не греят. 2 светодиодни крушки = 8 лв. Светят много добре засега.

Поръчай ми 10крушки за габарити на 166ца и ти давам 20лв. в миг ;)

Mury
28-12-2011, 21:52

И аз,и аз,ама да не свети чека после :busted_cop::busted_cop::busted_cop:

ecotronic
28-12-2011, 22:07

Това "крушки за габарити на 166ца" малко ми напомня на "линийка за 3-ти Б клас".

Става въпрос за T4W 12V/4W. Цък (http://www.topspeed.bg/view_product.php?pid=1737)

thecleaner
28-12-2011, 22:19
Това "крушки за габарити на 166ца" малко ми напомня на "линийка за 3-ти Б клас".

Става въпрос за T4W 12V/4W. Цък (http://www.topspeed.bg/view_product.php?pid=1737)

Евала ма да не си объркал малко Калофер с Калифорния?
Що ли си мисля че модела за 166 и не само, беше H6W

lordliness
28-12-2011, 22:30
Точно това са и са около 9 лева,може да разгледате тук- http://am_application.osram.info/publish/index_en.html

Drag0
28-12-2011, 22:31

На 156 поне са H6W. И цената им е 5-6 лв едната. Разликата е във ватовете и че пъпката е изместена. Не мога да намеря LED с такъв цокъл с изместена пъпка, иначе не е проблем да се сложи резистор и да не свети чек-а ...

thecleaner
28-12-2011, 22:33
Точно това са и са около 9 лева,може да разгледате тук- http://am_application.osram.info/publish/index_en.html

Ам аз съм ги разглеждал многократно, а посочената от колега ламПа влиза и излиза само с клещите, пъпките не пасват да поясня и фасонката отива на кино.

ecotronic
28-12-2011, 22:36

Сигурно си прав за H6W. А ако не е 6 а 4 W габаритната крушка - много важно. Вместо от 100 м ще се вижда от 80. В края на краищата това не е ракетна технология.

thecleaner
28-12-2011, 22:41
Сигурно си прав за H6W. А ако не е 6 а 4 W габаритната крушка - много важно. Вместо от 100 м ще се вижда от 80. В края на краищата това не е ракетна технология.

Ами ето защо е така:

andro88
28-12-2011, 22:50

Абсолютно прав. Не съм намирал по евтино от 8-9 лева. А имаше и по скъпи халогенни по 14 лева едната...направо скандално.

ecotronic
28-12-2011, 22:51
Ами ето защо е така:

Така де - със 6 ватова крушка грее и в крайна сметка не свети. Сега светодиодните са студени като гроб и светят като за световно. Вароятно ще надживеят и тенекиите на колата. А са по 4 лв. бройката. Има и по-евтини.

Да не забравяме все пак, че и тези, които са го проектирали този автомобил............и те с 2 крака по земята ходят.

thecleaner
28-12-2011, 22:55
Така де - със 6 ватова крушка грее и в крайна сметка не свети. Сега светодиодните са студени като гроб и светят като за световно. Вароятно ще надживеят и тенекиите на колата. А са по 4 лв. бройката. Има и по-евтини.

Да не забравяме все пак, че и тези, които са го проектирали този автомобил............и те с 2 крака по земята ходят.

Понеже се поотклонихме от темата пояснявам H6W, са халогенни крушки и си светят адски доволно и пъпките им не пасват с посочените от теб.

lordliness
28-12-2011, 22:56
Както споменаха колегите пъпките не са на 180 градуса

Drag0
28-12-2011, 22:59
Абсолютно прав. Не съм намирал по евтино от 8-9 лева. А имаше и по скъпи халогенни по 14 лева едната...направо скандално.
Крушка H6W Osram-12V-5W халог.
Цена: 7.80 лв.
И с намалението за потребителите на форума е към 7 лв.

ecotronic
28-12-2011, 23:00
T4W не съм пробвал да слагам, а просто като ги гледах по магазините, мислех, че са такива оригиналните. А светодиодните пасват перфектно на цоклите.

andro88
28-12-2011, 23:02
Тъкмо се похвалих ,че се изръсих 45 лева за 2 крушки за късите и вчера на Боровец забелязах ,че едната е изгоряла...добре ,че имах една резервна БОШ.
Та ако ми позволите да се върна на цените- понякога си мисля ,че ценообразуването е на база колата ,която спира пред магазина. Имал съм опит,с колега с Ланчия Капа- една част за него струва Х лева , а за мен на другия ден е Х по 3 . С крушките не е същия случай , но изках да си кажа мъката.
Колкото до светодиодните-дайте линк да го видя това животно и има ли то почва в мойта кола

ecotronic
28-12-2011, 23:11
Тъкмо се похвалих ,че се изръсих 45 лева за 2 крушки за късите и вчера на Боровец забелязах ,че едната е изгоряла...добре ,че имах една резервна БОШ.
Та ако ми позволите да се върна на цените- понякога си мисля ,че ценообразуването е на база колата ,която спира пред магазина. Имал съм опит,с колега с Ланчия Капа- една част за него струва Х лева , а за мен на другия ден е Х по 3 . С крушките не е същия случай , но изках да си кажа мъката.

Аз съм разбрал следното:

1 - У нас, когато даваш пари като за истинско, вероятността да получиш менте е голяма, защото търгашите са се научили, че като сложат висока цена на ментето, клиентът няма да допусне, че е менте.

2 - Що се касае до частите, които не са от първостепенно значение (като габаритните крушки), ако карам кола за 100 К пари, ще и купувам габаритни крушки от 100 лв.

andro88
28-12-2011, 23:19
Такава е човек, на колата и падат цените , ама на поддръжката -не. ЗА 166 важи с пълна сила.
Но това не значи ,че някога ще сменя колата ,де.
Има си и недостатъци на уникалността на колата- аз не мога да си намеря сиви стелки. Принудил съм се да купувам мокет и да го изрязвам и давам да го обкантат...
Всичкото това го казвам ,във връзка с това , че не се сещам за нещо евтино и лесно за намиране по тая кола

ecotronic
28-12-2011, 23:31
Такава е човек, на колата и падат цените , ама на поддръжката -не. ЗА 166 важи с пълна сила.
Но това не значи ,че някога ще сменя колата ,де.
Има си и недостатъци на уникалността на колата- аз не мога да си намеря сиви стелки. Принудил съм се да купувам мокет и да го изрязвам и давам да го обкантат...
Всичкото това го казвам ,във връзка с това , че не се сещам за нещо евтино и лесно за намиране по тая кола

Това, че ти горят крушките може и да е свързано с проблем с алтернатора. Мерил ли си напрежението, когато зарежда? Или да ти е направило впечатление крушките на моменти да светват по-силно?

andro88
28-12-2011, 23:39
Това, че ти горят крушките може и да е свързано с проблем с алтернатора. Мерил ли си напрежението, когато зарежда? Или да ти е направило впечатление крушките на моменти да светват по-силно?

Не съм мерил. Никога не съм мислил ,че може да енещо различно от кофти крушки. Предишният собственик е купил нов акумулатор(преди 18 месеца). Колата си пали и на -15 и това е всичко ,което знам в тази връзка . Не се е налагало да меря напрежение.

ecotronic
28-12-2011, 23:46
Не съм мерил. Никога не съм мислил ,че може да енещо различно от кофти крушки. Предишният собственик е купил нов акумулатор(преди 18 месеца). Колата си пали и на -15 и това е всичко ,което знам в тази връзка . Не се е налагало да меря напрежение.

Много вероятно е да си попаднал на калпави крушки, но не пречи да премериш и напрежението. Ако презарежда, ще съсипеш и акумулатора.

lordliness
29-12-2011, 06:52
Колкото до светодиодните-дайте линк да го видя това животно и има ли то почва в мойта кола Да не си ги докоснал с ръка докато си ги слагал,моите никога не ги гася и те се към 50 лева осрам някакви с по къс живот ,светят си вече година и нещо.

Mury
29-12-2011, 11:25
Колкото до светодиодните-дайте линк да го видя това животно и има ли то почва в мойта кола

Кой ти е одрал така кожата бе човек,една обикновенна крушка Х7 струва 6-7 лева,кви 45 лв. :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

---------- Post added at 12:25 ---------- Previous post was at 12:23 ----------

Грее защото имаш хлабава маса на крушката,така и и се скъсява живота доста,затова ви горят често крушките :balloon::balloon::balloon::balloon:

andro88
29-12-2011, 12:58
Да не си ги докоснал с ръка докато си ги слагал,моите никога не ги гася и те се към 50 лева осрам някакви с по къс живот ,светят си вече година и нещо.

Като се замисля си ги слагах без да ги пазя и ги пипах с ръце. Купих ги от ОМВ в Слънчев бряг и бяха 44лева и някакви стотинки.2 броя Генерал Електрик май бяха или Осрам. Едно от двете.
Но не ги пазих от докосване. Не знаех ,че и на тях им влияе

gigi
29-12-2011, 16:52
Та да обобщим, габаритите на колата са халогенни и ако се пипнат после бързо горят, също така както казва Мурджев от хлабава маса греят и горат. Аз от както имам колата (почти 5г.) и 90 000км все на фарове, съм сменил един път габарит.
Това да си разбиеш цокъла с друга крушка е аджамииска работа.........и то за 4лв разлика......

nightroller
29-12-2011, 16:59
Та да обобщим, габаритите на колата са халогенни и ако се пипнат после бързо горят, също така както казва Мурджев от хлабава маса греят и горат. Аз от както имам колата (почти 5г.) и 90 000км все на фарове, съм сменил един път габарит.
Това да си разбиеш цокъла с друга крушка е аджамииска работа.........и то за 4лв разлика......

мисля, че сте прави аз си взех колата с проблемче в цокъла на десния габарит и горя няколко пъти, както и непрекъснато ми свети чека за светлините а съм сменил всички крушки с обратна връзка към тоя чек и си светят ...
Обаче моите габарити мисля са различни защото струваха лев и нещо от представителство на Phillips Lights.

lordliness
29-12-2011, 17:35
Като се замисля си ги слагах без да ги пазя и ги пипах с ръце. Купих ги от ОМВ в Слънчев бряг и бяха 44лева и някакви стотинки.2 броя Генерал Електрик май бяха или Осрам. Едно от двете.
Но не ги пазих от докосване. Не знаех ,че и на тях им влияеНикога не трябва да ги пипаш с голи ръце,пише го и в инструкцията на крушките.

Mury
29-12-2011, 17:41
Дори и да ги пипнеш/то понякога няма как/,след това ги избърши хубаво с чист парцал............:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

lordliness
29-12-2011, 20:06
Дори и да ги пипнеш/то понякога няма как/,след това ги избърши хубаво с чист парцал............:mrgreen::mrgreen::mrgreen:Бих добавил и с малко чист алкохол,тоест спирт.Когато си купувам крушки,не взимам такива на които опаковките им са били отваряни,защото някой може да е решил да ги разгледа и опипа качествено.На габаритите крушки също мисля ,че са халогенни.

mian4o
03-01-2012, 20:35
Понеже темата е за фарове и крушки та искам да питам някой дали е ползвал това http://www.autoled-bg.com/index.php?route=product/product&path=80&product_id=124 и да даде отзиви.

Поздрави

borvass
04-01-2012, 00:48
Ми това намерих

Цък1 (http://www.youtube.com/watch?v=o3LL5sgq6hg) H7 18 LED
Цък1 (http://www.youtube.com/watch?v=rwWM98zIBBM) Audi A4 HID, LED, H7
Цък1 (http://www.youtube.com/watch?v=6N0bV6FK8QE) V-LEDS HID WHITE LED HEADLIGHTS !!! Plug & Play!

На последното клипче ми се виждат като свещи, но на живо може друго да е. Te на новите колици нали боцкат диоди за дневни светлини и предполагам, че са по-мощни от тези, но пак не ми се виждат достатъчни да заместят нормална крушка. Някой да каже, ако е пробвал.

nightroller
04-01-2012, 01:07
Понеже темата е за фарове и крушки та искам да питам някой дали е ползвал това http://www.autoled-bg.com/index.php?route=product/product&path=80&product_id=124 и да даде отзиви.

Поздрави
Колега адски благодаря за този линк - не знаех че има и в БГ и мислех да си поръчвам едни риплейсмънти от Англия.

---------- Post added at 01:07 ---------- Previous post was at 01:05 ----------

Ми това намерих

Цък1 (http://www.youtube.com/watch?v=o3LL5sgq6hg) H7 18 LED
Цък1 (http://www.youtube.com/watch?v=rwWM98zIBBM) Audi A4 HID, LED, H7
Цък1 (http://www.youtube.com/watch?v=6N0bV6FK8QE) V-LEDS HID WHITE LED HEADLIGHTS !!! Plug & Play!

На последното клипче ми се виждат като свещи, но на живо може друго да е. Te на новите колици нали боцкат диоди за дневни светлини и предполагам, че са по-мощни от тези, но пак не ми се виждат достатъчни да заместят нормална крушка. Някой да каже, ако е пробвал.

Сложно е значи на новите Аудита фаровете са с LED крушки ама са три фарчета забити току под капака, същото е и на лексус 600 H пак са три фара само че са по-конвенционални.
Сега не мога да кажа дали риплейсмънти на основните крушки вършат работа защото при тези коли на които имам наблюдения самата конструкция на фара е различна.

ecotronic
04-01-2012, 11:01
Една груба сметка, която си направих, показва, че една H7 Led лампа с 18 SMD 5050 (общо 54 светодиода с около 14 лумена всеки един) ще генерира около 760 лумена светлинен поток. Срещу средно 3000 лумена, получени от една ксенонова лампа.

BO
04-01-2012, 13:37
Една груба сметка, която си направих, показва, че една H7 Led лампа с 18 SMD 5050 (общо 54 светодиода с около 14 лумена всеки един) ще генерира около 760 лумена светлинен поток. Срещу средно 3000 лумена, получени от една ксенонова лампа.
На една такава крушка по спецификации и дават около 190 лумена.

Мисля, че на един диод 5050 за трите му кристала общия интензитет може да е до 15 лумена.

ecotronic
04-01-2012, 13:55
На една такава крушка по спецификации и дават около 190 лумена.

Мисля, че на един диод 5050 за трите му кристала общия интензитет може да е до 15 лумена.

От каталожните данни на 5050 не бях сигурен дали 15 лумена е общият интензитет за тройката или за единия от трите. А щом е така, както казваш, означава, че нещата са още по-зле.

BO
04-01-2012, 14:01
От каталожните данни на 5050 не бях сигурен дали 15 лумена е общият интензитет за тройката или за единия от трите. А щом е така, както казваш, означава, че нещата са още по-зле.
Ами много ясно, че е зле.
Някой да не се лъже и да си купи Н7 крушка с надеждата да си замени сегашната примерно и да си мисли, че ще види нещо пред колата:kissy:

mian4o
04-01-2012, 19:31
Точно това исках да разбера. Благодаря на отзовалите се.

lordliness
04-01-2012, 21:09
Изгоря ми крушката на късите.Осрам 64210NBP цена около 50лв за 2 броя,изкара една година,едва ли е светила повече от 200 часа.

ecotronic
04-01-2012, 23:13
Изгоря ми крушката на късите.Осрам 64210NBP цена около 50лв за 2 броя,изкара една година,едва ли е светила повече от 200 часа.

При тези цени и този кратък живот не се ли замисляш да слагаш ксенон?

lordliness
04-01-2012, 23:23
При тези цени и този кратък живот не се ли замисляш да слагаш ксенон?
Не съм консервативен,но искам да карам колата във вида в който е излязла от завода,мисля да си сложа обикновени халогени,защото 50 лева на година за крушки си е много.Ама като се познавам, като ида в магазина и видя какво има ,пак ще пробвам уж нещо по-светещо и халогенно :).

ecotronic
05-01-2012, 12:00
Не съм консервативен,но искам да карам колата във вида в който е излязла от завода,мисля да си сложа обикновени халогени,защото 50 лева на година за крушки си е много.Ама като се познавам, като ида в магазина и видя какво има ,пак ще пробвам уж нещо по-светещо и халогенно :).

Да не забравяме, че прототипът на 166 е мислен по времето, когато ксенон технологията не беше така масова. Хубаво нещо е съблюдаването на определени технически норми, но още по-хубаво е удоволствието от комфортното шофиране.

Mury
05-01-2012, 13:37

Бате аз карам с крушки Трифа/немски/ по 7 лв. бройката,вече 2 години немат мърдане,а аз не си гася фаровете целогодишно :metal::metal::metal::metal:сам прецени

Bobo
06-01-2012, 23:36
Бате аз карам с крушки Трифа/немски/ по 7 лв. бройката,вече 2 години немат мърдане,а аз не си гася фаровете целогодишно :metal::metal::metal::metal:сам прецени

Като почнеш да придобиваш разни вибрации в мотора ще почнат да горят - всички се замислете колко ви тресе мотора и колко дрънкате по дупките това е основната причина да се късат лесно нагорещените жички ;)

Ако има вибрации в мотора е нормално да се скапват масово електронни и електрически елементи в колата.

endeavour
07-01-2012, 11:14
Аз също много исках да остане с халогенни на късите, ама като почнах да не виждам нищо вечер и разглобих фаровете, видях че рефлекторите на лупите са се изпържили от нагряването и не отразяват нищо. Та за да не се повтори тая работа, след посещението в Стрелча сложих ксенон. Лошото е, че сложих евтин китайски и за година и половина светлинният поток на крушките падна драстично,та се налага подмяна... с която горе-долу купувам още един път целия комплект:devil:

koolio
07-01-2012, 11:20
Аз също много исках да остане с халогенни на късите, ама като почнах да не виждам нищо вечер и разглобих фаровете, видях че рефлекторите на лупите са се изпържили от нагряването и не отразяват нищо. Та за да не се повтори тая работа, след посещението в Стрелча сложих ксенон. Лошото е, че сложих евтин китайски и за година и половина светлинният поток на крушките падна драстично,та се налага подмяна... с която горе-долу купувам още един път целия комплект:devil:

Затова, с люти попръжни на уста, все пак дадох 140 кинта за крушка ...

ecotronic
07-01-2012, 12:56

Да сложиш скъпа крушка на фабричен ксенон е оправдано. Въпреки, че като гледам цените за този (http://www.oembulbs.com/hella-d2s-4300k.html) модел, ми се струва, че скъпо си я взел.
Но аз не смея да сложа скъпа крушка на китайския баласт, който има голяма вероятност да я съсипе.

Bobo
07-01-2012, 20:51

Оригиналната крушка за твоя Ксенон струва максимум 104лв - някой си е припечелил културно ;) По-фешън лампите (които според мен са уж по фешън са около 140лв) Но те се водят с доста екстри ;)

lordliness
09-01-2012, 07:38
На мястото на изгорялата крушка сложих временно старата,сега от ляво Осрам с незнам колко си" по- силна светлина" ,от дясно старата Хела-никаква разлика няма между двете крушки,нито като осветяване ,нито когато се гледат отпред.

Bobo
10-01-2012, 21:41
На мястото на изгорялата крушка сложих временно старата,сега от ляво Осрам с незнам колко си" по- силна светлина" ,от дясно старата Хела-никаква разлика няма между двете крушки,нито като осветяване ,нито когато се гледат отпред.

Tочно това имах предвид в предишния пост ;)

lordliness
11-01-2012, 00:02
Tочно това имах предвид в предишния пост ;)Е да ама фешъна си е фешън,друго си е нещо по-фешън.:) и по -халогенно и по ксенонно.

Bobo
11-01-2012, 14:07
Е да ама фешъна си е фешън,друго си е нещо по-фешън.:) и по -халогенно и по ксенонно.

Така е ние затва сме на тоя хал ;)

odisey
29-05-2012, 10:45
Оригиналната крушка за твоя Ксенон струва максимум 104лв - някой си е припечелил културно ;) По-фешън лампите (които според мен са уж по фешън са около 140лв) Но те се водят с доста екстри ;)

Ако може и аз да се включа в темата ... С фабричен ксенон съм едната примигва и от време на време си гасне та трябва да изключа и включа фаровете за да запали, другата свети оранжево ма поне не гасне ... Бобо откъде да ги изровя тия оригинални крушки по 104 кинта че май и аз натам съм се запътил?

Vlado Popa
06-06-2013, 00:23
съживявам старата тема, за да не правя нова. От това което прочетох тук, стигам до извода, че независимо дали си с фабричен ксенон, можеш да сложиш крушка, различна от оригиналната, която струва майка си и баща си?

Chimev
06-06-2013, 09:06
На предишната 166-ца си сложих някаква крушка за 50лв. и повече от година си бачкаше :Tease:

Vlado Popa
06-06-2013, 19:03
Колеги, кажете от къде да взема прилични крушки който стават за нашия модел, и някъде в София където да ги сменят, че сам няма да мога.