View Full Version : малко тъп въпрос за JTD
Забелязах на още няколко common rail двигатели отзад зад ауспуха не мирише на нафта даже на гориво става въпрос за мерцедес c220cdi,дачия 1.5dci и др.На доста коли е така.Та въпроса ми е защо и на моята алфичка 1.9jtd си мирише като на старите дизели на нафтичка дали имам някакъв проблем дали е от затапения EGR,а колата ми не пуши но си мириши на нафтичка не гори масло и с разхода си е наред.Интересно ми е много защо е така :icon_frown:
ivopetrov_1982
12-01-2012, 20:22
защото са много нови!мирише на пирожки!
ц220 е 2000 година и моето жтд е 2000 не е от староста :D други мнения?
Jivko7777
12-01-2012, 21:02
Забелязах на още няколко common rail двигатели отзад зад ауспуха не мирише на нафта даже на гориво става въпрос за мерцедес c220cdi,дачия 1.5dci и др.На доста коли е така.Та въпроса ми е защо и на моята алфичка 1.9jtd си мирише като на старите дизели на нафтичка дали имам някакъв проблем дали е от затапения EGR,а колата ми не пуши но си мириши на нафтичка не гори масло и с разхода си е наред.Интересно ми е много защо е така :icon_frown:
Защото си махнал катализатора а те не ;)
явно някой преди мен го е махнал не съм аз трябва да видя на канала дали е оперирана.
Jivko7777
13-01-2012, 13:53
явно някой преди мен го е махнал не съм аз трябва да видя на канала дали е оперирана.
и добре е направил ;)
Колега да не те притеснява че мИришИ,ако колата си харчи нормално и нямаш други оплаквания карай и си свиркай ;)
Има и др оплаквания сякаш гори повече от нормалното.Днеска пуснах в действие пак егр,всеки казва че трябва да пуши по малко колата моята от както е купена веднъж припуши и то беше когато егр баипасваше.Ходих и на диагностика нямала проблеми само слабия акумлатор дебитомера бил добре а над 3к оборота става малко по мудна.Незнам дали някой колега от Сливен ще се навие да си даде дебитомера за проба.
Колега само незнам в Сливен къде намери някой кадърен, който разбира от алфи, че и от диагностика.Лично аз на никой не си доверявам колата от сливенските тикви тъпи зелени да е.а и боклуците долни как ме е яд на тях.
ами до 10то имам един сервиз там съм я деягностицирал.Милсех и при миро да ходя ама така и не ми останаха излишни пари.Писах ти в скайп
Колега само незнам в Сливен къде намери някой кадърен, който разбира от алфи, че и от диагностика.Лично аз на никой не си доверявам колата от сливенските тикви тъпи зелени да е.а и боклуците долни как ме е яд на тях.
На мен братовчед ми ми прави диагностика....до сега колкото пъти съм имал проблем винаги от раз ми казва от къде идва....а за сервиз на алфи...единствено Румен признавам....
За диагностика навсякъде ходих със селспийда.Имах проблем играеха оборотите от 800 до 2500 и никой не го позна, че беше дроселова клапа за смяна.Бош сервиз, на 10-то сервиза, в дясно по пътя за Бяла... там просто няма такива некадърници.Единсвено на автокъщата до Кат момчето каза, че може да е дроселовата клапа, но не на 100% и така купих една сложих я и найстина старата се оказа дефектна.Но имам чувството че като вляза в сервизтука и ме видят с Алфата все гледат да ме разкарат и да ми казват кви боклуци са алфите.А тоя Румен къде се намира?
За диагностика навсякъде ходих със селспийда.Имах проблем играеха оборотите от 800 до 2500 и никой не го позна, че беше дроселова клапа за смяна.Бош сервиз, на 10-то сервиза, в дясно по пътя за Бяла... там просто няма такива некадърници.Единсвено на автокъщата до Кат момчето каза, че може да е дроселовата клапа, но не на 100% и така купих една сложих я и найстина старата се оказа дефектна.Но имам чувството че като вляза в сервизтука и ме видят с Алфата все гледат да ме разкарат и да ми казват кви боклуци са алфите.А тоя Румен къде се намира?
Напълно те разбирам!
Румен се намира от танграта на долу....той момчето и той е алфист и много се радва на алфи и много им и разбира :)
Румен се намира от танграта на долу....той момчето и той е алфист и много се радва на алфи и много им и разбира :)
Не го знам наистина.Къде точно се намира.Кви пари взема за диагностика имаш ли идея?
мисля че 20 ми взе но не съм сигурен на 100 %
Мойта е с катализатор(не за дълго) и си мирише. С и Без EGR си мирише, само че с активен EGR пуши доста и не върви.
аз отново пуснах егр видях фаида само по бързо загряване пушенето няма разлика и вървенето също поне аз не я хванах.Преди го бях махнал защото още като купих колата някой го беше затапил само с сачма в маркучето на вакума и веднъж ми направи баипас но сега го почистих и нямам ядове смачкам ли газта затваря и отлитам :plane:.Колеги незнам дали е илузия или истина но видях разлика в разхода с полжин литър съм надоло незнам дали е от оправения егр или от това че загрявам по бързо но се осети разликата.Сега ако успея и да открия косура на динамото ще е 6+,но това е друга тема :sad: