Log in

View Full Version : Подгряване на задното стъкло и огледалата НЕ РАБОТИ!

lvtuning
02-11-2006, 18:25
Здравейте имам 155 2.0 8V 1993g., знае ли някой кое точно е релето за нагревателите.Би трябвало да се намира отляво на волана долу.

Kогато натисна копчето да се вкл. нагревателите то не остава долу а се връща и не светва лампата на нагревателя на таблото и не подгрява задното стъкло и огледалата.

някой пъти като го натисна копчето пак се връща, светва лампата на таблото и след 3-4 сек. се чъва цъкане на реле и лампата гасне.

Случвало ли ви се е и знаете ли кое е точното реле.На вас връща ли ви се копчето или остава долу като на ФИАТ ТЕМПРА

Благодаря предварително за помощта!!!

търтей
02-11-2006, 18:33
то копчето си се връща
тва не е голф дето са открили микрика 21 век;)

само не помня кое реле беше точно
но имат картинки за ориентиране

а при теб прилича на късо - има вградена защита

TRENDi
02-11-2006, 21:24
http://trendi.hit.bg/lampfuse.jpg

Релето е означено с №5. Намира се най-вляво на бушонното табло откъм педалите. Различава се от другите, че е продълговато и има малка тънка клемичка в повече, в сравнение с другите релета.
БТВ Проблема ми беше 1 към 1 като твоя(за подгревателя на задното стъкло - подгряване на огледалата нямам), докато не го смених (2-ра употреба при "Италяно" - 5 лв с проба на място).

lvtuning
03-11-2006, 20:49
Мерси братле, ще го провера релето.

lvtuning
05-11-2006, 14:59
Свалих блокчето. Вътре не е само реле а има и електроника.

Бяха се разпоили две клеми, точно тези, които отиват на краищата на намотката на реленцето. Запоих ги и сега работят.

Мерси на Тренди, спести ми доста лутане, защото не можех да си открия диска с Аутодата-та.