PDA

View Full Version : За привържениците на Третия Райх,СССР,Китай и прочие........

Pages : 1 [2]

nickyto
23-02-2012, 22:06
Когато някой няма какво да напише по темата просто не пише, а не да драска врели-некипели за ланския сняг.

Е, мнение неможе да нямаш...

Кайо
23-02-2012, 22:06
Когато някой няма какво да напише по темата просто не пише, а не да драска врели-некипели за ланския сняг.

Нещата имат връзка с темата,друг въпрос е дали всички я виждат.

А малко по-горе съм написал ,,Млък микс между темите.". :)

old alfist
23-02-2012, 22:25
Все пак заглавието на темата води накъде да върви мисълта, а вие сте се отплеснали накъдето ви щъка мисълта в момента на писането - просто си пишете ей-така.

Кайо
23-02-2012, 22:32
Олди ми то само привърженици на Третият Райх пишем,другите ги няма :):):)
Тъй,като пишем за Райха трябва аналитично да представим на читателите от къде,как и защо Райхът е черпил идеи......:cheers:

nickyto
23-02-2012, 22:38
Все пак заглавието на темата води накъде да върви мисълта, а вие сте се отплеснали накъдето ви щъка мисълта в момента на писането - просто си пишете ей-така.

Засрамих са и са изчервих... :laughing1:
Много ли избягахме от темата ? :screwy::calc:
Споко Олди... в темата сме...

---------- Post added at 22:38 ---------- Previous post was at 22:35 ----------

Олди ми то само привърженици на Третият Райх пишем,другите ги няма :):):)
Тъй,като пишем за Райха трябва аналитично да представим на читателите от къде,как и защо Райхът е черпил идеи......:cheers:

Олди сигурно е прав... май трябва по-научно популярно да обясним връзката... Не мислиш ли ?

Кайо
23-02-2012, 22:42
Засрамих са и са изчервих... :laughing1:
Много ли избягахме от темата ? :screwy::calc:
Споко Олди... в темата сме...

---------- Post added at 22:38 ---------- Previous post was at 22:35 ----------

Олди сигурно е прав... май трябва по-научно популярно да обясним връзката... Не мислиш ли ?

Днес ли?:picnic:

nickyto
23-02-2012, 22:51
Днес ли?:picnic:

Ами ако ти се пише...
Аз мисля да се оттеглям към спалния вагон... :goodnight:

old alfist
23-02-2012, 22:56
Очаквам утре като се наспите да напишете за връзката между безмислиците ви и Третият Райх.

nickyto
24-02-2012, 07:04
Очаквам утре като се наспите да напишете за връзката между безмислиците ви и Третият Райх.

Кое от написаното ти се видя безмислено и не виждаш връзката с Третия Райх ?

Orm
24-02-2012, 09:21
Ей сега ви връщам в темата !!!!
След всичко което обяснихте тука за символи , свастики и кубурготи ( каквото и да значи това ) , накрая "третия райх" се закача с едни хора дето "вожда" им от символите почита само кривиа рог, от който грузинците пият вино, на флага на тези необразовани и нищо неразбиращи хора свикнали да си изкарват прехраната с кръв и много работа, има само цвета на кръвта + сърп и чук , с които те си изкарват хляба........ и резултата е на лице - прегазен трети райх из цялата Европа... независимо от символите ;)

nickyto
25-02-2012, 08:52
Eто нещо и за русофилите във форума:
http://www.samoistina.com/2/rusgenocid.htm

Orm
25-02-2012, 09:50
Eто нещо и за русофилите във форума:
http://www.samoistina.com/2/rusgenocid.htm
Брат , такива статийки има милиони ..........Кой какво правил преди хиляда години..... Ние говорим за по близки до нас събития май

nickyto
25-02-2012, 14:22
Брат , такива статийки има милиони ..........Кой какво правил преди хиляда години..... Ние говорим за по близки до нас събития май

Всяко едно събитие си има някаква история... а в историята няма нищо случайно. В случая иде реч за това, от кога и защо Русия си има имперски интереси към Балканите.

Кайо
25-02-2012, 15:21
Ей сега ви връщам в темата !!!!
След всичко което обяснихте тука за символи , свастики и кубурготи ( каквото и да значи това ) , накрая "третия райх" се закача с едни хора дето "вожда" им от символите почита само кривиа рог, от който грузинците пият вино, на флага на тези необразовани и нищо неразбиращи хора свикнали да си изкарват прехраната с кръв и много работа, има само цвета на кръвта + сърп и чук , с които те си изкарват хляба........ и резултата е на лице - прегазен трети райх из цялата Европа... независимо от символите ;)

Първо,освен сърп и чук има и петолъчка,а петолъчката не е нищо друго освен пентаграма.......ае са за символите.....
Второ,Райха не е прегазен само в Европа,но дори ако се хване само за прегазването му в Европа,то не е благодарение само на СССР....от запад са действали също доста усърдно съюзническите войски,а СССР е получавал доста помощи от съюзниците,гориво,храни и амуниции...та да приписваме победата над Райха на СССР е крайно наивно......колкото и да се опитват разни русо-съветофили да припишат заслугите на СССР все пак тази война е останала в историята,като ВСВ а не като Руско-Немска или Райхо-Съветска :)

old alfist
25-02-2012, 18:56
Първо,освен сърп и чук има и петолъчка,а петолъчката не е нищо друго освен пентаграма.......ае са за символите.....
Второ,Райха не е прегазен само в Европа,но дори ако се хване само за прегазването му в Европа,то не е благодарение само на СССР....от запад са действали също доста усърдно съюзническите войски,а СССР е получавал доста помощи от съюзниците,гориво,храни и амуниции...та да приписваме победата над Райха на СССР е крайно наивно......колкото и да се опитват разни русо-съветофили да припишат заслугите на СССР все пак тази война е останала в историята,като ВСВ а не като Руско-Немска или Райхо-Съветска :)
Да така е, но живата сила чия е, а без нея всяка война може да се проточи с години.
Може да са дали всякакви средства другите съюзници и е така, но загубата на синовете, братята, бащите и дядовците никой не може да я върне - те не могат да се остойностят в материални измерения.

Orm
25-02-2012, 19:19

27 000 000 души жертви а ти ми говориш за гориво и помощи ????? Айде няма нужда да спорим по този въпрос , всички знаем че десанта в Омаха бийч реши исхода на втората световна ........

---------- Post added at 18:19 ---------- Previous post was at 18:14 ----------

Всяко едно събитие си има някаква история... а в историята няма нищо случайно. В случая иде реч за това, от кога и защо Русия си има имперски интереси към Балканите.

Не , аз просто имам предвид че няма смисъл да се връщаме чак пък толкова назад ..... всмисъл има карти примерно на Армения която е също на 3 морета и даже Кипър е арменска земя , ама я питай турците за това . Та сигурно и за другите е странно да чуят от нас колко сме били велики , като се има предвид къде сме сега ...... Нали знаеш историята се пише от различни хора с разлини гледни точки ......

Кайо
25-02-2012, 19:28
27 000 000 души жертви а ти ми говориш за гориво и помощи ????? Айде няма нужда да спорим по този въпрос , всички знаем че десанта в Омаха бийч реши исхода на втората световна ........

---------- Post added at 18:19 ---------- Previous post was at 18:14 ----------

Не , аз просто имам предвид че няма смисъл да се връщаме чак пък толкова назад ..... всмисъл има карти примерно на Армения която е също на 3 морета и даже Кипър е арменска земя , ама я питай турците за това . Та сигурно и за другите е странно да чуят от нас колко сме били велики , като се има предвид къде сме сега ...... Нали знаеш историята се пише от различни хора с разлини гледни точки ......

Историята се пише от победителите ;)
За другото няма смисъл да спорим,ти сам го казваш,десантът в Нормандия решава изхода на войната.........

old alfist
25-02-2012, 19:37
Историята се пише от победителите ;)
За другото няма смисъл да спорим,ти сам го казваш,десантът в Нормандия решава изхода на войната.........
Елементарно, Уотсън.
Ако силите на Вермахта са били съсредоточени само там - надали нещо би прехфръкнало около Нормандия.

Orm
25-02-2012, 20:32
Елементарно, Уотсън.
Ако силите на Вермахта са били съсредоточени само там - надали нещо би прехфръкнало около Нормандия.

Че те са били основно там съсредоточени :) .... Тия загиналите руснаци са от самолетни катастрофи и трафика по техните магистрали ......:prescription:

Кайо
25-02-2012, 21:14
27 000 000 жертви от страна на СССР,а според някои тези жертви стигат и до 40 000 000......но,колко от тях са избити от Вермахта и колко от Сталин е друга бира,но във всичките случаи цифрите са завишени.......
Много ми е странно,как германия е успяла да се измъкне само с около 6 000 000 жертви,като нея са я пукали от няколко страни........:plane:

old alfist
25-02-2012, 21:24
27 000 000 жертви от страна на СССР,а според някои тези жертви стигат и до 40 000 000......но,колко от тях са избити от Вермахта и колко от Сталин е друга бира,но във всичките случаи цифрите са завишени.......
Много ми е странно,как германия е успяла да се измъкне само с около 6 000 000 жертви,като нея са я пукали от няколко страни........:plane:
Кайчо, руснаците са вярвали на споразуменията и изобщо не са очаквали вероломните изцепки на швабите - имали са предположенията, но не са смятали, че ще се стигне до крайности след Пакта за Ненападение.

Orm
25-02-2012, 21:26

Ами според моите познания загиналите войници са около 15м , всичко останало е мирно население , а при немците са 9м загинали войници за мирно население не знам , като се има впредвид че войниците от СССР са се били в началото на войната с голи ръце срещу най модерно въоръжение би трябвало да ти се изясни защо са толкова много жертвите. А за сталин пак не съм сигурен дали си прав , щото по същото време големите "хуманни великобританци " са правели още по големи жестокости по колониите си .... Просто времето е било такова , така се е оцелявало тога ва сигурно . Всмисъл всички говорят колко лош е бил Сталин .. а за другите не се знае нищо

Кайо
25-02-2012, 21:37
Людские потери СССР и Германии во Второй мировой войне* (тыс. человек).
СССРГерманияСоотношение
потерьОбщее число погибших и умерших43 4485 9507,3:1в том числе гражданских лиц16 9002 0008,5:1в том числе из состава вооруженных сил26 5483 9506,7:1из них в советско-германской войне26 4002 60810,1:1Количество пленных**6 3061 9503,2:1в том числе в советско-германскую войну6 3009506,6:1Умерло в плену4 0008005,0:1в том числе вследствие советско-германской войны4 0004518,9:1* Для СССР — в границах на 22 июня 1941 года, для Германии — в границах на 1 сентября 1939 года, с включением Австрии и протектората Богемии и Моравии.
** Для Германии — в период по 30 апреля 1945 года.

---------- Post added at 21:37 ---------- Previous post was at 21:32 ----------

....... като се има впредвид че войниците от СССР са се били в началото на войната с голи ръце срещу най модерно въоръжение би трябвало да ти се изясни защо са толкова много жертвите. А за сталин пак не съм сигурен дали си прав , щото по същото време големите "хуманни великобританци " са правели още по големи жестокости по колониите си ....

Еми да с голи ръце са се били,после разправайте,че помощта от Запада с храни,оръжие и амуниции не са били значителна помощ,а кой ги е пращал да се бият с голи ръце,аз ли или Сталин,не знам колко е бил лош Сталин ама не аз а съветските войници са казвали ,,Отпред смърт,отзад сигурна смърт."......

old alfist
25-02-2012, 21:37
Людские потери СССР и Германии во Второй мировой войне* (тыс. человек).
СССРГерманияСоотношение
потерьОбщее число погибших и умерших43 4485 9507,3:1в том числе гражданских лиц16 9002 0008,5:1в том числе из состава вооруженных сил26 5483 9506,7:1из них в советско-германской войне26 4002 60810,1:1Количество пленных**6 3061 9503,2:1в том числе в советско-германскую войну6 3009506,6:1Умерло в плену4 0008005,0:1в том числе вследствие советско-германской войны4 0004518,9:1* Для СССР — в границах на 22 июня 1941 года, для Германии — в границах на 1 сентября 1939 года, с включением Австрии и протектората Богемии и Моравии.
** Для Германии — в период по 30 апреля 1945 года.
Очаквам да си коригираш копираното с интервалите за хилядните и как някой човек се дели на част от цялото.

Кайо
25-02-2012, 21:38
Кайчо, руснаците са вярвали на споразуменията и изобщо не са очаквали вероломните изцепки на швабите - имали са предположенията, но не са смятали, че ще се стигне до крайности след Пакта за Ненападение.

Дрън,дрън та пляс Олди......Пакта го нарушават взаимно...

old alfist
25-02-2012, 21:42
Дрън,дрън та пляс Олди......Пакта го нарушават взаимно...
Полша не е територия на никоя от двете държави.

Кайо
25-02-2012, 21:47
Полша не е територия на никоя от двете държави.

Ми тогава дефакто Германия не нахлува в СССР а в окупираната от СССР част от Полша :)

old alfist
25-02-2012, 21:50
Ми тогава дефакто Германия не нахлува в СССР а в окупираната от СССР част от Полша :)
Кайчо, не бъркай държавните граници със сферата на влияние.

Orm
25-02-2012, 21:50
Еми да с голи ръце са се били,после разправайте,че помощта от Запада с храни,оръжие и амуниции не са били значителна помощ,а кой ги е пращал да се бият с голи ръце,аз ли или Сталин,не знам колко е бил лош Сталин ама не аз а съветските войници са казвали ,,Отпред смърт,отзад сигурна смърт."......[/QUOTE]

Те са ги отблъснали с голи ръце .... после вече идват помощите . А пакта го е нарушил хитлер но добро че и сталин е бил от хитрите кучета , не знам по каква причина (предполагам разузнаване) сталин прехвърля много голяма войска от истока и това всъщност е спасило Москва . (Абсолютно осъзнато пиша имената им с малки букви)

nickyto
25-02-2012, 22:15
И, за какво спорите ?!? Че от едната страна е имало по-модерна военна техника, а от другата по-многобройна войска... и ?

mordohy
25-02-2012, 22:16
Жертвите са над 50 милиона.
Как са се отървали германците с 6 000 000 е много просто, ама не четете класиците.
Германците са погребвали всеки в ковчег и с кръст.
За справка: "На всеки километър"
Руснаците са заривали хората като добитък.
Просто в яма!
И име им измислили!
"Братски могили"
Виктор Степанович по спомен!

Едит: Мисълта ми е, я се опитайте да заравяте всеки в гроб с ковчег. Ами ако си командир бая ще се позамислиш дали да жертваш хората си за нищо.
Виж руския командир на батальон не се замисля.
Три-четри атаки днеска и половината батальон е жертва. Ами ще има жертви. Сега отива в блиндажа при своята ППЖ ( походно полева жена) да пие водка. Труповете я ги погребе -я не.
За това и за мнозина, Втората световна война не е завършила.
Все още има непогребани войнишки кости.
Тука говорим за обикновения руски мужик, дето си остави кокалите и у нас, а не за имперската политика.
Мир на праха им!

old alfist
25-02-2012, 22:30
Руснаците са душевни хора и за идеята са жертвали всичко, докато германците са действали подмолно и целенасочено - говорим за Втората Световна Война.
Сега нещата са различни.

mordohy
25-02-2012, 22:55
Руснаците са душевни хора и за идеята са жертвали всичко, докато германците са действали подмолно и целенасочено - говорим за Втората Световна Война.
Сега нещата са различни.
Старуха, нещата са под носа ни!
Днеска отделих доста време, за да слушам речите на Адолф Хитлер.
Както говоря българския, така говоря и руски, че и по-добре.
Гръцкия го говоря по-добре от поне 80% от гърците.
Френския си ми е генетичен, а турския роден!
Първи и втори клас учих в Родопите в турски села!
Говорех го по-добре от българския.
Индонезийския ми е просто като един натюрел към общата картина.
Та слушах речите на хер Хитлер и размишлявах.
Той ясно заявява на германците, че помощ от вънка не могат да очакват.
Ако някой им казва това, то той просто ги лъже.
Говорейки за жизнено пространство, просто говори за немците в Европа и за тяхното обединение.
Приказките за "висшата раса" не ги открих, поне не в картинките, които обикновено ги дават с тия текстове.
Направи ми впечатление нещо много важно.
Речта му за евреите е премахната, като"неотговаряща на принципите".
Хитлер отдавна е дамгосан, трупа му изгорен и разпръснат, генералитета му избесен....
Защо мамка му някой все още се бои от речите му.
Преведено, какво има в тях!
А в тях има.
Там Хитлер говори за европейските народи.
Там говори за богатството на тия народи и, че те трябва да се запазят.
Че трябва да се създаде една нова култура, която да стимулира мирният труд.
Той създава ГЕРМАНСКИЯТ СТАНДАРТ ЗА КАЧЕСТВО.
Три месеца търпи английските бомбардировки и моли Чърчил да не въвлича мирното населени във войната.
Напразно!
Има още много, но трябва да се очистиш от предрасъдъците и да погледнеш реално на нещата.

Orm
25-02-2012, 23:03
Човек, извинявай много , ама не забравяй че ти говориш за червей който е убил 50 000 000 души , не знам но аз не мога и една добра дума да приема по отношение на този човек ( ако може така да се нарече ).

mordohy
25-02-2012, 23:12
Човек, извинявай много , ама не забравяй че ти говориш за червей който е убил 50 000 000 души , не знам но аз не мога и една добра дума да приема по отношение на този човек ( ако може така да се нарече ).
Гледам имаш хубав хеликоптер, дето може да гръмне всеки танк, че и доста други неща.
Я ми кажи, като ти си пилота на тоя хеликоптер и имаш заповед да го взривиш, защото той ще взриви твоето село;град и тн. , тебе ще ти пука ли, че е отрупан с хора.
Германските тнкисти са повръщали в танковете, когато руската конница ги е атакувала. Хвърляли са се с конете под танковете, а картечарите са ги разстрелвали, до като те със шашките са рязали дулата на танковите оръдия.
Сталин отказва да подпише споразумението за военнопленниците с Хитлер.
Последиците си ги обясни сам.
не Хитлер е виновен за гибелта на близо 3 милиона руски пленници.
И за последно!
До като Хитлер е жив, британските пленници се радват на всички привилегии.
После, американците докарват до людоедство германците в техните лагери след войната.

old alfist
25-02-2012, 23:23
Гледам имаш хубав хеликоптер, дето може да гръмне всеки танк, че и доста други неща.
Я ми кажи, като ти си пилота на тоя хеликоптер и имаш заповед да го взривиш, защото той ще взриви твоето село;град и тн. , тебе ще ти пука ли, че е отрупан с хора.
Германските тнкисти са повръщали в танковете, когато руската конница ги е атакувала. Хвърляли са се с конете под танковете, а картечарите са ги разстрелвали, до като те със шашките са рязали дулата на танковите оръдия.
И за последно!
После, американците докарват до людоедство германците в техните лагери след войната.
Като е такъв пич Хитлер, защо е нападнал и преминал границите са бившият СССР - това бие на съвремената демокрация на САЩ.

fred
25-02-2012, 23:28
Хитлер завладява и поробва държави и ги присъединява към Германия, така както направи и Сталин след края на войната.САЩ в момента свалят режими, които пречат, какот на САЩ, така и на целия ЕС, част от който сме ние.
Нито в една държава, завладяна от фашистите или комунистите е имало избори, партии и прочее.Да не говорим за военното присъствие, концлагери, затвори и и т.н.
Всъщност, винаги съм твръдял, както и много други естествено, че между комунизма и фашизма няма абсолютно никаква разлика.

mordohy
25-02-2012, 23:30
Старуха, прочети "Ледоразбивача" на В. Суворов.
Има го на много места в нета. Ако щеш си вземи и Болшая Военная Енциклопедия СССР.
Ще ти трябва, ако нещо се съмняваш в написаното от него.
Аз лично го четох три пъти с енциклопедията, щото си мислех, че му е развинтена фантазията, ама нъцки.
Съвсем наред си е човека.
истинското му име е майор от ГРУ Виктор Степанович Резун!

Orm
25-02-2012, 23:30
Хитлер завладява и поробва държави и ги присъединява към Германия, така както направи и Сталин след края на войната.САЩ в момента свалят режими, които пречат, какот на САЩ, така и на целия ЕС, част от който сме ние.
Нито в една държава, завладяна от фашистите или комунистите е имало избори, партии и прочее.Да не говорим за военното присъствие, концлагери, затвори и и т.н.

Ох , боже... още ли си мислиш че имаш някъкъв избор....?!?!?!?

old alfist
25-02-2012, 23:35
Ако може го разберете - насилственото налагане на идеи не води до нищо добро.
Достатъчно информация има вече и ако едно общество е узряло само ще направи това което е необходимо за него.

Orm
25-02-2012, 23:36
И за последно!

Ето това не го разбрах , и аз говорех за този който е давал заповедите (в случая Хитлер) а не за обикновения войник. Джак изкормвача е убил 6-7 проститутки а го наричат звяр, нечовек , а ти обсипваш човек убил милиони по много по жесток и нечовешки начин с похвали..... малко странно............

mordohy
25-02-2012, 23:37
Фреди, в една от речите си Хитлер съвсем точно се обосновава, защо за момента трябва да се унищожат всички партии.
Той го прави с аргумента, че те всички са клонинги на определена система и не предлагат нищо ново както и не забравят нищо старо.
Тоест налице са условията за революция!
Той им я дава.
Резултата е стабилизация на марката, премахване на инфлацията, премахване на безработицата и пълно и тотално доминиране на Германия в технологиите!
Създава икономика, която дори и след две години война, все още работи по мирновременни закони и без мобилизация.
Такова нещо историята на помни!

old alfist
25-02-2012, 23:41
Фреди, в една от речите си Хитлер съвсем точно се обосновава, защо за момента трябва да се унищожат всички партии.
Той го прави с аргумента, че те всички са клонинги на определена система и не предлагат нищо ново както и не забравят нищо старо.
Той им я дава.
Резултата е стабилизация на марката, премахване на инфлацията, премахване на безработицата и пълно и тотално доминиране на Германия в технологиите!
Създава икономика, която дори и след две години война, все още работи по мирновременни закони и без мобилизация.
Добре, де, като е толкова отворен, защо напада Съюза - заради суровините, всичко друго е дрън-дрън.

fred
26-02-2012, 10:51
Ох , боже... още ли си мислиш че имаш някъкъв избор....?!?!?!?

Е, все имаш-то даже и по татово имаше избори уж.
Изборът е на обществото в крайна сметка..

---------- Post added at 14:51 ---------- Previous post was at 14:47 ----------

Той им я дава.

Е, цар Борис също е забранил в един момент партиите, но не установил положение, каквото е установил Хитлер.А и каквото да говорим-всяка власт корумпира, а абсолютната власт корумпира най много.Не случайно за 10-тина години се създава такава корупция в Германия...в навечерието на Вт световна война имам предвид.
А за това че Хитлер е хвърлил пари и е постиган нещо-да, ама за няколко години.След това парите и ресурсите, образно казано свършват и почва да ги търси из Европа

Кайо
26-02-2012, 13:06
Говорим и спорим за глупости......
Комунизмът в Русия е наложен със сила,със сила и завладяване на други държави е създаден и СССР.....
Хитлер печели изборите,печели ги,германците го избират и издигат него и неговата партия,външната му завоевателна политика е друг въпрос но в Германия е избран от народа,тая тънка разлика осъзнавате ли я.....
Историята го е доказала,и преди,и по времето,а и след ВСВ германският народ винаги е била по-добре от народа в СССР и това нещо продължава и до ден днешен.
Orm беше споменал за британската колониална политика,ами точно поради тази причина във Вермахта са служели и индийци и разни африканци като доброволци...ама доброволци във Вермахта е имало и от всички Съветски републики....
Мордохата добре го каза за английските военнопленници,как и при какви условия са живеели,а американците и СССР довеждат немските военнопленници в лагерите до канибализъм.
Историята се пише от победителите за 67 години е много лесно да се набие в главите ни една изопачена истина.....в България все още има стари хора,които помнят и немското и съветското присъствие,попитайте тях.........

Orm
26-02-2012, 15:17
Говорим и спорим за глупости......
Комунизмът в Русия е наложен със сила,със сила и завладяване на други държави е създаден и СССР.....
Хитлер печели изборите,печели ги,германците го избират и издигат него и неговата партия,външната му завоевателна политика е друг въпрос но в Германия е избран от народа,тая тънка разлика осъзнавате ли я.....
Историята го е доказала,и преди,и по времето,а и след ВСВ германският народ винаги е била по-добре от народа в СССР и това нещо продължава и до ден днешен.
Orm беше споменал за британската колониална политика,ами точно поради тази причина във Вермахта са служели и индийци и разни африканци като доброволци...ама доброволци във Вермахта е имало и от всички Съветски републики....
Мордохата добре го каза за английските военнопленници,как и при какви условия са живеели,а американците и СССР довеждат немските военнопленници в лагерите до канибализъм.
Историята се пише от победителите за 67 години е много лесно да се набие в главите ни една изопачена истина.....в България все още има стари хора,които помнят и немското и съветското присъствие,попитайте тях.........

Като говорим за хуманно отношение ..... предполагам че не си чувал за Освиенцим и.т.н................ иначе не би го твърдял

RPWWD
26-02-2012, 15:32
Добре, де, като е толкова отворен, защо напада Съюза - заради суровините, всичко друго е дрън-дрън.

С нападението изпреварва съветското такова насрочено за 06.07.1941 г. само с някакви си 2 седмици ;-) Наистина ще ти е интересно да прочетеш трилогията на В. Суворов - "Ледоразбивачът", "Денят М" и "Последната република".

п.п. Германия води 2 години война в Западна Европа, Балканите, Северна Африка и световният океан с изобилие от суровини съвсем доброволно предоставени от СССР. Защо ли - пак ще прочетеш там, доста е интересно.

Кайо
26-02-2012, 17:06
Като говорим за хуманно отношение ..... предполагам че не си чувал за Освиенцим и.т.н................ иначе не би го твърдял

Чел съм,и продължавам да чета,и с всяка изминала година жертвите на Освиенцим и другите лагери прогресивно намалява.........

---------- Post added at 17:06 ---------- Previous post was at 17:03 ----------

С нападението изпреварва съветското такова насрочено за 06.07.1941 г. само с някакви си 2 седмици ;-) Наистина ще ти е интересно да прочетеш трилогията на В. Суворов - "Ледоразбивачът", "Денят М" и "Последната република".

п.п. Германия води 2 години война в Западна Европа, Балканите, Северна Африка и световният океан с изобилие от суровини съвсем доброволно предоставени от СССР. Защо ли - пак ще прочетеш там, доста е интересно.

Ъхмм,нещо от сорта ;)
+1

Orm
26-02-2012, 19:30
Е не момчета , сега като говорим за политически игри сигурен съм че ще се намерят 1000 варианта . Въпроса е за хората ,съдбите на милиони хора са прегазени заради шепа престъпници , и независимо какво са мислили и целяли сталин чърчил и компания , сигурен съм че хората са умирали за родината и семействата си. И това че Хитлер е спечелил избори и е избран от немския народ (въпреки че са го избрали защото франсетата след 1 СВ са ги карали да бачкат без да плащат) , още повече ме убеждава че СССР са били тези които е трябвало и са победили.

mordohy
26-02-2012, 19:40

Етo, че има хора, които и четат!
"Съгласен съм, че Хитлер е людоед, но това не означава, че Сталин е вегетарианец. И той е ял месо. Човешко!"
" Сталин и Хитлер са като ботушите от един чифт. Единия е извит малко на ляво, другия малко на дясно ..."
В.Суворов-"Ледоразбивача"

Orm
26-02-2012, 20:28
Етo, че има хора, които и четат!
"Съгласен съм, че Хитлер е людоед, но това не означава, че Сталин е вегетарианец. И той е ял месо. Човешко!"
" Сталин и Хитлер са като ботушите от един чифт. Единия е извит малко на ляво, другия малко на дясно ..."
В.Суворов-"Ледоразбивача"

Забравяш още двама от играта ;)

mordohy
26-02-2012, 21:03
Забравяш още двама от играта ;)
Ами казвай!
То играчи има много:calc::calc:

old alfist
26-02-2012, 21:06

Блатодаря за информацията, но има принципи в живота, за които не е необходимо да се чете мнението на някой, бил той и В. Суворов.
На 22.06.1941г. рано сутринта германците навлизат в територията на съюзника си, въпреки споразуменията.
Затова на 08.05.1945г. се вее знамето на бившия съюзник върху култовата сграда на Германия.
Това е - въпрос ва чест, макар и постигната с живота на милиони хора.
И двамата - Хитлер и Сталин са пълни откачалки и изобщо не ми ги хвалете.

mordohy
26-02-2012, 21:24
Блатодаря за информацията, но има принципи в живота, за които не е необходимо да се чете мнението на някой, бил той и В. Суворов.
На 22.06.1941г. рано сутринта германците навлизат в територията на съюзника си, въпреки споразуменията.
Затова на 08.05.1945г. се вее знамето на бившия съюзник върху култовата сграда на Германия.
Същия тоя съюзник нахлува в Румъния и е на три часа танков ход от нефтеното сърце на Германия.
Същия тоя съюзник укрепва балтийския флот с още подводници. Те там освен да потопяват германските кораби натоварени с желязна руда, никел и дървен материал, друга работа просто нямат.
Освен това, Сталин вече е в мобилизация. Когато някой е съсредоточил 5.5 милиона войска на границата ти, то тя не е там за есенното прибиране на картофите.

old alfist
26-02-2012, 21:33
Същия тоя съюзник нахлува в Румъния и е на три часа танков ход от нефтеното сърце на Германия.
Същия тоя съюзник укрепва балтийския флот с още подводници. Те там освен да потопяват германските кораби натоварени с желязна руда, никел и дървен материал, друга работа просто нямат.
Освен това, Сталин вече е в мобилизация. Когато някой е съсредоточил 5.5 милиона войска на границата ти, то тя не е там за есенното прибиране на картофите.
Да, било е итра на нерви, но когато някой ти наруши държавните граници и навлезе мощно в територията ти е, съвсем друго.

mordohy
26-02-2012, 21:50
Да, било е итра на нерви, но когато някой ти наруши държавните граници и навлезе мощно в територията ти е, съвсем друго.
Старуха, това са пет и половина милиона рмия, заедно с целия си запас от гориво, боеприпаси и продоволствие.
Разгърнати са 16 хирургични болници.
В нормално време има хирургични отделения в болниците. Иначе те няма просто какво толкова да режат.
Съсредоточават се и други неща.
Буквално на полето се складират снаряди, ботуши, парашути, карти и каквото друго се сетиш.
Там те не могат да презимуват.
От друга страна не могат и там да останат.
След като не могат да останат, а и не могат да се изтегли цялата армия на Сталин, какво друго и остава да направи?
Какво друго, Старуха, освен да нападне Германия!
Мислиш ли, че германските генерали са били толкова тъпи, че да не го разберат?
На тях им е било ясно, че войната на два фронта е пагубна за Германия, но не са могли нищо друго да направят.
Историята показва, че са били прави.
Те губят войната, но печелят битката за Европа.
Самият Сталин го казва.
Още на парада на победата го показва.
Веднага след него много сочно казва, че са просрали войната.

old alfist
26-02-2012, 22:05
Старуха, това са пет и половина милиона рмия, заедно с целия си запас от гориво, боеприпаси и продоволствие.
Разгърнати са 16 хирургични болници.
В нормално време има хирургични отделения в болниците. Иначе те няма просто какво толкова да режат.
Съсредоточават се и други неща.
Буквално на полето се складират снаряди, ботуши, парашути, карти и каквото друго се сетиш.
Там те не могат да презимуват.
От друга страна не могат и там да останат.
След като не могат да останат, а и не могат да се изтегли цялата армия на Сталин, какво друго и остава да направи?
Какво друго, Старуха, освен да нападне Германия!
Мислиш ли, че германските генерали са били толкова тъпи, че да не го разберат?
На тях им е било ясно, че войната на два фронта е пагубна за Германия, но не са могли нищо друго да направят.
Историята показва, че са били прави.
Те губят войната, но печелят битката за Европа.
Самият Сталин го казва.
Още на парада на победата го показва.
Веднага след него много сочно казва, че са просрали войната.
Войната пак е станала на два фронта в по-късния етап, тъй, че атакуващите действия на германците само са увеличили ефекта.
От войната са загубили всички - добре, че са били народите, пак да възкръснат и да продължат напред след разрухата.

nickyto
26-02-2012, 22:10

Ако се върнеш в по-предните постове на темата ще откриеш едни филмчета за концлагерите... правени са от евреи...

mordohy
26-02-2012, 23:58
Войната пак е станала на два фронта в по-късния етап, тъй, че атакуващите действия на германците само са увеличили ефекта.
От войната са загубили всички - добре, че са били народите, пак да възкръснат и да продължат напред след разрухата.
Фронтовете са няколко, но не в това е проблема.
В Германия няма суровини.
Нефт получава от Румъния, Унгария и още няколко незначителни находища.
Руда от Швеция и Финландия.
През цялата война има недостиг на стратегически сур овини.
Това погубва Германия.
Липсата на добри стратегически съюзници. Германия няма нито един.
Иначе човешки ресурс не и липсва.
От войната печелят САЩ, Аржентина, Монголия и някои други.
Главно едрия капитал, както още 1935-та предрича Хитлер и за това забранява политическите партии.
Неговите барутни заводи и цялата останала военна промишленост се ръководи директно от военните.

RPWWD
27-02-2012, 02:01

И ако дъртия грузинец Джугашвили беше преминал немската граница рано сутринта на 06.07.1941 г. кво щеше да стане ;-) Най-готиното е, че основната съветска армия не е съсредоточена в Полша, а на румънската граница, познай защо? Има и големи учения на 9 десантен корпус на ген. Батов в Крим през май 1941 г., при които се стоварва за пръв път в световната история изобщо цял корпус при морско учение. За кой ли черноморски бряг са се готвели "братушките" ;-)

old alfist
27-02-2012, 09:36
Ако германците и руснаците се бяха съюзили, щяха да завладеят по-голямата част от света, но това са си две противоположни диктатури.

RPWWD
27-02-2012, 10:41
Ако германците и руснаците се бяха съюзили, щяха да завладеят по-голямата част от света, но това са си две противоположни диктатури.

Че, те са си съюзници близо 2 години, само че Сталин е имал нещо друго предвид през цялото време и оня балък Хитлер се усеща твърде късно ;-) От момента в който подписва пакта Молотов - Рибентроп през август 1939 година Германия е вкарана в сценарий на война на 2 фронта от хитрия грузинец. Неслучайно онази книжка се казва "Ледоразбивачът" - така са наричали Хитлер в коминтерновските среди - Ледоразбивачът на световната революция ;-) Нали виждаш какво се случи с половин Европа след 1945 година? Ако Хитлер не беше нанесъл изпреварващ удар щеше да стане с цялата още през 1941-ва.

Кайо
27-02-2012, 11:57
но това са си две противоположни диктатури.

Да едните ползват свастика а другите петолъчка......:):)

mordohy
27-02-2012, 12:50
Мда!
Хитлер моли богатите германци да дарят средства за бедствуващите германци .
Сталин не моли, защото богати руснаци при него няма, а и всички са бедствуващи!
Иначе нямат много други различия.

Кайо
27-02-2012, 13:02
Мда!
Хитлер моли богатите германци да дарят средства за бедствуващите германци .
Сталин не моли, защото богати руснаци при него няма, а и всички са бедствуващи!
Иначе нямат много други различия.

Mордоха и аз това им викам,да видят,каква е била вътрешната политика на Райха и на СССР ама те на,не слушат бре.....
Па и политиката към съюзниците да погледнат,какво ни е дала Германия и какво ни даде СССР на нас.......

old alfist
27-02-2012, 13:21
Mордоха и аз това им викам,да видят,каква е била вътрешната политика на Райха и на СССР ама те на,не слушат бре.....
Па и политиката към съюзниците да погледнат,какво ни е дала Германия и какво ни даде СССР на нас.......

И двете страни ни дадоха по един голям .... - не е ясно кой е по-големия.

mordohy
27-02-2012, 13:43
Германия ни дава сан. Стефанска България.
СССР ни орязва и поощрява политика на на асимилация както в Гърция, така и в Югославия на българското население.
Единствено мамалигарите не провеждат такава целенасочена политика, както и Република Турция.
Последната отдавна се отказва от дребнавостта на Османската империя и започва нова политика, много подобна на американската.

Кайо
27-02-2012, 14:21
СССР ни орязва и поощрява политика на на асимилация както в Гърция, така и в Югославия на българското население.
Единствено мамалигарите не провеждат такава целенасочена политика, както и Република Турция.
Последната отдавна се отказва от дребнавостта на Османската империя и започва нова политика, много подобна на американската.

+1 само за маламигите не съм 100% съгласен.....

---------- Post added at 14:21 ---------- Previous post was at 14:20 ----------

И двете страни ни дадоха по един голям .... - не е ясно кой е по-големия.

Олди с част от това,което ни даде тогава Германия,сега можех да казвам,че живея в България......

old alfist
27-02-2012, 14:54
Олди с част от това,което ни даде тогава Германия,сега можех да казвам,че живея в България......

Какво ти пречи и сега да го кажеш - в момента не сме по-зле, отколкото непосредствено след Втората Световна Война.

Кайо
27-02-2012, 14:56
Какво ти пречи и сега да го кажеш - в момента не сме по-зле, отколкото непосредствено след Втората Световна Война.

Друго имах в предвид,живея в Солун,а той в момента не е български ;)
А тия моабети за след ВСВ иди ги направи на дядо ми,лека му пръст ама от гроба ще излезне за да те натупа........

old alfist
27-02-2012, 15:01
Друго имах в предвид,живея в Солун,а той в момента не е български ;)

Териториите са важно нещо, но не са всичко - територия имаме, но нямаме хора/нещо не ми излизат кавичките/.

Кайо
27-02-2012, 15:18
Териториите са важно нещо, но не са всичко - територия имаме, но нямаме хора/нещо не ми излизат кавичките/.

Прав си олди,хора и с и без кавички нямаме,но и това е в следствие от последиците за България след ВСВ.........

mordohy
27-02-2012, 15:43
[QUOTE=kaio156;1036662]+1 само за маламигите не съм 100% съгласен.....

---------- Post added at 14:21 ---------- Previous post was at 14:20 ----------

На тях и да им е идвало нещо на ум са го правили без желание. Те си имат кого да мразят.
Те се ограничават да ни наричат "краставичари" , както ние тях мамалигари и в това май се заключават всички търкания, ако не броим световните безумства наложени ни отвънка.

nickyto
28-02-2012, 20:08

Адаш, това го разисквахме в началото на темата... който иска да се върне и да чете. Почнахме да се повтаряме. Всъщност, който не го е разбрал от първия път няма да го разбере и сега...

---------- Post added at 20:08 ---------- Previous post was at 20:02 ----------

Все си мисля, че много трябва да внимаваме за "новата" политика на Турция като техни съседи...

mordohy
28-02-2012, 21:46
Върни се към договора от 1928 година.
Отношенията Стамболийски- Кемал Ататюрк.
Тоя договор надживява и фашизма и комунизма и други изми.
А като гледам сега нещата, просто ме е яд, че са ни "освободили".
Фенерлиите са знаели какво правят!