PDA

View Full Version : малко тъп въпрос за JTD

dingila
12-01-2012, 20:19
Забелязах на още няколко common rail двигатели отзад зад ауспуха не мирише на нафта даже на гориво става въпрос за мерцедес c220cdi,дачия 1.5dci и др.На доста коли е така.Та въпроса ми е защо и на моята алфичка 1.9jtd си мирише като на старите дизели на нафтичка дали имам някакъв проблем дали е от затапения EGR,а колата ми не пуши но си мириши на нафтичка не гори масло и с разхода си е наред.Интересно ми е много защо е така :icon_frown:

ivopetrov_1982
12-01-2012, 20:22
защото са много нови!мирише на пирожки!

dingila
12-01-2012, 20:27
ц220 е 2000 година и моето жтд е 2000 не е от староста :D други мнения?

Jivko7777
12-01-2012, 21:02
Забелязах на още няколко common rail двигатели отзад зад ауспуха не мирише на нафта даже на гориво става въпрос за мерцедес c220cdi,дачия 1.5dci и др.На доста коли е така.Та въпроса ми е защо и на моята алфичка 1.9jtd си мирише като на старите дизели на нафтичка дали имам някакъв проблем дали е от затапения EGR,а колата ми не пуши но си мириши на нафтичка не гори масло и с разхода си е наред.Интересно ми е много защо е така :icon_frown:

Защото си махнал катализатора а те не ;)

dingila
12-01-2012, 21:26
явно някой преди мен го е махнал не съм аз трябва да видя на канала дали е оперирана.

Jivko7777
13-01-2012, 13:53
явно някой преди мен го е махнал не съм аз трябва да видя на канала дали е оперирана.

и добре е направил ;)

acko88
13-01-2012, 21:17
Колега да не те притеснява че мИришИ,ако колата си харчи нормално и нямаш други оплаквания карай и си свиркай ;)

dingila
13-01-2012, 22:00
Има и др оплаквания сякаш гори повече от нормалното.Днеска пуснах в действие пак егр,всеки казва че трябва да пуши по малко колата моята от както е купена веднъж припуши и то беше когато егр баипасваше.Ходих и на диагностика нямала проблеми само слабия акумлатор дебитомера бил добре а над 3к оборота става малко по мудна.Незнам дали някой колега от Сливен ще се навие да си даде дебитомера за проба.

Gelew
13-01-2012, 22:16
Колега само незнам в Сливен къде намери някой кадърен, който разбира от алфи, че и от диагностика.Лично аз на никой не си доверявам колата от сливенските тикви тъпи зелени да е.а и боклуците долни как ме е яд на тях.

dingila
13-01-2012, 22:23
ами до 10то имам един сервиз там съм я деягностицирал.Милсех и при миро да ходя ама така и не ми останаха излишни пари.Писах ти в скайп

Coyota
13-01-2012, 22:34
Колега само незнам в Сливен къде намери някой кадърен, който разбира от алфи, че и от диагностика.Лично аз на никой не си доверявам колата от сливенските тикви тъпи зелени да е.а и боклуците долни как ме е яд на тях.

На мен братовчед ми ми прави диагностика....до сега колкото пъти съм имал проблем винаги от раз ми казва от къде идва....а за сервиз на алфи...единствено Румен признавам....

Gelew
14-01-2012, 21:51
За диагностика навсякъде ходих със селспийда.Имах проблем играеха оборотите от 800 до 2500 и никой не го позна, че беше дроселова клапа за смяна.Бош сервиз, на 10-то сервиза, в дясно по пътя за Бяла... там просто няма такива некадърници.Единсвено на автокъщата до Кат момчето каза, че може да е дроселовата клапа, но не на 100% и така купих една сложих я и найстина старата се оказа дефектна.Но имам чувството че като вляза в сервизтука и ме видят с Алфата все гледат да ме разкарат и да ми казват кви боклуци са алфите.А тоя Румен къде се намира?

Omni
15-01-2012, 00:15
За диагностика навсякъде ходих със селспийда.Имах проблем играеха оборотите от 800 до 2500 и никой не го позна, че беше дроселова клапа за смяна.Бош сервиз, на 10-то сервиза, в дясно по пътя за Бяла... там просто няма такива некадърници.Единсвено на автокъщата до Кат момчето каза, че може да е дроселовата клапа, но не на 100% и така купих една сложих я и найстина старата се оказа дефектна.Но имам чувството че като вляза в сервизтука и ме видят с Алфата все гледат да ме разкарат и да ми казват кви боклуци са алфите.А тоя Румен къде се намира?

Напълно те разбирам!

Coyota
15-01-2012, 01:04

Румен се намира от танграта на долу....той момчето и той е алфист и много се радва на алфи и много им и разбира :)

Gelew
15-01-2012, 10:50
Румен се намира от танграта на долу....той момчето и той е алфист и много се радва на алфи и много им и разбира :)

Не го знам наистина.Къде точно се намира.Кви пари взема за диагностика имаш ли идея?

dingila
18-01-2012, 19:16
мисля че 20 ми взе но не съм сигурен на 100 %

brazen
19-01-2012, 11:02
Мойта е с катализатор(не за дълго) и си мирише. С и Без EGR си мирише, само че с активен EGR пуши доста и не върви.

dingila
19-01-2012, 12:00
аз отново пуснах егр видях фаида само по бързо загряване пушенето няма разлика и вървенето също поне аз не я хванах.Преди го бях махнал защото още като купих колата някой го беше затапил само с сачма в маркучето на вакума и веднъж ми направи баипас но сега го почистих и нямам ядове смачкам ли газта затваря и отлитам :plane:.Колеги незнам дали е илузия или истина но видях разлика в разхода с полжин литър съм надоло незнам дали е от оправения егр или от това че загрявам по бързо но се осети разликата.Сега ако успея и да открия косура на динамото ще е 6+,но това е друга тема :sad: