Log in

View Full Version : Рейка 166

silversnake
25-01-2012, 16:06
Колеги, не се натъкнах на инфо по въпроса който ме интересува, а именно: кормилните рейки на 166 и 156 еднакви ли са - имам предвид размери, устройство, захващане /като нямам предвид дължини и размери на накрайниците/.
...Имам известен проблем с десния отсек - отчетлив луфт /хлопане/ откъм втулката където се завива вътрешния накрайник, без течове засега...Това колело бая бой отнесе тия години, но и амортисьорите ми бяха доста зле:neutral: Четох за колега със 156, който си е изработил изядените вътрешни втулки /тефлон или нещо подобно/ от полиамид и е решил проблема с луфта. Питам защото имам достъп до рейка от 156 и ако са идентични тези втулки, да ги изработя авансово /вкл.външната метална за всеки случай/. Ще ми се да избегна варианта колата да виси на трупчета докато "работливите" стругари на местно ниво ме мотаят.:)
Благодаря Ви предварително.

Bobo
25-01-2012, 16:12
Колеги, не се натъкнах на инфо по въпроса който ме интересува, а именно: кормилните рейки на 166 и 156 еднакви ли са - имам предвид размери, устройство, захващане /като нямам предвид дължини и размери на накрайниците/.
...Имам известен проблем с десния отсек - отчетлив луфт /хлопане/ откъм втулката където се завива вътрешния накрайник, без течове засега...Това колело бая бой отнесе тия години, но и амортисьорите ми бяха доста зле:neutral: Четох за колега със 156, който си е изработил изядените вътрешни втулки /тефлон или нещо подобно/ от полиамид и е решил проблема с луфта. Питам защото имам достъп до рейка от 156 и ако са идентични тези втулки, да ги изработя авансово /вкл.външната метална за всеки случай/. Ще ми се да избегна варианта колата да виси на трупчета докато "работливите" стругари на местно ниво ме мотаят.:)
Благодаря Ви предварително.

Доста са различни рейките ;)

silversnake
25-01-2012, 18:33
Благодаря, колега. :cheers:
Минавам на план Б - сваляне и работа по оригинал.

Pepko-Bepko
25-01-2012, 19:18
Търси рейка от капа

silversnake
25-01-2012, 20:23
То май доста нещица са взаимозаменяеми с Ланчата. Ще ми е от полза, но дано скоро не обикалям по моргите и сервизите, че на база окачване бая я поглезих около празниците:brickwall:. Рейката не е за рециклаж, няма други симптоми, освен луфта вдясно.

ecotronic
25-01-2012, 21:01
Трябва да вземеш мерки за да елиминираш въпросния луфт, защото предполагам знаеш, какво следва - теч на хидравлична течност.

nightroller
26-01-2012, 13:25
Колега, рейки се рециклират перфектно в Техническия Университет катедра "Хидравлика и пневматика" май беше, ако искаш ще питам подробности и ще взема контакти.

silversnake
26-01-2012, 15:32
Трябва да вземеш мерки за да елиминираш въпросния луфт, защото предполагам знаеш, какво следва - теч на хидравлична течност.
Знам. Тия дни се заемам. Още повече че доста отчетливо взе да се чува по неравности... И след като си вложил пари всичко да е бетон, почва доста да дразни слуха...То както е тръгнало...Ентусиазъм и пари да имаш.

Колега, рейки се рециклират перфектно в Техническия Университет катедра "Хидравлика и пневматика" май беше, ако искаш ще питам подробности и ще взема контакти.
Благодаря, колега, такава информация никога не е излишна. Тук на местно ниво, има един човек който с това се занимава /Криводол/, че и 2 год. гаранция дава...Но не съм ползвал услугите му.

Bobo
26-01-2012, 18:51

Да и ги питай кога са трезвени, пък дано ги уцели ;)

nightroller
27-01-2012, 02:29
Да и ги питай кога са трезвени, пък дано ги уцели ;)
ахахахаааа Бобо - тва е сложен въпрос :):) трезвени - те ахахахахаааааа :):)

Bobo
30-01-2012, 21:42
ахахахаааа Бобо - тва е сложен въпрос :):) трезвени - те ахахахахаааааа :):)

Ти се смееш ма на едно боксерче толко беха пияни че му върнаха рейка от корса :cheers:След скандал се оправдаха че след 17:00 немало трезвени било късно:) Аз там не стъпвам вече ;)

silversnake
31-01-2012, 17:45
Ако трудът струва кило ракия, определено си заслужава риска:clap2:...

ecotronic
31-01-2012, 17:52
Ако трудът струва кило ракия, определено си заслужава риска:clap2:...

Познавам хора, които на няколко ракии вършат по-качествено работа отколкото на трезво.:cheers: