View Full Version : Сняг
Братя, люснах две ракии и така загрят излезнах пред блока и почистих тротоара, пътеките, даже и пред магазините.
Бях обруган и озлочестен, но все пак, на края дойдоха и съвестни люде, та си допиваме в момента.
Аз си почистих пред кочинката, а вие?...
Добре де, защо в Бургас вали пак дъжд? :brickwall::scherzkeks:
В Солун сутринта валя нещо снегоподобно,са грейна слънце :on_da_beach:
Вие двамата, що не си ловите цацата и не се бъркате в сериозните теми!
Аз не, че нещо ами не мога да си избия зимните гуми. :-)
Аха!http://vbox7.com/play:79a65568
те ти компенсация
Мен не ми е дошъл редът за чистене ... :)
Ей я панорамата от нас:
Аз съм малко мързелив в това отношение.Като ми дойде реда-морска сол щедро и да се оправят.На кой не му харесва кишата е свободен да почисти.
old alfist
25-01-2012, 18:25
За съжаление в Плевен не може да се задържи някакъв сериозен сняг, но добре, че на 10км. от града се намира тук-таме за да може да си пробвам лопатата и да се раздвижа, чистейки около вилата.
Вие двамата, що не си ловите цацата и не се бъркате в сериозните теми!
Мордоха цаца и гаврос едно и също ли е бре?
---------- Post added at 18:46 ---------- Previous post was at 18:45 ----------
И аз не,че нещо ама за тва и не си купих зимни гуми :):):)
[QUOTE=kaio156;1016148]Мордоха цаца и гаврос едно и също ли е бре?
Да! едно и също е!
Сега скомина ли ще ми правиш!
Ама верно си заслужаваш да ти дойда на гости!@
Мерида марида за мен, моля... :)
Тук продължава кротко да си трупа. А зимните галоши ги хвърляйте след 3-я сезон.
[QUOTE=kaio156;1016148]Мордоха цаца и гаврос едно и също ли е бре?
Да! едно и също е!
Сега скомина ли ще ми правиш!
Ама верно си заслужаваш да ти дойда на гости!@
Хахахахахаха,що бре да не ти се прируча нещо,събота до нас има пазар,пресна рибка и други морски джаджи.....
А за идване идвай....само глей как са тръгнали нещата да не те изпреваря аз:)
---------- Post added at 19:19 ---------- Previous post was at 19:18 ----------
Тук продължава кротко да си трупа. А зимните галоши ги хвърляйте след 3-я сезон.
И се полиглоти сме у тоя форум бре :)
old alfist
25-01-2012, 19:19
Изобщо не са галоши и вече пети сезон си перкам със зимните Бриджстони на Малката Алфа и се кефя, че изкачвам заснежени баири.
Мен не ми е дошъл редът за чистене ... :)
Ей я панорамата от нас:Люлин 6? :)
Stoyan Georgiev
25-01-2012, 19:43
на обяд се прибрах към бургас и искам да ти кажа, че без сняг си е мулто бене!
Ми поназнайваме тук там некоя думичка. :)
Люлин 6, точно. До 27-мо даскало. А за гумите - моите са 5-ти сезон и определено не са като първата зима, а са едва на 20-на хиляди км.
Мойте пък са първи сезон, има-няма 1000км и мноУ мЪй яд, че няа сняг....:brickwall:
[QUOTE=kaio156;1016168][QUOTE=mordohy;1016161]
Хахахахахаха,що бре да не ти се прируча нещо,събота до нас има пазар,пресна рибка и други морски джаджи.....
А за идване идвай....само глей как са тръгнали нещата да не те изпреваря аз.
Няма никаъв проблем, дали ти или аз!
Аз имам мезете и ти имаш.
Аз имам пиенЬе и ти имаш!
Мене жена ми и иде да ме удуши като пия, твоята също!
Значи нямаме особен избор!
Аз те чакам, барабар с цялото домочадие!
Мойте пък са първи сезон, има-няма 1000км и мноУ мЪй яд, че няа сняг....:brickwall:
Дохождай тъдява, има доста...
boris037
25-01-2012, 20:14
Ако ви липсват силни емоции тръгнете да пътувате по Родопите, с гуми за сняг е много забавно, а с летни е невъзможно.
На снимките, както се вижда все още може да се кара, но след като заваля пак, смотания спринт тотално започна да прави каквото си иска.
old alfist
25-01-2012, 20:21
Ако ви липсват силни емоции тръгнете да пътувате по Родопите, с гуми за сняг е много забавно, а с летни е невъзможно.
На снимките, както се вижда все още може да се кара, но след като заваля пак, смотания спринт тотално започна да прави каквото си иска.
Такива заснежени наклони ги най-обичам. При тези ситуации изпитвам истинско удоволствие от каране при зимни условия - както споменах на Малката са Бриджстони, а на Голямата Мишлен Алпин А4.
Дохождай тъдява, има доста...
Другата седмица моА се пробвам, ако не стане по-зле...
boris037
25-01-2012, 20:44
Такива заснежени наклони ги най-обичам. При тези ситуации изпитвам истинско удоволствие от каране при зимни условия - както споменах на Малката са Бриджстони, а на Голямата Мишлен Алпин А4.
Ама 166'цата има бая системи да я вкарат в пътя, най-малкото като натиснеш спирачката разправяли, че колелата не блокират.
А за гумите карал съм Мишлен Алпин, сега съм със сръбски Траял 13'' 165х80, Траяла ми се струва, че държи повече на сняг. Иначе на сухо или мокро с по-висока скорост от 80км/ч просто си е опасно да се кара с него.
Другата седмица моА се пробвам, ако не стане по-зле...
При вас от утре ще ставало зле, казват. :)
При вас от утре ще ставало зле, казват. :)
А бе и аз така чувам, ама както винаги се случва вероятно сняг ще има след табелата на Бургас посока София...:scherzkeks:
old alfist
25-01-2012, 21:20
Ама 166'цата има бая системи да я вкарат в пътя, най-малкото като натиснеш спирачката разправяли, че колелата не блокират.
А за гумите карал съм Мишлен Алпин, сега съм със сръбски Траял 13'' 165х80, Траяла ми се струва, че държи повече на сняг. Иначе на сухо или мокро с по-висока скорост от 80км/ч просто си е опасно да се кара с него.
Борко, не съм изпитател, но все пак караме туристически автомобили и аз, както повечето средностатистически самоиздържащи се драйвъри залагаме на относително добри характеристики, за относително дълго време, на относително добра цена.
boris037
25-01-2012, 21:31
Съгласен!
[QUOTE=kaio156;1016168][QUOTE=mordohy;1016161]
А за идване идвай....само глей как са тръгнали нещата да не те изпреваря аз.
Няма никаъв проблем, дали ти или аз!
Аз имам мезете и ти имаш.
Аз имам пиенЬе и ти имаш!
Мене жена ми и иде да ме удуши като пия, твоята също!
Значи нямаме особен избор!
Аз те чакам, барабар с цялото домочадие!
Хахахаха,в общи линии са така нещата...
Ае наздраве:cheers:
old alfist
25-01-2012, 23:25
на обяд се прибрах към бургас и искам да ти кажа, че без сняг си е мулто бене!
Ако ти се наложи да минеш някой проход става моллто дифиджиле.
Linkestis
25-01-2012, 23:34
Туй от сутринта в 8ч. В 7 вечерта имаше 37см. сняг.
Мордохай...аз изчистих път дълъг около 300м. с лопата,та мисля че те водя :) в снегорина :)
8753287533
-------------
:) Екстра..снега вече е почти 50см.
Тъкмо се връщам от паркинга, чистих два часа, и спрях за едно чайче. Навън е ужасТ! Преспи от 1 метър има в Русе
ODPleven
26-01-2012, 14:27
Тъкмо се връщам от паркинга, чистих два часа, и спрях за едно чайче. Навън е ужасТ! Преспи от 1 метър има в Русе
И аз тъкмо се прибирам от вънка.... В Плевен не е чак толкова, но снегорините но могат да смогнат...Снега който натрупах докато чистих е по висок от 145-цата...
Е днеска разбрах какво значи понятието "Снежни ТОПКИ".
Интересно как ли се нарича това състояние при жените :)))))
Satanism
26-01-2012, 14:43
Поне сте си отворили колите успешно... ;)
ODPleven
26-01-2012, 14:50
Поне сте си отворили колите успешно... ;)
:) Аз не съм пробвал още...На следващото чистене(след около час) ще я пробвам...Ама всички уплътнения са намазани със парафинче и се надявам да няма проблеми...
Е днеска разбрах какво значи понятието "Снежни ТОПКИ".
Интересно как ли се нарича това състояние при жените :)))))
Хаха, това да не е ако топките са ти в снега докато обикаляш колата да я чистиш :) .
Аз днес имам две почиствания на моята и едно почистване на колата на жена ми. Довечера след работа ме чака още едно като гледам как си вали :( .
Иначе е удоволствие да се кара колата. Със зимни чисто нови Йокохама съм и колата се държи перфектно при тия условия. Само дето с чистачките си късам нервите. За няколко минути се налепват с лед и след това така мажат, че нищо не се вижда. Има ли някакъв лек за това?
Като казах чистачки, преди време имах тема за това как се развалиха чистачките на предишната ми 156-ца.
Ще има втора серия на филма, защото и на "Селето" на жена ми спряха, т.е. спрели са тая сутрин. Явно ги е забравила включени и сутринта, при паленето са изгорели. В събота ако не вали, запретвам ръкави и действам. Само се чудя, за наказание дали да не я накарам да се върти около колата, с мен на студа.
п.п. Ето (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=42698) я темата.
Satanism
26-01-2012, 15:01
:) Аз не съм пробвал още...На следващото чистене(след около час) ще я пробвам...Ама всички уплътнения са намазани със парафинче и се надявам да няма проблеми...
кво парафинче, брат, аз не можах да стигна до нея....
ODPleven
26-01-2012, 15:07
кво парафинче, брат, аз не можах да стигна до нея....
Кофти тръпка...
Багер, кво я глезиш жената, аз нашето сама си го чистих зарана
лирично отклонение:
няма по-грозна гледка да гледаш движеща се пряспа, в която ни фарове, ни стопове, ни огледала и прозорци, ама се движи, та фърчи по улиците
Багер, кво я глезиш жената, аз нашето сама си го чистих зарана
лирично отклонение:
няма по-грозна гледка да гледаш движеща се пряспа, в която ни фарове, ни стопове, ни огледала и прозорци, ама се движи, та фърчи по улиците
Ами, глезя я- не я глезя. Тя си я е чистила сутринта, тръгва преди мен за работа. Аз я чистих преди малко, за да я размърдам и да видя какъв е проблема с чистачките.
п.п. Навремето съм карал БТР в "родната казарма" и мога да кажа, че има по-добра видимост в него, отколкото тия с неизчистените коли.
п.п.п. То Иво не за чистене на коли искаше да говорим, ама карай...т.е. отривай :)
До сега ринах и разходих катъра по улиците.
Снега тука е подобаваш, но защо все още като ме видят с лопатата и ме гледат като идиот!
Дали пък не са прави!?
firedragon
26-01-2012, 16:11
Много ми е интересно колко см е снега в София?
Satanism
26-01-2012, 16:16
30тина поне , по-близко до Витоша....съдейки по кожуха колата...
30тина поне , по-близко до Витоша....съдейки по кожуха колата...
Почти верен отговор :)!
Много ми е интересно колко см е снега в София?
Веднага щракнах две снимки. Едната е покривката върху покрив на кола, а другата - на земята.
Това е в Дружба, в Младост е повече.
Вие сте добре, тук в Русе има преспи от 1метър...няма излизане с колата...изчистих я и около нея и я позапалих.
Улицата е непроходима, звънях 10 пъти на 112 и все обещават. Ебаси, пак ги изненада зимата през януари :)
А, и ние с комшията се оказахме дежурни та чистихме, днес вечерте пак може да почистим, щото поспира, а от събота са деве други съседи.
Аз пък едва събрах от капака на колата да си направя снежна топка...:sad:
До сега ринах и разходих катъра по улиците.
Снега тука е подобаваш, но защо все още като ме видят с лопатата и ме гледат като идиот!
Дали пък не са прави!?
Не са, както е казано:
Свестните у нас считат за луди :idea:
old alfist
26-01-2012, 18:48
В Плевен вече си имаме около 25см. сняг и днес по време на обедната почивка в работата се поразкърших и поизринах малко тераси и козирки.
Linkestis
26-01-2012, 19:50
На 14км. от София,под дърво и на завет снега е 52 см. И ги гледам тия журналисти какви данни дават,ми е интересно къде мерят снега??Има преспи с височина около 1м. и 40 см.За сметка на това имам ток! :firstprize:
mirchozo
26-01-2012, 20:20
Тук у наше село е бая зле положението. Цял ден не е спирало да вали, вятър има колкото искаш, и на всичкото отгоре температурите са -8 градуса. Преди малко ми се наложи да изляза с колата из квартала, по пътя където уж е чистено има около 15см сняг, преспите няма да ги коментирам там е над 40см. Та така.., наздраве на всички които си пият питието безгрижно.
dimitar_vd62
26-01-2012, 20:23
Аз па нема да кажа колко е снега у Варна, щот не ми се излиза.
old alfist
26-01-2012, 20:34
На 14км. от София,под дърво и на завет снега е 52 см. И ги гледам тия журналисти какви данни дават,ми е интересно къде мерят снега??Има преспи с височина около 1м. и 40 см.За сметка на това имам ток! :firstprize:
В градовете снежната покривка е едно, а извън тях е съвсем друго.
Както добре знаем в градски условия, поради урбанизацията, снега по-малко се задържа, дори понякога се топи преди да падне на земята, като в същото време същия този сняг извън града се стели и натрупва, така, че правете разлика между снежна покривка в гъстонаселени и не такива райони.
В градски условия вятъра се разбива от сградите и няма възможност да натрупа преспи, освен в междублокови пространства, където стават всякакви фиести на вятъра, особено ако има няколко високоетажни блока в съседство.
Тъкмо извадих суджука и пъстърмата и отивам да взема от хладилника ракията...нека си вали...имам запаси за 10 дена поне :)
Айде наздраве на вс!
Аз днес два пъти чистих красавицата, ама няма да я мърдам никъде щот ай съм мръднал и някой тарикатко ще се намести на чистеното а после...
Ама пък ми се кара по снега... то пък и сняг си имаме... от едната страна на колата е навяло към 70-80 см., а от другата е към 50 см. снега... То пък сигурно и от паркинга няма да мога да изляза до улицата... днес само една джипка мина през паркинга... други дири няма по снега...
---------- Post added at 20:48 ---------- Previous post was at 20:44 ----------
Тъкмо извадих суджука и пъстърмата и отивам да взема от хладилника ракията...нека си вали...имам запаси за 10 дена поне :)
Айде наздраве на вс!
Били сме откъснати от света.... ми кат има мезе и пиене, е нека сме откъснати от света... :laughing1:
И от мен наздраве ! :cheers:
mirchozo
26-01-2012, 20:49
Вие пак и дири като си имате по паркинга, аз преди малко като излязох, на връщане след 15мин всичко беше заринато все едно никой не е минавал цял ден.
Някой вече да е исчистил по случайност чужда кола ????
old alfist
26-01-2012, 20:57
Моята няма опасност някой да я изчисти, защото е в гаража, но добре ме подсети да си прибера една пълна каса бира от багажника, да не вземе да замръзне нощес.
В зимни условия като сегашните хладилника служи за затопляне на бирата.
Аз!
Даже две.
Докато нацеля каляската на жената.
Моята е бяха изчистили...:hehe:
old alfist
26-01-2012, 22:12
Като отидох да си взема бирата от колата, разбрах, че някой добър чичко е изринал снега от двора на блокчето.
Айде и ние се включихме със снега, утре ще видим резултата. :crazy:
Снощи Пловдив - София - Пловдив = общо 11 часа път
Магистралата "перфектна"!Евала!Моите колеги от Русе даже не успяха да се приберат и до преди няколко часа още висяха по бензиностанциите.
Хубавото от тази ситуация е,че видях още свестни хора,които са готови да помогнат!
old alfist
26-01-2012, 22:19
Днес видях една моторна машинка за чистене на тротоари и ми идеше да я взема от човека и да я покарам - миниатюрна, верижна и направлявана ръчно.
Ми нека малко и тук да видим сняг , че само студ без сняг си е доста .... нали :cold: и тъкмо ще видим колко алфички ще загинат от студа утре :)
Ми нека малко и тук да видим сняг , че само студ без сняг си е доста .... нали :cold: и тъкмо ще видим колко алфички ще загинат от студа утре :)
То първо да видим как ще си влезнем в колите, че сега съм в Караоке и като се прибера хубаво ще се стече по уплътненията, а в момента е -6.;-)
old alfist
26-01-2012, 22:31
Също така видях как спрели коли по платното пречеха да се почисти улицата по цялата и площ и съответно бяха позаринати от снегорините.
Jivko7777
27-01-2012, 00:54
Мдааа тая вечер нали затвориха пътя Нова Загора-Стара Загора и всички които се прибираха от към морето, Шопи, майни и т.н. ги спираха до тук, и изведнъж видиш ли всичкия тоя трафик от коли приключваше до тук и стана като тапа, града ни имам чувството че стана като София :tooth: тая вечер като излизам гледам де що има хотели всичко пълно, заведенията пълни :) такова нещо не помня аз :) дано утре пуснат пътя...
Satanism
27-01-2012, 01:04
батка, кви шопи и майни на морето търсиш Януари месец.....тея са били местните и околията, идват на мола на Софията или надолу на ски....
Jivko7777
27-01-2012, 14:21
батка, кви шопи и майни на морето търсиш Януари месец.....тея са били местните и околията, идват на мола на Софията или надолу на ски....
Хич не пречи това, пътуват си хората и това е, преди години като станеше зима и е мъртвило, сега няма зима няма лято хората пътуват на почивки, постоянно :)
Абе хора....нали знаеш.... :)
---------- Post added at 14:40 ---------- Previous post was at 14:39 ----------
Не знам , кой ме кълне , обаче откак заваля , колата почна да пука гуми , акумулатора постоянно умира ( не знам защо)
абе приказна зима си карам
---------- Post added at 14:43 ---------- Previous post was at 14:40 ----------
А за това че постоянно неюо се отчупва и се распадам съвсем мълча :) Все пак това са декоративни части :)
Мдам.... Пред Спайдера трябва да е моята 156-ца :mrgreen:
Колегите са се постарали де... :shocked:
Lei-chery
27-01-2012, 20:44
Ха ха ха ...ма мнооого добре са се постарали виждам! :):):)
За наказание трябва сега да ги накараш да я отринат.....:busted_cop:
Ха ха ха ...ма мнооого добре са се постарали виждам! :):):)
За наказание трябва сега да ги накараш да я отринат.....:busted_cop:Ако знаеш как виновно гледат.... :tooth:
Lei-chery
27-01-2012, 20:52
Ако знаеш как виновно гледат.... :tooth:
Взимай лопатката уж да я отриваш..па като ти се отплесне случайно по тях...па като ги погнеш....:mrgreen:
На магистрала Люлин, тая сутрин беше паднала лавина.
Имаше само една дупка и как се проврях и до сега не ми е ясно.
На тъпата патка от 112, трябваше три километра да и обяснявам.
Тия как ги подбират, бе!?
Satanism
27-01-2012, 21:57
На магистрала Люлин, тая сутрин беше паднала лавина.
Имаше само една дупка и как се проврях и до сега не ми е ясно.
Правят конкурс и наемат тея, дето са се загубили, като са отивали...
Ха ха ха баси готиния номер... :rotfl::rotfl::rotfl:
п.п. да не се хиля на чужд гръб, че и аз да не си заваря колата така някой ден...:rotfl:
---------- Post added at 22:23 ---------- Previous post was at 22:22 ----------
...
С конкурс ! :tooth:
Ха ха ха баси готиния номер... :rotfl::rotfl::rotfl:
:tooth:Изтропаха й биелните лагери :) Може да поседи и да ме почака да ги сменя ;) Иначе нямаше да се смея :mrgreen:
Изтропаха й биелните лагери :) Може да поседи и да ме почака да ги сменя ;) Иначе нямаше да се смея :mrgreen:
Дано не ти е хлътнал тавана от снега, че тогава хич няма да ти е до схях...
Lei-chery
27-01-2012, 22:32
Изтропаха й биелните лагери :) Може да поседи и да ме почака да ги сменя ;) Иначе нямаше да се смея :mrgreen:
Ми пък погледни го от добрата страна....виж как са ти я покрили....защитена е от атмосферните влияния и от набези....:mrgreen:
Ми пък погледни го от добрата страна....виж как са ти я покрили....защитена е от атмосферните влияния и от набези....:mrgreen:
Да не тръгне някоя фадрома с лопатата да маха камарата сняг... че тогава къв сакатлък ще е... :tooth::tooth::tooth:
Lei-chery
27-01-2012, 22:34
Брееее и при лагерите ли имало "БИ"....пахахах :mrgreen:
Дано не ти е хлътнал тавана от снега, че тогава хич няма да ти е до схях...Ако е хлътнал няма да сменям лагерите ;) Аз вече й взех душата, няма какво да искам повече от нея :)
soldier81
27-01-2012, 23:28
Тука някой май си отмъщава,спомни си кой си:haha: баннал.
Тука някой май си отмъщава,спомни си кой си:haha: баннал.Кой?Aз...? Никога :tooth:
Идеално изчистените улици на Русе :shocked:
И как ще приживея тези тежки дни...
От третата снимка става ясно, че не ти трябват почистени улици :)
Иначе аз пък, както съм улегнал на паркинга, днес не можах да изляза - като в ледено корито съм и се отказах :jumping:
Satanism
28-01-2012, 08:31
Тия дни всички завиждат на кросвагонаджиите :)
old alfist
28-01-2012, 17:48
Току-що си изчистих снега пред гаража, защото утре ще се пробвам да отида до вилата - имало там около 50см.сняг и ще ми е интересно колата, гумите и естествено аз, дали ще се справим.
Ако е хлътнал няма да сменям лагерите ;) Аз вече й взех душата, няма какво да искам повече от нея :)
Тя твоята е уникат бе!
Как така ще я оставиш?
Тамън щях да наругая русия, че алкохолизира и развращава темата, ама му прощавам заради мезетата!:picnic:
Тя твоята е уникат бе!
Как така ще я оставиш?
Тамън щях да наругая русия, че алкохолизира и развращава темата, ама му прощавам заради мезетата!:picnic:Не си я виждал скоро... за това така говориш :tooth:
Дойде й времето ;)
Читава колица излезе, доволен съм :drive:
Тамън щях да наругая русия, че алкохолизира и развращава темата, ама му прощавам заради мезетата!:picnic:
Навън е люта зима, - 14 е в момента в Рс, излизах по задължение преди час. Крепят ме мезетата и ракията на свата :in_love:
Не изпия ли едно преди излизане ми се съсирва кръвта, не моем се запрем :wallbash:
Навън е люта зима, - 14 е в момента в Рс, излизах по задължение преди час. Крепят ме мезетата и ракията на свата :in_love:
Не изпия ли едно преди излизане ми се съсирва кръвта, не моем се запрем :wallbash:
Тука пак заваля сняг, но по някаква причина някой е отвил задника на Ренетка, та ще сляза да я разсъблеча, преди да се е сплескала.
Както посочи колегата, студено си е.
Тука кукерите думкат и вдигат шум, ама както гледам, скоро всички ще се маскираме и ще стане пълен карнавал:tequilla::drinking::drunk:
old alfist
29-01-2012, 17:25
Е, ми 166-цата си е голям автомобил.
Преди малко се върнах от вилата и се изкефих максимално на тази кола - толкова стабилна, че направо на моменти ми стана скучно, а очаквах разни връткания и други подобни емоции.
Мисля да продължим темата със заглавието Сняг 2 или ЛЕД!!!
Какви танци правя с БМВ-то пред нас направо не е за вярване :)
Мисля да продължим темата със заглавието Сняг 2 или ЛЕД!!!
Какви танци правя с БМВ-то пред нас направо не е за вярване :)
Аз си мисля, че за вентилатори сега е забранено.
Духа си достатъчно:crazy:
Неприятно, да. Студеничко беше сабале, освен това ме бяха позапушили отпред и отзад, отстрани преспичка... тегава работа стана. :crazy:
soldier81
30-01-2012, 11:07
Вчера сутринта като тръгнах на работа по 155цата имаше 40см сняг,когато се прибрах преди малко :shocked: по колата няма дори и парченце лед.Викам сигурно жената не е имала какво да прави и е изчистила колата,ама и да я е размразила и подсушила.........да бе да.
Преди малко и се обадих да я питам какви ги е свършила,и се оказа че през нощта някой е запалил контейнера,който е на 2-3 метра от нея и е била на топличко цяла нощ :grin:.
Само информативно: В 3.45 през нощта на летище София,термометъра отчиташе -24градуса.Усещах го като -45,щото 6часа на вън си е е..ло майката.
Абе къв е тоя клинч бре ??? Още няколко дена и само ладички и уазки ще гледаме по улиците......:Yeeeehaaa::Yeeeehaaa::Yeeeehaaa:
old alfist
30-01-2012, 20:28
Днес чисто новия ни служебен нафтов Ситроен не можа да запали до обяд, та успя да зацепи чак в късния следобяд, благодарение и на усилията ни да го отоплим - поливажме го тук таме с топла вода.
Днес чисто новия ни служебен нафтов Ситроен не можа да запали до обяд, та успя да зацепи чак в късния следобяд, благодарение и на усилията ни да го отоплим - поливажме го тук таме с топла вода.
Да, да за това говоря и аз :) Ще има пред Планет паркирани бели лади с тузарски номера и лъети жанти
Днес беше още по-добре :Silent: Някои от съседите още се борят да запалят...
Брее отивам аз сутринта на работа и какво да видя - секретарката чисти сняг... :crazy:
А има ли работа при вас ??? Нещо като помошник секретерка?
А, и при нас е криза, няма пари за униформи...:lol:
Сутринта към 04:00 беше -26 градуса.
Замръзваха помпи, мотокари и даже вентилаторите на покрива на завода.
На паркинга стана леш.
Първата , която запали беше Голф-2 1.6.
Класика!:clap2:
Човека си я кара вече 18 години.
Втората беше моята.
И то директно на газ.
То тя и друго не познава.
първите три минути, както си кара на празен ход, така от ауспуха се носеха яки пламъци. Бутана не успяваше да изгори в цилиндрите.
Пълна кретения!
За да не замръзне изпарителя го подгрявах с пропил-ацетиленова горелка:whistle:
Някой сега да оспори, че сиромах човек-жив дявол:crazy:
Mind_Control
31-01-2012, 13:39
Сутринта към 04:00 беше -26 градуса.
Замръзваха помпи, мотокари и даже вентилаторите на покрива на завода.
На паркинга стана леш.
Първата , която запали беше Голф-2 1.6.
Класика!:clap2:
Човека си я кара вече 18 години.
Втората беше моята.
И то директно на газ.
То тя и друго не познава.
първите три минути, както си кара на празен ход, така от ауспуха се носеха яки пламъци. Бутана не успяваше да изгори в цилиндрите.
Пълна кретения!
За да не замръзне изпарителя го подгрявах с пропил-ацетиленова горелка:whistle:
Някой сега да оспори, че сиромах човек-жив дявол:crazy:
Аз моята кола съм я зазимил на паркинга от 1 седмица, ама утре сутринта специално ще пробвам дали ще запали :), че ми стана интересно. Предполагам, че ще е поне -15 в София.
Брее отивам аз сутринта на работа и какво да видя - секретарката чисти сняг... :crazy:
Ше измръзне момето бре,експлоататор....дай и един реотан поне кат няма пари за униформи :crazy::crazy::crazy:
Не знам за момето, ама са ходих за количка - то верно е ужас , ще зема, срам - не срам, да си закопчавам якето......:ph34r:
Къде ти е офисът, да идвам да говорим делово :crazy:
old alfist
31-01-2012, 20:19
Днес се наложи да се разтуши един нафтов Форд Фокус на колега пътуващ от София към Варна -намаляло му количеството на горивото в резеревоара и малко преди за зареди по път започнала да позамръзва.
freekyou
02-02-2012, 07:35
При нас в Димитровград пак заваля сняг, после ще ходя да се мача да отключвам колата и да я поразкарам малко, че се е схванала от стоене :grin:
Завале..... Абе я да ви питам само моите гуми ли издават странни звуци при завиване ???? Или вие също имате музикален асистент на завоя ???
Завале..... Абе я да ви питам само моите гуми ли издават странни звуци при завиване ???? Или вие също имате музикален асистент на завоя ???
Не са виновни гумите и моите издават звуци, а... и обувките ми го правят :) .
Това е комбинацията сух сняг върху лед.
Не са виновни гумите и моите издават звуци, а... и обувките ми го правят :) .
Това е комбинацията сух сняг върху лед.
Или на лед в калниците, опиращ в гумите!
Аз слизам да правя снежен човек!
Баси времето,ако продължи така и тук ще натрупа сняг...........
Баси времето,ако продължи така и тук ще натрупа сняг...........
Ха да видите как е!
Тука още си трупа.
Затрупа ми снежния човек.
Няма страшно, напролет ще се оправи...
dimitar_vd62
02-02-2012, 23:58
http://vbox7.com/play:c8b384203b
http://fakti.bg/avto/29933-kak-se-podgotva-avtomobil-za-minus-40
Хахахахах ...... много полезна информация :)
old alfist
04-02-2012, 21:59
Не знам защо, но ако има какво да си кажем - да го направим, но да се стреляме с линкове ми е някакк си тъпо.
Няма страшно, напролет ще се оправи...
Тук вече се оправи, няма сняг, днес беше 9 градуса по-обед.:picnic:
Тук вече се оправи, няма сняг, днес беше 9 градуса по-обед.:picnic:
9 беше в 9 вечерта при нас......:pokey:
digitalundgrd
05-02-2012, 11:32
И пак нищо не са чистили, поне до този час (11и30).
dimitar_vd62
05-02-2012, 11:57
Пък тука е +5 и се стопи квото имаше.:hehe:
old alfist
06-02-2012, 14:57
Вчера ползвах Голямата за снегорин - в резултат, на което усетих как мирише новия ми съединител и се отвори леко в ляво фугата между бронята и калника.
Вчера ползвах Голямата за снегорин - в резултат, на което усетих как мирише новия ми съединител и се отвори леко в ляво фугата между бронята и калника.
Ей сега колегите със спойлери тип "снегорин" са много напред а ?:)
old alfist
06-02-2012, 21:43
Ей сега колегите със спойлери тип "снегорин" са много напред а ?:)
Тук ринах на заден ход :
Абе харабийка отвсякаде :) Особено ме кефат едни канавки има от джипове ли от какво, дето все имам чувството че ще си заседнам по корем с мойто ниско окачване :)
freekyou
07-02-2012, 12:07
До сега съм ринал долу входа и колата съм чистил, толко много вали, че докато чистя то пак си я натрупва. Ето няколко снимки:
До сега съм ринал долу входа и колата съм чистил, толко много вали, че докато чистя то пак си я натрупва. Ето няколко снимки:
А улиците "проходими при зимни условия"... :laughing1:
Взе да ми писва от тоя сняг вече. Тая сутрин докато стигна до мойта кола, помагах в бутането на 5 (пет) закъсали в шибаните коловози по хубавите ни улици.
Е аз обаче не можах да се измъкна и с бутане. Един ML ме извади на пътя, добре че се случиха хората там.
Заменям 159 за Crosswagon, мамка му! А като си помисля че се чудих доста време, дали 159 или Крос-а, направо ме хваща яд за избора ми...
RUNNING WILD
07-02-2012, 12:21
аз ей сега съм решил след 1 час слизам и почвам пред блока да рина ебати мързелите сме слизам и подкарвам всички лъчове и пътечки дето водят до пред блока.
freekyou
07-02-2012, 12:25
аз ей сега съм решил след 1 час слизам и почвам пред блока да рина ебати мързелите сме слизам и подкарвам всички лъчове и пътечки дето водят до пред блока.
И аз така направих и ми се отрази много добре
RUNNING WILD
07-02-2012, 12:33
по миналата неделя се качихме една тумба народ до еко ферма Елата на село Плана от пътя има 800 метра изкачване на горе,и там 20 човека ринахме сняг собственика не може да си стигне обора с кравите с Нисан Патрул е нема минаване на места минава 1.20 м снега дето е навявало,добре че са Грийн Тийм България та го отринаха за 2 дена копане събота и неделя,абе беше голям купон ...
Alexanderbb
07-02-2012, 15:02
Днес 4 човека 40 мин не можем да извадим локомотива от пряспата. Беше се треснал по корем в снега и колелата само се въртяха във въздуха.
Lei-chery
07-02-2012, 15:08
А улиците "проходими при зимни условия"... :laughing1:
Проходими, ама друг път.
При нас имаше преспи и навявания....няма излизане просто.:(
Проходими, ама друг път.
При нас имаше преспи и навявания....няма излизане просто.:(
Ам надявам се до в къщи да са проходими... :bored:
Май трябваше със ските да дойда на работа... :laughing1:
Furious 155
07-02-2012, 16:11
Хах днес е супер за каране - няма излизане от коловозите, в улиците които не са виждали друго освен някоя колица...
По обработените се кара в ужасна киша и се хлъзга подобаващо.
Сега гледам заваля пак - нови 20-30см чакаме и София я отпишете. :tv:
digitalundgrd
07-02-2012, 16:58
Екстра, чакаме Фандъкова да обяви бедствено положение при 30 санта сняг :)
Зимата в Япония и 20 метра сняг :
http://1.bp.blogspot.com/_jRRL0p_4W9I/TSTIOSw5TsI/AAAAAAAAGdg/5VLU65Y8vgA/s400/20-meter-snow-roads-in-Japan-003.jpg
Зимата в България при код червено и 50см сняг :
http://images.btv.bg/usernews/2012/02/07/341050/460x275.jpg
RUNNING WILD
07-02-2012, 17:24
3 часа ринах сняг без спиране,надминах себе си изчистих всичко запланувано
Mind_Control
07-02-2012, 17:36
Луд умора няма, само се поти... :)
RUNNING WILD
07-02-2012, 18:26
абе гони ме яко на вода сега изпих 2 кила сигурно не знам защо и шололадец апнах
Намерил си занимание значи :Д
RUNNING WILD
07-02-2012, 18:40
ооооооо човек разбих се,облякох си панталона комбат широкият гумените рибарски ботуши те са с подплата едно яко яке Агресионе зимно и панталона в ботушите станах като наци фаитър фром булгерия...изринах 3 лъча към блока с обща дължина около 120 метра после на улицата яко и пред съседният блок смазах се,а преди тва ходих да си зема лопата за сняг тука немаше при нас беха свършили сметай :) тая ми дава в магазина една дръжка пласмасова една дървена точилка и долната част на лопатата?викам бе булка искам лопата за сняг не искам резервни части,тя неква ледена лелка ни вика ми си я сглобиш...аре зех изолирбант от нея и винтчета си зех щото то се дупчи през дръжката и долу по едно да не ти се върти ама аз уплътних добре с изолирбант преди да навия,е са даже мисля поне ги чувам колите долу как вият не могат д акачат байра цялата улица е задръстена от коли на аварийни и са требе да излзиам след малко и са мислим пак да си гурам с рибарските ботушки много съм секси ама си зема и лопатата с мене ако затънем некъде да можем да се отрием брате...
Някой да има чертеж за снегорин???? От типа "направи си сам"????
Заменям 159 за Crosswagon, мамка му! А като си помисля че се чудих доста време, дали 159 или Крос-а, направо ме хваща яд за избора ми...
Ще ти дойде акъла...
Пердаша си като БТР по снега, тук в Кокаляне никой не е чистил още от първия голям сняг преди месец - никви проблеми. А вчера един Пасатор не можа да излезе по баира дори и с вериги...
Хората масово си оставиха колите под снега - аз и баща ми сутрин сме като маршрутки-Волво до София
http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/XC90/IMG_4466.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/XC90/IMG_4468.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/XC90/IMG_4478.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/XC90/IMG_4474.jpg
Хората масово си оставиха колите под снега, не само че не опитват да ги карат, ами дори и не ги разриват вече - аз и баща ми сутрин сме като маршрутки-Волво до София
http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/XC90/IMG_4475.jpg
Днес за първи път от 2009 (тогава купих зимните си гуми) боксувах и не можах да излеза от коловоза пред блока ми... и един съсед ме бутна малко. От тук следват явно вериги или чистене!
Ако централните булеварди и улици са чисти до асфалт навякъде в София ще се радвам, но уви не е така. Пред входа ни има списък кой етаж кои дни да чисти, но за улиците не мисля, че е наше задължение.
Кое според вас има най-голям ефект в дълбок сняг/дълбока киша а под него/нея има лед , пътят е с малък наклон ?
Не питам за 4х4 и AWD ... а и тези дни бутах едно субару с хубави гуми.
1. LS Диференциал , може да се сложи на някои алфи с 6 степенна ск. кутия.
2. Вериги, метални , текстилни или някакъв друг вид.
3. Гуми с метални шипове за леда под снега. Знам , че са забранени.
4. Нищо не помага
5. Нищо не помага освен бутане от поне 2ма човека
6. Друго
Кое според вас има най-голям ефект в дълбок сняг/дълбока киша а под него/нея има лед , пътят е с малък наклон ?
Не питам за 4х4 и AWD ... а и тези дни бутах едно субару с хубави гуми.
1. LS Диференциал , може да се сложи на някои алфи с 6 степенна ск. кутия.
2. Вериги, метални , текстилни или някакъв друг вид.
3. Гуми с метални шипове за леда под снега. Знам , че са забранени.
4. Нищо не помага
5. Нищо не помага освен бутане от поне 2ма човека
6. Друго
2 Познах ли ?
Аз не знам отговора и затова питах. :)
firedragon
07-02-2012, 22:17
5 няма друг начин
RUNNING WILD
07-02-2012, 22:30
ако ти е лека колата 1 тон примерно с предно предаване и гумите са ти тесни 175/185 с висок борд добра гума ако си познаваш колата и имаш умения като шофьор може нищо да не ти трябва,и много е важно пред теб и до теб да няма закъсали коли,и наклона да има се засилваш и айде
освен хубави гуми и малко човешка сила др не помага
Летни гуми 215/45/17 и некъв спрей-вериги и немам ядове......
CrazyElement
08-02-2012, 04:06
ако ти е лека колата 1 тон примерно с предно предаване и гумите са ти тесни 175/185 с висок борд добра гума ако си познаваш колата и имаш умения като шофьор може нищо да не ти трябва,и много е важно пред теб и до теб да няма закъсали коли,и наклона да има се засилваш и айде
Напълно съгласен , тази вечер реших да разтъпча алфичката и на връщане към 12 и нещо вечерта мойта улица с доста стабилен баир си я издрапах :) без особедни проблеми имаше леко прибуксуване в началото като се качих на нея с мн . газ тъйкато снегорина беше запушил входа .... нагоре на 1ва с галене на газта и ниска скорост си я издрапа до моята къща.. гумите са 195/65/15 мишелин алпин А4 на 3 месеца са и съм доста доволен.. снега беше ужасно дълбок още малко и бронята щеше да упре.. Та така с хубави гуми може и да се издрапа в доста лоши условия , но естествено ако се сложат вериги всичко ще е по-добре.. Даже смятам утре да монтирам веригите и да се разходя с тях да видя как ще е по някое и друго нанагорнище .. то тука като гледам няма да почистят нищо в моя град взема както колегата вика да си направим колите снегорини с 1 гребло и по 1 чифт вериги и така :wein:
Единственото нещо което помага са хубавите зимни гуми и... задкормилното устройство. Карането с вериги ще ви създаде само неприятности, а не сигурност... те са за камионите. :rosso_spider:
Ами аз с моята 520 - ка (тежка кола с широки гуми и ниско окачване) си се возим без ядове ... е сега на 2 пъти се наложи да ме побутнат , ама предвид обстоятелствата смятам че съм си ОК. Верно - задните гуми са ми хубави....
Alexanderbb
08-02-2012, 09:46
Замръзнал, леден коловоз дълбок 10-15 см с нищо не можеш да пребориш. Возиш се напред назад като трамвай и това е.
RUNNING WILD
08-02-2012, 10:08
бори се,засилваш се даваш на зад и въртиш десен и задна дясна се забива от външната страна и измества колата напреко и газ и си ти пресеча се,не сте ходили по риба немате тренинг...и никъде няма замръзнали ледени коловози те не се утъпкват да станат на лед просто е набит сняг от броните и тумбаците на колите и щом като ходиш по него и пропадаш и гумата на колата ще го пререже щото на 4 пощенски картички ти се държи колата и на всяка теглото е по минимум 300 кила да не говоря за въртене на гуми грайфери и тн
Mind_Control
08-02-2012, 10:14
Летни гуми 215/45/17 и некъв спрей-вериги и немам ядове......
Я кажи какви точно са течните вериги, защото аз съм със същите гуми и уж пробвах някакви течни вериги, но няма мърдане.
30 мин прибиране от Дружба до Стрелбище и 1 час паркиране
коловозите дълбоки, под снега лед, и високото на коловоза и то станало на камък, та бронята забила в стена, лопатата не може да го изкопа
добре че има хора да бутнат, на единия, на другия, изпаркирахме ги с комшиите
днес ще си седим пред блока
а течните вериги не ни помогнаха на нас със зимните гуми
Я кажи какви точно са течните вериги, защото аз съм със същите гуми и уж пробвах някакви течни вериги, но няма мърдане.
E с това се прибрах от Кулата до Благоевград.......а и два дена карам из Благоевград с това нещо...
Mind_Control
08-02-2012, 11:51
E с това се прибрах от Кулата до Благоевград.......а и два дена карам из Благоевград с това нещо...
А през колко време пръскаш?
RUNNING WILD
08-02-2012, 13:47
хора научете се да си взимате доказани зимни гуми не само тестове на ADAC и реклами,ето от мен Гиславед норд фрост 3 вече не се произвежда и тяхната шарка която се произвежда от Пирели, Контентал и 3 китайски марки Съни,Фортуна,Ван ли страшна зимна гума за дълбок сняг киша и коловози,,супер зимна гума-Фулда Кристал монтеро с дълъг живот,Гудиъра ясно ултра грип много мека гума с прекрасно построена шарка задържа дори на лед и ламелите се отварят и захапват песъчинки кото помагат при драскане по леда това е тайната нема да се научите че зимна гума с широк грайфер не насечена с ламели работи само в сняг и киша изхвърля,зимайте си още Континтал винтер контакт 810 и пирелита и си викайте то на лед нищо не помага.
Furious 155
08-02-2012, 14:07
хора научете се да си взимате доказани зимни гуми не само тестове на ADAC и реклами,ето от мен Гиславед норд фрост 3 вече не се произвежда и тяхната шарка която се произвежда от Пирели, Контентал и 3 китайски марки Съни,Фортуна,Ван ли страшна зимна гума за дълбок сняг киша и коловози,,супер зимна гума-Фулда Кристал монтеро с дълъг живот,Гудиъра ясно ултра грип много мека гума с прекрасно построена шарка задържа дори на лед и ламелите се отварят и захапват песъчинки кото помагат при драскане по леда това е тайната нема да се научите че зимна гума с широк грайфер не насечена с ламели работи само в сняг и киша изхвърля,зимайте си още Континтал винтер контакт 810 и пирелита и си викайте то на лед нищо не помага.ТаЯ фулда кристал я видях преди 2 зими - пред блока на равното на утъпкания сняг един форд не можеше да мръдне от мястото си. Аз минах все едно е сухо.
Не е важна само гумата - повечето нови зимни гуми вършат работа, обаче и размерът има значение. ;)
Alexanderbb
08-02-2012, 15:18
хора научете се да си взимате доказани зимни гуми не само тестове на ADAC и реклами,ето от мен Гиславед норд фрост 3 вече не се произвежда и тяхната шарка която се произвежда от Пирели, Контентал и 3 китайски марки Съни,Фортуна,Ван ли страшна зимна гума за дълбок сняг киша и коловози,,супер зимна гума-Фулда Кристал монтеро с дълъг живот,Гудиъра ясно ултра грип много мека гума с прекрасно построена шарка задържа дори на лед и ламелите се отварят и захапват песъчинки кото помагат при драскане по леда това е тайната нема да се научите че зимна гума с широк грайфер не насечена с ламели работи само в сняг и киша изхвърля,зимайте си още Континтал винтер контакт 810 и пирелита и си викайте то на лед нищо не помага.
Колега поеми си малко дъх. Като ти казвам лед значи лед. С мотика едвам го нащърбихме. А Dunlop знаят как да правят зимни гуми пък и ние не виждаме първа зима. Половината паркинг пред блока е празен щото който е излязъл не смее да се опита да се върне
old alfist
08-02-2012, 15:25
Колега поеми си малко дъх. Като ти казвам лед значи лед. С мотика едвам го нащърбихме. А Dunlop знаят как да правят зимни гуми пък и ние не виждаме първа зима. Половината паркинг пред блока е празен щото който е излязъл не смее да се опита да се върне
Както сте хванали мотиките - с тях, право към Общината.
RUNNING WILD
08-02-2012, 16:09
колега като видиш гумаджия да кара с Дънлоп зимен си поеми дъх ти,и на 3D шарката си немаш на идея колко рекламация има обръща ламела при рязко спиране и тръгване,та за гуми не ми говори Дънлопа и М3 шарката става на копеле още на - 1
CrazyElement
08-02-2012, 16:55
Има доста тестове на гуми в зимни условия, при сняг, лед и т.н. мисля , че най-добра я даваха Continental
RUNNING WILD
08-02-2012, 17:23
разбирам не споря с тестовете но зимата нямаш еднаква пътна настилка на всякъде да не говоря че се сменя обстановката като температура и настилка през часове,вземи си 2 нови прехвалени Контиентал т 810 дето взима наградите и ако стигнеш го главната улица ако излезеш от кварталните ще черпя, тази гума не може да загребе и изхвърли сняг и киша има прав канал нарязан не може да пропадне гумата да изгребе това което е под нея и се държи добре само на мокро нищо друго,важна е шарката и разположението на грайферите построяването и как стъпва на пътя не марката всички слагат конци и телове,руснаците също имат добри зимни гуми за джипове и коли пък ги няма по тестовете,
Alexanderbb
08-02-2012, 17:41
колега като видиш гумаджия да кара с Дънлоп зимен си поеми дъх ти,и на 3D шарката си немаш на идея колко рекламация има обръща ламела при рязко спиране и тръгване,та за гуми не ми говори Дънлопа и М3 шарката става на копеле още на - 1
Вярно си нямам идея. Аз само 3 комплекта съм износил. И боксуване в сняг не е имало стига колата да си стъпва на гумите а не да лежи на корема си като хипопотам в блато. Случайно пък предишната ми служебна кола беше с Fulda та и сравнение между двете мога да направя. Но всеки си има право на собствено мнение.
Преди години представителя на Michelin за Източна Европа като го попитах коя гума е хубава за зимата ми каза че най-меродавния тест би бил ако се сравняват карани гуми на 2-3 зими ама никой не се наема да го направи
как се чисти сняг в Япония
http://www.youtube.com/watch?v=jxtCntPsOGE&feature=related
На Волвото купих всесезонни Vredestein Quatrac 3 и досега не съм имал никакви проблеми - а тук в Кокаляне снега е над 60-70 сантиметра. И с всесезонните Вредещайн върви точно колкото и абсолютно същото Волво на баща ми, но със зимни Pirelli Scorpion Ice&Snow.
Е, Волвото е 4х4 все пак, пък и е високо - клиренса е 22 сантиметра. Удивен съм от тая кола - по снега върви дори по-добре от Гранд Черокито.
Но гумата е добра, все пак напоследък е сериен победител в няколко теста за (всесезонни) гуми.
http://www.pitlane.bg/userfiles/editor/image/Vredestein%20Quatrac3.JPG
http://fotos.autozeitung.de/462x347/images/bildergalerie/2009/06/Vredestein1.jpg
http://fotos.autozeitung.de/462x347/images/bildergalerie/2009/06/Vredestein_Wi.jpg
Тази седмица ми е тръгнало да чиста по няколко часа всеки ден. Понеделника се започна с чистене на работното място. Бях нощна смяна и като се започна от 4:00 сутринта та до 8:00ч. добре че приключих. Да ама не... за да се прибера изчистих си колата и към вкъщи. Пред гаража отново с лопатата, за да вкарам колата (156цата), пред блока докато чистех 155цата направих две-три пътечки да си минавам (а и комшиите) и към 10:00 се прибрах, легнах и чак към 15:30ч станах.
Понеже не спира да вали сняг и тази сутрин пак пред гаража та на работа. От работа отивам при приятелката( че е в болнични) и опаа от два гаража нито един непочистен, а няма къде да се спира и познайте какво правих половин час ;)
Сестра ми ми звъни по-късно: "Ще излизам с малките (племенниците) и ако можеш да дойдеш да ми помогнеш, че нито с количка, никак не мога да изляза в тоя сняг".
Аз: "Идвам, какво да те правя", пред тях не може да се сетите какво правих :Д
Mind_Control
08-02-2012, 20:51
На Волвото купих всесезонни Vredestein Quatrac 3 и досега не съм имал никакви проблеми - а тук в Кокаляне снега е над 60-70 сантиметра. И с всесезонните Вредещайн върви точно колкото и абсолютно същото Волво на баща ми, но със зимни Pirelli Scorpion Ice&Snow.
Е тука малко се изхвърли.. Подготвените джипки едвам минават през 50 см сняг, ти с това Волво 70 см за нищо ги нямаш :)
А през колко време пръскаш?
Ми според зависи,значи с едно пръскане на мен ми изкара около 60 км,като усетиш,че се лизгаш,спираш,чистиш гуми,пръскаш и си в джаза.....
Истината е,че наистина до Благоевград бях добре с тва нещо,вътре в града беше лек цирк,ама аз влязох към 5 сутринта,много натрупал сняг и лед под снега.....абе почти целите гуми се бяха заровили в снега,но се прибрах благополучно и даже успях да кача колата на тротоара под нас,паркирах кат пич.....:):):)
RUNNING WILD
08-02-2012, 20:56
верно си е че всеки си усеща колата с неговите гуми,е примерно руснаците казват че Лада Нива си е Нива с нейните си гуми,има си изчисления за атмосфери тегло на кола конски сили нормално на един трактор ако му сложиш ква да е гума нема да върши работа,това за тестовете и наградите е примерно Вредещайна е на ниво ама Сава Ескимо как влиза в класацията не ми е ясно много мека и нежна гума която можеш да изтъркаш за 1 сезон и преди да я разтъпчеш не седи на пътя,тя е подходяща за малки леки малолитражки,тука за при нас с редовно неразрити улици шампиона май е Дебика Фриго става за кал,сняг,киша и за всякакво трасе,има готини модели водят ги ICE много меки гуми с дълбок графер но с тях на шосе с над 80км колата ти се мести докато не изтъркаш малко от тях,ултра грипа на Гудиър е единствената гума дето на коли с задно предаване при завой не се включва блокажа за жалост много кратък пробег като км,другият гаден момент е че като паркираш гумата ти е топла и грейне ли слънце я напича черна е и снега по нея се стича долу на вода и образува ледена кора и като се качиш да тръгнеш и боксуваш и си викаш леле кво стана ебати и гумите скапани.
---------- Post added at 18:56 ---------- Previous post was at 18:54 ----------
Е тука малко се изхвърли.. Подготвените джипки едвам минават през 50 см сняг, ти с това Волво 70 см за нищо ги нямаш :)
найстина може да мине 70 см сняг ако е с тесни гуми и снега не е улегнал ако е пухкав и не е утъпкан бута го с бронята от долу сляга и не го кантари няма съпротивление не тежи и не я спира,
petiapee
08-02-2012, 21:01
Абе въобще в този сняг нищо не помага. Аз както съм в един блок в младост и пред входа слънце не огрява никога има коловози по 25 см покрити с малко пухкав сняг и отдолу лед. Айде ходи паркирай отстрани. Имам чувството, че и с уазка да съм пак няма да се кача.
Furious 155
08-02-2012, 21:05
Съвсем нормално си е. Лично се возих в тойота терцел 4wd (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1d/Toyota_Tercel_4wd_1984.jpg), което не е 4х4 и колата прекрасно минава в 70см сняг. Единственият проблем на всеки 15м, е че отпред се събира много сняг и трябва да се спира да се разрива. И не е джип, а нормална кола комби.
RUNNING WILD
08-02-2012, 21:10
къде са па тия коловози по 25 см да хода да ти ги намаля до 17 см с бронята да има щастие,уазката минава с сигурност само по река и хлъзгави камъни налепени с мъх не драпа,по стъпала съм се качвал и слизал с нея за тестове
Mind_Control
08-02-2012, 21:12
Съвсем нормално си е. Лично се возих в тойота терцел 4wd (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1d/Toyota_Tercel_4wd_1984.jpg), което не е 4х4 и колата прекрасно минава в 70см сняг. Единственият проблем на всеки 15м, е че отпред се събира много сняг и трябва да се спира да се разрива. И не е джип, а нормална кола комби.
Е така де... през 15 метра слизаш и чистиш, даже бих казал през 5, защото за толкова ще ти стигне засилката преди пак да заореш :) а 4wd, означава 4 задвижващи колела!! Та незнам защо си мислиш, че не е 4х4. Въпреки това силно ме съмнява да може да преодолее 70 см, защото това ще ти стига до предното стъкло.
На Волвото купих всесезонни Vredestein Quatrac 3 и досега не съм имал никакви проблеми - а тук в Кокаляне снега е над 60-70 сантиметра. И с всесезонните Вредещайн върви точно колкото и абсолютно същото Волво на баща ми......
+1,мисля,че и в друга тема писахме за тези гуми,наистина са много добри.....
RUNNING WILD
08-02-2012, 21:23
http://www.youtube.com/watch?v=gEfHBsyugkw&feature=related е тия не слизат да чистят те ти не може ли
CrazyElement
09-02-2012, 02:09
разбирам не споря с тестовете но зимата нямаш еднаква пътна настилка на всякъде да не говоря че се сменя обстановката като температура и настилка през часове,вземи си 2 нови прехвалени Контиентал т 810 дето взима наградите и ако стигнеш го главната улица ако излезеш от кварталните ще черпя, тази гума не може да загребе и изхвърли сняг и киша има прав канал нарязан не може да пропадне гумата да изгребе това което е под нея и се държи добре само на мокро нищо друго,важна е шарката и разположението на грайферите построяването и как стъпва на пътя не марката всички слагат конци и телове,руснаците също имат добри зимни гуми за джипове и коли пък ги няма по тестовете,
Ок , а какво ти е мнението за Michelin Alpin A4?
old alfist
09-02-2012, 02:16
Така, ами - вчерах гледах по малките улици на една джипка как и се въртят и четирите колела и тя не мърда, защото са много отворени - купили си коли за десетки или стотици хиляди лева, а се циганят да си купят зимни гуми.
RUNNING WILD
09-02-2012, 02:21
алпин знам какво ама а3 за другото а4 не знам,абе легенда е,по принцип качествените производители-Мишлен слоевете на гумата са различни при износване като я търкаш през 2 мм има разлика наслоени са,една от гумите с възможно най дълъг живот и пробег,слаби странични бордове напукват се след 2 години,абе тва е фирмата дето покрива всичко гумено от колела за детски колички до самолетни гуми и трактори,не робувам на марки,ужасно добро впечатление ми направи преди 2 зими карах една кола с биеф гудрич модел G-FORCE ми да ти кажа задържа на лед по наклон спира не се базикам не прикопва при тръгване,тая гума е недооценена иначе като шарка е близо до ултра грипа мене ме изкефи максимално ужасно добро нещо,има попадения ама проблема е че всеки гумаджия си хвали стоката и фирмата вносител с която работи,не ми дреме кой какво продава само от опити лични се убеждавам и с различни коли.
old alfist
09-02-2012, 02:24
алпин знам какво ама а3 за другото а4 не знам,абе легенда е,по принцип качествените производители-Мишлен слоевете на гумата са различни при износване като я търкаш през 2 мм има разлика наслоени са,една от гумите с възможно най дълъг живот и пробег,слаби странични бордове напукват се след 2 години,абе тва е фирмата дето покрива всичко гумено от колела за детски колички до самолетни гуми и трактори,не робувам на марки,ужасно добро впечатление ми направи преди 2 зими карах една кола с биеф гудрич модел G-FORCE ми да ти кажа задържа на лед по наклон спира не се базикам не прикопва при тръгване,тая гума е недооценена иначе като шарка е близо до ултра грипа мене ме изкефи максимално ужасно добро нещо,има попадения ама проблема е че всеки гумаджия си хвали стоката и фирмата вносител с която работи,не ми дреме кой какво продава само от опити лични се убеждавам и с различни коли.
Аз съм с А4 на Мишлен, миналата зима ги купих - перфектни са и тук в тази тема пуснах една снимка.
RUNNING WILD
09-02-2012, 02:35
а така така се събират мнения и препоръки не от тестове и рекламки лошото е че 5 фирми се боричкат да те подхлъзнат постоянно,хората не проумяват че дори от сняг до сняг има разлика и от лед до лед,като се стопли минус 1-2 градуса леда е адски хлъзгав от горе има вода и като има снежец забрави,като спече на минус 10 той изсъхва от горе колкото е по студено толкова по не се хлъзга абе не може да кажеш ей това работи на всякъде аз минах другият си остана там щото другият път другият ще мине ти ще останеш.
CrazyElement
09-02-2012, 02:52
Абе проходимост уникална! особедно ако са нови и от коловоз се опитх да излезна предните излезнаха лесно ама задните като се закопаха а те галоши на 4год и трябваше малко помощ от пасажерите и излезна иначе на сняг да си катери без проблем, на лед също съм доволен драпа спира но има какво да се желае още на лед! Иначе си прав за слабите бордове съгласен, цепнах я много лошо лявата на 1 дупка с скорост от около 50км/ч и се спука :(
RUNNING WILD
09-02-2012, 09:45
на теб ли ти пращах капачката преди време даже и пари не съм ти взел имаш да черпиш :) не пиша неща дето не знам и не съм сигурен в тях.
Аз съм с А4 на Мишлен, миналата зима ги купих - перфектни са и тук в тази тема пуснах една снимка.
Аз па зимата си карам с Gislaved и съм много доволен от тях... и от Uniroyal съм доволен, както от зимните, така и от летните...
Аз 2-ра година карам с http://www.avtogumi.bg/watermark/image.php?/home/avtogumi/public_html/oscommerce/images/gumi/big/big_gforcewinter.gif тези гуми и съм изключително доволен
old alfist
09-02-2012, 10:56
Аз 2-ра година карам с http://www.avtogumi.bg/watermark/image.php?/home/avtogumi/public_html/oscommerce/images/gumi/big/big_gforcewinter.gif тези гуми и съм изключително доволен
На новата служебна кола са такива и хич не сме доволни от тях.
CrazyElement
09-02-2012, 16:19
на теб ли ти пращах капачката преди време даже и пари не съм ти взел имаш да черпиш :) не пиша неща дето не знам и не съм сигурен в тях.
На мене , ще черпя стига да се засечем някъде :). То перфектна гума според мен няма , днеска на 1 улица се засякохме с 1 голфче и коловоз няма на къде момето с голфа реши че кара снегорин и се наби извънколовоза в 1 преспа и заседна :) и няма мърдане напред назад върти си на 1 място, гледам я като мойте гуми същите мишелинки помолих там едни хора дадоха ми голяма лопата изкопах я и излезна , та така де мисълта ми е да се набиеш в много сняг няма мърдане, като цяло съм доволен от мишелина драпат, ама това е ще имат наистина слаби бордове и лесно се пукат , което не е много оферта , защото пътищата в БГ няма как просто да не влезниш в дупка :bg:
Аз съм с обикновен Семперит за сняг и през 20-25 см сняг си пердаша без вериги.:drinking:
dimitar_vd62
09-02-2012, 18:07
Не знам, ама тука какви убави дупки се отвориха, пътищата изсъхнаха и оле майко...
Ти да видиш на София околовръстното.....
Май ще си търся стара Волга, Варшава или друг БТР.
На околовръстното не знам, ама на Цариградско малко след Горубляне посока Орлов мост има такъв "легнал полицай", че жална ми майка. Колицата не знам как издържа на преминаването му с 70-80км/ч, на мен лошо ми стана.
Сутринта се започна, снегорините се бяха "постарали" с чистенето и имаше такива ледени блокове, че си откачих бронята и кората под двигателя, след това и на Цариградско...
RUNNING WILD
09-02-2012, 19:50
Ти да видиш на София околовръстното.....
Май ще си търся стара Волга, Варшава или друг БТР.
вчера скочих в тая дето е между сфетофара на Суходол и седи от дясно посока сфетофара Овча купел на 200 метра преди Овча не ми се верваше не и се виждаше дъното
Alexanderbb
09-02-2012, 20:48
вчера скочих в тая дето е между сфетофара на Суходол и седи от дясно посока сфетофара Овча купел на 200 метра преди Овча не ми се верваше не и се виждаше дъното
Teзи дупки са там на всеки 6 месеца. Как пък на можаха да ги оправят веднъж за винаги. Предполагам че досега за ремонта им са похарчени пари за 100 м магистрала. А в тази дето е след моста над линията съм кривил джанта още на Ладата
RUNNING WILD
09-02-2012, 21:41
Teзи дупки са там на всеки 6 месеца. Как пък на можаха да ги оправят веднъж за винаги. Предполагам че досега за ремонта им са похарчени пари за 100 м магистрала. А в тази дето е след моста над линията съм кривил джанта още на Ладата
ама точно след моста над линията се пада в дясното платно скачаш с предно и задно ляво по към средата е изнесена,аз съм много дебели гуми бордовете и ги помпам на 4 атмосфери нема шанс отскача само
old alfist
10-02-2012, 00:56
Тази вечер не можах да изкача един много стръмен баир, колкото и да се опитвах да галя педала на газта, а един бавнооборотен умрял автомобил от бившето соц.общество го направи.
CrazyElement
10-02-2012, 05:00
Ами и аз имам някаква теория , че по бавните коли зимата са по-добре не знам дали съм прав, ама като дойде повечко сила на предните колела и като прибавим лекия 2.0 ТС мотор и става приятно изживяване :) , макарче за момента съм доволен драпам си мойта улица не е много стръмна и това ми трябва за сега :)
Тази вечер не можах да изкача един много стръмен баир, колкото и да се опитвах да галя педала на газта, а един бавнооборотен умрял автомобил от бившето соц.общество го направи.
А пробва ли на задна да качиш баира ?
RUNNING WILD
10-02-2012, 09:15
Ами и аз имам някаква теория , че по бавните коли зимата са по-добре не знам дали съм прав, ама като дойде повечко сила на предните колела и като прибавим лекия 2.0 ТС мотор и става приятно изживяване :) , макарче за момента съм доволен драпам си мойта улица не е много стръмна и това ми трябва за сега :)
това са глупости с бавните коли и зимата,те ни завиждат за предното предаване и големите мотори и си вика аз съм с 1.3 мотор с задно ех да бях сега с 2.0 с предно щяха да видят,винаги големият мотор е предимство,оня ден в тия коловози дето ги пресичам нарязвам ги как си искам един съсед с чисто нови гуми той само ми хвали руските коли -жигулите колко са проходими зимата е не може да я вкара на задна в 10 часа вечертта минах случайно от там и го гледам седи и се клати,викам кво стана бе колко пъти мина от тука се не слизаш от тая жигула се в нея те заварвам не можете да се разделите като тръгнеш да паркираш,аз и по риби съм бутал толко много москвичи и жигули и кво ли не закъсваха на всякъде ти караш ли си алфата с 2 чувала цимент от зад...
Моята не е бавна, ама миналата седмица в леда извлякох от паркинга на завода и дърпах да запалят , последователно два Пасата, БМВ и Мерцедес.:Lkingsmiley:
Довечера или утре, чакам някой с кола като нашите да дойде в Младост 2 и да паркира на паркинга пред блока, в който живея :) Чета, че много от вас са като джипове в това време- ами заповядайте :).
Да уточня само, че със 159-ката не мога да мина по тая улица, защото "ляга по корем". 156-цата е вагонче и е доста по-висока от 159, но и тя се "влачи", стържейки яко отдолу.
Да направиш перпендикулярно паркиране без бутане и без да счупиш кора или броня е почти невъзможно.
А сега даже е по-добре, защото камионите от "Чистота" са поразбили коловоза. Иначе отдолу е лед, а снега е доволно набит и напластен отстрани.
Ето - вие сте на ход :) .
и пред нас ни тормози 1 подобен коловоз, че даже и по-дълбок
запознаваме се с комшиите, че вечер дружно се паркира само с бутане
Баси, Фандъкова не чисти ли улиците на най-хубавия град ? :big_whoops:
Почти всички квартални улици са в това положение... :)
и пред нас ни тормози 1 подобен коловоз, че даже и по-дълбок
запознаваме се с комшиите, че вечер дружно се паркира само с бутане
Хехе, да забелязваш следи от излизане от коловоза ;) ?
Освен на едно-две по-широки места, другаде е невъзможно да извадиш колата от коловоза, без да я счупиш. Колата ляга "по корем" и на броня, и няма мърдане. Снимките не дават добра представа за височината(дълбочината) на коловоза. На местата за паркиране стоят коли, които не се вадят, или СУВ-ове, но е факт, че има празни паркоместа, които не се ползват не защото няма кой - просто е невъзможно. В същото време по някои улички, където няма такива коловози е борба за място :). Красота...
Alexanderbb
10-02-2012, 13:40
И пред нас е така. Добре че стегна и натрупания сняг около коловоза позволява да се кара върху него без да поддава и има място от паркираните коли. А и съм си издълбал едно стъпало и вечер се паркирам през него. :big_whoops:
RUNNING WILD
10-02-2012, 13:55
Довечера или утре, чакам някой с кола като нашите да дойде в Младост 2 и да паркира на паркинга пред блока, в който живея :) Чета, че много от вас са като джипове в това време- ами заповядайте :).
Да уточня само, че със 159-ката не мога да мина по тая улица, защото "ляга по корем". 156-цата е вагонче и е доста по-висока от 159, но и тя се "влачи", стържейки яко отдолу.
Да направиш перпендикулярно паркиране без бутане и без да счупиш кора или броня е почти невъзможно.
А сега даже е по-добре, защото камионите от "Чистота" са поразбили коловоза. Иначе отдолу е лед, а снега е доволно набит и напластен отстрани.
пред вас е верно красота не се награвя от слънцето и нема наклон сега в момента има прясна следа по средата от поредното гърне се е влачило,ама щи кажа една още по добра улица на 209 ти като караш покрай 209 ти и 208 надолу завий на ляво преди ХРАНС кОМЕРС ще се очароваш :) аз си го газя на 2 ра тоя коловоз без проблем вашия малко подскачам и краката ми играят танго от стъргането ма съм на 205/60/16
CrazyElement
10-02-2012, 18:50
Ами изчистете малко бре пред блока ви е.... тя и мойта улица е коловоз ама до моя гараж е равна .... Иначе има начин да мина от там с лопата и доста сол :)
digitalundgrd
10-02-2012, 19:35
Почти всички квартални улици са в това положение... :)
И в жк. Надежда е така:repuke: Огромни коловози, лед под снега, ледени буци итн. С алфата съм като снегорин. Карам с 5км/ч и ме боли сърцето като чувам как "ора" в коловоза. На другата кола в семейството (пежо 206) успях да потроша кората под мотора... абе приказка....
Ами изчистете малко бре пред блока ви е.... тя и мойта улица е коловоз ама до моя гараж е равна .... Иначе има начин да мина от там с лопата и доста сол :)
Те за това пуснах темата!:kiss:
Всеки се оплаква, ама никой не хваща лопатата.
Все чакаме Годо.
Аз чистя редовно паркинга и тротоара пред блока, въпреки, че изобщо нямам лична полза от това.
Иначе Багера много добре знае, че моята си цапа съвсем свободно по попдобни на неговия паркинг, че и на по-тежки трасета!:grin:
old alfist
11-02-2012, 01:34
Те за това пуснах темата!:kiss:
Всеки се оплаква, ама никой не хваща лопатата.
Все чакаме Годо.
Аз чистя редовно паркинга и тротоара пред блока, въпреки, че изобщо нямам лична полза от това.
Иначе Багера много добре знае, че моята си цапа съвсем свободно по попдобни на неговия паркинг, че и на по-тежки трасета!:grin:
Ми, ние добре си чистим снега пред нашите си места или собствености, но го хвърляме на улицата и го натрупваме, а като няма кой да го махне оттам пак си го газим и идва един момент, че не можем да си ползваме изчистеното.
Аз лично не го хвърлям на улицата, а го трупам на купчини, но масово "чистят" като изхвърлят снега на почистената улица. Такива са за директно:smackbum:
Furious 155
11-02-2012, 13:49
И при мен в Младост 3 е на коловози с обледена основа и стени и ми отнема поне няколко опита да се измъкна от коловоза, за перепендикулярно паркиране. Не минава без въртене на гуми и подпиране на праговете и тръбите на генерацията, но снишената ми 155-ца го понася геройски... проблем ми е че се натрупа доста лед в задните калници и колата се движи като трупче на неравностите отзад и хич не е кеф...
А в допълнение да кажа, че и налягането с гумите е от огромно значение за борбата с леда и снега. Половин атмосфера по-малко помага, особенно на високи гуми!
Аз ловя лопатата и излизам!
Някой друг желаещ!?
Jivko7777
11-02-2012, 17:30
Зимата в Япония и 20 метра сняг :
http://1.bp.blogspot.com/_jRRL0p_4W9I/TSTIOSw5TsI/AAAAAAAAGdg/5VLU65Y8vgA/s400/20-meter-snow-roads-in-Japan-003.jpg
Батка това е фотошоп бе :) Тия дървета боровете корените от върха на пряспата ли им почват :tooth: при толкова сняг трябва ни едно дърво да се показва даже :)
digitalundgrd
11-02-2012, 17:35
Фотошоп или не, много, много далече сме от нормалните държави.
CrazyElement
11-02-2012, 17:35
Ми, ние добре си чистим снега пред нашите си места или собствености, но го хвърляме на улицата и го натрупваме, а като няма кой да го махне оттам пак си го газим и идва един момент, че не можем да си ползваме изчистеното.
Ами трупаш настрани да не пречи на никой , не като вчера 1 пич , така хубаво си чисти колата и около нея и така мошно хвърляяя хвърляяя на пътя и аз свалям прозореца и му викам браво бе "колега" ай сега ела да буташ ... Та тъйде винаги може да се хвърли така , че да не пречи на никой ама това е най - тъпото да чистиш и да мяташ на пътя...
Пак заваля сега, е тая зима зимните гуми са добър избор:yes:
Furious 155
12-02-2012, 02:12
Пак заваля сега, е тая зима зимните гуми са добър избор:yes:С шипове да!
nightroller
12-02-2012, 02:18
Пак заваля сега, е тая зима зимните гуми са добър избор:yes:
прогнозите според Гугъл уитър форкаст са за валеж на сняг до сряда и 40 см. покривка върху това което имаме сега - Алфа а :) а да видите сега Алфа в понеделник паля Мерцедеса и го карам него, че няма прокопсвация :):)
Alexanderbb
12-02-2012, 11:56
Ами трупаш настрани да не пречи на никой , не като вчера 1 пич , така хубаво си чисти колата и около нея и така мошно хвърляяя хвърляяя на пътя и аз свалям прозореца и му викам браво бе "колега" ай сега ела да буташ ... Та тъйде винаги може да се хвърли така , че да не пречи на никой ама това е най - тъпото да чистиш и да мяташ на пътя...
Интересно пък къде е това настрани след като чистиш паркинга обаче не трябва да слагаш на тротоара и на улицата.
Както и да е сутринта реших да извадя лопатата и да поразровя коловозите пред входа. 40 минути си поиграх под погледите на съседите. Никой не помогна. Обаче моментално щом видяха малко поразчистено се хвърлиха да си докарват колите. Нищо не искам да кажа ама на единия номера му започва със СО на другия с У а на третия с РВ. Чак драго ми стана като потънаха докато се опитваха да се наместят
Furious 155
12-02-2012, 13:06
прогнозите според Гугъл уитър форкаст са за валеж на сняг до сряда и 40 см. покривка върху това което имаме сега - Алфа а :) а да видите сега Алфа в понеделник паля Мерцедеса и го карам него, че няма прокопсвация :):)До вкъщи един Е клас от 2000-та го вадиха над 30 мин и то от това че беше излязъл от коловоза... не мърдаше и сантиметър повечето време.
nikolaaaay
12-02-2012, 23:21
Никой не помогна. Обаче моментално щом видяха малко поразчистено се хвърлиха да си докарват колите. Нищо не искам да кажа ама на единия номера му започва със СО на другия с У а на третия с РВ.
При нас беше същата работа. Хванахме се 5 човека и изчистихме коловозите пред входа и няколко места за паркиране. Още същия ден се домъкнаха съседите, които иначе хитро гледаха през прозореца докато се чистеше. Тъпа работа българска. Палим си съединителите в кишата, чупим си броните, но няма да излезем да изчистим снега пред блока. То не е и толкова много сняг. За нула време ще го изчистим ако всеки се напъне малко.
youtube (http://www.youtube.com/watch?v=zZeGekZjx0o)
RUNNING WILD
13-02-2012, 15:46
Интересно пък къде е това настрани след като чистиш паркинга обаче не трябва да слагаш на тротоара и на улицата.
Както и да е сутринта реших да извадя лопатата и да поразровя коловозите пред входа. 40 минути си поиграх под погледите на съседите. Никой не помогна. Обаче моментално щом видяха малко поразчистено се хвърлиха да си докарват колите. Нищо не искам да кажа ама на единия номера му започва със СО на другия с У а на третия с РВ. Чак драго ми стана като потънаха докато се опитваха да се наместят
нито един селянин или който е на квартира от нашият блок никога не слезе да направи оборка да посади или да чисти сняг по пътеките НИКОГА те са с привилегия всичко им е даром щом са в София,през 2 дена слизам да чистя правя пътеки от всички входове рина на всякъде само Ива Екимова слезе с лопата да рине с мене ако е кифла на екрана като я гледаш,това е от цял блок дни наред,кой си е европец си е еропеец кой си живее в соца да си седи там,е са се прибирам апвам ма в 16.30 слизам да рина пак ебати скотовете за хлеб нема да има от къде да мине да си купи и ще вика хеликоптер и всички са му виновни ма 15 минути усилие нема да положи за него и за близките му е тва е от събота от Плана имам едни познати фермери и нема мърдане и се качваме да им помагаме да си направят път до шосето са 800 метра не ме питай жените не могат да мятат сняг на високо а има трасета по наклона преди гората снега минава 2 метра дето трябва да преметнеш за 1 час си капнал и то леден вятър и на минус 11 беше
Linkestis
13-02-2012, 19:21
Аз пък съм блокиран от два дни.Пътищата са затворени и кмета е обявил бедствено положение.Добре че има ток....на места снега достига 1.80м.
Аз такава зима и в Донецк не съм виждал.Обаждах се сто пъти на 112,или не вдигат или казват че нямало машини :(
thecleaner
13-02-2012, 19:30
Аз пък съм блокиран от два дни.Пътищата са затворени и кмета е обявил бедствено положение.Добре че има ток....на места снега достига 1.80м.
Аз такава зима и в Донецк не съм виждал.Обаждах се сто пъти на 112,или не вдигат или казват че нямало машини :(
Казах ти да си купиш къща на Палма де Майорка ти не, в Храбърско ще е :) Те ти са.
Linkestis
13-02-2012, 21:07
:) С целият си акъл реших следобед да мина през полето до магистралата.Ама не стана има преспи почти до врата ми :) Та си оставам тук поне още два дни.
Лошото е че с лопатата не става :)
В Палма..пък много горещо мноо че се потим
Linkestis
14-02-2012, 00:47
Тук няма фотошоп :)
13.02.2012г. 23.30 часа
88597