Log in

View Full Version : България подписа за забрана на торентите

freekyou
30-01-2012, 07:07
Колеги вижте на каква новина попаднах http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1206591 :unsure::unsure::unsure::unsure::unsure:

Linkestis
30-01-2012, 09:55
На ЯФор КолеФ мечтата от пубертета когато е сменял гащите си като е гледал плакат на Саманта Фокс,свален от трактора на баща му,които пък го е купил нелегално от един югословянин.
Това споразумение няма да го бъде :)

Orm
30-01-2012, 10:12
Абе тия пък , се едно са решили всички проблеми и сега само торентите ги оправяме и готово - ставаме първа икономика в света.
Първо да вземат да спрат споделянето помежду си на бюджета , пък ние ще спрем да споделяме файловете.

nickyto
30-01-2012, 10:43
Няма значение дали е нужно или не, дали ще върши работа или не... по-важното е че ще потупат бат ББ по рамото от чужбина и ще му почешат егото...

mordohy
30-01-2012, 10:46
Абе тия пък , се едно са решили всички проблеми и сега само торентите ги оправяме и готово - ставаме първа икономика в света.
Първо да вземат да спрат споделянето помежду си на бюджета , пък ние ще спрем да споделяме файловете.
Поста ти мисля, че може да влезе в "златния фонд" на КАРБ

myato
30-01-2012, 11:29
Айде още един повод да ни проснат :clap2:

morfius
30-01-2012, 14:06
Айде още един повод да ни проснат :clap2:

Ей тук е зайчето... храсти няма.
Ако някой си направи труда да се зачете в тия всичките проекти, положението вече ще е - виновен до доказване на противното.

Оруел?

Stefan Caromov
30-01-2012, 15:28
Все едно сме оправили всичко друго в държавата, та до торентите стигнахме.
А държава, толкова законоспазваща, като Германия, още не е подписала това акта споразумение. Тук не трябва да се стои...България само поробва гражданите си.
Понеже в момента, дишайки, ние крадем въздух, от догодина, ще има данък въздух, след 3-4 години, да си наемател ще е рай, защото един собственик, ще трябва да плаща налози 100 пъти по- високи от сегашните, един вид вие как така си позволявате да живеете и да не плащат, че сте живи...Баси държавата скапана.....

Еми аз ако съм примерно Бон Джови и искам да споделям песните си в мрежата, какво става.... затвор за незаконно споделяне на фаилове ли?
Уронвал се финансовия интерес на мултимилионни компании.... ами, че една средно статистически известна певица, парви от концерт по няколко милиона долара печалба...
До колкото ми е известно на мен определението пиратски сайтове, са тези, които предоставят филми, музика, кофтуер срещу заплащане. Такива почти няма, или поне ние не ги ползваме. Торент тракерите не са пиратски, защото не трябва да им плащаш ( на повечето, които знам) .
Ми, че без торент тракери, тия така наречени звезди, ще им залезе славата, кой луд ще даде 20 лева примерно за албум на Мадона, при условие, че харесва една нейна песен.
Тананикането по улиците, ще се наказва със затвор,заради кражба на интелектуална собственост, а 98% от радиостанциите, понеже няма да могат да си платятлицензите, ще фалират и, естествено ще остане само едно-Хр Ботев.И в крайна сметка, нещо ми се чини, че обратнопропорционално на напредъка, ще се върнем в първообщинния строй.Малко по малко.

П.П. И какво правим, когато някой като мен иска албум на Стиви Б, Пандера, или някой друг певец, или група, които са доста по-малко известни, от преди 15 години са и като отида в музикалния магазин и попитам продавача за тях, той започва да ме гледа като извънземно търсещо пътя за Мелмак ?!?

Orm
30-01-2012, 16:32
Не е само БГ е така споко , навсякъде е!!!! Последните горе-долу свободни държави ги прочистват в момента , само Иран се държи ама няма май да изкарат много освен ако вече нямат ядрено оръжие :)
Един умен човек беше казал ( не помня кой ) за да няма войни и нещастия , единственото което трябва да се направи е да се изолират 50 най богати евреи ( нищо против нацията :) . Причината е проста с това че дърпаме торенти бие по джоба на един или на няколко от тях и певците и актьорите нямат нищо общо с това ;)

Кайо
30-01-2012, 19:20
Един умен човек беше казал ( не помня кой ) за да няма войни и нещастия , единственото което трябва да се направи е да се изолират 50 най богати евреи ( нищо против нацията :) .

E това е истината,само да сложим още некоя нула,нищо против нацията........:lol:

old alfist
30-01-2012, 20:45
Дупедавци и гъзолизци са всички досега управляващи - затвориха електроцентрали и какви ли глупости сътвориха само и само да се пишат големи демократи, а камо ли някакви торенти.

ФЕРАРИСТ
30-01-2012, 20:56
Това няма как да работи - когато 100 човека се опитат да ограничат нещо, 100 милиона в нета почват да мислят как да го заобиколят......и винаги последните печелят.......

546
30-01-2012, 21:04
Ами от торентите нищо не им пада,друго си е десетина полулегални "УНИСОН"-а да си кихат където трбва.Ама интернет се казва "интер" не случайно,

Кайо
30-01-2012, 21:09
Ами от торентите нищо не им пада,друго си е десетина полулегални "УНИСОН"-а да си кихат където трбва.Ама интернет се казва "интер" не случайно,

Ти па къде се сети за ,,Унисон"......поне едно време и те не кихаха никъде......са има ли ги още????

old alfist
30-01-2012, 21:10
Това няма как да работи - когато 100 човека се опитат да ограничат нещо, 100 милиона в нета почват да мислят как да го заобиколят......и винаги последните печелят.......
А, ми Ники, сирурно ще стане нещо такова и ще се намери начин хората да черпят информация, да общуват и обменят данни, но факта, че нашите хора веднага се съгласяват на всичко, говори за липса на поне малко достойнство.

Кайо
30-01-2012, 21:13
но факта, че нашите хора веднага се съгласяват на всичко, говори за липса на поне малко достойнство.

Прав си Олди......торентите да са ни проблема....

546
30-01-2012, 21:18
Ми сетих се щото сигурно къде двеста касети имах,некои дори полулегални.Аудио и видео пиратсвото носеше добри пари на едни добре облечени бизнесмени,дето сега станаха излишни.Делаверата умря с торентите,но сега пак ще я бъде,макар и с по-маскирана.

Кайо
30-01-2012, 21:22
Ми сетих се щото сигурно къде двеста касети имах,некои дори полулегални.Аудио и видео пиратсвото носеше добри пари на едни добре облечени бизнесмени,дето сега станаха излишни.Делаверата умря с торентите,но сега пак ще я бъде,макар и с по-маскирана.

От 93 до средата на 94 имах магазина на Унисон....добри времена,добри пари......:cheers:

dimitar_vd62
30-01-2012, 22:32
И ся кво, аз ако си купя някъв албум, и го кача нейде да си го дръпне Никито примерно, после и Кайо, ще съм пират, ми купил съм го като искам ще го дам, все едно да ме задължат да си купя кола само от магазина, не от авто салон че да правя оборот на някой.Всяко чудо за три дни, че то по тая логика и НАСА трябва да иска пари за снимки от Хъбъл и т.н.

546
30-01-2012, 22:41
И ся кво, аз ако си купя някъв албум, и го кача нейде да си го дръпне Никито примерно, после и Кайо, ще съм пират, ми купил съм го като искам ще го дам, все едно да ме задължат да си купя кола само от магазина, не от авто салон че да правя оборот на някой.Всяко чудо за три дни, че то по тая логика и НАСА трябва да иска пари за снимки от Хъбъл и т.н.
Нема да го качваш и това е.Да си го купят и тогава ще го слушат.Ма ако не им хареса дали ще им платят нещо обещетение, че са им тормозили слуховия апарат или поне да им върнат парите носителите на права?

old alfist
30-01-2012, 22:53
Почти съм сигурен, че истинските автори на произведенията няма да имат нищо против това да бъдат известни чрез торентите - ако не бяха тези торенти не е ясно дали биха ги познавали хората и дали стадионите биха били пълни при турнетата им.
Съгласен съм, че чрез торентите не е редно да се печелят пари, но и кой истински почитател на качествената музика би си купил носители записани по този начин.

pa4ito
30-01-2012, 23:04

Това ме подтиква да се замисля, какво става в случая в който си купя филм на двд и го стриймвам в мрежата, без да правя презапис... :whistle:

546
30-01-2012, 23:23
Това ме подтиква да се замисля, какво става в случая в който си купя филм на двд и го стриймвам в мрежата, без да правя презапис... :whistle:
Пусн ми ай пи то на лични като почнеш,ама да не е на юдипи, че да става за гледание.И аз няма да го записвам,само ще го струпам в кеша.

pa4ito
30-01-2012, 23:29
Пусн ми ай пи то на лични като почнеш,ама да не е на юдипи, че да става за гледание.И аз няма да го записвам,само ще го струпам в кеша.

Нямаш кахър ;)
А така представени нещата, излиза че трябва да се забранят всички операционни системи, защото те записват в кеша... :lol:

old alfist
30-01-2012, 23:36
Нямаш кахър ;)
А така представени нещата, излиза че трябва да се забранят всички операционни системи, защото те записват в кеша... :lol:
Би трябвало да знаеш, че е абсудно да качиш един качествен запис чрез нета.
Примерно концерт на едно ДВД с всичките му права има записано едно и също нещо от няколко камери едновременно и можеш докато си гледаш да превключваш с дистанционното различните гледни точки.

Derry
30-01-2012, 23:38
Да ходят на майната си прехвалените артисти, музиканти и всякакви покрай тях! 99% от тяхното "творчество" за мен попада в графите "боклук" и "посредствено", а което ми харесва си го купувам или се замитам на кино. За игрите свалям, играя и ако ми хареса и мисля, че ще я играя си я купувам, така или иначе онлайн с пиратско копие рядко се получава. А сега се сетих виндовса ми е пиратски ама пък той не ми харесва с него съм по принуда:BIGsmile:.
Пък като се замисля, тия що си мислят, че тука в БГ някои ще хукне със все сила да им пазарува творчеството щом торентите изчезнат.

546
30-01-2012, 23:38
Ами то тенденцията е да бухаме в облака,а декриптирането е бавен процес ,ако нямаш ключ,та ще си споделяме мисли,да ги видим какво ще правят тогава.

pa4ito
30-01-2012, 23:43
Примерно концерт на едно ДВД с всичките му права има записано едно и също нещо от няколко камери едновременно и можеш докато си гледаш да превключваш с дистанционното различните гледни точки.

Е, аз хипотетично още разсъждавам по проблема :)

546
Абе и децата вече знаят за бая начини дето се получава едно към едно копие със всичките му защити от копиране барабар,ти си тръгнал да викаш че е абсурдно.

nightroller
да ви кажа аз лично още не съм формирал мнение относно това дали съм за или против ограничаването на споделяне на файлове чрез торенти.

Примерно аз слушам електронна музика има сайтове и социални мрежи където моите любими продюсъри си пускат миксовете свободно и могат да се теглят - могат да се използват за комерсиални цели на базата на "криейтив комънс". Филми не тегля. Жена ми тегли книги но вече има толкова голяма библиотека, че едва ли ще я прочете през този си живот...

За мен торент тракерите са хубаво нещо но изяждат печалбите от авторско право - а то кое ли не го прави?

в заключение ще кажа че дори да ограничат и/или забранят торент тракерите хората ще намерят алтернатива, рано или късно.

За мен това е много шум за нищо.

old alfist
30-01-2012, 23:47
Абе и децата вече знаят за бая начини дето се получава едно към едно копие със всичките му защити от копиране барабар,ти си тръгнал да викаш че е абсурдно.
Просто обема на паметта е толкова голява, че не би си направил някой труда да го качи, защото знае, че малко хора биха го оценили.

546
30-01-2012, 23:55
Виж облака колко е голям и ще се стресираш.Памет да искаш,тия от гуглето кво са решили да правят не ги знам.

Orm
30-01-2012, 23:57
Абе да си гледат работата , направо кипвам като почват да говорят за горките автори , как ги оставяме без хляб , бахти лицемерието , ще свалям колкото и откадето мога , като спрат българските сайто ще свалям от руски поне си го знам руския а и филмите излизат по рано там.
С голяма радост бих платил 15-20 лв за един диск ако знаех че с тия пари ще нахранят някои от милионите гладуващи деца . Ама тия прасета да ги съжелявам ......я си гледат работата ..... да пукнат дано всичките ( е освен Робърт Дениро и Чарлииз Терон ) :)

nightroller
31-01-2012, 00:01
Абе да си гледат работата , направо кипвам като почват да говорят за горките автори , как ги оставяме без хляб , бахти лицемерието , ще свалям колкото и откадето мога , като спрат българските сайто ще свалям от руски поне си го знам руския а и филмите излизат по рано там.
С голяма радост бих платил 15-20 лв за един диск ако знаех че с тия пари ще нахранят някои от милионите гладуващи деца . Ама тия прасета да ги съжелявам ......я си гледат работата ..... да пукнат дано всичките ( е освен Робърт Дениро и Чарлииз Терон ) :)
а Чък Норис къде го забрави бе човек :( :D

Orm
31-01-2012, 00:03
а Чък Норис къде го забрави бе човек :( :D

Малеее извинявам се , само да не разбере :noooo:

546
31-01-2012, 00:13
Малеее извинявам се , само да не разбере :noooo:
Той отдавна знае,още преди да натиснеш"Публикувай отговор"

Orm
31-01-2012, 00:14
Е как да не си пплати човек за такъв шедьовър като това долу ......

Derry
31-01-2012, 07:47
Тоз пък филм не си струва картинката :( за пари да не говорим.

mirchozo
31-01-2012, 11:59
Хаха, смехории, те изкрадаха страната, седнали да мислят как да правят закони за пиратството. Ама все някак тряя да излижем гъзовете на "великите сили", както винаги е било откакто съществува тая държава.

mordohy
31-01-2012, 13:56
Хаха, смехории, те изкрадаха страната, седнали да мислят как да правят закони за пиратството. Ама все някак тряя да излижем гъзовете на "великите сили", както винаги е било откакто съществува тая държава.
Ами за какво утрепаха Стамболов?!

Orm
31-01-2012, 16:05
Ето за това бих си платил ( http://www.youtube.com/watch?v=AQ9zeDd0mpg ) ама както виждате истинското се подарява ;)

Moment4life
31-01-2012, 17:27
Ако тръгнат да махат Замунда, например, хората от сайта,като нищо могат да ги осъдят,защото като се замислиме малко,реално това което прави този сайт не е пиратство,а споделяне. Ако аз си направя диск с филм и кажа на някой ''давам ти го за 5 лв'' - ок,тва е пиратсво, защото аз го правя с комерсиална цел,но ако го имам и просто го споделям с Иванчо, той с Марийка и т.н. - е извинявам се,ама нищо немогат да кажат по въпроса. :)

firedragon
31-01-2012, 17:55
Проблема на Замунда не е,че има споделяне,а че те правят огромна печалба от банери на сайта за това споделяне. Така като гледам работата отива на лафа,че на българина ако му вземеш хляба нищо няма да стане,но вземеш ли му компютъра интернете ще те разкъса :D

mim
31-01-2012, 17:56
те се чешат дали няма да забранят библиотеките... щот рииш ли си плащаш годишна такса за читателска карта

Stefan Caromov
31-01-2012, 19:22
Ми хора, който е против, Събота 11:00 пред НДК ще се проведе протест. Аз лично ще отида ,каквото и да ми коства

Moment4life
31-01-2012, 20:02
Що па да не се ебават с българите.. дано този протест промени нещо !!!

daksy
01-02-2012, 00:15
И те са го измислили,понеже и да затворят замунда и другите торент сайтове винаги ще се направи нов сайт и цялата информация ще бъде възстановена за 1 седмица,или ще преместят сървъра в друга държава както направиха замунда преди време.Тарикатите искат да следят потребителите и да ги наказват със затвор когато теглят...Със това наше съгласие,интернет доставчиците ще бъдат задължени да дават каквато искат информация,за всеки един техен клиент на въпросната организация,когато влезе в сила.

Кайо
01-02-2012, 01:51
Що па да не се ебават с българите.. дано този протест промени нещо !!!

Младо фного идеализъм нещо.......кви протести.....торентите да ни беха проблема......

Derry
01-02-2012, 07:35
Ми... проблем са.

mim
01-02-2012, 10:37
проблемът ще е, че 98% от присъстващите на протеста няма да са прочели това, срещу което протестират

Moment4life
02-02-2012, 23:32
Днеска някой ми каза, че отпада тая простотия ?!

dimitar_vd62
02-02-2012, 23:45
По новините казаха...

Moment4life
02-02-2012, 23:49
Е супер значи

dimitar_vd62
02-02-2012, 23:56
Ем тъпо е...каква е разликата дали ще изтегля някаква песен от нета, или ще я запиша от някой приятел, някой от мен ще я запише и т.н.Пак ще си е пиратско...

morfius
03-02-2012, 00:48
проблемът ще е, че 98% от присъстващите на протеста няма да са прочели това, срещу което протестират

Е все едно тук не е същото... торенти, презаписи... проблема на това споразумение е нарушаването на баланса м/у интересите на клиента и тези на разпространителите, безумието е в загубата на всякаква лична информация, а страшното е въвеждането на презумпция за виновност до доказване на противното.
Икономическата болка пък е в цената която ще трябва да плащаме с таксата за Интернет за да може доставчика да ни следи по-изкъсо от колкото партиен секретар от татово време.
Освен това като бонус е възможна забраната на опън сорс модела поради невъзможност за гарантиране на немодифицирането позволяващо използване на резултата за разбиване на ДРМ и други защити.
Ако ви мързи да мислите, четете ... по известните деятели у нас изписаха маса неща.

546
03-02-2012, 01:00
Ко туй ДРМ?

nickyto
03-02-2012, 05:49
По новините казаха...

При положение че е разписано от посланика ни в Япония - няма как да отпадне... просто в момента ни замазват очите, че няма да е баш така както се изписа в началото... дрън, дрън... Заради обществената реакция сега от приказки ще го докарат, че черното е бяло...
ми... ако искате вярвайте им...

Derry
03-02-2012, 07:37
Ко туй ДРМ?

Виж википедията :gruebel:.

Нащи убавци пак се изоглавиха, спорните текстове щели с резерви да ги подпишат, само дето не разбрах точно кои са те.

Old Fox
03-02-2012, 08:14
Нещо копнато от друг форум, но хубаво написано:

- ACTA далеч не се ограничава само до ментетата, а възприема доста широка дефиниция на "кражба" в интернет
- ACTA практически не позволява на отделните държави да формират собствени закони и предвижда затвор за дребни нарушения, като слушане на пиратска музика!
- ACTA се обсъжда изцяло в тайна без обществени дискусии и неправителствени организации

Тук не говорим просто за спиране на торенти! Този договор задължава всички държави да предоставят на мултинационалните корпорации всякаква лична информация за предполагаеми престъпници и действа извън всякаква легална рамка и разбирания на отделните страни. Наказуеми са както тези, които "крадат" интелектуална собственост, така и онези, които пренасят информацията - като интернет доставчици и hosting компании.
Дефиницията какво е интелектуална собственост е доста общо описана и може да засегне дори блогъри, които споменават търговска марка в критична статия. Същото важи за иновации на малки компании, по-евтини алтернативи и generic лекарства, които не се нравят на големите корпорации.

V@K@T@
03-02-2012, 09:18
:notworthy::respect:

Поста ти мисля, че може да влезе в "златния фонд" на КАРБ
http://clubalfaromeo.com/forum/images/smilies/36_11_6%5B1%5D.gif

Няма значение дали е нужно или не, дали ще върши работа или не... по-важното е че ще потупат бат ББ по рамото от чужбина и ще му почешат егото...Да ми почешат косматите ма*ури ... т'ва е поредната простотия ... колкото пъти си кажа по-зле няма на къде толкова пъти се убеждавам в противното

Пък като се замисля, тия що си мислят, че тука в БГ някои ще хукне със все сила да им пазарува творчеството щом торентите изчезнат.
:gruebel: Ми ... а де ... и аз това се чудех . За да си купя албум на някой трябва да ми харесва всичко в него а от БГ изпълнителите нямам такива фаворити . Единствения албум , който съм купувал беше на касетка "The Offspring-americana"

Ми хора, който е против, Събота 11:00 пред НДК ще се проведе протест. Аз лично ще отида ,каквото и да ми коства
Ако бях близо до София и аз щях да отида но ... :plane:

546
03-02-2012, 21:32
Виж википедията :gruebel:.

Нащи убавци пак се изоглавиха, спорните текстове щели с резерви да ги подпишат, само дето не разбрах точно кои са те.

Дрм хитро а,Бравос,гледам защитите са все на компании дето интелектуалната им собственост не представлява голям интерес за мен.
Да са живи и здрави,се тъй да я карат.

Deathriderr
10-02-2012, 15:12
http://inews.bg/%D0%A2%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D 0%B8%D0%B8/%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%83%D 1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%93%D0%95%D0%A0%D0%91-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BB%D0%B5%D0%B9%D0%BC%D0%B8%D 1%85%D0%B0-ACTA_l.a_c.389_i.152074.html

Tonimir
11-02-2012, 12:00
На живо протеста в София -> НЕ на "АCTA" (http://static-cdn1.ustream.tv/swf/live/viewer:44.swf?vrsl=c%3A129&cid=10144420&v3=1&bgcolor=000000&campaign=facebook&rmalang=en_US)

old alfist
14-02-2012, 21:23
Както се разбра тази вечер, няма да подпишем тази спогодба, но това не е заради убеждения на моментно управляващите, а за да се ориентират в обстановката - както винаги сме неориентирани и без ясни цели.

Stefan Caromov
14-02-2012, 22:52
Не, че не е подписана, просто е замразен проекта, докато отшуми отзвука у потребителите. Не трябва да спираме да се борим с тая простотия

old alfist
14-02-2012, 23:05
Не, че не е подписана, просто е замразен проекта, докато отшуми отзвука у потребителите. Не трябва да спираме да се борим с тая простотия
Е, ми няма да спрем Стефчо.
Ей, го на, например - една сравнително млада колежка иска да и запиша нещо на Елвис Пресли.
По-добре да и запиша, да си слуша Пресли и да и кажа откъде да си изтегли това което иска, отколкото да слуша някакви чалгии, а тя няма пари да си купи диск с авторски права.

thecleaner
14-02-2012, 23:22
А прави ли на някои впечатление, че самата идея торенти вече се коментира като нещо изключително незаконно, и е въпрос на време да влезе това или онова законче ;)

546
15-02-2012, 01:06
Пиратсво е имало преди торентите и ще има и след тях.Докато хората са със смешни доходи това ще продължава и никой закон не може да го спре.Една игра струва четвърт заплата,един билет за кино е половин надник,една книга цял надник.Е как да се задоволят интелектуалните нужди по друг начин?

Кайо
15-02-2012, 02:00
Е как да се задоволят интелектуалните нужди по друг начин?

А може би това е целта,да не се задоволяват интелектуалните нужди...........

thecleaner
15-02-2012, 02:34
Тук има огромна доза истина http://vbox7.com/play:0ce4a4f31b

546
15-02-2012, 03:18
А може би това е целта,да не се задоволяват интелектуалните нужди...........
Сега се целят в джоба,затъпяването си е естествен процес при индивиди със задоволени материални нужди каквито са притежателите на права,виж тия дето трябва да създават благата е най-правилно да са гладни,за да им се плаща по-малко и да бръмчат на високи обороти когато създават качествен и конкурентен продукт.С авторите на интелектуален продукт притежателите на права постъпват още по-гнусно,но малко от творците си дават сметка за това.Те си мислят, че ще видят едни големи пари,ако видиш ли продукта им не се пиратства,но по-вероятно е продуктът им да не стигне никога до крайния консуматор за когото са го създали,а да бъде придобит срещу мизерно заплащане,а често и грозно изпиратстван от същите тези притежатели на права.Стига съм мазал,ами да поработя малко, че ме нема в целата схема.