PDA

View Full Version : малки свещи Бош за ТС

emilio
03-11-2006, 16:20
Искам да повдигна един такъв въпрос във форумното пространство. Някой изпробвал ли е производството на Бош на малки свещи за ТС на цена 10лв. за бройка с гаранция 40000 км и какви са отзивите?

Bobo
03-11-2006, 17:30
Искам да повдигна един такъв въпрос във форумното пространство. Някой изпробвал ли е производството на Бош на малки свещи за ТС на цена 10лв. за бройка с гаранция 40000 км и какви са отзивите?

Ами само ми кажи ква е тая "гаранция" и кой я дава :?:

ne0
03-11-2006, 18:10
Може да не съм навътре в нещата все още ама от опита, който имам с колите всичко зависи от парите (естествено има ментета на цената на оригинала). Beru, Brisck и NGK са всещите, ако успееш да набараш истински Шампион също стават. За Алфите мисля, че важат тези правила. Иначе колите вървят и със свещи за по 5 лева сигурно ама ще ти се е*е мамата от диагностики и търсене на проблеми.

emilio
03-11-2006, 18:17
това за гаранцията все едно не съм го писал... Какви проблеми могат да направят малките свещи,ако не са добри?

Ivo Skoklev
03-11-2006, 18:22
Като искаш гаранция си сложи Платинени NGK или Iridium...Ако имаш излишни пари,разбира се...

gigi
03-11-2006, 23:57
Нещо тая цена е доста притеснителна. :roll: иначе колкото са важни големите толкова и малките а не както мислат повечето "майстори" че малките били само за фасон :evil:

boian
04-11-2006, 18:19
Че Бош откога правят малки свещи за Алфа TS. Лятото като ги питах ми казаха, че нямало да произвеждат. А иначе на боксера му изфърлих голден лоджа за има-няма 1000км и му сложих Бош и нема проблеми. А като се замисля, че на TS сложих Шампион произведени в USA и майстора малко им пооправи разстоянията преди да ги сложи, май и тях ша фърлам и ще слагам Бош

emilio
05-11-2006, 12:53
сервизния техник на Бош ми каза,че от месец някъде са ги пуснали на пазара и дори ми показа свеща как изглежда...то не че може да се разбере нещо по вида,ама поне ги видях,че ги има...не се измислица

Kamen
06-11-2006, 14:22
Моите всичките свещи ги смених със свещи на BOSH и нямам никакви проблеми. Сменяй смело само внимавай да не са менте. АКо са истински BOSH няма да имаш проблем.

boian
06-11-2006, 23:57
Днес ходих и питах Галин /техника/ и в момента нямат малки свещи, а иначе почнали да ги произвеждат отскоро. А по-оригинални от техните не съм виждал с тоз холограмен знак

proper
07-11-2006, 13:41
Днес ходих и питах Галин /техника/ и в момента нямат малки свещи, а иначе почнали да ги произвеждат отскоро. А по-оригинални от техните не съм виждал с тоз холограмен знак

на мен ми ги препоръчваха още преди 2 месеца като добри ?!?! тва беше като сменяхме с Насо великите сонди..... но така и не се реших понеже съветите бяха да не взимам, май само Еньо беше леко по-оптимист че може и да са ок... би било добре да са хубави.... да има и нещо ефтино за наще коли ебаси.... коледа идва :)

Bobo
07-11-2006, 16:56
Моите всичките свещи ги смених със свещи на BOSH и нямам никакви проблеми. Сменяй смело само внимавай да не са менте. АКо са истински BOSH няма да имаш проблем.

А ти не се ли оплакваше че имаш некви ядове с колата :?:

boian
07-11-2006, 18:46
Мисля че нещо не му се ускоряваше добре колата, сравнено с Рено 19, ама що трябва проблема да му е от свещите. Аз като видях Шампиона дето го сложих, бая ми мяза на ментак, че ще видим. Засега нямам оплаквания от колата след почистването на дебитомера, моторчето за ПХ, смяната на сонда, масло, и презацепване на ангренажния ремък /bobo да е жив и здрав!/. И май че гръцкия бензин от Еко-то е по-добър.

Kamen
08-11-2006, 22:32

Ядовете по колата се оказаха от подпушени дюзи а не от свещите.

Mury
09-11-2006, 14:49

Ядовете по колата се оказаха от подпушени дюзи а не от свещите.

От какви дюзи :?: :idea: :shock:

Kamen
10-11-2006, 08:44
Тези които впръскват горивото.

killuminati
12-05-2012, 12:53
Аз се бях засилил да взимам Champion , но ми препоръчаха bosch FR 7DC+ (големите). По производство са руски и съм много доволен.Тия малките Бош бяха свършили и сега ги издирвам тях. Както се казва по всички теми - важното е да не попаднеш на ментета!

nikit087
12-05-2012, 15:13
Аз вчера ходих в Алфа Ромео Варна на диагностика,оказа се че имам за смяна дебитомер,смених го и всичко е ок...Но там питах за свещи какви да сложи и ми препоръчаха NJK били по 15 лева свеща....Казаха,че с тях нямало да има проблеми,само че не са иридиум ами обикновени :)

Hineca
14-05-2012, 01:28
аз карам с малки свещи бош от 2-3 години не са лоши с холограмче си бяха чаках за доставката седмица а за НЖК мисля че за 15 лв са ментак защото за тях ми искаха по 58 лв броика аз съм от плевен

nikolchoni
14-05-2012, 09:22
Колеги, споделете модела на малките свещи бош. Стана ми интересно, защото моите скоро ще станат на 50 хил. и колкото и да са оригинални ще искат смяна, а пак да дам една торба пари не ми се ще :)

Majed_146
14-05-2012, 20:12
Колега, Вземи си Денсо иридум комплект и забравяш за проблемите, с тях съм вече над 40хил - и на газ, няма проблем

поздрави