PDA

View Full Version : Скърца адски много

tqnbtb
30-12-2011, 14:59
Хора кажете има ли някакво решение нещата по интериора да спрат да скърцат скърца от толкова много места ,че немога да разбера къде точно и от какво ... по таблото по скоро нищо не скърца но в задната част е някъв ужас....Скърца от поне 5 места всяко скърцане се различава по звук от другото направо съм болен вече ..

Дали изобщо може да спре да скърца колата с тва окачване .. което доста си друса спор няма ..

Накрая на варел ще я оставя Ем по бъРза ще стане хахаахахаха

atilev
30-12-2011, 15:03
Силиконов спрей,пръскане по фугите и сглобките на различните компоненти от тапицерията и пластмасови кори!

stelt
30-12-2011, 17:00
Според мен - няма оправия. В моя леген всичко е като живо. Свиквай просто.

Deathriderr
30-12-2011, 17:36
При по-бързо тръгване почва да трака и скърца цялото табло и дясната врата, пласмасите направо са "живи" и аз мисля за някаква интервенция, че много ме дразни и чалгата винаги е на макс заради това

tqnbtb
30-12-2011, 18:39
то ако имаш хубава музика добре ама аз с тия 2 колонки и чалга немоа си пусна хаха

Deathriderr
30-12-2011, 21:34
то ако имаш хубава музика добре ама аз с тия 2 колонки и чалга немоа си пусна хаха

Имам 6 колонки шумничка е, ама неможе да заглуши италианската фурия отпред.
Някой майстор няма ли по тези болежки с купето в Бургаско или Свищов?

tqnbtb
31-12-2011, 10:40
еми май май няма така като гледам

Kircho
02-01-2012, 01:57
И мойта дясна врата е жива, скърца постоянно... Временно решение на проблема намирам единствено като надуя 15ката в багажника! :dance:

При мен има удар отпред и скърцането си го обяснявам единствено с това... :calc:

Deathriderr
02-01-2012, 12:43
И аз имах тотал миналата година :priest: , ама и преди това си скърцаха

hunter1989
02-01-2012, 12:55
Колеги за вратите и корите решение има . Вратите съм писал някъде из темите как ги оправях с гумен маркуч , а за корите по тях е малко по голяма играчка. Свалят се корите и се сменяват всички щипки с нови и пак се монтира . Като няма 100 % гаранция че ще млъкне .

killuminati
03-01-2012, 01:44
аз мазах задната кора с парафин от аптеката :D има ефект поне за сега

BillyBoy`
03-01-2012, 17:07
За вратите препоръчвам редовно да се смазват там където се захващат мъжкото и женското има ефект.

CHILIEV
03-01-2012, 19:04
аз мазах задната кора с парафин от аптеката :D има ефект поне за сега

Ама как задната кора? Отдолу, където ляга ли ?:unsure:

Liminat
03-01-2012, 19:14
Дали изобщо може да спре да скърца колата с тва окачване .. което доста си друса спор няма ..

Ей, ше и изкарате име на марката с тва скърцане, брей! Дайте да си изберем кодова дума за "скърца" в тоя форум - да пишем "излита" вместо "скърца", че иначе тия алфи са си вечно наши...

jorkodj
05-01-2012, 15:56
Ей, ше и изкарате име на марката с тва скърцане, брей! Дайте да си изберем кодова дума за "скърца" в тоя форум - да пишем "излита" вместо "скърца", че иначе тия алфи са си вечно наши...

Ами колега то всякаква марка кола след 30 - 40 хил.км по нашите родни пътища и започва да скърца , независимо от това дали е италиянска, френска , немска и така нт. Дори и чисто нова да си я вземаш ефекта след пробега е същият , камо ли за 10 - 12 - 15 годишна кола !!!
Проблема не е във самите коли а във пътищата в тази страна :bg: , дори и новите магистрали на "ББ" са трагедия !!!

brazen
06-01-2012, 10:33
аз преглътнах потракването отзад... (тубата заглушава всичко:director:) ама нещо централната конзола напоследък вибрира(странно) около 1200 оборота и след леко "шамарче" отгоре спира.

Liminat
06-01-2012, 19:54
... дори и новите магистрали на "ББ" са трагедия !!!
Не знам къде са му магистралите, обаче скоро карам София за Бургас и си викам след толкова биене на тъпана ще ида поне до Нова Загора, нали всеки ден открива по една магистрала... Гледам аз, свършва магистралата, почват едни табели... За Стара Загора, викам си, сигурно обърках пътя и се връщам назад... Ама не, всичко си е /не/ както трябва, това си е то, да не става дума, че тоя асфалт от Пловдив /уж/ до Стара Загора е полаган преди Балканската война, добро потропване и подскачане си пада.

Max
06-01-2012, 20:07

Французите имат много хубав лаф за Алфите - казват, че са пълни със славейчета и затова винаги е музика в колите :-)

Sergey_gigov
07-01-2012, 10:33
Ей хора !-пришки ми излезнаха на устата да го повтарям - решение има , не е много евтино , но е решение за години , не за дни
Кората - там където ляга на задните обзорни рамки се облича с плат -и замлъква завинаги
всичко останало е ето този материал :
http://aval-bg.com/car-audio/audio-accessories/zvukoizolaciia-stp/stp-btp-10-gold
http://aval-bg.com/car-audio/audio-accessories/zvukoizolaciia-stp/stp-btp-5-gold
лепи се на всякъде , където има триещи се части - пластмаса - пластмаса или пластмаса-метал и колата става безшумна .
Ако все пак искате да стане още по-безшумна :
http://aval-bg.com/car-audio/audio-accessories/zvukoizolaciia-stp/stp-silver -лепите вътрешната страна на вратите - тавана -(дори и пода (след старателно почистване на стария битум ))-всичко зависи ,колко средства сте склонни да похарчите по каручката разбира се ,но все пак има решение .
И редовно си почиствайте гумените уплътнения на вратите -никак не е зле да се подмазват със някакво мазило със силикон -аз ползвам "Мотокс"

tqnbtb
07-01-2012, 16:36
аз пък не разбирам за коя задна кора говориш и дали наистина от там скърца ? ащото на мен отпред вратите не ми скърцат нито оплътненията нито таблото ..нито нищо отпред.......... скърца отзад от незнайно колко места и аз немога да разбера откъде точно .. махал съм всичко от багажника да видя да не е от глупостите дето седят отзад и пак си скърца на харабия

Coyota
07-01-2012, 17:32
колеги при мен проблема е че се мъчих да си сложа датчик за налягането на турбото и си прекарах маркуча през чистачките и вътре мина точно покрай въздухопровода за да стигне до гредата на шофьора. Сега след като го махнах почна адски много да скърца от там...няколко пъти го разглобявах да се наместят пластмасите но без успех...дайте някакво решение как да спря скърцането :)