Log in

View Full Version : Alfa Romeo 155 1.7Ts - 180hp ?

Z:)m
27-10-2006, 11:10
Снощи, докато се прибирах към вкъщи, на един паркинг, пред едно от популярните кафенета в града мернах една 155-ца... Веднага отбих и слязох от колата да я разгледам отблизо. Колата беше много добре направена - преден спойлер, заден спойлер, спойлери на праговете, 16" джанти, музики разни... Абе добре се бяха постарали. Докато разглеждах автомобила, до мен се приближи едно момче и се представи - собственика на автомобила. Естествено заговорихме се... Живее и работи в Холандия - там са му я направили колата, но я държи тук на гараж (затова явно не съм я виждал преди това). Най-учудващото за мен обаче беше, когато момчето заяви, че автомобила му е около 180 к.с. !!!!!! Възможно ли е това, при условие, че колата има само чип и конус филтър? - няма турбо...

sharky
27-10-2006, 11:29
Снощи, докато се прибирах към вкъщи, на един паркинг, пред едно от популярните кафенета в града мернах една 155-ца... Веднага отбих и слязох от колата да я разгледам отблизо. Колата беше много добре направена - преден спойлер, заден спойлер, спойлери на праговете, 16" джанти, музики разни... Абе добре се бяха постарали. Докато разглеждах автомобила, до мен се приближи едно момче и се представи - собственика на автомобила. Естествено заговорихме се... Живее и работи в Холандия - там са му я направили колата, но я държи тук на гараж (затова явно не съм я виждал преди това). Най-учудващото за мен обаче беше, когато момчето заяви, че автомобила му е около 180 к.с. !!!!!! Възможно ли е това, при условие, че колата има само чип и конус филтър? - няма турбо...

Ми освен чип и филтъра друго не е ли правил?

27-10-2006, 11:47

Всъщност, спомена, че и цялата генерация му е REMUS - от колекторите, до гърнетата...

Abarth
27-10-2006, 11:58
[quote="Z:)m":8dgsp2h3]Снощи, докато се прибирах към вкъщи, на един паркинг, пред едно от популярните кафенета в града мернах една 155-ца... Веднага отбих и слязох от колата да я разгледам отблизо. Колата беше много добре направена - преден спойлер, заден спойлер, спойлери на праговете, 16" джанти, музики разни... Абе добре се бяха постарали. Докато разглеждах автомобила, до мен се приближи едно момче и се представи - собственика на автомобила. Естествено заговорихме се... Живее и работи в Холандия - там са му я направили колата, но я държи тук на гараж (затова явно не съм я виждал преди това). Най-учудващото за мен обаче беше, когато момчето заяви, че автомобила му е около 180 к.с. !!!!!! Възможно ли е това, при условие, че колата има само чип и конус филтър? - няма турбо...

Всъщност, спомена, че и цялата генерация му е REMUS - от колекторите, до гърнетата...[/quote:8dgsp2h3]
Само чип,спортен филтър и спортна генерация ли и е правено?

pooh
27-10-2006, 12:02
Всъщност, спомена, че и цялата генерация му е REMUS - от колекторите, до гърнетата...

remus не предлагат генерации, камо ли колектори.

Само на Суперспринт съм виждъл цели генерации (като и те колектори за 8V не предлагат само 16V)

Принципно от 2.0 8V едвам се докарват 170 (атмосферни) коня и това е с тубуларен смук. колектор, чип, спортни валове, спортна генерация и други разни дреболии....така,че от 1.7 малко ме съмнява.

V_G_Z
27-10-2006, 12:39
абсолютно никав шанс ... даже 150 са и много :lol:

bass
27-10-2006, 12:55
Сигурно като опре до гонка, целият маркетингов отдел на тая холандска фирма идва да бута и да вика "оп, оп, оп" :D :D :D

hondoman
27-10-2006, 15:49
Колега да те питам тая 155-ца червена ли е ако е червена съм я виждал и познавам бегло собственика :D

27-10-2006, 16:42
Колега да те питам тая 155-ца червена ли е ако е червена съм я виждал и познавам бегло собственика :D
...не - сребриста е на цвят... а и човека е родом от Кърджали, та едва ли ще имате допирни точки ;)

ZoE23
27-10-2006, 17:50
Ще ме иЗвинявате За оффтопика ама и моята от 120 коня вече е станала 150 :wink: Мога да се пробвам с Насо :lol:

Ivo Skoklev
27-10-2006, 18:21
Ще ме иЗвинявате За оффтопика ама и моята от 120 коня вече е станала 150 :wink: Мога да се пробвам с Насо :lol:
150??И аз искам?!!Ех,така и не се засякохме с теб в Пловдив,аз не съм от срамежливите,ако те видя теб или колата ти...а най-добре и двете,ще се обадя...те алфите в П-в не са колкото Голфовете,за Съжаление...

ZoE23
27-10-2006, 21:44
150??И аз искам?!!Ех,така и не се засякохме с теб в Пловдив,аз не съм от срамежливите,ако те видя теб или колата ти...а най-добре и двете,ще се обадя...те алфите в П-в не са колкото Голфовете,за Съжаление...
Ще се Засечем няма да се плашиш :wink: Шегувам се За 150-те коня няма как да ги прехвана от въЗдуха :wink:

Dodo 155
28-10-2006, 00:08
Аз си мисля, че тази Алфа на момчето от Кърджали не е въобще 1.7 :lol: :lol:
Най-вероятно е 2.0 16 волтов мотор и с чипа, филтъра и генерацията може да са докарали 170 к.с. :idea:
Все пак трябва да се пробва. Разликата между пипнат 2-ка и 1.7 ще е доста голяма :wink:

nkn66
28-10-2006, 20:42
Аз съм гледал чипове (за дизел) дето качват по 70коня, защо да не му е толко яка колата, тва че ние не сме виждали такива работи не значи че нема, а освен тва "чип, генерация" звучи обещаващо.. :biker:

trustworthy
28-10-2006, 20:52
Аз съм гледал чипове (за дизел) дето качват по 70коня, защо да не му е толко яка колата, тва че ние не сме виждали такива работи не значи че нема, а освен тва "чип, генерация" звучи обещаващо.. :biker:

Чиповете за дизел качват около 30% от мощността, т.е. ако качи 70 коня, то двигателят, за който си гледал този чип, сток е над 200 коня :shock:
Точно заради наличието на турбина става възможно да се качи с такъв процент мощността при тях. В темата се говори за други мощности сток. При атмосферките процентът, с който вдигат чиповете, е 15 някъде :wink:

Naso
29-10-2006, 18:19
Ще се Засечем няма да се плашиш :wink: Шегувам се За 150-те коня няма как да ги прехвана от въЗдуха :wink:

Може бе ! Ма трее се отръкаш.. да намажеш де се вика !

Ivo Skoklev
29-10-2006, 18:59

Може бе ! Ма трее се отръкаш.. да намажеш де се вика !
Това хич,ама хич не го разбрах :roll: ,аз ли съм тъп,ти ли не можеш да се обясниш :?:

Naso
29-10-2006, 19:23
Да се отръка у некой със 150 и нагоре коньова кола за кадем, де са вика :wink:

30-10-2006, 10:22
Абе и язе много му не фанах дикиш ( в превод - не му повярвах много ;) ), но пича твърдеше много убедително, че на *моста прави 160-180км/ч.
*моста - в Кърджали има мост с дължина 1 км... доста е подходящ за "изрезки" ;)
Единственото за което съжалявам е, че като срещнах пича, бях със се семейството си в колата и нямаше как да се дръпнем двамата, та да се види колко голяма ще е разликата.. ако има такава де ;)

Съмнява ме само, пича да не е сменял и разпределителни валове... тогава може и да е близо до истината ... си мисля аз :roll:

BatVas
30-10-2006, 10:49

Например минава ужулва ти колата и нейната мощност става повече от твойте 155 к.с - защото твоята отива на боядисване в Рок едн Рол, а тя продължава да кара нейната :twisted:

Bobo
30-10-2006, 13:21

Например минава ужулва ти колата и нейната мощност става повече от твойте 155 к.с - защото твоята отива на боядисване в Рок едн Рол, а тя продължава да кара нейната :twisted:

:rotfl:

nkn66
30-10-2006, 14:05

Чиповете за дизел качват около 30% от мощността, т.е. ако качи 70 коня, то двигателят, за който си гледал този чип, сток е над 200 коня :shock:
Точно заради наличието на турбина става възможно да се качи с такъв процент мощността при тях. В темата се говори за други мощности сток. При атмосферките процентът, с който вдигат чиповете, е 15 някъде :wink:
Братле поне за толко и аз разбирам нещо от коли. Тея чипове ги дават, че средно качват 37kw на кола. И ги има само за определени автомобили. Между другото не са чипове, а power box :wink:

Bobo
30-10-2006, 14:10
Братле поне за толко и аз разбирам нещо от коли. Тея чипове ги дават, че средно качват 37kw на кола. И ги има само за определени автомобили. Между другото не са чипове, а power box :wink:

Братле аз доколкото разбирам ти нищо не разбираш :wink: Първо Power Box е пълна простотия и второ ако има чип който вдига 70 коня ще изкараш с дизела точно едно даване на газ и ше го хвърлиш :wink:

nkn66
30-10-2006, 14:14
А некой замисли ли се е, че тоа пич изообщо може да не знае кво са му правили по колата. Според мене само е дал пари, после се е качил, изкефил се е и .......... даже не му е пукала кво са праили :lol:

П.С. Обаче ме бива да измислям истории! :lol:

nkn66
30-10-2006, 14:16

Братле аз доколкото разбирам ти нищо не разбираш :wink: Първо Power Box е пълна простотия и второ ако има чип който вдига 70 коня ще изкараш с дизела точно едно даване на газ и ше го хвърлиш :wink:

Sandtler evotronic. Прочети в каталога кво пише па тогава ме хули

Bobo
30-10-2006, 14:18

Както сам каза Сандтлер е каталог а не производител! Второ отдавана не вярвам на писаници :wink: Имам приятел който е представител на Пауър Бокс - аре моля ти се не ми казвай кво могат и кво не ти такъв наживо не си виждал сигурен съм :idea:

ZoE23
30-10-2006, 14:20

:rotfl:
Уауу паднах от коня вече :lol: Вчера трябваше да мина да го перна Насо едно хубаво и да не ми се обяснява :wink: кой каде и в какво???

nkn66
30-10-2006, 14:20
И мехду другото "разбирач" съм имал 607ца с power box и вървеше мнооо доволно. А тея български мнения "тва не струва, онова не струва" не мислиш ли че много инженери са го мислили тва преди ти да го оцениш и щом според тях струва............ помисли сам :wink:

Bobo
30-10-2006, 14:22
И мехду другото "разбирач" съм имал 607ца с power box и вървеше мнооо доволно. А тея български мнения "тва не струва, онова не струва" не мислиш ли че много инженери са го мислили тва преди ти да го оцениш и щом според тях струва............ помисли сам :wink:

Ооо разбирач мисля че тия много инжинери можеха да измислят нещо много по-добро ма уви получило се лайно :idea: А тва мноо доволно сигурно значи че имаш вградено дино у мозака и предцени колко върви колата ли бре :?:

valjo
30-10-2006, 14:23
оф а ти не разбра ли че, повер бокса не е лошо нещо, но ремапа е по-добро просто... е за това "не струва" - относително не струва

607цата ако я беше ремапнал в дигиталтунинг щеше да постигнеш повече... примерно

и с такъв тип тунинг се дигат макс 50 коня и то на големи двигатели - V10 TDI например ...

nkn66
30-10-2006, 14:23

Както сам каза Сандтлер е каталог а не производител! Второ отдавана не вярвам на писаници :wink: Имам приятел който е представител на Пауър Бокс - аре моля ти се не ми казвай кво могат и кво не ти такъв наживо не си виждал сигурен съм :idea:

Може да не съм механик ама съм виждал толкова много неща , а ти като не знаеш кой е човека не казвай кво е виждал и кво не е виждал. Щото аз и Ферари съм карал, а ти карал ли си :?:

Bobo
30-10-2006, 14:24
оф а ти не разбра ли че, повер бокса не е лошо нещо, но ремапа е по-добро просто... е за това "не струва" - относително не струва

607цата ако я беше ремапнал в дигиталтунинг щеше да постигнеш повече... примерно

и с такъв тип тунинг се дигат макс 50 коня и то на големи двигатели - V10 TDI например ...

Ооо определено ако не слага поуър бокс ще постигне повече :wink: За справка има едно момче у форума беше с пауър кенеф и го махна - воала колата тръгна повече :lol:

Bobo
30-10-2006, 14:25
Може да не съм механик ама съм виждал толкова много неща , а ти като не знаеш кой е човека не казвай кво е виждал и кво не е виждал. Щото аз и Ферари съм карал, а ти карал ли си :?:

А твойта пишка колко е голяма щото мойта е ... аре бегай да си играеш смешник :idea: Като станеш на 18 може и некоя книжка да попрочетеш и да откриеш нещо ново :idea: ХХ!

nkn66
30-10-2006, 14:27
Епа ае щом си казал! А ти кажи кое струва и кое не

Bobo
30-10-2006, 14:28

А първо ти ше ни обесниш как работи пауър кенефа щот си имал :idea: ааа и за ферарито кажи че аз не съм виждал таквоз :?:

nkn66
30-10-2006, 14:30
Ти са сигурно че каеш и на колко години съм.... щото мноо разбираш :wink:

nkn66
30-10-2006, 14:32

А първо ти ше ни обесниш как работи пауър кенефа щот си имал :idea: ааа и за ферарито кажи че аз не съм виждал таквоз :?:
Кажи кво те интересува и ше ти обясна ако мога, а нема да ти казвам мойто мнение и после да обяснявам къв си и колко ми е голем ..

Bobo
30-10-2006, 14:33
Ти са сигурно че каеш и на колко години съм.... щото мноо разбираш :wink:

Тц разбирам от коли не от хора сори :roll: Обърни се към специалист :idea:

Bobo
30-10-2006, 14:36

А на тез въпросчета да ми отговориш :?: Или са ти неудобни :roll:

Bobo
30-10-2006, 14:38
Аре че имам още едно неудобно въпросче - беше ли на феста че не те видях :?: Некви гонки щехме да правиме ко стана :?:

nkn66
30-10-2006, 14:38
Направил съм 18 отдавна и точно за тва нема да спорим повече. За тва че разбираш от коли, според тва което съм чул, никой не ти оспорва, ама тва че на 20 коли не се е получило нещо не значи че е боклук. А тва кой е смешник и кой не е сам каза, че от хора не разбираш, затва моля ти се като спориш друг път говори по темата, а не скачай веднага да убиждаш некой който даже и не познаваш и не знаеш кой е. Ае със здраве!

nkn66
30-10-2006, 14:39
Аре че имам още едно неудобно въпросче - беше ли на феста че не те видях :?: Некви гонки щехме да правиме ко стана :?:
Некой хора прават пари, докато други си прават кефа :wink:

Bobo
30-10-2006, 14:41
Направил съм 18 отдавна и точно за тва нема да спорим повече. За тва че разбираш от коли, според тва което съм чул, никой не ти оспорва, ама тва че на 20 коли не се е получило нещо не значи че е боклук. А тва кой е смешник и кой не е сам каза, че от хора не разбираш, затва моля ти се като спориш друг път говори по темата, а не скачай веднага да убиждаш некой който даже и не познаваш и не знаеш кой е. Ае със здраве!

Гледам говориш по темата нема що :shock: А по темата въпросчетата нешо да кажеш :?: Само ше ти кажа че който се изразява кат пубер (визирам мнението ти в което си карал ферари) по тва мога да съдя само :!: И повярвай ми имал съм и имам достъп до доста силни и известни коли ма не го разтръбявам кат пубер :idea: Аре сега по темата да ми кажеш нещо :wink:

nkn66
30-10-2006, 14:44

А на тез въпросчета да ми отговориш :?: Или са ти неудобни :roll:
Обади се у фирмата производител, там им кажи защо мислиш че е боклук, а те па ше ти обяснат как работи каде са му + и - и ако ги накараш да се замислят че верно е боклук, направи нова тема за power boxa че е боклук и ше дойда да ти се извиня лично. И ше ти докарам Ферарито да го разгледаш сам. :wink:

nkn66
30-10-2006, 14:47
Пуберско е тва да кажеш на некой че не разбира, само защото не е на твойто мнение :!: А ако тоа форум е на 5 човека дето всичко знаят и само те могат да си пишат кво мислят, тогава го кажете да се знае. И вие че пишете разни работи, а ние па само че викаме браво и че пляскаме с ръце

nkn66
30-10-2006, 14:50
А па тая тема е ебати глупоста, човека е казал че колата му е 180 коня и вие вместо да го питате, защо мисли че е толко, ходил ли е да я замери, ние отворихме тема и само го плюваме. Помислете върху тва :!:

V_G_Z
30-10-2006, 17:08
е точно по принцип хората си носят отговорност за приказките .... тва че със чип е филтър да вдигнеш 50 коня е мека казано смешно :!: особенно при 8в атмосферка :lol:

Dodo 155
30-10-2006, 21:20
Я някой от Вас виждал ли е мотора на тази кола?

Средно просветен трудно би направил разлика между 1.7, 1.8 и 2.0 ТС само като го гледа отгоре :idea:

Първо дайте да видим VIN-а на тази прословута 1.7, пък после ще говорим :wink: Току виж излязла 2.5 V6 :twisted: :twisted:

Bobo
30-10-2006, 22:46
Я някой от Вас виждал ли е мотора на тази кола?

Средно просветен трудно би направил разлика между 1.7, 1.8 и 2.0 ТС само като го гледа отгоре :idea:

Първо дайте да видим VIN-а на тази прословута 1.7, пък после ще говорим :wink: Току виж излязла 2.5 V6 :twisted: :twisted:

Аз всеки ден виждам и чувам тунингисти дет вадят по +30-40-50 коня от амосверки, и хич не ми се верва да е убъркал мотора просто е една от ония големи усти дет хич не им е ясно за кво иде реч :wink:

Nikiboy
31-10-2006, 08:53
Бобо, няма да се научите!

Как се правят най-лесно коне от тунинг? ?

Ми с приказки и с лепенки :D

ivostoykov
31-10-2006, 16:12
Някои запита ли се дали например няма нитро система в тази кола защото ако има то тогава 180 коня не са проблем