PDA

View Full Version : Проблем с компютърната програма,,Скайп,,

nicola 59
27-12-2011, 22:34
Здравейте колеги от скоро имам проблем с компютъра,а именно ,че ако получа чрез приложения софтуер за чат ,видео връзка ,и телефония наречен Скайп адрес на електонна страница и като цъкна отгоре с левия бутон не го отваря ,преди го отваряше веднага , сега компютъра не го възприема като адрес.
Трябва да го копирам в началната страница ,,Гоогле,,за да го отвори ,като че ли е изчезнала връзката между двете програми.
Ако вие знаете нещо моля за информация.Благодаря.

Drag0
27-12-2011, 22:49
Здравейте колеги от скоро имам проблем с компютъра,а именно ,че ако получа чрез приложения софтуер за чат ,видео връзка ,и телефония наречен Скайп адрес на електонна страница и като цъкна отгоре с левия бутон не го отваря ,преди го отваряше веднага , сега компютъра не го възприема като адрес.
Трябва да го копирам в началната страница ,,Гоогле,,за да го отвори ,като че ли е изчезнала връзката между двете програми.
Ако вие знаете нещо моля за информация.Благодаря.
Най-лесните начини са:
1. Намираш къде в браузъра ти е опцията "той да е браузър по подразбиране" и я включваш. /ако е включена я изключваш , затваряш браузъра , отваряш браузъра , включваш я пак /
2. Ако 1 не стане или не намериш къде е опцията - преинсталация на браузъра .
3. Инсталираш си друг браузър /когато инсталацията е готова или при първо стартиране ще те попита дали да е браузър по подразбиране ... /

nicola 59
27-12-2011, 23:18
Най-лесните начини са:
1. Намираш къде в браузъра ти е опцията "той да е браузър по подразбиране" и я включваш. /ако е включена я изключваш , затваряш браузъра , отваряш браузъра , включваш я пак /
2. Ако 1 не стане или не намериш къде е опцията - преинсталация на браузъра .
3. Инсталираш си друг браузър /когато инсталацията е готова или при първо стартиране ще те попита дали да е браузър по подразбиране ... /

Благодаря ти че ми помагаш колега обаче възникна друг проблем
Аз намерих това, ако Гоогле е браузер, защото не знам точно кое е браузер,ма се досетих понеже бях виждал вече тази опция и знам каде е , там има и други ,като динамично търсене , отваряне в нов прозорец и др. Та намерих това Гоогле да е търсеща машина по подразбиране и го активирах ,после долу има пише запази промените ги запазих, ма не се промени нищо в Скаип после отидох да го изключа и пак да го включа,както си ми написал ,ма го намерих пак изключено ,включих го пак пак запази и то прозореца изчезва ,отворих го пак , ма си беше пак изключено все едно че несъм го пипал,значи компютъра не иска да го запамети и после прочетох че ако са ми изключени бисквитките промените не се запазват ,ма аз незнам и какво са бисквитки та работата май върви зле.
Ако можеш да ми дадеш някой съвет ще съм ти благодарен.

Drag0
28-12-2011, 00:07
Няма как без чуждиците.
http://lmgtfy.com/?q=%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%83%D0%B7%D1%8A%D1%80
Грешката ти в 1 е че си намерил опцията за "търсеща машина по подразбиране " , а на теб ти трябва
"браузър по подразбиране".(което обаче пък може да не се казва точно така ... зависи как са го превели )
Та имаш вариант да ми кажеш коя програма използваш за разглеждане на "електронни страници" и аз ако имам същата ще ти кажа къде е опцията.
Или както казах в предишното си мнение - 3 - инсталираш си друга "програма за разглеждане на електронни страници" . Изборът е голям : Mozilla firefox, Opera, Google Chrome, Safari и т.н.

nicola 59
28-12-2011, 00:39
Няма как без чуждиците.
http://lmgtfy.com/?q=%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%83%D0%B7%D1%8A%D1%80
Грешката ти в 1 е че си намерил опцията за "търсеща машина по подразбиране " , а на теб ти трябва
"браузър по подразбиране".(което обаче пък може да не се казва точно така ... зависи как са го превели )
Та имаш вариант да ми кажеш коя програма използваш за разглеждане на "електронни страници" и аз ако имам същата ще ти кажа къде е опцията.
Или както казах в предишното си мнение - 3 - инсталираш си друга "програма за разглеждане на електронни страници" . Изборът е голям : Mozilla firefox, Opera, Google Chrome, Safari и т.н.

Благодаря ти колега намерих го браузера ми е на друго място Уиндилс интернет 8 и не беше активирана функцията да е основен браузер и браузер по подразбиране както ми обясни ти , активирах го и сега няма проблеми всичко работи. Искам да ти благодаря на тебе и на колегата THECLEANER kоито също се отзова по Скайпа и въпроса беше успешно решен.

Темата може да се заключи въпроса е решен. :rosso_spider:

morfius
28-12-2011, 09:28
Е това е малко опасна практика, много често вируси пускат линкове уж от хора в контактната листа.
За това е добре линковете да се гледат внимателно, а отварянето им да става в друг браузер с орязани опции (примерно Опера или Файърфокс) - линка се копира като текст и се пуска в другия браузър.

Stefan Caromov
30-12-2011, 23:01
Ако може да ползвам темата за Скайп и да попитам нещо . От няколко дни (може би седмица) скайпа ми цикли яко . Махнах го ,изчистих кеш ,в regedit всичко свързано със скайп , махвах и последния помен от него. Пуснах антивирусна,пуснах Mawarebytes след това пак чистих ,търсих с your uninstaler остатъчни фаилове .
След това инсталирах скайп отново (този път последна версия) от официалната страница и пак същата работа. Вируси нямам ,червей и такива подобни също . Както си чатя с някой ,и спирам да мога да пращам и получавам , оправя се като звънна за разговор и затворя , но за кратко . Идеи някакви да ви се намират ,или някой със същия проблем да го е оправил ?