View Full Version : Разглобяване на копчето за задни светлини за мъгла - как ?
Някой има ли представа как се разглабя въпросното копче и подлежи ли на ремонт или трябва да се смени цялото?
mimouzunov
11-01-2012, 16:55
Някой има ли представа как се разглабя въпросното копче и подлежи ли на ремонт или трябва да се смени цялото?
Сигурен ли си че проблема е там!? Ако наистина копчето се инати просто си вземи цялото лостче.... Аз така бих направил
Сигурен ли си че проблема е там!? Ако наистина копчето се инати просто си вземи цялото лостче.... Аз така бих направил
от него е да,не застава във включено положение,иначе като го държа натиснато отзад си свети
от него е да,не застава във включено положение,иначе като го държа натиснато отзад си свети
Eдин приятел го има този проблем на Ланчата и го е решил като завира там една фиба.:idea2:
По-добре го замени с друго вместо да го отваряш и оправяш като цена вървят 10-15 лв.
:)
Освен това вътре има една пружинка, която влиза в едно жлебче, а да застане копчето и ако се счупу жлебчето има да е видиш в приключение докато я оправиш....
Не си струва труда колега! Имаше го същия проблем на ТИПОто и се реши с ново лостче, за 15тина лева ще го намериш цяло работещо.
Furious 155
13-01-2012, 14:17
Не си струва труда колега! Имаше го същия проблем на ТИПОто и се реши с ново лостче, за 15тина лева ще го намериш цяло работещо.
Само трябва да се гледа лостчето да е същото, защото преди и след фейса са с различен ъгъл спрямо оста на волана.
ок мерси за бързите отговори,то и това за реотаните имаше ядове но те май бяха от неизползване,натискаш го и си остава вътре,раздвижих го и сега си е както трябва
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=17409
don_pepone
17-01-2012, 18:31
Странно ,а моето за задните светлини за мъгла и за реотана на задният прозорец не стоят натиснати ,а са с двойно дейсващо реле ( натискаш веднъж и се включва, второ натискане и изключва- не стои натиснато)
Странно ,а моето за задните светлини за мъгла и за реотана на задният прозорец не стоят натиснати ,а са с двойно дейсващо реле ( натискаш веднъж и се включва, второ натискане и изключва- не стои натиснато)
така ти се струва ;)
не стой де,само цъка,ама моето не цъка
Furious 155
18-01-2012, 10:55
не стой де,само цъка,ама моето не цъкато не цъка копчето, а релето ;) - става дума за подгрева.
Само на реотаните е така, другото си стои натиснато-загледай се и ще видиш
nicola 59
19-01-2012, 23:52
Само трябва да се гледа лостчето да е същото, защото преди и след фейса са с различен ъгъл спрямо оста на волана.
Това не го знам ма каде е разликата понеже са се фиатови лостовете
thecleaner
20-01-2012, 00:02
Имат разлика, малка е но имат прав е бай Иван.
Furious 155
20-01-2012, 00:14
Ето кадъра който търсех - 2 типа са.
На първото купе волана е по-плитък и са по-прави.
На фейслифтът волана е по-дълбок и лостчето е изнесено повече към него.
Имат и разлика в бутончето за задните светлини за мъгла. ;)
http://pic20.picturetrail.com/VOL97/467659/20478681/334613484.jpg
AnastasKOSTOV-REX
21-01-2012, 19:28
В копчетата за задното стъкло и фог сфетлините,и ъгъла/наклона към седалката.Лифтираните са с "по-дълбок" волан заради внедряването на еърбег в някои от версиите и лостчетата са по-наклонени към волана.Иначе със старите лостчета идват далеч от пръстите.
PS.Охо колко съм заблеян.Албански релтан.Тоя Ванката как по учебник го е обяснил.
Извинявам се,Ванка трий ми версиите.
от 145 '96г дали стават аз съм с '97-ма
от 145 '96г дали стават аз съм с '97-ма
сам ще си отговоря-става:BIGsmile:
подкрепям и на моета 155-ца беше така и когато изключа контакта се спира подгрева на аздното стъкло много удобно според мен особено за дизелова кола:) докато при 146-цата не е така хлътват си навътре и с след връщане на контакта си стоят натиснати...:)
nicola 59
17-02-2012, 19:56
подкрепям и на моета 155-ца беше така и когато изключа контакта се спира подгрева на аздното стъкло много удобно според мен особено за дизелова кола:) докато при 146-цата не е така хлътват си навътре и с след връщане на контакта си стоят натиснати...:)
Това което пишеш колега е точно така и работи точно по този начин,но само не разбрах защо е удобно както подчертаваш особено за дизелова кола и не е ли удобно за бензинова каде е по точно разликата.
Това което пишеш колега е точно така и работи точно по този начин,но само не разбрах защо е удобно както подчертаваш особено за дизелова кола и не е ли удобно за бензинова каде е по точно разликата.
Разликата е че дизеловата задължително я държиш известно време на контакт преди да запалиш и ако си забравил реотаните товара на акумулатора му идва малко в повече в неподходящ момент
nicola 59
17-02-2012, 20:12
Разликата е че дизеловата задължително я държиш известно време на контакт преди да запалиш и ако си забравил реотаните товара на акумулатора му идва малко в повече в неподходящ момент
А, е сега вденах ама това важи само ако акомулатора ти е пътник,а ако е тотално заминал не е от значение защото тогава трее палиш с дърпане на въже и тогава реотаните не са проблем:-)
А, е сега вденах ама това важи само ако акомулатора ти е пътник,а ако е тотално заминал не е от значение защото тогава трее палиш с дърпане на въже и тогава реотаните не са проблем:-)
:thumbup:
:th_up: точно тва е плюса, иначе при дизоловата(старите дизели не комън рейла) подгрева си е сериозна консумация дори и за нов акумулатор в тези студове :):stretcher: