Log in

View Full Version : Професионален готварски курс - къде?



Ivanov_
11-01-2012, 03:27
Колеги, тъй като информацията, която намерих в нета е леко противоречива, реших да се допитам до вас. Къде в София мога да изкарам курс за готвач и да получа сертификат за това? Всякаква информация ще ми е полезна! Благодаря предварително на отзовалите се! :thumbup:

Бобби
12-01-2012, 01:57
Така като гледам няма готвачи у форума...но ако търсиш работа пиши от края на дядо ми, си.... може да измислим нещо имам приятели с ресторанти и най вече пицарии

pinkmousy
12-01-2012, 09:37
Колега, може да опиташ при CHEF зa КЕФ! - 0888955500, e-mail: chefzakef@gmail.com, не знам дали дават сертификати, но пише, че курсовете са за любители и професионалисти. Също не знам дали вече са отворили официално.

old alfist
12-01-2012, 09:54
Ако някой има нужда от съвети за скара на дървени въглища може да му предам малко чалъми.

lomahuno
12-01-2012, 12:57
Чувал съм за готварски курсове (за индийска кухня специално), които се правят от индийски ресторант Сафрон (Saffron) мисля че се пише. Не знам дали ще ти свършат работа, но ако искаш , ровни в Гууглето :)

Коки
12-01-2012, 17:27
Така като гледам няма готвачи у форума...

Ти си мислиш, че няма.

---------- Post added at 17:27 ---------- Previous post was at 17:22 ----------


Колеги, тъй като информацията, която намерих в нета е леко противоречива, реших да се допитам до вас. Къде в София мога да изкарам курс за готвач и да получа сертификат за това? Всякаква информация ще ми е полезна! Благодаря предварително на отзовалите се! :thumbup:

Заповядай, друже:

http://www.spgt.org/content/e311/e536/index_bul.html

Това е бившия ТОХ и дипломите им се признават в България.

RUNNING WILD
13-01-2012, 12:42
на 16 години през 1993 та карах курсовете за помощник имам диплома,в хотел Родина ги карах едно бабе Филипова ги водеше и ни изпитва комисия,не ем научиха на нищо или ти идва и можеш да помниш кое как се слага след кое и на колко градуса и да свикнеш да въртиш 3-4 неща едновременно или не ставаш за това,седенето на крак от сутрин до нощем за 2 години ще ти се отрази непоправимо след време...белези от мазнина и изгаряне и от тави ще има,мъкнене доста на продукти и тичане и бързина и ще поемаш работата на кой можеш като го няма някой щото сте екип всичко е навързано в една кухня,помисли си преди работата можеш или не можеш да седиш в едно мазе или в една кухня да ти шуми абсорбатора на главата и да дишаш пара и мазнина и да се юркаш часове няма да виждаш слънце и хора и тн-вързано куче,като се прибереш у вас половин час ще седиш под душа и като легнеш да спиш все ще ти се струва че мириеш на готвено и ще се оглеждаш дали те душат хората около тебе,ще се отвратиш от храна и ще ядеш само сухари и зеленчуци на края,в Франция има най добрите курсове но там да ги изкараш може да удариш 100 000 хил евро за диплома,там се продават рецепти и тн...помисли си дали е за тебе тоя занаят.

Бобби
13-01-2012, 12:50
Рибарче не плаши момчето....:))
Все пак е добре платено, ако се докажеш...и гладен няма да останеш...:flirt:

renyx
13-01-2012, 16:12
http://www.intermenu.net/

Стояне , колегата ми е изкарал курсовете тук и каза , че тапията им се признава в цял свят.Успех.

Ivanov_
13-01-2012, 17:49
Благодаря за мненията колеги! Въпроса не е само в тъпията, а по-скоро наистина да ме научат на занаята, та мисълта ми е да се дадат отзиви за някоя наистина добра школа!

п.п. Running wild вече съм работил в подобна среда (Burger king) и ми е ясно за какво говориш. Работата си е работа, много рядко е приятна, но все с нещо трябва да се захване човек, а на мен ми е време! Благодаря за съвета все пак!

renyx
13-01-2012, 19:15
Според мен 80% от успеха е да имаш желание.От колегата научих доста дреболии , които са от значение.

75TwinSpark
14-01-2012, 10:15
Колегата Иванов,и според мен е най-добре да се 3апишеш в бившия ТОХ.
А3 съм бил там пре3 2000г. и съм доволен.
Курсове има на много места,сигурно си видял.
А нещата ще 3апочнеш да ги научаваш след курса,ако имаш желание.

old alfist
14-01-2012, 18:32
Нищо лошо няма човек да се научи на нещо - дори и да не го работи впоследствие ще му остане нещо което ще го ползва в семейния живот.

Коки
16-01-2012, 11:54
...Въпроса не е само в тъпията, а по-скоро наистина да ме научат на занаята, та мисълта ми е да се дадат отзиви за някоя наистина добра школа!...


Колегата Иванов,и според мен е най-добре да се 3апишеш в бившия ТОХ.
А3 съм бил там пре3 2000г. и съм доволен.
Курсове има на много места,сигурно си видял.
А нещата ще 3апочнеш да ги научаваш след курса,ако имаш желание.

Колега, бившият ТОХ, сега СПГТ (линкът, който ти дадох), е дал старт поне на 50% от хората в занаята, така че не само е легитимно, но и ще те научат на основните неща, от които всеки започва. "Добра школа" е да работиш за някой от добрите главни готвачи, което може да стане след като работиш известно число години, натрупаш опит и т.н.

6ofiorka
31-01-2012, 18:44
http://www.academy5stars.com/index.php/requirements malko kusno pi6a, no dnes se za4etoh vav foruma vij tova moje da ti pomogne, ako ne si otkril ve4e kude da kara6 kursa :)