Log in

View Full Version : Въздушен филтър на лаптоп

nicola 59
07-01-2012, 09:08
Здравейте колеги имам един въпрос към по запознатите с лаптопите,а именно на моя компютър му светна долу в дясно една иконка и каза ,че компа трее се сканира ,аз потвърдих оперецията ,която ми е позната ,защото съм я провеждал и друг път.
Сканирането започна и след там около 10/15 минути приключи,като изписа ,че всичко е О.К само ,че вентилатора върти по бързо от обикновенното и евентуално трее се смени Въздушния филтър.
Аз лично не им разбирам на тези машини и останах като гръмнат ,нямам и идея че това нещо има и въздушен филтър,та питам има ли или няма и ако има как се сменява.
Компютъра е НР G61 Благодаря ви

badmadafaka
07-01-2012, 09:44
Слагай му един K&N обаче с термошилд към процесора и рамта да не смуче топъл въздух... :clap:

Сигурен ли си, че правилно си интерпретирал това дето ти го е показало като съобщение, да не е имало "гугъл транслейт" нещо..? ;)

nicola 59
07-01-2012, 10:40
Слагай му един K&N обаче с термошилд към процесора и рамта да не смуче топъл въздух... :clap:

Сигурен ли си, че правилно си интерпретирал това дето ти го е показало като съобщение, да не е имало "гугъл транслейт" нещо..? ;)

Абсолютно точно даже показа и картинка

morfius
07-01-2012, 11:50
Я дай орииналното съобщение, на английски... драсни пали клечките не помагат :)

nicola 59
07-01-2012, 12:02
Я дай орииналното съобщение, на английски... драсни пали клечките не помагат :)

Значи орегиналното саопщение гласи намаляване на шума и повишаване на ефиктивността на перката и като цъкнеш на него те препраща на една интернет страница която обяснява че трябва да се почисти или смени въздушния филтър .Ако се почиства да се продухва с сгъстен въздух и компа трее да е изключен от тока. Ма не пише дали всички имат такъв филтър не пише и за какъв модел е снимката и не разбрах дали моя комп има или няма .Ето това е картинката която е показана .

Omni
07-01-2012, 12:55
Лаптопа не е автомобил няма филтър, предполагам, че е отчел ниски обороти на перката и ти подсказва, че трябва да се почисти

nicola 59
07-01-2012, 13:02
Лаптопа не е автомобил няма филтър, предполагам, че е отчел ниски обороти на перката и ти подсказва, че трябва да се почисти

Напротив отчете високи обороти на перката,завишен шум, и ниска ефективнос на перката и като вариат за деиствие дава един адрес там точно е снимката и обясняват това което пише за филтъра,ма не поясняват тази снимка дали е точно на моя комп ,като модел или е произволна снимка просто за добиване на представа

Abar7h
07-01-2012, 13:06

ХАХАХАХАУХАУАХУАХАУХА ако сега я имаше още системата за репутация щях цял ден да цъкам + :D:D

По темата - почисти му охлаждането и би трябвало да няма проблем... Виж и пастата на процесора как е, и от там може да смъкнеш някой градус. :)

nicola 59
07-01-2012, 13:17
ХАХАХАХАУХАУАХУАХАУХА ако сега я имаше още системата за репутация щях цял ден да цъкам + :D:D

По темата - почисти му охлаждането и би трябвало да няма проблем... Виж и пастата на процесора как е, и от там може да смъкнеш някой градус. :)

Колега ма това което казваш не значи ли че трее се разглоби компа

156
07-01-2012, 13:42
Да, трябва да разглобиш компютъра. За щастие, HP имат service manual за повечето модели, така че може да си свалиш такъв за теб от сайта им. Там е описано съвсем подробно кое болтче да развиеш, кое да махнеш и т.н. Като стигнеш до вентилатора и радиатора, най-добре е да използваш компресор за сгъстен въздух, за да се прочисти добре, но може и с "духане" :)

EDIT: ето линка към сървис мануал-а

http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c01868653.pdf

nicola 59
07-01-2012, 20:03
Да, трябва да разглобиш компютъра. За щастие, HP имат service manual за повечето модели, така че може да си свалиш такъв за теб от сайта им. Там е описано съвсем подробно кое болтче да развиеш, кое да махнеш и т.н. Като стигнеш до вентилатора и радиатора, най-добре е да използваш компресор за сгъстен въздух, за да се прочисти добре, но може и с "духане" :)

EDIT: ето линка към сървис мануал-а

http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c01868653.pdf

Благодаря ти за инфото колега има много полезни неща и то точно за моя пустиняк:respect:

Stefan Caromov
16-01-2012, 15:16
На мен ми грееше яко ,заради вирус . Лаптопа се стартираше на 50 градуса и стигаше до 80 за отрицателно време. Чистих перката ,и пак нищо ,преинсталирах уиндоуса и сега повече от 65-6 градуса не вдига .
Мисълта ми е , провери за вируси

546
17-01-2012, 02:34
Пускаш таск мениджъра и проверяваш натоварването на процесора,ако е малко,демек 15-20% и грее значи чистиш праха,ако обаче бичи на мах значи търсиш кой процес го тормози,килваш го и трябва да падне натоварването на процесора и да спре да пече.Чистенето на такива софтуерни мизерии понякога е невъзможно дори и от много компетентен спец и се налага формат и инсталиране сначале.
Профилкактичното премахване на прахоляка е силно препоръчително.
Ако машинката е много по -мощна от ежедневните ти нужди може да смъкнеш тактовата честота на процесора с 60-70% и това сваля драстично греенето на процесора за сметка на производителността.