View Full Version : Как да караме икономично с Алфа
lordliness
15-01-2012, 19:15
86685 86686
Нищо ново под слънцето, аз бих добавил следното:
При "дотътряне" до червения светофар има случаи когато ако пуснеш педала на газта без да освободиш от скорост колата спира на примерно 100 метра от светофара и трябва пак да даваш газ - по-добрия вариант в този случай е да освободиш ;) т.е. правилата не са универсални. Другото, което е, кой си взема 200 коня кола за икономичност?
lordliness
15-01-2012, 20:35
Нищо ново под слънцето, аз бих добавил следното:
При "дотътряне" до червения светофар има случаи когато ако пуснеш педала на газта без да освободиш от скорост колата спира на примерно 100 метра от светофара и трябва пак да даваш газ - по-добрия вариант в този случай е да освободиш ;) т.е. правилата не са универсални. Другото, което е, кой си взема 200 коня кола за икономичност?Стана ми интересно,че теста е точно с Алфа и 50% икономичност?!
dimitar_vd62
16-01-2012, 13:12
И как да карам икономично, като се тътря 4,5 км. до работа с максимум 40, щото някой си решил да кара в лявата лента ала Флинстоун, изпревариш го от дясно па набиеш кучките да не надупиш тоя дето си кара в дясната, после газ в пролуката и те така.
Моята кат я оставя на паркинга грам не гори http://clubalfaromeo.com/forum/images/smilies/36_1_71%5B1%5D.gif
Моята кат я оставя на паркинга грам не гори http://clubalfaromeo.com/forum/images/smilies/36_1_71%5B1%5D.gif
А мойта като я бутам или дърпам...:))
А мойта като я бутам или дърпам...:))
На паркинг харчи най-малко,ако не е платен паркинга де :):):):)
А усети се....:spell:айде да престанем...сигурно темата е сериозна.
А усети се....:spell:айде да престанем...сигурно темата е сериозна.
Alfa и икономичност.....къде го виде сериозното:spell:
badmadafaka
16-01-2012, 15:26
Е как бе човек ако се зачете за жетеде-тата, след няколко прочетени теми, разход от 5/100 (градско на фарове и климатика на макс) ще му се струва космически и ще мисли, че колата трябва да е строшена за да харчи толко много... :haha:
Вижте сега...Алфата е най икономичният спортен автомобил, според мойте наблюдения.....
Сравнете с други марки...на основа мощност ,кубатура и иконимия....и ще се убедите...:spell:.
Е как бе човек ако се зачете за жетеде-тата, след няколко прочетени теми, разход от 5/100 (градско на фарове и климатика на макс) ще му се струва космически и ще мисли, че колата трябва да е строшена за да харчи толко много... :haha:
Да,и мойта бензинка така,на солунски трафик с климатика до дупка над 8/100 разход не дава.....:rotfl:
dimitar_vd62
16-01-2012, 16:26
Нямам наблюдения за други марки, според мен тази кола за тази мощност и начин на каране и като вземем пред вид задръстванията и че е зима гори нормално.Зареждам 95 за 25 лв и средно минавам 80-85 км градско.То всъщност повече работи на място мотора отколкото да извършва някаква полезна работа, освен че ме топли.
badmadafaka
16-01-2012, 16:36
Само дето за повечето алфи, които ние караме, "тази мощност" е една силно въображаема цифричка, доста далеч от истината (и то далеч в неправилната посока)... :native:
dimitar_vd62
16-01-2012, 16:40
Имам некви такива съмнения, ма и аз не съм в първа младост.
Само дето за повечето алфи, които ние караме, "тази мощност" е една силно въображаема цифричка, доста далеч от истината (и то далеч в неправилната посока)... :native:
Май ше те отлъчат и теб от църквата за това изказване.....:picnic:
Имам некви такива съмнения, ма и аз не съм в първа младост.
Ще дойдат те на нашия...ще видят какво е..:))
dimitar_vd62
16-01-2012, 16:56
Бе ще дойдат те ама нема ни стигнат, пак ще сме напред с матряла.
Alexandrov70
16-01-2012, 17:01
Мойта пък гори колкото и сипя...Пък за мощна , колко да е мощна алфата ....
Бе ще дойдат те ама нема ни стигнат, пак ще сме напред с матряла.
:)))....
http://vbox7.com/play:bc7af83f
Анджък, щото аз съм на платен :)
Анджък, щото аз съм на платен :)
Аз за тва си купих жилище с паркинг,те тук новите почти няма без паркинг де.....ама в центъра на Солун с колата не ми се ходи хич,2 туби бензин и още толкоз пари за паркинг..........
И какво искате вие?Да я оставя да се олежава в гаража,пък аз да маам крачоли.Ми знаете ли как "горя",като се зашматкам пеша:lol:?Тоя литър нафта си е китка зад ухото.:bouncing_smiley: