View Full Version : Хора,какво се случва ...!?
Highvoltage
16-01-2012, 15:51
Дълго обмислях дали да пусна такава тема,но в крайна сметка се ядосах прекалено много. Шофьорите в София са започнали да карат отвратително! Никой не спазва знаци,никой не спазва предимство,всеки кара "през дригия" , ОТВРАТИТЕЛНО! Не знам вие как карате,но аз се опитвам да си спазвам "горе-долу", като изключим от време на време лимитът за скорост, правилника за движение по пътищата. Като не мога не се юркам,не давам зор на водача пред мен,давам мигачи,чакам търпеливо,заобикалям като се наложи забранена улица,не бибиткам. Чашата преля обаче ,когато тази сутрин един шофьор с трактор ми даваше зор! На една улица имаше голям трафик и идеята е ,че просто трябва да изчакаш да свърши една минута и минаваш, но този тръгна да ме бута с трактора отзад! Ей,като скочих,направо го направих на 2 стотинки,а и тея зад него също свириха без да знаят за какво става въпрос! Откачих още повече. Направо си обявих война на всички в този момент.:tooth: :laser: . Викам им, я се стегне те,закъде толкова пък все бързате?! Егати и мизерниците! Разбирам ,че всеки гони график или закъснява ,но в крайна сметка вече не сме хора! Какво ще стане ако заобиколиш 500м или ще спреш като човек,или ще пуснеш някой ,КОЙТО ЗАСЛУЖАВА ,пред теб? Пиша "който",защото на всеки му е ясно,че в мелето всеки се предрежда ,както му е кеф. Никой също така не зачита ,че има 2 ленти направо и третата е наляво.Повечето се редим,защото сме идиоти в 2те,а тарикатите минават до нас през лява лента най-отпред! Ей,такива най-обичам да ги запушвам!
Не знам или аз нещо наистина превъртях играта ,или наистина, ако ме подкрепите, съм прав.
Съжалявам ,че отнех от времето ви. :sad:
Свиквай, баце..... не може да спреш гората да се разлиства!
Ама, че образно казано:)))
..черпим те с тази песен...
http://www.vbox7.com/play:c98d4116
dimitar_vd62
16-01-2012, 16:08
Що си мислиш че само в София е така.Тука е същото.Три коли на двулентово платно са задръстване.За паркингите пред големите магазини и моловете да не говорим - както и да ги разчертаят винаги има хора дето спират върху чертите или по диагонал върху две паркоместа.Мии... тва е положението.
Susscrofa
16-01-2012, 16:14
Гола сеч!
Е не...бягайте в блатото...няма пак да точковаме:))
п.п.наблегнете на екологията:))
Highvoltage
16-01-2012, 16:59
Що си мислиш че само в София е така.Тука е същото.Три коли на двулентово платно са задръстване.За паркингите пред големите магазини и моловете да не говорим - както и да ги разчертаят винаги има хора дето спират върху чертите или по диагонал върху две паркоместа.Мии... тва е положението.
Нарочно не споменах други градове,защото веднага някой може да каже.
Откъде знаеш,нали си от София?! Примерно...
Добре бе,защо всички казвате, свиквай!? Защо просто не стане обратното?! С повече писане ,коментиране, рекламиране и спазване на законите,ще се оправи (разбира се,след много време,но...)
Веднага може да кажете :Пътищата ни не са пригодени. Да,но и ние не сме пригодени...
dimitar_vd62
16-01-2012, 17:17
Еми що, щото има хора дето обясняват как е на запад от нас, а като ги питаш що тука правят така ти отговарят - щото тука може, ама там глобяват яко.Аз поне из Варна не виждам полицейско присъствие по улиците, паркират си колите на пешеходна пътека или влиза в еднопосчна улица и прочие и дори да има полицай той въобще не му обръща внимание.Спрял някакъв в лентата за буса зад мен полицейска кола ама никаква реакция.
Еми що, щото има хора дето обясняват как е на запад от нас, а като ги питаш що тука правят така ти отговарят - щото тука може, ама там глобяват яко.Аз поне из Варна не виждам полицейско присъствие по улиците, паркират си колите на пешеходна пътека или влиза в еднопосчна улица и прочие и дори да има полицай той въобще не му обръща внимание.Спрял някакъв в лентата за буса зад мен полицейска кола ама никаква реакция.
В Благоевград има полиция.....ако няма ше карат и по тротоарите......
Аз ще ти кажа, макар и да ме нападнат, че не е така:
Защото до 1989г....който е взел книжка има някакви познания за правилника за движение по пътищата...след това е жмел...ама абсолютен....той не знае на къде е тръгнал...ти го питаш накъде ще завива...един кандидат софианец като тръгна да ми обеснява как да стигна до центъра....направо включих задна и се зачудих, как да си разменим местата:))
Защото до 1989г....който е взел книжка има някакви познания за правилника за движение по пътищата...след това е жмел...ама абсолютен....той не знае на къде е тръгнал...ти го питаш накъде ще завива...един кандидат софианец като тръгна да ми обеснява как да стигна до центъра....направо включих задна и се зачудих, как да си разменим местата:))
Мале след некой месец и за мен така ше думат :):):):)
Абе не знам ама в Атина си карах ексра,в Солун карам без никви проблеми,ама в София не мога да карам кат ората.....иначе книжката ми е 1993 то мое от това да е :):):):)
Мале след некой месец и за мен така ше думат :):):):)
Абе не знам ама в Атина си карах ексра,в Солун карам без никви проблеми,ама в София не мога да карам кат ората.....иначе книжката ми е 1993 то мое от това да е :):):):)
...93г. викаш...опреснителни курсове:))
Но щом плуваш в блатото.....ще ти е лесно в София...и тя е блато...
dimitar_vd62
16-01-2012, 17:55
И да и не.Щото и хора като мене и по-големи от мене правят същите работи.Бъркаме свобода и слободия.Е, друго си е кат фърлиш москвето или джигулата, по така гледаш на другите, па и ако си взел заплата същия ден... бог си.Нещо между двете уши липсва май.
И да и не.Щото и хора като мене и по-големи от мене правят същите работи.Бъркаме свобода и слободия.Е, друго си е кат фърлиш москвето или джигулата, по така гледаш на другите, па и ако си взел заплата същия ден... бог си.Нещо между двете уши липсва май.
Нали го знаеш лафа...."Пари ми дай, акъл не искам"
:))
Нали го знаеш лафа...."Пари ми дай, акъл не искам"
:))
Ми за какво му е акъл,като няма къде да го сложи?:calc:
и на мен ми е писнало от идиотията напоследък.Принципно гледам да карам горе долу по правилник............Но никога не давам път на тарикати и никога не отстъпвам ако някой е в забранена улица.Иначе гледам да съм колегиален.
nightroller
16-01-2012, 19:32
оплакването на колегата е основателно но е тясно свързано с два много първосигнални процеса по развитие мисленето на българина напоследък, просто така се случва.
няма да обяснявам какви са тези процеси.
Ако искате персонален изход от тази ситуация - купете си - голям черен Мерц; джип (въжможно най-големия и черен до който се докопате), каквото и да е голямо и черно.
хах покрай Спирита и аз се бях наТварил и пуснах подобна тема :thumbup:
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=62796
не че нещо помага, ама колкото да се сдърпам с някой :laser:
Постоянно се чувствам като идиот, карайки из София. То не са маневри, то не е паркиране, то не е престрояване... Движа си бавничко, не се нервирам, гледам да спазвам правила и най-вече се пазя от другите. :)
Добре де, Code, на теб отварят ли ти се по светофарите и при ситуации?
nightroller
16-01-2012, 20:01
основателен въпрос.
на мен отдавна (е откакто карам кораба) никой не ми се е отварял :)
По принцип към чуждите простотии с течение на годините съм станал полусляп. В смисъл, че буквално не ги забелязвам. Понякога разбира се има изключения, създава се реална опасност от която трудно излизам, изкарват ми акъла, нервичките и т.н. тогава затискам, псувам и прочие .. :laser:
Иначе на мен какво да ми се отварят, аз карам сравнително спокойно, в редките случаи когато съм се усрал (извинявам се за израза) вдигам ръка, раздавам усмивки и т.н. както трябва да е по пътищата.
Забелязал съм обаче, че като се кача от 166-цата на Форда примерно се увеличават всякакви затискания, пререждания и т.н. тоест всяка кола се кара с различна настройка :firstprize:
Highvoltage
16-01-2012, 21:19
До тук всички караме "разумно" и сме 20 на брой :sad::haha: .
Един приятел си взе бмв 750и ,преди не спазваше никакви знаци,сега вече ... :new_Eyecrazy: положението е страшно. Питам го,защо караш така? Отг : Защото мога и няма кой нищо да ми каже!
Откачам! Поне се радвам ,когато покажа и моята сила на шестака! (но,пак не оправя нещата)
От Бургас,като цяло от източната част сте готини хора!
В Благоевград има полиция.....ако няма ше карат и по тротоарите......
То на много места ги има полицаите, ама пред очите им се нарушава правилника и те въобще не реагират. Та проблема не е в тея, дето нарушават правилника, а в тея, които им позволяват да го правят... т.е. КАТ.
---------- Post added at 22:10 ---------- Previous post was at 22:07 ----------
Преди КАТ провеждаха изпитите на кандидат шофьорите, сега ДАИ... и в двете служби е пълно с некадърници дето изпитват, а си нямат и представа от правилника за движение по пътищата... резултатите са налице...
То на много места ги има полицаите, ама пред очите им се нарушава правилника и те въобще не реагират. Та проблема не е в тея, дето нарушават правилника, а в тея, които им позволяват да го правят... т.е. КАТ.
---------- Post added at 22:10 ---------- Previous post was at 22:07 ----------
Преди КАТ провеждаха изпитите на кандидат шофьорите, сега ДАИ... и в двете служби е пълно с некадърници дето изпитват, а си нямат и представа от правилника за движение по пътищата... резултатите са налице...
Проблема е във всички,понякога е достатъчно самото присъствие на КАТ,тоест бостанските плашила плашат пилците,те че и КАТ са катили и не си вършат работата е ясно ама и болшинството от нас са катили.
Изпитите няма значение кой и как ги провежда и как се дават книжките,има страни,където книжка се вади за 10 минути ама после.........с правилника и аз съм скаран,не го знам кат хората,но не е само знанието на правилника а и шофьорската култура а точно тя липсва на повечето.
Проблема е във всички,понякога е достатъчно самото присъствие на КАТ,тоест бостанските плашила плашат пилците,те че и КАТ са катили и не си вършат работата е ясно ама и болшинството от нас са катили.
Изпитите няма значение кой и как ги провежда и как се дават книжките,има страни,където книжка се вади за 10 минути ама после.........с правилника и аз съм скаран,не го знам кат хората,но не е само знанието на правилника а и шофьорската култура а точно тя липсва на повечето.
Културата ни по пътищата е същата като културата ни въобще...
Културата ни по пътищата е същата като културата ни въобще...
Ми ае наздраве :cheers:
Ми ае наздраве :cheers:
Пропуснах ли да го кажа ?!? Сори... Наздраве и от мен ! :cheers:
И тая вечер съм на гръцки мандаринки... :tequilla:
Пропуснах ли да го кажа ?!? Сори... Наздраве и от мен ! :cheers:
И тая вечер съм на гръцки мандаринки... :tequilla:
Аз на винце........и мандаринки :):):):)
dimitar_vd62
16-01-2012, 23:49
Е така де, винце замаскирано с мандаринки, и една страница не можахте да изкарате.
Е така де, винце замаскирано с мандаринки, и една страница не можахте да изкарате.
:th_up:
Аз на винце........и мандаринки :):):):)
Аз си го харесвам винцето, ама с мезе дет е расло на кокал, не на корен... :drinking:
---------- Post added at 07:10 ---------- Previous post was at 07:06 ----------
Ми то само да мезиш... ми не става ! :tooth:
Към касата с бира добавям и шише гроздова!
Да видим кой ще ги грабне.:firstprize:
Иначе: На такива шофьори - такива катаджии !
Highvoltage
17-01-2012, 12:50
Към касата с бира добавям и шише гроздова!
Да видим кой ще ги грабне.:firstprize:
Иначе: На такива шофьори - такива катаджии !
Това не е сериозно!
Е не...бягайте в блатото...няма пак да точковаме:))
п.п.наблегнете на екологията:))Тая работа с точките.... Нещо като подвиване на опашка ли е?Като... "дриснах и сега ще позамажа положението!"!?:picnic:
Тая работа с точките.... Нещо като подвиване на опашка ли е?Като... "дриснах и сега ще позамажа положението!"!?:picnic:
:)))..който както иска го разбира....аз му казвам съобразяване...:spell:
ФЕРАРИСТ
17-01-2012, 17:25
спазване на законите,ще се оправи (разбира се,след много време,но...)
Веднага може да кажете :Пътищата ни не са пригодени. Да,но и ние не сме пригодени...
Нищо не може да се направи по случая - елементарно е - много коли са събрани на малко площ(същата площ е в отвратително качество), всеки има ангажименти и е притиснат от нещо, знае че като къкри на обороти по светофарите и задръстванията гори безбожно скъпи горива, масовия нашенец не е никак богат - тва са достатъчни фактори за да се изнерви максимално обстановката по пътищата......
Нищо не може да се направи по случая - елементарно е - много коли са събрани на малко площ(същата площ е в отвратително качество), всеки има ангажименти и е притиснат от нещо, знае че като къкри на обороти по светофарите и задръстванията гори безбожно скъпи горива, масовия нашенец не е никак богат - тва са достатъчни фактори за да се изнерви максимално обстановката по пътищата......
Може би точно това се случва.......:thumbup:
nightroller
17-01-2012, 18:03
Може би точно това се случва.......:thumbup:
може би, а може би не.
Българинът, според мен, има изключително слаба организационна дисциплина по отношение на време и ресурси. Това според мен, е истината.
а и Кайо понеже съм те чел не мога да не спомена изключителната консуматорска способност на българите предвид предишното изречение ;) знам, че ще ме разбереш.
Прав си, но... нека не търсим оправдание и за ниската си култура, а тя май е основния фактор в случая... Колко време ще си спестиш ако караш рисково и колко ще загубиш, ако си караш разумно и... заслужава ли си ?
ФЕРАРИСТ
17-01-2012, 19:26
Българинът, според мен, има изключително слаба организационна дисциплина по отношение на време и ресурси.
Ама разбира се - той много рядко разполага с изобилие от двете, че за да може да се "дисциплинира" в това отношение.....
Прав си, но... нека не търсим оправдание и за ниската си култура, а тя май е основния фактор в случая... Колко време ще си спестиш ако караш рисково и колко ще загубиш, ако си караш разумно и... заслужава ли си ?
О, само не по тоя параграф.........всеки тука е културен уж драйвер, но няма начин да не е имало 1-2-3-4-5 пъти в месеца когато да речем в софииско градско каране да не е правил глупости, притиснат от едно или друго обстоятелство........колкото и висока култура да има човек, като знае че нещо зависи от пристигането му навреме, или от бързото му свършване, като знае какви са перспективите ако нещата се объркат, много лесно може да си плюе на културата.......
може би, а може би не.
Българинът, според мен, има изключително слаба организационна дисциплина по отношение на време и ресурси. Това според мен, е истината.
а и Кайо понеже съм те чел не мога да не спомена изключителната консуматорска способност на българите предвид предишното изречение ;) знам, че ще ме разбереш.
;)
Всъщност съм пропуснал и едно И ,,Може би И това се случва".........
Консуматорска способност на българина......първо сме големи консуматори на алкохол,второ сме и големи консуматори последните няколко години,баш кат невиждали сме,и двете тези консуматорски способности играят роля на трафика и шофьорската култура а и принципно на културата ни.
Личен опит: карам Алфата-почти никакви грижи, освен някоя светофарна заявка за гонка. Карам Равчето- все едно ме няма на пътя, още малко и ще ме прескочат. Така,че правото е на по-големия, по-силния,по-всякакъв /естествен подбор/.
Личен опит: карам Алфата-почти никакви грижи, освен някоя светофарна заявка за гонка. Карам Равчето- все едно ме няма на пътя, още малко и ще ме прескочат. Така,че правото е на по-големия, по-силния,по-всякакъв /естествен подбор/.
А в други страни защо ги няма тези правила?
Това не е сериозно!
Съвсем сериозно, колега, съм обявил награда от каса бира за онзи, който посне тема, която да не се докара до пукница до десетата страница.
Днеска към наградата прибавям и бутилка качествена ракия!
по темата:
И аз като съм с АЛФАТА с КН номера ме притискат в София.
Обаче като яхна метлата на жената....
Тоест Ренетка с пернишките номера, всички почтително ми дават път и каквито и простотии да направя, дори и не ми свиркат!
Ама разбира се - той много рядко разполага с изобилие от двете, че за да може да се "дисциплинира" в това отношение.....
О, само не по тоя параграф.........всеки тука е културен уж драйвер, но няма начин да не е имало 1-2-3-4-5 пъти в месеца когато да речем в софииско градско каране да не е правил глупости, притиснат от едно или друго обстоятелство........колкото и висока култура да има човек, като знае че нещо зависи от пристигането му навреме, или от бързото му свършване, като знае какви са перспективите ако нещата се объркат, много лесно може да си плюе на културата.......
Каква е разликата в градското каране в София или Пловдив или Варна или Ст. Зогора или в който и да е град ? Да, на всеки му се е случвало да бърза, но в повечето случаи иде реч за комплексарщина или начесване на егото... уви ! И типично по български - "я ся, да им покажа кво съм майсторче и къ ми върви бегачката, на тея балъци...". За съжаление ако се поровиш във форума и тук ще ги откриеш.
dimitar_vd62
17-01-2012, 20:50
Ми няма шофьор да не е правил глупости, било щото багажа му толкоз или притиснат от обстоятелствата, както казахте.Е на днес се спускам от Кауфланд към Двете кули, пред мен старичък Пасат с един чичка като мен в лявата лента а в дясно някаква друга кола.Тез двамата водят колоната с почти 40км, щото е нанадолнище и ще икономисат бензин, нафта или газ и си карат един до друг и не им пука.Не че бързах за сватба, ама все пак и аз си имам някакви планове.И сътворих една гъзарска история за да излезна начело.Е добре де тоя с пасата като не бърза що не мине в дясно и да освободи пътя?
old alfist
17-01-2012, 20:59
Дълго обмислях дали да пусна такава тема,но в крайна сметка се ядосах прекалено много. Шофьорите в София са започнали да карат отвратително! Никой не спазва знаци,никой не спазва предимство,всеки кара "през дригия" , ОТВРАТИТЕЛНО! Не знам вие как карате,но аз се опитвам да си спазвам "горе-долу", като изключим от време на време лимитът за скорост, правилника за движение по пътищата. Като не мога не се юркам,не давам зор на водача пред мен,давам мигачи,чакам търпеливо,заобикалям като се наложи забранена улица,не бибиткам. Чашата преля обаче ,когато тази сутрин един шофьор с трактор ми даваше зор! На една улица имаше голям трафик и идеята е ,че просто трябва да изчакаш да свърши една минута и минаваш, но този тръгна да ме бута с трактора отзад! Ей,като скочих,направо го направих на 2 стотинки,а и тея зад него също свириха без да знаят за какво става въпрос! Откачих още повече. Направо си обявих война на всички в този момент.:tooth: :laser: . Викам им, я се стегне те,закъде толкова пък все бързате?! Егати и мизерниците! Разбирам ,че всеки гони график или закъснява ,но в крайна сметка вече не сме хора! Какво ще стане ако заобиколиш 500м или ще спреш като човек,или ще пуснеш някой ,КОЙТО ЗАСЛУЖАВА ,пред теб? Пиша "който",защото на всеки му е ясно,че в мелето всеки се предрежда ,както му е кеф. Никой също така не зачита ,че има 2 ленти направо и третата е наляво.Повечето се редим,защото сме идиоти в 2те,а тарикатите минават до нас през лява лента най-отпред! Ей,такива най-обичам да ги запушвам!
Не знам или аз нещо наистина превъртях играта ,или наистина, ако ме подкрепите, съм прав.
Съжалявам ,че отнех от времето ви. :sad:
Отвреме-навреме някой изпушва и не може да се съобрази - всички сме го правили, но все пак има установени правила.
Във всеки град си има конфликтни кръстовища с противоречиво регулиране - точно там застават полицаите и напоследък дебнат камерите.
Според мен да се опитваме да спазваме правилата, да запазим спокойствие и хладнокръвие, но да не сме като забеяни овце.
lordliness
17-01-2012, 22:51
Мен ме дразни и това когато някой се залепи за бронята ми или спира зад мен без никаква дистанция
Highvoltage
17-01-2012, 23:47
Да ви кажа, не знам вие дали сте пробвали да си засечете време в задръстване от едно място до друго,но аз съм пробвал. :)
Установих,че разликата във времето е между 3 и 4
мин.,а харча няма и литър разлика.Тоест дали бързаш или си седиш кротко и пак бързаш е все тая.Пак стигаш.Едва ли във всеки случай,който бързаш е на живот и смърт.Ако си преценил времето правилно и си тръгнал по-рано всичко е "ок". Както спомена един колега тук, всичко е до начин на организация. Наистина наблюдавам,че организацията на повечето водачи е много лоша.
До тук всички караме "разумно" и сме 20 на брой :sad::haha: .
Един приятел си взе бмв 750и ,преди не спазваше никакви знаци,сега вече ... :new_Eyecrazy: положението е страшно. Питам го,защо караш така? Отг : Защото мога и няма кой нищо да ми каже!
Каквото и да кара - всеки си намира майстора рано или късно. А има и друго - случи се така че за малко да ме отнесе един самосвал на кръговото на 4ти км, а аз щях да бъдя мъртвият човек , който е имал предимство.
Извода е че винаги има някой по-голям(джигит) от теб на пътя.
Откакто съм с custom фаровете другите се лъжат че ми е по-нова колата и по-често ми дават път като ги настигам .
Вярно е това , един познат като си кара малката кола ... то не са клаксони , къси-дълги , а като е с BMW-то никой не посмява да направи нищо дори когато се влачи бавно и пречи на движението.
.
Вярно е това , един познат като си кара малката кола ... то не са клаксони , къси-дълги , а като е с BMW-то никой не посмява да направи нищо дори когато се влачи бавно и пречи на движението.
И са кво излиза,всички да си купим БМВ-та за да сме спокойни на пътя......те Корекомите отдавна ги затвориха...ама това мислене деба,още 100 години нема ни отмине..............
---------- Post added at 00:14 ---------- Previous post was at 00:11 ----------
Да ви кажа, не знам вие дали сте пробвали да си засечете време в задръстване от едно място до друго,но аз съм пробвал. :)
Установих,че разликата във времето е между 3 и 4
мин.,а харча няма и литър разлика.Тоест дали бързаш или си седиш кротко и пак бързаш е все тая.Пак стигаш.Едва ли във всеки случай,който бързаш е на живот и смърт.Ако си преценил времето правилно и си тръгнал по-рано всичко е "ок". Както спомена един колега тук, всичко е до начин на организация. Наистина наблюдавам,че организацията на повечето водачи е много лоша.
Това и аз съм го установил,спестяваш максимум 5 минути,а много е по-лесно да тръгнеш 5 минути по-рано вместо да се нервиш и да застрашаваш останалите и себе си,малко акъл требва ама да ти дое на време......
---------- Post added at 00:15 ---------- Previous post was at 00:14 ----------
Мен ме дразни и това когато някой се залепи за бронята ми или спира зад мен без никаква дистанция
Еле па по-рано кат бех моторист,побесневах направо......
Това и аз съм го установил,спестяваш максимум 5 минути,а много е по-лесно да тръгнеш 5 минути по-рано вместо да се нервиш и да застрашаваш останалите и себе си,малко акъл требва ама да ти дое на време......[COLOR="Silver"]
Проблема е когато няма кво да дое....
Проблема е когато няма кво да дое....
Ми де да знам,аз мразя да закъснявам и да ми е нервно,винаги ставам по-рано и тръгвам по-рано,дори и по установен маршрут за който знам точно колко време ми трябва за да стигна........предпочитам да пристигна там където съм тръгнал малко преди определения час......:smoke:
Така не е само в БГ, в която и страна да подкараш някоя мърша ще усетиш разликата от това да караш някоя хубава кола - то си е нещо естествено, за добро или зло колегите се съобразяват повече с Sкласите отколкото с Кадетите :respect:
Така не е само в БГ, в която и страна да подкараш някоя мърша ще усетиш разликата от това да караш някоя хубава кола - то си е нещо естествено, за добро или зло колегите се съобразяват повече с Sкласите отколкото с Кадетите :respect:
Аз пък никога не съм се съобразявал с това, колко е лъскава колата.
Напротив, колкото е по-лъскава и е по-нагъл, толкова повече не му трая.
Някои мутри са свикнали всеки да им прави път.
Аз обаче се кефа, като им се опулят физиономиите.
Особено до като беше жива каляската на вуйчо ми!
Москвич 407.:tank:
Така не е само в БГ, в която и страна да подкараш някоя мърша ще усетиш разликата от това да караш някоя хубава кола - то си е нещо естествено, за добро или зло колегите се съобразяват повече с Sкласите отколкото с Кадетите :respect:Не е така, баце :)
Забелязвал съм многократно простичкия факт, че българите в чужбина карат по правилата, а чужденците в България карат без правила - странно, нали ;)
В този ред на мисли, каквато и кола да караш, ако искаш да спазваш правилата, ще го правиш. Ако си джигит, колата не те променя. Същото важи и за отношението към околните :)
Susscrofa
18-01-2012, 13:29
Не е така, баце :)
Забелязвал съм многократно простичкия факт, че българите в чужбина карат по правилата, а чужденците в България карат без правила - странно, нали ;)
В този ред на мисли, каквато и кола да караш, ако искаш да спазваш правилата, ще го правиш. Ако си джигит, колата не те променя. Същото важи и за отношението към околните :)
Приятно съм изненадан от този твой точен коментар по темата.
Приятно съм изненадан от този твой точен коментар по темата.
Коментара изобщо не е точен.......няма да ти казвам, колко приятели изгоряха на вън с безразсъдното си каране...особено миналата и най вече по миналата година в Гърция.....:smoke:
Коментара изобщо не е точен.......няма да ти казвам, колко приятели изгоряха на вън с безразсъдното си каране...особено миналата и най вече по миналата година в Гърция.....:smoke:
В Гърция не знаят каде киснат куките за тва :):):)
ама и аз къде ги знам изгорех миналата година :):):):):)
Ако спазваш правилника - куките са ти през куката :)
Ако спазваш правилника - куките са ти през куката :)
Ако....по някой път цапа ...когато се изпуснеш:)))
Боб, само в българия ако-то цапа, баце.... мислим знаеш :)
Боб, само в българия ако-то цапа, баце.... мислим знаеш :)
Не е баш така....някой вече съжаляват за направата на евросъюза.....и пак казват "ако".....но да не се отнасяме към политика и там каквото и да е....иначе при нас си е редовно оправдание от край време:))
Susscrofa
18-01-2012, 14:37
Гърция не е чужбина:).
Гърция не е чужбина:).
Да тя е моя:smoke:
Гърцията или Чужбината? :crazy:
...:smoke:
Гърцията до Атина......:smoke:
Highvoltage
18-01-2012, 15:09
Хахаха
Колеги, не искам да ви обиждам,даже напротив евала за това ваше мислене,но повечето коментари тук са от хора,които се водят улегнали,здраво стъпили на земята и разбиращи какво се случва.Много малко са хората от 20 до 30 годишна възраст. :(
И аз съм си правил експеримент с моята кола с и без лепенките 2.5 в6 24в.Наистина зависимост има. Като съм с лепенките всеки ми прави път,като съм без тях е по-различно,защото трябва да им доказвам ,че колата си я бива. :)
Хахаха
Колеги, не искам да ви обиждам,даже напротив евала за това ваше мислене,но повечето коментари тук са от хора,които се водят улегнали,здраво стъпили на земята и разбиращи какво се случва.Много малко са хората от 20 до 30 годишна възраст. :(
И аз съм си правил експеримент с моята кола с и без лепенките 2.5 в6 24в.Наистина зависимост има. Като съм с лепенките всеки ми прави път,като съм без тях е по-различно,защото трябва да им доказвам ,че колата си я бива. :)
Са пък,чак улегнали........:):):)
Може и да си прав за лепенките,на моята пише само Селеспиид....и на повечето гърци това нищо не им говори,те са свикнали 156 да е 1,6 максимум 1,8,та бая малолитражки ми се дръвчат.......
Гърците няма кфо да ги обсъждаме... те скоро ще изчезнат от картата и някой арабски шейх ще си ги купи ;)
Гърците няма кфо да ги обсъждаме... те скоро ще изчезнат от картата и някой арабски шейх ще си ги купи ;)
Тук грам не си прав,но не му е времето и мястото да се впускам в обяснения,стига сте приемали за чиста монета всичко което поднасят медиите:smoke:
Тогава защо не си сложиш такива означения :
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/228129_227792933901124_121214821225603_1037405_476 345_n.jpg
:biggrin:
Васил Петров
18-01-2012, 22:48
Хахаха
Е тука ме закова направо,корем ме заболя.... :big_whoops: :rotfl: :rotfl:
thecleaner
18-01-2012, 22:50
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/228129_227792933901124_121214821225603_1037405_476 345_n.jpg
Щото като го размине некое АБФ че ще ни се смеят сите ГоУфаджии :)
Васил Петров
18-01-2012, 22:52
Ти па АБФ.... Да не е някое 1,6ТС с чип и генерация.
Ако беше написал ABV двигател можеше гоУфа да има някакъв малък шанс , но ABF може да го размине , само ако шофьора на алфата е спрял да пие кафе. :biggrin:
Но темата не става дума за гонки , а че по-неразбиращите на пътя като видят означение 3.7 може и да се впечатлят.
thecleaner
18-01-2012, 23:57
Ако беше написал ABV двигател можеше гоУфа да има някакъв малък шанс , но ABF може да го размине , само ако шофьора на алфата е спрял да пие кафе. :biggrin:
Но темата не става дума за гонки , а че по-неразбиращите на пътя като видят означение 3.7 може и да се впечатлят.
VR а го мани ти, ако иска високоволтовия да излиза с едно ABF че, ма после да не слага 1,6 ТС :)
Ама вие си мислите, че това е майтап, едно време бях сложил на един Форд 1,8 две бурии отзад, с изрязване на бронята от двете страни както си му е реда и двете пушат и т.н. - колите спряха да ме изпреварват :biggrin:
Иначе хубаво се похвалих преди няколко поста колко съм културен по пътищата, обаче тази сутрин имах пристъп на лудост - еййй големи тъпаци има, нервичките могат да ти изкарат.
Може ли да караш из целия Славейков на 1-ва? То колкото и да не искаш да се излагаш и да крещиш ..
Satanism
19-01-2012, 10:03
на 3тия ден шофиране в София съм си изял всички нокти по пръстите от нерви.... ;)
Не, че датчаните са особено по-читави, де....
един Форд 1,8 две бурии отзад, с изрязване на бронята от двете страни както си му е реда и двете пушат и т.н. - колите спряха да ме изпреварват :biggrin:
Логиката е : "щом тази бегачка я карат бавно, сигурно има полицаи ... я да си карам културно ". ;)
Highvoltage
20-01-2012, 00:47
Хаха, няма да ми е забавно. Пък и като го нямам само ще се дразня :)
Ако имам възможност въобще няма да си играя с такива. Взимам един нисан ГТР и забравям ;) хаха
---------- Post added at 00:47 ---------- Previous post was at 00:44 ----------
Е тука ме закова направо,корем ме заболя.... :big_whoops: :rotfl: :rotfl:
Още на пъврия ден ,като я взех ми се случи това! ;) Боли ,не боли ,това е положението. Емблемите са от значение! По-големия размер ИМА значение! ;) хахаха
Емблемите са от значение! По-големия размер ИМА значение! ;) хахахаКолега, емблемите са от значение, защото такъв ни е манталитета.
В Германия на аутобан съм виждал Е-класа комби AMG, която бе "притисната" от Туйнго :?
Ние карахме в средна лента с 130-140км/ч, а покрай нас минаха въпросната Е-класа и зад нея плътно едно Туйнго :?
Въпрос на разбирания :!:
Докато възхваляваме мутри и сенчести бизнесмени, нормално е асоциацията с автомобилите на пътя да препраща към подобни помисли и страх от "големите лимузини и черни джипове" :sheep:
Колега, емблемите са от значение, защото такъв ни е манталитета.
В Германия на аутобан съм виждал Е-класа комби AMG, която бе "притисната" от Туйнго :?
Ние карахме в средна лента с 130-140км/ч, а покрай нас минаха въпросната Е-класа и зад нея плътно едно Туйнго :?
Въпрос на разбирания :!:
Докато възхваляваме мутри и сенчести бизнесмени, нормално е асоциацията с автомобилите на пътя да препраща към подобни помисли и страх от "големите лимузини и черни джипове" :sheep:
Виждал съм го това..карах едно служебно БМВ740 с 180км/ч....и по магистралата за Солун една дърта тойота ме изпревари....а предните и калници се размятаха като крила на птица...:shocked:
Аз съм виждал на Трапезица в Бс един с последната S класа да прережда цялата колона и се нареди пред първата кола, която беше . . Трабант. Какво мислите, че стана. Ами пър-пър-пър-пър Тръбчо пререди S класата и застана посредата на кръстовищете, цялото кръстовище умря от смях :mrgreen:
Highvoltage
20-01-2012, 12:41
Точно затова говоря! :mrgreen: В БГ е така :|
Колега, емблемите са от значение, защото такъв ни е манталитета.
...
Това е истината - всичко е в главата на индивида.
Аз бях свидетел на следната случка - Германия, края на 2010-а, излизаме от Дюселдорф. Имаше ремонт в началото на 3-лентовата магистрала и бяха пуснати само 2-те ленти с ограничение 60. Ние сме във Вектра и понеже шофера е норвежец, караме с 60. До нас R8, също кара с 60. Едно беличко, с черните лентички отстрани. Добре че беше това ограничение, та да го разгледам по-внимателно. Е, като свърши ограничението и това "излетя" направо, но в мен остана мисълта, че не го кара някой "тъмен", балкански субект.
Комбито създава голям slipstream, туйнгото просто кара в slipstream-a. Така може да напълни километража или просто да спести гориво.
Комбито създава голям slipstream, туйнгото просто кара в slipstream-a. Така може да напълни километража или просто да спести гориво.
Нова тема...оптекаемус и съпротивление...:tooth:
За това което говориш се получава зад ТИР или автубус....