Log in

View Full Version : колебание при избор на матрак

starata alfa
03-01-2012, 19:36
здравейте колеги вкарах се в страшна дилема при избор на матрак.бюджетът ми е 600 лв,размера е 144/190 а избора попада на следните 4 модела
Блян Специал-366лв
http://www.matraci.info/index.php?p=74&l=1&id=107
Дормео Ортопедик-420лв
http://www.dormeo.bg/%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8/%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA-%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D 0%BA.html
РосМари Симпъл-284лв
http://www.matraci.info/index.php?p=77&l=1&id=143
Магнифлекс Релано-589лв
http://www.matraci.info/index.php?p=72&l=1&id=132

Susscrofa
03-01-2012, 19:42
здравейте колеги вкарах се в страшна дилема при избор на матрак.бюджетът ми е 600 лв,размера е 144/190 а избора попада на следните 4 модела
Блян Специал
Дормео Ортопедик
http://www.dormeo.bg/%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8/%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA-%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D 0%BA.html
РосМари Симпъл
Магнифлекс Релано

Залагам на първия.
Не пести от подматрачната рамка. Изключително важна е.
Надявам се, че си лягал на тези матраци, иначе не си е работа да ги купуваш.

starata alfa
03-01-2012, 19:56
ами само на дормеото не съм лягал,защото го нямаше в магазина иначе другиден ще пробвам и него.а относно подматрачната рамка прочетох в нета че колкото по-начесто са ламелите толкова по добре,но пък те са на една рамка-144см,а аз мисля да взема 2х72

Susscrofa
03-01-2012, 20:07
ами само на дормеото не съм лягал,защото го нямаше в магазина иначе другиден ще пробвам и него.а относно подматрачната рамка прочетох в нета че колкото по-начесто са ламелите толкова по добре,но пък те са на една рамка-144см,а аз мисля да взема 2х72

Aз съм на 164/90. Купих си лагуна на парадайс. Взех най евтината рамка. Тежа към 100 килограма и ламелите след 6 месеца експлоатация вече са обърнати надолу и аз потъвам почти като в лодка. Ръба по средата се усеща адски гадно и за да мина от другата страна изкачвам старопланинско възвишение.:)
Има едни подматрачни с едни като квадрати отгоре, те са най-доброто сега.
http://mattro.net/producti.html?page=shop.browse&category_id=243

old alfist
03-01-2012, 20:24
Големите фенове на лягането не ги бърка върху какво лягат, а с кой го правят.

starata alfa
03-01-2012, 20:35
а ти с една цяла рамка на 164 ли си или 2по82

Lei-chery
03-01-2012, 21:13
Блян Специал-366лв
Дормео Ортопедик-420лв
РосМари Симпъл-284лв
Магнифлекс Релано-589лв

Излегни се на всеки от тях..по няколко пъти... и ще решиш сам, кой ти пасва най-добре.
Аз,направих така и не съжалявам за избора.
Но, вместо подматрачна рамка заложих на френско легло.

starata alfa
03-01-2012, 21:20
така и направих днес най ми хареса магнифлекса,но не съм пробвал дормеото

Lei-chery
03-01-2012, 21:37

Пробвай и него..макар, че сигурно няма да ти хареса..и все пак..да знаеш, че правиш правилният избор, следва да си опитал всичките.

fred
03-01-2012, 22:51
Големите фенове на лягането не ги бърка върху какво лягат, а с кой го правят.
Така е, юнак няма нужда от матрак :wierdo:

starata alfa
03-01-2012, 23:47
на мен ми трябва за спане,за другото нямам претенции

Susscrofa
04-01-2012, 09:19
а ти с една цяла рамка на 164 ли си или 2по82

За тези размери, няма една цяла. Мисля, че последната цяла се предлага за 140.

Френското легло е възможно да мухляса, заедно с матрака.:)
А и малко ми прилича на хотел:).
Най- доброто за матрака е решетката!

nblagoev
04-01-2012, 11:24
Разгледай и този сайт: http://www.ekon-bg.com/bg/index.php
Аз си купих оттам и съм доволен!

Коки
04-01-2012, 11:31

Дормеото е твърд, което на мен не ми хареса. Мнозина си мислят, че ще им е по-удобно на твърд матрак, но аз не съм съгласен. На мекия матрак тялото също толкова изправено, колкото и на твърдия, обаче на твърдия матрак често ти изтръпват крайниците и не е оферта. За мен, един по-мек латексов матрак с хубава подматрачна рамка е идеалното решение.

Точно това направих за себе си - 2 матрака Латекс ( http://www.matraci.info/index.php?p=75&l=1&id=113 ), само че с 16 см дебелина, и двойна рамка от този модел: http://www.genomax.eu/brands.php?brand=3&cat=5&product=477 . Взех си и 2 такива възглавници: http://www.ekon-bg.com/bg/product-details.php?id=123 . Вече 2 години съм с този комплект и съм страшно доволен.

Според сайт на производителя, твоят размер с 16 см дебелина струва 513 лв. Имат и промоция на стандартния модел за 406 лв: http://www.ekon-bg.com/bg/product-details.php?id=119 .

Калъфът с цип обаче е голямо удобство, защото само го събличаш и го пускаш в пералнята. Имай предвид, че другите марки или не предлагат калъфи, или се плащат допълнително.

Направих този избор след дълго проучване по магазини, приятели и форуми.

Между другото, има един пич от форума, чийто родители държат една от дистрибуторските фирми на производителя и евентуално може да ти уреди отстъпка. Ако те интересува, пиши ми на лично.

starata alfa
04-01-2012, 16:00
изчетох доста по темата ,това е от един колега от офроуд форума
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=35331
темата е доста изчерпателна,може да е полезна и на други колеги

Коки
04-01-2012, 18:20
Според мен, човек трябва първо да избере какъв вид матрак иска, а след това да избира и сравнява марки. Посочените тук матраци са от синтетични материали - Блян са от чист дунапрен, а останалите са от по-модерни разработки пак на основата на полиуретан и подобни полимери, докато латексовите матраци се правят от естествен каучук.

Susscrofa
04-01-2012, 19:08
Според мен, човек трябва първо да избере какъв вид матрак иска, а след това да избира и сравнява марки. Посочените тук матраци са от синтетични материали - Блян са от чист дунапрен, а останалите са от по-модерни разработки пак на основата на полиуретан и подобни полимери, докато латексовите матраци се правят от естествен каучук.

Има и мемори латексови матраци с изкуствен каучук, както и комбинация между естествен и изкуствен.
Тъпото на естествения е, че реагира на топлина.
Това е като при чисто памучните ризи, които се гладят трудно и за това е по добре да се слага и малко изкуственяк:)
Но най- високия клас мемори матраци са естествен каучук.
Но мен лично ме дразнят, лягам странично, правя дупка с рамото и после като легна по гръб и тая дупка се сбира кат , айде да не казвам като какво.:)
Аз харесвам дунапрен с мемори ядро, хем по евтино, хем по еластично, но определено с по къс живот и не толкова ортопедично.
Дунапрен е популярното наименование на полиуретана.

fred
04-01-2012, 19:55
на мен ми трябва за спане,за другото нямам претенции

E шегувам се.
АЗ бих взел най евтиния, защото ако не ти пхаресва или го смениш след няколко години, ще е по добре, отколкото да вземеш по скъп, който ще върши същата работа, евентуално.

starata alfa
04-01-2012, 20:26
еми те най евтините са по 250 лв и как изтече гаранцията за нищо не става, а на 2 години по 250 лв по добре да дам 600 с 6 години гаранция и се надявам да си заслужи и изплати инвестицията

Susscrofa
04-01-2012, 20:38
еми те най евтините са по 250 лв и как изтече гаранцията за нищо не става, а на 2 години по 250 лв по добре да дам 600 с 6 години гаранция и се надявам да си заслужи и изплати инвестицията

Fredi, искаше да ти каже, че може да се набуташ с много пари и после да ставаш превит кат баба. Да не ти е удобен и комфортен.

starata alfa
04-01-2012, 20:47
аз го разбрах и сега се будя така,затова се надявам с някой от тези да се "родя"най-после

nickyto
04-01-2012, 20:59
Има и мемори латексови матраци с изкуствен каучук, както и комбинация между естествен и изкуствен.
Това е като при чисто памучните ризи, които се гладят трудно и за това е по добре да се слага и малко изкуственяк:)
Но мен лично ме дразнят, лягам странично, правя дупка с рамото и после като легна по гръб и тая дупка се сбира кат , айде да не казвам като какво.:)
Аз харесвам дунапрен с мемори ядро, хем по евтино, хем по еластично, но определено с по къс живот и не толкова ортопедично.

Ле лееее... незнаех, че дунапрена е полиуретан... :big_whoops:

nightroller
04-01-2012, 22:01

Тук има няколко фактологически грешки, които допускаш.

- мемори пяната не е латекс/каучук а малко по-високотехноличен дунапрен с частично изолирани пори за да има остатъчен деформационен ефект.

- единственото слабо място на латекса/каучука е че в чиста 100 % естествена смес може да предизвика алергии - само това. технологично преди разпенване до "пенолатекс" му се слагат пълнители и подобрители.

не спори с мен на тази тема защото е излишно - някакси се явавам производител на изделия от латекс за деца. Сам разбери през какви изследвания сме минали и какви критерии сме покрили.

starata alfa
04-01-2012, 23:23

- мемори пяната не е латекс/каучук а малко по-високотехноличен дунапрен с частично изолирани пори за да има остатъчен деформационен ефект.

- единственото слабо място на латекса/каучука е че в чиста 100 % естествена смес може да предизвика алергии - само това. технологично преди разпенване до "пенолатекс" му се слагат пълнители и подобрители.

не спори с мен на тази тема защото е излишно - някакси се явавам производител на изделия от латекс за деца. Сам разбери през какви изследвания сме минали и какви критерии сме покрили.
какво ти е мнението за четирите матрака

old alfist
04-01-2012, 23:41
Имам една спалня от 25-30г., която в момента ми е на вилата и е любимата ми спалня.
Сковавал съм я баща ми - стени от талпи с деб.5см, хоризонтална част от водоустойчив шпертплат, от оня дето се използва за кофраж и дунапрен с деб.35см. - все още си е така и е перфектна.

mordohy
04-01-2012, 23:49
Ние си взехме латексов матрак.
Колкото и да се напъвам, не мога да му намеря кусур.
Става за всичко.
В кухнята на ъгловото има Дормео и все не мога да разбера, за какво струва 600 лева, като е твърдо като сламен тюфлек в гарнизонен арест!

nightroller
04-01-2012, 23:57
какво ти е мнението за четирите матрака
аз съм пристрастен с този латекс/каучук и мисля не съм далновиден, но всички марки "магнифлекс" "Дормео" продават безумно скъпи, според мен, неща незаслужено скъпи а и мемори пяната е материал с кофти свойства но много модерна - чисто маркетингов трик е това на никого не му е необходимо матрака да му помни няколко секунди формата на тялото при спане да не говорим че при активно спане, а при повечето хора е така, положението на тялото се мени непрекъснато.

По скоро е необходима максимална опора по време на сън отколкото помнещи смеси канцерогенен пенополиуретан и други такива.

При децата това път е още по-важно защото формират скелетна структура и там моралната отговорност е огромна.

Правихме тестове с мемори пяна и при температури от 4-5 градуса материала става твърд като тухла (не че някой ще спи при такива температури) но тестовете го изисзкваха.

old alfist
05-01-2012, 00:09
Точно така.
Стабилна масивна основа и възможно по-твърд матрак, естествено без да ръби.
Трябва да се мисли и за здравето - колкото по-твърдо, толкова по-добре, а пък и да не се губят сантиметри когато се използва не за спане.

starata alfa
05-01-2012, 00:20
Имам една спалня от 25-30г., която в момента ми е на вилата и е любимата ми спалня.
Сковавал съм я баща ми - стени от талпи с деб.5см, хоризонтална част от водоустойчив шпертплат, от оня дето се използва за кофраж и дунапрен с деб.35см. - все още си е така и е перфектна.
спал съм на дунапрен и не ми е особено комфортно,но пък баща ми го обожава.иначе имаме дунапренови душеци отпреди 25 години но неми е комфортно на тях.много ми е меко и неми е удобно.затова се и насочих към ортопедичните на магнифлекс и дормео.за краткото време /2-3 мин/ в/у магнифлекса ми се стори много удобен.предпочитам твърд матрак и твърда висока възглавница

nightroller
05-01-2012, 00:28
Точно така.
Стабилна масивна основа и възможно по-твърд матрак, естествено без да ръби.
Трябва да се мисли и за здравето - колкото по-твърдо, толкова по-добре, а пък и да не се губят сантиметри когато се използва не за спане.
стига твърдостта да не е повърхостна.
При матраците с пружини има твърд повърхностен слой, който удържа напрежението на пружините, въпроса е там, че след време този слой омеква и пружините пробиват през него.
Има и нещо друго, което се считам длъжен да кажа тук - естествен материал не се поддава на вакуумизиране т.е. магнифлекс са абсолютен фейк естествен пенолатекс има такава структура че въздуха от него не може да бъде изтеглен, не и без вакуумни помпи, които биха били изразходили ресурс два пъти колкото е цената на матрака (към клиент) - да вакуумизираните матраци се транспортират лесно но...

---------- Post added at 00:28 ---------- Previous post was at 00:25 ----------

спал съм на дунапрен и не ми е особено комфортно,но пък баща ми го обожава.иначе имаме дунапренови душеци отпреди 25 години но неми е комфортно на тях.много ми е меко и неми е удобно.затова се и насочих към ортопедичните на магнифлекс и дормео.за краткото време /2-3 мин/ в/у магнифлекса ми се стори много удобен.предпочитам твърд матрак и твърда висока възглавница
дунапрен е търговска марка под която се продават различни видове полимерни сурогати. проблема при дунапрена е че той старее и има свойството да се разпрашава на изключително малки частици - евтин е за производство - това му е единственото предимство.

Susscrofa
05-01-2012, 09:00

Ти сега реши да демонстрираш знания:)
Покажи ми къде написах, че мемори е равнозначно на латекс?
И какво за бога означава по високотехнологичен латекс, това да не е двигател с вътрешно горене или транзистор.:)
Разбирам, че поназнайваш това онова, ама успокой малко топката.
Едно да си производител и съвсем различно е да си инженер-химик, работещ при производител.
По- така лекинко го раздавай, че ще удариш с нос тавана.:bouncing_smiley:

---------- Post added at 07:00 ---------- Previous post was at 06:57 ----------

В сравнение със синтетичните материали, естетственият каучук е в пъти по хипоалергенен. Едва ли това е негов недостатък.
Все пак е естетствен материал, нищо, че е доведен до това му състояние след химическо обработване.

RUNNING WILD
05-01-2012, 09:13
колега за матраци ТЕД и пройзводните им забравяш,имам френското легло на Тед си поръчах беше 770 лева преди 5 години си беха пари,144/190 ми е матрака нищо особенно на 2 рата година почва да скърца избуши се минават телове през него иначе пише 5 години гаранция но не ми се занимава,леглото е тапицирано и много лесно се цапа от прах посивява,дъските от долу то е рамка от 2 части дъските са слаби,абе българска работа с евтини материали това е,иначе е с кокосова вложка и не знам си кво там беше лято-зима яж му главата,гледах в JYSK не лоши спални и сравнявах с ТЕД преебал съм се.

Коки
05-01-2012, 15:36
Пичове, казвам ви, че матраците Латекс са най-добрия избор, защото:

1. Латексът е най-удачен като материал - естествен, екологичен и т.н. и са страшно удобни. До преди време латексовите матраци бяха най-високия клас и съответно най-скъпи;

2. Правят се по западна технология;

3. Цената им е по-добра от вносните латексови, а даже и от вносните изкуственяци;

4. Имат 10 години гаранция.

За мемори-изгъзиците съм напълно съгласен с колегите - изкуственяк, който даже не е удобен. Да лежиш на мемори е все едно да лежиш на пясък - приема формата, ама като се завъртиш и вече те ръби, абе много неудобно е. На всичкото отгоре даваш сума ти пари за него и после не смееш да кажеш, че е гадно, щото ще ти се смеят.

За твърдостта пак казвам, че е голяма заблуда, че да спиш на твърдо е по-удобно. Като лежиш на твърдо, кръвообращението се затруднява, изтръпваш и е гадно. Латексът е по-мек от мемори-изгъзиците, но е по-твърд от дунапрена/полуретана. В никакъв случай обаче НЕ е много мек и НЕ потъваш в него, а тялото стои изпънато както трябва. Само че като се обърнеш на една страна не ти спира кръвта в ръката, която е отдолу. С други думи идеалният вариант - имаш субективното усещане за мекота, която не те ръби, но реално лежиш на твърдо, защото никоя част от тялото НЕ потъва и си изправен, а НЕ сгънат в кръста.

old alfist
05-01-2012, 16:16
Обаче, никой нищо не споменава за водни или пък надуваеми дюшеци. На воден не съм спал и не знам какво е усещането.

Коки
05-01-2012, 16:35
Обаче, никой нищо не споменава за водни ...

За да не разВОДНяваме темата :)

IVO_GWM
05-01-2012, 17:24
Аз бях взел на сина ECON определено е удобен, но
преди доста време докато бях на квартира спях на един дунапренов, просто супер комфорнто за мен. Та в тази връзка понеже сина ми прекарва лятото при баба си намерих един майстор който прави дунапренови матраци.
Избираш си твърдост и т.н. освен това видях че има и мемори пяна и го поръчах 14см дунапрен и 6см мемори.
Лично на мен ми хареса много спането и цената беше супер. 190х89 ми излезе 159 лева.
Понеже за спалнята размера ми е 200х200 сега ще си хоръчам и за нея, офертната цена беше няма и 400лв.
Човека прави най-вече за хотели и т.н.

Но няма гаранция, обаче при моя размер 200х200 с латекс започвам от около 900 лева. а и предпочитам да си го сменя след 5 години примерно отколкото да ползвам един 10 години за същите пари.

Не правя реклама, при интерес човека е във Враждебна
телефон на лични.

fred
05-01-2012, 20:46
Обаче, никой нищо не споменава за водни или пък надуваеми дюшеци. На воден не съм спал и не знам какво е усещането.

Абе чувал съм, а и филми разни съм гледала-не са работа.Хеле пък аз както имам и куче и котка.....:shocking:

---------- Post added at 00:46 ---------- Previous post was at 00:45 ----------

1. Латексът е най-удачен като материал - естествен, екологичен и т.н. и са страшно удобни. До преди време латексовите матраци бяха най-високия клас и съответно най-скъпи;

3. Цената им е по-добра от вносните латексови, а даже и от вносните изкуственяци;

За мемори-изгъзиците съм напълно съгласен с колегите - изкуственяк, който даже не е удобен. Да лежиш на мемори е все едно да лежиш на пясък - приема формата, ама като се завъртиш и вече те ръби, абе много неудобно е. На всичкото отгоре даваш сума ти пари за него и после не смееш да кажеш, че е гадно, щото ще ти се смеят.

За твърдостта пак казвам, че е голяма заблуда, че да спиш на твърдо е по-удобно. Като лежиш на твърдо, кръвообращението се затруднява, изтръпваш и е гадно. Латексът е по-мек от мемори-изгъзиците, но е по-твърд от дунапрена/полуретана. В никакъв случай обаче НЕ е много мек и НЕ потъваш в него, а тялото стои изпънато както трябва. Само че като се обърнеш на една страна не ти спира кръвта в ръката, която е отдолу. С други думи идеалният вариант - имаш субективното усещане за мекота, която не те ръби, но реално лежиш на твърдо, защото никоя част от тялото НЕ потъва и си изправен, а НЕ сгънат в кръста.

Като се замисля, прав си Коки, така си е. И нашия е латексов на ТЕД и го бива

old alfist
05-01-2012, 23:56
За да не разВОДНяваме темата :)

Абе чувал съм, а и филми разни съм гледала-не са работа.Хеле пък аз както имам и куче и котка.....:shocking:
Отдавна съм се замислил за воден, но преди това трябва да се помисли за отводняване на стаята.

starata alfa
06-01-2012, 00:42
днес ходих до лагера да пробвам латексовите матраци,момчето беше много любезно.аз пак се хванах за твърдия матрак а той доста ме разубеждаваше от него и ми предложи по мекия латекс.пробвах и дормеото и някак си в по твърд матрак се чуствам по добре.хубавото на дормеото е че имат 30 дневен пробен период.с тези посещения на щоурумите за матраци пак съм в дилема:tequilla:

kolev
06-01-2012, 10:28

абе тоя латексов тюфлек като хване мухъл от долната страна и като почне да мирише, кво правим.
както каза колегата, цената на тия матраци е смешно и неоправдано висока. ама такава ще е щото тука сме на принципа - гъзар бъди, от глад умри.

starata alfa
06-01-2012, 10:39
аз изкам като легна да спя на матрака сутинта да се събудя свеж и отпочинал.със сегашния се будя като че ли са ме били през нощта.не мисля че с матрак от 600 лв си някъкъв гъзар,още повече че това е за спане не да го караш в мола да го показваш

kolev
06-01-2012, 10:55
аз изкам като легна да спя на матрака сутинта да се събудя свеж и отпочинал.със сегашния се будя като че ли са ме били през нощта.не мисля че с матрак от 600 лв си някъкъв гъзар,още повече че това е за спане не да го караш в мола да го показваш
той колегата който се занимава с това ти го каза. тия матраци не са нищо особено че да струват 2 пъти и отгоре повече от пружините. избора ти е между канцерогенен прах, мухъл влага и миризма и скърцащи пружини :D

Susscrofa
06-01-2012, 10:55

Колега, 600 лева не струват луксозните матраци.
Най-добрите и луксозни матраци са към 1200-1300 лева.:picnic:
Купувай един латексов матрак -18-20 санта, вземай една стабилна подматрачна и лягай да спиш.:picnic:

starata alfa
06-01-2012, 10:57
аз не тъся луксозен,а удобен матрак

Susscrofa
06-01-2012, 11:00

Спомена нещо за разходки в мола, та за това попитах.:picnic:

Имай предвид, че адаптацията към нов матрак изисква време също.
Колкото по-възрастен си, толкова по-дълъг е периодът.:picnic:

kolev
06-01-2012, 11:08

като почнеш да го обръщаш всяка сутрин заради мухъла ще те питам колко е удобен. голям автогол си вкарвате с тия латексови боклуци.
ма то това е живота на съвременния българин. става сутринта, забърсва конденза от петкамерната пвц дограма с двоен стъклопакет, обръща матрака заради мухъла, ритва ламинирания паркет да намести кликовете, полива климатика с гореща вода, изтръсква чинията на булсата от снега и излива водата от влагоабсурбатора. половината физарядка е готова- пие едно кафе и е готов за разриване на колата и подгряване :D :D :D

nblagoev
06-01-2012, 11:13
като почнеш да го обръщаш всяка сутрин заради мухъла ще те питам колко е удобен. голям автогол си вкарвате с тия латексови боклуци.
ма то това е живота на съвременния българин. става сутринта, забърсва конденза от петкамерната пвц дограма с двоен стъклопакет, обръща матрака заради мухъла, ритва ламинирания паркет да намести кликовете, полива климатика с гореща вода, изтръсква чинията на булсата от снега и излива водата от влагоабсурбатора. половината физарядка е готова- пие едно кафе и е готов за разриване на колата и подгряване :D :D :D

Аз моя го ползвам вече трета година и няма мухъл!
Как мухлясват не знам! :dunno:

Susscrofa
06-01-2012, 11:20
Аз моя го ползвам вече трета година и няма мухъл!
Как мухлясват не знам! :dunno:

Като се слагат на плоскост, а не на решетка и си готов. Дори и на решетка трябва да се върти поне веднъж на три месеца.:picnic:

---------- Post added at 09:20 ---------- Previous post was at 09:18 ----------

Най- голям проблем с конденза и мухъла имат скандинавците и много от западноевропейците.
Този церезит стоп влага да не е измислен в химко бе Колев. За ламината дори не ми се говори.
казвам, ти че си много зле.
Обирай и крушите и ябълките и не се занимавай с неща, които не разбираш.:picnic:

nblagoev
06-01-2012, 11:20
Като се слагат на плоскост, а не на решетка и си готов. Дори и на решетка трябва да се върти поне веднъж на три месеца.:picnic:

На плоскост може. Моя е на решетка и го въртя на 6 месеца. Нямам проблеми. Калъфа ми е с цип, свваля се и се пере. Много е удобно!

kolev
06-01-2012, 11:31

---------- Post added at 09:20 ---------- Previous post was at 09:18 ----------

Най- голям проблем с конденза и мухъла имат скандинавците и много от западноевропейците.
Този церезит стоп влага да не е измислен в химко бе Колев. За ламината дори не ми се говори.
казвам, ти че си много зле.
Обирай и крушите и ябълките и не се занимавай с неща, които не разбираш.:picnic:

разбирам че си незадоволен, но проблема ти е че си отваряш устата по материи в които си силно некомпетентен :D :D :D
това ти го пиша за да ти дам възможност да си избиеш комплексите и да се почувстваш нормален.

http://www.google.bg/search?client=opera&rls=bg&q=%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA+%D0%BC%D1%8 3%D1%85%D1%8A%D0%BB&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest

Susscrofa
06-01-2012, 11:35
разбирам че си незадоволен, но проблема ти е че си отваряш устата по материи в които си силно некомпетентен :D :D :D
това ти го пиша за да ти дам възможност да си избиеш комплексите и да се почувстваш нормален.

http://www.google.bg/search?client=opera&rls=bg&q=%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA+%D0%BC%D1%8 3%D1%85%D1%8A%D0%BB&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest

Не виждам такива теми.
Но ти имаш сериозен проблем, дори и сега в тази тема, влезе с тежък спам, при това най-кофти вариантът, а именно, неинформиран и не носещ никаква информация спам.
Стягай се, и започвай да си триеш и мненията от други теми. На никой няма да липсват.:picnic:

---------- Post added at 09:35 ---------- Previous post was at 09:34 ----------

На плоскост може. Моя е на решетка и го въртя на 6 месеца. Нямам проблеми. Калъфа ми е с цип, свваля се и се пере. Много е удобно!

И аз съм на решетка и с мухъл проблем не съм имал.
Детското креватче беше с плоскост и мухляса, вече го изхвърлих.

kolev
06-01-2012, 11:46
Не виждам такива теми.
Но ти имаш сериозен проблем, дори и сега в тази тема, влезе с тежък спам, при това най-кофти вариантът, а именно, неинформиран и не носещ никаква информация спам.
Стягай се, и започвай да си триеш и мненията от други теми. На никой няма да липсват.:picnic:

---------- Post added at 09:35 ---------- Previous post was at 09:34 ----------

И аз съм на решетка и с мухъл проблем не съм имал.
Детското креватче беше с плоскост и мухляса, вече го изхвърлих.

абе тежък нарцис си, ама не си вездесъщ. така че свиквай :D
то се вижда къде са компетентните теми за матраци и това не е тоя форум :smoke:

Susscrofa
06-01-2012, 11:56
абе тежък нарцис си, ама не си вездесъщ. така че свиквай :D
то се вижда къде са компетентните теми за матраци и това не е тоя форум :smoke:

Изчел съм доста за матраците. В тази тема беше написано доста и все верни неща.
Виж сега, ако ти набираш данни отвън и ги копи-пействаш тук, та дори и с невярно съдържание, това си е твой проблем.
Разбрах, че и темата ти за климатиците е била доста неиздържана. Добре, че са я почистили преди сам да си я изтриеш.
Та не се изхвърляй с някакви линкове и копи-пейстове. няма нужда.:picnic:

kolev
06-01-2012, 12:07
Изчел съм доста за матраците.
радвам се за теб. а автора на темата нека си помисли дали на базата на мнения изградени на попрочетеното от брошурки и форумни капацитети без опит би похарчил 600лв :D

Mind_Control
06-01-2012, 12:39
радвам се за теб. а автора на темата нека си помисли дали на базата на мнения изградени на попрочетеното от брошурки и форумни капацитети без опит би похарчил 600лв :D

И аз имам латексов матрак вече 3 години и нямам прблем с мухъл. А и с дограмата нямам проблеми.

Susscrofa
06-01-2012, 12:39

А ти господин капацитет какво предлагаш?
БГ мама и сайтове на производители, които се надпреварват да си продават продуктите ли?
Когато влизаш в една тема, не влизай деструктивно, а влизай с цел да си полезен, та дори и само да развеселиш някой със спам
600 лева???????
Те теми за коли от по 30 хилки пускат, та ти за един матрак..

starata alfa
06-01-2012, 13:06
аз като автор на темата се бях спрял на четири модела
магнифлекс релано
дормео
http://www.matraci.info/index.php?p=76&l=1&id=123
росмари
и блян
по съвет на колега от форума отидох да видя и латекс
http://www.ekon-bg.com/bg/product-details.php?id=184
просто исках мнения на хора които са ползвали някои от посочените.все пак избора ще си е мой но изках и второ мнение.ясно е че всеки производител или дистрибутор си хвали стоката.факт е че в лагера ми обърнаха най голямо внимание и ми дадоха препоръки,най вече за подматрачната рамка.в момента най добре ми изглеждат латекса и дормеото и мисля избора ми да е между тях двата

информацията която ползвах преди да тръгна по магазините е тази

nblagoev
06-01-2012, 13:11
магнифлекс релано
дормео
росмари
и блян
просто исках мнения на хора които са ползвали някои от посочените.все пак избора ще си е мой но изках и второ мнение.ясно е че всеки производител или дистрибутор си хвали стоката.факт е че в лагера ми обърнаха най голямо внимание и ми дадоха препоръки,най вече за подматрачната рамка.в момента най добре ми изглеждат латекса и дормеото и мисля избора ми да е между тях двата

Аз ползввам този: http://www.ekon-bg.com/bg/product-details.php?id=120

kolev
06-01-2012, 13:32
магнифлекс релано
дормео
росмари
и блян

информацията която ползвах преди да тръгна по магазините е тази
ако имаш жена, водиш я тя да си избере. ако не- все тая кой матрак ще си купиш. иначе всеки си хвали своето, аз аз аз.... а особено по форумите само простотии ще прочетеш. реалността е мухъл и счупени подматрачни рамки.

Susscrofa
06-01-2012, 13:39
ако имаш жена, водиш я тя да си избере. ако не- все тая кой матрак ще си купиш. иначе всеки си хвали своето, аз аз аз.... а особено по форумите само простотии ще прочетеш. реалността е мухъл и счупени подматрачни рамки.

И мухълът и подматрачната рамка нямат нищо общо със самия матрак.
Нещо потемата смислено ще напишеш ли?
:picnic:
Ти защо участваш активно във форум щом е само простотия?:picnic:

kolev
06-01-2012, 13:43
:smoke:

fred
06-01-2012, 15:36
И мухълът и подматрачната рамка нямат нищо общо със самия матрак.
Нещо потемата смислено ще напишеш ли?
:picnic:
Ти защо участваш активно във форум щом е само простотия?:picnic:
:biggrin:Това ми хареса

Lei-chery
06-01-2012, 16:19
Това с мухала ...е гадна работа, аз такъв проблем обаче нямам, независимо че се излежавам на френско легло. :)
В нашата къща такова чудо,за 6 години, от както живея там не се е появило.
Следователно тази теория, че леглото трябва да е задължително с подматрачна рамка, за да не мухлясва.....отпада. :smoke:

Коки
06-01-2012, 16:19

По-полека бе, колега, изказвай мнение без да обиждаш всички останали. И къде ги видя тия 600 лв като посочените от мен матраци са 400-500 лв? 600 лв е прехваления Магнифлакс, който е от изкуствени материали и е по-скъп от латексовите.

П.П. Много ми е интересно как за 5 г. у нас не съм забелязал нито конденз по 5-камерната дограма, нито мухъл по матрака или където и да било? Да съм кьорав - не съм, щото и други хора живеят у нас, пък и те не са забелязали такова нещо.

Susscrofa
06-01-2012, 16:30
Това с мухала ...е гадна работа, аз такъв проблем обаче нямам, независимо че се излежавам на френско легло. :)
В нашата къща такова чудо,за 6 години, от както живея там не се е появило.
Следователно тази теория, че леглото трябва да е задължително с подматрачна рамка, за да не мухлясва.....отпада. :smoke:

Повечето френски легла дишат отдолу, но решетката най-много пази.
Ако живееш в нова къща и нямаш парно е нормално да не знаеш какво е мухъл.:picnic:
Той се появява, и после отърването е трудно.

kolev
06-01-2012, 16:41
По-полека бе, колега, изказвай мнение без да обиждаш всички останали. И къде ги видя тия 600 лв като посочените от мен матраци са 400-500 лв? 600 лв е прехваления Магнифлакс, който е от изкуствени материали и е по-скъп от латексовите.

П.П. Много ми е интересно как за 5 г. у нас не съм забелязал нито конденз по 5-камерната дограма, нито мухъл по матрака или където и да било? Да съм кьорав - не съм, щото и други хора живеят у нас, пък и те не са забелязали такова нещо.

първо колега, автора е казал че бюджета му е 600лв в първия пост. второ колкото магнифлекса е прехвален, толкова са и другите и трето това че у вас няма конденз и мухъл(които пък са следствие на висока влажност в помещението), не означава че те не съществуват.
съжалявам че си се почуствал обиден ;)

Lei-chery
06-01-2012, 16:41
Повечето френски легла дишат отдолу, но решетката най-много пази.
Ако живееш в нова къща и нямаш парно е нормално да не знаеш какво е мухъл.:picnic:

Какво е значението пък на парното?
Имам парно-локално, имам и климатици и изолация....но мухълче нямам за щастие.:smoke:

Кайо
06-01-2012, 16:47

Мухъл се получава при несъобразено според климатичните условия строителство,а не според това дали е нова,стар къщата и дали си със и без парно.....:smoke:

old alfist
06-01-2012, 16:48
Отваряйте си отвреме-навреме прозорците и нищо няма да ви мухлясва.

Susscrofa
06-01-2012, 16:49
Какво е значението пък на парното?
Имам парно-локално, имам и климатици и изолация....но мухълче нямам за щастие.:smoke:

То не работи по цял ден. Няма кой да мята въглища в котлето.:biggrin::biggrin::biggrin:

Различно е.
Мухълът е голяма гад. :picnic:
Но определено обича влага и мрази слънце.
Мрази и пушачи, щот те проветряват много често.:biggrin:
Като правило, старите жилища страдат най-често.

kolev
06-01-2012, 16:49
Мухъл се получава при несъобразено според климатичните условия строителство,а не според това дали е нова,стар къщата и дали си със и без парно.....:smoke:

много си в грешка :D

Susscrofa
06-01-2012, 16:50

Не е точно така, но с теб не ми се спори.
Възрастта има значение.
Комплексни са причините.

Lei-chery
06-01-2012, 16:52
То не работи по цял ден. Няма кой да мята въглища в котлето.:biggrin::biggrin::biggrin:

Различно е.
Мухълът е голяма гад. :picnic:
Но определено обича влага и мрази слънце.
Мрази и пушачи, щот те проветряват много често.:biggrin:
Като правило, старите жилища страдат най-често.
Е, да но пък климатиците работят ...температурата е постоянна...аз мразя да ми е студено, пускам ги октомври и ги спирам април.
Следователно и постоянното отопление не е причина.:)

Susscrofa
06-01-2012, 16:54
Отваряйте си отвреме-навреме прозорците и нищо няма да ви мухлясва.

Прав си, но ако говориш за превенция.
Проветряването предпазва появата, но не може да премахне вече появил се мухъл.

---------- Post added at 14:54 ---------- Previous post was at 14:53 ----------

Е, да но пък климатиците работят ...температурата е постоянна...аз мразя да ми е студено, пускам ги октомври и ги спирам април.
Следователно и постоянното отопление не е причина.:)

Ако са ти готини климатиците, може и да изсушават въздуха знам ли. Не разбирам чак толкова. :)
Може твоето присъствие да мори мухъла.:)
Ако е къща на 6 години с добра изолация, няма как да имаш скоро мухъл. Но това не бива да те успокоява, бъди бдителна.

old alfist
06-01-2012, 16:56
Естествено, че климатиците изсушават въздуха, а по отношение на вече съществуващ мухъл - има си препарати.

Susscrofa
06-01-2012, 16:57
Естествено, че климатиците изсушават въздуха, а по отношение на вече съществуващ мухъл - има си препарати.

Спорите са навсякъде и могат с години да "спят".

old alfist
06-01-2012, 17:00
Спорите са навсякъде и могат с години да "спят".

В краен случай - боядисване след изсушаване и няма къде да отидат, но преди това премахване причините.

Кайо
06-01-2012, 17:04
Не е точно така, но с теб не ми се спори.
Възрастта има значение.
Комплексни са причините.

За какво не ти се спори,за мухъл или за строителство?

---------- Post added at 17:04 ---------- Previous post was at 17:02 ----------

много си в грешка :D

А дали съм???

kolev
06-01-2012, 17:07
А дали съм???
очевидно ;)

Susscrofa
06-01-2012, 17:08
За какво не ти се спори,за мухъл или за строителство?

---------- Post added at 17:04 ---------- Previous post was at 17:02 ----------

А дали съм???

Не бе, просто съм изморен вече да споря с капитан втори ранг:biggrin:
Комплексни са причините, но възрастта на жилището е важна.
Прав си иначе.:)

kolev
06-01-2012, 17:10

и ти са изказа :twisted:

Кайо
06-01-2012, 17:15
Не бе, просто съм изморен вече да споря с капитан втори ранг:biggrin:
Прав си иначе.:)

Възраста е важна,но не е основен фактор.

Susscrofa
06-01-2012, 17:16

А ти нещо, ще кажеш ли?
Абе ти си от най-смешния тип хора.
Ем искаш да "таковаш", но понеже знаеш, че не можеш да "таковаш" и разваляш работата на тези, които могат да "таковат".:picnic:

Кайо
06-01-2012, 17:18

Ми я просвети ни в технологиите на строителството:smoke:
Въпреки,че сигурно имам 100% по-голям опит от теб в строителството и жилищата(независимо на каква възраст са).:smoke:

---------- Post added at 17:18 ---------- Previous post was at 17:17 ----------

очевидно ;)

очевидно или очевадно?

fred
06-01-2012, 17:36
Но парното също изсушава въздуха, да отбелижиим, аз съм си фен на парното

kolev
06-01-2012, 17:48
Ми я просвети ни в технологиите на строителството:smoke:
това е една интересна тема в която се засяга както проектирането така и изпълнението а и строителните материали, но боя се че не е подходяща нито за форума, нито за събеседниците. :smoke:
правете си вятър на устата и това е. се ла ви :notworthy:

Кайо
06-01-2012, 17:57
това е една интересна тема в която се засяга както проектирането така и изпълнението а и строителните материали, но боя се че не е подходяща нито за форума, нито за събеседниците. :smoke:
правете си вятър на устата и това е. се ла ви :notworthy:

Ами аз горе-долу това казах в първият ми пост ,,Мухъл се получава при несъобразено според климатичните условия строителство,а не според това дали е нова,стар къщата и дали си със и без парно.....",несъобразено според климатичните условия строителство обхваща,проектиране,изпълнение,материали.....
Може би трябваше да сложа и едно И,Мухъл се получава и при........

starata alfa
06-01-2012, 18:20
явно като застроя къща има към кой да се обърна,но какво юе кажете за матраците

kolev
06-01-2012, 18:42
Ами аз горе-долу това казах в първият ми пост ,,Мухъл се получава при несъобразено според климатичните условия строителство,а не според това дали е нова,стар къщата и дали си със и без парно.....",несъобразено според климатичните условия строителство обхваща,проектиране,изпълнение,материали.....
Може би трябваше да сложа и едно И,Мухъл се получава и при........
ми да ти отговоря, ама като знам че целта ти е само хората да ти се връзват....

матраците се делят на 3 вида - удобни,неудобни и скъпи. това е.
ако си купиш латексов и имаш конденз по прозорците ще ти се появи и мухъл по матрака. сутрин го изправяш, вечер го поставяш на мястото и се утешаваш че е удобен.

Коки
06-01-2012, 19:01
ако си купиш латексов и имаш конденз по прозорците ще ти се появи и мухъл по матрака. сутрин го изправяш, вечер го поставяш на мястото и се утешаваш че е удобен.

Понеже НЕ живея в мазе, затова имам латексови матраци, които на всичкото отгоре са и удобни и НЕскъпи. И понеже си мисля, че и колегата НЕ живее в мазе, затова смея да споделя с него, че съм доволен от тях. Относно ситуацията във влажни, мухлясали мазета признавам, че не съм компетентен. Но дали колегата го интересува тази ситуация?

Кайо
06-01-2012, 19:18

Ходиш,гледаш,лягаш и кво ти хареса взимаш......:smoke:

ми да ти отговоря, ама като знам че целта ти е само хората да ти се връзват....

Че има нещо вярно в твоите слова не отричам,но когато не мога да изразя собствено мнение или нямам познания върху темата рядко пиша,кисна и си бълвам глупости в Блатото.Определено обаче за строителство и жилища имам доста добри познания.....:smoke:

old alfist
06-01-2012, 23:31
И сега какво излиза - несъвършенствата в строителството дава отражение на избора на матраците.
Баси откачалките сте.

Кайо
06-01-2012, 23:36
И сега какво излиза - несъвършенствата в строителството дава отражение на избора на матраците.
Баси откачалките сте.

Пълни психопати Олди,Карлуково не ни иска.......:smoke:

fred
08-01-2012, 12:30
Да ви кажа иначе там е много красиво, извън темата за матраците, имам предвид района на Карлуково :drinking: