View Full Version : Едно леко сравненийце между Милано Моторс София и Алфа Ромео, Оденсе.
Satanism
19-01-2012, 13:48
Така....понеже скоростната топчица на моята каляска на нищо не прилича и около година се опитвах да намеря същата, уви безуспешно, накрая, сега по Коледа реших да посетя родното представителство и да си поръчам нова...
Посещението протече така:
Един сравнително неклюбезен чичка се рови 30 минути в ЕПЕР за да ми каже накрая, че има 3-4 варианта, като той предполага еди кой си и цената е 190лв, но ако не е верният не може да ми върне парите, защото цитирам "На нас не ни трябва".Доставка 21 дни(Евентуално)
Разбира се си тръгнах.
Онзи ден отидох до местното Алфа Ромео/Фиат/Форд и не знам си какво още тук, в Дания и един много усмихнат човек на перфектен английски ме посрещна.Обясних му каква е и му дадох ВИН, като докато отида до колата и се върна с топката обратно, той вече беше готов с търсенето и цената.
Топката тук струваше 160тина лева.Доставка-2 дни.
Днес отивам за топката като човека видимо притеснен ми казва следното: Много съжалявам, но при транспорта са направили две малки драскотини.....ако искате ще Ви оръчаме нова, а ако не -тази е подарък от нас.....естествено взех "дефектната", благодарих 5 пъти и си тръгнах....
Та....идеята на темата е....кога ще се научим и докога в БГ ще се дерат кожи?
За съжаление темата ще се изчерпа с един простичък отговор на въпроса ти - НИКОГА! :(
Та....идеята на темата е....кога ще се научим
Никога!
и докога в БГ ще се дерат кожи?
Винаги!
Доста лаконично, но всеки който е ходил "на запад" си е задавал тези въпроси....
Отговорите, за съжаление са ясни и неоптимистични.
п.п. Кики ме е изпреварил с верния отговор :) .
Susscrofa
19-01-2012, 14:09
Никога!
Винаги!
Доста лаконично, но всеки който е ходил "на запад" си е задавал тези въпроси....
Отговорите, за съжаление са ясни и неоптимистични.
п.п. Кики ме е изпреварил с верния отговор :) .
Много крайно мнение.
Онзи ден си купих голямо меню от макдоналтс, когато се прибрах в офиса видях, че не са ми сложли картофките.
Върнах се, да си ги взема. Извиняваха ми се около 5 минути и ми дадоха безплатно още едни картофки и един пай с черешки.:)
Мисля, че няма нищо по-лесно от това да показваме негативните страни. Има и положителни такива.
Сменяли са ми доста неща с усмивка и извинение.
Поцесът е бавен и изисква доста време.:rosso_racers:
Satanism
19-01-2012, 14:36
Работата е там, че Макдоналдс е глобална верига....и там шансовете да се случи това винаги са били големи....
Та....идеята на темата е....кога ще се научим и докога в БГ ще се дерат кожи?
Никога. Щото не сме търговци. Държим остаряла стока по складовете, без да се пипат дори цените, няма кой да обясни на тъпия, прост и непрозорлив българин, че като държи стоката, задържа и пари, вместо да я разчисти, след което да зареди с нова и пак да е актуален. Движещата сила тук е "сакън да не се мина и ст'инка". Изпада се в ужас дори когато стане въпрос, че може да се продаде продукт не с 80% печалба, а с 6% печалба... тва е баси минавката и прецаквацията, след което клиента се отсвирва.
Докато това е движещо, търговия не става. Тоя, дето казал, че сме добри търговци, се е подигравал и изобщо не е говорил сериозно. Никви търговци не сме, мизерници сме. А по-трагичното е, че всеки втори - с търговия се занимава у нас...
Много крайно мнение.
Онзи ден си купих голямо меню от макдоналтс, когато се прибрах в офиса видях, че не са ми сложли картофките.
Върнах се, да си ги взема. Извиняваха ми се около 5 минути и ми дадоха безплатно още едни картофки и един пай с черешки.:)
Мисля, че няма нищо по-лесно от това да показваме негативните страни. Има и положителни такива.
Сменяли са ми доста неща с усмивка и извинение.
и това го даваш като положителен пример :D
Сусенце, колко картофки се продават ежедневно в МакеДоналдс?
А колко поръчки за топка на ск. лост има в МиланоМоторс?
На мене на плазмата ми изгоря единия ред пиксели на 1г и 3месеца, имаше 2г гаранция. От Техномаркет ми го смениха със същата марка най-новия модел с още 2г гаранция.:Lkingsmiley: Така, че може и с добро. Тарикати ще има дотогава докато има балъци, аз от вратата като видя намусен тъпунгел следващото, което той вижда е гърба ми :thumbdown: Другото, което е един път като ме прекарат втори път не купувам същото или от същия продавач.
Тарикати ще има дотогава докато има балъци.
Мдаа...:sex:
Susscrofa
19-01-2012, 15:03
Сусенце, колко картофки се продават ежедневно в МакеДоналдс?
А колко поръчки за топка на ск. лост има в МиланоМоторс?
Няма значение колко.
Казвам ти, че дори и аз се притесних от цялото това внимание и ми секнаха всякакви желания за конфронтация.
Просто трябва да се научим да ходим там, където ни обръщат внимание.
А не да мрънкаме, че в този клуб алкохола бил менте и да висим всеки уикенд вътре.
Потебителите създават правилата.
Никакви компромиси. Кофти отношение, без повторение.:smoke:
В България няма традиции, няма наследственост в бизнеса, в частност - търговията. Колцина са тези с "име", което работи за тях и за което да работят? Тук всеки се занимава с това, от което си мисли че ще спечели най-бързо или най-сигурно. Ако не потръгне - захваща друго. Време, или акъл за поуки няма :) .
Наистина много вода ще трябва да изтече, за да се понаучим на някои основни неща в правенето на бизнес/ търговия.
п.п. "Code" - учудвам се че са ти дали нова двугодишна гаранция. Мисля, че в закона пише "първоначални гаранционни условия", т.е. до изтичане на първоначално дадените две години.
"Когато сте предявили рекламация, позовавайки се на търговска гаранция и рекламацията се удовлетворява чрез замяна на стоката с друга, се запазват първоначалните гаранционни условия. Ако рекламацията се удовлетворява чрез ремонт на стоката, то срокът на ремонта се прибавя към гаранционния срок."
п.п. "Code" - учудвам се че са ти дали нова двугодишна гаранция. Мисля, че в закона пише "първоначални гаранционни условия", т.е. до изтичане на първоначално дадените две години."
Тука в Бс сме готини батка-маняци остави го закона :biggrin:
Айде да те учудя и с една друга случка. Отиваме с един приятел да си купи 2 пакета ламинат. Хубаво обаче не се събират в багажника на колата с 5см :depressed: Излезе един пич, вика кво става момчета не влиза ли? Ето ви тоя пикап си го закарайте:notworthy: После разбрахме, че това е собственика. "Само оставете после ключовете на момичето в магазина":notworthy: Ами много ясно, че никога няма да си купя паркет от другаде :Lkingsmiley:
ФЕРАРИСТ
19-01-2012, 19:43
Мда, аз нямам нищо против да поизчакам още 20 - 30 години.......
Linkestis
19-01-2012, 19:51
Мда, аз нямам нищо против да поизчакам още 20 - 30 години.......
...каза Ники,усмихвайки се лукаво..до тогава "мърсолите" ще са измрели..
:respect:
ФЕРАРИСТ
19-01-2012, 22:04
"Мърсоли сополиви" винаги ще има, въпроса е да са сведени до търпимия минимум.....
old alfist
20-01-2012, 00:37
Кризата действа много отрезвително - наместват се ценностите и отношенията.
Тука в Бс сме готини батка-маняци остави го закона :biggrin:
Айде да те учудя и с една друга случка. Отиваме с един приятел да си купи 2 пакета ламинат. Хубаво обаче не се събират в багажника на колата с 5см :depressed: Излезе един пич, вика кво става момчета не влиза ли? Ето ви тоя пикап си го закарайте:notworthy: После разбрахме, че това е собственика. "Само оставете после ключовете на момичето в магазина":notworthy: Ами много ясно, че никога няма да си купя паркет от другаде :Lkingsmiley:
Всяко правило си има изключения......но като цяло обслужването в България е под всякаква критика.Праща ли са ме да си взема забравеното безалкохолно от сервитьорката сам,в София в МОЛ във фирмен магазин са ме питали заядливо дали ще купувам обувките или просто им губя времето,е много исках да ги купя ама след този въпрос има отговорих с НЕ и потърсих управителя,в заведенията за хранене не се спазва никакъв ред за носене на поръчките дори и на места със гръмки имена,за разните държавни-административни служби-учреждения не искам и да говоря,а Техномаркет де ги даваш за пример явно им е дошъл акъл в главата,преди години,когато отвориха в Благоевград един проблематичен телевизор Самсунг го носихме три пъти до София и го смениха с 200 зора накрая.
Е аз пък мога да ви кажа, без да защитавам когото и да е, че има доста положителни промени в нашия представител. по коледа бях там за гаранционно обслужване и пред мен имаше запитване за смяна на предни носачи на кросвагон. След обяд когато отидох да си взема колата се засякох със същия вагон. Приятно изненадан бях че той беше със сменени носачи и цената която чух да му искат беше същата каквато би платил в някой от другите сервизи които знаем .
Всичко зависи от нас.
Аз в Кюстендил получавам от 20% до 40% отстъпка са части.
Отсвирил съм ги от една година.
В Перник има един магазин, където без отстъпката, взимах същите части на много по-ниски цени.
Сега и аз имам вече тук отстъпка, та разликата ми се явява близо 50% от цените в софийските магазини.
Ясно е, че останалите лека-полека ще загинат, колкото и да се правят на гяволи.
За съжаление темата ще се изчерпа с един простичък отговор на въпроса ти - НИКОГА! :(
А, може, ама ще е някога :)
---------- Post added at 16:22 ---------- Previous post was at 16:20 ----------
Всичко зависи от нас.
Аз в Кюстендил получавам от 20% до 40% отстъпка са части.
Отсвирил съм ги от една година.
В Перник има един магазин, където без отстъпката, взимах същите части на много по-ниски цени.
Сега и аз имам вече тук отстъпка, та разликата ми се явява близо 50% от цените в софийските магазини.
Ясно е, че останалите лека-полека ще загинат, колкото и да се правят на гяволи.
Така е, само че, времето тече за нас (бързо имам предвид):innocent:, а деца и внуци ще живеят различно.А дали ще е по добре е друг въпрос.