PDA

View Full Version : Пуши ли ви колата?

Highvoltage
22-01-2012, 23:53
Здравейте,тази зима забелязах ,че алфата е започнала да пуши "според мен" доста и реших да се консултирам. Димът не е черен бял е,колата не я карам на дълги разстояния и не съм сигурен ,че след като бъде карана по-дълго,спира.. Не спира дори ,когато е на 90+ градуса...:shocking:

Кайо
23-01-2012, 00:19
Здравейте,тази зима забелязах ,че алфата е започнала да пуши "според мен" доста и реших да се консултирам. Димът не е черен бял е,колата не я карам на дълги разстояния и не съм сигурен ,че след като бъде карана по-дълго,спира.. Не спира дори ,когато е на 90+ градуса...:shocking:

Мое да е конденз....мойта докат загрее яко пуши зимата,ама тук много е влажен въздуха......:drinking:

546
23-01-2012, 05:30
Мойта не пуши,ама пие яко...нафта.:drunk:

lordliness
23-01-2012, 07:53
Това са водни пари,иначе пуши бяло ,ако влиза охладителна течност в цилиндрите,синкаво ако гори масло.Черно -проблем в горивната система.Моята не пуши,и аз не пуша :)

badmadafaka
23-01-2012, 09:06
Мойта не пуши,ама пие яко...нафта.:drunk:
Пак добре, че не е почнала да шмърка (добавки) или да е на (пълна) синтетика... :laughing1:

По темата: Стой отзад докато пуши и опитай да определиш дали пушека има специфичен мирис... Ако не мирише на масло и/или антифриз, според мен също най-вероятно е конденз... Все пак сутрин е около -5 градуса...

Susscrofa
23-01-2012, 09:30
Пак добре, че не е почнала да шмърка (добавки) или да е на (пълна) синтетика... :laughing1:

По темата: Стой отзад докато пуши и опитай да определиш дали пушека има специфичен мирис... Ако не мирише на масло и/или антифриз, според мен също най-вероятно е конденз... Все пак сутрин е около -5 градуса...

Ако не си е махнал катализатора и той е издухал, мЕрише на развалени яйца. Аз съм така и не бих му препоръчвал да души на изхода. Не познавам доктор, който така да диагностицира.
Според мен това е заради студеното време.:on_da_beach:

Highvoltage
23-01-2012, 11:06
И аз мисля ,че е заради градусите. Бяло си пуши,мирише си на пушак,то най-вероятно е конденз :respect:Тя моята си е и с шест цилиндъра,затова може да пуши така...
Благодаря все пак де,надявам се всичко да си и е ок :)

156
23-01-2012, 11:16
99% е конденз! Гърнето е доста голямо и събира много влага.

Кайо
23-01-2012, 11:27

+1 ......а на мен ми и липсват 2 от 3 катализатора.......при мен да видиш пушилка сутрин рано :):):):)

Susscrofa
23-01-2012, 13:06

Не мисля, че нещо се събира в гърнето. Просто в изгорелите газове се съдържа вода, която поради голямата температурна разлика при контакт с околния студен въздух кондензира до микроскопични частички и образува мъгла.
При него има доста газове и мъглата е повече.:on_da_beach:

mik mik
23-01-2012, 13:33
Купи и Табекс :Tease::Tease::Tease:

alex052
23-01-2012, 16:18
И моята пуши...........което преди време ме наведе на редица апокалиптични мисли/двигателя е след сервизиране/.Мисля че накрая ще се окаже конденз особенно като се има предвид че карам на газ.

Furious 155
23-01-2012, 17:58
Разгледайте формулата на процеса горене и ще разберете какво излиза през тръбите отзад :)

pro
23-01-2012, 18:37
Колеги неостана :) след няколко месеца ще спре да пуши :on_da_beach:

ФЕРАРИСТ
23-01-2012, 18:53
Димът не е черен бял е,колата не я карам на дълги разстояния
Два въпроса имам към притежателя:
1. Гори ли ти масло?
2. Знаеш ли песента на Георги Христов - "Щракам си със пръсти"?

Drag0
23-01-2012, 20:33
...

Катализаторът освен главните си фунции намалява температурата на изходящите газове. А ти нямаш такъв - газовете излизат с по-висока температура и видимо изглежда като повече пара на фона на големия студ навън. Имаш и 2 цилиндъра повече от масовите коли.
Виждал съм автомобил , който гореше съвсем малко антифриз а отзад беше димна завеса . И миризмата не може да я объркаш .:pizza:

Susscrofa
23-01-2012, 20:49
Разгледайте формулата на процеса горене и ще разберете какво излиза през тръбите отзад :)

При изгарянето на какво? И при какво горене?
:on_da_beach:

abart_
23-01-2012, 21:09
Аз нямам катализатори и гърнета... почти до отзад съм на тръба,и сутрин като запаля освен пушека,хвърчат и доста капки

Не,че съм си го сложил де :pizza:

Furious 155
24-01-2012, 01:30
При изгарянето на какво? И при какво горене?
:on_da_beach:
При изгаряне на бензин. :upsidedwnsmiley:
Един от изходните продукти е вода...

Highvoltage
24-01-2012, 15:21
Два въпроса имам към притежателя:
1. Гори ли ти масло?
2. Знаеш ли песента на Георги Христов - "Щракам си със пръсти"?

Засякох към 500 грама на 6000км...
Хаха,а песента я бях забравил... Много весело ми стана :)
Хайде малко спам -
http://www.youtube.com/watch?v=sCzdecygpmg&list=FLMMQTLhmuOkLg_bLFHUGIuQ&feature=mh_lolz
Поздрав за всички ;)

Jivko7777
24-01-2012, 15:28

конденз бе бате нищо и няма ;)

ФЕРАРИСТ
25-01-2012, 08:31
Засякох към 500 грама на 6000км...
Хаха,а песента я бях забравил... Много весело ми стана :)
Хайде малко спам -
http://www.youtube.com/watch?v=sCzdecygpmg&list=FLMMQTLhmuOkLg_bLFHUGIuQ&feature=mh_lolz
Поздрав за всички ;)
Щом е 500 грама на 6к, да не ти пука, приложи точка 2........
Карането на къси разстояния е свързано с много конденз, по принцип и е препоръчително и маслото да се сменя по често при такова каране, тъй като и в него се отлага конзенз който ако то не загрее достатъчно и не се изпари, влошава качествата му.......

Кайо
25-01-2012, 12:40
Щом е 500 грама на 6к, да не ти пука, приложи точка 2........
Карането на къси разстояния е свързано с много конденз, по принцип и е препоръчително и маслото да се сменя по често при такова каране, тъй като и в него се отлага конзенз който ако то не загрее достатъчно и не се изпари, влошава качествата му.......

Иии човек,цял живот се учи,тва за късите разстояния не го знаех,а аз последните няколко месеца само така карам.
Полезна информация

Highvoltage
25-01-2012, 22:19
:flirt: Благодаря!