PDA

View Full Version : 1.7 boxer или 1.6 ТС

shagrath
11-01-2012, 00:38
Здравейте колеги и честита нова година!!!
Случая е следния:
Вчера сутринта, като се прибирах от работа, един нервен дядка с джип така яко ме тресна от зад, та ме прати в задницата на предната кола. Резултата ще видите по-на долу. Работата е там, че съм фен на боксера, но пък ТС-а е по-нов и може би по-добър. А нямам пари за по-нов модел и имам доста части, даже тази е с кожен салон (купуван отделно). И като цяло много си ми харесва колата. Аз лично имам симпатии към боксера, но са само симпатии. Нямам опит с ТС-а.

thecleaner
11-01-2012, 01:12
Здравейте колеги и честита нова година!!!
Случая е следния:
Вчера сутринта, като се прибирах от работа, един нервен дядка с джип така яко ме тресна от зад, та ме прати в задницата на предната кола. Резултата ще видите по-на долу. Работата е там, че съм фен на боксера, но пък ТС-а е по-нов и може би по-добър. А нямам пари за по-нов модел и имам доста части, даже тази е с кожен салон (купуван отделно). И като цяло много си ми харесва колата. Аз лично имам симпатии към боксера, но са само симпатии. Нямам опит с ТС-а.

Моят отговор е JTD :)

shagrath
11-01-2012, 01:18
Скъпа е нафтата, ще карам на газ

thecleaner
11-01-2012, 01:22
Скъпа е нафтата, ще карам на газ

Е тогава отговора е ясен: боксиорка. ТС а е доста по-скъп за подръжка, доста по капризен за газова и като цяло по трошлив :)

shagrath
11-01-2012, 01:28
това исках да чуя, а защо спряха боксерите, в такъв случай?

venko8585
11-01-2012, 08:02
колега взимаи боксер и не му мисли много ,а и добре му понася обикновенна газова

frantic
11-01-2012, 13:11
Боксер ! По-здрав и евтин за поддръжка !

shagrath
11-01-2012, 13:47
Между другото, става въпрос за 1.7 16v за, който Бай Лисан каза, че е капризен и той ама много бил вървял

thecleaner
11-01-2012, 20:03
Между другото, става въпрос за 1.7 16v за, който Бай Лисан каза, че е капризен и той ама много бил вървял

Бил е вървял :) Зимай 1,6 и му се кефи, че на 16v. дебитомера му е 400+лв. само.

mordohy
11-01-2012, 21:29
Като ще кара на газ, дебиломера не му трябва.
И без това тоя мотор върви много по-добре на газ.:pp:

thecleaner
11-01-2012, 21:33

Ми аз съм свикнал да ми работи електрониката по колата :)

mordohy
11-01-2012, 21:41
То ако е само за да харчи тока, имам доста предложения:pp:
Без майтап!
Ако ще кара на газ, дебитомера изобщо не му трябва.

Bobi_33
11-01-2012, 21:41

Точно 16V ли? Айде глупости. Нещо си се объркал жестоко.

Kris
11-01-2012, 22:08
1.6 боксер е най-подходящия двигател

shagrath
11-01-2012, 22:16
Тази от подписа ми е с обикновена газова с изпарител, но следващата ще си бъде с инжекция. Или докато не купя такава ще лети на бензин. Дали ще има голяма разлика в разхода? До колкото знам по книга и дават 0.4л повече градско от 1.6, обаче аз съм склонен да удвоя разхода :bad_evil:. Ще видиме тая работа. А за ti какво ще кажете? Ще ми се нещо с повече кончета:devil:

TishO
11-01-2012, 22:19
1.7 ако ти се кара по така въпреки че с туи тежкото купе няма кои знае ко да бяга 1.6 на газ е перфе и пак върви доста прилично боксера е магаре и държи туин спарка е по скап за потдръжка и нищо че е по нов мотор не е гаранция че е по добрия вариянт ма аз лично съм си фен на Боксера секи си има мнение!!!!!

Kris
11-01-2012, 22:33
1.7 ако ти се кара по така въпреки че с туи тежкото купе няма кои знае ко да бяга 1.6 на газ е перфе и пак върви доста прилично боксера е магаре и държи туин спарка е по скап за потдръжка и нищо че е по нов мотор не е гаранция че е по добрия вариянт ма аз лично съм си фен на Боксера секи си има мнение!!!!!

пък ти брат си умопомрачително неграмотен:bangin:

иначе откажи се от 1.7 16в, ще си разпилееш парите през балкона, а резултата няма да те очарова никак

shagrath
11-01-2012, 22:42
Добре, да кажем, че 1.7 16в не е оферта, кажете тогава за ti, щото и той ме блазни с тия 150 коня. 1.6 ми е тромавичък, карам го вече 11 години и съм му свикнал много, не ме впечатлява като динамика, виж звука му е уникален и няма равен. Много готино мърка на 2500- 3000 оборота, направо нямам думи. Много се отплеснах, но точно това е причината да искам 1.7- хем боксер, хем да е по-вървежен от моя.

tonov
11-01-2012, 22:49
И ti не звучи никак зле ;) А и върви доста повече от 1,6. Навремето аз го направих тоя преход, точно от 1,6 боксер на ti.

Като разход, ti-ката гореше по-малко от боксера. За газ - задължително инжекцион и задължително правилна настройка, иначе постоянно ще имаш проблеми с адаптациите на ЕКУ-то. Като поддръжка е по-скъпа, но пък не е болка за умиране.

По мои наблюдения старият 2,0 мотор е по-безпроблемен.

От 1,7 нямам впечатления.

Kris
11-01-2012, 22:49
Гледам си от София, ослушай се за някой колега да те повози и сам да си решиш кой двигател ти се вписва в критериите "вървящ". ti двигател няма, това си е 2.0 туин спарк, която доколкото знам не люби газта .. за газов инжекцион ще трябва друг да ти разяснява. За 1.7 16в мога да ти гарантирам, че ще имаш ядове с намирането на читав. Ако Лисан има конкретни оферти ще е най-добре, макар че пак трябва да си нащрек какво купуваш.

shagrath
11-01-2012, 23:00
Ако ti-ката харчи по-малко от моята, няма и да чуе за газ. Последните 2-3 месеца я карах на бенз, та не ми е толкова задължителна газта. Все пак си имам под ръка един умрЕл кадет 89-та (набор на жена ми) 1.4, който с 40л газ ме вози цял месец до работа и обратно.

TishO
12-01-2012, 00:06
пък ти брат си умопомрачително неграмотен:bangin:

е не му разбирам трябе некои кат теб с вишо да ме светне :whistle: ма гледаи да е след кат го завършиш таман ще си научил нещо допълнително :sex:

По темата:

Най-добре е да се повозиш или още по добре да покараш двигателите на които си се спрял и като сметнеш минусите и плюсовете да си избереш един такъв читав.

shagrath
12-01-2012, 00:16
Ами плюсовете са ясни- колкото по-голям е двг, толкова повече върви. Аз за минусите питам. Моя мотор се оказа доста здрав и ако и другите са такива, бих избрал 1.7, но ако се окаже, че 2.0 на ti е по-добър...

mordohy
12-01-2012, 21:23
Колега, 1.7 16 В от 33-ка, сложен на 33-ка е много по-различно от 1.7 16 В от 145/6, сложен на 145/6.
В първия случай имаме голем дзвер, а във втория нещо, което е като недоклепана коса. Все иска да я натискаш.
От програмата на компа ли е не знам, но положението се оправя значително, когато го подкараш тоя мотор на газ. Тогава става еластичен и върви доста прилично.
Все пак, пробвай различни варианти и не слушай никой!
Особено като двамата келеши по-горе, защото са трийстройкаджии. :Tease:
Там нещата са други.
Изобщо от тристройкаджии акъл не взимай, щото горките и на тях им липсва:heavy_cry:

mitaka_cs
12-01-2012, 21:23
На 8v боксера частите за основен ремонт са му колкото на 2.0 ts ремъци и ролки + труд и няколко свещи, ма не всичките 8.
Ха, забравих за вибратора,...простете, вариатора и дебитомера на 2.0, които нови са колкото цяла 145 боксер в движение.
Та и аз да мина към темата...колега, намери си същата 1.6 боксер 145, а защо не и 146...по-кола е. Друго си е да си свикнал с техниката и като направи мизерия новата да скубеш от ударената.

Звука... http://www.youtube.com/watch?v=0fg21m7zpZ0&feature=related тука 1.6 ts го докарва като на прахосмукачка, след като си чул 3 боксера преди това.

shagrath
13-01-2012, 07:10
Колега, 1.7 16 В от 33-ка, сложен на 33-ка е много по-различно от 1.7 16 В от 145/6, сложен на 145/6.
В първия случай имаме голем дзвер, а във втория нещо, което е като недоклепана коса. Все иска да я натискаш.
От програмата на компа ли е не знам, но положението се оправя значително, когато го подкараш тоя мотор на газ. Тогава става еластичен и върви доста прилично.
Все пак, пробвай различни варианти и не слушай никой!
Особено като двамата келеши по-горе, защото са трийстройкаджии. :Tease:
Там нещата са други.
Изобщо от тристройкаджии акъл не взимай, щото горките и на тях им липсва:heavy_cry:

По принцип идеята е да газифицирам, та според твойте думи ще стане работата с 1.7 16в