PDA

View Full Version : За цигарите !!!

Pages : [1] 2 3

Orm
29-01-2012, 11:12
Момчета исках да питам колко време му трябва на организма да се възстанови след 10-15 години тровене с цигари :) . И дали изобщо ще се възстанови изцяло ???

Знам че мога да чукна в гугъл и ще излязат хиляди мнения , ама аз бих искал някой по запознат ( ако имаме лекар тука :)) да ми отговори .Ами това е!

mordohy
29-01-2012, 11:34
На твоите години и същия стаж, само след три дена имаше поразителна разлика.
Лошото е като станеш на моите години и имаш 35 години стаж като пушач.
Не пуша вече почти 5 месеца, а още нямам подобрение.
Още от време на време храча катрани. Още дробовете са ми черни на рентгена.
Освен това качих много килограми, а още не мога да ги сваля. Това е люта борба, защото имам чувството, че ще се задуша от сланини. Още не се отказвам и вече имам някоя и друга победа, но е много по-трудно, отколкото на твоята възраст.
От друга страна, забравих какво е това да те боли глава. Забравих какво е това махмурлук. Започнах да надушвам неща, които отдавна бях забравил. За финансовата част изобщо не говоря, защото 300 лева са си 300, но има и други, скрити разходи.
Като друг ефект мога да посоча засилената потентност. Все едно съм на 20-25.
Жена ми не може да си обуе гащите от мене.:cheers:

Накратко- МАХАЙ ГИ!

fred
29-01-2012, 11:56
Цигарите са пълна гадост.То аз и сега паля по една две, може и три да кажем в месеца, ама мога и да не ги паля.
Тия възстановявания не са ясни-но колкото по рано ги спреш, толкова по добре.

Mind_Control
29-01-2012, 12:18
Цигарите са пълна гадост.То аз и сега паля по една две, може и три да кажем в месеца, ама мога и да не ги паля.

Само си мислиш, че можеш, сам признаваш, че не можеш :)

vovata
29-01-2012, 14:59
Вече 13 месеца непуша. Както казва колегата,почнах да надушвам повече да се чуствам по-добре.
Мисля,че трябва около година за възтановяване.

Големия минус е качването на килограми, трябва при спиране на цигарите, моментално някаква диета.
Аз продължих да ям както съм ял преди и последицата е неусетно + 14 кг . Сега се мъча да свалям.

rusiq86
29-01-2012, 15:09
Най-омразната за мен миризма е от цигарен дим.
- ръцете ти миришат, пръстите ти пожълтяват
- потентността ти заслабва
- целият миришеш на фасове
- забите пожълтяват
- дробовете се влошават

Нз как хората си го причиняват това. Мн мразя на заведение като ходя и после чак ми се повръща. След танци-манци и като се прибера и си взема душ, само при намокряне на косата ми, водата която се стича по лицето и започва да ми люти на очите.
Нямам търпение да се забравни пушенето в заведения, ресторанти и дикотеки.

Това да запалиш цигара в някой ресторант, докато се храни някой е отвратителен навик.

Аз пуша само пури с някое питие, ма веднъж на 2-3 седмици да се случва ей така за отмора!

nickyto
29-01-2012, 16:38
Аз не пуша вече 5 години. Мисля, че най-трудно се преодолява навика да запалиш... а килограмите... да в началото се качват, но след първата година всичко се оправя. :-):-):-)

ФЕРАРИСТ
29-01-2012, 16:54
Момчета исках да питам колко време му трябва на организма да се възстанови след 10-15 години тровене с цигари :) . И дали изобщо ще се възстанови изцяло ???
Трудно е да се каже, мисля че дори и лекар би не бил особенно точен......с мен ситуацията беше такава - от 1987 до 2001 пушех яко,(87ма бях 7 клас), в тийнейдж възраста си пушех още по яко, в комбинация с яко пиене(без да съм алкохолик, просто носех), спортувах и на всичкото отгоре.....след като ги спрях(алкохола тоже), забелязах след 4-5 месеца че при бягане въздуха ми стига за много повече време отколкото преди......
Т.е при мен след тва време имаше подобрение, тва че не се изчиствал организма са пълни глупости, ако беше така отдавна да се е тръшнал маса народ.....

trustworthy
29-01-2012, 17:30
За какво ти е да ти се възстанови организмът?? Така или иначе ще се мре ;)

Аз продължавам да си пуша, когато ми с епуши. Пия, когато ми се пие. Ям каквото ми падне и колкото ми се яде, докато мога.
Утре ще ме сгази кола или ще падне самолет, докато съм в него. Трябва да сме оптимисти :coolio:

Кайо
29-01-2012, 17:48

Аз продължавам да си пуша, когато ми с епуши. Пия, когато ми се пие. Ям каквото ми падне и колкото ми се яде, докато мога.
Утре ще ме сгази кола или ще падне самолет, докато съм в него. Трябва да сме оптимисти :coolio:

Хахахахахаха,това е като моето мислене по темата :):):)

---------- Post added at 17:48 ---------- Previous post was at 17:36 ----------

Пуша редовно и от малък,от 14 годишен,до преди 6-7 години пушех по 2 пакета и на ден,последните 6-7 години пуша само пурети и пури,пакет от 20 пурети за 2 дена и 2-3 пури седмично.
Странното е,че винаги,когато съм правил ренгенова снимка на дробовете докторите са ми казвали,че имам дробове на непушач,даже са ме питали дали пуша,от 3 години не съм правил снимка.
След преминаването от цигари към пури и пурети определено дишам по-добре и махмурлука е по-лек,представям си какво ще е ако спра да пуша,сигурно ще литна.......но ми харесва да пуша:smoke::smoke::smoke:
Вредно е,разход е,някой ден може и да спра пушенето........

ФЕРАРИСТ
29-01-2012, 17:53

Аз мисля да поживея още едни 60на години.....минимум.....

old alfist
29-01-2012, 18:31
Тази тема ми напомни, че Бобчо отказваше цигарите преди няколко месеца - ако чете тук, да вземе да напише как върви този процес при него.

fred
29-01-2012, 18:48
Само си мислиш, че можеш, сам признаваш, че не можеш :)

Еее, не е така.От 17 години не пуша.Тоест, може да запаля, само няколко в месеца, но може и без тях.Но си седя в компания на пушачи, пия, но не паля цигара.Нямам зависимостта.
Сега, за мен пушенето е умерена форма на удоволствие, не се лишавам, но подчертавам в тия граници :wierdo:

lordliness
29-01-2012, 18:54
Жена ми каза,че след 3 години все едно не си пушил никога,ако няма някакви увреждания -пълно рециклиране :) аз не пуша от 6 години,да се пуши е голяма простотия

Orm
29-01-2012, 19:35
Ами при мене стана така :) .....
И аз си мислех че е невъзможно да спра , ама ето вече месец ще стане не пуша а и най интересното е че специално се полагам ( от спортен интерес:) в разни ситуации, където преди нямаше начин да не запаля , и странното е че няма проблеми .... не ми се пуши.... Имам 2-ма приятелчета дето от година ме караха да прочета една книжка с помощта на която са спрели да пушат ( ама те вярно от година не пушат ) Аз им викам добре - добре ще прочета , на себе си викам - "кви са тия глупости дето ме занимават с тях ) . Ама след поредното натравяне с цигари и изкашляне на половината вътрешности реших да спра да пуша , и си викам абе я дай да прочета пък какво толкова пише в тая книга :) Прочетох я и ето го резултата , до сега най много съм издържал 4-5 дена в предишните опити за спиране :)
Винаги съм бил сигурен че спирането на цигарите няма нищо общо със силата на волята . И че трябва да дойде момента в който ще спра ( като под "момента" не знаех сам какво имам впредвид :)))
Като я прочетох и разбрах кой "момент" съм чакал - просто трябва човек да разбере и да си обясни някои неща . За половината неща които пише там , бях стигнал и сам , а останало го прочетох в книжката и така просто си го приближих този "момент".... книгата се казва "Лесен начин да спреш пушенето " на Алън Кар.Не е промиване на мозъци , просто човека ти помага да се определиш за някои неща .

Веднага да кажа че не карам никой да я чете , просто споделям как ги спрях и наистина не ме измъчва липсата на цигари.

---------- Post added at 18:35 ---------- Previous post was at 18:31 ----------

Та точно за дробовете питах особено ме интересуват те :) . А иначе да разлика има - преди не можех да се прозявам като хората , след прозявка следваше половин минутно кашляне :)

old alfist
29-01-2012, 19:36
Ами при мене стана така :) .....
И аз си мислех че е невъзможно да спра , ама ето вече месец ще стане не пуша а и най интересното е че специално се полагам ( от спортен интерес:) в разни ситуации, където преди нямаше начин да не запаля , и странното е че няма проблеми .... не ми се пуши.... Имам 2-ма приятелчета дето от година ме караха да прочета една книжка с помощта на която са спрели да пушат ( ама те вярно от година не пушат ) Аз им викам добре - добре ще прочета , на себе си викам - "кви са тия глупости дето ме занимават с тях ) . Ама след поредното натравяне с цигари и изкашляне на половината вътрешности реших да спра да пуша , и си викам абе я дай да прочета пък какво толкова пише в тая книга :) Прочетох я и ето го резултата , до сега най много съм издържал 4-5 дена в предишните опити за спиране :)
Винаги съм бил сигурен че спирането на цигарите няма нищо общо със силата на волята . И че трябва да дойде момента в който ще спра ( като под "момента" не знаех сам какво имам впредвид :)))
Като я прочетох и разбрах кой "момент" съм чакал - просто трябва човек да разбере и да си обясни някои неща . За половината неща които пише там , бях стигнал и сам , а останало го прочетох в книжката и така просто си го приближих този "момент".... книгата се казва "Лесен начин да спреш пушенето " на Алън Кар.Не е промиване на мозъци , просто човека ти помага да се определиш за някои неща .

Веднага да кажа че не карам никой да я чете , просто споделям как ги спрях и наистина не ме измъчва липсата на цигари.

---------- Post added at 18:35 ---------- Previous post was at 18:31 ----------

Та точно за дробовете питах особено ме интересуват те :) . А иначе да разлика има - преди не можех да се прозявам като хората , след прозявка следваше половин минутно кашляне :)
Дано да си успял, но един месец е твърде малък период.

Orm
29-01-2012, 19:43
Знам че нищо не е един месец , аз го твърдя съдейки по това как се отнасям към цигарите - в смисъл няма го това -- о боже как ми се пуши ... леле всичко бих дал за една цигарка и.т.н Преди като спирах , на втория ден бях като наркоманче готово на всичко за една доза ... а сега, като съм си прояснил някои неща всичко изглежда по друг начин .

ivan dimitrov
29-01-2012, 19:48
---

old alfist
29-01-2012, 19:53
Знам че нищо не е един месец , аз го твърдя съдейки по това как се отнасям към цигарите - в смисъл няма го това -- о боже как ми се пуши ... леле всичко бих дал за една цигарка и.т.н Преди като спирах , на втория ден бях като наркоманче готово на всичко за една доза ... а сега, като съм си прояснил някои неща всичко изглежда по друг начин .
Гледам го и един колега - не знам дали не е чел същата книга, но се мъчи човека.
В къщи не пуши, но в службата все припалва и много му е трудно на човека.
Баси зависимостта е това - един път си направих една сметка и установих, че за времето което съм пушил съм дал през различните периоди толкова пари колкото за един апартамент.

dimitar_vd62
29-01-2012, 20:13
От понеделник, ама не от тоя, демек утре...ша ги отказвам.:BIGsmile:

Според мойте сметки - 240 лв на месец,към 3200 на година, те ти още една алфичка и те така....

rusiq86
29-01-2012, 20:16
Някои колеги, писаха че не се знае кога ще се мре...е да ама защо да не умра малко по-красив :moon:
По тази локика да не си купуваме нова кола, апартамент, а всичко да се дава за пиене, ядене :)

Най ми е гот една готина мадама да мирише на френско пиче, не на фас!! Един прекрасен довод за жените! Моята пушеше доста когато се срещнахме, покрай мен и омразата ми към цигарите ги намали, една кутия я пуши 20 дена :)

code
29-01-2012, 20:22
Цигарите са отживелица, след няколко години пушачите ще се крият защото на тях ще се гледа като на втора ръка хора. Аз не пуша от 98г т.е. от 18годишен, за което време съм спестил 25 хиляди лева, ама парите нещо ги няма :unsure::tooth:

Orm
29-01-2012, 20:28
Остават няколко месеца до края на светьт - те за пушенето се притесняват.
Не ми се спори колко е вредно. Според някой теории дишането ни убива.
Докато не го забранят сьс закон ще пуша, стремейки се да не натрапвм тоя си навик на околните.

Баси , ами ако не дойде ( по някаква случайност де) края на света , значи ще си много прецакан :))) Остава ти да се надяваш че наистина ще дойде края на света :)

dimitar_vd62
29-01-2012, 20:46
Най-добре хич да ни си почвал, или поне да си опитал и да не ти е харесало, инак след 30 години пушене кел файда да ги отказвам, файда най-вече за околните , ма аз се съобразявам.

myato
29-01-2012, 21:49
Всички "разкаяли се" да ми се обадят след 20 години без цигара,ако не ги друса Алцхаймера.
Това е срока според СЗО.
Цигарите не са наркотик,че да водят до пристрастяване.Това са глезотии на безволеви хора.
За сведение съм пушил като комин и то от такава възраст,че ме е срам да го напиша.
После ги спрях и години не посягах.
Сега съм на позицията на колегата trustworthy.
За сведение - лекар съм.

Orm
29-01-2012, 22:09
[QUOTE=myato;1018903]Всички "разкаяли се" да ми се обадят след 20 години без цигара,ако не ги друса Алцхаймера.
Това е срока според СЗО.
Цигарите не са наркотик,че да водят до пристрастяване.Това са глезотии на безволеви хора.
За сведение съм пушил като комин и то от такава възраст,че ме е срам да го напиша.
За сведение - лекар съм.[/QUOTE

Добре де , как да не са наркотик като се пристрастяваш към тях ???? И другото какво е СЗО?

myato
29-01-2012, 22:42
[QUOTE=myato;1018903]Всички "разкаяли се" да ми се обадят след 20 години без цигара,ако не ги друса Алцхаймера.
Това е срока според СЗО.
За сведение - лекар съм.[/QUOTE

Добре де , как да не са наркотик като се пристрастяваш към тях ???? И другото какво е СЗО?

Ами те така.Физическа зависимост не се развива.Другото е глезотия.В това отношение алкохолът е по-напред с материала,ама за него никой не лае особенно.
СЗО - Световна Здравна Организация.

dimitar_vd62
29-01-2012, 22:54
Баш са си наркотик, доставят наготово нещо на организма дето и без друго си го произвежда, мозъка се научава да го чака да му се поднесе на тепсия, вместо да си го произвежда сам и от там необходимоста от пушенето.Не е вярно че е навик, баш си е зависимост, но съм съгласен че хора със слаба воля не могат да се откажат.Макар че - тука доктора ще каже - 4 години бях на фентанил, заради едно заболяване.Реших проблема и спрях ф. без проблем, ни болки ни необходимост някаква.Що така.А с цигарите не може.Мъка , мъка...

Susscrofa
29-01-2012, 22:54
Твърдо към никотина се изгражда физиологична зависимост.
За разлика от хероина при никотина е необходимо доста по-дълго приемане, да кажем от 10 години нагоре.
Зависимостта разбира се е доста по лека, тоест преживява се доста по-леко, но пак си има потене, сънуване на кошмари, физическа неразположеност и т.н.
Никотинът е наркотик. Етиловият алкохол също, но при алкохола нещата стоят малко по-различно.
Проблемът при теб е, че ти си пушил активно точно когато организмът ти се е развивал. Мъжкото тяло се развива /расте/ до към 25 тата си година. При всички положения си си нанесъл трайна вреда на организма.
Никотинът от кръвта ти изчезва близо 24 часа след последната цигара. Катранът от белите ти дробове няма да изчезне до края на живота ти, но за тези години едва ли си "зацапал" голяма част от белодробната тъкан, но не е и малко. Успокоявай се с това, че за нормален живот ти стигат 25 % от нея. Природата винаги презапасява:). Ако спортуваш обаче, са необходими до 75 % от дробовете ти!!!! Това е и причината спортуващите по-рано да осъзнават каква гадост всъщност са цигарите.
Токсините наптрупани в вътреклетъчното пространство също няма как да бъдат напълно изчистени.
Накратко, спирай веднага.
Ако вече си на 65-75-80, щях да ти кажа да си пафкаш, само ще си тормозиш психиката с това отказване.
Това е от мен, давай и успех.
Аз пуших от 21 до 27 с прекъсвания, но когато пушех правех по две кутии на ден, без вечерните изпълнения.:sniper:
Спортът ме спаси.

myato
29-01-2012, 23:34
Както вече казах,към никотина не се резвива физическа зависимост.Внасяйки го от вън,подтискаш ендогенния синтез и при спирането организма трябва да компенсира рязко нивото,което води до известен дискомфорт.
Психически обаче,човек си изгражда "ритуал" покрай паленето на цигара и точно този ритуал е това,което му липсва.Това в същност е психическата зависимост,която трябва да се преодолее от пушача и справянето с нея зависи от характеровите особенности на индивида.Вредното в цигорите не е никотинът,а бензпирена,фенолите и катраните.Те са причинителите на локалните и системни дегенеративни промени.Системата елиминираща ги е лимфната и циркулиращите в нея макрофаги.
Хероинът,от друга страна предизвиква физическа зависимост от еднократен прием.
Алкохолът е липоразтворим и преминава клетъчната мембрана по осмотичен градиент.Вътреклетъчно се метаболизира до цитотоксични кетони и освобождава свободни радирали,които свързвайки се произволно с клетъчните протеини и нуклеотиди водят до стохастични(случайни) ефекти.Механизмът е относително дозово зависим.
Фентанилът е химичен анолог на опия и действа с рецепторен механизъм и вътреклетъчни медиатори,подобно на ендогенния ендорфин.За това и при липса на болков синдром,липсата му е лесно приемлива за организма.
Приключвам до тук,щото ще стане реферат.:coolio:

dimitar_vd62
29-01-2012, 23:48
От мен мерси, разбрах те.

old alfist
29-01-2012, 23:53
Както вече казах,към никотина не се резвива физическа зависимост.Внасяйки го от вън,подтискаш ендогенния синтез и при спирането организма трябва да компенсира рязко нивото,което води до известен дискомфорт.
Психически обаче,човек си изгражда "ритуал" покрай паленето на цигара и точно този ритуал е това,което му липсва.Това в същност е психическата зависимост,която трябва да се преодолее от пушача и справянето с нея зависи от характеровите особенности на индивида.Вредното в цигорите не е никотинът,а бензпирена,фенолите и катраните.Те са причинителите на локалните и системни дегенеративни промени.Системата елиминираща ги е лимфната и циркулиращите в нея макрофаги.
Алкохолът е липоразтворим и преминава клетъчната мембрана по осмотичен градиент.Вътреклетъчно се метаболизира до цитотоксични кетони и освобождава свободни радирали,които свързвайки се произволно с клетъчните протеини и нуклеотиди водят до стохастични(случайни) ефекти.Механизмът е относително дозово зависим.
Фентанилът е химичен анолог на опия и действа с рецепторен механизъм и вътреклетъчни медиатори,подобно на ендогенния ендорфин.За това и при липса на болков синдром,липсата му е лесно приемлива за организма.
Явно, редовно си посещавал лекциите по физиология.

myato
30-01-2012, 00:09
Явно, редовно си посещавал лекциите по физиология.
Не само.Затова написах,че спирам до там,щото нещата са пространни и сложни и касаят не само физиология но и биохимия,биофизика,фармакология и патофизиология и т.н.:torch:

old alfist
30-01-2012, 00:19
Не само.Затова написах,че спирам до там,щото нещата са пространни и сложни и касаят не само физиология но и биохимия,биофизика,фармакология и патофизиология и т.н.:torch:
Да не я докараме до патоанатомия, че тогава става зле.

rusiq86
30-01-2012, 00:35

Евала колега, признавам те!

myato
30-01-2012, 00:35
Да не я докараме до патоанатомия, че тогава става зле.
Сакън!
Преди час си изпуших фаса за деня,а сега се боря със съдържанието на една бутилка,дето неще да се търкаля :mrgreen:

Сега ще си направя и едно чайче,да не и е самотно.

Кайо
30-01-2012, 01:26
Сакън!
Преди час си изпуших фаса за деня,а сега се боря със съдържанието на една бутилка,дето неще да се търкаля :mrgreen:

Сега ще си направя и едно чайче,да не и е самотно.

Хахахаха,то борците с бутилка по тия часове сме доста май :):):)

Напълно съм съгласен,че пушенето не е физическа зависимост,няколко пъти ми се е налагало да спирам пушенето за по няколко дена и не съм имал проблем,въпреки че пуша от малък и реодвно......

myato
30-01-2012, 01:43
Хахахаха,то борците с бутилка по тия часове сме доста май :):):)

Напълно съм съгласен,че пушенето не е физическа зависимост,няколко пъти ми се е налагало да спирам пушенето за по няколко дена и не съм имал проблем,въпреки че пуша от малък и реодвно......

Какво да се прави,като нищо човешко не ни е чуждо?:smoke::cheers::sex::Lkingsmiley:

Кайо
30-01-2012, 01:57
Какво да се прави,като нищо човешко не ни е чуждо?:smoke::cheers::sex::Lkingsmiley:

А пурите и пуретите по-малко ли са вредни?:):):):smoke::cheers:

myato
30-01-2012, 02:15
А пурите и пуретите по-малко ли са вредни?:):):):smoke::cheers:
До толкова,до колкото от тях не можеш да дръпнеш като от цигара-дробовете са по-защитени,за разлика от устата и трахеята.Тъй като нямат филтри,както и лулата - не пуши ароматизирани,защото са обработвани с грозна химия.То важи и за цигарите де.
Хубавата пура е само от тютюневи листа,навити леко влажни,без химична обработка.:grandpa:

Кайо
30-01-2012, 02:23
До толкова,до колкото от тях не можеш да дръпнеш като от цигара-дробовете са по-защитени,за разлика от устата и трахеята.Тъй като нямат филтри,както и лулата - не пуши ароматизирани,защото са обработвани с грозна химия.То важи и за цигарите де.
Хубавата пура е само от тютюневи листа,навити леко влажни,без химична обработка.:grandpa:

За пурите знам.......а пуретите,аз и пурите и пуретите си ги дърпам яко :):):)

myato
30-01-2012, 02:29
За пурите знам.......а пуретите,аз и пурите и пуретите си ги дърпам яко :):):)

Както вече казах - избягвай ароматизираните.
Хубаво е да знаеш с какво ги обработват.
Аз винаги проучвам подобни неща.
Обичам да си правя кефа,но и не съм се намерил на улицата.

Susscrofa
30-01-2012, 08:26

Харесва ми, когато някой се включва компетентно, но този стил на писане в "извадков" тип е меко казано смешен. Не знам дали усещаш, че това така написано не обяснява нищо по-темата. Ти сам се опровергаваш.
Към никотина е възможно да бъде изградена физиологична зависимост. "ендогенен синтез"?
Това е смешно, приличаш на осмокласник откопирал на татко си, доцентът, дисертацията. Наистина ме развесели:) рано сутринта.

Еднократна доза хероин води до пристрастяване:clap2: и това е весело. Рече и отсече.

nickyto
30-01-2012, 08:43
Харесва ми, когато някой се включва компетентно, но този стил на писане в "извадков" тип е меко казано смешен. Не знам дали усещаш, че това така написано не обяснява нищо по-темата. Ти сам се опровергаваш.
Към никотина е възможно да бъде изградена физиологична зависимост. "ендогенен синтез"?
Това е смешно, приличаш на осмокласник откопирал на татко си, доцентът, дисертацията. Наистина ме развесели:) рано сутринта.

Еднократна доза хероин води до пристрастяване:clap2: и това е весело. Рече и отсече.

Честно казано, като четох кви ги е писал колегата, не вдянах нищо от написаното, но пък съм съгласен с него, че трудно се преодолява навика да запалиш цигара или както го е нарекъл - "ритуала"...

Susscrofa
30-01-2012, 09:02
Честно казано не вдянах нищо от написаното, но пък съм съгласен, че трудно се преодолява навика да запалиш цигара или както го е нарекъл колегата "ритуала"...

Няма как да вденеш:)
Аз по объкано, неясно, неточно и терминологично натруфено словоблудство не бях чел тук.:)
Обикновено хората пишещи тези неща разчитат на "незнаенето" на аудиторията. Съвсем друга тема е, че колегата тотално се е объркал, защото никотинът си е наркотик към, който се развива зависимост и тя не е само психическа. Аз с очите си съм виждал хора, които се потят, треперят и стават агресивни от липсата на нужното за организма им ниво на никотин.
Доказано е също така, че пушачи привикнали на по-високи дози никотин, преминавайки на "леки цигари", увеличават броят на дръпванията и броя на цигарите до набавянето на необходимите им нива никотин.
Надявам се колегата Миято, да не ми се разсърди за бедния ми терминологичен речник.
Изненадан съм, че в неговия пост липсва коментар върху апаратът на Голджи или пък микрофиламенти, интермедиерни филаменти и микротубулите, формиращи еукариотния цитоскелет.
:lol:
Било ритуал, било навик, било лиготия, дрън дрън.
Това да не е коляне на прасе преди коледа и пълнене на буркани или пък кукерски танци на селския мегдан.

ФЕРАРИСТ
30-01-2012, 09:21
Никотина не влияе физически - всичко е в главата и на психична основа....подкрепям това мнение....

---------- Post added at 09:21 ---------- Previous post was at 09:18 ----------

Доказано е също така, че пушачи привикнали на по-високи дози никотин, преминавайки на "леки цигари", увеличават броят на дръпванията и броя на цигарите до набавянето на необходимите им нива никотин.
А имаш ли инфо за това дали същите тия пушачи са знаели че карат на по тънки цигари, и знаейки това, психически да се опитват да "наваксат".......

Susscrofa
30-01-2012, 09:28
Никотина не влияе физически - всичко е в главата и на психична основа....подкрепям това мнение....

---------- Post added at 09:21 ---------- Previous post was at 09:18 ----------

А имаш ли инфо за това дали същите тия пушачи са знаели че карат на по тънки цигари, и знаейки това, психически да се опитват да "наваксат".......

Еми разбира се, че не са знаели. И цигарите не са били тънки, а с по-ниско съдържание на никотин.
Има и изследване доказващо, че биохимичните промени при бозайници третирани с хероин са същите като при хора приемащи никотин. /но не желая да я поствам, нито нея, нито извадки от нея:):lol:/
Подкрепяй каквото искаш мнение, но изследванията показват друго. Е, разбира се, че може да се намери и изследване доказващо противното, но в съвременния свят е така.

ФЕРАРИСТ
30-01-2012, 09:36
Еми разбира се, че не са знаели. И цигарите не са били тънки, а с по-ниско съдържание на никотин.
Има и изследване доказващо, че биохимичните промени при бозайници третирани с хероин са същите като при хора приемащи никотин. /но не желая да я поствам, нито нея, нито извадки от нея:):lol:/
Подкрепяй каквото искаш мнение, но изследванията показват друго. Е, разбира се, че може да се намери и изследване доказващо противното, но в съвременния свят е така.
По принцип херото не мисля че трябва да се намесва, там нещата са по твърди.......
Чесно казано и 5 пари не давам за изследванията, при мен нещата с цигарите се оказаха 100% психика.......

Susscrofa
30-01-2012, 09:47
По принцип херото не мисля че трябва да се намесва, там нещата са по твърди.......
Чесно казано и 5 пари не давам за изследванията, при мен нещата с цигарите се оказаха 100% психика.......

Всеки организъм е специфичен. Реагира различно.

Orm
30-01-2012, 10:08
Ох както разбрах , нищо конкретно не се знае по въпроса :))) Дали ще се оправи организма изцяло или не !!! Остава ми да се надявам че организма ни е перфектната машина :) И съдейки по това след какви извращения се оправя няма да има проблем и с катрани и никотини и разните там глупости .

Susscrofa
30-01-2012, 10:13
Ох както разбрах , нищо конкретно не се знае по въпроса :))) Дали ще се оправи организма изцяло или не !!! Остава ми да се надявам че организма ни е перфектната машина :) И съдейки по това след какви извращения се оправя няма да има проблем и с катрани и никотини и разните там глупости .

Еми тя и счупената кост се оправя и после върши работа, но не изцяло.:)
Ивет Лалова тича и сега както преди, но само тя знае какво е преживяла и преживява, за да го постигне.
Млад си и мисля, че въпросът дали си заслужава да откажеш цигарите е безмислен.

Доко
30-01-2012, 10:32
Както каза Code цигарите вече не са модерни, не знам процесите на вреда дали са обратими, но определено на организма ми от 7 месеца му е добре. А и за в бъдеще няма да ми се налага да си пия кафето така... ;-)

nickyto
30-01-2012, 10:36
Това да не е коляне на прасе преди коледа и пълнене на буркани или пък кукерски танци на селския мегдан.

Снега ли ти докара това коледно настроение ? :lol:

mordohy
30-01-2012, 10:42
Някога, в ония истинските времена на истински лектори, нас ни учеха, че никотиновата зависиост е по-силна от кокаиновата и зависимостта от хашиша.
Казвам никотиновата, защото зависимостта от цигарите си е съвсем друга бира.
Тя е двупластова.
Аз съм изпадал в състояние, от никотинов глад, когато само силните ръце на истински приятели ме спасиха.
Щях да потроша и убия един барон от малцинствата, който просто ми попадна.
Нищо не предвещаваше реакцията ми нито пък аз я очаквах.
Нека сега някой ми обяснява,какво точно е ставало с мене

myato
30-01-2012, 11:16

Няма как да вденеш:)
Аз по объкано, неясно, неточно и терминологично натруфено словоблудство не бях чел тук.:)
Обикновено хората пишещи тези неща разчитат на "незнаенето" на аудиторията. Съвсем друга тема е, че колегата тотално се е объркал, защото никотинът си е наркотик към, който се развива зависимост и тя не е само психическа. Аз с очите си съм виждал хора, които се потят, треперят и стават агресивни от липсата на нужното за организма им ниво на никотин.
Надявам се колегата Миято, да не ми се разсърди за бедния ми терминологичен речник.
Изненадан съм, че в неговия пост липсва коментар върху апаратът на Голджи или пък микрофиламенти, интермедиерни филаменти и микротубулите, формиращи еукариотния цитоскелет.

Явно си "компетентен" и по медицински въпроси:coolio:

Плати ми за резултатите от изследването и ще ги получиш,каквито искаш.:innocent::gruebel:

Някога, в ония истинските времена на истински лектори, нас ни учеха, че никотиновата зависиост е по-силна от кокаиновата и зависимостта от хашиша.
Казвам никотиновата, защото зависимостта от цигарите си е съвсем друга бира.
Тя е двупластова.
Аз съм изпадал в състояние, от никотинов глад, когато само силните ръце на истински приятели ме спасиха.
Щях да потроша и убия един барон от малцинствата, който просто ми попадна.
Нищо не предвещаваше реакцията ми нито пък аз я очаквах.
Нека сега някой ми обяснява,какво точно е ставало с мене

Помисли върху израза - "Една цигара време."
За какво е необходимо?

Susscrofa
30-01-2012, 11:23
Явно си "компетентен" и по медицински въпроси:coolio:

Плати ми за резултатите от изследването и ще ги получиш,каквито искаш.:innocent::gruebel:

Помисли върху израза - "Една цигара време."
За какво е необходимо?

Не, но виждам, че и ти не си.:coolio:
Не се нуждая да плащам за неща, до които мога да получа достъп.
А ти помисли върху израза : "Стана ракиено време"

myato
30-01-2012, 11:33
Не, но виждам, че и ти не си.:coolio:
Не се нуждая да плащам за неща, до които мога да получа достъп.
А ти помисли върху израза : "Стана ракиено време"

Ми как да съм? Нали съм го учил :BIGsmile:.Той чичко Google знае всичко :lol:
А за "ракиеното" си подранил.

Susscrofa
30-01-2012, 12:01
Ми как да съм? Нали съм го учил :BIGsmile:.Той чичко Google знае всичко :lol:
А за "ракиеното" си подранил.

Добре де, няма лошо, че си учил нещо, ама не разбирам защо не си го научил:)
Та не разбрах сега, изгражда ли се физиологическа зависимост към никотина?:whistle:
Какво казват супресорите?:lol:
Един човек е усвоил една материя, едва тогава, когато може да я обясни на такъв, който не я е учил и той да го разбере.:)

mim
30-01-2012, 12:04
я Суси е компетентен и по медицина :clap2:

Суси, я кажи какво работиш, та да заобикалям от далеч, щото от толкова много компетентности, ме е страх какъв капацитет си, в това за което ти плащат

Susscrofa
30-01-2012, 12:09
я Суси е компетентен и по медицина :clap2:

Суси, я кажи какво работиш, та да заобикалям от далеч, щото от толкова много компетентности, ме е страх какъв капацитет си, в това за което ти плащат

Само в БГ добрата обща култура бива квалифицирана като компетентност в дадена сфера.
Изинявам се, но аз в тази тема компетентно мнение не съм прочел.
Видяхме една извадка от, може би, "компетентен доклад".
Колегата Миято видимо не знае, що е то Резюме.

mim
30-01-2012, 12:14
твоята "култура" лееекичко надхвърля добрия тон, когато се запънеш срещу някой, който му е работата да ги знае тия неща

myato
30-01-2012, 12:15
Добре де, няма лошо, че си учил нещо, ама не разбирам защо не си го научил:)
Та не разбрах сега, изгражда ли се физиологическа зависимост към никотина?:whistle:
Какво казват супресорите?:lol:
Един човек е усвоил една материя, едва тогава, когато може да я обясни на такъв, който не я е учил и той да го разбере.:)

Ми то на сляп не можеш показа и на глух песен изпя.
И нещо си се изгубил в текста гледам.
Виждам,че други хора ме разбраха.
Ако трябва да ти го обяснявам по-детайлно,ще ми отнеме прекалено много време :coolio:
Не бъркай псевдонаучност с наука.

Кайо
30-01-2012, 12:29
Както каза Code цигарите вече не са модерни, не знам процесите на вреда дали са обратими, но определено на организма ми от 7 месеца му е добре. А и за в бъдеще няма да ми се налага да си пия кафето така... ;-)
:rotfl::rotfl::rotfl:На мен пък този вариант за кафе много ми допада,хем и всичкият дим ще си е само за мен...........

---------- Post added at 12:29 ---------- Previous post was at 12:24 ----------

Еми тя и счупената кост се оправя и после върши работа, но не изцяло.:)
.

Сусе а знаеш ли,че счупената кост понякога става по-здрава на местото на което е счупена и шансовете да се счупи на същото место са много по-малки?

nickyto
30-01-2012, 12:33
Ако трябва да ти го обяснявам по-детайлно,ще ми отнеме прекалено много време :coolio:

Мислиш ли че всички сме всестранно развити личности и сме запознати в дълбочина с медицинските термини ? "Другите хора", които са те разбрали може би са поне лекари...

kolev
30-01-2012, 12:34
ма суско е компетент по всички въпроси бе. са ша ви разхвърля всичките доктори и психолози :BIGsmile:

Susscrofa
30-01-2012, 12:48
твоята "култура" лееекичко надхвърля добрия тон, когато се запънеш срещу някой, който му е работата да ги знае тия неща

Проблемът е, че той е написал "нещо", което не съдържа "нищо".

---------- Post added at 10:47 ---------- Previous post was at 10:43 ----------

Фалшивото пеене и глухите го усещат.
Другите хора проявиха голяма доза ирония спрямо теб, но ти толкова си си повярвал, че не я усети дори:)
Ти простичко не успя да го кажеш, та какво остава за по-детайлно. Не се опитвай по-добре.
Отново нищо няма да кажеш:)
Това, че учиш медицина не означава нищо.
Отдавна в БГ ученето на медицина не е критерий за знания и интелектуално ниво. Така беше едно време, сега е смешно. То навсякъде е така, а в УАСГ и в ТУ е трагично вече, а навремето бяха сериозни университети.

nickyto
30-01-2012, 12:48
ма суско е компетент по всички въпроси бе. са ша ви разхвърля всичките доктори и психолози :BIGsmile:

Няма значение дали е компетентен, но е прав за използваната терминология и за това, че ако някой разбира от нещо, то той ще го каже на неразбиращите по начин, по който да го разберат.

Susscrofa
30-01-2012, 12:50
:rotfl::rotfl::rotfl:На мен пък този вариант за кафе много ми допада,хем и всичкият дим ще си е само за мен...........

---------- Post added at 12:29 ---------- Previous post was at 12:24 ----------

Сусе а знаеш ли,че счупената кост понякога става по-здрава на местото на което е счупена и шансовете да се счупи на същото место са много по-малки?

Да, прав си, но боли.:)
Хронично боли:), аз от опит го знам.

---------- Post added at 10:50 ---------- Previous post was at 10:49 ----------

Ооооо, бейби, липсваше на цялата аудитория.
А между другото, колко време ще си обираш крушите?

Кайо
30-01-2012, 12:52
Да, прав си, но боли.:)
Хронично боли:), аз от опит го знам.

---------- Post added at 10:50 ---------- Previous post was at 10:49 ----------

Eeeee постигнахме единомислие :cheers:

kolev
30-01-2012, 13:01
Няма значение дали е компетентен, но е прав за използваната терминология и за това, че ако някой разбира от нещо, то той ще го каже на неразбиращите по начин, по който да го разберат.
ми аз го разбрах, както гледам и други колеги също. а ква му е далаверата да ти говори за неща които са далече от твоите познания без самия ти да си дадеш малко зор и да го прави това в "автофорум"

Ооооо, бейби, липсваше на цялата аудитория.
А между другото, колко време ще си обираш крушите?
ооо свиня :D , нито мен ме боли фара за аудиторията, нито аудиторията я боли фара за мен. ма ти си тежък нарцис и не можеш да разбереш :D дай сега научи лекаря на медицина :BIGsmile:

Susscrofa
30-01-2012, 13:38

И понеже ме провокирахте, аз ще задам въпроси към Миато.
"Внасяйки го от вън,подтискаш ендогенния синтез и при спирането организма трябва да компенсира рязко нивото,което води до известен дискомфорт".
На какво поттискаш ендогенния синтез?
Къде и какво синтезира никотин в човешкото тяло?
Надявам се не бъркаш никотина с никотинамид и никотинова киселина. Обясни го, за да стане по-ясно поне:)

"Вредното в цигорите не е никотинът......" - Никотинът е изключително силна растителна отрова, от която 50 мг могат да убият 90 -100 килограмов мъж. Никотинът се разтваря във вода и мазнини, което определя токсичното му действие върху нервните клетки. Никотинът си взаимодейства с ацетилхолиновите рецептори от типа N-рецептори- те предват нервните импулси към мускулите, мозъка. При въздействие върху клетките на мозъка се отделят бета- ендорфини/ ендогенни опиоиди, с подобни на опиатите свойства/, катехоламини, серотонин. Те водят до приятно, радостно чувство, задоволство, успокояване, но и привикване.

"Алкохолът е липоразтворим и преминава клетъчната мембрана по осмотичен градиент.Вътреклетъчно се метаболизира до цитотоксични кетони и освобождава свободни радирали,които свързвайки се произволно с клетъчните протеини и нуклеотиди водят до стохастични(случайни) ефекти.Механизмът е относително дозово зависим." - това какво общо има с темата?????????:lol:

"Фентанилът е химичен анолог на опия и действа......"-какво общо има този наркотичен аналгетик с темата????????? :unsure:

---------- Post added at 11:38 ---------- Previous post was at 11:22 ----------

ми аз го разбрах, както гледам и други колеги също. а ква му е далаверата да ти говори за неща които са далече от твоите познания без самия ти да си дадеш малко зор и да го прави това в "автофорум"

ооо свиня :D , нито мен ме боли фара за аудиторията, нито аудиторията я боли фара за мен. ма ти си тежък нарцис и не можеш да разбереш :D дай сега научи лекаря на медицина :BIGsmile:

Аз тук лекар не виждам:)
И не уча никой на медицина, по скоро на изразяване, на способност да поднесеш в нормален формат знанията си, да не говорим, че в поста му има неща, които са сложени без там да им е мястото. Може би са демонстрация на знания, знам ли.:)
И с този край "да не стане реферат", доста ме напрегна.:)

Ти как си бре Колев, позагуби се нещо, сърдит ли си на някой или никой не ти обръща внимание вече?

nickyto
30-01-2012, 13:44

:BIGsmile:

Е, кат си го разбрал я дай го обясни на нас непросветените, ама по-научно популярно т.е. с думи простички това дет го е написал колегата...

Кайо
30-01-2012, 13:53

Дали са го разбрали или ги устройва даденият отговор могат да кажат само останалите а не ти да се изказваш от тяхно име.......човека мое да е освен лекар и вносител на цигари и да иска да ни зариби,я ти я далаверата :):):)

Не знам дали Прасето може да научи Миато на медицина,но аз съм показвал на ортопед счупеното на ренгенова снимка.........:whistle::whistle::whistle:

kolev
30-01-2012, 14:00
"Внасяйки го от вън,подтискаш ендогенния синтез и при спирането организма трябва да компенсира рязко нивото,което води до известен дискомфорт".
Надявам се не бъркаш никотина с никотинамид и никотинова киселина. Обясни го, за да стане по-ясно поне:)

"Вредното в цигорите не е никотинът......" - Никотинът е изключително силна растителна отрова, от която 50 мг могат да убият 90 -100 килограмов мъж. Никотинът се разтваря във вода и мазнини, което определя токсичното му действие върху нервните клетки. Никотинът си взаимодейства с ацетилхолиновите рецептори от типа N-рецептори- те предват нервните импулси към мускулите, мозъка. При въздействие върху клетките на мозъка се отделят бета- ендорфини/ ендогенни опиоиди, с подобни на опиатите свойства/, катехоламини, серотонин. Те водят до приятно, радостно чувство, задоволство, успокояване, но и привикване.

"Алкохолът е липоразтворим и преминава клетъчната мембрана по осмотичен градиент.Вътреклетъчно се метаболизира до цитотоксични кетони и освобождава свободни радирали,които свързвайки се произволно с клетъчните протеини и нуклеотиди водят до стохастични(случайни) ефекти.Механизмът е относително дозово зависим." - това какво общо има с темата?????????:lol:

"Фентанилът е химичен анолог на опия и действа......"-какво общо има този наркотичен аналгетик с темата????????? :unsure:

И не уча никой на медицина, по скоро на изразяване, на способност да поднесеш в нормален формат знанията си, да не говорим, че в поста му има неща, които са сложени без там да им е мястото. Може би са демонстрация на знания, знам ли.:)

Ти как си бре Колев, позагуби се нещо, сърдит ли си на някой или никой не ти обръща внимание вече?
копирал си някакви работи оттук оттам, поскалъпил си, ама нищо не разбираш и само вятър си правиш на устата. с теб да се говори е все едно да спориш с телевизора :lol:

Е, кат си го разбрал я дай го обясни на нас непросветените, ама по-научно популярно т.е. с думи простички това дет го е написал колегата...
що! някой да ти разяснява някакви факти, а ти да викаш - не вярвам, не е така :D

Дали са го разбрали или ги устройва даденият отговор могат да кажат само останалите а не ти да се изказваш от тяхно име.......човека мое да е освен лекар и вносител на цигари и да иска да ни зариби,я ти я далаверата :):):)

Не знам дали Прасето може да научи Миато на медицина,но аз съм показвал на ортопед счупеното на ренгенова снимка.........:whistle::whistle::whistle:
щях да се впечатля, ако ти беше направил снимката :moon:

nickyto
30-01-2012, 14:02
копирал си някакви работи оттук оттам, поскалъпил си, ама нищо не разбираш и само вятър си правиш на устата. с теб да се говори е все едно да спориш с телевизора :lol:

що! някой да ти разяснява някакви факти, а ти да викаш - не вярвам, не е така :D

А ти освен разбирач и гадател ли си та знаеш кво ще кажа ?

Susscrofa
30-01-2012, 14:08

Колев, ти по темата нещо ще споделиш ли?
Мирише ми вече тук, днес направи ли си тоалета.
Нали знаеш, защо кенефите имат голяма дупка. Защото лайното колкото и да го къпеш пускайки водата от казанчето все си мирише и за това са решили направо да заминава в канала. /къде с круши, къде без круши/:)

Кайо
30-01-2012, 14:09

щях да се впечатля ако можеше да изкажеш поне едно качествено мнение,и не ми се гъзи няма да те снимам :lol::lol::lol:

kolev
30-01-2012, 14:10
не бе, ама тъпанарите по първата приказка ги познавам. иначе пиша мохабет да става. то нали това е целта на форума :crazy:

Кайо
30-01-2012, 14:25
не бе, ама тъпанарите по първата приказка ги познавам. иначе пиша мохабет да става. то нали това е целта на форума :crazy:

Тъпанар е тоя де думка на тъпан :):):)
а ако вадиш изводи за хората от това,което пишат по форумите си тъпанар без тъпан :):):):)

Susscrofa
30-01-2012, 14:27
Тъпанар е тоя де думка на тъпан :):):)
а ако вадиш изводи за хората от това,което пишат по форумите си тъпанар без тъпан :):):):)

Абе с тъпан без тъпан, Колев си е Колев.:)

nickyto
30-01-2012, 14:29

Ам тея необраните круши да не са неговите ?

Кайо
30-01-2012, 14:34

Сусе правописна грешка,Колев се пише с малка буква :):):):)

kolev
30-01-2012, 14:44
питали Марк Твен трудно ли се отказват цигарите. отговорил че това е най-лесното нещо на света, самия той бил ги отказвал няколко хиляди пъти :D

Кайо
30-01-2012, 14:50
питали Марк Твен трудно ли се отказват цигарите. отговорил че това е най-лесното нещо на света, самия той бил ги отказвал няколко хиляди пъти :D

Ми то и аз съм така,прав е човека.....всяка вечер преди да легна ги отказвам.....колев как така написа Марк Твен с главни букви бре??????:lol::lol::lol::lol:

Доко
30-01-2012, 14:58
Офф, бях роден интелигентен, но образованието ме съсипа. :lol:

Кайо
30-01-2012, 15:01
Офф, бях роден интелигентен, но образованието ме съсипа. :lol:

И теб ли бре?Аз за това спрях да уча :lol::lol::lol::lol:

Доко
30-01-2012, 15:03
И теб ли бре?Аз за това спрях да уча :lol::lol::lol::lol:

И четенето по форуми бро... :crazy:

Кайо
30-01-2012, 15:05
И четенето по форуми бро... :crazy:

Aaaaaaa,четенето по форумите е полезно,особено четенето на нашия форум:crazy:

nickyto
30-01-2012, 15:06
Aaaaaaa,четенето по форумите е полезно,особено четенето на нашия форум:crazy:

И по-специално - блатото... :crazy::crazy::crazy:

Кайо
30-01-2012, 15:17
И по-специално - блатото... :crazy::crazy::crazy:

Да точно там е истината....ае аз си обирам крушите и си бегам към истината :lol::lol::lol:

nickyto
30-01-2012, 15:28
Да точно там е истината....ае аз си обирам крушите и си бегам към истината :lol::lol::lol:

Що ? Я кво убау чешаме пръстите в темата... :crazy:

Кайо
30-01-2012, 15:43
Що ? Я кво убау чешаме пръстите в темата... :crazy:

Па и си пафкам :):):)

nickyto
30-01-2012, 16:01
Па и си пафкам :):):)

Бих казал и наздраве, ама... още съм на работа... :BIGsmile:

Кайо
30-01-2012, 16:08
Бих казал и наздраве, ама... още съм на работа... :BIGsmile:

Раничко е бре.....:cheers:

ФЕРАРИСТ
30-01-2012, 16:23
Ох както разбрах , нищо конкретно не се знае по въпроса :))) Дали ще се оправи организма изцяло или не !!!
ДА - ще се оправи - за колко време - зависи от начина на живот......

Orm
30-01-2012, 16:23
Айде , след като изядох един четрияйчен омлет и ми се оправи настроението реших и аз да драсна едно мнение - стига сте се карали .... Все пак става дума за един въздушен филтър ако нещо , па ша го смениме , важното мотора да държи обороти ;)

Кайо
30-01-2012, 16:30
Айде , след като изядох един четрияйчен омлет и ми се оправи настроението реших и аз да драсна едно мнение - стига сте се карали .... Все пак става дума за един въздушен филтър ако нещо , па ша го смениме , важното мотора да държи обороти ;)

Всичко се оправя,няма да се оправи напълно но ще се оправи,ако спортуваш определено ще се оправи по-бързо......ако спортуваш редовно дори не е нужно да ги спираш,просто ги намали драстично.....:cheers:

Susscrofa
30-01-2012, 16:31
ДА - ще се оправи - за колко време - зависи от начина на живот......

Не, няма да се оправи, някои изменения са необратими.

---------- Post added at 14:31 ---------- Previous post was at 14:30 ----------

Всичко се оправя,няма да се оправи напълно но ще се оправи,ако спортуваш определено ще се оправи по-бързо......ако спортуваш редовно дори не е нужно да ги спираш,просто ги намали драстично.....:cheers:

Той с цигари трудно ще спортува интензивно.

Доко
30-01-2012, 16:36
Не, няма да се оправи, някои изменения са необратими.[COLOR="Silver"]

Мдаа, особено ако е налице хроничен бронхит... :unsure:

ФЕРАРИСТ
30-01-2012, 16:37
Глей ся кво ще ти кажа - 95% от тия неща с цигари, алкохол, леки наркотици, херо ако щеш имат психологическа зависимост в някой редки случай мога да се съглася че има изключения.....
Елементарна логика е това, следи ми мисълта само......
Цигарения дим в началото на никого не е харесвал, нали? - Да.......в последствие мозъка е започнал да казва на тялото че по една или друга причина това успокоява, или дявол знае там каква приятност стоварва на телесата........и се появява зависимост, страст или квото и да е там.....
Алкохола - същото в началото на никой не е било приятно да гаврътне 100 грама, но с течение на времето отново скапания мозък започва да предава на тялото че въпреки че алкохола е гаден на вкус, ефекта от него е страхотен, и естествено нещата се променят.......човека не харесва вкуса на алкохола, харесва само и единствено ефекта от алкохола.......колко често и какво количество пие е въпрос на това колко и как му е "програмиран" мозъка в началото на процеса........
Никое друго същество на земята не се кефи от некъв дим, еле пък от някакъв алкохол - при положение че само ние имаме достатъчно разум за да знаем че това е вредно, а другите не, значи защо не го практикуват - щото вкуса е скапан......тва в подкрепа на горните две неща.......

Кайо
30-01-2012, 16:40
Не, няма да се оправи, някои изменения са необратими.

---------- Post added at 14:31 ---------- Previous post was at 14:30 ----------

Той с цигари трудно ще спортува интензивно.

Суска аз съм спортувал интензивно пушейки.....сега няма да мога.....но ако спортува и намали драстично пушенето може да спортува качествено и интензивно.

---------- Post added at 16:40 ---------- Previous post was at 16:37 ----------

Мдаа, особено ако е налице хроничен бронхит... :unsure:

Хахахахаха,не говорим за случаи с високо увреждане на белите дробове.......ако дробовете са тотал щета ич да не спира да пуши:crazy::crazy::crazy:

Доко
30-01-2012, 16:51
Хахахахаха,не говорим за случаи с високо увреждане на белите дробове.......ако дробовете са тотал щета ич да не спира да пуши:crazy::crazy::crazy:

Не се заблуждавай, ще копирам от нета симптомите. Дали разпознаваш някои от тях ? ;-) :

"Симптоми: Болният кашля и отделя слузести, гнойни или слузесто-гнойни храчки. Кашлицата понякога зачестява, а понякога е рядка. Тя е по-честа сутрин; тогава болният изважда по-обилно количество храчки, които биват стъкловидни, светли, сиви или зеленикави, гнойни, по-гъсти или по-редки. Понякога след продължително кашляне излизат само по няколко малки, гъсти, жилави храчки, които приличат на седефени мъниста. Друг път храчките са по-обилни, не така гъсти или дори воднисти. Обикновено температурата не се повишава и общото състояние не е особено засегнато. Хроничният бронхит може да продължава с години, особено при възрастните хора. В такъв случай болният отхрачва всяка сутрин по-изобилни гнойни храчки, понякога с храчките излиза и по малко кръв, но тъмна, съсирена, не пенеста. Нерядко болните страдат от задух, дължащ се на спастично свиване на бронхите или развиващи се изменения в сърцето."

Susscrofa
30-01-2012, 16:54
Глей ся кво ще ти кажа - 95% от тия неща с цигари, алкохол, леки наркотици, херо ако щеш имат психологическа зависимост в някой редки случай мога да се съглася че има изключения.....
Елементарна логика е това, следи ми мисълта само......
Цигарения дим в началото на никого не е харесвал, нали? - Да.......в последствие мозъка е започнал да казва на тялото че по една или друга причина това успокоява, или дявол знае там каква приятност стоварва на телесата........и се появява зависимост, страст или квото и да е там.....
Алкохола - същото в началото на никой не е било приятно да гаврътне 100 грама, но с течение на времето отново скапания мозък започва да предава на тялото че въпреки че алкохола е гаден на вкус, ефекта от него е страхотен, и естествено нещата се променят.......човека не харесва вкуса на алкохола, харесва само и единствено ефекта от алкохола.......колко често и какво количество пие е въпрос на това колко и как му е "програмиран" мозъка в началото на процеса........
Никое друго същество на земята не се кефи от некъв дим, еле пък от някакъв алкохол - при положение че само ние имаме достатъчно разум за да знаем че това е вредно, а другите не, значи защо не го практикуват - щото вкуса е скапан......тва в подкрепа на горните две неща.......

Понеже виждам, че си се заинатил,:) бих искал да те попитам, как функционира човешкия мозък?
Участват ли там различни биохимични процеси с участието на различни химически вещества. Как точно "мозъкът казва"?
Като си отговориш на тези въпроси ще узнаеш, какво означава физиологична зависимост.
Има маймуни, които се друсат с листа на определено растение, доказан факт. Повтарям, не се хранят, а се друсат с него и изпадат в екстаз.:)

Кайо
30-01-2012, 16:59
Не се заблуждавай, ще копирам от нета симптомите. Дали разпознаваш някои от тях ? ;-) :

"Симптоми: Болният кашля и отделя слузести, гнойни или слузесто-гнойни храчки. Кашлицата понякога зачестява, а понякога е рядка. Тя е по-честа сутрин; тогава болният изважда по-обилно количество храчки, които биват стъкловидни, светли, сиви или зеленикави, гнойни, по-гъсти или по-редки. Понякога след продължително кашляне излизат само по няколко малки, гъсти, жилави храчки, които приличат на седефени мъниста. Друг път храчките са по-обилни, не така гъсти или дори воднисти. Обикновено температурата не се повишава и общото състояние не е особено засегнато. Хроничният бронхит може да продължава с години, особено при възрастните хора. В такъв случай болният отхрачва всяка сутрин по-изобилни гнойни храчки, понякога с храчките излиза и по малко кръв, но тъмна, съсирена, не пенеста. Нерядко болните страдат от задух, дължащ се на спастично свиване на бронхите или развиващи се изменения в сърцето."

Слава на Бога.....нямам такива симптоми:Yeeeehaaa::Yeeeehaaa::Yeeeehaaa:

---------- Post added at 16:59 ---------- Previous post was at 16:57 ----------

Има маймуни, които се друсат с листа на определено растение, доказан факт. Повтарям, не се хранят, а се друсат с него и изпадат в екстаз.:)

Я кажи Сусе,кви са тия листета?????:crazy:

Susscrofa
30-01-2012, 17:00
Имаше и едни маймуни, които се друсаха с отрова от една стоножка. Закачат я с пръстче и тя отделя отрова, която те си втриваха в тялото. Резултатът е пълен купон.

Orm
30-01-2012, 17:03
Понеже виждам, че си се заинатил,:) бих искал да те попитам, как функционира човешкия мозък?
Участват ли там различни биохимични процеси с участието на различни химически вещества. Как точно "мозъкът казва"?
Като си отговориш на тези въпроси ще узнаеш, какво означава физиологична зависимост.

Ей ,аз съм виждал маймуна в зоопарка ди си бие че.......ки :)

Susscrofa
30-01-2012, 17:13
Ей ,аз съм виждал маймуна в зоопарка ди си бие че.......ки :)

Еми нормално е. Това са нашите прародители.
Има един орангутан във Виенския зоопарк, препоръчвам на всеки подлагащ на съмнение теорията на Дарвин за произход на човека, да отиде да наблюдава това "животно" около два часа. Накрая ще се чуди кой от двамата е маймуната.

---------- Post added at 15:13 ---------- Previous post was at 15:08 ----------

http://www.just.bg/page/view-article/novini/zabavno/orangutan-v-indonezija-otkazva-tjutjunopusheneto_21-09-2011/

Ето тази маймуна убива времето си с никотин, защото е много заета по цял ден и е придобила лош навик.
"Една цигара време":lol:

ФЕРАРИСТ
30-01-2012, 17:23
Ще се наложи да те разочаровам с твърдението че това дори и ти надали знаеш......
И не, не съм се заинатил, чесно казано ми е все тая, мнението ми е отправено към определена личност, която надявам се разполага с здрав разум и може да пресее едно от две, и да вземе решение или да си изгради мнение......

Кайо
30-01-2012, 17:24
Еми нормално е. Това са нашите прародители.
Има един орангутан във Виенския зоопарк, препоръчвам на всеки подлагащ на съмнение теорията на Дарвин за произход на човека, да отиде да наблюдава това "животно" около два часа. Накрая ще се чуди кой от двамата е маймуната.

---------- Post added at 15:13 ---------- Previous post was at 15:08 ----------

Ми как да не се замисли човек,то маймуна във Виенския зоопарк е по-добре от човек в България сигурно:lol::lol::lol::lol:

ФЕРАРИСТ
30-01-2012, 17:24
http://www.just.bg/page/view-article/novini/zabavno/orangutan-v-indonezija-otkazva-tjutjunopusheneto_21-09-2011/

Ето тази маймуна убива времето си с никотин, защото е много заета по цял ден и е придобила лош навик.
"Една цигара време":lol:
Как мислиш - дали опъва, или просто държи цигарата запалена.....
Те и мечкарите едно време поливаха на лапите на мечката вино и тя го ближеше, ама питаш ли я колко жадна стои за да направи това......и ако има локва с вино и с вода пред нея тя кое ще предпочете......
Цитираш ми жалки изключения който потвърждават правилото, не беше нужно все пак.......

Susscrofa
30-01-2012, 17:32
Как мислиш - дали опъва, или просто държи цигарата запалена.....
Те и мечкарите едно време поливаха на лапите на мечката вино и тя го ближеше, ама питаш ли я колко жадна стои за да направи това......и ако има локва с вино и с вода пред нея тя кое ще предпочете......
Цитираш ми жалки изключения който потвърждават правилото, не беше нужно все пак.......

Опъва, опъва.
Знае, че не е клечка.

---------- Post added at 15:32 ---------- Previous post was at 15:29 ----------

Ще се наложи да те разочаровам с твърдението че това дори и ти надали знаеш......
И не, не съм се заинатил, чесно казано ми е все тая, мнението ми е отправено към определена личност, която надявам се разполага с здрав разум и може да пресее едно от две, и да вземе решение или да си изгради мнение......

Аз не знам, но има хора, които поназнайват, изследват и пишат. Аз само чета през редовете.
Еми ти му даваш грешни отговори.
Никога няма да се изчисти напълно.
Към никотина се изгражда зависимост и тя не е просто навик.
И това не го твърдя аз, нито аз съм го измислил.

myato
30-01-2012, 17:52
Леле,леле,леле.Докато котаракът го нямало,прасенцето здраво наровило :BIGsmile:

Проблемът е, че той е написал "нещо", което не съдържа "нищо".

---------- Post added at 10:47 ---------- Previous post was at 10:43 ----------

Фалшивото пеене и глухите го усещат.
Другите хора проявиха голяма доза ирония спрямо теб, но ти толкова си си повярвал, че не я усети дори:)
Ти простичко не успя да го кажеш, та какво остава за по-детайлно. Не се опитвай по-добре.
Отново нищо няма да кажеш:)
Това, че учиш медицина не означава нищо.
Отдавна в БГ ученето на медицина не е критерий за знания и интелектуално ниво. Така беше едно време, сега е смешно. То навсякъде е така, а в УАСГ и в ТУ е трагично вече, а навремето бяха сериозни университети.

Моето момче,когато съм завършил медицина си бил пъпчив средношколец.
Знанията ми и интелектуалното ми ниво няма как ти да ги прецениш.:coolio:

Айде като отворен тогава ти да ми обясниш на мен простия,от къде аджаба се "появява" никотинамида (витамин РР),когато не го приемаш в достатъчно количество.
Никотинът е алкалоид,широко разпространен в природата и както всяко нещо в съответната доза е отрова или лекарство.Механизмът на действие е рецепторен,чрез вече упоменатия N-холинергичен рецептор и води до блокиране на провеждането в синапса,тоест до мускулна слабост.Отделянето на хистамин и серотонин е резултат на хипоксията като почнеш да се душиш в собствен сос.Отделят се един куп вещества,за някои от които си прочел,наречени общо "хормони на стреса" включително и ендорфини,които предават "красива" окраска на смъртта.Ако очакваш това от пушенето,по-добре се души по време на секс.
Никотинът не е канцероген.Нали цигарите са основна причина за рака!
Алкохолът го споменах,защото е по-вреден според мен.
За фентанила отговорих на колегата dimitar_vd62.
Айде сега запали една цигара за ендорфини.:stumm:

Кайо
30-01-2012, 18:15
Всъщтност да вметна,вредата от цигарите не се дължи толкова на никотина и катрана,колкото на химикалите и ,,парфюмерията" с които се обработва тютюна,микроскопичните частици синтетика от филтъра,които поемаме пушейки,въглеродният оксид,който се отделя при горенето,процента на този оксид при цигарите е много по-висок от при пурите и пуретите поради наличието на хартия в цигарите......

mordohy
30-01-2012, 18:35
Цигарите сега не могат да се сравняват с цигарите преди 20-25 години.
Тогава тютюна не се обработваше с толкова много химикали и цигарите се правеха само от ориенталски тютюн. Виржинията я нямаше. Освен това се правеха от чист тютюн. Сега има един куп добавки, като най-лошата за мене е хартията, понеже тя съдържа всичко. Има всякакви боклуци, включително както мастила, така и избелители, основи и всякакви други лайна.
Аз не съм виждал такива симптоми от пушене тогава, каквито се наблюдават сега.
И пра-дядо ми , а особено и пра-пра-дядо ми си павкахадо последно, но само чист тютюн. Никога не съм ги чувал да се дерат, като кашлят.
И двамата живяха над 96 години.
Аз си мисля, че никотина е най-малкия проблем в цигарите.

Orm
30-01-2012, 18:47
Вие след малко ще ги изкарате полезни :)

Кайо
30-01-2012, 18:57

Определено до известна степен да :lol::lol::lol::lol:
но както казва Мордохата,не съвременните цигари,а натурле тютюна:smoke::smoke::smoke:

ФЕРАРИСТ
30-01-2012, 19:47
Еми ти му даваш грешни отговори.
Това е твоята гледна точка и се надявам че няма да оспориш правото ми да имам различно мнение и гледна точка от твоята.......

546
30-01-2012, 20:07
Абе тая тема ЗА цигарите ли е или ПРОТИВ,аз съм ЗА щото.

old alfist
30-01-2012, 20:15
Аз съм ПРОТИВ, защото си даваме парите за някакъв пушек.

Доко
30-01-2012, 20:29
Всеки има свободата да се трови колкото иска. :cheers:

Кайо
30-01-2012, 20:38
Аз съм ПРОТИВ, защото си даваме парите за някакъв пушек.

Язе за тва гътам целио дим,зиян да не оди:crazy::crazy::crazy:

dimitar_vd62
30-01-2012, 21:55
Цигарите сега не могат да се сравняват с цигарите преди 20-25 години.
Тогава тютюна не се обработваше с толкова много химикали и цигарите се правеха само от ориенталски тютюн. Виржинията я нямаше. Освен това се правеха от чист тютюн. Сега има един куп добавки, като най-лошата за мене е хартията, понеже тя съдържа всичко. Има всякакви боклуци, включително както мастила, така и избелители, основи и всякакви други лайна.
Аз не съм виждал такива симптоми от пушене тогава, каквито се наблюдават сега.
И пра-дядо ми , а особено и пра-пра-дядо ми си павкахадо последно, но само чист тютюн. Никога не съм ги чувал да се дерат, като кашлят.
И двамата живяха над 96 години.
Аз си мисля, че никотина е най-малкия проблем в цигарите.

Верно е, едно време пушех Кент, ама като дръпнеш ти се замайваше главата и по малко пушех щото беше качествен.Като си спомня имаше Дънхел, Джон Плайер Специал, Астор...

Кайо
30-01-2012, 21:58
Верно е, едно време пушех Кент, ама като дръпнеш ти се замайваше главата и по малко пушех щото беше качествен.Като си спомня имаше Дънхел, Джон Плайер Специал, Астор...

Млалеее Митак и ти ли днес ше ме връщаш във времето,е тия изброени марки малко хора ги помят като как си беха.....то Астор май нема са,Кента имаше един специфичен аромат на смокини,а замисли се малко....;):cheers:

546
30-01-2012, 22:12
Пал мал беше най-ароматен

Кайо
30-01-2012, 22:15

Арен беше а е тоя не кат сегашния.....

lordliness
30-01-2012, 22:17
Имаше и само БТ и беше супер лукзозно :) друго в кутия нямаше.Стига с тези марки ,че пак ми се пропуши.

dimitar_vd62
30-01-2012, 22:24
Млалеее Митак и ти ли днес ше ме връщаш във времето,е тия изброени марки малко хора ги помят като как си беха.....то Астор май нема са,Кента имаше един специфичен аромат на смокини,а замисли се малко....;):cheers:

Не си спомням да е имал аромат на смокини, ма си беа хубави.Имаше бял и златен кент,1.80 струваха.

Кайо
30-01-2012, 22:26
Не си спомням да е имал аромат на смокини, ма си беа хубави.Имаше бял и златен кент,1.80 струваха.

Е те тоя белия имаше аромат на смокини,невероятен аромат.....

haiti
30-01-2012, 22:51

Видя ли сега, грешка си направил :D

Бобби
30-01-2012, 23:13
Тази тема ми напомни, че Бобчо отказваше цигарите преди няколко месеца - ако чете тук, да вземе да напише как върви този процес при него.
....:unsure:..Трудно..:coolio:
Нека колегата да види снимка на белият дроб на пушач и не пушач...и че разбере....че оправия трудно ще има.....въпроса е, че само черният дроб регенерира...ама като казват пиенето е до гроб.....а оная работа до време:))
Пушене се спира с воля....:Silent:

---------- Post added at 21:10 ---------- Previous post was at 21:08 ----------

Е те тоя белия имаше аромат на смокини,невероятен аромат.....
Тия с аромата на смокини...бяха хилайт...нбекви чпонски в син пакет доколкото си спомням

---------- Post added at 21:13 ---------- Previous post was at 21:10 ----------

Купи си сега блек девил сив или черен...и ще си доволен....сивият е даже за целувки със сладникав вкус на филтъра.....е няма ги онези цигари вече....но с всичко стана така...голямо потребление...снижава качеството...

old alfist
30-01-2012, 23:18
А, бе дяволска работа е тази с пушенето, но ми се струва, че някой трябва да е голям инат за да ги откаже.

Кайо
30-01-2012, 23:19
---------- Post added at 21:10 ---------- Previous post was at 21:08 ----------

Тия с аромата на смокини...бяха хилайт...нбекви чпонски в син пакет доколкото си спомням

---------- Post added at 21:13 ---------- Previous post was at 21:10 ----------

Eлееееее тук пълно с антиквари бе,тия Хйлайт си беха да японски,хахаха,как пък се сети за тех,но белия Кент си имаше аромат на смокини,спомям си го много добре щот го пафках яко

Бобби
30-01-2012, 23:36
Eлееееее тук пълно с антиквари бе,тия Хйлайт си беха да японски,хахаха,как пък се сети за тех,но белия Кент си имаше аромат на смокини,спомям си го много добре щот го пафках яко
А тоя дет ми харесваше не беще кутия...а пакет и целият син...не ми се търси сега в нета като изображение.....но житан си е изстинско изпитание за пушача, както и гулас...некви пак френски с каска с крилца:))

---------- Post added at 21:36 ---------- Previous post was at 21:35 ----------

А, бе дяволска работа е тази с пушенето, но ми се струва, че някой трябва да е голям инат за да ги откаже.
:)))

Доко
30-01-2012, 23:43
Е това бяха смъртелните цигари: ;-) http://www.order-cigs.com/buy6-gitanes-brunes-no-filter.html

Кайо
30-01-2012, 23:46
А тоя дет ми харесваше не беще кутия...а пакет и целият син...не ми се търси сега в нета като изображение.....но житан си е изстинско изпитание за пушача, както и гулас...некви пак френски с каска с крилца:))

---------- Post added at 21:36 ---------- Previous post was at 21:35 ----------

:)))

Сетих се за кои казваш,син пакет с големи бели букви.....а житана и голоаза са ми от любимите цигари,години наред съм пушил само такива,качак е това е цигара.......

lordliness
30-01-2012, 23:47
87777

Кайо
30-01-2012, 23:51
Е това бяха смъртелните цигари: ;-) http://www.order-cigs.com/buy6-gitanes-brunes-no-filter.html

Супер +1:cheers:

---------- Post added at 23:51 ---------- Previous post was at 23:48 ----------

Но има по-яки и от тях,Партагас и Монте Кристо,кубински цигари,продаваха ги едно време в едни магазини ,,Минерал-Сувенир",барабар с пури Партага и Монте Кристо и ром Хаван Клуб,това бяха най-евтините цигари по-евтини и от Стюардеса :):):)

Бобби
30-01-2012, 23:52
Пушил съм от тази циганка не веднъж....:crazy:

---------- Post added at 21:52 ---------- Previous post was at 21:51 ----------

Кайо, то пурите, ако ги дърпаш като цигарите...найстина ще са смъртоносни:))

Доко
30-01-2012, 23:55
Любимите ми бяха Rothmans, уникален аромат, но отдавна не се внасят оригинални.

Бобби
31-01-2012, 00:31
:)))..вече няма оргинални, тоез с ония аромат и вкус...:unsure:

Кайо
31-01-2012, 01:28
Пушил съм от тази циганка не веднъж....:crazy:

---------- Post added at 21:52 ---------- Previous post was at 21:51 ----------

Кайо, то пурите, ако ги дърпаш като цигарите...найстина ще са смъртоносни:))

Баш кат цигари ги опъвам пуретите и пурите,ама нищо ми нема....за сега :crazy::crazy::crazy::crazy:

---------- Post added at 01:28 ---------- Previous post was at 01:26 ----------

Не е до внос,просто на всекъде цигарите са лайна,зимал съм и от Германия,Англия носили са ми от Кипър,САЩ и Италия.....лайна......

546
31-01-2012, 01:56
Май само в ЮАР има производсво на такива каквито бяха едно време

Бобби
31-01-2012, 01:58
Баш кат цигари ги опъвам пуретите и пурите,ама нищо ми нема....за сега :crazy::crazy::crazy::crazy:

---------- Post added at 01:28 ---------- Previous post was at 01:26 ----------

Не е до внос,просто на всекъде цигарите са лайна,зимал съм и от Германия,Англия носили са ми от Кипър,САЩ и Италия.....лайна......
Ти имаш два бели дроба...:unsure:
А що се отнася до сегашното качество на цигарите...точно това имах предвид като цитирах по назад Доко...

---------- Post added at 23:58 ---------- Previous post was at 23:57 ----------

Май само в ЮАР има производсво на такива каквито бяха едно време
Там не съм пушил..:)))

Susscrofa
31-01-2012, 08:28
Леле,леле,леле.Докато котаракът го нямало,прасенцето здраво наровило :BIGsmile:

Моето момче,когато съм завършил медицина си бил пъпчив средношколец.
Знанията ми и интелектуалното ми ниво няма как ти да ги прецениш.:coolio:

Айде като отворен тогава ти да ми обясниш на мен простия,от къде аджаба се "появява" никотинамида (витамин РР),когато не го приемаш в достатъчно количество.
Никотинът е алкалоид,широко разпространен в природата и както всяко нещо в съответната доза е отрова или лекарство.Механизмът на действие е рецепторен,чрез вече упоменатия N-холинергичен рецептор и води до блокиране на провеждането в синапса,тоест до мускулна слабост.Отделянето на хистамин и серотонин е резултат на хипоксията като почнеш да се душиш в собствен сос.Отделят се един куп вещества,за някои от които си прочел,наречени общо "хормони на стреса" включително и ендорфини,които предават "красива" окраска на смъртта.Ако очакваш това от пушенето,по-добре се души по време на секс.
Никотинът не е канцероген.Нали цигарите са основна причина за рака!
Алкохолът го споменах,защото е по-вреден според мен.
За фентанила отговорих на колегата dimitar_vd62.
Айде сега запали една цигара за ендорфини.:stumm:

Докторе, отговаряш ми като Сидеров, с въпроси.:)
Мисля, че написах, че никотинът е растителна отрова и не е нужно да ми разясняваш, че бил широко разпространен в природата. Така и не ми отговори, при какъв поцес в човешкия организъм се синтезира никотин, така както беше написал в първия си пост.
И сега в този отговор пак пишеш глупости.
Никотинамидът е витамин, който се синтезира ИЗКУСТВЕНО от никотин.
В човешкото тяло никотинамидът постъпва с храната, готов и синтезиран.:)
Ендогенният му синтез се осъществява посредством аминокиселината триптофан. Ще спра до тук, докторе.:unsure:
Втората част от поста ти отново е бзмислена и никому ненужна демонстрация на знания, нямащи нищо общо с моите въпроси.
И да не забравя. Свинята рови, но намира една от най-скъпите и търсени храни, а именно трюфелът. Дори и най-добре обученото и школувано куче не се справя толкова добре, колкото нея.
Ако не беше написал онзи натруфен и надменен пост, празен от към съдържание, нямаше да си губя времето да пиша толкова. Предпочитам постове, в които ме псуват пред напомпани с термини и нищо не съдържащи поучителни постчета.
:whistle::whistle::whistle:

code
31-01-2012, 08:40
Суси само се моли някой да почне да му се обяснява .. :bowdown: Закачиш ли се един път обясненията дето трябва да ги даваш нарастват в геометрична прогресия, като плаващи пясъци е :wierdo: Един такъв да имаш вкъщи друго не ти трябва :depressed::D

Susscrofa
31-01-2012, 08:47
Суси само се моли някой да почне да му се обяснява .. :bowdown: Закачиш ли се един път обясненията дето трябва да ги даваш нарастват в геометрична прогресия, като плаващи пясъци е :wierdo: Един такъв да имаш вкъщи друго не ти трябва :depressed::D

Просто се опитах да обясня и да покажа на аудиторията, че "сложноговоренето" не винаги е признак за големи знания и висока компетентност.:whistle:

ФЕРАРИСТ
31-01-2012, 08:51
В началото пушех Алфа, после карах кратко време на COOPER, после само Ротмансче......страхотни бяха......

Доко
31-01-2012, 09:06
:)))..вече няма оргинални, тоез с ония аромат и вкус...:unsure:

Миналото лято един приятел донесе от Македония Rothmans чист оригинал, там British tobacco си продават, а преди петнайсетина години избягаха от България, за това няма оригинален Rothmans у нас. ;-)

Orm
31-01-2012, 09:55
Вие са си говорите коя отрова е по добра :)
Се едно да кажа ..... ех едно време със самурайския меч колко готино ни распарчатосваха , сега с тия мачете е цяло мъчение :))

Доко
31-01-2012, 10:27
Вие са си говорите коя отрова е по добра :)
Се едно да кажа ..... ех едно време със самурайския меч колко готино ни распарчатосваха , сега с тия мачете е цяло мъчение :))

Хаха, а бе и на мен нещо ми стана, и от 1 юни миналата година не съм препалвал, демек може да се каже евентуално, че съм ги отказал, макар, че не се заричам... :crazy:;-)

myato
31-01-2012, 10:59
Докторе, отговаряш ми като Сидеров, с въпроси.:)
Мисля, че написах, че никотинът е растителна отрова и не е нужно да ми разясняваш, че бил широко разпространен в природата. Така и не ми отговори, при какъв поцес в човешкия организъм се синтезира никотин, така както беше написал в първия си пост.
И сега в този отговор пак пишеш глупости.
Никотинамидът е витамин, който се синтезира ИЗКУСТВЕНО от никотин.
В човешкото тяло никотинамидът постъпва с храната, готов и синтезиран.:)
Ендогенният му синтез се осъществява посредством аминокиселината триптофан. Ще спра до тук, докторе.:unsure:
Втората част от поста ти отново е бзмислена и никому ненужна демонстрация на знания, нямащи нищо общо с моите въпроси.
И да не забравя. Свинята рови, но намира една от най-скъпите и търсени храни, а именно трюфелът. Дори и най-добре обученото и школувано куче не се справя толкова добре, колкото нея.
Ако не беше написал онзи натруфен и надменен пост, празен от към съдържание, нямаше да си губя времето да пиша толкова. Предпочитам постове, в които ме псуват пред напомпани с термини и нищо не съдържащи поучителни постчета.
:whistle::whistle::whistle:

Отговорът ми е в хармония със стила ти.
Загледай се,какво си написал.
Когато получаваш,недостатъчна според теб информация се сърдиш.Когато получиш повече,пак същото.Детска работа.
Не познаваш нито Сидеров,нито мен,че да ни сравняваш,макар че в говоренето му има реалистичен поглед и ако следваше прокламираните идеи,бих го уважавал.
Дали едно вещество е отрова или лекарство зависи от приложението.Може да отровиш човек с множество "полезни" вещества.
Ако организмът разчиташе само на внесени от вън вещества,щеше да загине веднага.
Ако проявяваш интерес към биохимия,закупи си учебници и ги прочети.Ако след това има неясноти,възможно е да ги обсъдим,въпреки че отдавна се занимавам с друго направление на медицинската наука.
"Втората част" от поста ми е разяснение на объркването,внесено от един твой преден.
В същтост,никога не съм изпитвал необходимост да обяснявам личната си позиция на който и да било.Това,че съм я споделил,не ангажира никого и не търся ничие съгласие,комо ли пък оценка.За това и проблемът с "губенето на време" си е лично твой.
Колкото до намека за трюфелите,в България не случайно им викат "свинска гъба".Малко ме гони "склерозата",поради "възрастта",но в една пиеса се казваше,че приготвената в заведението храна е "за прасета и дженталмени".Не ми допада мирисът на пръст в храната.
Ако държиш да те напсуват,а може би и нещо друго,иди на мач в сектора с агитката и викай за противниковия отбор.
Ако приемаш спазването на добрия тон за надменност,трябва да изпиташ притеснение за себе си.
С най-добри пожелания поставям точка от моя страна на тази безплодна припирня.

Susscrofa
31-01-2012, 11:25
Отговорът ми е в хармония със стила ти.
Загледай се,какво си написал.
Когато получаваш,недостатъчна според теб информация се сърдиш.Когато получиш повече,пак същото.Детска работа.
Не познаваш нито Сидеров,нито мен,че да ни сравняваш,макар че в говоренето му има реалистичен поглед и ако следваше прокламираните идеи,бих го уважавал.
Дали едно вещество е отрова или лекарство зависи от приложението.Може да отровиш човек с множество "полезни" вещества.
Ако организмът разчиташе само на внесени от вън вещества,щеше да загине веднага.
Ако проявяваш интерес към биохимия,закупи си учебници и ги прочети.Ако след това има неясноти,възможно е да ги обсъдим,въпреки че отдавна се занимавам с друго направление на медицинската наука.
"Втората част" от поста ми е разяснение на объркването,внесено от един твой преден.
В същтост,никога не съм изпитвал необходимост да обяснявам личната си позиция на който и да било.Това,че съм я споделил,не ангажира никого и не търся ничие съгласие,комо ли пък оценка.За това и проблемът с "губенето на време" си е лично твой.
Колкото до намека за трюфелите,в България не случайно им викат "свинска гъба".Малко ме гони "склерозата",поради "възрастта",но в една пиеса се казваше,че приготвената в заведението храна е "за прасета и дженталмени".Не ми допада мирисът на пръст в храната.
Ако държиш да те напсуват,а може би и нещо друго,иди на мач в сектора с агитката и викай за противниковия отбор.
Ако приемаш спазването на добрия тон за надменност,трябва да изпиташ притеснение за себе си.
С най-добри пожелания поставям точка от моя страна на тази безплодна припирня.

Поне спря да ми пишеш за физиология и биохимия, че ставаше все по-зле и по-зле.
Когато усетиш, че си се объркал можеш да си признаеш.:lol:, а не да ми размахваш поучителен пръст. Всеки път "бягаш" от отговори по същество. Аааааа, даде и един смешно грешен.
Ако знаеше, каква е функцията на никотина в растенията щеше да разбереш защо го наричам отрова.
Не се занимавай с физиология и биохимия е моят съвет и другия път по-лекичко със сложната терминология, защото видимо само те обърква.:whistle:
Диалогът бе продуктивен, най-вече за теб, понаучи това-онова.

Orm
31-01-2012, 11:34
AMIN!!!! Айде стига толкова :wein:

kolev
31-01-2012, 11:40
AMIN!!!! Айде стига толкова :wein:

как така! не може !
трябва да признаем че прасето е оборило всички с титаничен замах, да се преклоним пред неговата мъдрост, а доктора публично да се извини и да си скъса дипломата :BIGsmile:

Susscrofa
31-01-2012, 11:43
как така! не може !
трябва да признаем че прасето е оборило всички с титаничен замах, да се преклоним пред неговата мъдрост, а доктора публично да се извини и да си скъса дипломата :BIGsmile:

Нямам нужда от признание.
Колев, да не ти замръзнат крушите, събирай ги и отивай да се правиш на сърдит някъде другаде.

kolev
31-01-2012, 11:45
Нямам нужда от признание.
Колев, да не ти замръзнат крушите, събирай ги и отивай да се правиш на сърдит някъде другаде.

ааа как така нямаш. ти си нарцисист, мед ти капе на душичката да се правиш на по-по-най :BIGsmile:

Susscrofa
31-01-2012, 11:54
ааа как така нямаш. ти си нарцисист, мед ти капе на душичката да се правиш на по-по-най :BIGsmile:

Всичко в името на истината и правилните отговори.
Нарцисът си ти, но за съжаление няма с какво да изпъкнеш и от нарцис си се превърнал в карамфил.

kolev
31-01-2012, 12:08
хайде, знам че можеш и по-добре.
типично за нарцисиста е преувеличение на собствената му значимост, бурна реакция на критиката, чувството за изключителна правота, търсене на внимание, липса на емпатия, арогантност и надменност, "отричащ механизъм" с който оправдава неадекватността си. всичко това гарнирано с анонимността на интернет.
може ли да предположа че си едно дете и за възпитанието ти по-голяма или единствена роля е изиграла майка ти.

myato
31-01-2012, 12:49
Поне спря да ми пишеш за физиология и биохимия, че ставаше все по-зле и по-зле.
Когато усетиш, че си се объркал можеш да си признаеш.:lol:, а не да ми размахваш поучителен пръст. Всеки път "бягаш" от отговори по същество. Аааааа, даде и един смешно грешен.
Ако знаеше, каква е функцията на никотина в растенията щеше да разбереш защо го наричам отрова.
Не се занимавай с физиология и биохимия е моят съвет и другия път по-лекичко със сложната терминология, защото видимо само те обърква.:whistle:
Диалогът бе продуктивен, най-вече за теб, понаучи това-онова.
Айде намери сили да се спреш,защото ще постна линковете от "научно-популярните" сайтове,от които си преписвал фрагменти,без грам разбиране.:coolio:
В същност,що ли да се занимавам?То всеки виждал компютър ще ги намери.:lol:
Приятно тролене!:spoko:

Кайо
31-01-2012, 13:22
Миналото лято един приятел донесе от Македония Rothmans чист оригинал, там British tobacco си продават, а преди петнайсетина години избягаха от България, за това няма оригинален Rothmans у нас. ;-)

Как са цигарите в Maкедония не зна,ама в Сърбия са яко зле,Парламента в България е в пъти по-добър от сръбския.........
Абе то повечето марки кубински пури вече се правят извън Куба и са гадост а ние за цигари си говорим.

Пафкайте си пурети Meharis и Vasco da Gama(на тия и пурите им ги бива) и не се косете :):):):)

morfius
31-01-2012, 13:32
Цигари, алкохол и свиня на скейтборд...

Целта да заблатите целия форум ли е?

mordohy
31-01-2012, 13:42
Всеки има свободата да се трови колкото иска. :cheers:
Съгласен!
Стига мене да не ме трови!
Нали това е въпроса?

Доко
31-01-2012, 13:50
Съгласен!
Стига мене да не ме трови!
Нали това е въпроса?

Да, това допълнение не го написах от толерантност, като бивш пушач. ;-)

mordohy
31-01-2012, 13:53
Аз дори като пушач, винаги съм го спазвал:cheers:

Кайо
31-01-2012, 14:39

Аз дори като пушач, винаги съм го спазвал:cheers:

Е такаива сме си ние пушачите,толерантни хора.....към нас обаче няма толерантност.......:lol::lol::lol:

Moment4life
31-01-2012, 17:01
Аз пуша от околоо 4-5 години. Имаше момент в началото, в който можех да ги спирам постоянно. Грешката ми беше там,че си мислех,че винаги ще е така.
В момента мисля,че даже не искам да ги спра, или по - скоро нямам волята да го направя. Засега нямам фрапиращи здравословни проблеми,само типичното кашляне,но знам,че има време да стане по-лошо.
Опитвала съм да ги спра, най-гадното е,когато цялата ти компания + гаджето ти пушат. Навика,да изпушиш една цигара с кафето, или просто да държиш цигара е доста проблемен.
Аз лично немога да си се представя да не пуша,като ходя по улицата, да не си купя цигари и вобще да не правя всичко свързано с пушенето ми.

Знам,че е по - добре да ги спра,ноо нещо не ми се получава...

Susscrofa
31-01-2012, 17:09
Айде намери сили да се спреш,защото ще постна линковете от "научно-популярните" сайтове,от които си преписвал фрагменти,без грам разбиране.:coolio:
В същност,що ли да се занимавам?То всеки виждал компютър ще ги намери.:lol:
Приятно тролене!:spoko:

Докторче, забавно смешен си ми.
Какво значение има кой от къде взема информация, след като тя показва какви неверни глупотевини пишеш ти, преписвайки пасажи от нечий чужд реферат поради невъзможността ти да боравиш с интернет и научна литература.:)
Вместо да ме заплашваш, вземи се в ръце и си поправи "научно" издържаните текстове.
С човек, който твърди, че никотинът е с едногенен произход и че участва в синтеза на витамин РР в човешкото тяло не ми се спори дори. Жалко е, разбираш ли.:)
п.п. Никотинът е отрова, която растенията натрупват с цел предпазване от изяждане. Тревопасните са се научили да разпознават богатите на отровни за тях алкалоиди растения. Всеки се бори за оцеляване, какво да се прави.:)

Не е важно, кой от къде ползва информация, а колко надеждна е тя.
Не съм виновен, че си от "хартиеното" поколение.:)

Чест и почитания от една свиня.:whistle:
Свинята пет години е учила физиология на растенията и почти толкова зоология. Ветеринарите учеха една трета от физиологията, която учехме ние.
Чао, докторче.:clap2:

---------- Post added at 15:09 ---------- Previous post was at 15:07 ----------

Цигари, алкохол и свиня на скейтборд...

Целта да заблатите целия форум ли е?

Някой май пръдна в темата:)
Ееееее, бива ли така, какво си ял бре матричар, то нетърпимо стана тук.:crazy:

Кайо
31-01-2012, 17:24
Аз пуша от околоо 4-5 години. Имаше момент в началото, в който можех да ги спирам постоянно. Грешката ми беше там,че си мислех,че винаги ще е така.
В момента мисля,че даже не искам да ги спра, или по - скоро нямам волята да го направя. Засега нямам фрапиращи здравословни проблеми,само типичното кашляне,но знам,че има време да стане по-лошо.
Опитвала съм да ги спра, най-гадното е,когато цялата ти компания + гаджето ти пушат. Навика,да изпушиш една цигара с кафето, или просто да държиш цигара е доста проблемен.
Аз лично немога да си се представя да не пуша,като ходя по улицата, да не си купя цигари и вобще да не правя всичко свързано с пушенето ми.

Знам,че е по - добре да ги спра,ноо нещо не ми се получава...

Прекалено от скоро пушиш за да си чак толкова зависима,всичко е въпрос на психическа нагласа.
,,Засега нямам фрапиращи здравословни проблеми,само типичното кашляне,но знам,че има време да стане по-лошо."-щом за 4-5 години имаш такива симптоми по-добре вземи се замисли малко по-сериозно по темата.

Susscrofa
31-01-2012, 17:26
хайде, знам че можеш и по-добре.
типично за нарцисиста е преувеличение на собствената му значимост, бурна реакция на критиката, чувството за изключителна правота, търсене на внимание, липса на емпатия, арогантност и надменност, "отричащ механизъм" с който оправдава неадекватността си. всичко това гарнирано с анонимността на интернет.
може ли да предположа че си едно дете и за възпитанието ти по-голяма или единствена роля е изиграла майка ти.

Слушай сега моето момче, дай ми час и място за среща и ще бъда там.:whistle:
Трудно ще ме извадиш от равновесие, колкото и мои близки роднини да намесваш. А, че си уникално зле е ясно на всички.:)
Аз пък се обзалагам, че в училище си бил с мазна косичка и са ти плюели в тетрадката, след което са я затваряли.:lol::lol::lol:

RUNNING WILD
31-01-2012, 17:34
секса е различен като спреш цигарите усещането е друго-факт,няма главоболие,главата ти е бистра и ти се изостря обонянието-истина е,за спорта е гадно взимат ти въздуха,отказвал съм ги много пъти но ми е скучно без тях липсват ми,хубаво е по 2-3 на ден най много когато ти е кеф,за около 6 месеца се чисти организма от цигари,спират се разбира се има некъв гъдел 2-3 дена и това е,аз са пафкам син Бест ман нема по-добри наше изделие.

kolev
31-01-2012, 17:35
Слушай сега моето момче, дай ми час и място за среща и ще бъда там.:whistle:

ха-ха :lol: льольо

Susscrofa
31-01-2012, 17:39
ха-ха :lol: льольо

Еми, нали смяташ, че се крия, хайде бъди мъж.
Няма как да се покажеш, представям си каква физиономия ще опънеш.:lol:
И нали се разбрахме, че няма да ме обидиш.
Нали плачеше за спазване на правилата във форума?
Ама ти си ми ясен от кои си бре колев, знаеш ли колко съм им се нагледал тук.
Плачат за правила, а най -много ги нарушават.

kolev
31-01-2012, 17:42
Еми, нали смяташ, че се крия, хайде бъди мъж.
Няма как да се покажеш, представям си каква физиономия ще опънеш.:lol:
И нали се разбрахме, че няма да ме обидиш.
Нали плачеше за спазване на правилата във форума?
Ама ти си ми ясен от кои си, бре колев, знаеш ли колко съм им се нагледал тук.
Плачат за правила, а най много ги нарушават.

теб не те приемам като реално съществуваща личност :lol: освен да излезеш през рутера, ама недей че ще го разпориш :lol:

Susscrofa
31-01-2012, 17:45
теб не те приемам като реално съществуваща личност :lol: освен да излезеш през рутера, ама недей че ще го разпориш :lol:

Страхлив си, точно както си мислех.
То и по писането ти личи.:)
Далеч си от нивото ми, така че няма да изпусна много от нежеланието ти да се срещнем.:)
:whistle:

kolev
31-01-2012, 17:51
пет години си пропилял да учиш за храсталаци, а що пропусна първите седем да го ева :lol:

Кайо
31-01-2012, 18:14
....възпитанието ти по-голяма или единствена роля е изиграла майка ти.

Kолев,крайно тъпо е да намесваш лица от обкръжението на спорещият с теб,доколкото можем да кажем,че ти спориш де.....просто виеш като латерна....

Susscrofa
31-01-2012, 19:56
пет години си пропилял да учиш за храсталаци, а що пропусна първите седем да го ева :lol:

Мъчно ми е за теб.
Учил съм още пет години след това, как да помагам на хора като теб.
Защо се страхуваш, ела да се видим, знаеш, че съм широко скроен, дори и травестит да си, ще те разбера.

old alfist
31-01-2012, 20:05
Преминахте в междуличностни нападки и не ви прави чест - може да се изнесете тактично към заблатената част на форума.

Moment4life
31-01-2012, 20:07
Прекалено от скоро пушиш за да си чак толкова зависима,всичко е въпрос на психическа нагласа.
,,Засега нямам фрапиращи здравословни проблеми,само типичното кашляне,но знам,че има време да стане по-лошо."-щом за 4-5 години имаш такива симптоми по-добре вземи се замисли малко по-сериозно по темата.

Съгласна съм за психическата нагласа, но според мен няма чак толкова голямо значение колко време си пушил. Познаявам човек който е пушил 50 години и ги спря доста лесно. Замислила съм се доста сериозно,но както вече казах ми е доста трудно,аз не оставям цигарата,постоянно пуша.

Кайо
31-01-2012, 20:18
Съгласна съм за психическата нагласа, но според мен няма чак толкова голямо значение колко време си пушил. Познаявам човек който е пушил 50 години и ги спря доста лесно. Замислила съм се доста сериозно,но както вече казах ми е доста трудно,аз не оставям цигарата,постоянно пуша.

Виж са,аз пуша 22-23 години,пуших 2 пакета и....при нормални условия,ако седнех на маса ставаха 3 пакета и.....цигарата и аз не я оставях,пушех постоянно,и сега така пуша....но от 2 пакета и,първо ги намалих на пакет,после на по-леки.......в момента пуша предимно пурети и пури,харесва ми да пуша,но съм ги спирал за по няколко дена,без да имам проблем с това,че не пуша.........
Всичко е психическа нагласа,спирай ги или ги намалявай поне щом кашляш от цигарите,вместо да си набиваш сама в главата,че си пристрастена пушачка,опитай се да си набиваш,че не ти се пуши,просто си мисли за нещо друго,което е наистина приятно......:smoke::smoke::smoke:

Доко
31-01-2012, 20:49
........... Познаявам човек който е пушил 50 години и ги спря доста лесно.......

Вероятно вече не е можел да диша, задъхвал се е, кислородния глад го е морял с всяка крачка и е било въпрос на оцеляване. :coolio:

old alfist
31-01-2012, 20:55
Вероятно вече не е можел да диша, задъхвал се е, кислородния глад го е морял с всяка крачка и е било въпрос на оцеляване. :coolio:
Може просто да е сдал екипа докато е пушил.

Moment4life
31-01-2012, 21:13
Въпосният (дядо ми,да е жив и здрав човека) нямаше ''кислороден глад'' и горе изброените, просто имаше воля и вече 8 години не пуши :)

Доко
31-01-2012, 21:16
Въпосният (дядо ми,да е жив и здрав човека) нямаше ''кислороден глад'' и горе изброените, просто имаше воля и вече 8 години не пуши :)

Пошегувах се, но все пак го попитай да сподели мотивите за проявената воля. ;-)

Кайо
31-01-2012, 21:20

To и баща ми така бре,40 и кусур години стаж на пушач,каза,че ги спира и ги спря от раз....пали от време на време по една цигара но не я допушва.....

nickyto
31-01-2012, 21:21

Имаш пример пред себе си... що не се опиташ да си като него ?

Доко
31-01-2012, 21:29
А бе след 40-50 години пушене никой не може да ме убеди, че не живее "под-наем". Казах за тези симптоми защото след толкова дълго пушене белия дроб е станал на пихтия и просто няма какво да ти достави кислород. Ето четете но внимателно, не прескачайте между редовете... :crazy: http://www.medicine.bg/novini/pulmologat-smekchavaneto-na-zabranata-za-pushene-e-licemerno-i-bezotgovorno

Moment4life
31-01-2012, 21:32
Имаш пример пред себе си... що не се опиташ да си като него ?

Защото ми е малко акъла и волята :smoke:

Кайо
31-01-2012, 21:34
Защото ми е малко акъла и волята :smoke:

Щом го осъзнаваш акъла не ти е малко,виж волята..........:cheers:

Moment4life
31-01-2012, 21:40
Щом го осъзнаваш акъла не ти е малко,виж волята..........:cheers:
Ще се постарая, време си е вече да спират тия цигари.. :idea:

Кайо
31-01-2012, 21:42
А бе след 40-50 години пушене никой не може да ме убеди, че не живее "под-наем". Казах за тези симптоми защото след толкова дълго пушене белия дроб е станал на пихтия и просто няма какво да ти достави кислород. Ето четете но внимателно, не прескачайте между редовете... :crazy: http://www.medicine.bg/novini/pulmologat-smekchavaneto-na-zabranata-za-pushene-e-licemerno-i-bezotgovorno

Батка на баща ми дробовете верно са пихтия,ама от урановата мина.......иначе има пушачи с над 50 годишен стаж със здрави дробчета,един дедо на село....,дедо Божинко,умре човека на 97 години човеко,пафкаше кат локомотив,само хенд мейд качаци,беха го намерили на една полянка,изкарал си козичките на паша......,та има значени,какво пушим,къде живеем,какво се храним,как живеем,са в голем град и тия алхимии де пушим и ядем,с тоя заседнал живот дет водим и 57 години са ни много.......:cheers:

---------- Post added at 21:42 ---------- Previous post was at 21:40 ----------

Ще се постарая, време си е вече да спират тия цигари.. :idea:

А така,това вече е друго,пък и майка някой ден ще станеш.......бе щом за 4-5 години кашляш не е за теб тоя спорт :crazy::crazy::crazy::cheers:

code
31-01-2012, 21:47
Това си е така, може да не пушиш да не пиеш, да се храниш здравословно и да седиш цял ден с дебелия си гъз по кафетата т.е. без физическо натоварване си е пак много зле :moon: Два месеца не тренирах, чувствах се ужасно раменете ми влязоха в корема и тва за нула време, от 10 дена си тренирам по 10 минути на ден(звучи смешно, зимно такова само за тонус) но съм друг човек.:whistle:

old alfist
31-01-2012, 21:52
Това си е така, може да не пушиш да не пиеш, да се храниш здравословно и да седиш цял ден с дебелия си гъз по кафетата т.е. без физическо натоварване си е пак много зле :moon: Два месеца не тренирах, чувствах се ужасно раменете ми влязоха в корема и тва за нула време, от 10 дена си тренирам по 10 минути на ден(звучи смешно, зимно такова само за тонус) но съм друг човек.:whistle:
Вземи поизрини и малко сняг - вече втори ден се възстановявам от такива действия с лопатата, но поне съм с удовлетворението, че съм свършил нещо полезно за имотите си.

Доко
31-01-2012, 21:54
Батка на баща ми дробовете верно са пихтия,ама от урановата мина...............иначе има пушачи с над 50 годишен стаж със здрави дробчета,един дедо на село....,:

Батенце знам как е, и аз навремето си търсех постоянно оправдателно-успокоителна причина, споко, един ден ще проумееш... колкото по-рано, толкова по-добре. :coolio::cheers:

Кайо
31-01-2012, 22:04
Батенце знам как е, и аз навремето си търсех постоянно оправдателно-успокоителна причина, споко, един ден ще проумееш... :coolio::cheers:

Не бе,ни оправдание ни успокоение търся.....спирал съм ги само за по малко по принуда и след като съм карал по десетина дена без проблем значи мога и да ги спра,просто не съм искал и не съм решил,за сега нямам проблеми,е само ако препия,махмурлука е повече от пушенето отколкото от пиенето,има дни,когато съм зает и за цял ден не пуша повече от 4-5 пурети,пушенето при мен е от безделие и липса на сериозен интерес....а и ми харесва де :):):):)
В Ангиля кат ходя почти не пуша,забранено е.....жилището на балдъзата е за непушачи по договор,имат и малко дете,и щот ходя там предимно зимно време полека да не излезна да мръзна за да пуша.....

Susscrofa
01-02-2012, 05:52
Батка на баща ми дробовете верно са пихтия,ама от урановата мина.......иначе има пушачи с над 50 годишен стаж със здрави дробчета,един дедо на село....,дедо Божинко,умре човека на 97 години човеко,пафкаше кат локомотив,само хенд мейд качаци,беха го намерили на една полянка,изкарал си козичките на паша......,та има значени,какво пушим,къде живеем,какво се храним,как живеем,са в голем град и тия алхимии де пушим и ядем,с тоя заседнал живот дет водим и 57 години са ни много.......:cheers:

---------- Post added at 21:42 ---------- Previous post was at 21:40 ----------

А така,това вече е друго,пък и майка някой ден ще станеш.......бе щом за 4-5 години кашляш не е за теб тоя спорт :crazy::crazy::crazy::cheers:

Aко не е пушил е щял да бъде столетник.:)
Трябва да видиш дроб на пушач при аутопсия. Междудругото виждал съм срязан дроб на барман непушач, след 20 години работа в бар. Пълна гняс. На снимка съм го виждал, само да уточня, че сега и патоанатом ще ме изкарат.:)
Никой не е казал, че с цигари не може да се живее дълго, но си намаляваш шансът това да се случи драстично.:picnic:

Кайо
01-02-2012, 08:27
Aко не е пушил е щял да бъде столетник.:)
Трябва да видиш дроб на пушач при аутопсия. Междудругото виждал съм срязан дроб на барман непушач, след 20 години работа в бар. Пълна гняс. На снимка съм го виждал, само да уточня, че сега и патоанатом ще ме изкарат.:)
Никой не е казал, че с цигари не може да се живее дълго, но си намаляваш шансът това да се случи драстично.:picnic:

Хахахаха,Сусе баща ми е още жив бре.....на 83 години е,та ако не беше пушач и до 200 може да изкара човека.......:picnic:
п.п.а дроб със силикоза виждал ли си?

Susscrofa
01-02-2012, 08:28
Хахахаха,Сусе баща ми е още жив бре.....на 83 години е,та ако не беше пушач и до 200 може да изкара човека.......:picnic:

Имах предвид дедо Божинко.:picnic:

Кайо
01-02-2012, 08:32
Имах предвид дедо Божинко.:picnic:

Хахахаха,да,са се усетих.....нали съм си прост:bounce8:

kolev
01-02-2012, 10:32
Kолев,крайно тъпо е да намесваш лица от обкръжението на спорещият с теб,доколкото можем да кажем,че ти спориш де.....просто виеш като латерна....
какво да споря бе бате. комуникацията предполага освен да говориш, да слушаш и възприемаш. ама тука сте специалисти по всичко и мненията ви са меродавни. ето, лекари сте, автомонтьори, строители,историци,адвокати и т.н.т. - всичко в едно.
в тази връзка искам да се извиня на прасето ако съм го убидил. разбирам за крехкото му психическо състояние и шегите с това са неуместни. прасчо, прости ми :flowers:

Susscrofa
01-02-2012, 10:50
какво да споря бе бате. комуникацията предполага освен да говориш, да слушаш и възприемаш. ама тука сте специалисти по всичко и мненията ви са меродавни. ето, лекари сте, автомонтьори, строители,историци,адвокати и т.н.т. - всичко в едно.
в тази връзка искам да се извиня на прасето ако съм го убидил. разбирам за крехкото му психическо състояние и шегите с това са неуместни. прасчо, прости ми :flowers:

Колев, на всичкото отгоре си и ужасно неграмотен.
По моя оценка си спрял някъде до 8 клас.
:picnic:

Orm
01-02-2012, 11:01
Абе момци не ви ли омръзна ?:prescription:??

Susscrofa
01-02-2012, 11:11
Абе момци не ви ли омръзна ?:prescription:??

Няма как да ми омръзне.
Това е все едно на Пулев да му омръзне да налага крушата.:picnic:

Кайо
01-02-2012, 13:44
..... ама тука сте специалисти по всичко и мненията ви са меродавни. ето, лекари сте, автомонтьори, строители,историци,адвокати и т.н.т. - всичко в едно.

Не съм нищо от изброените професии,дори нямам и претенции за сериозни познания по тези в тези области......но пък съм малко от малко етичен и професионален пушач......:smoke::smoke::smoke::smoke:

old alfist
01-02-2012, 14:51
Колев, май ми се струва, че им завиждаш колко са начетени, ерудирани и природно интелигентни.

Кайо
01-02-2012, 15:07
Колев, май ми се струва, че им завиждаш колко са начетени, ерудирани и природно интелигентни.

Не само май Олди,през цялата година ни завижда :sleepy:

Mupo
01-02-2012, 16:06
Да влеза и аз в групата
Един месец откакто не пуша. Засега си продължавам с изхвърлянето на разни субстанции от организма. Иначе да си хвърля и аз мнението. Зависимост към цигарите има. Миналата година попаднах на изследване от което ставаше ясно, че тютюнопушенето е на второ място, като зависимост, веднага след хероина, и непосредствено пред алкохола. Друг е въпроса за така нареченият "обичай". Същият този обичай го има и хероинозависимият. Всъщност зависимостта и обичаите вървят ръка за ръка, така че е неуместно да се говори за него, като обвързващ. Имаше едно интересно мнение, че мозъка е склонен да премахне негативното му усещане, например дразнението на цигареният дим, само за да си набави никотин. Поради същият процес, човек си хапва и люти чушлета. Някой от тях съдържат повече витамин Ц, отколкото например 3-4 килограма портокали. Е никой не е станал зависим към чушлета, но е ясня идеята.

Кайо
01-02-2012, 16:21
E това много не го разбрах,от моя гледна точка разбира се ,,мозъка е склонен да премахне негативното му усещане, например дразнението на цигареният дим, само за да си набави никотин",въпреки,че съм пушач,адски много ме дразни цигареният дим и миризмата на(от) цигарен дим,много рядко пуша в колата точно поради тази причина.Дори и да не съм пушил много часове тази миризма ме отблъсква.....

Orm
01-02-2012, 17:54
Вие за тоя мозък говорите все едно е някакъв отделен организъм :) . Наркоманска зависимост си е и това е ..... ритуали навици дрън - дрън. Навик е да си караш количката, ама като я смениш с друга не търсиш по улиците като твоята бивша кола за да й подушиш ауспуха.....
Ето това е научно обосновано изказване :Yoda:

GALIN4O
01-02-2012, 17:55
Това да пушиш цигари, е най-голямата простотия! И въпреки че го осъзнавам, продължавам да пуша по около една кутия на ден. Понякога направо ми е гадно обаче си пафкам и си викам : "баси гаднята, вече няма да пуша" и след час, два пак запалвам. Явно мозъка ми е болен, ха ха ...:sad:

Orm
01-02-2012, 17:59
Това да пушиш цигари, е най-голямата простотия! И въпреки че го осъзнавам, продължавам да пуша по около една кутия на ден. Понякога направо ми е гадно обаче си пафкам и си викам : "баси гаднята, вече няма да пуша" и след час, два пак запалвам. Явно мозъка ми е болен, ха ха ...:sad:

Да , да - промиване на мозъци се казва ....

Кайо
01-02-2012, 18:07
Навик е да си караш количката, ама като я смениш с друга не търсиш по улиците като твоята бивша кола за да й подушиш ауспуха.....
Ето това е научно обосновано изказване :Yoda:

Ааааа Бака не си прав,аз кат си продадох една моторетката на комшията после сума време по навик и се яхах,па и ключа и ръгах.....:headbang::headbang::headbang:

---------- Post added at 18:07 ---------- Previous post was at 18:05 ----------

Да , да - промиване на мозъци се казва ....

Сите сме промити мозъци........който заявява,че не е,е от най-промитите :):):)

Orm
01-02-2012, 18:10
Е, аз за коли говорих :) , за моторетки е съвсем друга историята хахахахаха :biker:

dimitar_vd62
01-02-2012, 20:47
Аз па отказвам цигарите и онанизма - стигнах до 10 на ден ама много пуша.:headbang:

GALIN4O
01-02-2012, 21:08
Аз па отказвам цигарите и онанизма - стигнах до 10 на ден ама много пуша.:headbang::rotfl: баси лафа, ще го запомня :bowdown:

Moment4life
01-02-2012, 23:37
kaio156: Сите сме промити мозъци........който заявява,че не е,е от най-промитите :):):)[/QUOTE]

:thumbup:

Susscrofa
02-02-2012, 08:42
kaio156: Сите сме промити мозъци........който заявява,че не е,е от най-промитите :):):)

Чудех се, каква ли е разликата между промит и измит.:big_beer:

Кайо
02-02-2012, 08:57
Чудех се, каква ли е разликата между промит и измит.:big_beer:
Интересен въпрос......

Orm
02-02-2012, 09:27
Промити са тия дето лекичко са изплакнати :) , а измитите са тия дето лъщят и няма какво повече да се иска от тях :)

Кайо
02-02-2012, 09:38
Промити са тия дето лекичко са изплакнати :) , а измитите са тия дето лъщят и няма какво повече да се иска от тях :)

Пък може измит да е този дет е мит ама не е баш промит,демек неуспешна промивка........ма нека Суската да каже,той ги знае нещата......:hump:

Moment4life
02-02-2012, 10:25
............въпреки,че съм пушач,адски много ме дразни цигареният дим и миризмата на(от) цигарен дим,много рядко пуша в колата точно поради тази причина.Дори и да не съм пушил много часове тази миризма ме отблъсква.....

А! Ето това ми е най-интересното нещо! А като пушиш дима от цигарата като ти влиза в лицето не се ли дразниш?
Много хора са така и ми е интересно как става тва :gruebel:

Не искам да засегна никой с този въпрос,защото май го написах грубо,просто питам.

Susscrofa
02-02-2012, 10:30
А! Ето това ми е най-интересното нещо! А като пушиш дима от цигарата като ти влиза в лицето не се ли дразниш?

Не искам да засегна никой с този въпрос,защото май го написах грубо,просто питам.

Зависи кой ми издишва в лицето.
Предпочитам фатална жена с дъх на цигара пред сутрешен дъх на капучино или активия мюсли.

Moment4life
02-02-2012, 10:32
:D :D добре казано !

Susscrofa
02-02-2012, 10:33
Пък може измит да е този дет е мит ама не е баш промит,демек неуспешна промивка........ма нека Суската да каже,той ги знае нещата......:hump:

Промива се рана, промива се маркуче, промива се канал, а се измиват ръце, крака, лице и .........т.н.

Промития мозък е съдържал нещо преди това, нещо което е промито, а измития мозък може да не е съдържал нищо. Сложно е малко. Нещо не мога да го обясня добре.

Кайо
02-02-2012, 10:39

Хахахахахахаха,е а де.....виждаш ли сега,пушач съм а ме дразни дима и миризмата,луда работа.И аз не знам как става но е факт.....

---------- Post added at 10:37 ---------- Previous post was at 10:35 ----------

Промива се рана, промива се маркуче, промива се канал, а се измиват ръце, крака, лице и .........т.н.

Промития мозък е съдържал нещо преди това, нещо което е промито, а измития мозък може да не е съдържал нищо. Сложно е малко. Нещо не мога да го обясня добре.

Бе и аз така,ама се надявах на теб......Сусе де се губиш ти бре,нещо да не си ни сърдит???:hump:

---------- Post added at 10:38 ---------- Previous post was at 10:37 ----------

Зависи кой ми издишва в лицето.
Предпочитам фатална жена с дъх на цигара пред сутрешен дъх на капучино или активия мюсли.

А аз с дъх на свинска пача и чесън:hump:

---------- Post added at 10:39 ---------- Previous post was at 10:38 ----------

:D :D добре казано !

Младо тва е Сусето,не се съмнявай в него ше се засегне :)

Susscrofa
02-02-2012, 10:41
Хахахахахахаха,е а де.....виждаш ли сега,пушач съм а ме дразни дима и миризмата,луда работа.И асегне :)

Не се сърдя, но блатото загъмжа от гадинки. Направо ври и кипи напоследък, а аз не обичам суматоха и ръганица.

Moment4life
02-02-2012, 10:45
Младо тва е Сусето,не се съмнявай в него ше се засегне :)[/QUOTE]

А добре ше знам вече за Сусето. Ма гледам ви аз,че сте страшни образи, ама за всеки случай да не обидя някой :balloon:

---------- Post added at 08:45 ---------- Previous post was at 08:44 ----------

Не се сърдя, но блатото загъмжа от гадинки. Направо ври и кипи напоследък, а аз не обичам суматоха и ръганица.

Да си ходя ли? :hvala:

Кайо
02-02-2012, 10:46

Eeee са па ти,стига си капризничил,нали си прасе,всеядно жувотно си.....поне едно наздраве снощи не каза,аз ти се сърдя.......:hi_temerature:

Susscrofa
02-02-2012, 10:48
Младо тва е Сусето,не се съмнявай в него ше се засегне :)

А добре ше знам вече за Сусето. Ма гледам ви аз,че сте страшни образи, ама за всеки случай да не обидя някой :balloon:

Да си ходя ли? :hvala:[/QUOTE]

Не, това не е блатото. Няма нужда да си ходиш.
Можем да те заведем до блатото и да ти го покажем.

Кайо
02-02-2012, 10:49
/QUOTE]

Ма гледам ви аз,че сте страшни образи......

Да си ходя ли? :hvala:

Да страшни образи сме,се измислени герои от комиксите :hump:

Няма в предвид теб.....за Блатото говори........:hump:

Susscrofa
02-02-2012, 10:50
Eeee са па ти,стига си капризничил,нали си прасе,всеядно жувотно си.....поне едно наздраве снощи не каза,аз ти се сърдя.......:hi_temerature:

Стари цигулки засвириха там. Стари койоти с нови кожи.:mrgreen:
Празник ли си имал?

Кайо
02-02-2012, 10:50
Можем да те заведем до блатото и да ти го покажем.[/QUOTE]

Сусе кво бре,надуши женска плът и се умилкваш а?:hump:

Susscrofa
02-02-2012, 10:51
Можем да те заведем до блатото и да ти го покажем. Сусе кво бре,надуши женска плът и се умилкваш а?:hump:

Не, а и това е жената на дивака, той може да е ловец и да ме отстреля.

Moment4life
Няма в предвид теб.....за Блатото говори........:hump:

Доообре :static:

Кайо
Стари цигулки засвириха там. Стари койоти с нови кожи.:mrgreen:
Празник ли си имал?

Трифон Зарезил беше вчера бе Сусе.......
То и ти си стар койот.....ама със свинска кожа:hump:

Moment4life
02-02-2012, 10:53

Напълно възможно, но от европейския парламент съобщиха,че няма да се обявява военна готовност. :hvala:

Susscrofa
02-02-2012, 10:53
Трифон Зарезил беше вчера бе Сусе.......
То и ти си стар койот.....ама със свинска кожа:hump:

Никога не съм бил койот!

Не празнувам тези езически празници.

Кайо
02-02-2012, 10:54

Страхлив похотливец :):):)

Moment4life
02-02-2012, 10:54
Имам си едно блато дето го гледам почти цял ден,стига толкоз блата...

Кайо
02-02-2012, 10:55
Напълно възможно, но от европейския парламент съобщиха,че няма да се обявява военна готовност. :hvala:

Той да си се подсигури:busted_cop:

Moment4life
02-02-2012, 10:56
Той да си се подсигури:busted_cop:

Винаги е в пълна бойна готовност :jason2:

Кайо
02-02-2012, 11:00
Никога не съм бил койот!

Не празнувам тези езически празници.

Извинявай Суска......

Са за езически,не съм сигурен колко са езически,и колко християнството е християнство.......Трифон Зарезан е остатък от Дионисиевите празници,а Дионис се превежда Сини Божий....но не ми се говори за сериозни неща,имаме си колев за това.......:hump:

---------- Post added at 10:59 ---------- Previous post was at 10:58 ----------

Винаги е в пълна бойна готовност :jason2:

Е нали ти казах тва е Суско,винаги готов...;)

---------- Post added at 11:00 ---------- Previous post was at 10:59 ----------

Можем да те заведем до блатото и да ти го покажем.

Сусе не знам дали ше те острелят,ама мое леко да те згазат за тия слова :):):)

Susscrofa
02-02-2012, 11:02
Извинявай Суска......

---------- Post added at 11:00 ---------- Previous post was at 10:59 ----------

[/COLOR]

Сусе не знам дали ше те острелят,ама мое леко да те згазат за тия слова :):):)

Еми не е християнски, не го празнувам.
Кой ще ме сгази, а и дивака явно е популярен, щом жена му държи да се представя като негова жена..:):wc:

Moment4life
02-02-2012, 11:04
Кой ще ме сгази, а и дивака явно е популярен, щом жена му държи да се представя като негова жена..:):wc:[/QUOTE]

Не е въпроса дали е популярен или не, важното е,че искам да се знае на кой съм :) аз съм написала и i <3 brazen :mrgreen:

Old Fox
02-02-2012, 11:05
Ma е кеф да си спамим, а?

Кайо
02-02-2012, 11:06
Кой ще ме сгази, а и дивака явно е популярен, щом жена му държи да се представя като негова жена..:):wc:

Бе ти внимавай,че с него май имахте нещо за едно паркиране.......не знам дали е популярен,аз не познаван никой лично от форума,само едно момче от Бургас,бех му носил едни джаджи от тук а стана така,че се видехме в Благоевград,жена му е от там.......

Moment4life
02-02-2012, 11:07
Абе какво намесихте са половината форум...

Susscrofa
02-02-2012, 11:08
Кой ще ме сгази, а и дивака явно е популярен, щом жена му държи да се представя като негова жена..:):wcНе е въпроса дали е популярен или не, важното е,че искам да се знае на кой съм :) аз съм написала и i <3 brazen :mrgreen:

Права си, в съвременния свят е изключително важно кой те притежава.:wc:

---------- Post added at 09:08 ---------- Previous post was at 09:07 ----------

Бе ти внимавай,че с него май имахте нещо за едно паркиране.......не знам дали е популярен,аз не познаван никой лично от форума,само едно момче от Бургас,бех му носил едни джаджи от тук а стана така,че се видехме в Благоевград,жена му е от там.......

Онзи беше V-A-N-K-A-T-A.:mrgreen:

Moment4life
02-02-2012, 11:10
[QUOTE=Susscrofa;1021604]Права си, в съвременния свят е изключително важно кой те притежава.:wc:[COLOR="Silver"]

Амааа аз си живея моя живот , ти твоя. Аз ако искам ще си го татуирам на челото. :balloon:

Кайо
02-02-2012, 11:10

Не е въпроса дали е популярен или не, важното е,че искам да се знае на кой съм :) аз съм написала и i <3 brazen :mrgreen:[/QUOTE]

Тук можем да поспорим върху тези слова ,,важното е,че искам да се знае на кой съм" в смисъл дали е нужно да се подчертава,но ми е студено и мозъкът ми не функционира пълноценно :):):)

Па те тва ,,i <3 brazen " ич не го и разбрах,кат паден температурата под 0-та спирам да мисля :crazy::crazy::crazy: