PDA

View Full Version : Цялостно пребоядисана 147-ца

Zarini
20-01-2012, 23:45
Колеги, споделям опита си от принудителното възстановяване на Алфичката след "близки срещи от трети вид" - якичка целувка с мантинела и в резултат - потрошена предна броня, понамачкани предни калници и капак и други "дреболии".
След първоначалното суетене как, къде, до колко да я правим, за колко да я правим (дали изобщо да я правим), се спряхме на майстор и цялостно пребоядисване. Имахме идеи за смяна на цвета - двуцветна, трицветна и т.н., но накрая по технически и финансови причини решихме със сина просто да я възстановим и лееееекичко, съвсем семпло да я тунинговаме визуално. След повече от месец и половина престой колата вече излезе от бокса и по-долу прикачвам снимки на резултата. Във фейса освен майсторите имат пръст колегите Phoenix - с емблема и Змейчо - с антикрило. Предстои й смъкване на просвета и монтаж на BOSE-аудиосистема, и двете отлежават в гаража.
По-долу прикачвам снимки от процеса и резултата към момента, със сигурност ще са интересни за някои от вас:

Zarini
20-01-2012, 23:51
Още няколко снимки в момента на :go: от бокса, неизмита все още:

haljscho
20-01-2012, 23:58
Супер е станала..........
Мнооооо безаварийни за напред...:go:

Gelew
21-01-2012, 00:00
харесва ми много добре е станала колата браво ;)

Zarini
21-01-2012, 00:28
Благодарим за ласкавите отзиви, правихме я по свой вкус, но е приятно да получиш :clap::clap:и поощрение за положените усилия!

Xman
21-01-2012, 00:51
...много арна бре Танасе...:shocked:
супер е станала!

leketo84
21-01-2012, 02:14
Дам определено и на мен ми харесва ! :go:

Linkestis
21-01-2012, 09:04
Много добре се е получили,поздравления!
------------
Само едно питане имам...тия жанти няма ли на кои да ги подарите?

vovata
21-01-2012, 10:10
Браво,много хубава е станала !
Лично аз харесвам точно такъв лек тунинг.

Plamen33
21-01-2012, 17:16
страхотна кола мечта само вече безаварииииини км:th_up:

kongogo
21-01-2012, 19:18
и на мен много ми харесва, дано да няма повече срещи с мантинели и тем подобни ;)

tuning7350
21-01-2012, 22:15
:boxed::shocking:

toki4a
21-01-2012, 22:17
колега ; страхотно е станала ! колко ти излезе това бребоядисване ;)

badmadafaka
21-01-2012, 22:25
Черната решетка - супер; изрязаните дупки в бронята в стил ГТА - супер (въпреки, че от снимките не мога да преценя дали е запазена линията на ръба на капака или е махната линията му...);
Обаче "намръщването" на капака... :boxed:

Всичко е въпрос на вкус де, явно на повечето им харесва така... А най-важното е на теб да си ти харесва... :th_up:

ReLeFNIQ
21-01-2012, 22:59
Колега, много е готина, само тия джанти не и пасват според мен. Ако сложиш едни 17-ки сиви ще светне, щото тея на голф биха подхождали ама на алфа :).

Zarini
21-01-2012, 23:01
Мииии, вижте ся - от А до Я ни струваше точно 2 бона, в т.ч. доста тенекеджийска работа и мнооого работа по пласмасовите трошляци /тя и задната броня, и долната кора, а и цялата кола имаха поражения не от целувки, а от див :boxed: десетгодишен секс с бордюри, дупки, диреци и себеподобни/, а бе плачеше си за кърпене и освежаване!
Та "целувката" с мантинелата ни пришпори да я пооправим и отвън, след задължителната ходова част, съединител, кво ли още не, а и салонът й е подменен с нов тип Рекаро, кожи-вожи - глезотии... та сега вече е в почти пълна хармония вид-съдържание :go:
Не че синът е мирясал - подскача вече за спортните пружини, Босето... списъкът му няма край:ritter:
А джантите са си консуматив, тя си има оригинални 15-ки със зимни гуми, ама пък на живо хич не е зле с тия широки бумбалки. На мен ми друсат, а синът все експериментира и си ги менка през няколко месеца с някви приятели - все нещо не му харесва!
Все пак е ежедневка, но си е мерак!
Тия дни ще я мием, чистим, пастираме - гимнастиките продължават:mf_Flush:

IcemaN92
22-01-2012, 00:12
Мииии, вижте ся - от А до Я ни струваше точно 2 бона, в т.ч. доста тенекеджийска работа и мнооого работа по пласмасовите трошляци /тя и задната броня, и долната кора, а и цялата кола имаха поражения не от целувки, а от див :boxed: десетгодишен секс с бордюри, дупки, диреци и себеподобни/, а бе плачеше си за кърпене и освежаване!
Та "целувката" с мантинелата ни пришпори да я пооправим и отвън, след задължителната ходова част, съединител, кво ли още не, а и салонът й е подменен с нов тип Рекаро, кожи-вожи - глезотии... та сега вече е в почти пълна хармония вид-съдържание :go:
Не че синът е мирясал - подскача вече за спортните пружини, Босето... списъкът му няма край:ritter:
А джантите са си консуматив, тя си има оригинални 15-ки със зимни гуми, ама пък на живо хич не е зле с тия широки бумбалки. На мен ми друсат, а синът все експериментира и си ги менка през няколко месеца с някви приятели - все нещо не му харесва!
Все пак е ежедневка, но си е мерак!
Тия дни ще я мием, чистим, пастираме - гимнастиките продължават:mf_Flush:
Наистина супер е станало !!Евала за труда и парите вложени в нея! Единствено емблемата отзад като я няма,някак стой празно без нея.

Omni
22-01-2012, 02:29
Наистина е карасива колицата много ми допадна предницата както е направена. Да си я карате безпорблемно и живи и здрави!

Zarini
24-01-2012, 02:14
Благодарим още веднъж за поощрителните отговори!

Истината е, "че на вкус и цвет товарищ нет" и тая гола задница и в мен извиква желания за намеса, ама синът си я харесва - нарочно махна емблема, ключалка, отваряйки работа и на майстора и на мен /изкарах му дискретно капронов конец през задната кора за аварийно отваряне на багажника/, а бе даже и надписите отзад не ще!
А смръщената предница си беше основна цел на занятието, и на двама ни ни харесва, иначе си е леко опулена, особено в сравнение с новия фейслифт.

Идеята пък за прагове и добавка за предната броня веднага отпадна, щото знаем качествата на фибростъклото и кво става с него при лек натиск /напр. при влизане и излизане отзад хората редовно стъпват по праговете/, за добавките 2 пръста над земята да не говорим - все пак колата си е ежедневка. Основната ни цел беше възстановяване, а и всичко друго товари сметката, която и така не е малка...
В момента изглежда семпло и стилно, но с новия лак все едно току що е излязла от завода -добре опъната и лъскава, само предният номер носи спомени от мантинелата :laughing1:

d1lian
26-01-2012, 13:50
Супер е! И на мен ми допада предницата, дори и джантите много добре и седят, нищо че били тип голф...Много безаварийни на теб и на сина ;)

Zarini
26-01-2012, 15:16
Тенкс, и на теб - милиони безаварийни :thumbup:

В момента глезлата е в бокса за смяна на пружините със спортни, по-късно отиваме да пилим нервите на майстора с претенции :spell: /иначе е приятел/. Ще постнем пак снимчици... ако успеем да я придвижим в тоя рекорден сняг, при тва легнала по корем - пусти късмет :biggrin:

Dagi
26-01-2012, 18:49
Много хубаво е станала колата и сега пружините ще я допълнят перфектно.Поздравления

Peak1
28-01-2012, 12:59
Миналия ден те мернах, мина по Петко Каравелов (покрай паркингите до пешеходния мост), веднага ми грабна окото, супер е :spiteful:

Zarini
31-01-2012, 13:40
Миналия ден те мернах, мина по Петко Каравелов (покрай паркингите до пешеходния мост), веднага ми грабна окото, супер е :spiteful:

Благодаря, бил е синът - студент, прибирал се е от лекции...

Междувременно колата вече е на спортни пружини - доста по-ниска, кората под ДВГ-то е само на 4 пръста над асфалта. Вярно, че изглежда по-добре, ама веднага се превърна в кокона - няма излизане от гаража в тия ледени коловози /затова още нямаме и снимки - в гаража е тясно за "професионални фотографи" като нас :whistle:/!
Тааа - всяко зло за добро и обратно, колкото повече я разхубавяваме, толкова повече й треперим - сакън, да не й се случи нещо. Вместо непретенциозна ежедневка - вече имаме капризна и красива глезла. Оня ден в снега синът се прибира с отпрана задна броня на старичката и "железна" Киа и ми вика - Ох, добре, че не бях с Алфата :unsure:, и донякъде е прав - пак ще я вържем "временно" с тел, ама на Алфата можеш ли да си позволиш такъв "тунинг":crazy:

Скоро ще качим снимки с ниското окачване :cheers:, само да се поразтопи ледът!

Zarini
01-02-2012, 17:32
Ето ги и снимките - бая й се смъкна коремчето!
Сори за мръсните джанти :blush: , все пак разделът е "Представете...", ама в тоя кучешки студ - миене йок:sad:

Stoyan Georgiev
01-02-2012, 18:49
само луфта межди маската и предния капак не ме кефи, иначе хвала! :)

боята пръсВа

Zarini
07-02-2012, 20:30
само луфта межди маската и предния капак не ме кефи, иначе хвала! :)

боята пръсВа

Тенкс :notworthy:
Еееее, нека да има и някъв кусур - против уроки :tooth:

Лятото ще го борим, па ша видим кой кого :hump: